abonnement Unibet Coolblue
pi_139092287
En schuimpjes. :9 Ik vind het lekker om er een beetje koffiepoeder door te doen. :9~
  zondag 20 april 2014 @ 22:25:44 #77
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139092725
quote:
14s.gif Op zondag 20 april 2014 22:16 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ja, daarom eet ik dat wel. Maar heel veel mensen maken het dus zonder de suikersiroop, gewoon met suiker en branden het dan af. Dan blijft het gewoon rauw. Dat vind ik eng. En is ook niet lekker overigens.
genoeg suiker in eiwit "brandt" de bacteriën ook dood, dat werkt zeg maar hetzelfde als wanneer je jam maakt of vis inlegt in zout.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 20 april 2014 @ 22:27:12 #78
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139092806
Ik heb de schuimpjes met witte basterdsuiker gemaakt, ik weet niet of dat erg veel verschil maakt met gewone suiker maar voor mijn gevoel wel. In basterdsuiker zit toch stroop verwerkt?
125 gram op 2 eiwitten, en op het laatst een paar druppels kleurstof.

quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2014 22:13 schreef Molo het volgende:
Oh die zien er lekker uit zeg!

En dat klinkt lekker als een toetje :9
Kun je goed voorbereiden toch?
Chocolade als warme saus met room ofzo mengen? Hmmm :9~
Klinkt heerlijk maar.... ;)

Ik wil ze morgen rond de middag gaan maken voordat ik aan de Honey/Whiskey glazed ham ga beginnen. En dan wil ik eigenlijk tijdens het eten geen omkijken meer hebben naar iets wat ik nog moet maken. De soesjes worden ook zo'n formaat (hopelijk) dat je ze als een sateetje van het stokje kunt schuiven. Dus ik ga gewoon de chocola laten stollen.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  maandag 21 april 2014 @ 19:50:44 #79
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_139119548
Hartige taart... Quiche Loraine?
Mijn prei moet iig op.
Iemand een heeeeeeeeeeeeeel lekker recept? Of gewoon zo simpel mogelijk houden?
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  maandag 21 april 2014 @ 21:00:46 #80
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139123970
Dit was het dus geworden. Mijn stiefzoon heeft meegeholpen met de soesjes want dat vond ie leuk.
Het was een succes en erg lekker. Ik heb er Pistache ijs bij gedaan.

Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  maandag 21 april 2014 @ 21:01:35 #81
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139124027
quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 19:50 schreef uniekhoorn het volgende:
Hartige taart... Quiche Loraine?
Mijn prei moet iig op.
Iemand een heeeeeeeeeeeeeel lekker recept? Of gewoon zo simpel mogelijk houden?
Ik hou niet zo van quiches en prei, dus ik heb helaas geen tip voor je :)
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139138624
Ik moet eerst nog even bedanken voor de tips die ik een paar maanden terug kreeg n.a.v mijn soesjes; ze waren heerlijk gelukt. Nu heb ik een nieuwe uitdaging, ik wil graag een mokka (verjaardag) taart bakken. Nu had ik een poos terug een recept van Cees Holtkamp - maar dat ben ik nu dus helemaal kwijt. Ik heb via een andere weg een redelijk goed (maar wel vet / veel boter) recept voor de mokka crème, maar nu wil ik heel graag weten wat voor een taart bodem ik het beste kan bakken.
Ik heb een bloedhekel aan lange vingers of biscuitjes fijn stampen, dus ik zit te denken aan een standaard slagroom taart bodem au bain-marie te doen. Maar de meeste mokka taarten die ik ken hebben allemaal een iets donkere bodem? Kan iemand uitsluitsel geven?
at your service
  dinsdag 22 april 2014 @ 18:39:46 #83
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139153105
Ik heb mijn pijlen gericht op een Nutella taart naar een recept van Nigella. Die ga ik vanavond uitproberen. Als die lukt wordt het een Appeltaart en de Nutella taart a.s. maandag.
Fingers crossed!
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  Moderator / KerstCrewQuizWinner dinsdag 22 april 2014 @ 20:55:05 #84
39237 crew  H_T
2733
pi_139158668
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 april 2014 10:04 schreef the_butler het volgende:
Ik moet eerst nog even bedanken voor de tips die ik een paar maanden terug kreeg n.a.v mijn soesjes; ze waren heerlijk gelukt. Nu heb ik een nieuwe uitdaging, ik wil graag een mokka (verjaardag) taart bakken. Nu had ik een poos terug een recept van Cees Holtkamp - maar dat ben ik nu dus helemaal kwijt. Ik heb via een andere weg een redelijk goed (maar wel vet / veel boter) recept voor de mokka crème, maar nu wil ik heel graag weten wat voor een taart bodem ik het beste kan bakken.
Ik heb een bloedhekel aan lange vingers of biscuitjes fijn stampen, dus ik zit te denken aan een standaard slagroom taart bodem au bain-marie te doen. Maar de meeste mokka taarten die ik ken hebben allemaal een iets donkere bodem? Kan iemand uitsluitsel geven?
Ik had er met mijn verjaardag een gemaakt die erg goed werd ontvangen. Ik ga voor je kijken of ik het recept nog ergens kan terugvinden

Edit: dit moet em zijn

[ Bericht 4% gewijzigd door H_T op 22-04-2014 21:07:48 ]
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  dinsdag 22 april 2014 @ 20:56:03 #85
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139158712
quote:
17s.gif Op dinsdag 22 april 2014 18:39 schreef Puckzzz het volgende:
Ik heb mijn pijlen gericht op een Nutella taart naar een recept van Nigella. Die ga ik vanavond uitproberen. Als die lukt wordt het een Appeltaart en de Nutella taart a.s. maandag.
Fingers crossed!
Ik ga wel punniken ofzo -O-
Ik heb het recept tot de gram en de letter opgevolgd, hij zag er prachtig uit in de oven. Mooi gerezen, rook heerlijk. De baktijd is om dus ik haal 'm eruit en hij begint na 5 minuten steeds meer in te zakken.
Is dit normaal? Wat heb ik fout gedaan? Heb ik het eiwit niet stijf genoeg geslagen (je kon pieken maken en die bleven staan) Heb ik het eiwit niet goed door het beslag gevouwen, of te lang?
Ik snap het niet :'(
Hij is nu niet hartstikke plat ofzo, nog steeds een normale taarthoogte. Ik laat 'm ff afkoelen, ga er toch de ganache overheen doen maar. Denk ik...weet nog niet. Misschien eerst ff een stukje eruit snijden en proeven.
ARGH!!!
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  dinsdag 22 april 2014 @ 21:02:05 #86
203250 Diconnected
Zeg maar Dico.
pi_139159061
quote:
17s.gif Op dinsdag 22 april 2014 20:56 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Ik ga wel punniken ofzo -O-
Ik heb het recept tot de gram en de letter opgevolgd, hij zag er prachtig uit in de oven. Mooi gerezen, rook heerlijk. De baktijd is om dus ik haal 'm eruit en hij begint na 5 minuten steeds meer in te zakken.
Is dit normaal? Wat heb ik fout gedaan? Heb ik het eiwit niet stijf genoeg geslagen (je kon pieken maken en die bleven staan) Heb ik het eiwit niet goed door het beslag gevouwen, of te lang?
Ik snap het niet :'(
Hij is nu niet hartstikke plat ofzo, nog steeds een normale taarthoogte. Ik laat 'm ff afkoelen, ga er toch de ganache overheen doen maar. Denk ik...weet nog niet. Misschien eerst ff een stukje eruit snijden en proeven.
ARGH!!!
Naja als ie laag is maar hij smaakt prima dan is het niet erg toch? Misschien stukje proeven dus eerst?
it's the map in my mind that sends me on my way.
  dinsdag 22 april 2014 @ 21:07:01 #87
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139159403
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 april 2014 21:02 schreef Diconnected het volgende:

[..]

Naja als ie laag is maar hij smaakt prima dan is het niet erg toch? Misschien stukje proeven dus eerst?
Hij is nog zo'n kleine 5 cm hoog (ja ik heb gemeten :') )
Misschien hoort het wel zo hoor, de taart op haar foto is ook niet mega hoog.

Edit:
Even door de vragen heen gelezen op dit recept:
quote:
FROM THE NIGELLA TEAM:

We are not sure if you have made a flourless chocolate cake before but Nigella's Nutella Cake (from Domestic Goddess) is this style of cake. Flourless cakes will tend to rise up in the oveen as they bake, but then sink back slightly as the cool, leaving a moist and slightly dense cake.
There are two reasons why the cake will act in this manner. First the cake only has the air in whisked egg whites as leaveneing and not a chemical leavening, such as baking powder. The whisked egg whites will cause the cake to rise slightly, but not as much as baking powder or bicarbonate of soda (baking soda) which continue to create air bubbles as the cake bakes. Second the cake does not contain any gluten (from flour). As cakes bake the gluten strands will set around the air bubbles in the cake, helping to keep the structure up. In a flourless cake the lack of gluten means that the cake doesn't quite have the structure to remain risen, so will sink back slightly as it cools.
I has a Phew :D

[ Bericht 45% gewijzigd door Puckzzz op 22-04-2014 21:15:41 ]
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139165575
quote:
17s.gif Op dinsdag 22 april 2014 18:39 schreef Puckzzz het volgende:
Ik heb mijn pijlen gericht op een Nutella taart naar een recept van Nigella. Die ga ik vanavond uitproberen. Als die lukt wordt het een Appeltaart en de Nutella taart a.s. maandag.
Fingers crossed!
Thanks voor de tip. Ziet er super uit. Ga deze dan denk ik maken voor mijn zoons verjaardag. Ben wel erg benieuwd hoe hij smaakt.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  dinsdag 22 april 2014 @ 23:43:17 #89
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139167943
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 april 2014 22:51 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Thanks voor de tip. Ziet er super uit. Ga deze dan denk ik maken voor mijn zoons verjaardag. Ben wel erg benieuwd hoe hij smaakt.
Ik zou het doen! Ermnermnerm! :9
Ik heb trouwens voor de topping het volgende gebruikt (want hier is geen double cream te krijgen):
1 pakje Mascarpone
125 ml slagroom
130 gram. Chocola
1 flinke scheut Amaretto

Verder gewoon bereiden volgens recept. Dus alles opwarmen in een pannetje met dikke bodem op zacht vuur. Dan mixen tot een lekkere dikke massa. Omdat het nog warm is blijft het vrij lang dun. Ik heb het best lang gemixt. Maar het stijft nog op. Het is eigenlijk meer een heerlijke mousse. Ik heb dan ook de rest in een bakje in de koelkast :9
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139171155
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 april 2014 23:43 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Ik zou het doen! Ermnermnerm! :9
Ik heb trouwens voor de topping het volgende gebruikt (want hier is geen double cream te krijgen):
1 pakje Mascarpone
125 ml slagroom
130 gram. Chocola
1 flinke scheut Amaretto

Verder gewoon bereiden volgens recept. Dus alles opwarmen in een pannetje met dikke bodem op zacht vuur. Dan mixen tot een lekkere dikke massa. Omdat het nog warm is blijft het vrij lang dun. Ik heb het best lang gemixt. Maar het stijft nog op. Het is eigenlijk meer een heerlijke mousse. Ik heb dan ook de rest in een bakje in de koelkast :9
De creme zal ik dan wel aanpassen. Amaretto voor een kinderverjaardagstaart lijkt me niet handig. Ik denk wel dat de creme door de mascarpone lekker fris was toch?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  woensdag 23 april 2014 @ 08:12:41 #91
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139171615
Door de chocolade is ie niet echt fris meer. Maar ik weet zeker dat de kinderen m heerlijk gaan vinden.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139180137
Ik ga het proberen, heb ook al een idee voor de decoratie. Zal de creme ook zonder de amaretto smaken denk je? Die ga ik dan denk ik als vulling gebruiken. De decoratie van de taart, die ik heb gesien en leuk vind is met botercreme. Iemand tips hoe ik die nog lekker kan maken. Puur vind ik het namelijk echt niks.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  woensdag 23 april 2014 @ 16:00:39 #93
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139183399
De crème kan prima zonder de Amaretto. Misschien kan je er wat van die siroop indoen die ze ook wel in de koffie doen. Ik zat ook al te denken om de crème als vulling te gebruiken. Taart goed af laten koelen en dan doormidden snijden. Flinke laag crème op de onderste helft en dan op laten stijven in de koelkast. Dit duurde wel eventjes trouwens. Ik gebruik van die repen kookchocolade. Die koelen nogal langzaam af. Maar wanneer die goed afgekoeld is, is de crème lekker stevig maar zacht van smaak.
Misschien dat je dan ondertussen de top kan versieren maar misschien is dat ook weer heel onpraktisch omdat ie er nog weer op moet. :+
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  woensdag 23 april 2014 @ 16:01:58 #94
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139183440
Sterke koffie of espressopoeder erdoor mikken is lekker vind ik, vanilleextract is wellicht ook lekker.
Ik zou met die heftige nutella smaak geen fruit ofzo er tegenover zetten qua smaak.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 23 april 2014 @ 16:02:59 #95
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139183465
Puckzzz, heb je een fotootje van je taart? Ben erg benieuwd, zeker naar de binnenkant
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 23 april 2014 @ 18:43:04 #96
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139188321
quote:
1s.gif Op woensdag 23 april 2014 16:02 schreef Molo het volgende:
Puckzzz, heb je een fotootje van je taart? Ben erg benieuwd, zeker naar de binnenkant
Ik zag net dat mijn Pinda nog een puntje in de kast had laten staan voor me O+
Wij twee eten dat namelijk echt niet allemaal zelf op :D De helft hebben we naar zijn kinderen en hun moeder gebracht :P
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  woensdag 23 april 2014 @ 20:40:53 #97
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139192739
quote:
1s.gif Op woensdag 23 april 2014 16:02 schreef Molo het volgende:
Puckzzz, heb je een fotootje van je taart? Ben erg benieuwd, zeker naar de binnenkant
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  woensdag 23 april 2014 @ 20:53:08 #98
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139193316
quote:
17s.gif Op woensdag 23 april 2014 20:40 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
zo, dat lijkt me een flink machtige taart :D

Ziet er wel lekker uit, zo'n "ik moet chocolade en vet en suiker hebben nuuuuuuuuu" taart :D

En zonnetje O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 23 april 2014 @ 20:59:25 #99
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139193593
Nou dat machtige valt nog best mee. Smeuiig is ie zeker, maar na zo'n stuk heb ik niet zoiets van "Blegh, het eerste jaar geen Nutella meer voor mij." :D
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  woensdag 23 april 2014 @ 21:05:22 #100
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139193935
quote:
17s.gif Op woensdag 23 april 2014 20:59 schreef Puckzzz het volgende:
Nou dat machtige valt nog best mee. Smeuiig is ie zeker, maar na zo'n stuk heb ik niet zoiets van "Blegh, het eerste jaar geen Nutella meer voor mij." :D
ja ik zag dat er een hele fucking pot doorheen zat _O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')