"Ik moet helemaal niets."quote:Op zaterdag 26 juli 2014 03:26 schreef vigen98 het volgende:
het komt uit Assyrië niet Turkije, ik zit toevallig eentje op te eten zegt een Turk ja moet je Turken voor bedanken he
"Wie is 'ons'? Nederlanders?"quote:want zonder ons had je dat niet
"Klopt en klopt."quote:Gastik zeg tegen hem het is Assyrisch en hij zegt fuck jou je haat islam je haat Turkije.
Het is 'hen'quote:
quote:That it dates back to ancient Mesopotamia, and was mentioned in a Mesopotamian cookbook on walnut dishes. But there is no evidence for this.
quote:Op zaterdag 26 juli 2014 06:48 schreef nietzman het volgende:
Niet weten dat de hele planeet is uitgevonden door ataturk..
Ik dacht altijd dat het Belgisch wasquote:
quote:
Wikipedia als bron gebruikenquote:Op zaterdag 26 juli 2014 05:23 schreef Arthur_Spooner het volgende:
[ afbeelding ]
Baklava (Turks: baklava; Azerbeidzjaans: Paxlava; Grieks: Μπακλαβάς, Arabisch: بقلاوة, baqlāwaḧ; Armeens: փախլավա ,pʼaḫlawa) is een lekkernij van Turkse oorsprong die meestal als dessert wordt gegeten. Baklava wordt vooral verkocht in landen die ooit behoorden tot het Byzantijnse of Ottomaanse rijk, het huidige Turkije, dat wil zeggen van de Balkan tot het Midden-Oosten (daar genoemd "Tunesische Baklava"). In België en Nederland is hij vaak te vinden in Turkse en Griekse winkels, of als dessert in Turkse restaurants.
De Turkse stad Gaziantep is beroemd vanwege deze specialiteit, hoewel die pas in 1871 via Damascus naar Gaziantep is gebracht. In 2008 heeft het Turkse patentbureau een Geographical Indication Certificate voor "Antep Baklava" geregistreerd.
Baklava bestaat uit laagjes filodeeg, dat op bladerdeeg lijkt, gevuld met gemalen stukjes noot, doorgaans walnoot of pistache maar ook wel amandel. Er zijn allerlei varianten waarbij ook wel kaneel, kardemom, kruidnagel, citroenrasp, sinaasappelrasp, rozenwater en vanillesuiker worden toegevoegd. Het geheel wordt, na het bakken, doordrenkt met een zoete siroop van suiker of honing.
Vaak wordt de baklava op een grote schaal gemaakt, en vervolgens in kleine stukjes gesneden. Omdat de baklava erg zoet en vet is, is hij ook zeer machtig. Daarom wordt er vaak Turkse koffie bij gedronken, en in de toeristische gebieden wordt hij ook wel met een bolletje ijs geserveerd.
Ook is er een "Tunesische" baklava, deze is veel bekender in de Arabische landen dan de Turkse Baklava. Bij de Tunesische Baklava word er honing gemengd met gemalen stukjes noot, tot een massa. Bij de Turkse variant word de Baklava doordrenkt met een zoete siroop. De Turkse Baklava is Stroperiger en daardoor dus zachter dan de Tunesische Baklava.
Kan toch gewoon in deze zin? Ik neem aan dat je het over de TT hebt tenminste. Het is niet 'aan hen' dus is het 'hun'. Of wat?quote:
Lekker man, honing met nootjesquote:Op zaterdag 26 juli 2014 13:43 schreef Frank_Drebin het volgende:
BaklavaWat is die zoete en vette hap smerig
.
Ik vind dat zo smerigquote:Op zaterdag 26 juli 2014 13:45 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Lekker man, honing met nootjes.
De enige nare nasleep die ik van baklava heb is het brandende gevoel in m'n rechter achterzak, die beduidend geslonken is doordat die huichelaar achter de toonbank één euro rekent voor een stukje bladerdeeg met wat notenvullingquote:Op zaterdag 26 juli 2014 13:46 schreef Frank_Drebin het volgende:
[..]
Ik vind dat zo smerig![]()
Zoet en vet. Een combinatie van precies twee dingen waar ik absoluut niet van houd.
Het zal uitgevonden zijn door de illuminatie, om mensen hartproblemen te geven en de portefeuille lichter te maken.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 13:51 schreef voederbietel het volgende:
[..]
De enige nare nasleep die ik van baklava heb is het brandende gevoel in m'n rechter achterzak, die beduidend geslonken is doordat die huichelaar achter de toonbank één euro rekent voor een stukje bladerdeeg met wat notenvulling.
Wat dat aangaat kan TS wel roepen Assyrië dit Assyrië dat, maar uiteindelijk zal het mij niks verbazen als baklava uitgevonden is aan de oevers van de Jarmuk.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |