abonnement Unibet Coolblue
  maandag 16 juni 2014 @ 08:26:06 #51
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_141142059
miles4justice ftw
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 18 juni 2014 @ 19:03:11 #52
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_141255282
Onderzoek naar aanrandingen marinekazerne
RIJSWIJK -

De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar misstanden op de Curaçaose Marinekazerne Suffisant. Volgens de marechaussee zouden verschillende instructeurs van de lokale militie zich schuldig hebben gemaakt aan onder meer mishandeling, bedreiging en aanranding. De commandant van de Marinekazerne heeft inmiddels aangifte gedaan. Dat meldde de marechaussee woensdag.

Militairen van Suffisant geven sociale training aan burgers op het eiland. Tijdens de cursus zouden deelnemers geboeid en liggend op de grond zijn geschopt en geslagen. Ook is er mogelijk iemand bespoten met een brandslang.

Het onderzoek van de marechaussee richt zich op zeven verdachten. „Inmiddels zijn er drie verhoord. Als alle zeven een verklaring hebben afgelegd, kijken we met het Openbaar Ministerie hoe verder”, zei een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee. Vermoed wordt dat zij de misstanden op video hebben vastgelegd.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)arinekazerne___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 18 juni 2014 @ 19:12:43 #53
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_141255815
Nederland moet zorgen voor Afghaanse 'spion'
DEN HAAG -

Nederland heeft de plicht te zorgen voor een Afghaan die in Afghanistan heeft gewerkt voor defensie. Dat bepaalde de rechtbank in Den Haag woensdag.

Daarbij krijgt deze man de mogelijkheid van de rechter om aan te tonen dat hij als 'agent' is ingezet voor de Nederlandse militaire geheime dienst MIVD. Als dat het geval is, is de plicht van Nederland om voor hem te zorgen nog groter.

De Afghaan zegt dat het aan de Nederland is te wijten dat hij uit Afghanistan naar Nederland heeft moeten vluchten. Daarom is de man een civiele zaak tegen de Staat begonnen. De rechtbank zal uiteindelijk beoordelen of Nederland de 'agent' ook financiële compensatie moet geven.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_voor__spion___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 18 juni 2014 @ 21:10:50 #54
13456 AchJa
Shut up!!!
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 18 juni 2014 @ 21:15:07 #55
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_141262887
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juni 2014 21:10 schreef AchJa het volgende:
Is dat die idioot van een "Windhond" weer?
Ik gok van wel ja,
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_141262938
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juni 2014 21:10 schreef AchJa het volgende:
Is dat die idioot van een "Windhond" weer?
?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  woensdag 18 juni 2014 @ 23:24:26 #57
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_141271237
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juni 2014 21:16 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

?
De Zaak Windhond

In zijn eerste persoonlijke relaas vertelt oud-medewerker I.A. van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst over het leveren van wapens voor geheime missies, blunders bij het opdoeken van bommenfabrieken en verboden onderhandelingen met de taliban.

De telefoon moet op de 'vliegtuigmodus'. De 41-jarige man met zwart haar en blauw colbert waarschuwt: 'Anders werkt een iPhone als een microfoon.' En de afspraak is buiten Nederland. Op weg belt hij de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD). 'Ze weten dat ik met De Pers praat'. De reden: zakenman I.A. is het geklungel en de leugens 'die al twee jaar duren' zat. In Afghanistan was hij CEO van een conglomeraat van bedrijven met een jaaromzet van 250 miljoen dollar. Hij bivakkeerde in de entourage van president Hamid Karzai en had contracten voor de bouw van 10.000 huizen, wat hem zo'n tien miljoen dollar winst zou opleveren. 'Alles is weg. Dankzij Buitenlandse Zaken en de MIVD.' En daarom eist hij schadevergoeding van de Nederlandse regering. De hoogste ooit ingediend door een geheim agent.

I.A., acht jaar politieagent in Nederland en eervol ontslagen, werd in 2006 door de Nederlandse ambassade in Kaboel verzocht contact te leggen met taliban-opstandelingen in Uruzgan. Dat was enkele maanden voordat Task Force Uruzgan op 1 augustus van start zou gaan. 'De bedoeling was een grote jirga, een vergadering, te organiseren waar ook tegenstanders van de regering aan zouden deelnemen.' Tot driemaal reed hij sympathisanten en leiders van de militant opposing forces, waarmee Nederlandse militairen in Uruzgan slag leverden, het terrein van de Nederlandse ambassade op. Dat was in strijd met de buitenlandse politiek. Een woordvoerder van Buitenlandse Zaken meldt: 'Conform Nederlands beleid wordt niet onderhandeld met talibanleiders.'

Maar volgens I.A. kreeg de eerste groep talibanleiders doodleuk 'opdracht namens de ambassade in Uruzgan andere belangrijke mensen uit te nodigen voor een vervolggesprek.' De gepantserde ambassadepoort zwaaide open. 'We hadden wapens bij ons, maar bij binnenkomst werd niemand gecontroleerd, zoveel vertrouwden ze mij.' De ontmoetingen werden buiten het zicht gehouden van de Afghaanse medewerkers van de ambassade. 'Zodat ze de mensen uit Uruzgan niet zouden zien.' Toenmalig waarnemend ambassadeur en huidig GroenLinks Tweede Kamerlid Mariko Peters schoof aan. In een reactie erkent zij dat I.A. op de ambassade is geweest. Ook de latere ambassadeur Hans Blankenberg bevestigt de ontmoetingen in een verslag waarin van 'dorpsoudsten' wordt gesproken. 'Persoons-zeer-vertrouwelijk' staat er boven. Vlak voor de vierde ontmoeting hoorde I.A. van ambassadepersoneel dat de Nederlandse overheid niet meer wilde overleggen met de oppositie in Uruzgan. 'Beleidsverandering heette dat, maar ik zat thuis met dertien talibanleiders uit Uruzgan: 'Hen vertellen dat ze niet welkom waren op de ambassade zou mijn doodvonnis betekenen, want dan had ik hen verraden.' Met een smoes verliet hij zijn huis en keerde niet terug, bang voor een hinderlaag. Bij de ambassade gingen ook alle deuren op slot. 'Plots was ik niet meer welkom.'

Een paar maanden later ontmoette hij eerste secretaris Mark Zellenrath. 'Hij voelde zich schuldig en de inmiddels nieuwe ambassadeur vroeg mij een embassy guesthouse te bouwen.' Later bleek dat het safehouse te zijn voor de MIVD. 'Zo kwam ik zonder dat ik het wilde met inlichtingenoperaties in aanraking, terwijl ik dacht dat iedereen die ik sprak van Buitenlandse Zaken was.' Als bewijs toont hij drie visitekaartjes van een zekere Ben K., Jos S. en Martin G. die zich aanprijzen als 'Policy Advisor' van de 'Royal Netherlands Embassy'. Door het missiehoofd Ben K. werd ik heel professioneel de operaties ingetrokken en zo verstrengeld dat ik geen kans had te zeggen: nee, ik wil niet meer voor jullie werken.' I.A. werd het manusje-van-alles van de militaire geheime dienst in Afghanistan en kreeg van zijn 'runner' Ben K. de codenaam: Windhond. 'Omdat ik snel was en overal contacten had.' De relatie was zo nauw dat hij werd voorgesteld aan toenmalig minister van Defensie Henk Kamp bij diens bezoek aan het MIVD-safehouse in Kaboel.

Als bewijs voor zijn diensten aan de MIVD en de Nederlandse ambassade in Kaboel overhandigt Windhond op een hotelkamer een usb-stick met urenlange heimelijk opgenomen gesprekken met MIVD-medewerkers. Een MIVD'er adviseert de compensatie hard te spelen: 'Luister, jij hebt gewoon een sterke zaak alleen moet je doorbijten, jij moet hard bijten.' Windhond geeft toe dat zijn medewerking niet allemaal liefdewerk oud papier was. 'Ik ben ook zakenman. Ik hoopte de door Buitenlandse Zaken beloofde verbouwing te doen van de ambassade. Dat zou me veel geld hebben opgeleverd en een deel van mijn schade vergoeden.'

Op verzoek van MIVD-topman Ben K. leverde hij in 2007 aanvalswapens als AK47-aanvalwapens, bijbehorende munitie en raketwerpers. 'Deze wapens zijn door commando's van de MIVD gebruikt voor hun undercoveroperaties in Noord-Afghanistan. De reden dat zij illegale wapens wilden hebben was omdat zij na het gebruik niet traceerbaar wilden zijn.' Aangezien het operationele informatie betreft mag hij tijdstip en plaats niet noemen. Wel dat het aanhangers waren van terroristische groeperingen die in Nederland aanslagen wilden plegen. Volgens Windhond is door de MIVD-actie een aanslag in Nederland '100 procent' voorkomen. 'Ik ben trots dat ik mijn bijdrage heb geleverd.'

Zijn beweringen staan loodrecht op de antwoorden die SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel kreeg in een Kamerdebat op 12 juni 2007. 'Toenmalig minister Eimert van Middelkoop ontkende toen het bestaan van buitengerechtelijke executies.' In een reactie herhaalt een woordvoerder van Defensie dat Nederlandse militairen in 2007 alleen actief waren binnen het mandaat van het regionale ISAF-hoofdkwartier dat de provincies Uruzgan, Helmand, Zabul en Kandahar omvat. 'Niet daarbuiten.'

Maar volgens Windhond werd alles voorbereid en overlegd in het Haagse hoofdkwartier van de gezamenlijke militaire inlichtingendienst van de vier krijgsmachtonderdelen landmacht, luchtmacht, marine en marechaussee, de Frederikkazerne. Ben K., een van zijn superieuren zei het hem recht voor zijn raap: 'We hebben een license to kill'. Windhond regelde de inreisstempels voor de zes MIVD-medewerkers die via een militaire luchthaven waren binnengekomen. De stempels zouden eerdere bewegingen in Afghanistan moeten maskeren. Een MIVD-woordvoerder meldt dat 'om onze bronnen te beschermen' nooit uitspraken worden gedaan 'over met wie wel of geen zaken als informant zijn gedaan.' Uit gesprekken met woordvoerder blijkt dat I.A. niet onbekend is.

De MIVD-bedrijfsleider in Kaboel, Ben K., werd plots samen met collega Martin G. op 22 mei 2007 op non-actief gezet. Hij zou geld achteroverdrukken voor zijn pensioenopbouw. Zelf werd Windhond niet op de hoogte gebracht van de schorsing. Hem werd wel verteld dat hij geen contact meer mocht zoeken met de MIVD en lopende contacten onmiddellijk moest stopzetten. Maar Windhond runde inmiddels op verzoek van Ben K. zelf twaalf informanten: zeven in Kaboel, drie in Uruzgan en twee in Kandahar. 'Ik zag me genoodzaakt de informanten die ik op verzoek van de MIVD had geronseld elke maand 40 à 50 duizend dollar uit eigen zak te betalen. En dat twee jaar lang. Het alternatief was vluchten, maar dan moest ik mijn zakelijke belangen achterlaten.'

Voor het vertrek van Ben K. naar Nederland vertelde Windhond over het bestaan van twee bermbommenfabriekjes in Uruzgan, bestierd door vijf Bosniërs die onderricht gaven aan de taliban. 'Maar Ben K. werd door zijn onmiddellijke schorsing ondanks herhaaldelijk verzoek niet gedebrieft.' In een opgenomen gesprek op de usb-stick bestempelt Ben K. het ongemoeid laten van de bermbommenfabriek dan ook als 'een 'blunder' van de MIVD-top. 'Pas bij de rechter kan ik het bevestigen. Wij weten alle twee dat het zo is, wij weten alle twee dat die bermbommenfabriekjes ontmanteld hadden kunnen worden.' Volgens Windhond zijn vijf tot zes militairen omgekomen omdat de MIVD niet volgens de regels heeft gewerkt. 'De nabestaanden moeten dat weten.' Op deze beschuldiging wil het ministerie van Defensie, waar de MIVD onder valt, evenmin reageren. 'Ter bescherming van bronnen gaan we niet in op individuele operaties.'

Inmiddels versprak een onzorgvuldige medewerkster van de Nederlandse ambassade zich tegenover de Afghaanse familie dat I.A. wel eens iets deed voor de Nederlanders in Uruzgan. 'In Afghanistan word je dan meteen spionage nagedragen en raakte ik mijn positie en inkomen kwijt.' Windhond moest in 2009 Afghanistan verlaten. 'In de buurt van het vliegveld werd mijn auto gestopt door een auto met daarin mannen met politie-uniformen. Ik kon alleen ontsnappen door met mijn gepantserde Lexus de auto weg te duwen. Wie hem wilde ontvoeren, weet hij niet. Maar hij mocht niet dood, althans niet direct. 'Ze wilden mij eerst ontvoeren en martelen om uit te vinden wat ik wist.' Na zijn vlucht uit Afghanistan is zijn bezit aan auto's, voor een project gekochte 180 leefcontainers ter waarde van 1,8 miljoen dollar, twee hijskranen ter waarde van 400.000 dollars en talloze bouwmachines gestolen.

Nu zwerft I.A. door Nederland, steeds wisselend van adres. 'Mijn zoon en mijn vrouw kan ik nauwelijks onderhouden. Ik en mijn familie worden bedreigd vanuit Afghanistan.' De MIVD erkent de gevaren. 'Ze hebben mij onderdak aangeboden in een kazerne in Soesterberg. Maar ik kan toch niet mijn hele leven in een kazerne wonen. Daarbij vertrouw ik de MIVD niet, want voor de dienst ben ik een gevaar. Landsadvocaat E.J. Daalder schreef in een reactie op 30 september 2009 dat Windhond niet 'concreet' kan aangeven 'waarop de angst voor de veiligheid van hem en zijn gezin is gebaseerd.' Het is daarbij de vraag of de dreiging komt door onrechtmatig handelen van personen of instanties waar de overheid verantwoordelijkheid voor draagt.

I.A.: 'Ik mag niet eens mijn eigen dossiers inzien. Alles is gerubriceerd.' Hij voelt zich 'misleid, misbruikt en geruïneerd', door zowel de MIVD als het ministerie van Buitenlandse Zaken en eist minimaal 2,5 miljoen schadevergoeding van elk in een rechtszaak die hij dit jaar wil aanspannen. 'Ze hebben mijn leven verkracht. Zo voelt dat.' Buitenlandse Zaken kan nog geen reactie geven op de miljoeneneis. De MIVD voelt zich niet verplicht Windhond te compenseren, zo veel is hem duidelijk. 'Ze vergeleken me met een bakker. Als die brood levert aan de MIVD, maakt hem dat ook geen medewerker van de organisatie. Ik antwoordde: welke bakker levert iedere maand vijftien auto's met bestaande maar niet te traceren kentekens? AK47? Raketwerpers? Ik was de logistieke ruggengraat van veel operaties.'



Het hele verhaal Windhond bijt van zich af plus reacties staat in De Pers. De zaak I.A. heeft trouwens veel weg van wat de Kroaat S. overkwam. Ook hij werkte voor de MIVD, verloor zijn bezittingen en werd aan zijn lot overgelaten. Ik schreef eerder over hem. Tik anders MIVD in op mijn website voor nog meer blunders. De foto's zijn zuiver illustratief. De zwemmer nam ik bij een recreatiemeer in de buurt van Kabul, heel bekend bij MIVD'ers, dat wel. Die met de twee vlaggen is uit in Deh Rawod, daar kwamen ze wat minder, want erg link.

Arnold Karskens
  woensdag 18 juni 2014 @ 23:26:18 #58
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_141271327
Het speelt al een tijdje, die vent hangt verhalen op die harder rammelen dan mijn kroegfiets... :')

Google maar wat op windhond+mivd ofzo, kun je lachen.

Ik weet niet of dit voor iedereen te lezen is (normaal moet je ingelogd zijn nl.) maar hier liet hij ook van zich horen... :')

Def Forum

[ Bericht 40% gewijzigd door AchJa op 18-06-2014 23:42:23 ]
pi_141275850
8 jaar lang politieagent geweest in NL, en nog steeds kan ie geen fatsoenlijk Nederlands schrijven? :')
  donderdag 19 juni 2014 @ 12:21:24 #60
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_141282189
Ex-spion Afghanistan mag MIVD'ers horen

Een ex-spion van Nederland in Afghanistan mag medewerkers van de militaire inlichtingendienst MIVD als getuige oproepen om te bewijzen dat hij inderdaad als spion werkzaam was. Dat heeft de rechtbank in Den Haag woensdag bepaald. De man eist een schadevergoeding omdat zijn identiteit op straat kwam te liggen.

De rechtbank erkent dat de staat een zorgplicht heeft ten opzichte van een man die in Afghanistan diensten heeft verleend. Omdat de zorgplicht groter is voor mensen die als agent zijn ingezet, mag de zakenman nu door het verhoren van getuigen bewijzen dat hij dat inderdaad was. Daarbij gaat het om huidige en oud-MIVD'ers.

De man, met de bijnaam De Windhond, spande vorig jaar een kort geding aan omdat hij vindt dat de staat in 2009 zijn identiteit niet had mogen lekken. De zakenman wil ruim anderhalf miljoen euro zien, omdat hij door zijn vlucht uit Afghanistan miljoenen euro's aan zakenbelangen misliep.

De zakenman zou vanaf 2006 vanuit een safehouse in Kabul stempels in paspoorten en verschillende auto's voor commando's die actief waren in Afghanistan hebben geregeld. Ook regelde hij ontmoetingen met Taliban-leiders. De identiteit van de man zou bekend zijn geworden, onder meer doordat in zijn netwerk navraag werd gedaan. De man vindt dat hij daardoor alleen kwam te staan en het land moest ontvluchten.

Een klacht die de man bij de Nationale Ombudsman indiende, werd twee jaar geleden ongegrond verklaard. De commissie die toezicht houdt op de inlichtingendiensten verklaarde in 2010 eenzelfde klacht van de man eveneens ongegrond.

nieuws.nl
  donderdag 19 juni 2014 @ 12:22:29 #61
13456 AchJa
Shut up!!!
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 19 juni 2014 @ 13:40:08 #62
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_141284497
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 12:22 schreef AchJa het volgende:
Jaren verder en nog steeds niet in staat geweest om zijn betrokkenheid te bewijzen... :') :') Daarbij zijn al zijn klachten ongegrond verklaard.
Slaat zichzelf nu vast voor z'n kop dat hij dat bod van ¤500.000 niet heeft aangenomen. :P
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 19 juni 2014 @ 16:35:37 #63
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_141290394
Mooie Amo verhalen zijn dat
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_141305329
quote:
Op verzoek van MIVD-topman Ben K. leverde hij in 2007 aanvalswapens als AK47-aanvalwapens, bijbehorende munitie en raketwerpers. 'Deze wapens zijn door commando's van de MIVD gebruikt voor hun undercoveroperaties in Noord-Afghanistan. De reden dat zij illegale wapens wilden hebben was omdat zij na het gebruik niet traceerbaar wilden zijn.' Aangezien het operationele informatie betreft mag hij tijdstip en plaats niet noemen. Wel dat het aanhangers waren van terroristische groeperingen die in Nederland aanslagen wilden plegen. Volgens Windhond is door de MIVD-actie een aanslag in Nederland '100 procent' voorkomen. 'Ik ben trots dat ik mijn bijdrage heb geleverd.'

Zijn beweringen staan loodrecht op de antwoorden die SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel kreeg in een Kamerdebat op 12 juni 2007. 'Toenmalig minister Eimert van Middelkoop ontkende toen het bestaan van buitengerechtelijke executies.' In een reactie herhaalt een woordvoerder van Defensie dat Nederlandse militairen in 2007 alleen actief waren binnen het mandaat van het regionale ISAF-hoofdkwartier dat de provincies Uruzgan, Helmand, Zabul en Kandahar omvat. 'Niet daarbuiten.'
Ik snap niet hoe dit loodrecht staat tegenover de eerder genoemde paragraaf.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  vrijdag 20 juni 2014 @ 09:08:13 #65
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_141318237
’Burgergeneraal’ stapt alweer op

DEN HAAG -

De sinds haar benoeming in 2012 tot plaatsvervangend commandant Koninklijke Marechaussee omstreden generaal-majoor Hillie Beentjes gaat Defensie alweer verlaten.

De stafofficier levert per 15 augustus haar uniform in, omdat ze directeur begrotingszaken en plaatsvervangend directeur-generaal Rijksbegroting wordt bij het ministerie van Financiën. In officierenkringen wordt opgelucht gereageerd op het vertrek van de voormalig burgermedewerkster, die twee jaar geleden na een militair spoedcursusje uit het niets generaal werd.

„We hebben niets tegen de persoon Beentjes en wensen haar veel succes in deze nieuwe functie. Wel zijn we tot op de dag van vandaag bezorgd over haar gebrek aan militaire ervaring voor deze functie”, aldus overste Marc de Natris, duovoorzitter van de officierenkoepel GOV/MHB.

Veel officieren voelden zich twee jaar geleden gepasseerd door de benoeming. „Terwijl collega’s jarenlang door operationele hoepels moesten springen om een militaire carrière te kunnen maken, duikt nu een witte raaf op”, zo fulmineerde oud-commandant landstrijdkrachten generaal b.d. Hans Couzy.
Zelfde fouten

Medevoorman van de GOV/MHB generaal b.d. Ruud Vermeulen drukt de Defensiestaf op het hart om bij de zoektocht naar een opvolger niet dezelfde fouten te maken. Hij wijst hierbij op een rapport van de Nationale Ombudsman over de kwestie. Deze liet vorig jaar in een rapport geen spaan heel van de benoeming van Beentjes.

Zegsman Alfred Ellwanger van de Koninklijke Marechaussee meldt dat Beentjes door het ministerie van Financiën is gevraagd de overstap te maken. „De generaal heeft hier naar volle tevredenheid gefunctioneerd. We betreuren haar vertrek, maar zijn ook trots dat ze vanuit onze organisatie in zo’n prachtige functie terechtkomt.”

Telegraaf
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 20 juni 2014 @ 13:17:53 #66
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_141325717
Uden en Veghel tegen vliegroutes F-16's
UDEN -

De gemeenten Uden en Veghel zijn tegen de nieuwe vliegroutes van vliegbasis Volkel die het ministerie van Defensie heeft uitgekozen. Ze vragen minister Jeanine Hennis dringend om haar keuze te heroverwegen.

Om Veghel te ontzien koos de minister niet voor het meest milieuvriendelijke alternatief dat voor de minste omwonenden ernstige geluidshinder oplevert. De burgemeesters Henk Hellegers van Uden en Ina Adema van Veghel concluderen dat door haar keuze „ettelijke honderden“ mensen meer ernstig last krijgen van het lawaai van F-16's.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)routes_F-16_s__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  vrijdag 20 juni 2014 @ 13:32:03 #67
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_141326204
Net vlogen hier 2 Dc-10's en 4 F16's over de stad, en maakten hier boven het centrum met afterburner aan, 5 tot 600 meter hoogte..

heerlyck, maar ik kan begrijpen dat als je er pal boven woont het geen pretje is als er dagelijks dit soort streken worden geleverd..
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  vrijdag 20 juni 2014 @ 13:42:41 #68
13456 AchJa
Shut up!!!
  vrijdag 20 juni 2014 @ 14:26:32 #69
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_141328240
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juni 2014 09:08 schreef AchJa het volgende:
’Burgergeneraal’ stapt alweer op

Ik weet niet of ik nu blij moet zijn dat dit experiment over is, of mij zorgen moet maken dat een tijdelijk militair zijspoor blijkbaar lonend is als opstapje naar iets beters...
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  vrijdag 20 juni 2014 @ 20:38:07 #70
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_141344384
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juni 2014 13:32 schreef Pumatje het volgende:
Net vlogen hier 2 Dc-10's en 4 F16's over de stad, en maakten hier boven het centrum met afterburner aan, 5 tot 600 meter hoogte..

heerlyck, maar ik kan begrijpen dat als je er pal boven woont het geen pretje is als er dagelijks dit soort streken worden geleverd..
http://www.omroepbrabant.(...)r+65.000+mensen.aspx

heeft te maken met de luchtmachtdagen!
  vrijdag 20 juni 2014 @ 20:41:26 #71
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_141344542
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juni 2014 09:08 schreef AchJa het volgende:
’Burgergeneraal’ stapt alweer op

DEN HAAG -

De sinds haar benoeming in 2012 tot plaatsvervangend commandant Koninklijke Marechaussee omstreden generaal-majoor Hillie Beentjes gaat Defensie alweer verlaten.

De stafofficier levert per 15 augustus haar uniform in, omdat ze directeur begrotingszaken en plaatsvervangend directeur-generaal Rijksbegroting wordt bij het ministerie van Financiën. In officierenkringen wordt opgelucht gereageerd op het vertrek van de voormalig burgermedewerkster, die twee jaar geleden na een militair spoedcursusje uit het niets generaal werd.

„We hebben niets tegen de persoon Beentjes en wensen haar veel succes in deze nieuwe functie. Wel zijn we tot op de dag van vandaag bezorgd over haar gebrek aan militaire ervaring voor deze functie”, aldus overste Marc de Natris, duovoorzitter van de officierenkoepel GOV/MHB.

Veel officieren voelden zich twee jaar geleden gepasseerd door de benoeming. „Terwijl collega’s jarenlang door operationele hoepels moesten springen om een militaire carrière te kunnen maken, duikt nu een witte raaf op”, zo fulmineerde oud-commandant landstrijdkrachten generaal b.d. Hans Couzy.
Zelfde fouten

Medevoorman van de GOV/MHB generaal b.d. Ruud Vermeulen drukt de Defensiestaf op het hart om bij de zoektocht naar een opvolger niet dezelfde fouten te maken. Hij wijst hierbij op een rapport van de Nationale Ombudsman over de kwestie. Deze liet vorig jaar in een rapport geen spaan heel van de benoeming van Beentjes.

Zegsman Alfred Ellwanger van de Koninklijke Marechaussee meldt dat Beentjes door het ministerie van Financiën is gevraagd de overstap te maken. „De generaal heeft hier naar volle tevredenheid gefunctioneerd. We betreuren haar vertrek, maar zijn ook trots dat ze vanuit onze organisatie in zo’n prachtige functie terechtkomt.”

Telegraaf
goed dat ze weg is! Echt absurd dat zo iemand generaal is gemaakt zonder een fatsoenlijke militaire carriere. Ik vind dit echt niet kunnen. Opgeruimd staat netjes! Hopelijk maakt men zo;n fout nooit meer.
pi_141454833
Ik kreeg van de Oorlogsgravenstichting onderstaande tekst gemaild met het verzoek om een enquête in te vullen:

Zoals u wellicht al in de media heeft gelezen, bestaat er binnen de veteranenwereld, behoefte om een eigen begraafplaats aan te leggen.

Tijdens de zoektocht naar een geschikte locatie hiervoor, kwam het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) op het pad van de Oorlogsgravenstichting (OGS). De OGS beschikt in Loenen bij Apeldoorn, naast haar huidige ereveld, over een groot terrein. Er is voldoende ruimte om aan het verzoek vanuit de veteranenwereld eventueel te kunnen voldoen, zonder dat het unieke en op zich staande karakter van het huidige ereveld wordt aangetast.

De OGS heeft begrip voor de mogelijke verbinding die tussen heden en verleden gelegd zou kunnen worden met de realisatie van deze veteranenbegraafplaats.

Ondanks dat de OGS welwillend tegenover het initiatief vanuit de veteranenwereld staat, wil zij ook graag uw mening peilen als nabestaande van een oorlogsslachtoffer op ons ereveld.

Wij zouden het zeer op prijs stellen als u wilt meewerken aan onze, weliswaar korte, maar zeer belangrijke enquête. De enquête is anoniem en is onder 250 willekeurige nabestaanden uitgezet.
  maandag 23 juni 2014 @ 17:00:01 #73
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_141454962
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juni 2014 13:42 schreef AchJa het volgende:
In Veghel of Uden wonen en verwachten dat je geen last hebt van Volkel... :|W
centrum 's-Hertogenbosch hebben we het over ;)
En ik klaag niet hoor, vind het mooi.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  maandag 23 juni 2014 @ 17:03:52 #74
13456 AchJa
Shut up!!!
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 23 juni 2014 @ 23:09:34 #75
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_141472648
Kamer wil snel duidelijkheid voor veteranen

DEN HAAG -
Het ministerie van Defensie moet voorkomen dat het verwikkeld raakt in langdurige juridische procedures met veteranen. Daarvoor pleitte maandag een meerderheid van de Tweede Kamer tijdens een overleg met ministerie Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) over de Veteranennota.

Vorig jaar kwam Dutchbat-veteraan Dave Maat met het ministerie tot een regeling, maar hier ging wel meer dan 10 jaar juridische strijd aan vooraf. Hij raakte tijdens zijn uitzending naar Srebrenica getraumatiseerd. Hij wilde een vergoeding van Defensie omdat de nazorg gebrekkig zou zijn geweest.

De hoogste rechter gaf hem gelijk.

„Kunnen zaken sneller, met iets meer empathie” worden afgerond, vroeg Angelien Eijsink (PvdA). Ook André Bosman van de VVD wil dat in individuele zaken „zo snel mogelijk” tot een overeenkomst wordt gekomen. Hanke Bruins Slot (CDA) en Jasper van Dijk (SP) vinden eveneens dat zaken uit de juridische sfeer moeten worden gehaald.

Volgens Hennis is er inmiddels een nieuwe regeling die moet zorgen dat Defensie zo snel mogelijk overeenstemming bereikt in dit soort gevallen. Lukt dat niet dan kunnen veteranen naar een onafhankelijke commissie stappen. De bewindsvrouw hoopt zo „ellenlange” juridische procedures te voorkomen, want ze is ervan „geschrokken” wat dat met mensen kan doen. Ook hoopt ze dat een nieuwe schadevergoedingsregeling, die rond 1 juli in werking treedt, een oplossing biedt.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)oor_veteranen__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')