abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_151691150
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 april 2015 20:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is niet kritisch, gewoon een advies, je kan een blokkermes superscherp laten slijpen.
Maar wordt het dan niet na 3 tomaten snijden bot?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 14 april 2015 @ 21:15:06 #102
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_151691622
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2015 15:27 schreef Rio het volgende:

In hindsight zou ik zelf wederom voor Global kiezen. De scherpte is onovertroffen.
Een global is een van die messen die ik zeker wel eens in mijn hand heb gehad en ik vind dat he-le-maal niks. Die hoef ik nog niet al krijg ik ze gratis. Ik wil wel een echt handvat. Het voelt echt heel erg niet fijn, dat metaal in je handen.
  dinsdag 14 april 2015 @ 21:19:05 #103
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_151691776
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2015 21:04 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Maar wordt het dan niet na 3 tomaten snijden bot?
Ja
Siesta & Fiesta!
  † In Memoriam † dinsdag 14 april 2015 @ 21:24:29 #104
230491 Zith
pls tip
pi_151692000
Heb al 4 of 5 jaar een Herder mes (1922). Gebruik hem een paar dagen per week, het blad is ronduit lelijk maar hij is nog steeds zeer scherp. Scherper dan al mijn andere blokker-messen (die niet geslepen zijn).

Niet met aanzetstaal behandelen trouwens.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  woensdag 15 april 2015 @ 08:14:54 #105
85962 ioko
I Appear Missing
pi_151700934
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2015 18:57 schreef Igen het volgende:

[..]

Maakt die perforatie nou veel uit eigenlijk?
Tsja, bij het snijden van komkommer enzo blijft er minder aan het mes plakken, ook door de rand die erin zit. Ik vind het zelf wel fijn werken.
Coincidence
Makes sense
Only with you
  woensdag 15 april 2015 @ 08:17:25 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151700961
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2015 21:04 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Maar wordt het dan niet na 3 tomaten snijden bot?
Nee, en verder gewoon bijhouden met een aanzetstaal
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 april 2015 @ 09:38:42 #107
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_151702292
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2015 08:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, en verder gewoon bijhouden met een aanzetstaal
Ze worden natuurlijk gewoon wel sneller bot en de super scherpte verlies je sowieso meteen. Je kan er wel lang plezier van hebben. Als student had ik een HEMA of IKEA koksmes dat ik had laten slijpen en dat werkte prima. Maar als je dan overgaat op op een kwalitatief beter mes, dan merk je het verschil wel.
Siesta & Fiesta!
  woensdag 15 april 2015 @ 09:41:53 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151702353
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2015 09:38 schreef Bramito het volgende:

[..]

Ze worden natuurlijk gewoon wel sneller bot en de super scherpte verlies je sowieso meteen. Je kan er wel lang plezier van hebben. Als student had ik een HEMA of IKEA koksmes dat ik had laten slijpen en dat werkte prima. Maar als je dan overgaat op op een kwalitatief beter mes, dan merk je het verschil wel.
Ja, die loeiharde en taaie staalsoorten van die Duitsers blijven langer scherp, maar zijn ook veel lastiger scherp te krijgen.
Ik heb ook messen die van koolstofstaal zijn en die kan je quasi scherp hoesten, nadeel is weer dat die roesten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 april 2015 @ 10:14:08 #109
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_151703157
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2015 09:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, die loeiharde en taaie staalsoorten van die Duitsers blijven langer scherp, maar zijn ook veel lastiger scherp te krijgen.
Ik heb ook messen die van koolstofstaal zijn en die kan je quasi scherp hoesten, nadeel is weer dat die roesten.
Tsja het blijft tobben :P
Ik heb globals (kadootje): prima messen.
Ik heb een Wüsthof (5-6 tientjes?): prima mes.
Als ze scherp zijn zijn ze gewoon goed.
Siesta & Fiesta!
  woensdag 15 april 2015 @ 10:26:16 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151703420
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2015 10:14 schreef Bramito het volgende:

[..]

Tsja het blijft tobben :P
Ik heb globals (kadootje): prima messen.
Ik heb een Wüsthof (5-6 tientjes?): prima mes.
Als ze scherp zijn zijn ze gewoon goed.
Het verschil is vooral, ff afgezien van het hipstergehalte, de globals zijn erg licht, en veel van de klassieke koksmessen erg zwaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151720443
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2015 10:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het verschil is vooral, ff afgezien van het hipstergehalte, de globals zijn erg licht, en veel van de klassieke koksmessen erg zwaar.
Ik vind globals veel te licht, maar verder mooie messen. En tsja, mits goed scherpis elk mes bruikbaar. Sommige messen trouwens, zijn echt inferieur en die zijn te dik, worden nooit echt scherp, zijn van zulk slap staal dat ze eigenlijk na 1 tomaat weer bot zijn. Deze vind je in vakantiehuisjes....(grrr, ik haat dat)

En zeg nu zelf, dit is toch pure messenporno (overigens deels gewoon zwilling):





Whatever...
pi_151720557
Zijn al die putjes niet lastig bij het afwassen? :+
pi_151720718
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2015 20:28 schreef Igen het volgende:
Zijn al die putjes niet lastig bij het afwassen? :+
Zolang het geen scherpe putten zijn niet, sowieso was je dit soort messen met de hand af. Een goed mes in de vaatwasser --> slaande ruzie met de kok.

Ik heb letterlijk een chefkok een keer een pan naar een afwasser zien gooien omdat die zijn favoriete mes in de vaatwasser deed.
Whatever...
  woensdag 15 april 2015 @ 20:38:03 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151721065
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2015 20:31 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Zolang het geen scherpe putten zijn niet, sowieso was je dit soort messen met de hand af. Een goed mes in de vaatwasser --> slaande ruzie met de kok.

Ik heb letterlijk een chefkok een keer een pan naar een afwasser zien gooien omdat die zijn favoriete mes in de vaatwasser deed.
Moet je zijn ingewerkte koekenpannen er eens instoppen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 april 2015 @ 21:00:14 #115
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_151722325
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2015 20:26 schreef Spanky78 het volgende:

[..]
van zulk slap staal dat ze eigenlijk na 1 tomaat weer bot zijn. Deze vind je in vakantiehuisjes....(grrr, ik haat dat)
Daarom gaat mijn mes altijd mee op vakantie.
pi_151722455
quote:
1s.gif Op woensdag 15 april 2015 20:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Moet je zijn ingewerkte koekenpannen er eens instoppen.
Haha, is ook eens gebeurd, in de vaatwasser nog wel... Pan verrot, kok kwaad... afwasser huilen ( uitzendkracht, niet expres, dus uiteindelijk heeft de kok het uitgelegd en het goedgemaakt).

Maar die eerste... dat was gewoon een sukkel die wist dat dat niet kon.. die kreeg flink op zijn flikker.

Was trouwens een heel aardige vent, echt goede kerel, alleen een echte chefkok, dus niet kloten met zijn spullen. Maar ook zoeen die voor ons een rijsttafel ging maken als de baas met vakantie was in de winter (skien) en wij het rustig hadden... of die mij als student een paar bakjes met eten megaf voor in de koelkast thuis... zo'n type die je alle trucjes leerde als je hard werkte en hem af en toe een extra handje hielp (ik kwam wel eens een uurtje vroeger om te helpen met de voorbereiding als ik wist dat het echt druk was). Wat dat betreft mis ik dat nog wel eens, dat familiegevoel en dat helemaal kapot samen een drankje doen na 15 uur rammen op volle kracht.

/jeugdsentiment
Whatever...
pi_151728680
quote:
0s.gif Op zondag 12 april 2015 20:57 schreef RobinOok het volgende:
Ja, maar om er dan zomaar een duur mes op het zicht aan te schaffen vind ik dan weer te decadent en onnozel en stom. Ook al kan ik het betalen.....
Ik wil niet zo'n muts zijn met een kitchenaid, alleen omdat die goed kleurt in mijn keuken.... Of een louis vuton tas omdat ik die kan betalen...
Ik begrijp niet dat als je zoveel kookt zoals jij doet je gewoon niet zo'n mes aanschaft :@
Santuko is btw mijn mes voor bijna alles O+
  woensdag 15 april 2015 @ 23:24:25 #118
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_151728921
Ik kook veel, maar ik kom niet veel in kook/messenwinkels. ;)
Vertelde op mijn werk dat ik bijna een mes van 200 euro had besteld en mijn collega's sloegen echt stijl achterover. Hahaha, ik was even vergeten dat normale mensen niet eens weten dat er messen voor die prijs te koop zijn.

(ik weet trouwens zeker dat als ik ze zou zeggen dat ik bijna een jurk van 200 euro had gekocht ze lang zo stijl niet achterover zouden zijn geslagen. Als ik hun mutsefrutsvrouwen een beetje ken)
pi_151754011
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2015 23:24 schreef RobinOok het volgende:
Ik kook veel, maar ik kom niet veel in kook/messenwinkels. ;)
Vertelde op mijn werk dat ik bijna een mes van 200 euro had besteld en mijn collega's sloegen echt stijl achterover. Hahaha, ik was even vergeten dat normale mensen niet eens weten dat er messen voor die prijs te koop zijn.

(ik weet trouwens zeker dat als ik ze zou zeggen dat ik bijna een jurk van 200 euro had gekocht ze lang zo stijl niet achterover zouden zijn geslagen. Als ik hun mutsefrutsvrouwen een beetje ken)
Helder ;)
  dinsdag 7 juni 2016 @ 16:19:35 #120
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162818349
Piet, ik snap het niet.

Japanse messen hebben een hoge HR en chippen heel snel en toch maken ze er uitbeen messen van, hoe kan dat? chippen die niet?
  dinsdag 7 juni 2016 @ 16:25:45 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_162818495
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2016 16:19 schreef THEFXR het volgende:
Piet, ik snap het niet.

Japanse messen hebben een hoge HR en chippen heel snel en toch maken ze er uitbeen messen van, hoe kan dat? chippen die niet?
Ik ken eerlijk gezegd geen slager of poelier die voor uitbenen wat anders gebruiken dan de messen van Victorinox in de fibrox lijn.
Bedoel je trouwens niet HRC

[ Bericht 2% gewijzigd door Pietverdriet op 07-06-2016 16:32:03 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_162818857
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 juni 2016 16:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ken eerlijk gezegd geen slager of poelier die voor uitbenen wat anders gebruiken dan de messen van Victorinox in de fibrox lijn.
Bedoel je trouwens niet HRC
Sowieso gebruikt een slager zijn mes heel anders dan een kok.

Slagers slijpen die dingen heel vaak en verslijten veel messen. Dus die gaan echt geen japans damast gebruiken.

Ook in veel professionele keukens zie je niet zo veel heel dure.messen. Voor bijna alle klussen is een fatsoenlijk mes van rond de 100 euro goed genoeg, mits scherp.

Duurdere messen zie je misschien wel bij de wat betere keukens, maar dan nog. Een scherp mes is een scherp mes.

Ikzelf heb gewoon zon ding omdat ik decadent ben en het leuk vind. Net zoals bijna alle hobbykoks met dit soort spullen geld uitgeven aan de fun. Een echte kok denkt altijd aan prijs en kwaliteit... Terwijl voor een hobby prijs meestal minder van belangnis!
Whatever...
  dinsdag 7 juni 2016 @ 16:44:33 #123
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162818958
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 juni 2016 16:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ken eerlijk gezegd geen slager of poelier die voor uitbenen wat anders gebruiken dan de messen van Victorinox in de fibrox lijn.
Bedoel je trouwens niet HRC
jep HRC
pi_162895320
Wat voor mes raden jullie aan voor een niet-kok, die wel gewoon zelf zn groenten, uien, aardappels, vlees enzo snijdt, die iets wil wat hopelijk een leven lang meegaat, en waarbij slijpen het problem niet is (er zit een slijperij om de hoek bij me).
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_162895653
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 18:16 schreef Sicstus het volgende:
Wat voor mes raden jullie aan voor een niet-kok, die wel gewoon zelf zn groenten, uien, aardappels, vlees enzo snijdt, die iets wil wat hopelijk een leven lang meegaat, en waarbij slijpen het problem niet is (er zit een slijperij om de hoek bij me).
Bij het slijpen wordt je mes natuurlijk wel telkens een stukje kleiner. Als je wil dat hij een leven lang meegaat moet je hem niet te snel bot laten worden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')