Hetzelfde als dat van jou, alleen dan met knoflook.quote:Op Het staat je vrij om je recept te publiceren
Dat kan je wel zo makkelijk stellen, maar welke knoflook dient er gebruikt te worden? Pletten of persen? En hoeveel? Bij welke stap gaat het erbij?quote:Op vrijdag 4 april 2014 10:43 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Hetzelfde als dat van jou, alleen dan met knoflook.
Bedankt!quote:
Kant en klaar? Vergelijk je dit nou met een magnetronmaaltijd?quote:Op vrijdag 4 april 2014 10:46 schreef Apuleius het volgende:
Al die kant en klare meuk, lol! Mooie OP trouwens.
De knoflook dient in kleine stukjes gesneden te worden en samen met de ui bij het gehakt geflikkerd te worden.quote:Dat kan je wel zo makkelijk stellen, maar welke knoflook dient er gebruikt te worden? Pletten of persen? En hoeveel? Bij welke stap gaat het erbij?
Allemaal vragen die voor ons amateurs onstaan en waar je geen antwoord op hebt.
quote:Op vrijdag 4 april 2014 10:50 schreef kanovinnie het volgende:
Kant en klaar? Vergelijk je dit nou met een magnetronmaaltijd?
Wow. Je speelt met vuur maar alles wat je laat koken is mijn bloed van woede. Kano deelt hier zijn diepste geheimen, durft zijn ziel volledig bloot te leggen en alles waarmee jij kunt komen is "lol" en een denigrerende tekst.quote:Op vrijdag 4 april 2014 10:46 schreef Apuleius het volgende:
Al die kant en klare meuk, lol! Mooie OP trouwens.
Kano. Niks van aantrekken. Het merendeel hier is louter positief over deze heilige scriptie en in feite het heruitvinden van het klassieke macaronigerecht. Voor mij zijn jouw foto's en tekst voor eeuwig in het hart gesloten. Een gerecht om nooit maar dan ook nooit te vergeten.quote:Op vrijdag 4 april 2014 10:50 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Kant en klaar? Vergelijk je dit nou met een magnetronmaaltijd?
quote:Op vrijdag 4 april 2014 12:01 schreef Littlerabbit het volgende:
[..]
Wow. Je speelt met vuur maar alles wat je laat koken is mijn bloed van woede. Kano deelt hier zijn diepste geheimen, durft zijn ziel volledig bloot te leggen en alles waarmee jij kunt komen is "lol" en een denigrerende tekst.
Dit soort kortzichtigheid zou eigenlijk niet getolereerd moeten worden maar ik ga helaas niet over dit subforum.
[..]
Kano. Niks van aantrekken. Het merendeel hier is louter positief over deze heilige scriptie en in feite het heruitvinden van het klassieke macaronigerecht. Voor mij zijn jouw foto's en tekst voor eeuwig in het hart gesloten. Een gerecht om nooit maar dan ook nooit te vergeten.
Dan moet je het wat langer in de pan laten zitten. Af en toe een beetje roeren zodat het lijkt alsof je weet wat je doet en van tijd tot tijd proeven!quote:Op vrijdag 4 april 2014 11:13 schreef Sauslepel het volgende:
Ik heb aan de hand van de beschreven stappen het gerecht proberen na te maken. Ik vond alleen dat de pasta wat hard was. Heb je nog advies over hoe ik dit een volgende keer kan vermijden?
Dit ja.quote:Op vrijdag 4 april 2014 12:16 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Dan moet je het wat langer in de pan laten zitten. Af en toe een beetje roeren zodat het lijkt alsof je weet wat je doet en van tijd tot tijd proeven!
In de wok? Oke, hoe lang moet de pasta ongeveer in de pan zitten?quote:Op vrijdag 4 april 2014 12:16 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Dan moet je het wat langer in de pan laten zitten. Af en toe een beetje roeren zodat het lijkt alsof je weet wat je doet en van tijd tot tijd proeven!
Gezien je een dame bent zie ik het bier ipv saus door de vingers..... Voor de echte stoere feeling is het nuttigen van een biertje toch een must. Wellicht het proberen waard?quote:Op vrijdag 4 april 2014 11:53 schreef Uccie het volgende:
Maak ik woensdag een pan macaroni...is er donderdag een topic
Wat een gemiste kans....maar mijne is bijna hetzelfde, met als verschil:
-Zelf groente snijden omdat die pakketten champignons bevatten
- Geen kleine tomaatjes
- een glas witte wijn, zowel in de saus als tijdens de bereiding
- Sugocasa (erbe of picanta) ipv Bertolli
En tuurlijk kan ik dit niet vergelijken met de bolognesesaus waar je een uur mee bezig bent die vervolgens nog 8u staat te pruttelen. Maar daarom niet minder smakelijk.
En nog leuker om te maken!quote:
Ik ben slecht een leek. Ik snap hier geen snars van. Ik zie graag het volledige recept erbij. Want misschien moet het einde of juist het begin van het recept ook met een twist.quote:Op vrijdag 4 april 2014 11:08 schreef Hallojo het volgende:
[..]
De knoflook dient in kleine stukjes gesneden te worden en samen met de ui bij het gehakt geflikkerd te worden.
Neen! De pasta wordt gaar in de pan! Op de verpakking van mijn pakje stond zo'n 12 tot 13 minuten (een vrij kleine marge, ik suggereer hier het gebruik van een kookwekker of stopwatch om te zorgen dat te gaar gaat worden. Het is wel pasta-afhankelijk. Een vlugkokende macaroni is al met 6 tot 8 minuten klaar volgens de verpakking!quote:Op vrijdag 4 april 2014 12:20 schreef Sauslepel het volgende:
[..]
In de wok? Oke, hoe lang moet de pasta ongeveer in de pan zitten?
Wel ontzettend blij dat de instructies een gasfornuis laten zien, dat heb ik namelijk ook.
In de pan met water die je eerder op het vuur gezet had? Ik vroeg me al af waar deze voor was, maar dacht dat het nuttig zou zijn om de luchtvochtigheid op peil te houden. Ik zal binnenkort nog eens een poging wagen, wellicht maak ik er een verslag van.quote:Op vrijdag 4 april 2014 12:22 schreef kanovinnie het volgende:
Neen! De pasta wordt gaar in de pan! Op de verpakking van mijn pakje stond zo'n 12 tot 13 minuten (een vrij kleine marge, ik suggereer hier het gebruik van een kookwekker of stopwatch om te zorgen dat te gaar gaat worden. Het is wel pasta-afhankelijk. Een vlugkokende macaroni is al met 6 tot 8 minuten klaar volgens de verpakking!
Macaronisaus met bier lijkt me toch niet zo'n lekker idee....ik heb wel een stoofschotelrecept waar een halve fles Guinness in gaat.quote:Op vrijdag 4 april 2014 12:22 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Gezien je een dame bent zie ik het bier ipv saus door de vingers..... Voor de echte stoere feeling is het nuttigen van een biertje toch een must. Wellicht het proberen waard?
En ach, nu staat de smaak van je eigen gerecht nog vers in het geheugen. Dus als je dit weekend voor deze variant gaat kan je een evenwichtige keuze maken. Ik zou trouwens graag een recept van jouw hand zien. Het toevoegen van alcoholische dranken tijdens het koken ben ik groot fan van. Is het ook te maken met bier?
Dan had ik geen toetnje meer he?quote:Op vrijdag 4 april 2014 14:01 schreef Elan het volgende:
Ah klasse jongen!
Jammer dat je die fruitcoctail er niet door geflikkerd heb.
Geen witte pasta hoor, gewoon normale pasta. Ik wilde dit gerecht zo afkomstneutraal mogelijk houden.quote:Op vrijdag 4 april 2014 14:23 schreef motorbloempje het volgende:
Racist, met je witte pasta.
Volkoren pasta![]()
Kano ik heb overigens toch nog één vraag. Gooi jij wat zout bij de pasta in het kokende water? Hoewel dit gezien je heerlijke saus niet nodig zou zijn blijven er altijd mensen die dit beetje extra smaak in de pasta zelf prefereren.quote:Op vrijdag 4 april 2014 14:24 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Dan had ik geen toetnje meer he?
[..]
Geen witte pasta hoor, gewoon normale pasta. Ik wilde dit gerecht zo afkomstneutraal mogelijk houden.
Wellicht kan je dit toelichten met een kleine fotoraportage?quote:Op vrijdag 4 april 2014 14:27 schreef Kreator het volgende:
Goed topic. Wel jammer dat je de tomatensaus niet zelf maakt. Dat is heel erg veel lekkerder en niet moeilijker.
1 dubbelgroot potje tomatenpureeconcentraattroep
1 blik gepelde tomaten
1 hoeveelheid curry
2 teentjes knoflook
2 uien
1 eenheid peper
1.5 normale scheut ketjap
beetje water
een klein beetje suiker
Dat dan allemaal door elkaar roeren en koken enzo en je hebt goddelijke saus. Kost je max10 minuten
Hangt van mijn bui af eigenlijk. Soms wel, soms niet. Wel vaak wat olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat kleven.quote:Op vrijdag 4 april 2014 14:27 schreef Littlerabbit het volgende:
[..]
Kano ik heb overigens toch nog één vraag. Gooi jij wat zout bij de pasta in het kokende water? Hoewel dit gezien je heerlijke saus niet nodig zou zijn blijven er altijd mensen die dit beetje extra smaak in de pasta zelf prefereren.
Wellicht. Ik zal dit de volgende keer dat ik spaghetti maak dan ook wel doen.quote:Op vrijdag 4 april 2014 14:28 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Wellicht kan je dit toelichten met een kleine fotoraportage?
dat is een slecht idee. Je pasta plakt niet aan elkaar, maar de saus plakt dus ook niet aan de pastaquote:Op vrijdag 4 april 2014 14:29 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Hangt van mijn bui af eigenlijk. Soms wel, soms niet. Wel vaak wat olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat kleven.
Ik ken ook mensen die er een bouillonblokje bij doen, maar dat heb ik zelf eigenlijk nooit gedaan.quote:Op vrijdag 4 april 2014 14:27 schreef Littlerabbit het volgende:
[..]
Kano ik heb overigens toch nog één vraag. Gooi jij wat zout bij de pasta in het kokende water? Hoewel dit gezien je heerlijke saus niet nodig zou zijn blijven er altijd mensen die dit beetje extra smaak in de pasta zelf prefereren.
Ik heb daar geen last van tot nu toe, maar ik hou het in de gaten!quote:Op vrijdag 4 april 2014 14:50 schreef Saind het volgende:
[..]
dat is een slecht idee. Je pasta plakt niet aan elkaar, maar de saus plakt dus ook niet aan de pasta
olijfolie doe je NA het afgieten door je pasta.quote:Op vrijdag 4 april 2014 14:29 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Hangt van mijn bui af eigenlijk. Soms wel, soms niet. Wel vaak wat olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat kleven.
Nederlanders gooien er altijd zoveel saus over dat het eigenlijk niet uitmaakt of er zout in gedaan is of als de pasta te ver doorgekookt is. Ik vind het wel erg lekker, gooi dan ook altijd korrels grof zout in het water.quote:Op vrijdag 4 april 2014 14:27 schreef Littlerabbit het volgende:
[..]
Kano ik heb overigens toch nog één vraag. Gooi jij wat zout bij de pasta in het kokende water? Hoewel dit gezien je heerlijke saus niet nodig zou zijn blijven er altijd mensen die dit beetje extra smaak in de pasta zelf prefereren.
Want opgelost grof zout is lekkerder dan opgelost fijn zout?quote:Op vrijdag 4 april 2014 19:50 schreef mytec het volgende:
[..]
Nederlanders gooien er altijd zoveel saus over dat het eigenlijk niet uitmaakt of er zout in gedaan is of als de pasta te ver doorgekookt is. Ik vind het wel erg lekker, gooi dan ook altijd korrels grof zout in het water.
Hela Curryquote:Op vrijdag 4 april 2014 01:03 schreef sig000 het volgende:
In plaats van sambal is het ook erg lekker om een flinke scheut van dit geweldige spul toe te voegen.
Of beide kan natuurlijk ook.
[ afbeelding ]
Ik heb bij de Lidl een potje zeezout gescoord en die kan je dan malen boven het gerecht.quote:Op vrijdag 4 april 2014 22:52 schreef Saind het volgende:
[..]
Want opgelost grof zout is lekkerder dan opgelost fijn zout?
Kijk, een kenner.quote:Op vrijdag 4 april 2014 23:03 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Hela Curry![]()
In huize Van Poppel gaat er iedere maand wel een fles door heen.
Niet alleen voor de macaroni, maar ook over geroosterde boterhammen met kaas.
Dat is een prima basis voor een overheerlijke macaroni.quote:Op zaterdag 5 april 2014 00:14 schreef sig000 het volgende:
Heb een klein begin gemaakt met wat er nog in de koelkast lag.
Rundertartaar wat zich prima rul laat bakken en die moest op,
Zo'n potje met heerlijke rode tomatensaus erin, Grand Italia Bolognese deze keer maar dat kun je afwisselen.
Gemalen knoflooksnippers, zout, peper uit van die handige draaidingen.
Het potje met Italiaanse kruiden is onmisbaar in dit gerecht.
En uiteraard een flinke scheut Hela Curry.
De sambal laat ik achterwege.
Basis saus laat ik rusten en morgen weer verder.
[ afbeelding ]
Je vriest het mengsel met pasta in?quote:Op zaterdag 5 april 2014 00:23 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Dat is een prima basis voor een overheerlijke macaroni.![]()
Ik ben zelf wat een gemakkelijk macaroni-maker.
*Hamblokjes AH
*Zak AH Italiaanse groentemix
*Pot AH basic-pastasaus
En uiteraard AH-macaroni...al met al kost het circa 15 minuten om 4 porties macaroni te maken, waarvan er 3 in de vriezer belanden. Eigenlijk is macaroni het enige voer, dat na invriezen even lekker blijft.
Totale kosten: 6 euro
Kosten per portie: 1.50 euro
Ik hussel alles door elkaar en verdeel het in vier porties; één in een bord en drie in bakjes...één van die bakjes gaat de koelkast in, twee van die bakjes gaan de vriezer in. Ik gebruik anderhalve mok macaroni voor de 4 porties en dan komt het perfect uit. Maargoed, er gaat sowieso altijd nog een flinke scheut koude Hela-curry over voordat ik het geheel in 10 minuten naar binnen schuif.quote:Op zaterdag 5 april 2014 00:34 schreef sig000 het volgende:
[..]
Je vriest het mengsel met pasta in?
Dat is gewaagd, ik doe alleen de saus wanneer ik teveel heb maar weet steeds beter te doseren inmiddels.
Je blijft leren zo van elkaar alhoewel ik de Rijstsaus niet helemaal snap?quote:Op zaterdag 5 april 2014 00:44 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Ik hussel alles door elkaar en verdeel het in vier porties; één in een bord en drie in bakjes...één van die bakjes gaat de koelkast in, twee van die bakjes gaan de vriezer in. Ik gebruik anderhalve mok macaroni voor de 4 porties en dan komt het perfect uit. Maargoed, er gaat sowieso altijd nog een flinke scheut koude Hela-curry over voordat ik het geheel in 10 minuten naar binnen schuif.
Ik ontdooi die ingevroren porties uiteraard wel voordat ik ze 2x2 minuten op 700W in de magnetron gooi.
Rijstsaus (Paprika-Champignon) vries ik overigens nooit in. Dat gaat gewoon de koelkast in. De rijst kook ik er dan los bij (half senseo kopje per keer)
Dat is het mooie van deze topics. Misschien ga ik ook wel 's gek doen en aparte dingen door de macaroni / nasi of rijstsaus gooien.quote:Op zaterdag 5 april 2014 00:48 schreef sig000 het volgende:
[..]
Je blijft leren zo van elkaar alhoewel ik de Rijstsaus niet helemaal snap?
Dat ziet er lekker uit.quote:Op zaterdag 5 april 2014 00:57 schreef sig000 het volgende:
Kon me niet inhouden en ga de saus nu uitproberen.![]()
[ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |