Je moet wat boze figuren op internet niet verwarren met de echte wereld.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:19 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Mwah, ik heb de indruk dat het om minstens enkele tientallen procenten gaat.
Omdat politiek de anti's misschien weinig interesseert, en de pro's veel meer.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:19 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Je antwoordt met dezelfde vraag. Waarom zijn ze niet gemotiveerd?
50% van de Nederlanders is laag of middelmatig opgeleid, deze mensen ondervinden onevenredig veel nadelen en onevenredig weinig voordelen van de EU. Ik kan me niet voorstellen dat een substantieel deel van hen niet weinig gecharmeerd is van de EU. Zij kunnen dat misschien niet duiden maar het is de laatste jaren veelvuldig in het nieuws geweest dat de kloof tussen de haves en de have nots onder invloed van de EU groter is geworden, dat de ene groep meer aan de EU heeft dan de andere. De hogeropgeleiden kunnen lekker in het buitenland studeren en werken, de lageropgeleiden zien dat de arbeidsvoorwaarden zijn versoberd. In hoeverre dat waar is is voer voor een andere discussie (die moet zeker eens worden gevoerd) maar dat beeld is de laatste jaren uit de media naar voren gekomen.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:20 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Je moet wat boze figuren op internet niet verwarren met de echte wereld.
Hier ga jij nog wel een keer van terugkomen.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:15 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Fascisten steunen in een strijd tegen verzonnen fascisten, het blijft bijzonder...
Weet jij überhaupt wel wat fascisme is man, debielquote:Op zondag 25 mei 2014 18:14 schreef hpeopjes het volgende:
[..]
Als er een referendum komt, voor of tegen EU/euro, en het dus eigenlijk een keer écht ergens over gaat, dan gaan de mensen echt wel massaal stemmen. Net als met dat vorige referendum, dat ook zo "gunstig" afliep voor de eurofascisten.
En dan blijft er van die hele pro-Europese stemming helemaal niks meer over, wacht maar af. Dan wordt die hele bende linksfascisten van D66 compleet weggevaagd.
Als je niet stemt dan heb je niet het recht om te klagen.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:21 schreef UpsideDown het volgende:
[..]
Omdat politiek de anti's misschien weinig interesseert, en de pro's veel meer.
Eens.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:24 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Als je niet stemt dan heb je niet het recht om te klagen.
Wat een totale nonsens. En waarom jij daarvoor fascisten steunt is me echt een raadsel.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:23 schreef hpeopjes het volgende:
[..]
Hier ga jij nog wel een keer van terugkomen.
Geef het nog 10 jaar met een EU-trein die op deze ondemocratische manier door blijft rijden, en wij (dus ook jij) hebben straks helemaal niks meer over ons eigen land en over ons eigen leven te vertellen. Dan wordt het gewoon werken voor een hongerloontje (in dienst van een multinational met volledige controle over jouw privéleven), belasting betalen en verder je bek houden, of anders een bezoekje van de Europese gedachtenpolitie. Zélfs als je nu als een soort NSB'er met de fascisten meeheult en op de 'juiste' partij hebt gestemd, want dat zijn de machthebbers dan allang weer vergeten.
Als ik in mijn omgeving kijk: de meeste PVV'ers die ik ken hebben een zware baan (50+ uur per week) en hebben dus wel wat anders aan hun hoofd dan te gaan stemmen in verkiezingen die nergens over gaan. Dit i.t.t. al die D66'ers met hun juristenbaantjes e.d. 4 dagen in de week van 10 tot 16 uur á ¤200 per uur.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:17 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik ben uitgesproken anti-EU (niet anti-samenwerking, het zijn slechts het huidige instituut en de huidige constructie waarbij ik vraagtekens plaats) maar ik ben de laatste keer wel gaan stemmen (PvdD), het lijkt er op dat veel tegenstanders dit nalaten, ik begrijp niet waarom ze niet stemmen. De EU beslist veel over ons, wil je dat in die mate aan D66 overlaten?
Het kan dat hier een kern van waarheid in zit maar slim is het natuurlijk niet om niet te stemmen. Zorg ervoor dat jouw belangen vertegenwoordigd worden! De welgestelden doen dat, wees daar maar zeker van, dus juist de arbeidersklasse moet dat ook doen!quote:Op zondag 25 mei 2014 18:31 schreef hpeopjes het volgende:
[..]
Als ik in mijn omgeving kijk: de meeste PVV'ers die ik ken hebben een zware baan (50+ uur per week) en hebben dus wel wat anders aan hun hoofd dan te gaan stemmen in verkiezingen die nergens over gaan. Dit i.t.t. al die D66'ers met hun juristenbaantjes e.d. 4 dagen in de week van 10 tot 16 uur á ¤200 per uur.
Ik snap ook wel dat al die lui met hun makkelijke baantjes vóór de EU stemmen. Immers, die danken hun luizenbaantje juist vaak aan ondemocratische megalomane EU-instituten. Het is gewoon hun eigen (riant belegde) boterham die op het spel staat. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Dat dat brood ten koste gaat van de vrijheden en inkomens van de overige EU-burgers, interesseert dergelijke lieden dan weer minder.
Macht voor de lobby's van bedrijven (platenmaatschappijen, tabaksproducenten, ...)die de parlementariërs bewerken. Die lobby's hebben een fieldday, slechts 750 parlementariërs hoeven te bewerken in plaats van vele duizenden.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:33 schreef remlof het volgende:
Ik werk 40 uur per week, verdien iets meer dan modaal (niet bij de overheid) en heb ook D66 gestemd.
Juist omdat ik vind dat het EP meer bevoegdheden moet krijgen.
Het moet meer als een echt parlement gaan werken, dat ook wetten kan intrekken, dan wordt het ook democratischer. Niet dat de EU nu niet democratisch is, maar het is teveel gelaagd.
Het is bij deze verkiezingen echt zoals vantevoren ook al vaak gezegd werd: als je uit de EU of de euro wilt, dan moet je juist niet in het EuroParlement wezen. Dan zul je toch nationaal aan de bak moeten.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:36 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Het kan dat hier een kern van waarheid in zit maar slim is het natuurlijk niet om niet te stemmen. Zorg ervoor dat jouw belangen vertegenwoordigd worden! De welgestelden doen dat, wees daar maar zeker van, dus juist de arbeidersklasse moet dat ook doen!
Of het trucje van Wilders begint uit te werken en het besef dat zijn eurofractie de afgelopen periode een zooitje was dringt door.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:38 schreef hpeopjes het volgende:
[..]
Het is bij deze verkiezingen echt zoals vantevoren ook al vaak gezegd werd: als je uit de EU of de euro wilt, dan moet je juist niet in het EuroParlement wezen. Dan zul je toch nationaal aan de bak moeten.
Lobbyisten zijn er altijd geweest en zullen er altijd blijven en die werken op alle niveaus, van gemeenteraden tot het EP.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:37 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Macht voor de lobby's van bedrijven (platenmaatschappijen, tabaksproducenten, ...)die de parlementariërs bewerken. Die lobby's hebben een fieldday, slechts 750 parlementariërs hoeven te bewerken in plaats van vele duizenden.![]()
Dat kan wel wezen maar zolang wij een EU-lid zijn beslist de EU van alles wat invloed heeft op onze kwaliteit van leven, zoals bijv. het feit dat jij en ik nu naar een ver buitenland moeten om een gloeilamp te mogen kopen. Dan maar beter ervoor zorgen dat de mensen die beslissingen nemen over ons onze belangen vertegenwoordigen. Nu heeft het sociaaleconomisch rechtse D66 onevenredig veel invloed in de EU, dat is slecht voor de arbeidersklasse van Nederland.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:38 schreef hpeopjes het volgende:
[..]
Het is bij deze verkiezingen echt zoals vantevoren ook al vaak gezegd werd: als je uit de EU of de euro wilt, dan moet je juist niet in het EuroParlement wezen. Dan zul je toch nationaal aan de bak moeten.
quote:Op zondag 25 mei 2014 18:40 schreef remlof het volgende:
[..]
Lobbyisten zijn er altijd geweest en zullen er altijd blijven en die werken op alle niveaus, van gemeenteraden tot het EP.
Jij weet toch wel wat fieldday betekent? Het bewerken van politici is in Europa nog nooit zo gemakkelijk geweest.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:37 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Macht voor de lobby's van bedrijven (platenmaatschappijen, tabaksproducenten, ...)die de parlementariërs bewerken. Die lobby's hebben een fieldday, slechts 750 parlementariërs hoeven te bewerken in plaats van vele duizenden.![]()
Kan wel een paar redenen bedenken.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:17 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik ben uitgesproken anti-EU (niet anti-samenwerking, het zijn slechts het huidige instituut en de huidige constructie waarbij ik vraagtekens plaats) maar ik ben de laatste keer wel gaan stemmen (PvdD), het lijkt er op dat veel tegenstanders dit nalaten, ik begrijp niet waarom ze niet stemmen. De EU beslist veel over ons, wil je dat in die mate aan D66 overlaten?
Het is allemaal begrijpelijk maar het blijft onverminderd dom.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:42 schreef Wegenbouwer het volgende:
[..]
Kan wel een paar redenen bedenken.
1. Als je tegen een instituut als de EU bent, is het niet logisch deel te nemen aan verkiezingen voor het EU parlement
2. De invloed van een stem is praktisch te verwaarlozen
3. Genaaid te zijn na het NEE van de EU-grondwet, versterkt dit nog eens extra ('stemmen heeft geen nut, ze gaan hun gang toch wel, ook al is het volk tegen)
Ja, maar ik zie je lobbyisten-argument niet als argument tegen de EU.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:41 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
[..]
Jij weet toch wel wat fieldday betekent? Het bewerken van politici is in Europa nog nooit zo gemakkelijk geweest.
Waarom?quote:Op zondag 25 mei 2014 18:43 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Het is allemaal begrijpelijk maar het blijft onverminderd dom.
Het is gemakkelijker om een paar Europarlementariërs te bewerken dan vele nationale parlementariërs.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:43 schreef remlof het volgende:
[..]
Ja, maar ik zie je lobbyisten-argument niet als argument tegen de EU.
Weet je hoeveel die lobbyisten daar voor elkaar krijgen? Was dit vroeger in Europa zo erg?quote:Weet je hoeveel lobbyisten er in Washington DC rondlopen?
Vind je dat serieus iets goeds, al dat ge-lobby?quote:Op zondag 25 mei 2014 18:43 schreef remlof het volgende:
[..]
Ja, maar ik zie je lobbyisten-argument niet als argument tegen de EU.
Weet je hoeveel lobbyisten er in Washington DC rondlopen?
Omdat de lagere klasses in hun eigen vlees snijden. Je zou bijna stellen dat ze het verdienen.quote:
Nee, daarom hoop ik ook dat het EP behalve machtiger ook transparanter wordt.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:44 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Het is gemakkelijker om een paar Europarlementariërs te bewerken dan vele nationale parlementariërs.
[..]
Weet je hoeveel die lobbyisten daar voor elkaar krijgen? Was dit vroeger in Europa zo erg?
Nee, maar dat heb je nou eenmaal in de machtcentra van democratiën.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:45 schreef hpeopjes het volgende:
[..]
Vind je dat serieus iets goeds, al dat ge-lobby?
Goed is het niet maar wel onderdeel van een representatieve democratie. Allerlei belanghebbenden willen hun onderwerp op de politieke agenda krijgen. Gebeurt van hoog tot laag.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:45 schreef hpeopjes het volgende:
[..]
Vind je dat serieus iets goeds, al dat ge-lobby?
Zoveel mogelijk decentraliseren dus, die machtscentra.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:47 schreef remlof het volgende:
[..]
Nee, maar dat heb je nou eenmaal in de machtcentra van democratiën.
Dat is in de USA niet gelukt, wat doet jou denken dat dit in Europa wel zal lukken? Die Americanen waren overwegend Europeanen, zij waren niet dommer dan ons Europeanen, ze hadden dezelfde culturele achtergrond. Het is gewoon het gevolg van het systeem dat je dit soort zaken krijgt, dat zal in een federaal Europa ook onherroepelijk gebeuren. Dan heb ik toch liever zelfstandige landjes in Europa die op pragmatische basis samenwerken.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:47 schreef remlof het volgende:
[..]
Nee, daarom hoop ik ook dat het EP behalve machtiger ook transparanter wordt.
Hoe meer de EU een federatie wordt hoe meer het kapitalistisch zal worden, wij zullen dezelfde fouten gaan maken als die de Americanen hebben gemaakt, daar kan je vergif op innemen.quote:En Europa is toch echt wat anders dan de VS, minder kapitalistisch.
Dat maakt het voor belanghebbenden niet minder aantrekkelijk om te lobbyen.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:48 schreef Wegenbouwer het volgende:
[..]
Zoveel mogelijk decentraliseren dus, die machtscentra.
Het is geen onderdeel van de representatieve democratie aangezien hun belangen zeer sterk oververtegenwoordigd zijn. Zij maken dan ook misbruik van het systeem.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:48 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Goed is het niet maar wel onderdeel van een representatieve democratie.
Maar wel veel minder effectief of veel duurder.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:51 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Dat maakt het voor belanghebbenden niet minder aantrekkelijk om te lobbyen.
Jawel, want de ROI ligt dan een stuk lagerquote:Op zondag 25 mei 2014 18:51 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Dat maakt het voor belanghebbenden niet minder aantrekkelijk om te lobbyen.
De VS is al meer dan 200 jaar onafhankelijk en is Angelsaksisch geschoeid.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:48 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Dat is in de USA niet gelukt, wat doet jou denken dat dit in Europa wel zal lukken? Die Americanen waren overwegend Europeanen, zij waren niet dommer dan ons Europeanen, ze hadden dezelfde culturele achtergrond. Het is gewoon het gevolg van het systeem dat je dit soort zaken krijgt, dat zal in een federaal Europa ook onherroepelijk gebeuren. Dan heb ik toch liever zelfstandige landjes in Europa die op pragmatische basis samenwerken.
[..]
Hoe meer de EU een federatie wordt hoe meer het kapitalistisch zal worden, wij zullen dezelfde fouten gaan maken als die de Americanen hebben gemaakt, daar kan je vergif op innemen.
De ROI blijft hoog genoeg om het te doen, alleen zal het minder effectief zijn wat goed is voor ons burgers.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:51 schreef Wegenbouwer het volgende:
[..]
Jawel, want de ROI ligt dan een stuk lager
Tja, het is wat anders georganiseerd dan de voorzitter van de lokale voetbalclub die bij de wethouder op bezoek komt om hem te overtuigen van het belang van een nieuwe voetbalveld maar in weze komt het op hetzelfde neer. Vanuit de samenleving en bedrijven is er gewoon contact met volksvertegenwoordigers en bestuurders. Als dat volledig zou ontbreken gaat het ook niet goed.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:51 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Het is geen onderdeel van de representatieve democratie aangezien hun belangen zeer sterk oververtegenwoordigd zijn. Zij maken dan ook misbruik van het systeem.
Je moet het wat anders organiseren. Maar de ROI kan heel goed hoger zijn.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:51 schreef Wegenbouwer het volgende:
[..]
Jawel, want de ROI ligt dan een stuk lager
Ain't gonna happen. Er is namelijk (vooralsnog) geen enkel drukmiddel van buitenaf dat het EP dwingt om transparanter te worden.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:47 schreef remlof het volgende:
[..]
Nee, daarom hoop ik ook dat het EP behalve machtiger ook transparanter wordt.
Nu nog wel ja. Maar het kan hard gaan.quote:En Europa is toch echt wat anders dan de VS, minder kapitalistisch.
Maar nog steeds 100% Europese (en in het bijzonder Engelse) wortels met nog steeds nieuwe import uit Europa. Kijk voor de grap eens naar de profielen van bekende mensen op IMDB, je leest vaker wel dan niet dat ze Europese ouders of grootouders hebben. Ik zou niet weten waarom wij niet dezelfde systeemfouten krijgen als die ze in de USA kregen. Hoe houd je tegen dat bedrijven steeds meer macht krijgen naarmate het lobbyën gemakkelijker en effectiever wordt? Hoe houd je tegen dat je meer gecentraliseerde macht krijgt waardoor de belangen van minderheidsgroepen en zwakker staande groepen (dat kan een meerderheid zijn of worden) uit het oog worden verloren?quote:Op zondag 25 mei 2014 18:52 schreef remlof het volgende:
[..]
De VS is al meer dan 200 jaar onafhankelijk en is Angelsaksisch geschoeid.
Jij stelt dan dat de UK zich buitenspel plaatst omdat de EU een andere koers wil varen dan de UK? Daar ben ik niet van overtuigd. Ik heb de indruk dat het meer een soort van eilandmentaliteit is en dat het te maken heeft met trots m.b.t. hun imperialistische verleden. Op zich wel een hele interessante discussie waarom de UK precies zo huiverig is voor de EU, die zou hier eens goed gevoerd moeten worden.quote:Het is niet voor niets dat het VK het meest kapitalistische land in Europa is. Hetzelfde VK dat zichzelf steeds meer buitenspel zet in Brussel, dus dat we dezelfde kant opgaan als de VS ben ik niet zo bang voor.
Die talen heb je in het EP ook. En in Nederland kom je met de juiste personen overtuigen al een heel eind. Zorg dat je de woordvoerders op het dossier van de grote partijen mee hebt en je bent al klaar. Dat is dus een man of drie om te overtuigen.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:58 schreef Wegenbouwer het volgende:
Als je de EU als voorbeeld neemt, met EU hoeven de lobbyisten alleen maar naar Brussel toe. Zonder EU moeten ze om hetzelfde gebied te bestrijken naar 28 verschillende machtscentra, met elk nog eens verschillende talen, maniertjes, enz.
Hoe kan de ROI dan ooit hoger zijn?
De nederlandse overheid is inderdaad ook nog veel te machtig, daar heb je gelijk in. Beter dat ze zich helemaal niet meer met de economie bemoeien.quote:Op zondag 25 mei 2014 19:05 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Die talen heb je in het EP ook. En in Nederland kom je met de juiste personen overtuigen al een heel eind. Zorg dat je de woordvoerders op het dossier van de grote partijen mee hebt en je bent al klaar. Dat is dus een man of drie om te overtuigen.
Wellicht ben je beter op je plek in het libertarismetopic.quote:Op zondag 25 mei 2014 19:17 schreef Wegenbouwer het volgende:
[..]
De nederlandse overheid is inderdaad ook nog veel te machtig, daar heb je gelijk in. Beter dat ze zich helemaal niet meer met de economie bemoeien.
Je moet het per individu bekijken. Die snijdt zich niet in zijn vlees door niet te gaan stemmen, want die ene stem verandert de uitslag niet.quote:Op zondag 25 mei 2014 18:45 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Omdat de lagere klasses in hun eigen vlees snijden. Je zou bijna stellen dat ze het verdienen.
Waarom? Jij zit toch ook daar?quote:Op zondag 25 mei 2014 19:19 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Wellicht ben je beter op je plek in het libertarismetopic.
Dus als je voorstander bent van een terugtrekkende overheid moet je je in je eigen topic terugtrekken, maar als je er tegenstander van bent dan mag je dat wel overal uiten.quote:Op zondag 25 mei 2014 19:45 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Omdat het niet zoveel nut heeft om in elk topic off topic te gaan met z'n religie.
Meer dat het niet zoveel toevoegt om er elke keer topics mee te verkloten.quote:Op zondag 25 mei 2014 19:48 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Dus als je voorstander bent van een terugtrekkende overheid moet je je in je eigen topic terugtrekken, maar als je er tegenstander van bent dan mag je dat wel overal uiten.
Nee, ok.
Vooralsnog lijk je gelijk te krijgen:quote:Op zondag 25 mei 2014 18:02 schreef karton2 het volgende:
Verder moet je Frankrijk ook niet uitvlakken. Als je de as Parijs-Berlijn breekt, breekt de EU. Als FN het werkelijk goed gaat doen dan kunnen de presidentsverkiezingen érg spannend gaan worden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |