Aflikken.quote:Op maandag 23 juni 2014 09:25 schreef Fipotje het volgende:
Een misschien domme vraag, maar als ik whisky inschenk blijft er altijd op een of andere manier een druppeltje hangen aan de fles. Schenk ik verkeerd of wat kan ik hier aan doen?
En zie hier hoe het hier in een enkele post kan afdalen naar een zeer bedenkelijk niveau.quote:Op maandag 23 juni 2014 09:25 schreef Fipotje het volgende:
Een misschien domme vraag, maar als ik whisky inschenk blijft er altijd op een of andere manier een druppeltje hangen aan de fles. Schenk ik verkeerd of wat kan ik hier aan doen?
...quote:Op maandag 23 juni 2014 10:52 schreef totalatool het volgende:
[..]
En zie hier hoe het hier in een enkele post kan afdalen naar een zeer bedenkelijk niveau.
Ik schud hem er gewoon af, of hou hem tegen de rand van het glas en dan glijdt hij er zo in.quote:Op maandag 23 juni 2014 10:54 schreef Fipotje het volgende:
[..]
...
Op een of andere manier heb ik bij een aantal flessen dit probleem ja.
Zonde van die druppels en krijg het niet voor elkaar zonder die druppel te schenken.
Nee hoor, op kamertemperatuur is prima. Als je de whisky koud drinkt, vermindert de smaak. (Dat geldt eigenlijk voor alle drank en voedsel.) Al zijn er liefhebbers die hun whisky graag met (een beetje) ijs drinken. Voor de meeste (single malt) scotch vind ik het onnodig en zonde, maar sommige Amerikaanse whiskeys (bourbon) kunnen het ijs juist heel goed hebben.quote:Op woensdag 25 juni 2014 15:23 schreef slacKard.x het volgende:
Ook maar eens wat whisky aangeschaft. Ik heb alleen nog maar jack daniels ( ), jameson, en the famous grouse gehad. M'n oom zei dat dat dit een goede keuze was
Klopt het dat je dit lauw moet drinken?
[ afbeelding ]
Zo vaak dat ik in een bar een whisky heb besteld en er het ijs uit heb staan scheppen; niet dat dit de allerbeste whisky's zijn, dus een ramp dat er wat meer water bij zit vind ik het niet, maar dat ijs...quote:Op woensdag 25 juni 2014 15:55 schreef Ringo het volgende:
[..]
Nee hoor, op kamertemperatuur is prima. Als je de whisky koud drinkt, vermindert de smaak. (Dat geldt eigenlijk voor alle drank en voedsel.) Al zijn er liefhebbers die hun whisky graag met (een beetje) ijs drinken. Voor de meeste (single malt) scotch vind ik het onnodig en zonde, maar sommige Amerikaanse whiskeys (bourbon) kunnen het ijs juist heel goed hebben.
Kamertemperatuur inderdaad. Amerikanen drinken hun bourbon graag on the rocks. Het is eigenlijk wat je zelf lekker vind. Je hebt ook die steentjes die je in de vriezer kunt doen en dus niet smelten of smaak afgeven. Zelf nooit geprobeerd overigens, ik drink liever op kamertemperatuur.quote:Op woensdag 25 juni 2014 15:23 schreef slacKard.x het volgende:
Ook maar eens wat whisky aangeschaft. Ik heb alleen nog maar jack daniels ( ), jameson, en the famous grouse gehad. M'n oom zei dat dat dit een goede keuze was
Klopt het dat je dit lauw moet drinken?
[ afbeelding ]
Haha thanksquote:Op vrijdag 27 juni 2014 09:07 schreef Karstman het volgende:
Welkom in de wondere wereld die het proeven van whisky heet. Zo te zien heb je er lol aan, leuk!
Oh zou goed kunnen hoor, vaak was het op tijdstippen dat mijn geheugen niet meer helemaal 100% optimaal isquote:Op vrijdag 27 juni 2014 12:18 schreef Trashcanman het volgende:
Die Glenrothes heb je volgens mij wel eens een glaasje van gehad hiero.
In de buurt van Amsterdam, in Purmerend zit Glen Drammór in het centrum.quote:
Mijn bevalt de Golden cask wel heel goed (sowieso ook de allerbeste retail only die ik tot nu toe tegengekomen ben)quote:Op vrijdag 27 juni 2014 12:19 schreef Trashcanman het volgende:
Heb nu een Balvenie Carribean cask staan, fijn goedje
Glenmorangie Quinta Ruban.quote:Op vrijdag 27 juni 2014 14:23 schreef FrankRicard het volgende:
Ik had laatst een Balvenie Portwood 21 op en vond hem erg lekker.
Heeft er iemand hier nog tips mbt whisky's met een port finish. (liefst onder de 100 euro )
Glendronach 15yo Tawny Port (of 14yo weet niet meer zeker)quote:Op vrijdag 27 juni 2014 14:23 schreef FrankRicard het volgende:
Ik had laatst een Balvenie Portwood 21 op en vond hem erg lekker.
Heeft er iemand hier nog tips mbt whisky's met een port finish. (liefst onder de 100 euro )
Qua beschrijving lijkt hij me erg op de Carribean cask lijken. Heb jij ze beiden wel eens geproefd, zo ja: wat is zoal het verschil tussen ze?quote:Op vrijdag 27 juni 2014 14:09 schreef Yngwie het volgende:
[..]
Mijn bevalt de Golden cask wel heel goed (sowieso ook de allerbeste retail only die ik tot nu toe tegengekomen ben)
quote:
Bedankt voor de tips, ik hoorde dat een vriend van me die Quinta Ruban heeft staan, dus die zal ik binnenkort eens proberen.quote:Op vrijdag 27 juni 2014 15:34 schreef Karstman het volgende:
[..]
Glendronach 15yo Tawny Port (of 14yo weet niet meer zeker)
Ik denk dat je bij mij een laphroigh gehad heb die zal meer richting die bowmore gaan. Bij TCM krijg je vaker een speyside whiskey die zijn wat zachter. Die glenrothes heeft TCM ook wel eens gehadquote:Op donderdag 26 juni 2014 19:47 schreef Gehenna het volgende:
Dit weekend een leuke slijterij binnengewandeld en wat advies gevraagd over Whisk(e)y. Ik vind het namelijk best een interessant drankje, maar als ik in de winkel sta heb ik geen idee wat ik nou zou moeten kopen. Ik had wel eens een Jack Daniels gehad of een Famous Grouse, maar om nou te zeggen dat ik die nu erg lekker vond..
Bij vrienden als Bosbeetle en Trashcanman wel eens een hele lekkere gehad maar ik heb geen idee meer wat me werd voorgeschoteld toen Maar het feit dat er dus wel lekkere whisky bestaat is natuurlijk wel erg interessant
Ik kwam uit bij 2 probeer-flesjes van een - naar verluidt - wat meer rokerige whisky (Bowmore Surf) en een wat meer fruiterige whisky (Glenrothes).
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Deze zat dus een duidelijke rokerige smaak aan, maar was daarnaast relatief mild. Ik vond 'm wel aardig fijn, maar niet super
[ afbeelding ]
De Glenrothes was een tikkeltje duurder (¤9 voor dat kleine flesje, maar nog steeds redelijk goed te doen imho) en zou fruitiger moeten smaken. Fruitiger dan die andere was hij zeker, maar ik vond er een erg scherpe smaak aan zitten, alsof er veel meer alcohol in zat dan werd aangegeven (46%). Ik zie nu net dit filmpje:
Waarin wordt gezegd dat als het teveel tintelt op de tong, zou je een beetje water kunnen toevoegen. Dat ga ik dus binnenkort nog even proberen. Ben benieuwd of ie zichzelf dan inderdaad 'opent'
Edit: wow, dat is nogal een verschil met een drupje water Had er niet veel van verwacht, maar hij wordt er echt veel zachter van, en de smaken komen veel beter naar buiten als ze niet overschreeuwt worden door de smaak van alcohol
Nee, heb de Carribean cask nog niet geproefd, maar vermoed wel dat ze veel op elkaar zullen lijken. Grootste verschil is dat de Golden cask op vaten van donkere (gold) rum gerijpt is, en de carribean cask op de lichte (silver) rum. Denk dat de Golden dan ook iets voller van smaak zal zijn, maar zoals ik zei, heb de Carribean nog niet geproefd dus ik kan zelf niet vergelijken.quote:Op vrijdag 27 juni 2014 16:14 schreef Trashcanman het volgende:
[..]
Qua beschrijving lijkt hij me erg op de Carribean cask lijken. Heb jij ze beiden wel eens geproefd, zo ja: wat is zoal het verschil tussen ze?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |