abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_138602373
quote:
99s.gif Op maandag 7 april 2014 09:08 schreef Karina het volgende:

[..]

Ik heb gisteren kip Tandoori gemaakt (incl. foto's) geen nasi dus. Mag ik die posten :@ Volgende week wil ik wel nasi maken trouwens.
Nee, dit topic gaat puur over nasi.
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 09:58:23 #127
9859 crew  Karina
Woman
pi_138602393
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 09:57 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Nee, dit topic gaat puur over nasi.
Dan moeten jullie nog een weekje wachten op mijn kookkunsten ;)
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_138602402
quote:
3s.gif Op zondag 6 april 2014 23:16 schreef UIO_AMS het volgende:
Zo. Het was lekker. Het was flink uitbuiken. En dus nu pas verder met het recept. En we beginnen gelijk met mijn toptip voor instant nasi:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Volgens de verpakking moet de nasi-mix 10 minuten apart wellen in kokend water. Onzin. Dat kan dus ook gewoon gelijk in de pan waar je de rijst in 10 minuten in kookt. Scheelt weer in pannen.

[ afbeelding ]

Et voilá, instant gele nasi. Geleerd tijdens mijn studie Japankunde.

Inmiddels is de wok heet genoeg voor de kip. Als die rondom aangebakken is, kunnen de Chinese groenten erbij, namelijk ananas en paprika. Zo lekker at ik het niet in China:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Dat pruttelt wel lekker, volgende stap is een eitje:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Loskloppen, kruiden met peper, zout en de toch al aanwezige kerriepoeder, beetje bieslook, bakken in een hete pan, roeren. Eitje.

Dan de laatste stap, alles in één pan en goed mixen:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Tadaa:

[ afbeelding ]

Gebakken uitjes naar smaak toevoegen en smullen maar. :9 . Itadakimasu tatta's (= Oosters voor Eet smakelijk mensen!)

Succes allemaal!
Kan je me iets meer vertellen over je studie japankunde en wat dit te maken heeft met gele rijst.

Ik zou even heel goed nadenken over je antwoord.
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 10:08:24 #129
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_138602576
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 09:58 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Kan je me iets meer vertellen over je studie japankunde en wat dit te maken heeft met gele rijst.

Ik zou even heel goed nadenken over je antwoord.
Vrijwel niets. Tijdens mijn studie Japankunde heb ik geleerd op deze wijze gele rijst te maken. Dus niet als onderdeel van de studie.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 10:11:13 #130
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_138602627
Waarom zou ik daar trouwens heel goed over na moeten denken?

Denk gerust even heel goed na over het antwoord op deze vraag. :).
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_138602804
quote:
7s.gif Op maandag 7 april 2014 10:08 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Vrijwel niets. Tijdens mijn studie Japankunde heb ik geleerd op deze wijze gele rijst te maken. Dus niet als onderdeel van de studie.
Dit verklaart al een hele hoop.

Bedankt.
pi_138602817
quote:
5s.gif Op maandag 7 april 2014 10:11 schreef UIO_AMS het volgende:
Waarom zou ik daar trouwens heel goed over na moeten denken?

Denk gerust even heel goed na over het antwoord op deze vraag. :).
Er zijn ook beginners aanwezig in dit topic, ik wil niet dat hun 1e ervaring met gele rijst op valse informatie berust.
pi_138603251
quote:
99s.gif Op maandag 7 april 2014 09:08 schreef Karina het volgende:

[..]

Ik heb gisteren kip Tandoori gemaakt (incl. foto's) geen nasi dus. Mag ik die posten :@ Volgende week wil ik wel nasi maken trouwens.
Ik wil het wel toestaan, alhoewel ik dan mijn grote nasi vriend Knut moet overrulen.

Ik hoop dat het zeer smakelijke foto's zijn, anders zet ik voor niks een goede vriendschap op het spel.
pi_138603935
quote:
99s.gif Op maandag 7 april 2014 09:08 schreef Karina het volgende:

[..]

Ik heb gisteren kip Tandoori gemaakt (incl. foto's) geen nasi dus. Mag ik die posten :@ Volgende week wil ik wel nasi maken trouwens.
Kip tandoori a la Karina topic maken dan ;)
blablablabla
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 11:29:57 #135
9859 crew  Karina
Woman
pi_138604473
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 10:36 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Ik wil het wel toestaan, alhoewel ik dan mijn grote nasi vriend Knut moet overrulen.

Ik hoop dat het zeer smakelijke foto's zijn, anders zet ik voor niks een goede vriendschap op het spel.
Hopelijk veroorzaak ik nu geen ruzie tussen Johannes en Knut, maar de nasi was voor mij als niet al te beste kok nog iets te hoog gegrepen.

Vandaar dat ik om te oefenen Kip Tandoori heb gemaakt.

Zelf toe te voegen een bakje crème fraîche en kipfilet.

Om te beginnen moest de kip marineren in de speciale tandoori mix:

In de tussentijd kon ik alvast de rijst koken.


Na ongeveer 10 minuutjes kon de kip in de pan om gebakken te worden.

Gelukkig had ik mijn pantersloffen aan want af en toe spatte het wel een beetje!

Als laatste nog wat water en de crème fraîche in de pan gooien en de kip was ook alweer klaar.


Rijst op het bord, kip eroverheen, glaasje wijn erbij en eten maar!


Smaak: 7/10 de 7 kwam doordat er helaas kokos in het gerecht verwerkt was wat ik eigenlijk een beetje :r vind. Voortaan dus beter op de ingrediënten letten.

Tevens zie ik nu op de foto dat het bord wel iets beter opgemaakt had kunnen worden, die spetters op de rand kunnen natuurlijk ECHT niet.

Ik voel me nu wel zeker genoeg om een volgende keer nasi te maken.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 11:30:22 #136
9859 crew  Karina
Woman
pi_138604483
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 11:08 schreef Elan het volgende:

[..]

Kip tandoori a la Karina topic maken dan ;)
Dat leek me ietwat overdreven :')
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  maandag 7 april 2014 @ 11:39:15 #137
123170 alors
zlata1234
pi_138604676
Pantersloffen _O_

Ziet er lekker uit, Karina!
know'm sayin?
×
word? word.
pi_138605024
Pantersloffen, tijgerjas, rawr! Ik zie een thema!

Ik houd zelf ook wel van die wereldgerechten, alhoewel ze het natuurlijk niet redden bij een heerlijk bord nasi, dat zal iedereen wel begrijpen. Beetje jammer dat er geen groente in zit, maar dat ligt natuurlijk aan het recept van Knorr.

In het originele recept heb ik niks vermeld over presentatie, en waarschijnlijk heb je om die reden geen moeite genomen het netjes te presenteren. Toch, het oog wil ook wat! Een zonnebloementafelkleed is duidelijk de eerste stap, maar als je ook een nasi meester wil worden is enige verbetering een vereiste. Een kritische kanttekening, maar het is voor je eigen bestwil :)
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 11:58:52 #139
9859 crew  Karina
Woman
pi_138605077
De groente miste ik ook wel een beetje inderdaad. Maar het was zoveel dat groente erbij teveel zou zijn geweest, ik eet nooit zoveel.

Omdat ik nogal een knoeierd ben is een plastic kleedje wel een vereiste ander zit mijn hele tafel onder de saus :') Volgende week gaat er nasi gemaakt worden, wellicht met een kleine variatie op het originele recept!
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_138605480
quote:
99s.gif Op maandag 7 april 2014 11:29 schreef Karina het volgende:

[..]

Hopelijk veroorzaak ik nu geen ruzie tussen Johannes en Knut, maar de nasi was voor mij als niet al te beste kok nog iets te hoog gegrepen.

Vandaar dat ik om te oefenen Kip Tandoori heb gemaakt.
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Zelf toe te voegen een bakje crème fraîche en kipfilet.

Om te beginnen moest de kip marineren in de speciale tandoori mix:
[ afbeelding ]
In de tussentijd kon ik alvast de rijst koken.
[ afbeelding ][ afbeelding ]

Na ongeveer 10 minuutjes kon de kip in de pan om gebakken te worden.
[ afbeelding ]
Gelukkig had ik mijn pantersloffen aan want af en toe spatte het wel een beetje!

Als laatste nog wat water en de crème fraîche in de pan gooien en de kip was ook alweer klaar.
[ afbeelding ]

Rijst op het bord, kip eroverheen, glaasje wijn erbij en eten maar!
[ afbeelding ]

Smaak: 7/10 de 7 kwam doordat er helaas kokos in het gerecht verwerkt was wat ik eigenlijk een beetje :r vind. Voortaan dus beter op de ingrediënten letten.

Tevens zie ik nu op de foto dat het bord wel iets beter opgemaakt had kunnen worden, die spetters op de rand kunnen natuurlijk ECHT niet.

Ik voel me nu wel zeker genoeg om een volgende keer nasi te maken.
Ziet er heerlijk uit _O_ Kokos wist ik niet dat dat er in zat :o
blablablabla
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 12:11:41 #141
9859 crew  Karina
Woman
pi_138605535
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 12:10 schreef Elan het volgende:

[..]

Ziet er heerlijk uit _O_ Kokos wist ik niet dat dat er in zat :o
Dat wist ik dus ook niet, maar ik proefde het meteen bij de eerste hap :{ Gelukkig was het niet zo heel veel.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Admin maandag 7 april 2014 @ 12:17:38 #142
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_138605738
Wat is het bij jullie allemaal zo schoon en leeg in de keuken :o
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_138605818
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 12:17 schreef yvonne het volgende:
Wat is het bij jullie allemaal zo schoon en leeg in de keuken :o
Speciaal voor de foto's opgeruimd natuurlijk 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_138605826
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 12:17 schreef yvonne het volgende:
Wat is het bij jullie allemaal zo schoon en leeg in de keuken :o
Ze kunnen nog wat van mijn recept leren
pi_138605899
Mijn volgende reportage zal pas plaatsvinden in mijn nieuwe keuken. Ik ga dan ook de oven introduceren in dit gerecht.

Ik weet nog niet hoe maar ik verzin wat.
pi_138605901
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 12:19 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Speciaal voor de foto's opgeruimd natuurlijk 8-)
Ja, ik heb ook nog wat lege melkpakken verwijderd alvorens de foto's te nemen maar verder valt het meestal wel mee
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 12:22:59 #147
9859 crew  Karina
Woman
pi_138605907
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 12:19 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Speciaal voor de foto's opgeruimd natuurlijk 8-)
Niet eens :D Beetje een tic, terwijl ik bezig ben ruim ik ook meteen wat ik gebruikt heb een beetje op.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 12:46:39 #148
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_138606646
quote:
99s.gif Op maandag 7 april 2014 12:22 schreef Karina het volgende:
Niet eens :D Beetje een tic, terwijl ik bezig ben ruim ik ook meteen wat ik gebruikt heb een beetje op.
Doe ik ook altijd. *O*.
In tegenstelling tot mijn vriendin. En degene die niet gekookt heeft, moet opruimen en afwassen. -O- .
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_138606667
quote:
99s.gif Op maandag 7 april 2014 12:22 schreef Karina het volgende:

[..]

Niet eens :D Beetje een tic, terwijl ik bezig ben ruim ik ook meteen wat ik gebruikt heb een beetje op.
Alles netjes, behalve het bord!?
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 12:48:28 #150
9859 crew  Karina
Woman
pi_138606706
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 12:47 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Alles netjes, behalve het bord!?
Ja dat is wel gek inderdaad nu je het zegt. Ik knoei veel maar wil wel altijd meteen opruimen, beetje tegenstrijdig. Of misschien juist OMDAT ik zoveel knoei dat ik meteen opruim :')
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')