abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_138498309
Lekker hoor Kano :)
pi_138498345
quote:
Op Het staat je vrij om je recept te publiceren :)
Hetzelfde als dat van jou, alleen dan met knoflook.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_138498436
Al die kant en klare meuk, lol! Mooie OP trouwens.
  vrijdag 4 april 2014 @ 10:50:01 #55
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138498525
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 april 2014 10:43 schreef Hallojo het volgende:

[..]

Hetzelfde als dat van jou, alleen dan met knoflook.
Dat kan je wel zo makkelijk stellen, maar welke knoflook dient er gebruikt te worden? Pletten of persen? En hoeveel? Bij welke stap gaat het erbij?

Allemaal vragen die voor ons amateurs onstaan en waar je geen antwoord op hebt.
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 april 2014 10:41 schreef JanCees het volgende:
Lekker hoor Kano :)
Bedankt!
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 april 2014 10:46 schreef Apuleius het volgende:
Al die kant en klare meuk, lol! Mooie OP trouwens.
Kant en klaar? Vergelijk je dit nou met een magnetronmaaltijd?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138498755
:D !

Leuk geschreven :)
pi_138498927
quote:
Dat kan je wel zo makkelijk stellen, maar welke knoflook dient er gebruikt te worden? Pletten of persen? En hoeveel? Bij welke stap gaat het erbij?

Allemaal vragen die voor ons amateurs onstaan en waar je geen antwoord op hebt.

De knoflook dient in kleine stukjes gesneden te worden en samen met de ui bij het gehakt geflikkerd te worden.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_138499035
Ik heb aan de hand van de beschreven stappen het gerecht proberen na te maken. Ik vond alleen dat de pasta wat hard was. Heb je nog advies over hoe ik dit een volgende keer kan vermijden?
pi_138499242
ga weg

[ Bericht 98% gewijzigd door Mord_Sith op 04-04-2014 11:21:45 ]
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_138500050
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 10:50 schreef kanovinnie het volgende:
Kant en klaar? Vergelijk je dit nou met een magnetronmaaltijd?
:D Nou, het hele spul bestaat alleen uit zak en pot. Zal best lekker zijn hoor. Ach, ik ben er altijd vrij in om zelf een recept te plaatsen. :P
  vrijdag 4 april 2014 @ 11:53:56 #61
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_138500180
Maak ik woensdag een pan macaroni...is er donderdag een topic ;(
Wat een gemiste kans....maar mijne is bijna hetzelfde, met als verschil:
-Zelf groente snijden omdat die pakketten champignons bevatten
- Geen kleine tomaatjes
- een glas witte wijn, zowel in de saus als tijdens de bereiding
- Sugocasa (erbe of picanta) ipv Bertolli

En tuurlijk kan ik dit niet vergelijken met de bolognesesaus waar je een uur mee bezig bent die vervolgens nog 8u staat te pruttelen. Maar daarom niet minder smakelijk.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_138500389
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 april 2014 10:46 schreef Apuleius het volgende:
Al die kant en klare meuk, lol! Mooie OP trouwens.
Wow. Je speelt met vuur maar alles wat je laat koken is mijn bloed van woede. Kano deelt hier zijn diepste geheimen, durft zijn ziel volledig bloot te leggen en alles waarmee jij kunt komen is "lol" en een denigrerende tekst.

Dit soort kortzichtigheid zou eigenlijk niet getolereerd moeten worden maar ik ga helaas niet over dit subforum.

quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 10:50 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Kant en klaar? Vergelijk je dit nou met een magnetronmaaltijd?
Kano. Niks van aantrekken. Het merendeel hier is louter positief over deze heilige scriptie en in feite het heruitvinden van het klassieke macaronigerecht. Voor mij zijn jouw foto's en tekst voor eeuwig in het hart gesloten. Een gerecht om nooit maar dan ook nooit te vergeten.
pi_138500508
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 12:01 schreef Littlerabbit het volgende:

[..]

Wow. Je speelt met vuur maar alles wat je laat koken is mijn bloed van woede. Kano deelt hier zijn diepste geheimen, durft zijn ziel volledig bloot te leggen en alles waarmee jij kunt komen is "lol" en een denigrerende tekst.

Dit soort kortzichtigheid zou eigenlijk niet getolereerd moeten worden maar ik ga helaas niet over dit subforum.

[..]

Kano. Niks van aantrekken. Het merendeel hier is louter positief over deze heilige scriptie en in feite het heruitvinden van het klassieke macaronigerecht. Voor mij zijn jouw foto's en tekst voor eeuwig in het hart gesloten. Een gerecht om nooit maar dan ook nooit te vergeten.
_O- Prachtig.
  vrijdag 4 april 2014 @ 12:16:07 #64
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138500886
quote:
7s.gif Op vrijdag 4 april 2014 11:13 schreef Sauslepel het volgende:
Ik heb aan de hand van de beschreven stappen het gerecht proberen na te maken. Ik vond alleen dat de pasta wat hard was. Heb je nog advies over hoe ik dit een volgende keer kan vermijden?
Dan moet je het wat langer in de pan laten zitten. Af en toe een beetje roeren zodat het lijkt alsof je weet wat je doet en van tijd tot tijd proeven!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  roze vrijdag 4 april 2014 @ 12:17:05 #65
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_138500925
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 12:16 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Dan moet je het wat langer in de pan laten zitten. Af en toe een beetje roeren zodat het lijkt alsof je weet wat je doet en van tijd tot tijd proeven!
Dit ja.
Your beauty never ever scared me.
pi_138501076
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 12:16 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Dan moet je het wat langer in de pan laten zitten. Af en toe een beetje roeren zodat het lijkt alsof je weet wat je doet en van tijd tot tijd proeven!
In de wok? Oke, hoe lang moet de pasta ongeveer in de pan zitten?
Wel ontzettend blij dat de instructies een gasfornuis laten zien, dat heb ik namelijk ook.
  vrijdag 4 april 2014 @ 12:22:26 #67
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138501160
quote:
7s.gif Op vrijdag 4 april 2014 11:53 schreef Uccie het volgende:
Maak ik woensdag een pan macaroni...is er donderdag een topic ;(
Wat een gemiste kans....maar mijne is bijna hetzelfde, met als verschil:
-Zelf groente snijden omdat die pakketten champignons bevatten
- Geen kleine tomaatjes
- een glas witte wijn, zowel in de saus als tijdens de bereiding
- Sugocasa (erbe of picanta) ipv Bertolli

En tuurlijk kan ik dit niet vergelijken met de bolognesesaus waar je een uur mee bezig bent die vervolgens nog 8u staat te pruttelen. Maar daarom niet minder smakelijk.
Gezien je een dame bent zie ik het bier ipv saus door de vingers..... Voor de echte stoere feeling is het nuttigen van een biertje toch een must. Wellicht het proberen waard?

En ach, nu staat de smaak van je eigen gerecht nog vers in het geheugen. Dus als je dit weekend voor deze variant gaat kan je een evenwichtige keuze maken. Ik zou trouwens graag een recept van jouw hand zien. Het toevoegen van alcoholische dranken tijdens het koken ben ik groot fan van. Is het ook te maken met bier?
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 april 2014 10:59 schreef xuryah het volgende:
:D !

Leuk geschreven :)
En nog leuker om te maken!
quote:
7s.gif Op vrijdag 4 april 2014 11:08 schreef Hallojo het volgende:

[..]

De knoflook dient in kleine stukjes gesneden te worden en samen met de ui bij het gehakt geflikkerd te worden.
Ik ben slecht een leek. Ik snap hier geen snars van. Ik zie graag het volledige recept erbij. Want misschien moet het einde of juist het begin van het recept ook met een twist.
Ik zie het graag tegemoet :)
quote:
7s.gif Op vrijdag 4 april 2014 12:20 schreef Sauslepel het volgende:

[..]

In de wok? Oke, hoe lang moet de pasta ongeveer in de pan zitten?
Wel ontzettend blij dat de instructies een gasfornuis laten zien, dat heb ik namelijk ook.
Neen! De pasta wordt gaar in de pan! Op de verpakking van mijn pakje stond zo'n 12 tot 13 minuten (een vrij kleine marge, ik suggereer hier het gebruik van een kookwekker of stopwatch om te zorgen dat te gaar gaat worden. Het is wel pasta-afhankelijk. Een vlugkokende macaroni is al met 6 tot 8 minuten klaar volgens de verpakking!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138501318
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 12:22 schreef kanovinnie het volgende:
Neen! De pasta wordt gaar in de pan! Op de verpakking van mijn pakje stond zo'n 12 tot 13 minuten (een vrij kleine marge, ik suggereer hier het gebruik van een kookwekker of stopwatch om te zorgen dat te gaar gaat worden. Het is wel pasta-afhankelijk. Een vlugkokende macaroni is al met 6 tot 8 minuten klaar volgens de verpakking!
In de pan met water die je eerder op het vuur gezet had? Ik vroeg me al af waar deze voor was, maar dacht dat het nuttig zou zijn om de luchtvochtigheid op peil te houden. Ik zal binnenkort nog eens een poging wagen, wellicht maak ik er een verslag van.
pi_138501489
Ik vind dit gerecht dermate overtuigend dat zelfs ik als vertegenwoordiger van de Oosterse kookkunst al helemaal om ben, binnenkort gaat in huize Johannes macaroni worden gegeten!
  vrijdag 4 april 2014 @ 12:51:36 #70
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_138502072
Ik zie dat er hier knoflok amateurs rondlopen Kano, laat je niet misleiden. Knoflooktenen dient met de zijkant van het mes gekneusd te worden, en dan toegevoegd aan de uien en het vlees, en verwijderd voor ze verbranden. Fijngehakte knoflook verbrand erg snel en geeft een bittere snaak, ik zou eerst nog eens een jaartje meer koken voor je je aan zoiets waagt, je enthousiasme is zo aanstekelijk, dat wil ik niet laten verpesten door zwartgeblakerde knoflook!.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  vrijdag 4 april 2014 @ 13:17:52 #71
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_138503022
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 12:22 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Gezien je een dame bent zie ik het bier ipv saus door de vingers..... Voor de echte stoere feeling is het nuttigen van een biertje toch een must. Wellicht het proberen waard?

En ach, nu staat de smaak van je eigen gerecht nog vers in het geheugen. Dus als je dit weekend voor deze variant gaat kan je een evenwichtige keuze maken. Ik zou trouwens graag een recept van jouw hand zien. Het toevoegen van alcoholische dranken tijdens het koken ben ik groot fan van. Is het ook te maken met bier?
Macaronisaus met bier lijkt me toch niet zo'n lekker idee....ik heb wel een stoofschotelrecept waar een halve fles Guinness in gaat.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_138504466
Ah klasse jongen!
Jammer dat je die fruitcoctail er niet door geflikkerd heb :D .
blablablabla
pi_138505174
Racist, met je witte pasta.

Volkoren pasta _O_ :9
Ja doei.
  vrijdag 4 april 2014 @ 14:24:56 #74
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138505219
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:01 schreef Elan het volgende:
Ah klasse jongen!
Jammer dat je die fruitcoctail er niet door geflikkerd heb :D .
Dan had ik geen toetnje meer he?
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:23 schreef motorbloempje het volgende:
Racist, met je witte pasta.

Volkoren pasta _O_ :9
Geen witte pasta hoor, gewoon normale pasta. Ik wilde dit gerecht zo afkomstneutraal mogelijk houden.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  Official ESF Kreviewer vrijdag 4 april 2014 @ 14:27:16 #75
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_138505279
Goed topic. Wel jammer dat je de tomatensaus niet zelf maakt. Dat is heel erg veel lekkerder en niet moeilijker.

1 dubbelgroot potje tomatenpureeconcentraattroep
1 blik gepelde tomaten
1 hoeveelheid curry
2 teentjes knoflook
2 uien
1 eenheid peper
1.5 normale scheut ketjap
beetje water
een klein beetje suiker

Dat dan allemaal door elkaar roeren en koken enzo en je hebt goddelijke saus. Kost je max10 minuten
  vrijdag 4 april 2014 @ 14:27:19 #76
357045 Grifte
Feijenoord
pi_138505281
Alweer een wereldgerechtje van De Kaan, wat een chef is het ook oh oh oh
pi_138505299
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:24 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Dan had ik geen toetnje meer he?

[..]

Geen witte pasta hoor, gewoon normale pasta. Ik wilde dit gerecht zo afkomstneutraal mogelijk houden.
Kano ik heb overigens toch nog één vraag. Gooi jij wat zout bij de pasta in het kokende water? Hoewel dit gezien je heerlijke saus niet nodig zou zijn blijven er altijd mensen die dit beetje extra smaak in de pasta zelf prefereren.
  vrijdag 4 april 2014 @ 14:28:52 #78
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138505323
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:27 schreef Kreator het volgende:
Goed topic. Wel jammer dat je de tomatensaus niet zelf maakt. Dat is heel erg veel lekkerder en niet moeilijker.

1 dubbelgroot potje tomatenpureeconcentraattroep
1 blik gepelde tomaten
1 hoeveelheid curry
2 teentjes knoflook
2 uien
1 eenheid peper
1.5 normale scheut ketjap
beetje water
een klein beetje suiker

Dat dan allemaal door elkaar roeren en koken enzo en je hebt goddelijke saus. Kost je max10 minuten
Wellicht kan je dit toelichten met een kleine fotoraportage?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  vrijdag 4 april 2014 @ 14:29:20 #79
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138505341
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:27 schreef Littlerabbit het volgende:

[..]

Kano ik heb overigens toch nog één vraag. Gooi jij wat zout bij de pasta in het kokende water? Hoewel dit gezien je heerlijke saus niet nodig zou zijn blijven er altijd mensen die dit beetje extra smaak in de pasta zelf prefereren.
Hangt van mijn bui af eigenlijk. Soms wel, soms niet. Wel vaak wat olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat kleven.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  Official ESF Kreviewer vrijdag 4 april 2014 @ 14:29:23 #80
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_138505344
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:28 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Wellicht kan je dit toelichten met een kleine fotoraportage?
Wellicht. Ik zal dit de volgende keer dat ik spaghetti maak dan ook wel doen.
pi_138505376
Hulde voor met ons delen van deze vakkennis :9
pi_138506003
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:29 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Hangt van mijn bui af eigenlijk. Soms wel, soms niet. Wel vaak wat olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat kleven.
dat is een slecht idee. Je pasta plakt niet aan elkaar, maar de saus plakt dus ook niet aan de pasta
  vrijdag 4 april 2014 @ 14:52:23 #83
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_138506042
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:27 schreef Littlerabbit het volgende:

[..]

Kano ik heb overigens toch nog één vraag. Gooi jij wat zout bij de pasta in het kokende water? Hoewel dit gezien je heerlijke saus niet nodig zou zijn blijven er altijd mensen die dit beetje extra smaak in de pasta zelf prefereren.
Ik ken ook mensen die er een bouillonblokje bij doen, maar dat heb ik zelf eigenlijk nooit gedaan.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  vrijdag 4 april 2014 @ 14:52:55 #84
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138506054
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:50 schreef Saind het volgende:

[..]

dat is een slecht idee. Je pasta plakt niet aan elkaar, maar de saus plakt dus ook niet aan de pasta
Ik heb daar geen last van tot nu toe, maar ik hou het in de gaten!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138512463
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:29 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Hangt van mijn bui af eigenlijk. Soms wel, soms niet. Wel vaak wat olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat kleven.
olijfolie doe je NA het afgieten door je pasta.
als je het in je kookwater doet, gaat het bovenop je water drijven. en dat werkt niet.

bouillonblokje in het kookwater is lekkerder dan zout.
je kan ook een flinke scheut ketjap gebruiken. ook lekker.
pi_138514940
Kunnen wel een boek uitbrengen zo, Nederlandse gerechten Fok-it!. Geniaal die brandbal is ook wel nodig omdat het anders niet lekker smaakt waarschijnlijk. Ik gruwel van die "macaroni groenten"
pi_138515084
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:27 schreef Littlerabbit het volgende:

[..]

Kano ik heb overigens toch nog één vraag. Gooi jij wat zout bij de pasta in het kokende water? Hoewel dit gezien je heerlijke saus niet nodig zou zijn blijven er altijd mensen die dit beetje extra smaak in de pasta zelf prefereren.
Nederlanders gooien er altijd zoveel saus over dat het eigenlijk niet uitmaakt of er zout in gedaan is of als de pasta te ver doorgekookt is. Ik vind het wel erg lekker, gooi dan ook altijd korrels grof zout in het water.
pi_138523751
Kijk hier hou ik van, koken met plezier! ^O^ Leuke reportage, tof zo met die foto's erbij en ja prima potje pasta zo! :)
'Ik verzamel geen geld, maar mooie momenten...'
pi_138523909
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 19:50 schreef mytec het volgende:

[..]

Nederlanders gooien er altijd zoveel saus over dat het eigenlijk niet uitmaakt of er zout in gedaan is of als de pasta te ver doorgekookt is. Ik vind het wel erg lekker, gooi dan ook altijd korrels grof zout in het water.
Want opgelost grof zout is lekkerder dan opgelost fijn zout?
pi_138523932
Goede pasta heeft zelfgemaakte saus :{w

Verder ziet t er wel oké uit :9
  vrijdag 4 april 2014 @ 23:03:21 #91
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_138524387
quote:
3s.gif Op vrijdag 4 april 2014 01:03 schreef sig000 het volgende:
In plaats van sambal is het ook erg lekker om een flinke scheut van dit geweldige spul toe te voegen.
Of beide kan natuurlijk ook.

[ afbeelding ]
Hela Curry :9~

In huize Van Poppel gaat er iedere maand wel een fles door heen.

Niet alleen voor de macaroni, maar ook over geroosterde boterhammen met kaas.
pi_138524442
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 22:52 schreef Saind het volgende:

[..]

Want opgelost grof zout is lekkerder dan opgelost fijn zout?
Ik heb bij de Lidl een potje zeezout gescoord en die kan je dan malen boven het gerecht.
pi_138524489
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 23:03 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Hela Curry :9~

In huize Van Poppel gaat er iedere maand wel een fles door heen.

Niet alleen voor de macaroni, maar ook over geroosterde boterhammen met kaas.
Kijk, een kenner. ^O^
pi_138524799
Zo'n overheerlijke macaroni geeft ook veel ruimte om er eigen twist aan te geven.
Als experiment heb ik een keer in een opwelling blik tonijn door de saus gemengd zo'n beetje 5 minuten voordat die klaar was en dat gaf extra dimensie aan het gerecht.
pi_138527959
Heb een klein begin gemaakt met wat er nog in de koelkast lag.
Rundertartaar wat zich prima rul laat bakken en die moest op,
Zo'n potje met heerlijke rode tomatensaus erin, Grand Italia Bolognese deze keer maar dat kun je afwisselen.
Gemalen knoflooksnippers, zout, peper uit van die handige draaidingen.
Het potje met Italiaanse kruiden is onmisbaar in dit gerecht.
En uiteraard een flinke scheut Hela Curry.
De sambal laat ik achterwege.
Basis saus laat ik rusten en morgen weer verder.

  zaterdag 5 april 2014 @ 00:23:14 #96
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_138528335
quote:
2s.gif Op zaterdag 5 april 2014 00:14 schreef sig000 het volgende:
Heb een klein begin gemaakt met wat er nog in de koelkast lag.
Rundertartaar wat zich prima rul laat bakken en die moest op,
Zo'n potje met heerlijke rode tomatensaus erin, Grand Italia Bolognese deze keer maar dat kun je afwisselen.
Gemalen knoflooksnippers, zout, peper uit van die handige draaidingen.
Het potje met Italiaanse kruiden is onmisbaar in dit gerecht.
En uiteraard een flinke scheut Hela Curry.
De sambal laat ik achterwege.
Basis saus laat ik rusten en morgen weer verder.

[ afbeelding ]
Dat is een prima basis voor een overheerlijke macaroni. ^O^

Ik ben zelf wat een gemakkelijk macaroni-maker. :@

*Hamblokjes AH
*Zak AH Italiaanse groentemix
*Pot AH basic-pastasaus

En uiteraard AH-macaroni...al met al kost het circa 15 minuten om 4 porties macaroni te maken, waarvan er 3 in de vriezer belanden. Eigenlijk is macaroni het enige voer, dat na invriezen even lekker blijft.

Totale kosten: 6 euro
Kosten per portie: 1.50 euro
pi_138528811
quote:
14s.gif Op zaterdag 5 april 2014 00:23 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Dat is een prima basis voor een overheerlijke macaroni. ^O^

Ik ben zelf wat een gemakkelijk macaroni-maker. :@

*Hamblokjes AH
*Zak AH Italiaanse groentemix
*Pot AH basic-pastasaus

En uiteraard AH-macaroni...al met al kost het circa 15 minuten om 4 porties macaroni te maken, waarvan er 3 in de vriezer belanden. Eigenlijk is macaroni het enige voer, dat na invriezen even lekker blijft.

Totale kosten: 6 euro
Kosten per portie: 1.50 euro
Je vriest het mengsel met pasta in?
Dat is gewaagd, ik doe alleen de saus wanneer ik teveel heb maar weet steeds beter te doseren inmiddels.
  zaterdag 5 april 2014 @ 00:44:40 #98
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_138529169
quote:
5s.gif Op zaterdag 5 april 2014 00:34 schreef sig000 het volgende:

[..]

Je vriest het mengsel met pasta in?
Dat is gewaagd, ik doe alleen de saus wanneer ik teveel heb maar weet steeds beter te doseren inmiddels.
Ik hussel alles door elkaar en verdeel het in vier porties; één in een bord en drie in bakjes...één van die bakjes gaat de koelkast in, twee van die bakjes gaan de vriezer in. Ik gebruik anderhalve mok macaroni voor de 4 porties en dan komt het perfect uit. Maargoed, er gaat sowieso altijd nog een flinke scheut koude Hela-curry over voordat ik het geheel in 10 minuten naar binnen schuif.

Ik ontdooi die ingevroren porties uiteraard wel voordat ik ze 2x2 minuten op 700W in de magnetron gooi.

Rijstsaus (Paprika-Champignon :9~) vries ik overigens nooit in. Dat gaat gewoon de koelkast in. De rijst kook ik er dan los bij (half senseo kopje per keer)
pi_138529273
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 00:44 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Ik hussel alles door elkaar en verdeel het in vier porties; één in een bord en drie in bakjes...één van die bakjes gaat de koelkast in, twee van die bakjes gaan de vriezer in. Ik gebruik anderhalve mok macaroni voor de 4 porties en dan komt het perfect uit. Maargoed, er gaat sowieso altijd nog een flinke scheut koude Hela-curry over voordat ik het geheel in 10 minuten naar binnen schuif.

Ik ontdooi die ingevroren porties uiteraard wel voordat ik ze 2x2 minuten op 700W in de magnetron gooi.

Rijstsaus (Paprika-Champignon :9~) vries ik overigens nooit in. Dat gaat gewoon de koelkast in. De rijst kook ik er dan los bij (half senseo kopje per keer)
Je blijft leren zo van elkaar alhoewel ik de Rijstsaus niet helemaal snap?
  zaterdag 5 april 2014 @ 00:54:18 #100
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_138529438
quote:
14s.gif Op zaterdag 5 april 2014 00:48 schreef sig000 het volgende:

[..]

Je blijft leren zo van elkaar alhoewel ik de Rijstsaus niet helemaal snap?
Dat is het mooie van deze topics. Misschien ga ik ook wel 's gek doen en aparte dingen door de macaroni / nasi of rijstsaus gooien. :o

De rijstsaus (beetje van Maggi :') ) hussel ik niet door elkaar. Die saus verdeel ik over 3 porties; daarvan belanden 2 porties in de koelkast. Iedere keer kook ik er losse zilvervliesrijst bij....Iedere keer heb je met een kwartiertje een heerlijke maaltijd op tafel....(nou ja, ik vreet het meestal op de bank op :@)
pi_138529538
Kon me niet inhouden en ga de saus nu uitproberen. :9

  zaterdag 5 april 2014 @ 01:00:59 #102
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_138529635
quote:
11s.gif Op zaterdag 5 april 2014 00:57 schreef sig000 het volgende:
Kon me niet inhouden en ga de saus nu uitproberen. :9

[ afbeelding ]
Dat ziet er lekker uit. :9~
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')