En wat is daar mis mee?quote:Op dinsdag 15 april 2014 19:48 schreef Catch22- het volgende:
Al die blanda's die nasi willen maken...
Johannes, het is een vrouw waar je tegen praat. Die weten enkel en alleen hoe ze moeten schoonmaken, kinderen moeten baren en in de weg lopen. Laat je niet gek maken!quote:
Wel de zoveelste keer dat de rassenkaart wordt getrokken.quote:Op dinsdag 15 april 2014 21:06 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Johannes, het is een vrouw waar je tegen praat. Die weten enkel en alleen hoe ze moeten schoonmaken, kinderen moeten baren en in de weg lopen. Laat je niet gek maken!
Soms moet er gezegd worden waar het op staat. Excuus hiervoor.quote:Op dinsdag 15 april 2014 21:07 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Wel de zoveelste keer dat de rassenkaart wordt getrokken.
Het is gebakken rijst met groente en vlees of vis. Veel makkelijker wordt het niet.quote:
Nou nou nou, zo kan hij wel weer he.quote:Op dinsdag 15 april 2014 21:27 schreef Catch22- het volgende:
[..]
Het is gebakken rijst met groente en vlees of vis. Veel makkelijker wordt het niet.
Maargoed, de meeste nederlanders om mij heen komen, hoe goed bedoeld ook, aanzetten met natte rijst.
Nee is met garnalen, ui, knoflook, eieren, wortel, erwten, verder hotsauce, soya sauce en peper uit de molen.quote:
Ah.quote:Op woensdag 16 april 2014 16:33 schreef Tarado het volgende:
[..]
Nee is met garnalen, ui, knoflook, eieren, wortel, erwten, verder hotsauce, soya sauce en peper uit de molen.
Tsja leuk dit zo allemaal, maar ik had liever een volledig recept gezien. Het is mij nu volstrekt onduidelijk hoe dit alles in elkaar gezet moet worden.quote:Op woensdag 16 april 2014 16:33 schreef Tarado het volgende:
[..]
Nee is met garnalen, ui, knoflook, eieren, wortel, erwten, verder hotsauce, soya sauce en peper uit de molen.
OKquote:Op woensdag 16 april 2014 16:37 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Tsja leuk dit zo allemaal, maar ik had liever een volledig recept gezien. Het is mij nu volstrekt onduidelijk hoe dit alles in elkaar gezet moet worden.
Ik zal er de volgende keer aan denken, die foto's tussendoor.quote:Op woensdag 16 april 2014 17:32 schreef kanovinnie het volgende:
Tsja, foto's zouden het afmaken, desalniettemin een 7/10 voor je gerecht! Zeker iets wat ik ga proberen.
We wachten met smart afquote:Op donderdag 17 april 2014 11:03 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ik heb een leuk nieuwtje:
Binnenkort ga ik ook nasi a la johannes maken. Deze creatie krijgt natuurlijk de touch van ondergetekende. Ik doe een poging om de geraamde kosten per persoon op 4,50 te brengen. Dat wordt echt fantastisch.
Ik krijg er nu al honger van.
Ik kom eraan.quote:Op donderdag 17 april 2014 18:54 schreef Tarado het volgende:
De nasi was een iets te groot succes gisteren dus al snel op, ik heb het nog maar een keer gemaakt, recept is gelijk aan hierboven, wat op de hoeveelheden gelet en het is inderdaad zo'n 300 gram garnalen, en rijst zo'n 500 gram.
Omdat de sjalotten wat kleiner waren dit keer 3 ook de knoflookteentjes waren kleiner dus daar ook iets meer van, wel verse dit keer.
-veel foto's-
Nicequote:Op donderdag 17 april 2014 18:54 schreef Tarado het volgende:
De nasi was een iets te groot succes gisteren dus al snel op, ik heb het nog maar een keer gemaakt, recept is gelijk aan hierboven, wat op de hoeveelheden gelet en het is inderdaad zo'n 300 gram garnalen, en rijst zo'n 500 gram.
Omdat de sjalotten wat kleiner waren dit keer 3 ook de knoflookteentjes waren kleiner dus daar ook iets meer van, wel verse dit keer.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hot sauce, die maak ik van een pot piccalilly, Kesbeke meestal, daar voeg ik 2 Madame Jeanette of Habanero, 2 rawit, 2 teentjes knoflook, 2 zure augurkjes en geraspte schil en het sap van 1 limoen aan toe.quote:Op donderdag 17 april 2014 19:36 schreef MMGYMCMB het volgende:
[..]
Nice. Wat is dat gele hier?
[ afbeelding ]
Nee die is al een tijdje doodquote:Op donderdag 17 april 2014 21:51 schreef Gripper het volgende:
Wat een serieus recept ineens!
Maar het ziet er wel erg lekker uit, welk bier drink je erbij en kook je op blote voeten? En goeie snijtechniek ook, alles zo mooi klein. Juliana heet dat toch?
quote:Op vrijdag 18 april 2014 11:31 schreef wiskundenoob het volgende:
Je hebt de garnalen toch wel eerst ontdarmt.
Kindervingertjes trekken die dunne sliertjes er anders wel veel beter uitquote:Op vrijdag 18 april 2014 12:04 schreef Tarado het volgende:
[..]dat is in dit geval al door de Bengaalse garnalenpelsters gedaan, kan alleen maar hopen dat het geen kinderen zijn die ze dit werk laten doen.
Deze lijkt me serieus echt heel lekker!quote:Op donderdag 17 april 2014 18:54 schreef Tarado het volgende:
De nasi was een iets te groot succes gisteren dus al snel op, ik heb het nog maar een keer gemaakt, recept is gelijk aan hierboven, wat op de hoeveelheden gelet en het is inderdaad zo'n 300 gram garnalen, en rijst zo'n 500 gram.
Omdat de sjalotten wat kleiner waren dit keer 3 ook de knoflookteentjes waren kleiner dus daar ook iets meer van, wel verse dit keer.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nou.. en dan moet je dat opsteken even puur en alleen figuurlijk zien Catch22-quote:Op dinsdag 15 april 2014 21:28 schreef johannes_vermeer het volgende:
Ik nodig je van harte uit om ons leken te laten zien hoe de echte nasi volgens jou dan wordt gemaakt en misschien kunnen we wat van je opsteken.
Ik heb het tegendeel bewezen.quote:
Ziet er lekker uit. En dat ga ik ook een keer doen sperziebonen erbij.quote:Op zaterdag 19 april 2014 20:20 schreef Myraela het volgende:
Ik begeef mezelf normaal nooit in de Aziatische keuken, maar door al deze duidelijke recepten durfde ik het wel aan. Ik ben naar mijn favoriete supermarkt gegaan om de boodschappen te halen en heb een poging gedaan. Wel een paar kleine aanpassingen, geen vlees of ei.
Alle ingrediënten. Ik gebruik een standaard groenten pakket, maar doe daar wel extra boontjes bij, want boontjes zijn gezond.
[ afbeelding ]
Alle groenten in de wok en de rijst in een pannetje met kokend water.
[ afbeelding ]
Als de rijst klaar is (verpakking gewoon goed lezen) doe ik deze bij de groenten. En hier doe ik alle smaakmakers bij. Een lepel sambal, een scheutje ketjap en een pakje nasi kruiden.
[ afbeelding ]
Opdienen en genieten.
[ afbeelding ]
Bij het maken van deze nasi is geen bier gedronken, ik wilde mijn aandacht er goed bij houden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |