abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_151691150
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 april 2015 20:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is niet kritisch, gewoon een advies, je kan een blokkermes superscherp laten slijpen.
Maar wordt het dan niet na 3 tomaten snijden bot?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 14 april 2015 @ 21:15:06 #102
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_151691622
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2015 15:27 schreef Rio het volgende:

In hindsight zou ik zelf wederom voor Global kiezen. De scherpte is onovertroffen.
Een global is een van die messen die ik zeker wel eens in mijn hand heb gehad en ik vind dat he-le-maal niks. Die hoef ik nog niet al krijg ik ze gratis. Ik wil wel een echt handvat. Het voelt echt heel erg niet fijn, dat metaal in je handen.
  dinsdag 14 april 2015 @ 21:19:05 #103
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_151691776
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2015 21:04 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Maar wordt het dan niet na 3 tomaten snijden bot?
Ja
Siesta & Fiesta!
  † In Memoriam † dinsdag 14 april 2015 @ 21:24:29 #104
230491 Zith
pls tip
pi_151692000
Heb al 4 of 5 jaar een Herder mes (1922). Gebruik hem een paar dagen per week, het blad is ronduit lelijk maar hij is nog steeds zeer scherp. Scherper dan al mijn andere blokker-messen (die niet geslepen zijn).

Niet met aanzetstaal behandelen trouwens.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  woensdag 15 april 2015 @ 08:14:54 #105
85962 ioko
I Appear Missing
pi_151700934
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2015 18:57 schreef Igen het volgende:

[..]

Maakt die perforatie nou veel uit eigenlijk?
Tsja, bij het snijden van komkommer enzo blijft er minder aan het mes plakken, ook door de rand die erin zit. Ik vind het zelf wel fijn werken.
Coincidence
Makes sense
Only with you
  woensdag 15 april 2015 @ 08:17:25 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151700961
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2015 21:04 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Maar wordt het dan niet na 3 tomaten snijden bot?
Nee, en verder gewoon bijhouden met een aanzetstaal
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 april 2015 @ 09:38:42 #107
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_151702292
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2015 08:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, en verder gewoon bijhouden met een aanzetstaal
Ze worden natuurlijk gewoon wel sneller bot en de super scherpte verlies je sowieso meteen. Je kan er wel lang plezier van hebben. Als student had ik een HEMA of IKEA koksmes dat ik had laten slijpen en dat werkte prima. Maar als je dan overgaat op op een kwalitatief beter mes, dan merk je het verschil wel.
Siesta & Fiesta!
  woensdag 15 april 2015 @ 09:41:53 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151702353
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2015 09:38 schreef Bramito het volgende:

[..]

Ze worden natuurlijk gewoon wel sneller bot en de super scherpte verlies je sowieso meteen. Je kan er wel lang plezier van hebben. Als student had ik een HEMA of IKEA koksmes dat ik had laten slijpen en dat werkte prima. Maar als je dan overgaat op op een kwalitatief beter mes, dan merk je het verschil wel.
Ja, die loeiharde en taaie staalsoorten van die Duitsers blijven langer scherp, maar zijn ook veel lastiger scherp te krijgen.
Ik heb ook messen die van koolstofstaal zijn en die kan je quasi scherp hoesten, nadeel is weer dat die roesten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 april 2015 @ 10:14:08 #109
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_151703157
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2015 09:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, die loeiharde en taaie staalsoorten van die Duitsers blijven langer scherp, maar zijn ook veel lastiger scherp te krijgen.
Ik heb ook messen die van koolstofstaal zijn en die kan je quasi scherp hoesten, nadeel is weer dat die roesten.
Tsja het blijft tobben :P
Ik heb globals (kadootje): prima messen.
Ik heb een Wüsthof (5-6 tientjes?): prima mes.
Als ze scherp zijn zijn ze gewoon goed.
Siesta & Fiesta!
  woensdag 15 april 2015 @ 10:26:16 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151703420
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2015 10:14 schreef Bramito het volgende:

[..]

Tsja het blijft tobben :P
Ik heb globals (kadootje): prima messen.
Ik heb een Wüsthof (5-6 tientjes?): prima mes.
Als ze scherp zijn zijn ze gewoon goed.
Het verschil is vooral, ff afgezien van het hipstergehalte, de globals zijn erg licht, en veel van de klassieke koksmessen erg zwaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151720443
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2015 10:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het verschil is vooral, ff afgezien van het hipstergehalte, de globals zijn erg licht, en veel van de klassieke koksmessen erg zwaar.
Ik vind globals veel te licht, maar verder mooie messen. En tsja, mits goed scherpis elk mes bruikbaar. Sommige messen trouwens, zijn echt inferieur en die zijn te dik, worden nooit echt scherp, zijn van zulk slap staal dat ze eigenlijk na 1 tomaat weer bot zijn. Deze vind je in vakantiehuisjes....(grrr, ik haat dat)

En zeg nu zelf, dit is toch pure messenporno (overigens deels gewoon zwilling):





Whatever...
pi_151720557
Zijn al die putjes niet lastig bij het afwassen? :+
pi_151720718
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2015 20:28 schreef Igen het volgende:
Zijn al die putjes niet lastig bij het afwassen? :+
Zolang het geen scherpe putten zijn niet, sowieso was je dit soort messen met de hand af. Een goed mes in de vaatwasser --> slaande ruzie met de kok.

Ik heb letterlijk een chefkok een keer een pan naar een afwasser zien gooien omdat die zijn favoriete mes in de vaatwasser deed.
Whatever...
  woensdag 15 april 2015 @ 20:38:03 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151721065
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2015 20:31 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Zolang het geen scherpe putten zijn niet, sowieso was je dit soort messen met de hand af. Een goed mes in de vaatwasser --> slaande ruzie met de kok.

Ik heb letterlijk een chefkok een keer een pan naar een afwasser zien gooien omdat die zijn favoriete mes in de vaatwasser deed.
Moet je zijn ingewerkte koekenpannen er eens instoppen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 april 2015 @ 21:00:14 #115
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_151722325
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2015 20:26 schreef Spanky78 het volgende:

[..]
van zulk slap staal dat ze eigenlijk na 1 tomaat weer bot zijn. Deze vind je in vakantiehuisjes....(grrr, ik haat dat)
Daarom gaat mijn mes altijd mee op vakantie.
pi_151722455
quote:
1s.gif Op woensdag 15 april 2015 20:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Moet je zijn ingewerkte koekenpannen er eens instoppen.
Haha, is ook eens gebeurd, in de vaatwasser nog wel... Pan verrot, kok kwaad... afwasser huilen ( uitzendkracht, niet expres, dus uiteindelijk heeft de kok het uitgelegd en het goedgemaakt).

Maar die eerste... dat was gewoon een sukkel die wist dat dat niet kon.. die kreeg flink op zijn flikker.

Was trouwens een heel aardige vent, echt goede kerel, alleen een echte chefkok, dus niet kloten met zijn spullen. Maar ook zoeen die voor ons een rijsttafel ging maken als de baas met vakantie was in de winter (skien) en wij het rustig hadden... of die mij als student een paar bakjes met eten megaf voor in de koelkast thuis... zo'n type die je alle trucjes leerde als je hard werkte en hem af en toe een extra handje hielp (ik kwam wel eens een uurtje vroeger om te helpen met de voorbereiding als ik wist dat het echt druk was). Wat dat betreft mis ik dat nog wel eens, dat familiegevoel en dat helemaal kapot samen een drankje doen na 15 uur rammen op volle kracht.

/jeugdsentiment
Whatever...
pi_151728680
quote:
0s.gif Op zondag 12 april 2015 20:57 schreef RobinOok het volgende:
Ja, maar om er dan zomaar een duur mes op het zicht aan te schaffen vind ik dan weer te decadent en onnozel en stom. Ook al kan ik het betalen.....
Ik wil niet zo'n muts zijn met een kitchenaid, alleen omdat die goed kleurt in mijn keuken.... Of een louis vuton tas omdat ik die kan betalen...
Ik begrijp niet dat als je zoveel kookt zoals jij doet je gewoon niet zo'n mes aanschaft :@
Santuko is btw mijn mes voor bijna alles O+
  woensdag 15 april 2015 @ 23:24:25 #118
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_151728921
Ik kook veel, maar ik kom niet veel in kook/messenwinkels. ;)
Vertelde op mijn werk dat ik bijna een mes van 200 euro had besteld en mijn collega's sloegen echt stijl achterover. Hahaha, ik was even vergeten dat normale mensen niet eens weten dat er messen voor die prijs te koop zijn.

(ik weet trouwens zeker dat als ik ze zou zeggen dat ik bijna een jurk van 200 euro had gekocht ze lang zo stijl niet achterover zouden zijn geslagen. Als ik hun mutsefrutsvrouwen een beetje ken)
pi_151754011
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2015 23:24 schreef RobinOok het volgende:
Ik kook veel, maar ik kom niet veel in kook/messenwinkels. ;)
Vertelde op mijn werk dat ik bijna een mes van 200 euro had besteld en mijn collega's sloegen echt stijl achterover. Hahaha, ik was even vergeten dat normale mensen niet eens weten dat er messen voor die prijs te koop zijn.

(ik weet trouwens zeker dat als ik ze zou zeggen dat ik bijna een jurk van 200 euro had gekocht ze lang zo stijl niet achterover zouden zijn geslagen. Als ik hun mutsefrutsvrouwen een beetje ken)
Helder ;)
  dinsdag 7 juni 2016 @ 16:19:35 #120
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162818349
Piet, ik snap het niet.

Japanse messen hebben een hoge HR en chippen heel snel en toch maken ze er uitbeen messen van, hoe kan dat? chippen die niet?
  dinsdag 7 juni 2016 @ 16:25:45 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_162818495
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2016 16:19 schreef THEFXR het volgende:
Piet, ik snap het niet.

Japanse messen hebben een hoge HR en chippen heel snel en toch maken ze er uitbeen messen van, hoe kan dat? chippen die niet?
Ik ken eerlijk gezegd geen slager of poelier die voor uitbenen wat anders gebruiken dan de messen van Victorinox in de fibrox lijn.
Bedoel je trouwens niet HRC

[ Bericht 2% gewijzigd door Pietverdriet op 07-06-2016 16:32:03 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_162818857
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 juni 2016 16:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ken eerlijk gezegd geen slager of poelier die voor uitbenen wat anders gebruiken dan de messen van Victorinox in de fibrox lijn.
Bedoel je trouwens niet HRC
Sowieso gebruikt een slager zijn mes heel anders dan een kok.

Slagers slijpen die dingen heel vaak en verslijten veel messen. Dus die gaan echt geen japans damast gebruiken.

Ook in veel professionele keukens zie je niet zo veel heel dure.messen. Voor bijna alle klussen is een fatsoenlijk mes van rond de 100 euro goed genoeg, mits scherp.

Duurdere messen zie je misschien wel bij de wat betere keukens, maar dan nog. Een scherp mes is een scherp mes.

Ikzelf heb gewoon zon ding omdat ik decadent ben en het leuk vind. Net zoals bijna alle hobbykoks met dit soort spullen geld uitgeven aan de fun. Een echte kok denkt altijd aan prijs en kwaliteit... Terwijl voor een hobby prijs meestal minder van belangnis!
Whatever...
  dinsdag 7 juni 2016 @ 16:44:33 #123
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162818958
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 juni 2016 16:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ken eerlijk gezegd geen slager of poelier die voor uitbenen wat anders gebruiken dan de messen van Victorinox in de fibrox lijn.
Bedoel je trouwens niet HRC
jep HRC
pi_162895320
Wat voor mes raden jullie aan voor een niet-kok, die wel gewoon zelf zn groenten, uien, aardappels, vlees enzo snijdt, die iets wil wat hopelijk een leven lang meegaat, en waarbij slijpen het problem niet is (er zit een slijperij om de hoek bij me).
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_162895653
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 18:16 schreef Sicstus het volgende:
Wat voor mes raden jullie aan voor een niet-kok, die wel gewoon zelf zn groenten, uien, aardappels, vlees enzo snijdt, die iets wil wat hopelijk een leven lang meegaat, en waarbij slijpen het problem niet is (er zit een slijperij om de hoek bij me).
Bij het slijpen wordt je mes natuurlijk wel telkens een stukje kleiner. Als je wil dat hij een leven lang meegaat moet je hem niet te snel bot laten worden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_162896576
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 18:16 schreef Sicstus het volgende:
Wat voor mes raden jullie aan voor een niet-kok, die wel gewoon zelf zn groenten, uien, aardappels, vlees enzo snijdt, die iets wil wat hopelijk een leven lang meegaat, en waarbij slijpen het problem niet is (er zit een slijperij om de hoek bij me).
Een zwilling 5 ster of een herder molenmes, een degelijk duits kwaliteitsmes iig. Altijd netjes met de hand afwassen en niet nat laten liggen (net name een niet roestvrije herder)! Alles wat duurder is, is vooral voor het mooie. Alhoewel er vlijmscherpe japanse messen zijn die echt langer scherp blijven en zijn, is dat vooral luxe.

Verder een paar herder molenmesjes voor het schilwerk, een broodmes en je kunt jaren vooruit.

Je moet denken aan rond de 100 euro voor een koksmes, molenmesjes kosten 8 euro en een broodmes van de hema voldoet al.
Whatever...
  vrijdag 10 juni 2016 @ 22:41:40 #127
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162904593
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2015 20:31 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Zolang het geen scherpe putten zijn niet, sowieso was je dit soort messen met de hand af. Een goed mes in de vaatwasser --> slaande ruzie met de kok.

Ik heb letterlijk een chefkok een keer een pan naar een afwasser zien gooien omdat die zijn favoriete mes in de vaatwasser deed.
das nog mild, normaal vliegen de messen om je oren, gouden regel 1= niet de messen van een kok in de vaatwasser doen
  vrijdag 10 juni 2016 @ 22:45:48 #128
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162904775
quote:
1s.gif Op woensdag 15 april 2015 21:00 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Daarom gaat mijn mes altijd mee op vakantie.
wel verzekerd?
  vrijdag 10 juni 2016 @ 22:47:54 #129
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162904872
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2015 21:02 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Haha, is ook eens gebeurd, in de vaatwasser nog wel... Pan verrot, kok kwaad... afwasser huilen ( uitzendkracht, niet expres, dus uiteindelijk heeft de kok het uitgelegd en het goedgemaakt).

Maar die eerste... dat was gewoon een sukkel die wist dat dat niet kon.. die kreeg flink op zijn flikker.

Was trouwens een heel aardige vent, echt goede kerel, alleen een echte chefkok, dus niet kloten met zijn spullen. Maar ook zoeen die voor ons een rijsttafel ging maken als de baas met vakantie was in de winter (skien) en wij het rustig hadden... of die mij als student een paar bakjes met eten megaf voor in de koelkast thuis... zo'n type die je alle trucjes leerde als je hard werkte en hem af en toe een extra handje hielp (ik kwam wel eens een uurtje vroeger om te helpen met de voorbereiding als ik wist dat het echt druk was). Wat dat betreft mis ik dat nog wel eens, dat familiegevoel en dat helemaal kapot samen een drankje doen na 15 uur rammen op volle kracht.

/jeugdsentiment
mijn Oom was chef-kok, het is een zwaar beroep, hij zoop en rookte om de stress te ontvluchten.
pi_162905043
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 22:47 schreef THEFXR het volgende:

[..]

mijn Oom was chef-kok, het is een zwaar beroep, hij zoop en rookte om de stress te ontvluchten.
Ja, veel koks die zuipen veel te veel tijdens werk in een hete keuken... en erna. Inderdaad een zwaar beroep. Maar ook mooi, ik vond de horeca heel leuk. ALhoewel ik nu vele malen meer verdien, niet meer zo laat en in de weekends werk.... mis ik het soms wel even. Maar alleen heel even... Want je op een gegeven moment ga je wel kapot aan het leven tussen de nachtmensen... inmiddels brave burgerman...
Whatever...
pi_162905053
Ik heb de messen van AH, die zijn werkelijk verbluffend goed. Maar om terug te komen op de oom hierboven, wel nuchter snijden. :7
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  vrijdag 10 juni 2016 @ 22:59:16 #132
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162905328
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 18:16 schreef Sicstus het volgende:
Wat voor mes raden jullie aan voor een niet-kok, die wel gewoon zelf zn groenten, uien, aardappels, vlees enzo snijdt, die iets wil wat hopelijk een leven lang meegaat, en waarbij slijpen het problem niet is (er zit een slijperij om de hoek bij me).
deze, staan echt veel reviews en tests op youtube (victorinox 8 inch chef's knife)
levenslange garantie, 56 HRC, 15 graden geslepen



geen spam: https://www.victorinoxsto(...)ox-20cm-extra-breed/

p.s in de USA heeft dit mes een ander nummer

[ Bericht 5% gewijzigd door THEFXR op 10-06-2016 23:15:23 ]
  vrijdag 10 juni 2016 @ 23:19:24 #133
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162905872
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 22:50 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ja, veel koks die zuipen veel te veel tijdens werk in een hete keuken... en erna. Inderdaad een zwaar beroep. Maar ook mooi, ik vond de horeca heel leuk. ALhoewel ik nu vele malen meer verdien, niet meer zo laat en in de weekends werk.... mis ik het soms wel even. Maar alleen heel even... Want je op een gegeven moment ga je wel kapot aan het leven tussen de nachtmensen... inmiddels brave burgerman...
na 3 hartaanvallen was het over voor hem. wel leven gehad.
mocht van opa geen kok worden, eerst patisserie diploma halen, daarna koks diploma.
25 jaar Holland-America lijn, 1 Michelin ster in Gulpen en daarna ZKH maastricht vanwege de daguren ipv s'avonds, weekends.
pi_162908692
Ik zit altijd bij messen te kijken. Vind dat altijd wel wat.

Ik ben begonnen met een Japans mes van Bunmei. Gevouwen staal etc. Vlijmscherp te slijpen. Maar kwamen snel butsen in en veel te zwaar.

Heb nu in de keuken een mooi blok met lichtere messen staan. Nu een jaar of 7 denk ik en nog nooit laten slijpen. Toch nog goed scherp.

Voor de kerst was ik bij de sola fabriek. Daar kocht ik een koksmes voor 3 euro. Mooi rood maar snijd heel erg fijn. Een ander sola mes wat veel duurder was heb ik al 2 keer terug gebracht maar het blijft ronduit bot.

De prijs zegt me niet zoveel, zit ook behoorlijk wat commercie omheen.
Een mes moet scherp zijn, lekker in de hand liggen, beetje in balans en niet doorbuigen. Dan maakt het weinig uit wat het mes kost.
pi_162911575
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2015 21:02 schreef Spanky78 het volgende:

Wat dat betreft mis ik dat nog wel eens, dat familiegevoel en dat helemaal kapot samen een drankje doen na 15 uur rammen op volle kracht.
Ik heb ook wel eens in een keuken gewerkt, maar het familiegevoel kwam vooral terug in de betaling.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 11 juni 2016 @ 13:49:01 #136
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_162914430
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 11:33 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik heb ook wel eens in een keuken gewerkt, maar het familiegevoel kwam vooral terug in de betaling.
Was het zo weinig?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_162914523
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 13:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Was het zo weinig?
En zwart. Ik hou op zich wel van dat familiegevoel, maar niet als het gecultiveerd wordt om te besparen op loon. Het begint bij goed voor je personeel zorgen, en dan doet dat wel eens wat terug.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_162916931
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 11:33 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik heb ook wel eens in een keuken gewerkt, maar het familiegevoel kwam vooral terug in de betaling.
Viel bij mij wel mee. Geen vetpot, maar wel mee-eten, restjes me naar huis krijgen en ook gewoon gezelligheid, altijd welkom en dan op zijn minst even een kop koffie aangeboden krijgen enzo.. En de baas hielp me met verhuizen met zijn aanhanger.. Etc. Leuke tijd.
Whatever...
pi_162917314
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2015 21:04 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Maar wordt het dan niet na 3 tomaten snijden bot?
Yep. Maar elk mes is scherp te krijgen. Alleen heel speciaal staal met zeer fijne korrel is nog scherper te krijgen.

De hardheid bepaalt hoe lang iets scherp kan blijven.
Whatever...
pi_162919876
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 15:33 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Viel bij mij wel mee. Geen vetpot, maar wel mee-eten, restjes me naar huis krijgen en ook gewoon gezelligheid, altijd welkom en dan op zijn minst even een kop koffie aangeboden krijgen enzo.. En de baas hielp me met verhuizen met zijn aanhanger.. Etc. Leuke tijd.
Het is prima als het van twee kanten komt, en op zich is zorgen voor een goede werksfeer handig om je personeel te behouden, maar zo werkte het daar niet. Ik had dan diensten van 3 of 4 uur, zwart en laat in de avond, en dat had je net genoeg verdiend voor een halve stapavond. En dan had ik niet eens veel vaste avonden, en dan bellen ze een uur van tevoren of je kan invallen op zo'n zielig toontje dat ik eigenlijk wel moreel verplicht ben om hen uit de brand te helpen. En als ik dan zei dat ik niet kon kreeg ik ook nog de vraag waarom niet, alsof dat dan ter hun beoordeling stond. Toen ik dan vervolgens duidelijk maakte dat dat niet het geval was werd ik niet meer ingeroosterd.

Maanden later belden ze nog een keer met hoge nood, toen kon ik triomfantelijk melden dat ik inmiddels ander werk had wat wit meer dan het dubbele verdiende, bleef die eigenaar gewoon doorzeuren alsof ik het eigenlijk niet kon maken. Toen ging hij zeuren of ik nog iemand wist die die avond wel wilde werken, de afwassers werden daar geworven in de vriendenkring van de afwassers, alsof dat dan wel het minste was wat ik kon doen. Toen heb ik maar gezegd dat ik geen vrienden had aan wie ik dit baantje zou aanbevelen en toen viel eindelijk het kwartje. Maar ik kende dus ook anderen die daar werkten en die gingen wel mee in dat 'hart voor de zaak'-idee, maar die eigenaren creeerden dat sfeertje om met slechte planning en lage personeelskosten weg te komen. Ik trap daar niet, het had best gekund hoor, leuke koks, lekkere serveersters, ik stond altijd wel open voor wat meer betrokkenheid, maar dan moet de werkgever beginnen met een stapje extra voor zijn werknemers doen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 11 juni 2016 @ 17:38:18 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_162920126
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 17:27 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het is prima als het van twee kanten komt, en op zich is zorgen voor een goede werksfeer handig om je personeel te behouden, maar zo werkte het daar niet. Ik had dan diensten van 3 of 4 uur, zwart en laat in de avond, en dat had je net genoeg verdiend voor een halve stapavond. En dan had ik niet eens veel vaste avonden, en dan bellen ze een uur van tevoren of je kan invallen op zo'n zielig toontje dat ik eigenlijk wel moreel verplicht ben om hen uit de brand te helpen. En als ik dan zei dat ik niet kon kreeg ik ook nog de vraag waarom niet, alsof dat dan ter hun beoordeling stond. Toen ik dan vervolgens duidelijk maakte dat dat niet het geval was werd ik niet meer ingeroosterd.

Maanden later belden ze nog een keer met hoge nood, toen kon ik triomfantelijk melden dat ik inmiddels ander werk had wat wit meer dan het dubbele verdiende, bleef die eigenaar gewoon doorzeuren alsof ik het eigenlijk niet kon maken. Toen ging hij zeuren of ik nog iemand wist die die avond wel wilde werken, de afwassers werden daar geworven in de vriendenkring van de afwassers, alsof dat dan wel het minste was wat ik kon doen. Toen heb ik maar gezegd dat ik geen vrienden had aan wie ik dit baantje zou aanbevelen en toen viel eindelijk het kwartje. Maar ik kende dus ook anderen die daar werkten en die gingen wel mee in dat 'hart voor de zaak'-idee, maar die eigenaren creeerden dat sfeertje om met slechte planning en lage personeelskosten weg te komen. Ik trap daar niet, het had best gekund hoor, leuke koks, lekkere serveersters, ik stond altijd wel open voor wat meer betrokkenheid, maar dan moet de werkgever beginnen met een stapje extra voor zijn werknemers doen.
Helaas is dit tekenend voor veel horecazaken. Kan iedereen een carriere in de horeca afraden. In een fabriek verdien je meer en je hebt minder stress. Veel mensen die een zaak beginnen zijn eigenlijk idioten die de ballen verstand hebben van horeca maar een droom hebben, zijn zo vaak uit eten geweest, ons hoef je niets te vertellen.
Verder
Je hebt zware beroepen en je hebt stressvolle beroepen, Kok is zowel lichamelijk vreselijk zwaar als enorm stressvol.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_162922543
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 17:27 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het is prima als het van twee kanten komt, en op zich is zorgen voor een goede werksfeer handig om je personeel te behouden, maar zo werkte het daar niet. Ik had dan diensten van 3 of 4 uur, zwart en laat in de avond, en dat had je net genoeg verdiend voor een halve stapavond. En dan had ik niet eens veel vaste avonden, en dan bellen ze een uur van tevoren of je kan invallen op zo'n zielig toontje dat ik eigenlijk wel moreel verplicht ben om hen uit de brand te helpen. En als ik dan zei dat ik niet kon kreeg ik ook nog de vraag waarom niet, alsof dat dan ter hun beoordeling stond. Toen ik dan vervolgens duidelijk maakte dat dat niet het geval was werd ik niet meer ingeroosterd.

Maanden later belden ze nog een keer met hoge nood, toen kon ik triomfantelijk melden dat ik inmiddels ander werk had wat wit meer dan het dubbele verdiende, bleef die eigenaar gewoon doorzeuren alsof ik het eigenlijk niet kon maken. Toen ging hij zeuren of ik nog iemand wist die die avond wel wilde werken, de afwassers werden daar geworven in de vriendenkring van de afwassers, alsof dat dan wel het minste was wat ik kon doen. Toen heb ik maar gezegd dat ik geen vrienden had aan wie ik dit baantje zou aanbevelen en toen viel eindelijk het kwartje. Maar ik kende dus ook anderen die daar werkten en die gingen wel mee in dat 'hart voor de zaak'-idee, maar die eigenaren creeerden dat sfeertje om met slechte planning en lage personeelskosten weg te komen. Ik trap daar niet, het had best gekund hoor, leuke koks, lekkere serveersters, ik stond altijd wel open voor wat meer betrokkenheid, maar dan moet de werkgever beginnen met een stapje extra voor zijn werknemers doen.
Lekker kort... maar wat heeft dit met messen te maken
  zaterdag 11 juni 2016 @ 20:37:45 #143
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162925641
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 19:10 schreef Nico987 het volgende:

[..]

Lekker kort... maar wat heeft dit met messen te maken
dan het van twee kanten moet snijden ;)
pi_162928930
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 17:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Helaas is dit tekenend voor veel horecazaken. Kan iedereen een carriere in de horeca afraden. In een fabriek verdien je meer en je hebt minder stress.
Dat was mijn volgende bijbaantje idd.

quote:
Veel mensen die een zaak beginnen zijn eigenlijk idioten die de ballen verstand hebben van horeca maar een droom hebben, zijn zo vaak uit eten geweest, ons hoef je niets te vertellen. Je hebt zware beroepen en je hebt stressvolle beroepen, Kok is zowel lichamelijk vreselijk zwaar als enorm stressvol.
Veel koks raken ook aan de drank. Het probleem met dat werk is ook dat je het telkens opnieuw moet doen. Het is in wezen een creatief beroep, maar als je eenmaal iets verzonnen hebt kun je er niet even 100 litho's van drukken of 1000 platen van persen. Daarom willen er ook zoveel op tv, en kookboeken schrijven en dat soort dingen, dan hoef je niet elke keer al het werk opnieuw te doen.

quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 19:10 schreef Nico987 het volgende:

[..]

Lekker kort... maar wat heeft dit met messen te maken
Niet zoveel, maar in een profi keuken leer je wel eens wat over gereedschappen. Heb jij dit topic al iets zinnigs over messen gezegd? Ik namelijk wel.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_162945825
Lang geleden werd ik getipt over Chinese hakmessen, te koop in de Amsterdamse toko. Vrij zwaar, dik houten handvat, rechthoekig blad en niet roestvast. Met vim schuren en af en toe op een terracottabaksteen (of -bloempot) slijpen, je zag hem met verloop van tijd kleiner worden. Toen ik hem door omstandigheden een tijd niet gebruikt heb, is hij lelijk verroest. Daardoor denk ik telkens aan roest in het eten en gebruik hem nog maar zelden. Een paar jaar geleden ging ik in de lokale toko eens kijken naar zo'n mes. Was een roestvrijstalen mes uit één stuk en niet meer dat rechte. Gevraagd of ik mocht proberen hoe hj in de hand ligt (lag in een afgesloten vitrine). Vonden ze een rare vraag, maar het werd niet geweigerd. 't Was echt een nééé, dat lullige handvatje en wat raar sturen, zo'n mes uit één stuk.

Daarna kwam de messenactie van AH en heb ik daar een koksmes gekocht. Was inderdaad wennen dat je met je knokkels dichter bij de snijplank bent. Heb later nog een "Japans" mes bij Lidl gekocht voor ongeveer 5 piek. Nu kan ik eindelijk pompoenen aansnijden.

Zelf slijpen zal niet lukken, matige handmotoriek & spierspanning en zo. Waar laat je je messen slijpen in omgeving Utrecht en wat zal het ongeveer kosten?
pi_162946097
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2016 16:08 schreef Teslynd het volgende:
Lang geleden werd ik getipt over Chinese hakmessen, te koop in de Amsterdamse toko. Vrij zwaar, dik houten handvat, rechthoekig blad en niet roestvast. Met vim schuren en af en toe op een terracottabaksteen (of -bloempot) slijpen, je zag hem met verloop van tijd kleiner worden. Toen ik hem door omstandigheden een tijd niet gebruikt heb, is hij lelijk verroest. Daardoor denk ik telkens aan roest in het eten en gebruik hem nog maar zelden. Een paar jaar geleden ging ik in de lokale toko eens kijken naar zo'n mes. Was een roestvrijstalen mes uit één stuk en niet meer dat rechte. Gevraagd of ik mocht proberen hoe hj in de hand ligt (lag in een afgesloten vitrine). Vonden ze een rare vraag, maar het werd niet geweigerd. 't Was echt een nééé, dat lullige handvatje en wat raar sturen, zo'n mes uit één stuk.
Ik heb er ook een met een metalen handvat en dat vind ik al meer dan 20 jaar een onmisbaar ding. Hij is alleen wel een beetje bot inmiddels, dus ik had iets vergelijkbaars gehaald bij de toko van een ander merk, en daar is iets raars mee. Het lijkt wel alsof die scheef geslepen is waardoor hij naar links wijkt, en dat geeft me een onveilig gevoel, nog los van de slecht gesneden groente.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 12 juni 2016 @ 16:40:16 #147
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162946825
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2016 16:16 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik heb er ook een met een metalen handvat en dat vind ik al meer dan 20 jaar een onmisbaar ding. Hij is alleen wel een beetje bot inmiddels, dus ik had iets vergelijkbaars gehaald bij de toko van een ander merk, en daar is iets raars mee. Het lijkt wel alsof die scheef geslepen is waardoor hij naar links wijkt, en dat geeft me een onveilig gevoel, nog los van de slecht gesneden groente.
Japanse messen worden rechts of linkshandig geslepen
  zondag 12 juni 2016 @ 16:45:51 #148
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162947016
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2016 16:08 schreef Teslynd het volgende:
Lang geleden werd ik getipt over Chinese hakmessen, te koop in de Amsterdamse toko. Vrij zwaar, dik houten handvat, rechthoekig blad en niet roestvast. Met vim schuren en af en toe op een terracottabaksteen (of -bloempot) slijpen, je zag hem met verloop van tijd kleiner worden. Toen ik hem door omstandigheden een tijd niet gebruikt heb, is hij lelijk verroest. Daardoor denk ik telkens aan roest in het eten en gebruik hem nog maar zelden. Een paar jaar geleden ging ik in de lokale toko eens kijken naar zo'n mes. Was een roestvrijstalen mes uit één stuk en niet meer dat rechte. Gevraagd of ik mocht proberen hoe hj in de hand ligt (lag in een afgesloten vitrine). Vonden ze een rare vraag, maar het werd niet geweigerd. 't Was echt een nééé, dat lullige handvatje en wat raar sturen, zo'n mes uit één stuk.

Daarna kwam de messenactie van AH en heb ik daar een koksmes gekocht. Was inderdaad wennen dat je met je knokkels dichter bij de snijplank bent. Heb later nog een "Japans" mes bij Lidl gekocht voor ongeveer 5 piek. Nu kan ik eindelijk pompoenen aansnijden.

Zelf slijpen zal niet lukken, matige handmotoriek & spierspanning en zo. Waar laat je je messen slijpen in omgeving Utrecht en wat zal het ongeveer kosten?
hier zit utrecht bij, de prijzen staan op een andere pagina
http://www.hollandseslijpservice.nl/dealers.html
pi_162970680
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2016 16:40 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Japanse messen worden rechts of linkshandig geslepen
Dit is een Chinees mes, er staat verder ook niks op wat betreft links of rechts. En hij kwam vrij bot uit de winkel. Die van het merk Diamond, die oude van mij, kan ik van harte aanbevelen, zeker voor de prijs. Maar die zijn niet zo makkelijk meer te vinden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_162976615
Hebben mensen ervaring met messen uit de wusthof classic ikon reeks?
Heb afgelopen weekend deze messen ff bekeken en wil straks of paar losse messen aanschaffen of een set.

(trouwens, knivesandtools komt tijdens het googlen steeds boven of weet iemand een goedkopere zaak?)
  Moderator maandag 13 juni 2016 @ 15:10:49 #151
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_162976715
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2016 15:05 schreef flibber het volgende:
Hebben mensen ervaring met messen uit de wusthof classic ikon reeks?
Heb afgelopen weekend deze messen ff bekeken en wil straks of paar losse messen aanschaffen of een set.

(trouwens, knivesandtools komt tijdens het googlen steeds boven of weet iemand een goedkopere zaak?)
Ik vind de Eden Classic Damast van K&T erg fijn :Y En goedkoper dan Wüsthoff. Goede ervaringen met die zaak :Y
Kranplätze müssen verdichtet sein
  maandag 13 juni 2016 @ 15:14:20 #152
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162976783
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2016 15:05 schreef flibber het volgende:
Hebben mensen ervaring met messen uit de wusthof classic ikon reeks?
Heb afgelopen weekend deze messen ff bekeken en wil straks of paar losse messen aanschaffen of een set.

(trouwens, knivesandtools komt tijdens het googlen steeds boven of weet iemand een goedkopere zaak?)
je kan eens op amazon.de kijken voor prijzen of kom je weleens in Duitsland zelf, daar is het ook goedkoper.
pi_162976874
quote:
1s.gif Op maandag 13 juni 2016 15:10 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Ik vind de Eden Classic Damast van K&T erg fijn :Y En goedkoper dan Wüsthoff. Goede ervaringen met die zaak :Y
naar die had ik ook gekeken.
Ik wil enerzijds een set messen die erg lang mee gaan, fijn werken en wat mogen kosten.

Maar ik wil ook leren ze zelf te slijpen, dan is het minder zonde als een "goedkoper" mes kapot gaat. Ik schrok namelijk ook behoorlijk van de prijs van japanse waterstenen. ;)
pi_162976887
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2016 15:14 schreef THEFXR het volgende:

[..]

je kan eens op amazon.de kijken voor prijzen of kom je weleens in Duitsland zelf, daar is het ook goedkoper.
ik heb wel een postadres in dld en ik kom er paar maal pw :)
pi_162977731
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2016 15:05 schreef flibber het volgende:
Hebben mensen ervaring met messen uit de wusthof classic ikon reeks?
Heb afgelopen weekend deze messen ff bekeken en wil straks of paar losse messen aanschaffen of een set.

(trouwens, knivesandtools komt tijdens het googlen steeds boven of weet iemand een goedkopere zaak?)
Je kunt eens zoeken hier

http://japanesechefsknife.com/

Dan kun je, als je weet wat je zoekt eel een adres vinden om ze te kopen. Risico is uiteraard stuk groter dan bij k&t.

Ik ga binnenkort een handgesneed mes bij een japanner direct proberen tenbestellen...
Whatever...
  maandag 13 juni 2016 @ 19:48:06 #156
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162984289
quote:
1s.gif Op maandag 13 juni 2016 15:49 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Je kunt eens zoeken hier

http://japanesechefsknife.com/

Dan kun je, als je weet wat je zoekt eel een adres vinden om ze te kopen. Risico is uiteraard stuk groter dan bij k&t.

Ik ga binnenkort een handgesneed mes bij een japanner direct proberen tenbestellen...
ze hebben hier aanbiedingen:
http://www.japansemessen.nl/c-1627404/eenmalige-aanbiedingen/

weet niet of er wat tussen zit?
pi_164569792
voor mensen die nog een mes op hun verlanglijstje hebben staan, ik zag toevallig dat ze bij knivesandtools tot 40% korting hebben
pi_164570704
Ik zou er een kopen met Zwitserse precisie. Maar alleen als je een iphone hebt en bmw rijdt, anders kun je die kwaliteit niet waarderen.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_164576899
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2016 23:43 schreef habitue het volgende:
Ik zou er een kopen met Zwitserse precisie. Maar alleen als je een iphone hebt en bmw rijdt, anders kun je die kwaliteit niet waarderen.
Ahhh voor bij die coole pannen....
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')