Pics, links, alles.quote:Op vrijdag 25 juli 2014 20:58 schreef Qwea het volgende:
Ik heb besloten in Oktober een opleiding tot biersommelier te doen
Neem t serieus, examen van niveau 1 is al best pittig. Mits stibonquote:Op vrijdag 25 juli 2014 20:58 schreef Qwea het volgende:
Ik heb besloten in Oktober een opleiding tot biersommelier te doen
Was niet anders van planquote:Op zaterdag 26 juli 2014 06:03 schreef Opperprutser het volgende:
[..]
Neem t serieus, examen van niveau 1 is al best pittig. Mits stibon
www.stibon.nlquote:
He, isax, er is een heel topic voor bier zwabber.quote:Op zondag 27 juli 2014 00:31 schreef isax het volgende:
er is een heel topic voor bier zwabber?
had dat even gezegt!
ik kom lurken.
quote:Op zondag 27 juli 2014 00:33 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
He, isax, er is een heel topic voor bier zwabber.
Gistsoorten hebben veel meer invloed op de smaak dan je in eerste instantie misschien zou denken. Sterker nog, alle zuurte in bier (los van mensen die er rare meuk in kwakken) komt door gistsoorten die die zuurte geven.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 23:37 schreef Felagund het volgende:
Nu een Berliner Weisse, toevallig bij Edeka aan voorbij gelopen en naar aanleiding van de discussie in dit topic maar een flesje gekocht. Drinkt zeker lekker weg, weet iemand hoe het komt dat het zo zuur is? Zie geen speciale ingrediënten op de achterkant staan.
Dat maakt een Black & Tan.quote:Op zondag 27 juli 2014 02:51 schreef GoCanucksGo het volgende:
Hopelijk geen shoarmasaus urban legend verhaal
Ja ik ben toch wel fan van la trappe hoor. Helemaal met dit weer. Achel extra bruin vind ik dan echt weer helemaal niks.quote:Op zondag 27 juli 2014 11:13 schreef mckroket het volgende:
La trappe altijd goed? Vind het prima bier hoor maar de smaken zijn zo licht en waterig. De quadruppel staat compleet in het niet vergeleken met de andere quads. De beste is misschien nog wel achel extra bruin.
dat kan. maar dan vind je tw 12 en rochefort 10 ook niks.quote:Op maandag 28 juli 2014 03:48 schreef Qwea het volgende:
[..]
Ja ik ben toch wel fan van la trappe hoor. Helemaal met dit weer. Achel extra bruin vind ik dan echt weer helemaal niks.
10 was erg lekker, smaakt naar rauw deeg o.a tw is wv12? Die vond ik idd niet bijzonder. Vond de blond vele malen beter.quote:Op maandag 28 juli 2014 13:12 schreef mckroket het volgende:
[..]
dat kan. maar dan vind je tw 12 en rochefort 10 ook niks.
toch apart dat je als bierliefhebber deze pareltjes niks vind. maargoed, smaken verschillen uiteraard.
vanavond ga ik brood en spelen van de molen proberen. ipa met rogge... had die van emelisse een keer op, volgens mij vond ik hem wel ok :p
Die trappisten quadrupels doen mij ook niet veel meer hoor, allemaal zo zoetig. Ik ben er jarenlang fan van geweest, maar ik heb liever een mooie white label IRS van emelisse dan een WV12 hoor. In de winter, na een koude wandeling kan zo'n quad zeker wel lekker zijn hoor, maar de rozijntjes en kandijsuiker ken ik ondertussen wel.quote:Op maandag 28 juli 2014 13:12 schreef mckroket het volgende:
[..]
dat kan. maar dan vind je tw 12 en rochefort 10 ook niks.
toch apart dat je als bierliefhebber deze pareltjes niks vind. maargoed, smaken verschillen uiteraard.
vanavond ga ik brood en spelen van de molen proberen. ipa met rogge... had die van emelisse een keer op, volgens mij vond ik hem wel ok :p
Het zal inderdaad wel een soort smaakontwikkeling zijn. Ik ben zelf ook al een tijdje grotendeels van de zoete bieren af en meer gericht op andere varianten.quote:Op maandag 28 juli 2014 13:45 schreef WJMW het volgende:
[..]
Die trappisten quadrupels doen mij ook niet veel meer hoor, allemaal zo zoetig. Ik ben er jarenlang fan van geweest, maar ik heb liever een mooie white label IRS van emelisse dan een WV12 hoor. In de winter, na een koude wandeling kan zo'n quad zeker wel lekker zijn hoor, maar de rozijntjes en kandijsuiker ken ik ondertussen wel.
Pannepot is aan de zoete kant, maar toch erg goed te doen. Het is in de quadrupel lijn. De reserva klinkt interessant, dit soort bieren doet het wel goed in combinatie met bewaren of barrel-aging.quote:Op maandag 28 juli 2014 22:15 schreef Qwea het volgende:
Ik heb sinds zaterdag een pannepot grand reserva vintage 2009, pannepot 2013 en dulle teve in mijn kast staan. Ben benieuwd.
De pannepot 2008 was wel goed te doen.
Nou zover wil ik niet gaan. Bizar goed.. Maar hij is wel smakelijk iig.quote:Op dinsdag 29 juli 2014 00:29 schreef mckroket het volgende:
Ook pannepot is zoetig imo. Maar zeker een bizar goed bier.
Ja, dat ben ik met je eensquote:Op maandag 28 juli 2014 22:15 schreef WJMW het volgende:
pannepot vind ik bijvoorbeeld ook lekkerder dan een WV12. Een stuk moutiger, wat meer bite.d
Dulle Teve is met afstand mijn favoriete tripel. Proost!quote:Op maandag 28 juli 2014 22:15 schreef Qwea het volgende:
Ik heb sinds zaterdag een pannepot grand reserva vintage 2009, pannepot 2013 en dulle teve in mijn kast staan. Ben benieuwd.
De pannepot 2008 was wel goed te doen.
Als ik hem eens tegenkom, wie weet.quote:Op dinsdag 29 juli 2014 22:00 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Qua reuk en smaak. Echt een aanrader eens te proberen
Mag ik vragen wat je ervoor betaald hebt?quote:Op dinsdag 29 juli 2014 22:26 schreef InGebruik het volgende:
[..]
Als ik hem eens tegenkom, wie weet.![]()
Laatst trouwens in Bier Central (Antwerpen) een La Trappe Quadruppel Oak Aged op. Een magistraal biertje. Sowieso wel een paar lekkere biertjes uitgeprobeerd tijdens dat weekendje weg.
Uiteraard, staat daar op de kaart voor ¤14,50. Vond het nog meevallen omdat hij bij de La Trappe abdij zelf voor ¤12,00 te koop is. Flink aan de prijs uiteraard, maar je doet met dit biertje wel twee keer zo lang als veel andere speciaal biertjes.quote:Op dinsdag 29 juli 2014 23:00 schreef Piet__Piraat het volgende:
[..]
Mag ik vragen wat je ervoor betaald hebt?
Ik heb 'm meegenomen bij het Bierparadijs en vond 'm eigenlijk schofterig duur.
We hebben het hier al een keer over die prijs gehad. Ik snap nog steeds niet waarom dit bier zo duur is. Basisbier is iets van 1,50, hoe kan dit dan (voor 4,5cc meer) opeens 7-8-9 euro zijn? (Voor zoveel heb ik het wel eens gezien.quote:Op dinsdag 29 juli 2014 23:03 schreef InGebruik het volgende:
[..]
Uiteraard, staat daar op de kaart voor ¤14,50. Vond het nog meevallen omdat hij bij de La Trappe abdij zelf voor ¤12,00 te koop is. Flink aan de prijs uiteraard, maar je doet met dit biertje wel twee keer zo lang als veel andere speciaal biertjes.
In verhouding valt het mee ja. Ik heb er bij het Bierparadijs geloof ik een ruime 8,5 euro voor betaald. Hij ligt hier nog in de kast te wachten om binnenkort samen met een maatje op te drinken.quote:Op dinsdag 29 juli 2014 23:03 schreef InGebruik het volgende:
[..]
Uiteraard, staat daar op de kaart voor ¤14,50. Vond het nog meevallen omdat hij bij de La Trappe abdij zelf voor ¤12,00 te koop is. Flink aan de prijs uiteraard, maar je doet met dit biertje wel twee keer zo lang als veel andere speciaal biertjes.
Heb een reserva staan, gaat met oud en nieuw openquote:Op dinsdag 29 juli 2014 21:03 schreef Qwea het volgende:
Iemand stille nacht al gehad? Staat ook bij de collectie nu
Hoe heet die zaak en waar zit die?quote:Op woensdag 30 juli 2014 02:43 schreef mckroket het volgende:
Ik heb het geluk dichtbij belgie te wonen en ook nog eens vlak bij een zaak die bizar veel heeft. Bovendien zijn ze de goedkoopste wat ik ooit heb gezien over het algemeen. (Bijv pannepot 1,60, vuur en vlam 1,80, raging bitch 2,04, emelisse espresso 2,0x etc.) Elke week is er wel weer een lading met nieuw bijzonder bier vanuit heel de wereld. Alleen als je een weekje niet gaat heb je het ook gemist. Er is niet echt een vaste voorraad van bijv fliying dog, mikkeller of de molen. Die dingen bestellen ze gewoon eens in de zoveel tijd ( of nooit meer). Of ze hebben wat nieuw struisse spul en dan is het gewoon tot het op is. Miss ooit een keer weer wat. Dit maakt het wel spannend en ik ga ook vaak kijken eens per week of 2 weken. Daarom heb ik veeel te veel bier in mn kast staan...
Ik zou het niet weten waarom het zo duur is. Officieel mogen die trappisten natuurlijk niet eens verdienen aan het bier.quote:Op dinsdag 29 juli 2014 23:24 schreef mckroket het volgende:
[..]
We hebben het hier al een keer over die prijs gehad. Ik snap nog steeds niet waarom dit bier zo duur is. Basisbier is iets van 1,50, hoe kan dit dan (voor 4,5cc meer) opeens 7-8-9 euro zijn? (Voor zoveel heb ik het wel eens gezien.
Ter vergelijking; pannepot gran reserva 2009 heb ik voor 2,40 gekocht vorige maand Die heeft dan 2 jaar op 2 verschillende vaten gerijpt. (Of langer, weet niet precies wat er in die andere 3 jaar is gebeurd).Dit basis bier koop ik voor 1,60.
Ook dit is een gelimiteerde versie uiteraard. Dus dat verschilt elkaar niet zo. Gewoon graaien die gekke trappisten!
Buiten de brouwerijen is het de wet van vraag en aanbod. Zeker bij speciale bieren die weinig of in kleine hoeveelheden worden gebrouwen gaat de prijs omhoog. Binnen de brouwerijen komt het geld vaak nog ten goede aan het onderhoud van het klooster.quote:Op woensdag 30 juli 2014 10:21 schreef InGebruik het volgende:
[..]
Ik zou het niet weten waarom het zo duur is. Officieel mogen die trappisten natuurlijk niet eens verdienen aan het bier.
I know, maar in de La Trappe winkel bieden ze hem zelf ook al voor ¤12,- aan. Zal wel een bepaald percentage op de kostprijs liggen voor (levens)onderhoud en nog iets voor sociale doeleinde.quote:Op woensdag 30 juli 2014 11:16 schreef opperkleurder het volgende:
[..]
Buiten de brouwerijen is het de wet van vraag en aanbod. Zeker bij speciale bieren die weinig of in kleine hoeveelheden worden gebrouwen gaat de prijs omhoog. Binnen de brouwerijen komt het geld vaak nog ten goede aan het onderhoud van het klooster.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |