abonnement Unibet Coolblue
  Moderator zondag 20 april 2014 @ 12:43:59 #51
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_139069444
quote:
14s.gif Op zondag 20 april 2014 12:41 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik weet het, maar ik blijf er bang voor. :') Ik eet dan ook geen rauw deeg etc. Misschien komt het omdat ik als 6 jarige een keer een boterham ei heb gemaakt. Gewoon een rauw ei op een boterham. :') Was niet lekker, just sayin. Ik heb ook een keer een boterham filet american in de magnetron gedaan, toen ik hoorde dat het rauw gehakt was. Van de bruine drap die daar uit kwam heb ik nog steeds nachtmerries. :')
Rauw deeg vind ik niet te eten, het enige wat wel lekker is in die richting is cakebeslag :9
Rauwe eieren en al. Net als mayonaise trouwens, zit ook gewoon rauw ei in (al zullen de eieren uit de mayonaise in de supermarkt echt wel gepateuriseerd zijn hoor). Dus ik denk dat je ook nooit zelf mayo zult maken :P

Voordeel is dat wij eigen kippen hebben, dus hier zijn de eieren altijd supervers. Maar ook voorheen at ik gewoon cakebeslag hoor.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_139069471
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2014 12:43 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Rauw deeg vind ik niet te eten, het enige wat wel lekker is in die richting is cakebeslag :9
Rauwe eieren en al. Net als mayonaise trouwens, zit ook gewoon rauw ei in (al zullen de eieren uit de mayonaise in de supermarkt echt wel gepateuriseerd zijn hoor). Dus ik denk dat je ook nooit zelf mayo zult maken :P

Voordeel is dat wij eigen kippen hebben, dus hier zijn de eieren altijd supervers. Maar ook voorheen at ik gewoon cakebeslag hoor.
Ik eet wel zelfgemaakte mayonaise. Eigeel vind ik niet eng. :D
  Moderator zondag 20 april 2014 @ 12:47:04 #53
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_139069514
quote:
14s.gif Op zondag 20 april 2014 12:45 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik eet wel zelfgemaakte mayonaise. Eigeel vind ik niet eng. :D
Oh :P
Ik maak mayo gewoon met 1 heel ei, 1 dooier, peper, zout, olie, azijn, mosterd en een beetje honing. In een hoge maatbeker, staafmixer er in, aanzetten, langzaam omhoog halen en binnen 20 seconden heb je mayonaise.
Soms siert gemak de mens :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_139070521
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 18:51 schreef Vicky het volgende:

[..]

Ik gebruik deze altijd..
http://www.onzefransekeuk(...)-stap-voor-stap.html

Van de week gemaakt voor het afscheid van een van de juffen bij mijn dochter

[ afbeelding ][ afbeelding ]
Ze zien er superleuk uit. Ik ga ze ook maken. Vicky meng jij eerst alle eiwitten en suiker verdeel je de stijve eiwitmassa daarna en voeg jede kleuren toe of voeg je gelijk de kleurstof toe? Ik zat te denken om kleurstof en een klein beetje aroma (citroen, vanille en amandelaroma) te gebruiken. Zou dat lekker zijn, iemand toevallig ervaring?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_139071580
@Tinuviel Je voegt kleur/smaakstof pas toe nadat je eiwitten stijfgeslagen zijn :) Ik voeg er soms wel eens vanillearoma aan toe, smaakt prima!
http://www.dutchiebaking.com
  zondag 20 april 2014 @ 14:01:40 #56
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139071606
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2014 12:47 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Oh :P
Ik maak mayo gewoon met 1 heel ei, 1 dooier, peper, zout, olie, azijn, mosterd en een beetje honing. In een hoge maatbeker, staafmixer er in, aanzetten, langzaam omhoog halen en binnen 20 seconden heb je mayonaise.
Soms siert gemak de mens :P
interessant! Hoeveel olie, mosterd en azijn?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  Moderator zondag 20 april 2014 @ 14:05:08 #57
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_139071698
quote:
1s.gif Op zondag 20 april 2014 14:01 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

interessant! Hoeveel olie, mosterd en azijn?
Bij grote supermarkteieren 1 ei, bij kleintjes 1 ei + 1 dooier
In een hoge maatbeker. Azijn erbij tot je op 100ml zit
Snufje peper, wat zout, schepje honing, theelepel mosterd
300ml olie (arachide, zonnebloem, raap, druivenpit, niet virgine olijf) Mais of koolzaad zou ik niet doen, zit te veel eigen smaak aan.

! alles op kamertemperatuur !

In die volgorde er in
Staafmixer op de bodem
Aanzetten
Langzaam omhoog trekken
Klaar!
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zondag 20 april 2014 @ 14:11:55 #58
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139071837
quote:
14s.gif Op zondag 20 april 2014 12:35 schreef Myraela het volgende:

[..]

Klopt inderdaad.

Ik heb een poosje terug mini citroen meringue taartjes gemaakt: http://www.mimes.nl/mini-citroen-meringue-taartjes/

Daarvoor heb ik als basis dit recept gebruikt: http://uitpaulineskeuken.nl/2013/07/citroen-meringue-taart.html

Alleen dan dus met Italiaans schuim afgemaakt, omdat ik een beetje angstig ben voor rauw ei.

Die bodem en lemoncurd zijn echt heerlijk. Iets meer werk, maar het resultaat is het echt waard. Van de restjes bodem heb ik gewoon koekjes gebakken, echt erg lekker. :9
Thnx! Ik heb alleen geen suiker thermometer. Kan een vlees thermometer ook?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139071909
De hoeveelheden gehalveerd van de portugese custard taartjes.
En bladerdeeg van tante Fanny gebruikt.
Dat moet dan wel 20 min op 220 graden.
Plus 5 minuten een tree hoger en grillen.

Recept http://www.saborintenso.com/f23/pasteis-nata-5349/

Resultaat:


Ja, en al twee warm geproefd. :7

Nu aan de meringues, kan ik mooi de nieuwe spuitzak gebruiken *O*
  Moderator zondag 20 april 2014 @ 14:15:02 #60
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_139071933
quote:
1s.gif Op zondag 20 april 2014 14:11 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Thnx! Ik heb alleen geen suiker thermometer. Kan een vlees thermometer ook?
Zou ik niet doen, het moet héél precies.
Nog 2 punten die veel mensen fout doen bij het maken van suikersiroop:

1: Gebruik een steelpannetje ofzo, zonder anti-aanbaklaag, anders verbrandt de boel of gaat je suiker kristaliseren. Gewoon een normaal pannetje met dikke bodem.

2: Water + suiker in een pan en dan roeren/kloppen tot alle suiker is opgelost. Daarna niet meer roeren! Anders gaat het weer kristaliseren.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_139073433
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2014 14:00 schreef Ramonia het volgende:
@Tinuviel Je voegt kleur/smaakstof pas toe nadat je eiwitten stijfgeslagen zijn :) Ik voeg er soms wel eens vanillearoma aan toe, smaakt prima!
Dankjewel. Ik heb nu 2 porties gemaakt en in de oven: eerste met groene kleurstof en amandelaroma, tweede met gepureerde frambozen en vanillearoma. Ik had tussendoor ook nog 2x met citroenaroma en gele kleurstof gemengd, maar die werd niet stijf. Dus we doen het maar met 2 soorten. Straks foto's van het resultaat.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_139073489
quote:
1s.gif Op zondag 20 april 2014 14:11 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Thnx! Ik heb alleen geen suiker thermometer. Kan een vlees thermometer ook?
Je kan ook een druppel van je suikersiroop in een glas met koud water doen. Als de druppel helemaal heel blijft een een mooi bolletje vormt in het water is de suikersiroop goed.
pi_139074765
En hierbij het resultaat. De frambozen meringues zijn heerlijk:
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_139076196
En dit is mijn resultaat

Handig is de tip van 50 gram suiker ( fijne kristalsuiker gebruikt) per eiwit.
Na een uurtje oven op 100 graden, heb ik ze nog een kwartiertje extra gedaan op
zijn kop, want ze waren nog wel errug dun van binnen naar verhouding.
Ik had twee theelepels citroenextract toegevoegd.
Misschien te veel óf te vroeg ,want daarna liep de dikte terug van het geslagen
eiwit.
Daardoor ook zijn de " windingen" ws minder goed herkenbaar.
pi_139077393
Vicky hoeveel kleurstof gebruik jij? De jouwe zijn een stuk feller dan mijn merengues.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  User die het meest klaagt 2022 zondag 20 april 2014 @ 17:41:40 #66
414785 sirdanilot
pi_139077685
quote:
1s.gif Op zondag 20 april 2014 14:13 schreef AnneX het volgende:
De hoeveelheden gehalveerd van de portugese custard taartjes.
En bladerdeeg van tante Fanny gebruikt.
Dat moet dan wel 20 min op 220 graden.
Plus 5 minuten een tree hoger en grillen.

Recept http://www.saborintenso.com/f23/pasteis-nata-5349/

Resultaat:
[ link | afbeelding ]

Ja, en al twee warm geproefd. :7

Nu aan de meringues, kan ik mooi de nieuwe spuitzak gebruiken *O*
Ze moeten toch op 250 graden?

Maar mooi gelukt zie ik, lekker? :7
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 20 april 2014 @ 17:42:56 #67
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139077728
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2014 14:05 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Bij grote supermarkteieren 1 ei, bij kleintjes 1 ei + 1 dooier
In een hoge maatbeker. Azijn erbij tot je op 100ml zit
Snufje peper, wat zout, schepje honing, theelepel mosterd
300ml olie (arachide, zonnebloem, raap, druivenpit, niet virgine olijf) Mais of koolzaad zou ik niet doen, zit te veel eigen smaak aan.

! alles op kamertemperatuur !

In die volgorde er in
Staafmixer op de bodem
Aanzetten
Langzaam omhoog trekken
Klaar!
_O_ briljant!
Hier staat een heerlijke pot mayo nu. Nu verder met mijn Miso & Harissa hamburgers en vriendlief is friet halen.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139078203
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2014 17:41 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ze moeten toch op 250 graden?

Maar mooi gelukt zie ik, lekker? :7
Ws. met zelfgemaakt bladerdeeg.

Nu waren ze goed en lekker _O_
  zondag 20 april 2014 @ 18:05:16 #69
3185 Adelante
To let it go now
pi_139078471
Pastei de Nata :9

Ook weer eens maken binnenkort
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_139083637
quote:
1s.gif Op zondag 20 april 2014 13:23 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Ze zien er superleuk uit. Ik ga ze ook maken. Vicky meng jij eerst alle eiwitten en suiker verdeel je de stijve eiwitmassa daarna en voeg jede kleuren toe of voeg je gelijk de kleurstof toe? Ik zat te denken om kleurstof en een klein beetje aroma (citroen, vanille en amandelaroma) te gebruiken. Zou dat lekker zijn, iemand toevallig ervaring?
ik klop eerst de eiwitten stijf, dan gaat de suiker erdoor en als laatste de kleurstof

quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2014 17:31 schreef Tinuviel het volgende:
Vicky hoeveel kleurstof gebruik jij? De jouwe zijn een stuk feller dan mijn merengues.
2x de achterkant van een theelepeltje. Geen idee hoeveel dat is
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  zondag 20 april 2014 @ 21:17:38 #71
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139089246
quote:
17s.gif Op zaterdag 19 april 2014 23:47 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Omdat ik een relatieve beginner ben en dit soort dingen niet weet. Daarom wilde ik vandaag ook deze taart maken voordat ik volgende week volledig in de vlekken schiet omdat ie mislukt is.
Ik heb een paar keer getrakteerd op Cupcakes gevuld met banketbakkersroom en Red Velvet cupcakes en nog wat andere dingetjes en ze denken meteen dat je een Bakgodin bent. NOT!
Dus ik voel enige druk om met een lekkere taart aan te komen.
Dat Italiaanse schuim klinkt goed tho...dat houdt ook wat beter denk ik? Ik moet het zondag maken en maandag uitdelen.
Dit is het recept trouwens:
http://yummyinmytummy.nl/(...)page-2/#comment-6723
Citroen merengue is een lastige taart. De koekbodem moet perfect zijn, zuurte/zoet balans moet perfect zijn anders is het vies en het schuim vereist best wat ervaring.
Onderschat niet hoe heerlijk een technisch wat minder moeilijke taart is zoals een appeltaart, chocolade/straciatella cake of brownies ofzo. Zelfgemaakt met goede ingrediënten komt in mijn ervaring áltijd op omdat het gewoon zo lekker is :9

Ik heb trouwens van die website die jij noemt weleens hele vieze recepten voorbij zien komen. Makkelijkste om mee te beginnen zijn de Engelse recepten van bijv. Mary Berry, Jamie Oliver of Nigella Lawson, of in het algemeen de recepten van bbcgoodfood.com
Die zijn meermaals getest en beproefd lekker. Vaak technisch ook makkelijker en goed verkrijgbare ingrediënten.

Ik ben in ieder geval niet goed in bakken, ik doe het ook niet zo gek vaak, maar pak dan vaak recepten uit een van bovengenoemde bronnen en dat gaat eigenlijk altijd prima.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 20 april 2014 @ 21:19:52 #72
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139089341
quote:
14s.gif Op zondag 20 april 2014 12:41 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik weet het, maar ik blijf er bang voor. :') Ik eet dan ook geen rauw deeg etc. Misschien komt het omdat ik als 6 jarige een keer een boterham ei heb gemaakt. Gewoon een rauw ei op een boterham. :') Was niet lekker, just sayin. Ik heb ook een keer een boterham filet american in de magnetron gedaan, toen ik hoorde dat het rauw gehakt was. Van de bruine drap die daar uit kwam heb ik nog steeds nachtmerries. :')
je gaart het ei door de hete suikersiroop. Bovendien killed al die suiker alle bacteriën die erin zitten ook nog wel :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 20 april 2014 @ 21:39:46 #73
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139090391
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2014 21:17 schreef Molo het volgende:

[..]

Citroen merengue is een lastige taart. De koekbodem moet perfect zijn, zuurte/zoet balans moet perfect zijn anders is het vies en het schuim vereist best wat ervaring.
Onderschat niet hoe heerlijk een technisch wat minder moeilijke taart is zoals een appeltaart, chocolade/straciatella cake of brownies ofzo. Zelfgemaakt met goede ingrediënten komt in mijn ervaring áltijd op omdat het gewoon zo lekker is :9

Ik heb trouwens van die website die jij noemt weleens hele vieze recepten voorbij zien komen. Makkelijkste om mee te beginnen zijn de Engelse recepten van bijv. Mary Berry, Jamie Oliver of Nigella Lawson, of in het algemeen de recepten van bbcgoodfood.com
Die zijn meermaals getest en beproefd lekker. Vaak technisch ook makkelijker en goed verkrijgbare ingrediënten.

Ik ben in ieder geval niet goed in bakken, ik doe het ook niet zo gek vaak, maar pak dan vaak recepten uit een van bovengenoemde bronnen en dat gaat eigenlijk altijd prima.
Ja Nigella is wel een favorietje van me O+
Ik ga eens even door haar website snuffelen, ik heb haar facebook pagina ook geliked, daar komt elke dag wel iets lekkers voorbij.

Al die schuimpjes hierboven zien er goed uit! Ik heb een tijdje geleden deze gemaakt, waren heel lekker:


Ik wil voor het Paasdiner van morgen Soesjes Saté gaan maken. Misschien wat zwaar als desert maar ik geef er niks om :+ Gewoon lekker.
Drie bitesize soesjes gevuld met banketbakkersroom aan een sateprikker en dan overgoten met vloeibare chocola. Als een soort satésaus. En dan een bolletje vanille-ijs erbij ofzo. Niet zelf gemaakt, ik maak ook al het diner, ga me niet gek maken natuurlijk he? :D
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 20 april 2014 @ 22:13:47 #74
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139092124
Oh die zien er lekker uit zeg!

En dat klinkt lekker als een toetje :9
Kun je goed voorbereiden toch?
Chocolade als warme saus met room ofzo mengen? Hmmm :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_139092235
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2014 21:19 schreef Molo het volgende:

[..]

je gaart het ei door de hete suikersiroop. Bovendien killed al die suiker alle bacteriën die erin zitten ook nog wel :D
Ja, daarom eet ik dat wel. Maar heel veel mensen maken het dus zonder de suikersiroop, gewoon met suiker en branden het dan af. Dan blijft het gewoon rauw. Dat vind ik eng. En is ook niet lekker overigens.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')