abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_138811704
Het grote baktopic voor al je baksels, bakavonturen, bakvragen, bakpronkstukken en bakmisluksels. Maar natuurlijk ook voor alle baktips, bakrecepten en hier en daar een bakfiets.

We hebben het natuurlijk wel over taarten, cakes, koekjes en ander gebak.

Een aantal voorbeelden uit het vorige topic:

















Game on!
pi_138811952
Ik zal nog even de link naar het originele portugese recept geven, waarbij ook een video staat. Dus wel in het portugees maar kan helpen met het vormen van de bakjes bijvoorbeeld.

http://www.saborintenso.com/f23/pasteis-nata-5349/

Verder staan bij mij nog op de planning de Kardemommopjes die iemand in de vorige draad had gepost. Ook wil ik nog meringues maken van het eiwit dat ik, naar Piet z'n suggestie, heb ingevroren (nooit geweten dat dat kon !). Maar daar ga ik denk ik nog even mee wachten, anders wordt het wel heel veel zoetigheid allemaal ;)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_138811990
Als je bladerdaag gaat maken, kun je natuurlijk ook gewoon een heleboel (2 kilo?) in één keer maken, in stukken snijden en dan gebruiken wat je nodig hebt en de rest invriezen ;) Is lekkerder (roomboter) én een stuk goedkoper dan uit de winkel (al is de budget-margarineversie wel weer goedkoper maar ook viezer).

Alleen filodeeg is gewoon bijna niet zelf te maken volgens mij.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_138817266
Misschien met behulp van een pastamachientje? Kun je die rollers zo dun afstellen?
pi_138819623
quote:
0s.gif Op zondag 13 april 2014 00:11 schreef sirdanilot het volgende:
Alleen filodeeg is gewoon bijna niet zelf te maken volgens mij.
Oh dat kan wel hoor ;) Maar een hele lange roller is aan te bevelen. Iemand in de Great Australian Bake Off gebruikte een bezemsteel!
http://www.dutchiebaking.com
  Moderator zondag 13 april 2014 @ 11:22:21 #6
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138819815
Voor een behoorlijk aantal dingen is 'rough puff' ook prima geschikt, bijvoorbeeld uitermate geschikt voor tompoucen. Rough puff is sneller en vooral makkelijker te maken, al kost het je al met al evengoed nog enkele uren hoor.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zondag 13 april 2014 @ 13:03:23 #7
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138822460
Ligt het aan mij of moeten de foto's in de OP nog even aangepast worden naar de laatste foto's uit het vorige topic?

Ik wil weer een poging doen met de cake. Nu heb ik voor het chocolade cake gedeelte pure chocola nodig. Dit heb ik niet meer in huis. Wel heb ik cacao en pure hagelslag van Céréal.
Deze:


Dit staat hier stof te happen in de kast want ik vind het echt niet lekker op brood, dus ik ga dit erdoor mikken.
We gaan het zien :D
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_138823848
Het is idd dezelfde op als in het vorige topic. Dus de foto's van deze taarten zijn al iets ouder.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  Moderator zondag 13 april 2014 @ 13:55:12 #9
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138824261
quote:
17s.gif Op zondag 13 april 2014 13:03 schreef Puckzzz het volgende:
Ligt het aan mij of moeten de foto's in de OP nog even aangepast worden naar de laatste foto's uit het vorige topic?

Ik wil weer een poging doen met de cake. Nu heb ik voor het chocolade cake gedeelte pure chocola nodig. Dit heb ik niet meer in huis. Wel heb ik cacao en pure hagelslag van Céréal.
Deze:
[ afbeelding ]

Dit staat hier stof te happen in de kast want ik vind het echt niet lekker op brood, dus ik ga dit erdoor mikken.
We gaan het zien :D
Hagelslag smelt niet normaal gesproken, dat wordt echt een smerig iets als je het verwarmt. Al ken ik deze hagelslag niet, zo is het met normale hagelslag en vlokken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zondag 13 april 2014 @ 14:19:15 #10
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138825069
quote:
0s.gif Op zondag 13 april 2014 13:55 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Hagelslag smelt niet normaal gesproken, dat wordt echt een smerig iets als je het verwarmt. Al ken ik deze hagelslag niet, zo is het met normale hagelslag en vlokken.
Taartje staat nu te bakken in de bakvorm. Het is sowieso een recept waarin je de boter eerst moet smelten en dan de chocola toevoegen en mee laten smelten(en een shitload aan jam en suiker :') )
Het smolt echt prima en de smaak van het beslag was ook goed.
Ik wacht het nog steeds af. Officieel is het een cupcake recept maar ik heb het nu in een springvormpje van 20 cm gedaan, ik bak het op een wat lagere temperatuur iets langer nu dan het recept aangeeft. Beetje touch and feel... :@
Ik heb het recept wel eerder gemaakt maar dan dus in de vorm van cupcakes. Die waren zalig.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  Moderator zondag 13 april 2014 @ 15:02:35 #11
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138826706
quote:
17s.gif Op zondag 13 april 2014 14:19 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Taartje staat nu te bakken in de bakvorm. Het is sowieso een recept waarin je de boter eerst moet smelten en dan de chocola toevoegen en mee laten smelten(en een shitload aan jam en suiker :') )
Het smolt echt prima en de smaak van het beslag was ook goed.
Ik wacht het nog steeds af. Officieel is het een cupcake recept maar ik heb het nu in een springvormpje van 20 cm gedaan, ik bak het op een wat lagere temperatuur iets langer nu dan het recept aangeeft. Beetje touch and feel... :@
Ik heb het recept wel eerder gemaakt maar dan dus in de vorm van cupcakes. Die waren zalig.
Kan zijn hoor dat dit heel wat anders is.
Normaal is chocolade gemaakt van cacao, cacaoboter, suiker en een emulgator (meestal soya- of zonnebloemlecitine). Eventueel nog vanille(aroma).
Hagelslag van de 'grote merken' hebben een andere samenstelling en worden korrelig en niet lekker. Probeer maar eens een geroosterd broodje met hagelslag van een groot merk, dan weet je wat ik bedoel, het wordt een soort warm poeder.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_138829482
Sorry, ik had niet door dat de OP aangepast moest worden, zat op mobiel en heb gewoon volautomatisch nieuw topic gemaakt. :@
  zondag 13 april 2014 @ 19:11:07 #13
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138837025
Nou hier het resultaat. Het is een heel erg lekker en smeuiig vanbinnen (door de jam in het beslag natuurlijk) taartje geworden. Ik heb er een chocolade glazuur overheen gekiept. Gewoon gekochte want die vind ik stiekem lekker :@ En de mini M&M's had ik niet moeten doen, dat staat wel heel erg Jip en Janneke :')

Al met al is het experiment wel goed gelukt.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_138839411
Ziet er lekker uit, Puckzzzz.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_138840959
Ziet er wel lekker uit ja. :9
pi_138919206
Ik dacht, ik zet alsnog even foto's uit het vorige topic in de OP, maar ik kan die natuurlijk niet meer aanpassen. :(
pi_138919283
bohhhh....Puckzzz, die ziet er lekker uit :9 :Y)
pi_138971247
Verplaatst.
Op donderdag 13 november 2008 15:34 schreef De_Ananas het volgende:
Één ding beloof ik jullie mijn lieve fokkertjes, als er vettax komt dan ga ik mij aan het hek van het binnenhof vastketenen met een frituur naast me, dit mogen jullie quoten :W
  donderdag 17 april 2014 @ 10:01:14 #19
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_138971311
quote:
14s.gif Op donderdag 17 april 2014 09:58 schreef raulbouli het volgende:
Glutenvrije Focaccia (Zeezout, stukjes olijf en wat rozemarijn)

[ afbeelding ]
Is daar niet een apart broodtopic voor?

CUL / Brood bakken in de oven #15: De kerststollen komen er weer aan...
The love you take is equal to the love you make.
pi_138979099
Met dank voor het recept van Hawai_Tim hier het resultaat:



Hij was erg lekker met frambozencoulis.

En ook nog mijn wortel- rozijnen cupcakes ook zonder meel:


[ Bericht 29% gewijzigd door Tinuviel op 17-04-2014 15:00:57 ]
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  donderdag 17 april 2014 @ 20:29:31 #21
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138989491
Die bovenste ziet er lekker uit! Wat is het voor taart?
Ik moet volgende week trakteren op mijn werk want dan ben ik jarig. Ik wilde eigenlijk Bossche Bollen gaan maken. Als ik die zondag maak zijn ze maandag toch nog wel lekker?
Niet dat ze slap worden ofzo.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  Moderator donderdag 17 april 2014 @ 20:58:45 #22
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_138990866
Die worden slap en de slagroom ook.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 18 april 2014 @ 00:49:17 #23
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139001227
Mja daar was ik al bang voor. En om nou om 5 uur op te gaan staan ga ik echt niet doen :+

Hebben jullie andere suggesties voor een lekkere taart of gebakjes die ik de dag ervoor al kan maken?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139002666
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 20:29 schreef Puckzzz het volgende:
Die bovenste ziet er lekker uit! Wat is het voor taart?
Ik moet volgende week trakteren op mijn werk want dan ben ik jarig. Ik wilde eigenlijk Bossche Bollen gaan maken. Als ik die zondag maak zijn ze maandag toch nog wel lekker?
Niet dat ze slap worden ofzo.
Het is chocoladetaart zonder meel. Zie het recept van Hawai_Tim dat eerder gepost is.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_139009642
En nog een taart:
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_139010287
Oh ja, is het te veel gevraagd om een recept link te herhalen bij het plaatsen van een foto resultaat.
Het scheelt het een en ander aan terugscrollen, zeker bij een nieuw topic.

En dank je voor de portugese link http://www.saborintenso.com/f23/pasteis-nata-5349/
Goed idee voor herhalen op 1e P.dag bij de thee. oO<
pi_139010584
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 20:29 schreef Puckzzz het volgende:
Die bovenste ziet er lekker uit! Wat is het voor taart?
Ik moet volgende week trakteren op mijn werk want dan ben ik jarig. Ik wilde eigenlijk Bossche Bollen gaan maken. Als ik die zondag maak zijn ze maandag toch nog wel lekker?
Niet dat ze slap worden ofzo.
Dit was het recept: http://allrecipes.com/recipe/flourless-chocolate-cake-i/

En natuurlijk is het niet teveel gevraagd als het gewoon gevraagd wordt.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_139010740
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 april 2014 00:49 schreef Puckzzz het volgende:
Mja daar was ik al bang voor. En om nou om 5 uur op te gaan staan ga ik echt niet doen :+

Hebben jullie andere suggesties voor een lekkere taart of gebakjes die ik de dag ervoor al kan maken?
kleine quiche'jes ofzo?

Ligt n beetje aan het moment van trakteren ;)
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_139011054
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 april 2014 00:49 schreef Puckzzz het volgende:
Mja daar was ik al bang voor. En om nou om 5 uur op te gaan staan ga ik echt niet doen :+

Hebben jullie andere suggesties voor een lekkere taart of gebakjes die ik de dag ervoor al kan maken?
Je kunt zo'n beetje alles wel een dag van te voren maken hoor. Als het maar koel staat komt dat wel goed.
pi_139039745
Nog even over de portugese link http://www.saborintenso.com/f23/pasteis-nata-5349/
Vanmorgen heb ik wel zes recepten vergeleken hier en daar.

Is 500 gram suiker niet een beetje veel :D
In éen recept kom ik max 115 tegen en in andere nog minder ( ja, ook vergeleken naar aantal taartjes) .

Graag opheldering w/
pi_139040313
ik heb gisteren pistachekoekjes gemaakt en ze smaken helaas niet echt naar pistache. Heel licht maar, hoe kan dat? Kun je ergens pistacheextract ofzoiets kopen? Mijn chocolade-browniekoekjes en macadamia-witte chocolade koekjes waren daaentegen echt lekker. Millionaire shortbread was redelijk, maar in een leuke pot gedaan met lintje erom en vanavond ga ik die cadeau doen.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_139042166
Gisteren met dochter paaskoekjes gebakken. Zij mocht stempelen, dus dat ging niet altijd even goed ;) En ik had ze toch rondom de stempel weg moeten snijden of zo. Zijn nu echt gigantisch.

pi_139042231
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 13:56 schreef Bleie het volgende:
Gisteren met dochter paaskoekjes gebakken. Zij mocht stempelen, dus dat ging niet altijd even goed ;) En ik had ze toch rondom de stempel weg moeten snijden of zo. Zijn nu echt gigantisch.

[ afbeelding ]
Ze zien er in ieder geval erg leuk uit!!
pi_139042329
Dank! Ik vind dat stempelen ook wel leuk, ik ben niet zo van het versieren met glazuur en zo, maar zo heb je heel eenvoudig toch net wat feestelijkere koekjes.

Wat ik alleen vaag vond, bij de stempels (van de AH) zat ook een uitsteekrondje, maar dat is dus veeeeel groter dan de stempels zelf, waardoor je dit krijgt. Nou ja, uiteindelijk gaat het om de smaak, en die is altijd prima bij deze (recept van Nigella).
pi_139048290
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 april 2014 11:53 schreef AnneX het volgende:
Nog even over de portugese link http://www.saborintenso.com/f23/pasteis-nata-5349/
Vanmorgen heb ik wel zes recepten vergeleken hier en daar.

Is 500 gram suiker niet een beetje veel :D
In éen recept kom ik max 115 tegen en in andere nog minder ( ja, ook vergeleken naar aantal taartjes) .

Graag opheldering w/
Mijn vraag in de herhaling, op het filmpje zie ik het niet goed.

En daaruit volgend: heeft iemand a foolproof recept voor meringues als ik morgen 5-6 eidooiers gebruik. w/
pi_139048455
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 april 2014 18:43 schreef AnneX het volgende:

[..]

Mijn vraag in de herhaling, op het filmpje zie ik het niet goed.

En daaruit volgend: heeft iemand a foolproof recept voor meringues als ik morgen 5-6 eidooiers gebruik. w/
Ik gebruik deze altijd..
http://www.onzefransekeuk(...)-stap-voor-stap.html

Van de week gemaakt voor het afscheid van een van de juffen bij mijn dochter

♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_139049276
Merci Vicky w/
  zaterdag 19 april 2014 @ 21:19:39 #38
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_139053384
Ik heb vandaag een dadelkoek en worteltjescupcakes gebakken en er staat nu deeg voor kanelbullar voor een eerste rijs. Hierna ben ik wel weer een weekje klaar met bakken :P
Morgen foto`s, het is nu te donker :)
I`m not weird. I`m limited edition.
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:04:18 #39
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139057882
Ik heb ook wel 2 eiwitten op 125 gram witte basterdsuiker gebruikt, dat werden heerlijk knapperige schuimpjes. Wel 2 uur op zo'n 100 graden ofzo laten bakken.

Nu heb ik een Lemon Merengue in de oven staan, ik zit die merengue zo'n beetje gaar te kijken. Vind het een beetje apart, hij zou 20 minuten op 180 graden moeten. Dat is toch veel te hoog en veel te kort?
Ik ben nu eigenwijs aan het doen door hem op 140 te bakken en dan kijk ik wel even hoe lang, nu zo'n 20 minuten heen.
Ik maak me vooral zorgen over de bodem. Ik moest 250 gram (bastogne) koekjes fijn malen en mengen met 200 gram gesmolten boter. Het vet dreef er gewoon op. Ik heb er amandelmeel bij gedaan, voor mijn gevoel was dat beter dan bloem want het wordt allemaal op vrij lage temperatuur gebakken.
Bij de eerste bak met de vulling erin was er veel vet door de bodem van de vorm gelopen. Op zich is dit denk ik wel beter want dan zit het iig niet meer in de koek :')
We gaan het morgen meemaken want ik ga nu echt mijn geduld bewaren en 'm morgenvroeg pas uit de vorm halen.
*zei ze vastberaden* :+
oh de eiwit/suiker verhouding in deze was 6 eiwit/200 gr. suiker
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:06:34 #40
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139057977
quote:
2s.gif Op zaterdag 19 april 2014 21:19 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Ik heb vandaag een dadelkoek en worteltjescupcakes gebakken en er staat nu deeg voor kanelbullar voor een eerste rijs. Hierna ben ik wel weer een weekje klaar met bakken :P
Morgen foto`s, het is nu te donker :)
Dadelkoek klinkt heerlijk :9
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:27:41 #41
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139058746
Le Pie:


Ik ben tevreden met hoe hij eruit ziet, maar heb erge twijfels over de bodem en de merengue zelf. Hoort die nog wat zacht te zijn? Ik blijf twijfels hebben over die baktijd namelijk.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:40:19 #42
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139059180
Waarom heb je geen Italiaans schuim gemaakt (gloedhete suikerstroop erdoor tijdens het laatste stukje van het eiwit opschuim proces waardoor het gaart en stevig wordt) en daarna nog even met een brander het schuim wat kleuren.
Dat lijkt mij veel makkelijker, dan kun je de bodem gewoon ongebakken laten met de koekjes, of alleen met vulling bakken zonder de merengue er nog op?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:41:19 #43
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139059215
Merengue hoort wel zacht te zijn ja, al lijkt deze baktijd me wel kort.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:47:07 #44
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139059409
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 april 2014 23:40 schreef Molo het volgende:
Waarom heb je geen Italiaans schuim gemaakt (gloedhete suikerstroop erdoor tijdens het laatste stukje van het eiwit opschuim proces waardoor het gaart en stevig wordt) en daarna nog even met een brander het schuim wat kleuren.
Dat lijkt mij veel makkelijker, dan kun je de bodem gewoon ongebakken laten met de koekjes, of alleen met vulling bakken zonder de merengue er nog op?
Omdat ik een relatieve beginner ben en dit soort dingen niet weet. Daarom wilde ik vandaag ook deze taart maken voordat ik volgende week volledig in de vlekken schiet omdat ie mislukt is.
Ik heb een paar keer getrakteerd op Cupcakes gevuld met banketbakkersroom en Red Velvet cupcakes en nog wat andere dingetjes en ze denken meteen dat je een Bakgodin bent. NOT!
Dus ik voel enige druk om met een lekkere taart aan te komen.
Dat Italiaanse schuim klinkt goed tho...dat houdt ook wat beter denk ik? Ik moet het zondag maken en maandag uitdelen.
Dit is het recept trouwens:
http://yummyinmytummy.nl/(...)page-2/#comment-6723
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  † In Memoriam † zaterdag 19 april 2014 @ 23:55:21 #45
43556 miss_dynastie
pi_139059682
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 13:56 schreef Bleie het volgende:
Gisteren met dochter paaskoekjes gebakken. Zij mocht stempelen, dus dat ging niet altijd even goed ;) En ik had ze toch rondom de stempel weg moeten snijden of zo. Zijn nu echt gigantisch.

[ afbeelding ]
Die heb ik ook gemaakt! En volgend jaar snij ik ook weg rondom de stempel, want het was echt teveel van het goede zo ja :P
pi_139067300
quote:
17s.gif Op zaterdag 19 april 2014 23:27 schreef Puckzzz het volgende:
Le Pie:
[ afbeelding ]

Ik ben tevreden met hoe hij eruit ziet, maar heb erge twijfels over de bodem en de merengue zelf. Hoort die nog wat zacht te zijn? Ik blijf twijfels hebben over die baktijd namelijk.
Bij zo'n taart hoort de meringue zacht te zijn ja. Ik zou inderdaad voor Italiaanse meringue gaan.

Taart zonder schuim bakken en pas later het schuim eroverheen doen en afbranden. Als je geen brander hebt kun je het ook even kort onder de hete grill zetten, maar dat is vaak wel minder mooi.

Als je voor Italiaans meringue gaat, de meringue na het toevoegen van de suikersiroop trouwens lang door laten kloppen. Ik laat de mijne zeker een kwartier doordraaien.
  zondag 20 april 2014 @ 12:05:42 #47
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139068510
quote:
14s.gif Op zondag 20 april 2014 11:16 schreef Myraela het volgende:

[..]

Bij zo'n taart hoort de meringue zacht te zijn ja. Ik zou inderdaad voor Italiaanse meringue gaan.

Taart zonder schuim bakken en pas later het schuim eroverheen doen en afbranden. Als je geen brander hebt kun je het ook even kort onder de hete grill zetten, maar dat is vaak wel minder mooi.

Als je voor Italiaans meringue gaat, de meringue na het toevoegen van de suikersiroop trouwens lang door laten kloppen. Ik laat de mijne zeker een kwartier doordraaien.
Deze gaat linea recta de vuilnisbak in. Gatverdamme wat is die vies. :r
Veel te sterke citroen smaak, de bodem is ontzettend vet en het schuim niet zoet genoeg.
Ik had alle commentaren gelezen bij het recept maar ik denk dat madam de slechte delete ofzo.
Van dat lang kloppen had ik inderdaad gezien op een filmpje. Je moet kloppen tot het koud is toch?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139069237
quote:
1s.gif Op zondag 20 april 2014 12:05 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Deze gaat linea recta de vuilnisbak in. Gatverdamme wat is die vies. :r
Veel te sterke citroen smaak, de bodem is ontzettend vet en het schuim niet zoet genoeg.
Ik had alle commentaren gelezen bij het recept maar ik denk dat madam de slechte delete ofzo.
Van dat lang kloppen had ik inderdaad gezien op een filmpje. Je moet kloppen tot het koud is toch?
Klopt inderdaad.

Ik heb een poosje terug mini citroen meringue taartjes gemaakt: http://www.mimes.nl/mini-citroen-meringue-taartjes/

Daarvoor heb ik als basis dit recept gebruikt: http://uitpaulineskeuken.nl/2013/07/citroen-meringue-taart.html

Alleen dan dus met Italiaans schuim afgemaakt, omdat ik een beetje angstig ben voor rauw ei.

Die bodem en lemoncurd zijn echt heerlijk. Iets meer werk, maar het resultaat is het echt waard. Van de restjes bodem heb ik gewoon koekjes gebakken, echt erg lekker. :9
  Moderator zondag 20 april 2014 @ 12:38:06 #49
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_139069293
Als je ei vers is dan kan er niet veel gebeuren hoor. Als het ei stinkt dan kun je het beter niet eten :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_139069362
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2014 12:38 schreef djkoelkast het volgende:
Als je ei vers is dan kan er niet veel gebeuren hoor. Als het ei stinkt dan kun je het beter niet eten :P
Ik weet het, maar ik blijf er bang voor. :') Ik eet dan ook geen rauw deeg etc. Misschien komt het omdat ik als 6 jarige een keer een boterham ei heb gemaakt. Gewoon een rauw ei op een boterham. :') Was niet lekker, just sayin. Ik heb ook een keer een boterham filet american in de magnetron gedaan, toen ik hoorde dat het rauw gehakt was. Van de bruine drap die daar uit kwam heb ik nog steeds nachtmerries. :')
  Moderator zondag 20 april 2014 @ 12:43:59 #51
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_139069444
quote:
14s.gif Op zondag 20 april 2014 12:41 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik weet het, maar ik blijf er bang voor. :') Ik eet dan ook geen rauw deeg etc. Misschien komt het omdat ik als 6 jarige een keer een boterham ei heb gemaakt. Gewoon een rauw ei op een boterham. :') Was niet lekker, just sayin. Ik heb ook een keer een boterham filet american in de magnetron gedaan, toen ik hoorde dat het rauw gehakt was. Van de bruine drap die daar uit kwam heb ik nog steeds nachtmerries. :')
Rauw deeg vind ik niet te eten, het enige wat wel lekker is in die richting is cakebeslag :9
Rauwe eieren en al. Net als mayonaise trouwens, zit ook gewoon rauw ei in (al zullen de eieren uit de mayonaise in de supermarkt echt wel gepateuriseerd zijn hoor). Dus ik denk dat je ook nooit zelf mayo zult maken :P

Voordeel is dat wij eigen kippen hebben, dus hier zijn de eieren altijd supervers. Maar ook voorheen at ik gewoon cakebeslag hoor.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_139069471
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2014 12:43 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Rauw deeg vind ik niet te eten, het enige wat wel lekker is in die richting is cakebeslag :9
Rauwe eieren en al. Net als mayonaise trouwens, zit ook gewoon rauw ei in (al zullen de eieren uit de mayonaise in de supermarkt echt wel gepateuriseerd zijn hoor). Dus ik denk dat je ook nooit zelf mayo zult maken :P

Voordeel is dat wij eigen kippen hebben, dus hier zijn de eieren altijd supervers. Maar ook voorheen at ik gewoon cakebeslag hoor.
Ik eet wel zelfgemaakte mayonaise. Eigeel vind ik niet eng. :D
  Moderator zondag 20 april 2014 @ 12:47:04 #53
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_139069514
quote:
14s.gif Op zondag 20 april 2014 12:45 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik eet wel zelfgemaakte mayonaise. Eigeel vind ik niet eng. :D
Oh :P
Ik maak mayo gewoon met 1 heel ei, 1 dooier, peper, zout, olie, azijn, mosterd en een beetje honing. In een hoge maatbeker, staafmixer er in, aanzetten, langzaam omhoog halen en binnen 20 seconden heb je mayonaise.
Soms siert gemak de mens :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_139070521
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 18:51 schreef Vicky het volgende:

[..]

Ik gebruik deze altijd..
http://www.onzefransekeuk(...)-stap-voor-stap.html

Van de week gemaakt voor het afscheid van een van de juffen bij mijn dochter

[ afbeelding ][ afbeelding ]
Ze zien er superleuk uit. Ik ga ze ook maken. Vicky meng jij eerst alle eiwitten en suiker verdeel je de stijve eiwitmassa daarna en voeg jede kleuren toe of voeg je gelijk de kleurstof toe? Ik zat te denken om kleurstof en een klein beetje aroma (citroen, vanille en amandelaroma) te gebruiken. Zou dat lekker zijn, iemand toevallig ervaring?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_139071580
@Tinuviel Je voegt kleur/smaakstof pas toe nadat je eiwitten stijfgeslagen zijn :) Ik voeg er soms wel eens vanillearoma aan toe, smaakt prima!
http://www.dutchiebaking.com
  zondag 20 april 2014 @ 14:01:40 #56
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139071606
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2014 12:47 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Oh :P
Ik maak mayo gewoon met 1 heel ei, 1 dooier, peper, zout, olie, azijn, mosterd en een beetje honing. In een hoge maatbeker, staafmixer er in, aanzetten, langzaam omhoog halen en binnen 20 seconden heb je mayonaise.
Soms siert gemak de mens :P
interessant! Hoeveel olie, mosterd en azijn?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  Moderator zondag 20 april 2014 @ 14:05:08 #57
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_139071698
quote:
1s.gif Op zondag 20 april 2014 14:01 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

interessant! Hoeveel olie, mosterd en azijn?
Bij grote supermarkteieren 1 ei, bij kleintjes 1 ei + 1 dooier
In een hoge maatbeker. Azijn erbij tot je op 100ml zit
Snufje peper, wat zout, schepje honing, theelepel mosterd
300ml olie (arachide, zonnebloem, raap, druivenpit, niet virgine olijf) Mais of koolzaad zou ik niet doen, zit te veel eigen smaak aan.

! alles op kamertemperatuur !

In die volgorde er in
Staafmixer op de bodem
Aanzetten
Langzaam omhoog trekken
Klaar!
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zondag 20 april 2014 @ 14:11:55 #58
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139071837
quote:
14s.gif Op zondag 20 april 2014 12:35 schreef Myraela het volgende:

[..]

Klopt inderdaad.

Ik heb een poosje terug mini citroen meringue taartjes gemaakt: http://www.mimes.nl/mini-citroen-meringue-taartjes/

Daarvoor heb ik als basis dit recept gebruikt: http://uitpaulineskeuken.nl/2013/07/citroen-meringue-taart.html

Alleen dan dus met Italiaans schuim afgemaakt, omdat ik een beetje angstig ben voor rauw ei.

Die bodem en lemoncurd zijn echt heerlijk. Iets meer werk, maar het resultaat is het echt waard. Van de restjes bodem heb ik gewoon koekjes gebakken, echt erg lekker. :9
Thnx! Ik heb alleen geen suiker thermometer. Kan een vlees thermometer ook?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139071909
De hoeveelheden gehalveerd van de portugese custard taartjes.
En bladerdeeg van tante Fanny gebruikt.
Dat moet dan wel 20 min op 220 graden.
Plus 5 minuten een tree hoger en grillen.

Recept http://www.saborintenso.com/f23/pasteis-nata-5349/

Resultaat:


Ja, en al twee warm geproefd. :7

Nu aan de meringues, kan ik mooi de nieuwe spuitzak gebruiken *O*
  Moderator zondag 20 april 2014 @ 14:15:02 #60
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_139071933
quote:
1s.gif Op zondag 20 april 2014 14:11 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Thnx! Ik heb alleen geen suiker thermometer. Kan een vlees thermometer ook?
Zou ik niet doen, het moet héél precies.
Nog 2 punten die veel mensen fout doen bij het maken van suikersiroop:

1: Gebruik een steelpannetje ofzo, zonder anti-aanbaklaag, anders verbrandt de boel of gaat je suiker kristaliseren. Gewoon een normaal pannetje met dikke bodem.

2: Water + suiker in een pan en dan roeren/kloppen tot alle suiker is opgelost. Daarna niet meer roeren! Anders gaat het weer kristaliseren.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_139073433
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2014 14:00 schreef Ramonia het volgende:
@Tinuviel Je voegt kleur/smaakstof pas toe nadat je eiwitten stijfgeslagen zijn :) Ik voeg er soms wel eens vanillearoma aan toe, smaakt prima!
Dankjewel. Ik heb nu 2 porties gemaakt en in de oven: eerste met groene kleurstof en amandelaroma, tweede met gepureerde frambozen en vanillearoma. Ik had tussendoor ook nog 2x met citroenaroma en gele kleurstof gemengd, maar die werd niet stijf. Dus we doen het maar met 2 soorten. Straks foto's van het resultaat.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_139073489
quote:
1s.gif Op zondag 20 april 2014 14:11 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Thnx! Ik heb alleen geen suiker thermometer. Kan een vlees thermometer ook?
Je kan ook een druppel van je suikersiroop in een glas met koud water doen. Als de druppel helemaal heel blijft een een mooi bolletje vormt in het water is de suikersiroop goed.
pi_139074765
En hierbij het resultaat. De frambozen meringues zijn heerlijk:
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_139076196
En dit is mijn resultaat

Handig is de tip van 50 gram suiker ( fijne kristalsuiker gebruikt) per eiwit.
Na een uurtje oven op 100 graden, heb ik ze nog een kwartiertje extra gedaan op
zijn kop, want ze waren nog wel errug dun van binnen naar verhouding.
Ik had twee theelepels citroenextract toegevoegd.
Misschien te veel óf te vroeg ,want daarna liep de dikte terug van het geslagen
eiwit.
Daardoor ook zijn de " windingen" ws minder goed herkenbaar.
pi_139077393
Vicky hoeveel kleurstof gebruik jij? De jouwe zijn een stuk feller dan mijn merengues.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_139077685
quote:
1s.gif Op zondag 20 april 2014 14:13 schreef AnneX het volgende:
De hoeveelheden gehalveerd van de portugese custard taartjes.
En bladerdeeg van tante Fanny gebruikt.
Dat moet dan wel 20 min op 220 graden.
Plus 5 minuten een tree hoger en grillen.

Recept http://www.saborintenso.com/f23/pasteis-nata-5349/

Resultaat:
[ link | afbeelding ]

Ja, en al twee warm geproefd. :7

Nu aan de meringues, kan ik mooi de nieuwe spuitzak gebruiken *O*
Ze moeten toch op 250 graden?

Maar mooi gelukt zie ik, lekker? :7
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 20 april 2014 @ 17:42:56 #67
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139077728
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2014 14:05 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Bij grote supermarkteieren 1 ei, bij kleintjes 1 ei + 1 dooier
In een hoge maatbeker. Azijn erbij tot je op 100ml zit
Snufje peper, wat zout, schepje honing, theelepel mosterd
300ml olie (arachide, zonnebloem, raap, druivenpit, niet virgine olijf) Mais of koolzaad zou ik niet doen, zit te veel eigen smaak aan.

! alles op kamertemperatuur !

In die volgorde er in
Staafmixer op de bodem
Aanzetten
Langzaam omhoog trekken
Klaar!
_O_ briljant!
Hier staat een heerlijke pot mayo nu. Nu verder met mijn Miso & Harissa hamburgers en vriendlief is friet halen.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139078203
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2014 17:41 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ze moeten toch op 250 graden?

Maar mooi gelukt zie ik, lekker? :7
Ws. met zelfgemaakt bladerdeeg.

Nu waren ze goed en lekker _O_
  zondag 20 april 2014 @ 18:05:16 #69
3185 Adelante
To let it go now
pi_139078471
Pastei de Nata :9

Ook weer eens maken binnenkort
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_139083637
quote:
1s.gif Op zondag 20 april 2014 13:23 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Ze zien er superleuk uit. Ik ga ze ook maken. Vicky meng jij eerst alle eiwitten en suiker verdeel je de stijve eiwitmassa daarna en voeg jede kleuren toe of voeg je gelijk de kleurstof toe? Ik zat te denken om kleurstof en een klein beetje aroma (citroen, vanille en amandelaroma) te gebruiken. Zou dat lekker zijn, iemand toevallig ervaring?
ik klop eerst de eiwitten stijf, dan gaat de suiker erdoor en als laatste de kleurstof

quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2014 17:31 schreef Tinuviel het volgende:
Vicky hoeveel kleurstof gebruik jij? De jouwe zijn een stuk feller dan mijn merengues.
2x de achterkant van een theelepeltje. Geen idee hoeveel dat is
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  zondag 20 april 2014 @ 21:17:38 #71
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139089246
quote:
17s.gif Op zaterdag 19 april 2014 23:47 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Omdat ik een relatieve beginner ben en dit soort dingen niet weet. Daarom wilde ik vandaag ook deze taart maken voordat ik volgende week volledig in de vlekken schiet omdat ie mislukt is.
Ik heb een paar keer getrakteerd op Cupcakes gevuld met banketbakkersroom en Red Velvet cupcakes en nog wat andere dingetjes en ze denken meteen dat je een Bakgodin bent. NOT!
Dus ik voel enige druk om met een lekkere taart aan te komen.
Dat Italiaanse schuim klinkt goed tho...dat houdt ook wat beter denk ik? Ik moet het zondag maken en maandag uitdelen.
Dit is het recept trouwens:
http://yummyinmytummy.nl/(...)page-2/#comment-6723
Citroen merengue is een lastige taart. De koekbodem moet perfect zijn, zuurte/zoet balans moet perfect zijn anders is het vies en het schuim vereist best wat ervaring.
Onderschat niet hoe heerlijk een technisch wat minder moeilijke taart is zoals een appeltaart, chocolade/straciatella cake of brownies ofzo. Zelfgemaakt met goede ingrediënten komt in mijn ervaring áltijd op omdat het gewoon zo lekker is :9

Ik heb trouwens van die website die jij noemt weleens hele vieze recepten voorbij zien komen. Makkelijkste om mee te beginnen zijn de Engelse recepten van bijv. Mary Berry, Jamie Oliver of Nigella Lawson, of in het algemeen de recepten van bbcgoodfood.com
Die zijn meermaals getest en beproefd lekker. Vaak technisch ook makkelijker en goed verkrijgbare ingrediënten.

Ik ben in ieder geval niet goed in bakken, ik doe het ook niet zo gek vaak, maar pak dan vaak recepten uit een van bovengenoemde bronnen en dat gaat eigenlijk altijd prima.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 20 april 2014 @ 21:19:52 #72
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139089341
quote:
14s.gif Op zondag 20 april 2014 12:41 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik weet het, maar ik blijf er bang voor. :') Ik eet dan ook geen rauw deeg etc. Misschien komt het omdat ik als 6 jarige een keer een boterham ei heb gemaakt. Gewoon een rauw ei op een boterham. :') Was niet lekker, just sayin. Ik heb ook een keer een boterham filet american in de magnetron gedaan, toen ik hoorde dat het rauw gehakt was. Van de bruine drap die daar uit kwam heb ik nog steeds nachtmerries. :')
je gaart het ei door de hete suikersiroop. Bovendien killed al die suiker alle bacteriën die erin zitten ook nog wel :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 20 april 2014 @ 21:39:46 #73
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139090391
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2014 21:17 schreef Molo het volgende:

[..]

Citroen merengue is een lastige taart. De koekbodem moet perfect zijn, zuurte/zoet balans moet perfect zijn anders is het vies en het schuim vereist best wat ervaring.
Onderschat niet hoe heerlijk een technisch wat minder moeilijke taart is zoals een appeltaart, chocolade/straciatella cake of brownies ofzo. Zelfgemaakt met goede ingrediënten komt in mijn ervaring áltijd op omdat het gewoon zo lekker is :9

Ik heb trouwens van die website die jij noemt weleens hele vieze recepten voorbij zien komen. Makkelijkste om mee te beginnen zijn de Engelse recepten van bijv. Mary Berry, Jamie Oliver of Nigella Lawson, of in het algemeen de recepten van bbcgoodfood.com
Die zijn meermaals getest en beproefd lekker. Vaak technisch ook makkelijker en goed verkrijgbare ingrediënten.

Ik ben in ieder geval niet goed in bakken, ik doe het ook niet zo gek vaak, maar pak dan vaak recepten uit een van bovengenoemde bronnen en dat gaat eigenlijk altijd prima.
Ja Nigella is wel een favorietje van me O+
Ik ga eens even door haar website snuffelen, ik heb haar facebook pagina ook geliked, daar komt elke dag wel iets lekkers voorbij.

Al die schuimpjes hierboven zien er goed uit! Ik heb een tijdje geleden deze gemaakt, waren heel lekker:


Ik wil voor het Paasdiner van morgen Soesjes Saté gaan maken. Misschien wat zwaar als desert maar ik geef er niks om :+ Gewoon lekker.
Drie bitesize soesjes gevuld met banketbakkersroom aan een sateprikker en dan overgoten met vloeibare chocola. Als een soort satésaus. En dan een bolletje vanille-ijs erbij ofzo. Niet zelf gemaakt, ik maak ook al het diner, ga me niet gek maken natuurlijk he? :D
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 20 april 2014 @ 22:13:47 #74
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139092124
Oh die zien er lekker uit zeg!

En dat klinkt lekker als een toetje :9
Kun je goed voorbereiden toch?
Chocolade als warme saus met room ofzo mengen? Hmmm :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_139092235
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2014 21:19 schreef Molo het volgende:

[..]

je gaart het ei door de hete suikersiroop. Bovendien killed al die suiker alle bacteriën die erin zitten ook nog wel :D
Ja, daarom eet ik dat wel. Maar heel veel mensen maken het dus zonder de suikersiroop, gewoon met suiker en branden het dan af. Dan blijft het gewoon rauw. Dat vind ik eng. En is ook niet lekker overigens.
pi_139092287
En schuimpjes. :9 Ik vind het lekker om er een beetje koffiepoeder door te doen. :9~
  zondag 20 april 2014 @ 22:25:44 #77
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139092725
quote:
14s.gif Op zondag 20 april 2014 22:16 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ja, daarom eet ik dat wel. Maar heel veel mensen maken het dus zonder de suikersiroop, gewoon met suiker en branden het dan af. Dan blijft het gewoon rauw. Dat vind ik eng. En is ook niet lekker overigens.
genoeg suiker in eiwit "brandt" de bacteriën ook dood, dat werkt zeg maar hetzelfde als wanneer je jam maakt of vis inlegt in zout.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 20 april 2014 @ 22:27:12 #78
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139092806
Ik heb de schuimpjes met witte basterdsuiker gemaakt, ik weet niet of dat erg veel verschil maakt met gewone suiker maar voor mijn gevoel wel. In basterdsuiker zit toch stroop verwerkt?
125 gram op 2 eiwitten, en op het laatst een paar druppels kleurstof.

quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2014 22:13 schreef Molo het volgende:
Oh die zien er lekker uit zeg!

En dat klinkt lekker als een toetje :9
Kun je goed voorbereiden toch?
Chocolade als warme saus met room ofzo mengen? Hmmm :9~
Klinkt heerlijk maar.... ;)

Ik wil ze morgen rond de middag gaan maken voordat ik aan de Honey/Whiskey glazed ham ga beginnen. En dan wil ik eigenlijk tijdens het eten geen omkijken meer hebben naar iets wat ik nog moet maken. De soesjes worden ook zo'n formaat (hopelijk) dat je ze als een sateetje van het stokje kunt schuiven. Dus ik ga gewoon de chocola laten stollen.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  maandag 21 april 2014 @ 19:50:44 #79
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_139119548
Hartige taart... Quiche Loraine?
Mijn prei moet iig op.
Iemand een heeeeeeeeeeeeeel lekker recept? Of gewoon zo simpel mogelijk houden?
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  maandag 21 april 2014 @ 21:00:46 #80
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139123970
Dit was het dus geworden. Mijn stiefzoon heeft meegeholpen met de soesjes want dat vond ie leuk.
Het was een succes en erg lekker. Ik heb er Pistache ijs bij gedaan.

Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  maandag 21 april 2014 @ 21:01:35 #81
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139124027
quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 19:50 schreef uniekhoorn het volgende:
Hartige taart... Quiche Loraine?
Mijn prei moet iig op.
Iemand een heeeeeeeeeeeeeel lekker recept? Of gewoon zo simpel mogelijk houden?
Ik hou niet zo van quiches en prei, dus ik heb helaas geen tip voor je :)
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139138624
Ik moet eerst nog even bedanken voor de tips die ik een paar maanden terug kreeg n.a.v mijn soesjes; ze waren heerlijk gelukt. Nu heb ik een nieuwe uitdaging, ik wil graag een mokka (verjaardag) taart bakken. Nu had ik een poos terug een recept van Cees Holtkamp - maar dat ben ik nu dus helemaal kwijt. Ik heb via een andere weg een redelijk goed (maar wel vet / veel boter) recept voor de mokka crème, maar nu wil ik heel graag weten wat voor een taart bodem ik het beste kan bakken.
Ik heb een bloedhekel aan lange vingers of biscuitjes fijn stampen, dus ik zit te denken aan een standaard slagroom taart bodem au bain-marie te doen. Maar de meeste mokka taarten die ik ken hebben allemaal een iets donkere bodem? Kan iemand uitsluitsel geven?
at your service
  dinsdag 22 april 2014 @ 18:39:46 #83
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139153105
Ik heb mijn pijlen gericht op een Nutella taart naar een recept van Nigella. Die ga ik vanavond uitproberen. Als die lukt wordt het een Appeltaart en de Nutella taart a.s. maandag.
Fingers crossed!
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  Moderator / KerstCrewQuizWinner dinsdag 22 april 2014 @ 20:55:05 #84
39237 crew  H_T
2733
pi_139158668
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 april 2014 10:04 schreef the_butler het volgende:
Ik moet eerst nog even bedanken voor de tips die ik een paar maanden terug kreeg n.a.v mijn soesjes; ze waren heerlijk gelukt. Nu heb ik een nieuwe uitdaging, ik wil graag een mokka (verjaardag) taart bakken. Nu had ik een poos terug een recept van Cees Holtkamp - maar dat ben ik nu dus helemaal kwijt. Ik heb via een andere weg een redelijk goed (maar wel vet / veel boter) recept voor de mokka crème, maar nu wil ik heel graag weten wat voor een taart bodem ik het beste kan bakken.
Ik heb een bloedhekel aan lange vingers of biscuitjes fijn stampen, dus ik zit te denken aan een standaard slagroom taart bodem au bain-marie te doen. Maar de meeste mokka taarten die ik ken hebben allemaal een iets donkere bodem? Kan iemand uitsluitsel geven?
Ik had er met mijn verjaardag een gemaakt die erg goed werd ontvangen. Ik ga voor je kijken of ik het recept nog ergens kan terugvinden

Edit: dit moet em zijn

[ Bericht 4% gewijzigd door H_T op 22-04-2014 21:07:48 ]
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  dinsdag 22 april 2014 @ 20:56:03 #85
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139158712
quote:
17s.gif Op dinsdag 22 april 2014 18:39 schreef Puckzzz het volgende:
Ik heb mijn pijlen gericht op een Nutella taart naar een recept van Nigella. Die ga ik vanavond uitproberen. Als die lukt wordt het een Appeltaart en de Nutella taart a.s. maandag.
Fingers crossed!
Ik ga wel punniken ofzo -O-
Ik heb het recept tot de gram en de letter opgevolgd, hij zag er prachtig uit in de oven. Mooi gerezen, rook heerlijk. De baktijd is om dus ik haal 'm eruit en hij begint na 5 minuten steeds meer in te zakken.
Is dit normaal? Wat heb ik fout gedaan? Heb ik het eiwit niet stijf genoeg geslagen (je kon pieken maken en die bleven staan) Heb ik het eiwit niet goed door het beslag gevouwen, of te lang?
Ik snap het niet :'(
Hij is nu niet hartstikke plat ofzo, nog steeds een normale taarthoogte. Ik laat 'm ff afkoelen, ga er toch de ganache overheen doen maar. Denk ik...weet nog niet. Misschien eerst ff een stukje eruit snijden en proeven.
ARGH!!!
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  dinsdag 22 april 2014 @ 21:02:05 #86
203250 Diconnected
Zeg maar Dico.
pi_139159061
quote:
17s.gif Op dinsdag 22 april 2014 20:56 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Ik ga wel punniken ofzo -O-
Ik heb het recept tot de gram en de letter opgevolgd, hij zag er prachtig uit in de oven. Mooi gerezen, rook heerlijk. De baktijd is om dus ik haal 'm eruit en hij begint na 5 minuten steeds meer in te zakken.
Is dit normaal? Wat heb ik fout gedaan? Heb ik het eiwit niet stijf genoeg geslagen (je kon pieken maken en die bleven staan) Heb ik het eiwit niet goed door het beslag gevouwen, of te lang?
Ik snap het niet :'(
Hij is nu niet hartstikke plat ofzo, nog steeds een normale taarthoogte. Ik laat 'm ff afkoelen, ga er toch de ganache overheen doen maar. Denk ik...weet nog niet. Misschien eerst ff een stukje eruit snijden en proeven.
ARGH!!!
Naja als ie laag is maar hij smaakt prima dan is het niet erg toch? Misschien stukje proeven dus eerst?
it's the map in my mind that sends me on my way.
  dinsdag 22 april 2014 @ 21:07:01 #87
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139159403
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 april 2014 21:02 schreef Diconnected het volgende:

[..]

Naja als ie laag is maar hij smaakt prima dan is het niet erg toch? Misschien stukje proeven dus eerst?
Hij is nog zo'n kleine 5 cm hoog (ja ik heb gemeten :') )
Misschien hoort het wel zo hoor, de taart op haar foto is ook niet mega hoog.

Edit:
Even door de vragen heen gelezen op dit recept:
quote:
FROM THE NIGELLA TEAM:

We are not sure if you have made a flourless chocolate cake before but Nigella's Nutella Cake (from Domestic Goddess) is this style of cake. Flourless cakes will tend to rise up in the oveen as they bake, but then sink back slightly as the cool, leaving a moist and slightly dense cake.
There are two reasons why the cake will act in this manner. First the cake only has the air in whisked egg whites as leaveneing and not a chemical leavening, such as baking powder. The whisked egg whites will cause the cake to rise slightly, but not as much as baking powder or bicarbonate of soda (baking soda) which continue to create air bubbles as the cake bakes. Second the cake does not contain any gluten (from flour). As cakes bake the gluten strands will set around the air bubbles in the cake, helping to keep the structure up. In a flourless cake the lack of gluten means that the cake doesn't quite have the structure to remain risen, so will sink back slightly as it cools.
I has a Phew :D

[ Bericht 45% gewijzigd door Puckzzz op 22-04-2014 21:15:41 ]
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139165575
quote:
17s.gif Op dinsdag 22 april 2014 18:39 schreef Puckzzz het volgende:
Ik heb mijn pijlen gericht op een Nutella taart naar een recept van Nigella. Die ga ik vanavond uitproberen. Als die lukt wordt het een Appeltaart en de Nutella taart a.s. maandag.
Fingers crossed!
Thanks voor de tip. Ziet er super uit. Ga deze dan denk ik maken voor mijn zoons verjaardag. Ben wel erg benieuwd hoe hij smaakt.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  dinsdag 22 april 2014 @ 23:43:17 #89
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139167943
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 april 2014 22:51 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Thanks voor de tip. Ziet er super uit. Ga deze dan denk ik maken voor mijn zoons verjaardag. Ben wel erg benieuwd hoe hij smaakt.
Ik zou het doen! Ermnermnerm! :9
Ik heb trouwens voor de topping het volgende gebruikt (want hier is geen double cream te krijgen):
1 pakje Mascarpone
125 ml slagroom
130 gram. Chocola
1 flinke scheut Amaretto

Verder gewoon bereiden volgens recept. Dus alles opwarmen in een pannetje met dikke bodem op zacht vuur. Dan mixen tot een lekkere dikke massa. Omdat het nog warm is blijft het vrij lang dun. Ik heb het best lang gemixt. Maar het stijft nog op. Het is eigenlijk meer een heerlijke mousse. Ik heb dan ook de rest in een bakje in de koelkast :9
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139171155
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 april 2014 23:43 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Ik zou het doen! Ermnermnerm! :9
Ik heb trouwens voor de topping het volgende gebruikt (want hier is geen double cream te krijgen):
1 pakje Mascarpone
125 ml slagroom
130 gram. Chocola
1 flinke scheut Amaretto

Verder gewoon bereiden volgens recept. Dus alles opwarmen in een pannetje met dikke bodem op zacht vuur. Dan mixen tot een lekkere dikke massa. Omdat het nog warm is blijft het vrij lang dun. Ik heb het best lang gemixt. Maar het stijft nog op. Het is eigenlijk meer een heerlijke mousse. Ik heb dan ook de rest in een bakje in de koelkast :9
De creme zal ik dan wel aanpassen. Amaretto voor een kinderverjaardagstaart lijkt me niet handig. Ik denk wel dat de creme door de mascarpone lekker fris was toch?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  woensdag 23 april 2014 @ 08:12:41 #91
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139171615
Door de chocolade is ie niet echt fris meer. Maar ik weet zeker dat de kinderen m heerlijk gaan vinden.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139180137
Ik ga het proberen, heb ook al een idee voor de decoratie. Zal de creme ook zonder de amaretto smaken denk je? Die ga ik dan denk ik als vulling gebruiken. De decoratie van de taart, die ik heb gesien en leuk vind is met botercreme. Iemand tips hoe ik die nog lekker kan maken. Puur vind ik het namelijk echt niks.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  woensdag 23 april 2014 @ 16:00:39 #93
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139183399
De crème kan prima zonder de Amaretto. Misschien kan je er wat van die siroop indoen die ze ook wel in de koffie doen. Ik zat ook al te denken om de crème als vulling te gebruiken. Taart goed af laten koelen en dan doormidden snijden. Flinke laag crème op de onderste helft en dan op laten stijven in de koelkast. Dit duurde wel eventjes trouwens. Ik gebruik van die repen kookchocolade. Die koelen nogal langzaam af. Maar wanneer die goed afgekoeld is, is de crème lekker stevig maar zacht van smaak.
Misschien dat je dan ondertussen de top kan versieren maar misschien is dat ook weer heel onpraktisch omdat ie er nog weer op moet. :+
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  woensdag 23 april 2014 @ 16:01:58 #94
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139183440
Sterke koffie of espressopoeder erdoor mikken is lekker vind ik, vanilleextract is wellicht ook lekker.
Ik zou met die heftige nutella smaak geen fruit ofzo er tegenover zetten qua smaak.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 23 april 2014 @ 16:02:59 #95
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139183465
Puckzzz, heb je een fotootje van je taart? Ben erg benieuwd, zeker naar de binnenkant
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 23 april 2014 @ 18:43:04 #96
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139188321
quote:
1s.gif Op woensdag 23 april 2014 16:02 schreef Molo het volgende:
Puckzzz, heb je een fotootje van je taart? Ben erg benieuwd, zeker naar de binnenkant
Ik zag net dat mijn Pinda nog een puntje in de kast had laten staan voor me O+
Wij twee eten dat namelijk echt niet allemaal zelf op :D De helft hebben we naar zijn kinderen en hun moeder gebracht :P
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  woensdag 23 april 2014 @ 20:40:53 #97
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139192739
quote:
1s.gif Op woensdag 23 april 2014 16:02 schreef Molo het volgende:
Puckzzz, heb je een fotootje van je taart? Ben erg benieuwd, zeker naar de binnenkant
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  woensdag 23 april 2014 @ 20:53:08 #98
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139193316
quote:
17s.gif Op woensdag 23 april 2014 20:40 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
zo, dat lijkt me een flink machtige taart :D

Ziet er wel lekker uit, zo'n "ik moet chocolade en vet en suiker hebben nuuuuuuuuu" taart :D

En zonnetje O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 23 april 2014 @ 20:59:25 #99
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139193593
Nou dat machtige valt nog best mee. Smeuiig is ie zeker, maar na zo'n stuk heb ik niet zoiets van "Blegh, het eerste jaar geen Nutella meer voor mij." :D
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  woensdag 23 april 2014 @ 21:05:22 #100
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139193935
quote:
17s.gif Op woensdag 23 april 2014 20:59 schreef Puckzzz het volgende:
Nou dat machtige valt nog best mee. Smeuiig is ie zeker, maar na zo'n stuk heb ik niet zoiets van "Blegh, het eerste jaar geen Nutella meer voor mij." :D
ja ik zag dat er een hele fucking pot doorheen zat _O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 23 april 2014 @ 21:06:15 #101
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139193986
quote:
0s.gif Op woensdag 23 april 2014 21:05 schreef Molo het volgende:

[..]

ja ik zag dat er een hele fucking pot doorheen zat _O-
:Y)
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')