golfer | zondag 4 mei 2014 @ 22:20 |
Programma rond de onstuimige en wilde keuken van Wouter Klootwijk.![]() Vanaf vrijdag 2 mei elf weken lang om 20.25 uur op Nederland 2, een nieuw seizoen van langzame tv met mooie filmpjes en sterke verhalen. Verslaggever Wouter Klootwijk verruilde zijn keuken van beton voor een schaftkeet op wielen. Groot nieuws: een vreselijke plaag onder water blijkt een goudmijn voor zoetwatervissers. Klein nieuws: een kip kan ook een haantje wezen. Oud maar vergeten nieuws: rotte vis is goed voor culinaire hoogstandjes. Al voor de geboorte van Christus wisten de Chinezen het al. En de Romeinen. In De Wilde Keuken worden uien gebakken en de keet wordt verbouwd tot frietkot waarin een sensationeel verhaal wordt verteld over patat. Wie zijn de begerigste patates frites liefhebbers ter wereld? Drie keer raden, drie keer mis. En tomatenketchup? Ook mis. In De Wilde Keuken antwoorden op alle vragen waarvan je niet eens wist dat je het antwoord weten wou. | |
golfer | vrijdag 9 mei 2014 @ 17:20 |
Eten is vervelend, saus maakt er een feest van... Vanavond afl.2 SAUS om 20:25 op 2 ![]() | |
golfer | zaterdag 10 mei 2014 @ 01:51 |
Oké, garum dus.... verder niemand gekeken? | |
Pietverdriet | zaterdag 10 mei 2014 @ 09:56 |
Nee, kijk vandaag of morgen even via uitzending gemist | |
Pietverdriet | zaterdag 10 mei 2014 @ 13:15 |
Net even gekeken, maar dat Garum gedeelte vond ik meer (zeer vermakelijk, dat wel) cabaret dan wat anders. Jammer dat ze het niet "echt" deden of lieten zien hoe het in Azie gaat. Ik durf het zelf niet te doen, vissenkoppen fermenteren, dat word ruzie met de buurt | |
ddx | zondag 11 mei 2014 @ 21:39 |
Idd veel acteren en weinig vertellen. | |
Pietverdriet | zondag 11 mei 2014 @ 23:15 |
Maar goed, of je nu tomaten, gefermenteerde vis of gefermenteerde soya gebruikt, de reden waarom we het lekker vinden is dat het stijf staat van glutamaat, een afbraakproduct van eiwitten en ook de reden waarom we kaas en salamie zo lekker vinden. Glutamaten, de smaakt van umami, smaakversterkers, gistextract. | |
Klaploper | zondag 11 mei 2014 @ 23:21 |
Was leuk om te zien, maar had verwacht meer verschillende dingen te zien in een aflevering die "saus" heet. | |
golfer | vrijdag 16 mei 2014 @ 21:08 |
Vandaag ging over Chinese frieten! Grootse frietfabriek ter wereld staat dus in China. | |
edcetera | vrijdag 16 mei 2014 @ 21:33 |
FRIET ![]() Ga nu kijken ![]() | |
Lonaa | vrijdag 16 mei 2014 @ 21:41 |
Patat. | |
edcetera | vrijdag 16 mei 2014 @ 21:52 |
Patat Friet, gefrituurde patatten: einde discussie ![]() Leuke uitzending tot nu toe... | |
fotostarter | vrijdag 16 mei 2014 @ 21:58 |
Godver. Heb het gemist. | |
edcetera | vrijdag 16 mei 2014 @ 22:01 |
Eindelijk weer eens een leuke aflevering ![]() | |
fotostarter | vrijdag 16 mei 2014 @ 22:39 |
als ik wil tetug kijken krijg ik die van vorige week ![]() | |
edcetera | vrijdag 16 mei 2014 @ 22:54 |
Viel erg tegen (mijn mening) Nog slechter, dan weer een verkapte "Klootwijk aan zee" - aflevering ![]() | |
fotostarter | zaterdag 17 mei 2014 @ 07:00 |
Welke? die van vorige week, of deze met friet? | |
edcetera | zaterdag 17 mei 2014 @ 07:51 |
Die van vorige week uiteraard | |
fotostarter | zaterdag 17 mei 2014 @ 08:36 |
had nog geen koffie op ![]() | |
edcetera | zaterdag 17 mei 2014 @ 08:39 |
Niet gelijk een liter energy-drink achterover kiepen ![]() | |
fotostarter | zaterdag 17 mei 2014 @ 08:45 |
![]() ![]() | |
golfer | zaterdag 17 mei 2014 @ 12:06 |
Terug te zien via: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1417398 | |
Molo | zaterdag 17 mei 2014 @ 17:08 |
Heb een keer een Filipijnse man ontmoet die me tot in detail vertelde hoe dat eraan toe ging, en hoe het eruit en rook toen hij als kind de pot die in de zon stond te fermenteren na een week open deed... Brrr, krijg er nog kippenvel van wat hij omschreef. Niet te min gebruik ik zelf graag vissaus of worcestersaus, maar dan denk ik het liefst even niet aan dat verhaal als ik dat doe ![]() | |
golfer | vrijdag 23 mei 2014 @ 21:18 |
Vanavond ging het helemaal over gras. | |
Pietverdriet | zaterdag 24 mei 2014 @ 12:18 |
Aardig, maar niet geweldig | |
Klaploper | zaterdag 24 mei 2014 @ 19:31 |
Vond het wel leuk om te zien, maar niet echt iets nieuws. Veel van wat we eten komt van grassen en vee is een natuurlijke grasmaaier, dat was het wel zo'n beetje. | |
MicDis | zaterdag 31 mei 2014 @ 22:03 |
Wauw, mooie aflevering (ui)! Vanaf 16:15 tot eind echt heerlijk om naar te kijken. Link: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1421972 | |
golfer | zaterdag 31 mei 2014 @ 22:11 |
Ja, was leuk. Volgende week deel 2 over de ui. Die zilveruitjesfabriek was indrukwekkend. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 31 mei 2014 @ 23:03 |
Morgen eens kijken | |
#ANONIEM | zondag 1 juni 2014 @ 10:56 |
Tja..ik weet eigenlijk niet goed wat ik nu met die vent aanmoet. Wil jij mensen bewuster maken van het eten an sich of gewoon wat wijzer maken m.b.t het voedingsproces en waar alles vandaan komt/wordt gemaakt is ontstaan... Dat hij het apart brengt is allemaal leuk en aardig maar echt veel wijzer ben ik er niet van geworden omdat bijna alles voor mij wel op een of andere manier bekend voorkomt. [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 01-06-2014 10:56:22 ] | |
Thorical | zondag 1 juni 2014 @ 22:25 |
Al gaat het soms nergens over zelfs dan vind ik de plaatjes en muziek geweldig. Wouter daarentegen vind ik groezelig en vaak niet prettig om naar te kijken. | |
golfer | zondag 1 juni 2014 @ 22:28 |
Regie is geweldig. Beeldvoering ook altijd evenals de muziek. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 1 juni 2014 @ 22:36 |
Yep, door wouter zijn programma Ana Tijoux leren kennen (muziek zat bij de productielijn van vis inblikken in spanje) | |
borisz | vrijdag 6 juni 2014 @ 20:29 |
UI *snif* | |
golfer | vrijdag 6 juni 2014 @ 22:57 |
Deel 2 van Ui was leuk. Wist niet dat ze in Senegal zoveel uien eten. | |
Pietverdriet | zondag 8 juni 2014 @ 13:09 |
Heb hem net terug gekeken en idd leuk dat de uien het zo goed doen in de senegalese keuken. Wat me verder opviel is dat het zulke prachtige grote uien waren die ze daar heen exporteerden. De netjes uien in de supermarkt zijn vaak veel armetieriger. | |
RobinOok | zondag 8 juni 2014 @ 15:10 |
Ja, duhuh, omdat we hier kleine huishoudens hebben en een kleine ui daar beter bij past. | |
golfer | zondag 8 juni 2014 @ 15:24 |
Ja, een zilveruitje is genoeg voor Nederland. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 8 juni 2014 @ 15:44 |
Nee, omdat we in Nederland vaak de spullenboel krijgen die de export niet wil hebben. | |
golfer | vrijdag 13 juni 2014 @ 14:07 |
Vanavond over Hamburgers. | |
golfer | vrijdag 13 juni 2014 @ 23:49 |
Gehakt, hamburger, kebab... 26 euro voor een hamburger bij het Hilton. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 15 juni 2014 @ 13:29 |
Hilton Hotels, heb daar nog nooit een goede ervaring gehad, duur, slecht, smerig. Hoewel ik nooit in het Hilton Amsterdam ben geweest. | |
Pietverdriet | zondag 15 juni 2014 @ 13:33 |
Leuke uitzending wel weer, gekookte kant en klare ballen voor de hoereca, veel te dure burgers in het Hilton, Koerdische Kebab, Het laatste zag er zonder meer het lekkerste uit, met een enorme afstand Bekend welke tent dat is? Verder wordt er in gehakt natuurlijk ook veel "vleessnippers gedaan", "vlees" wat bij het afsnijden overblijft. | |
Molo | zondag 15 juni 2014 @ 14:00 |
Laatst wat gegeten van het Hilton in Den Haag, was echt boven verwachting lekker maar wel flink prijzig. | |
RobinOok | zondag 15 juni 2014 @ 17:04 |
Star bbq in de Javastraat. STAR BBQ | |
Pietverdriet | zondag 15 juni 2014 @ 18:07 |
9 euro voor die kebab die hij daar at, das een veel en veel betere deal dan dat gekut bij het Hilton Dank voor de link, ga daar heen als ik weer eens in Amsterdam ben [ Bericht 5% gewijzigd door Pietverdriet op 15-06-2014 18:33:46 ] | |
#ANONIEM | zondag 15 juni 2014 @ 22:02 |
Zit wat afleveringen te kijken. nu die over krab, hoe verzin je het vanuit Friesland zo'n krabbetje levend naar een Chineze automaat ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 25 juni 2014 @ 09:46 |
Net bij uitzending gemist de aflevering Kant & Klaar gekeken, geniale TV weer. | |
111210 | donderdag 26 juni 2014 @ 02:12 |
Dacht dat die tent Nur kebap was, ook op de javastraat, vond op youtube een filmpje wat leek op beelden uit de uitzending (met dat broodoventje) | |
RobinOok | donderdag 26 juni 2014 @ 03:37 |
Nope. | |
fotostarter | donderdag 26 juni 2014 @ 10:54 |
Zaten stukken in die wel lachen waren ja. Hoe die die kraan tegen zijn oor houd alsof het een telefoon is ![]() Toen die de bouwkeet inliep, een hij na een kant zakte ![]() Geweldige vent is het | |
Pietverdriet | donderdag 26 juni 2014 @ 11:03 |
Prachtige TV | |
golfer | vrijdag 27 juni 2014 @ 12:28 |
Vanavond over oesters. (weet niet of het een nieuwe of een herhaling is) | |
Pietverdriet | vrijdag 27 juni 2014 @ 12:45 |
Hij had idd al eens een aflevering over oesters, met die jongen die ze verzamelde op het wad en daar wat mee bijverdiende | |
RobinOok | vrijdag 27 juni 2014 @ 15:29 |
Dit wordt een nieuwe. | |
Pietverdriet | vrijdag 27 juni 2014 @ 15:45 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 27 juni 2014 @ 15:52 |
http://programma.ntr.nl/1(...)van-Wouter-Klootwijk | |
Pietverdriet | vrijdag 27 juni 2014 @ 15:56 |
Oh, Robin, heb je ooit nog zelf oestersaus gemaakt? | |
RobinOok | vrijdag 27 juni 2014 @ 21:24 |
Ja, maar de mijne was geen succes. Ik hoorde die van hem wel hè? (moet nog kijken) http://www.aziatische-ingredienten.nl/zelf-oestersaus-maken/ | |
Pietverdriet | vrijdag 27 juni 2014 @ 21:54 |
Ik ook | |
Pietverdriet | vrijdag 27 juni 2014 @ 22:36 |
Net gekeken Prachtige TV weer en 2 vrouwen waar ik verliefd op zou kunnen worden als ik wat met vrouwen had. | |
golfer | vrijdag 27 juni 2014 @ 23:37 |
Die met het glas wijn aankwam in het begin en die Chinese in de toko? ![]() | |
golfer | vrijdag 27 juni 2014 @ 23:38 |
Wat een waanzinnige decors in die Zeeuwse kwekerij met al die plastic flessen, buizen en leidingen. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 28 juni 2014 @ 09:17 |
1 van de 2 correct De Chinese idd en de Franse oesterdame | |
golfer | vrijdag 4 juli 2014 @ 19:18 |
Straks: Van oude taart tot varkensbil. Over ham. | |
golfer | zaterdag 5 juli 2014 @ 00:25 |
Was weer leuk. Eerst die Brabantse dombo van z'n Kempense Land varkens. En daarna die Belg die wel mooi vertelde over z'n Parmahammen en als slotstuk die paté-fabriek. ![]() | |
fotostarter | zaterdag 5 juli 2014 @ 08:14 |
Inderdaad, vond het ook weer erg leuk om te zien. | |
DeProf | zaterdag 5 juli 2014 @ 10:21 |
Ben wel benieuwd naar zo'n stukje paté uit blik ![]() | |
Pietverdriet | zondag 6 juli 2014 @ 20:30 |
Leuke aflevering weer, net ff gekeken, maar zelfs amazon.fr verkoopt geen pate Henaff online, wel boeken met recepten van wat je er mee kan doen... | |
golfer | zondag 6 juli 2014 @ 22:08 |
http://delicesdefrance.nl/contents/nl/d65_franseterrines.html | |
fotostarter | vrijdag 11 juli 2014 @ 19:39 |
Vanavond de Haan ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 11 juli 2014 @ 20:59 |
Niet wat ik bij de titel en het promofilmpje had verwacht. Wel boeiend. ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 11-07-2014 20:59:23 ] | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juli 2014 @ 21:00 |
Het staat nog niet in uitzending gemist | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juli 2014 @ 21:39 |
Net gekeken, geweldige uitzending weer. De kok was trouwens die van de gulle waard in Winterswijk, die je nog op je verlanglijstje hebt staan Golfer | |
golfer | vrijdag 11 juli 2014 @ 21:52 |
Vermoedde al dat zij die kok was. Prachtige beelden weer en vooral op het einde met die muizenbaby's en de kuikens die aan de kippen werden gevoerd. ![]() Nou heb ik wel weer trek in een echt gebraden haantje. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 11 juli 2014 @ 22:01 |
Muizenbaby in doordrukstrip, wat een geweldig product | |
Dagoduck | donderdag 14 augustus 2014 @ 18:08 |
Geweldig programma ![]() Heb alle afleveringen met naam op wikipedia gezet, wat een werk ![]() https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Wilde_Keuken | |
Pietverdriet | donderdag 14 augustus 2014 @ 18:18 |
Goed bezig! | |
Thorical | donderdag 14 augustus 2014 @ 19:25 |
Bakkeljauw schrijf je toch met au? | |
Klaploper | donderdag 14 augustus 2014 @ 19:37 |
Je komt het beide tegen, maar de aflevering heet idd. Bakkeljauw, dus aangepast. Trouwens al een tijdje geleden dat Dagoduck het er op heeft gezet. Maar ben er wel achter gekomen dat er nog veel afleveringen zijn die ik nog wil zien. ![]() | |
Dagoduck | donderdag 14 augustus 2014 @ 20:47 |
Iedereen maakt wel eens een foutje ![]() | |
Tourniquet | woensdag 10 december 2014 @ 20:43 |
Nu op Canvas! Is dit een hele nieuwe serie? | |
RobinOok | woensdag 10 december 2014 @ 21:17 |
Nee. | |
Tourniquet | woensdag 10 december 2014 @ 21:29 |
Wel dus ![]() http://blazhoffski.nl/nie(...)op-canvas/#item-2888 | |
RobinOok | woensdag 10 december 2014 @ 21:41 |
Ech nie. | |
golfer | woensdag 10 december 2014 @ 21:42 |
Nee. | |
Rexanthony | donderdag 11 december 2014 @ 08:00 |
Wanneer is dit eerder uitgezonden dan? Ah, heb het al gevonden ![]() Vind de berichtgeving wel wat vreemd (overal staat dat het een nieuwe serie is ![]() [ Bericht 29% gewijzigd door Rexanthony op 11-12-2014 08:28:11 ] | |
Tourniquet | donderdag 11 december 2014 @ 08:33 |
Klopt heb het inmiddels ook gevonden, was een aflevering uit seizoen 2013, die is toevalligerwijs niet had gezien. Deed Sven Speybrouck dat hele seizoen mee dan? Het wordt door Blazhoffski wel gebracht als een nieuwe serie in co-productie met "Bureau Voorlichting voor de NTR en de VRT". | |
just me | vrijdag 19 december 2014 @ 00:19 |
40+ / Waar wij golfer van harte feliciteren met zijn 60e verjaardag! | |
ddx | vrijdag 19 december 2014 @ 15:30 |
Vanavond wel nieuwe aflevering op Nederland 2 http://programma.ntr.nl/10021/de-wilde-keuken
| |
Dagoduck | vrijdag 19 december 2014 @ 15:34 |
Ik zag het net op FB. | |
golfer | vrijdag 19 december 2014 @ 16:06 |
Ah, even programmeren dus. | |
RobinOok | vrijdag 19 december 2014 @ 18:12 |
Lekker trendwatchers bashen. ![]() | |
Klaploper | vrijdag 19 december 2014 @ 18:25 |
Heerlijk, ik ga kijken! | |
Pandaplint | vrijdag 19 december 2014 @ 22:09 |
Ik heb niks met vis. Maar dat filmwerk ![]() ![]() ![]() | |
Dagoduck | donderdag 25 december 2014 @ 01:12 |
Dit zijn toch heerlijke beelden om te kijken ![]() | |
Dagoduck | woensdag 31 december 2014 @ 13:19 |
Nu begint de herhaling van de laatste aflevering op NPO2 en vanavond om 20:10 op CANVAS. | |
Dagoduck | woensdag 31 december 2014 @ 17:24 |
![]() | |
ddx | dinsdag 3 februari 2015 @ 21:18 |
Vrijdag volgens mij nieuwe aflevering (npo2 20:55) | |
Pietverdriet | dinsdag 3 februari 2015 @ 21:32 |
Slashme is blij | |
golfer | dinsdag 3 februari 2015 @ 22:00 |
Klopt. | |
Dagoduck | vrijdag 6 februari 2015 @ 11:23 |
Ik zag net een voorstukje. | |
Dagoduck | vrijdag 6 februari 2015 @ 20:57 |
Het begint. | |
DeeBee | vrijdag 6 februari 2015 @ 21:30 |
Die heilbotkwekerij met dat 'flatgebouw' met verdiepingen waar ze allemaal op gaan liggen alsof het de bodem is, prachtig. | |
golfer | vrijdag 6 februari 2015 @ 22:31 |
Prachtige beelden weer uit Noorwegen en wat een uitvinding die vleugel met pulsvisserij. ![]() | |
Dagoduck | vrijdag 13 februari 2015 @ 20:53 |
Nieuwe aflevering na de reclame! | |
Dagoduck | vrijdag 13 februari 2015 @ 21:13 |
Nu heb ik zin in kreeft. | |
Dagoduck | vrijdag 13 februari 2015 @ 21:16 |
Brilant ![]() | |
golfer | vrijdag 13 februari 2015 @ 22:34 |
Ik heb gelukkig nog wat echte kreeftenstaarten in de diepvries liggen. ![]() En die plaag van die Amerikaanse rivierkreeften is vreselijk en toch betaal je voor de rivierkreeftstaartjes nog steeds vrij veel geld voor omdat het pellen allemaal handwerk is. | |
Dagoduck | vrijdag 20 februari 2015 @ 21:01 |
IJzer! | |
Dagoduck | vrijdag 20 februari 2015 @ 21:05 |
Daft Punk ![]() | |
ddx | vrijdag 20 februari 2015 @ 21:34 |
Mooie aflevering vandaag ![]() | |
golfer | vrijdag 20 februari 2015 @ 23:36 |
Vond er vandaag niet erg veel aan. Hoe gietijzer gemaakt wordt is toch wel al algemeen bekend. | |
fotostarter | zaterdag 21 februari 2015 @ 10:15 |
Het was inderdaad iets minder, maar op de een of andere manier kijken alle afleveringen wel lekker weg. Vond het stukje van die deur wel grappig. Kan nu ook een paard in ![]() | |
#ANONIEM | maandag 23 februari 2015 @ 18:50 |
Vond het juist wel leuk als afwisseling zo ![]() | |
icloud | dinsdag 24 februari 2015 @ 13:49 |
Nee zeker bij de jeugd is dat niet bekend. | |
Pietverdriet | dinsdag 24 februari 2015 @ 17:00 |
Jammer dat ze niet lieten zien hoe die gietmallen worden gemaakt. | |
#ANONIEM | dinsdag 24 februari 2015 @ 20:09 |
Ga halen dan... ![]() | |
Dagoduck | vrijdag 27 februari 2015 @ 20:57 |
Nieuwe aflevering nu. | |
golfer | vrijdag 27 februari 2015 @ 22:34 |
Inktvis. Soms lekker, meestal taai. | |
Dagoduck | vrijdag 6 maart 2015 @ 16:59 |
Vanavond over kruiden. | |
golfer | vrijdag 6 maart 2015 @ 21:26 |
Maggi in Suriname en kruidenmixen vol zout tegen veel geld in Nederland. ![]() | |
Dagoduck | zaterdag 7 maart 2015 @ 17:25 |
"Hier, heb je andijviekruiden, staat ook op wat erin zit, kun je het namaken." | |
golfer | vrijdag 13 maart 2015 @ 22:12 |
De aflevering heette Melk, maar ging eigenlijk volledig over een bijproduct van melk, namelijk kalfjes. Prachtig gefilmd weer in die slachterij. Leek wel ballet. ![]() | |
DeeBee | vrijdag 13 maart 2015 @ 23:13 |
Blijft telkens een machtig mooi programma. ![]() | |
ddx | zaterdag 14 maart 2015 @ 08:39 |
Mooi stukje vlees ook in dat restaurant ![]() | |
fotostarter | zaterdag 14 maart 2015 @ 08:47 |
Vind ik persoonlijk het mooiste aan dat hele programma. Je verwacht iets, maar dat is het nooit. Het is beter dan je zelf verwacht had ![]() Prachtige vent, prachtige afleveringen. Dit is televisie ![]() | |
Dagoduck | zaterdag 14 maart 2015 @ 11:52 |
Hoe die mensen die botten tussen het vlees vandaan snijden, prachtig vind ik dat. | |
Dagoduck | vrijdag 20 maart 2015 @ 14:43 |
Vanavond om 21:15 een langere uitzending. | |
golfer | vrijdag 20 maart 2015 @ 14:57 |
Inderdaad: ![]() GARNAAL vrijdag 20 maart Extra lange uitzending van 40 minuten! Gast in de Wilde Keukenkeet. Een drie sterren chef trakteert op drie garnalen die met de motorfiets rechtstreeks uit zee naar Zwolle zijn gebracht waar ze op ingewikkelde wijze eerst bevroren werden, toen meteen weer ontdooid, heel moeilijk gepeld (tien minuten pellen per garnaal) en opgediend als een vorstenmaal voor een vorst die niet veel honger heeft. En het had niet gehoeven. In de Wilde Keuken de onthulling van landgarnalen. Zijn er altijd al geweest maar ze vielen niet op. Je hoeft er niet op te vissen. Iedereen heeft ze in huis. Heerlijk! | |
Pietverdriet | vrijdag 20 maart 2015 @ 15:02 |
Landgarnalen, zouden ze zilvervisjes of pissebedden bedoelen? Anyway, had Wouter het niet al een paar keer eerder over garnalen gehad? In Klootwijk aan zee en in de wilde keuken? | |
Pietverdriet | vrijdag 20 maart 2015 @ 15:04 |
Slipper lobster, zeepissebed? ![]() | |
Dagoduck | vrijdag 20 maart 2015 @ 15:50 |
Met Klootwijk aan Zee idd. http://www.npo.nl/klootwijk-aan-zee/28-10-2009/RVU_103962 En hij ging ook een keer boerenkool met garnalen eten op een boot volgens mij. | |
#ANONIEM | vrijdag 20 maart 2015 @ 16:40 |
En onlangs nog inktvis op een garnalenboot. | |
svann | vrijdag 20 maart 2015 @ 22:15 |
Ik vind pissebedden er niet opeens smakelijk uitzien. Beetje categorie meelwormen. En eindelijk dit topic gevonden. ![]() | |
golfer | zaterdag 21 maart 2015 @ 00:09 |
Als je maar genoeg oude stukjes er doorheen doet krijg je vanzelf een extra lange uitzending. Verder werkelijk niks nieuws gezien. Behalve het feit dat landpissebedden nog kieuwen hebben. | |
Dagoduck | zaterdag 21 maart 2015 @ 14:56 |
Wat wil je na 24 afleveringen Klootwijk aan Zee en 106 afleveringen De Wilde Keuken ![]() | |
golfer | vrijdag 27 maart 2015 @ 15:37 |
Vanavond weer eens over Varkens:
| |
golfer | vrijdag 27 maart 2015 @ 22:14 |
Lange aflevering weer met wat ontrafeling van mythes. Ibericovarkens eten lang niet allemaal eikels en de kleine groep die dat wel doet doet dat alleen aan het einde van hun leven. En de Duitse Schießkino. ![]() | |
svann | vrijdag 27 maart 2015 @ 22:16 |
En een eikel die zijn wagen.... | |
Dagoduck | zaterdag 28 maart 2015 @ 17:18 |
Leuke aflevering. Seizoen alweer afgelopen... | |
Pietverdriet | zaterdag 28 maart 2015 @ 17:23 |
Varkens in de herfst vetmesten (voor de slacht) met eikels was nog niet zo lang geleden ook hier nog traditie. Generatie van mijn grootouders deden dat nog. Ook toen werden de (eigen) varkens niet hun hele leven met eikels gevoed, maar met keukenafval, etc. In de herfst werden dan de kinderen het bos ingestuurd met zakken en emmers om eikels te verzamelen. In de Jaren 20-30 heel normaal, Tot in de jaren 50 was dit vrij normaal cq kwam het nog voor op dorpen. | |
#ANONIEM | zaterdag 28 maart 2015 @ 17:32 |
Eikels verzamelen en per kilo verkopen aan de boer kennen veel mensen nog wel denk ik. | |
RobinOok | zaterdag 28 maart 2015 @ 17:34 |
Nou, ook in de jaren '70 nog heel normaal in Brabant. Veel van mijn vriendjes gingen eikels verzamelen om te verkopen aan de varkensboeren. Vuilniszakken vol. Voor erg weinig geld. Ik trapte daar als verwend importmeisje niet in. ;-) Of beter gezegd, mijn moeder trapte daar niet in, ik vond het eigenlijk wel fascinerend toen, dat er zomaar "geld" onder de bomen lag. | |
Pietverdriet | zaterdag 28 maart 2015 @ 17:55 |
Dat het in de jaren 70 nog voorkwam in NL wist ik niet. Die boeren wisten wat lekker was! | |
Pietverdriet | woensdag 1 april 2015 @ 09:32 |
Gisteren de Wilde Keuken over varkens gezien, leuk. Schattig buurmeisje heeft de wilde keuken trouwens. Het vlees dat niet tot ham wordt verwerkt is idd heel erg lekker. Heb er rack en wangen van gegeten, jum! | |
Bramito | woensdag 1 april 2015 @ 09:50 |
Dat roep ik hier al jaren, en dan wordt ik altijd door "kenners" uitgelachen. | |
Pietverdriet | woensdag 1 april 2015 @ 11:45 |
Vond de aflevering over garnalen trouwens weer prachtig filmwerk. Heerlijk te zien hoe je met een klein budget prachtige TV kan maken. | |
Pandaplint | woensdag 1 april 2015 @ 18:13 |
Qua filmwerk staat de Wilde keuken eenzaam aan de top. Elk shot is echt perfect uitgelijnd. En dat is een hele kunst ![]() | |
tjoptjop | woensdag 1 april 2015 @ 19:21 |
Wat zijn varkens toch heerlijke dieren. Werd hun voederbak gevuld met dat destilleerafval, hup gelijk de hele kop erin en badderen maar ![]() ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 1 april 2015 @ 19:26 |
Varkens zijn ontzettend leuk en lekker. Een groot deel van de wereld mist echt wat. | |
Dagoduck | woensdag 1 april 2015 @ 19:26 |
'Dit is zoooooo lekker, hmmm lekker meteen even erdoorheen rollen' ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 1 april 2015 @ 20:26 |
Moest gelijk aan een vriend van ons denken, die over mijn sauzen altijd zegt, oooh dit is zo lekker, ik zou er in kunnen gaan liggen. Knorretje doet dat gewoon![]() | |
Pandaplint | donderdag 2 april 2015 @ 15:19 |
Dat bord bij die Jenevervent ![]() "Kinderen die schreeuwen worden aan het circus verkocht" ![]() | |
Dagoduck | woensdag 4 januari 2017 @ 15:48 |
Vanaf maandag 9 januari 19:55 elke werkdag: De Aardappeleters: https://www.facebook.com/de.aardappeleters/ https://vimeo.com/197425393 | |
golfer | woensdag 4 januari 2017 @ 15:57 |
Heeft niet veel te maken met het programma van Wouter Klootwijk? | |
Dagoduck | woensdag 4 januari 2017 @ 16:28 |
- NTR (zelfde makers met Bureau Voorlichting) - Zelfde sfeer qua beelden/muziek - presentator Joris was al eens gast-copresentator van de Wilde Keuken Al met al dacht ik misschien vinden de mensen die dit topic volgens het ook wel leuk ![]() Van De Wilde Keuken is toch ook al bijna twee jaar geen nieuwe aflevering meer verschenen. Denk niet dat we Wouter Klootwijk nog terugzien op tv. ![]() | |
golfer | woensdag 4 januari 2017 @ 16:49 |
Het is geen eenmalige uitzending. Het is een nieuwe 10-delige TV-serie met een apart thema. Misschien moet je er gewoon even een apart topic van maken? | |
4EverBlackEyed | woensdag 4 januari 2017 @ 17:19 |
Lijkt mij een leuk programma ! | |
Dagoduck | woensdag 4 januari 2017 @ 21:37 |
Ik zeg toch niet dat het een eenmalige uitzending is? Ik post het hier gewoon om mensen erop te attenderen, niet om dit topic te kapen als live-topic voor dat programma ofzo. | |
Dagoduck | woensdag 4 januari 2017 @ 21:57 |
TV / De Aardappeleters - 10 afl. vanaf 9 januari iedere werkdag 19:55 NPO 2![]() | |
golfer | woensdag 4 januari 2017 @ 23:24 |
![]() | |
111210 | donderdag 5 januari 2017 @ 08:00 |
Gister nog wat oude afleveringen teruggekeken, blijft een leuk programma, wist niet dat er zoveel afleveringen gemaakt zijn. |