Deze nemen ze niet zomaar even mee, aardig veilig gevoel.quote:Op donderdag 8 mei 2014 08:46 schreef Gieliovd het volgende:
Gaaf gedaan Jeroen! Zware jongen of wat. 8 zakken beton van 20 kilo, het hout... Kilo of 200 minimaal ?
Stroken onder de vaste underlaument geschroefd, vijf centimeter uitstekend en haaks er op een strook. En dat rondom. In de bekistingsolie gezet en later verwijderd.quote:Op donderdag 8 mei 2014 09:04 schreef kanovinnie het volgende:
Hoe heb je die bekisting gemaakt? En heb je er wapening inzitten? Nee toch? Waarom niet?
Veel denkwerk en de uitvoering viel uiteindelijk mee. Had wat hulp van een betonoloog bij het gieten.quote:Op donderdag 8 mei 2014 09:19 schreef Nico987 het volgende:
2 van de 4 reacties worden gewoon beantwoord... lezen dus!
Mooi geworden zeg... veel werk zit er in denk ik.
Was hier ook even een puntje de puntbelasting van de bouten. Maar het zijn oude stoeptegels op de kop gelegd 15 jaar terug. Dus inmiddels wel aardig vast liggend in het zandbed. En als een tegel zou gaan barsten even de tafel aan de kant en een nieuwe tegel er in.quote:Op donderdag 8 mei 2014 09:43 schreef Deetch het volgende:
Gave tafel!
Ik snap nog niet zo goed hoe je de bekisting hebt gemaakt en bevestigd zodat de tafel underlayment niet meer zichtbaar is kun je nog wat meer uitleggen?
En wat heb je als wapening gebruikt?
En staat de tafel nu op 4 M12 bouten of heb je daar nog weer wat onder gezet om de kracht wat meer te verdelen? Het is me nogal een puntbelasting zo denk ik.
Geen enkel probleem op voorwaarde dat je hier foto's plaatst.quote:Op donderdag 8 mei 2014 12:30 schreef ohmoetdatzo het volgende:
Echt goed gelukt! Ik denk dat ik deze gewoon schaamteloos ga kopiëren...
quote:
Net als egeltjes, heel voorzichtig.quote:
Inderdaad, goed opgemerkt, een verzinkt netje met minimale dekking. Deel van het denkproces ging inderdaad over de minimale dekking. Je moet er zeker van zijn dat het netje er echt goed in ligt. Dus deel storten en daarna netje erop. Omdat het niet bleef liggen hebben we het vastgezet met krammetjes.quote:Op vrijdag 9 mei 2014 07:54 schreef _VoiD_ het volgende:
Leuk resultaat.
Heb je wel een verzinkt net gebruikt? Denk dat je anders in de toekomst mogelijk problemen kan krijgen met corrosie van de wapening. Je hebt namelijk wel erg weinig dekking op de bovenzijde. Bij 27 mm beton, en de onderzijde van het net op 10 mm vanaf de onderzijde heb je, bij een kruisnetje van 5 mm, maar 7 mm dekking. Dat is echt heel weinig.
Mijn ervaring met driepootkrukjes is dat ze heel snel omvallen. Dan is dit toch best zwaar.quote:
Detail foto van het ronde hoekje en de veling kanten aan de poten.quote:Op zondag 11 mei 2014 14:47 schreef Brighteyes het volgende:
Wauw, wat onwijs mooi! En wat slim van die afgeronde hoeken!
Wouw mooi bakkie, je bent de link vergeten. Krijg steeds meer zin om dingen te gaan gieten. Alleen de tuin staat helemaal vol.quote:Op maandag 12 mei 2014 22:46 schreef _mido het volgende:
Ik gebruikte daarvoor ook Beamix beton maar betaalde daar 1,5 euro per zak meer voor dan jij? Welke gebruikte jij dan?
Als je de plantenbak als wijn/drankkoeler gebruikt prima denk ik!quote:Op dinsdag 13 mei 2014 12:56 schreef User_Tinus het volgende:
[..]
Wat ik mij afvraag, hoe functioneel is dat kraantje?
Nope, geen wapening gedaan. Is volgens het demonstratiefilmpje niet nodig en ik durfde het ook wel aan. De bak is ongeveer 800x600x300mm en op z'n dunst 3cm en loopt dan naar de bodem naar ruim 4cm. de bodem zelf is ook ruim 4cm. Wellicht dat ik in de volgende editie wel wat staafjes stop. De volgende zal ik ook wat beter trillen want er zitten nu net te veel belletjes in naar mijn zin. Bij minder belletjes hoop ik ook dat de houtnerf van de kist beter zichtbaar wordt in het beton.quote:Op dinsdag 13 mei 2014 08:37 schreef usernaamvergeten het volgende:
Als ik jullie zo zie krijg ik ook steeds meer zin om iets van beton te gieten. Die plantenbak, is neem ik aan ook verstevigd met bewapening?
Dat vroeg ik mij ook af, vandaar dat ik die niet gemaakt heb. Onderin de bak komt een drainagelaag van grind of potscherven en net boven die laag boor ik een gat met stopje op één of andere manier.quote:Op dinsdag 13 mei 2014 12:56 schreef User_Tinus het volgende:
[..]
Wat ik mij afvraag, hoe functioneel is dat kraantje?
Een klopboor zonder boor erin en op redelijke snelheid met de boorkop tegen de bekisting aan houden heeft een soortgelijk effect als een trilnaald. Niet te lang trillen!quote:Op dinsdag 13 mei 2014 15:05 schreef _mido het volgende:
De volgende zal ik ook wat beter trillen want er zitten nu net te veel belletjes in naar mijn zin.
Will zelf vandaag ook aan de slag voor mijn balkon. Waarom niet te lang trillen?quote:Op dinsdag 13 mei 2014 15:38 schreef ueberduitser het volgende:
[..]
Een klopboor zonder boor erin en op redelijke snelheid met de boorkop tegen de bekisting aan houden heeft een soortgelijk effect als een trilnaald. Niet te lang trillen!
Dan tril je al het water naar boven en beton heeft water nodig voor het hardingsproces. Je moet dus trillen tot de luchtbellen eruit zijn en ophouden zodra je merkt dat je water omhoog trilt.quote:Op zaterdag 31 mei 2014 10:32 schreef jasperve het volgende:
[..]
Will zelf vandaag ook aan de slag voor mijn balkon. Waarom niet te lang trillen?
Water komt sowieso vrij snel omhoog (zelfs bij afrijen kan je oppervlak al vrij nat worden); was het niet omdat je grint naar beneden zakt bij te lang trillen?quote:Op zaterdag 31 mei 2014 12:00 schreef bleiblei het volgende:
[..]
Dan tril je al het water naar boven en beton heeft water nodig voor het hardingsproces. Je moet dus trillen tot de luchtbellen eruit zijn en ophouden zodra je merkt dat je water omhoog trilt.
Geloof ik. Maar ik kan er naast zitten.
quote:Op donderdag 8 mei 2014 19:40 schreef jpajs het volgende:
[..]
Net als egeltjes, heel voorzichtig.
Ons terras is groot genoeg om nog om de tafel te lopen. Vorige tafel was even groot en dat beviel erg goed. Dus ze blijft staan. Hij is dus ook op de plek gestort.
Strak plastic eromheen.?quote:Op donderdag 12 juni 2014 11:51 schreef jasperve het volgende:
Net mijn eerste betonnen tuinbak poging uit de bekisting gehaald. De buitenkant van betonplex ging er keurig af.
Ik had er ook een binnenbekisting ingemaakt van betonplex en je kunt het al wel raden. Deze zat muurvast.
Uiteindelijk met veel geweld geprobeerd het eruit te krijgen waarna het bakje uiteraard krak zei.
Iemand een suggestie hoe je een binnenbekisting maakt die er ook weer makkelijk uitkomt en dus niet klem komt te zitten?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |