Het beste bewijs wilt niet zeggen dat iets zo is, als we het beste bewijs erbij pakken dat aliens bestaan dan? En wat als de Turken die het uitvonden in Turkije eigenlijk een stam was van het landje ernaast?quote:Op zaterdag 26 juli 2014 14:51 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Als je mijn eerdere post had gelezen dan had je gezien dat er inderdaad bewijs is. Of in ieder geval, het beste bewijs van de Turken komt.
quote:Op zaterdag 26 juli 2014 14:52 schreef Spongeboss het volgende:
[..]
Het beste bewijs wilt niet zeggen dat iets zo is, als we het beste bewijs erbij pakken dat aliens bestaan dan? En wat als de Turken die het uitvonden in Turkije eigenlijk een stam was van het landje ernaast?
http://en.wikipedia.org/wiki/G%C3%BClla%C3%A7quote:Op zaterdag 26 juli 2014 14:35 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Ja, dit idd. Veel volkeren en landen rondom Turkije hebben tot nu toe baklava proberen te claimen maar geen van hen is met bewijs kunnen komen. De Grieken die een paar jaar terug zelfs in het nieuws kwamen met hun baklava claim kwamen niet verder dan het showen van een Byzantijns recept voor gebak met walnoten ZONDER fyllodeeg.Het was gewoon helva met walnoten. Hoe kun je gebak zonder fyllodeeg uberhaupt baklava noemen?
Anyway, het gebruik van laagjes deeg etc. is typisch Turks/Turkic en terug te vinden in bijna alle Turkse culturen over de hele wereld, ook al verschillen de keukens onderling veel van elkaar. En dat de baklava 1200 jaar terug hoogstwaarschijnlijk primitiever was en niet hetzelfde als de baklava van nu spreekt voor zich. Er zullen vast wel invloeden van buitenaf een rol hebben gespeeld in het vormen van de baklava die we nu kennen, maar de essentie blijft gewoon Turks.
Wat heeft dat precies met mijn ondertitel te maken? (hoe kun je 'goed' en 'objectief' in één zin zetten?quote:Op zaterdag 26 juli 2014 14:50 schreef Spongeboss het volgende:
Dat mensen die elkaar de kop in slaan over waar een gerecht vandaan komt, naar mijn mening gelijkstaan met voetbalsupporters die andere clubs belachelijk maken en blijven roepen dat die van hun de beste is. Objectief gezien gaat het toch gewoon om goed voetbal?
Ja goed ik wilde gewoon kijken of jij niet mee wilde doen om samen voor een betere mensheid te zorgen door die ondertitel te veranderen en een objectieve opzichter en waarnemer te worden samen met mij.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 14:52 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Wat heeft dat precies met mijn ondertitel te maken? (hoe kun je 'goed' en 'objectief' in één zin zetten?)
En wat begrijp je niet aan het begrip 'mensheid'?
Tja de Italianen werken ook met laagjes in de lasagna? Maar goed wat maakt het uit het is niet dat je er een patent op kan vragen en het land waarvan het vandaan komt geld krijgt.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 14:52 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
[..]
http://en.wikipedia.org/wiki/G%C3%BClla%C3%A7
Ik ga niet voor iedere zin die ik typ een uitleg van een tien zinnen erbij typen. Dat jij het niet wil snappen is niet mijn probleem. Yufka (het deeg dat wordt gebruikt in baklava en verder essentieel is in de Turkse keuken in Turkije en de andere Turkse volkeren op de wereld) is niet te vergelijken met het deeg in lasagne. En zoals eerder gezegd, het staat zwart op wit, genoteerd door de Chinezen, dat de Turken eeuwen geleden al gebak maakten wat heel erg veel op de baklava van nu leek.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 14:55 schreef Spongeboss het volgende:
Tja de Italianen werken ook met laagjes in de lasagna?
Heb jij even pech dat baklava dus niet uit Anatolie komt maar uit dezelfde regio als waar de Turken vandaan komen.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 14:58 schreef RodeNek het volgende:
Baklava komt uit die regio, zelf toen het huidige Turkije niet eens bestond.
Die gast moet gewoon zijn bek houden. Alsof hij er uberhaupt mee wat te maken had.
Redelijk.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 14:59 schreef hugecooll het volgende:
Borte, kan jij een beetje fatsoenlijk koken?
Achja de Spanjaarden hebben stampot ontdekt maar wij eten het gewoon in Nederland en het boeit ons geen flikker. Waarom zo'n idioterie over wie wat waar.... Ben blij dat je het kan eten.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 14:58 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Ik ga niet voor iedere zin die ik typ een uitleg van een tien zinnen erbij typen. Dat jij het niet wil snappen is niet mijn probleem. Yufka (het deeg dat wordt gebruikt in baklava en verder essentieel is in de Turkse keuken in Turkije en de andere Turkse volkeren op de wereld) is niet te vergelijken met het deeg in lasagne. En zoals eerder gezegd, het staat zwart op wit, genoteerd door de Chinezen, dat de Turken eeuwen geleden al gebak maakten wat heel erg veel op de baklava van nu leek.
Ja dus? Man het hele Midden-oosten was Ottomaans. Het is een midden-oosters gebakje, deal with it.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 14:59 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Heb jij even pech dat baklava dus niet uit Anatolie komt maar uit dezelfde regio als waar de Turken vandaan komen.
Het gebak komt niet uit het Midden-Oosten.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 15:07 schreef RodeNek het volgende:
[..]
Ja dus? Man het hele Midden-oosten was Ottomaans. Het is een midden-oosters gebakje, deal with it.
Ehm, het gaat wel wat dieper dan dat, Baklava zoals we het vandaag de dag kennen komt voort uit het Topkapi Paleis, huis van de Sultan, niet uit een ver afgelegen Ottomaane provincie.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 15:07 schreef RodeNek het volgende:
[..]
Ja dus? Man het hele Midden-oosten was Ottomaans. Het is een midden-oosters gebakje, deal with it.
Er zijn meerdere theorieën die de oorsprong beschrijven van baklava, jij noemt er één van.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 15:10 schreef Triggershot het volgende:
[..]
Ehm, het gaat wel wat dieper dan dat, Baklava zoals we het vandaag de dag kennen komt voort uit het Topkapi Paleis, huis van de Sultan, niet uit een ver afgelegen Ottomaane provincie.
Terechte klacht, ik bedoel wat maakt het ook uit. Vaak is een gerecht ergens uitgevonden werd het niet gegeten en een ander gaat er dan mee rondlopen. De hamburger komt uit Hamburg, maar Amerika wordt ermee groot getrokken ik zie de Duitsers niet zeiken.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 15:15 schreef RodeNek het volgende:
[..]
Er zijn meerdere theorieën die de oorsprong beschrijven van baklava, jij noemt er één van.
Seriously, het boeit mij eerlijk gezegd niet waar het vandaan komt, ik vind het lekker. Maar het laatste waar ik tegen kan zijn mensen die gerechten gaan lopen opeisen.
De hamburger is voor het eerst gecreëerd in de Verenigde Staten. En niet eens door een Duitser.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 15:38 schreef Spongeboss het volgende:
[..]
Terechte klacht, ik bedoel wat maakt het ook uit. Vaak is een gerecht ergens uitgevonden werd het niet gegeten en een ander gaat er dan mee rondlopen. De hamburger komt uit Hamburg, maar Amerika wordt ermee groot getrokken ik zie de Duitsers niet zeiken.
De hamburger is afkomstig uit de Duitse stad Hamburg. Men bakte daar platgedrukte ballen gehakt vlees en serveerde die op ronde broodjes. Duitse emigranten namen deze eetgewoonte mee naar de Verenigde Staten, waar het hamburger werd genoemd en de hedendaagse hamburger is ontstaan.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 15:40 schreef housesoftheholy het volgende:
[..]
De hamburger is voor het eerst gecreëerd in de Verenigde Staten. En niet eens door een Duitser.
Ik dacht dat jij niets van idioot nationalisme moest hebben?quote:
De hamburger is toch gewoon uitgevonden en gepopulariseerd in de Verenigde Staten? Op basis van deze logica zou een bakje kapsalon ook een Turkse delicatesse zijnquote:Op zaterdag 26 juli 2014 15:40 schreef Spongeboss het volgende:
[..]
De hamburger is afkomstig uit de Duitse stad Hamburg. Men bakte daar platgedrukte ballen gehakt vlees en serveerde die op ronde broodjes. Duitse emigranten namen deze eetgewoonte mee naar de Verenigde Staten, waar het hamburger werd genoemd en de hedendaagse hamburger is ontstaan.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |