genoeg suiker in eiwit "brandt" de bacteriën ook dood, dat werkt zeg maar hetzelfde als wanneer je jam maakt of vis inlegt in zout.quote:Op zondag 20 april 2014 22:16 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ja, daarom eet ik dat wel. Maar heel veel mensen maken het dus zonder de suikersiroop, gewoon met suiker en branden het dan af. Dan blijft het gewoon rauw. Dat vind ik eng. En is ook niet lekker overigens.
Klinkt heerlijk maar....quote:Op zondag 20 april 2014 22:13 schreef Molo het volgende:
Oh die zien er lekker uit zeg!
En dat klinkt lekker als een toetje
Kun je goed voorbereiden toch?
Chocolade als warme saus met room ofzo mengen? Hmmm
Ik hou niet zo van quiches en prei, dus ik heb helaas geen tip voor jequote:Op maandag 21 april 2014 19:50 schreef uniekhoorn het volgende:
Hartige taart... Quiche Loraine?
Mijn prei moet iig op.
Iemand een heeeeeeeeeeeeeel lekker recept? Of gewoon zo simpel mogelijk houden?
Ik had er met mijn verjaardag een gemaakt die erg goed werd ontvangen. Ik ga voor je kijken of ik het recept nog ergens kan terugvindenquote:Op dinsdag 22 april 2014 10:04 schreef the_butler het volgende:
Ik moet eerst nog even bedanken voor de tips die ik een paar maanden terug kreeg n.a.v mijn soesjes; ze waren heerlijk gelukt. Nu heb ik een nieuwe uitdaging, ik wil graag een mokka (verjaardag) taart bakken. Nu had ik een poos terug een recept van Cees Holtkamp - maar dat ben ik nu dus helemaal kwijt. Ik heb via een andere weg een redelijk goed (maar wel vet / veel boter) recept voor de mokka crème, maar nu wil ik heel graag weten wat voor een taart bodem ik het beste kan bakken.
Ik heb een bloedhekel aan lange vingers of biscuitjes fijn stampen, dus ik zit te denken aan een standaard slagroom taart bodem au bain-marie te doen. Maar de meeste mokka taarten die ik ken hebben allemaal een iets donkere bodem? Kan iemand uitsluitsel geven?
Ik ga wel punniken ofzoquote:Op dinsdag 22 april 2014 18:39 schreef Puckzzz het volgende:
Ik heb mijn pijlen gericht op een Nutella taart naar een recept van Nigella. Die ga ik vanavond uitproberen. Als die lukt wordt het een Appeltaart en de Nutella taart a.s. maandag.
Fingers crossed!
Naja als ie laag is maar hij smaakt prima dan is het niet erg toch? Misschien stukje proeven dus eerst?quote:Op dinsdag 22 april 2014 20:56 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Ik ga wel punniken ofzo
Ik heb het recept tot de gram en de letter opgevolgd, hij zag er prachtig uit in de oven. Mooi gerezen, rook heerlijk. De baktijd is om dus ik haal 'm eruit en hij begint na 5 minuten steeds meer in te zakken.
Is dit normaal? Wat heb ik fout gedaan? Heb ik het eiwit niet stijf genoeg geslagen (je kon pieken maken en die bleven staan) Heb ik het eiwit niet goed door het beslag gevouwen, of te lang?
Ik snap het niet
Hij is nu niet hartstikke plat ofzo, nog steeds een normale taarthoogte. Ik laat 'm ff afkoelen, ga er toch de ganache overheen doen maar. Denk ik...weet nog niet. Misschien eerst ff een stukje eruit snijden en proeven.
ARGH!!!
Hij is nog zo'n kleine 5 cm hoog (ja ik heb gemeten )quote:Op dinsdag 22 april 2014 21:02 schreef Diconnected het volgende:
[..]
Naja als ie laag is maar hij smaakt prima dan is het niet erg toch? Misschien stukje proeven dus eerst?
I has a Phewquote:FROM THE NIGELLA TEAM:
We are not sure if you have made a flourless chocolate cake before but Nigella's Nutella Cake (from Domestic Goddess) is this style of cake. Flourless cakes will tend to rise up in the oveen as they bake, but then sink back slightly as the cool, leaving a moist and slightly dense cake.
There are two reasons why the cake will act in this manner. First the cake only has the air in whisked egg whites as leaveneing and not a chemical leavening, such as baking powder. The whisked egg whites will cause the cake to rise slightly, but not as much as baking powder or bicarbonate of soda (baking soda) which continue to create air bubbles as the cake bakes. Second the cake does not contain any gluten (from flour). As cakes bake the gluten strands will set around the air bubbles in the cake, helping to keep the structure up. In a flourless cake the lack of gluten means that the cake doesn't quite have the structure to remain risen, so will sink back slightly as it cools.
Thanks voor de tip. Ziet er super uit. Ga deze dan denk ik maken voor mijn zoons verjaardag. Ben wel erg benieuwd hoe hij smaakt.quote:Op dinsdag 22 april 2014 18:39 schreef Puckzzz het volgende:
Ik heb mijn pijlen gericht op een Nutella taart naar een recept van Nigella. Die ga ik vanavond uitproberen. Als die lukt wordt het een Appeltaart en de Nutella taart a.s. maandag.
Fingers crossed!
Ik zou het doen! Ermnermnerm!quote:Op dinsdag 22 april 2014 22:51 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Thanks voor de tip. Ziet er super uit. Ga deze dan denk ik maken voor mijn zoons verjaardag. Ben wel erg benieuwd hoe hij smaakt.
De creme zal ik dan wel aanpassen. Amaretto voor een kinderverjaardagstaart lijkt me niet handig. Ik denk wel dat de creme door de mascarpone lekker fris was toch?quote:Op dinsdag 22 april 2014 23:43 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Ik zou het doen! Ermnermnerm!
Ik heb trouwens voor de topping het volgende gebruikt (want hier is geen double cream te krijgen):
1 pakje Mascarpone
125 ml slagroom
130 gram. Chocola
1 flinke scheut Amaretto
Verder gewoon bereiden volgens recept. Dus alles opwarmen in een pannetje met dikke bodem op zacht vuur. Dan mixen tot een lekkere dikke massa. Omdat het nog warm is blijft het vrij lang dun. Ik heb het best lang gemixt. Maar het stijft nog op. Het is eigenlijk meer een heerlijke mousse. Ik heb dan ook de rest in een bakje in de koelkast
Ik zag net dat mijn Pinda nog een puntje in de kast had laten staan voor mequote:Op woensdag 23 april 2014 16:02 schreef Molo het volgende:
Puckzzz, heb je een fotootje van je taart? Ben erg benieuwd, zeker naar de binnenkant
quote:Op woensdag 23 april 2014 16:02 schreef Molo het volgende:
Puckzzz, heb je een fotootje van je taart? Ben erg benieuwd, zeker naar de binnenkant
zo, dat lijkt me een flink machtige taartquote:
ja ik zag dat er een hele fucking pot doorheen zatquote:Op woensdag 23 april 2014 20:59 schreef Puckzzz het volgende:
Nou dat machtige valt nog best mee. Smeuiig is ie zeker, maar na zo'n stuk heb ik niet zoiets van "Blegh, het eerste jaar geen Nutella meer voor mij."
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |