Roken is slecht voor je hoor! Drink jij weleens melk ? of een broodje kaas ? een eitje misschien ?quote:'Eiwitdieet net zo gevaarlijk als roken'
Sacramento -
Volgens Amerikaanse onderzoekers is het eten van vlees, eieren, kaas en melk net zo gevaarlijk voor de gezondheid als roken. Mensen van middelbare leeftijd die vooral eiwitrijk voedsel eten, zouden vier keer meer kans hebben om te sterven aan kanker dan iemand die zuinig aan doet met de proteïnen.
Een voedingspatroon is eiwitrijk, wanneer ten minste twintig procent van de calorieën uit eiwit wordt gehaald.
De onderzoekers van de Universiteit van Zuid-Californië doen er zelfs nog een schepje boven op: het risico op kanker is volgens hen te vergelijken met het roken van twintig sigaretten per dag. Voor de studie, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Cell, werden ruim zesduizend mensen twintig jaar lang op de voet gevolgd.
Onderzoeker Eileen Crimmins: "Onze studie toont aan dat het minderen met eiwitten nuttig is om kanker en sterfte te voorkomen." Maar, zo benadrukt ze, dat wil niet zeggen dat álle eiwitten moeten worden geschrapt. Crimmins adviseert mensen van middelbare leeftijd daarom om dagelijks maximaal 0,8 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht te nuttigen.
Kritiek
Dr. Gunter Kuhnle, voedingswetenschappers aan de Universiteit van Reading, staat kritisch tegenover de studie. Vooral de link met roken vindt hij erg ver gaan. "Hoewel deze studie interessante perspectieven werpt op het verband tussen de eiwitinname en sterfte, is het gevaarlijk om de effecten van roken met de effecten van vlees en kaas te vergelijken. Rokers zouden nu kunnen denken: waarom zou ik stoppen wanneer iets als een tosti of gebakken ei net zo slecht voor me is?"
http://www.telegraaf.nl/g(...)jk_als_roken___.html
quote:Op woensdag 5 maart 2014 22:18 schreef Metalfrost het volgende:
Ik had de Speld verwacht tijdens het lezen.
Wat scheelt het met de Televaag?quote:Op woensdag 5 maart 2014 22:18 schreef Metalfrost het volgende:
Ik had de Speld verwacht tijdens het lezen.
Met de Telegraaf kun je verwachten dat het nog semi-nieuwswaarde heeft en op feiten is gebaseerd, terwijl je bij de Speld wéét dat het nep is.quote:
Vertel ? Waar mag je niet roken dan?quote:Op woensdag 5 maart 2014 22:24 schreef bijdehand het volgende:
Zelfs in Oekraïne is men verder met het rookverbod. Even voor de beeldvorming.
Nee een broodje kaas drink ik nooitquote:Op woensdag 5 maart 2014 22:14 schreef arjan1112 het volgende:
Drink jij weleens melk ? of een broodje kaas ? een eitje misschien ?
Je moest lachen he? Geef maar toe.quote:Op woensdag 5 maart 2014 22:40 schreef Specularium het volgende:
[..]
Corrie de Breij, dames en heren.
Waar wel? Op straat wordt het niet gewaardeerd, binnen doet echt niemand het meer, sigaretten kosten daar geen drol en je ziet niemand roken. Vieze gewoonte die steeds minder populair gaat worden.quote:Op woensdag 5 maart 2014 22:33 schreef arjan1112 het volgende:
[..]
Vertel ? Waar mag je niet roken dan?
Mag je niet meer in die tussenstukjes van de trein roken ofzo
dat is vooral vuur. als je daar rondloopt valt het erg mee. als ik op internet naar russen kijken zie ik ook alleen maar zuiplappen.quote:Op woensdag 5 maart 2014 22:45 schreef arjan1112 het volgende:
Als er beelden van Oekraine op tv zijn, zie ik anders véél rokers in beeld
Te vaak heb ik wel last van die schransers.quote:Op woensdag 5 maart 2014 22:49 schreef Klokov het volgende:
Roken ben je anderen mee tot last, eten hopelijk niet
quote:Op woensdag 5 maart 2014 22:18 schreef Metalfrost het volgende:
Ik had de Speld verwacht tijdens het lezen.
Met warm weer ga je van kaas onmeunig uit je bek stinken, maar ja ach, care, wat maakt het uit, het is de medemens maar.quote:Op woensdag 5 maart 2014 22:58 schreef Remqo het volgende:
Met een broodje kaas hoef je geen rekening te houden met de omgeving, een ander heeft er geen last van.
Of mensen die luid ademenquote:Op woensdag 5 maart 2014 23:11 schreef Metalfrost het volgende:
[..]
Met warm weer ga je van kaas onmeunig uit je bek stinken, maar ja ach, care, wat maakt het uit, het is de medemens maar.
en nee geen sarcasme, je moet af en toe schijt hebben aan wat een ander vindt
Van knoflook ga je ook stinken, maar dat schijnt weer gezond te zijn.quote:Op woensdag 5 maart 2014 23:11 schreef Metalfrost het volgende:
[..]
Met warm weer ga je van kaas onmeunig uit je bek stinken, maar ja ach, care, wat maakt het uit, het is de medemens maar.
en nee geen sarcasme, je moet af en toe schijt hebben aan wat een ander vindt
Ongeveer 300 ml melk per dag.quote:Op woensdag 5 maart 2014 22:14 schreef arjan1112 het volgende:
[..]
Roken is slecht voor je hoor! Drink jij weleens melk ? of een broodje kaas ? een eitje misschien ?
Dan ga je op je 56ste dood.quote:Op donderdag 6 maart 2014 16:46 schreef Ryan3 het volgende:
[..]
Ongeveer 300 ml melk per dag.
Vanavond Spaanse omelet.
Rokers prima mensen, ze betalen veel accijns, ze betalen veel pensioenpremie en maken daar nauwelijks gebruik van. Er moeten meer mensen roken.quote:
Nou nou, sterke kritiek. Val eerst eens de inhoud aan, voordat je met dit soort dingen aankomt. Als het onderzoek namelijk klopt, is het een hele legitieme gedachte onder de rokers.quote:Hoewel deze studie interessante perspectieven werpt op het verband tussen de eiwitinname en sterfte, is het gevaarlijk om de effecten van roken met de effecten van vlees en kaas te vergelijken. Rokers zouden nu kunnen denken: waarom zou ik stoppen wanneer iets als een tosti of gebakken ei net zo slecht voor me is?
dat is de klacht toch ook helemaal niet?quote:Op donderdag 6 maart 2014 17:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Rokers prima mensen, ze betalen veel accijns, ze betalen veel pensioenpremie en maken daar nauwelijks gebruik van. Er moeten meer mensen roken.
De resultaten staan je niet aan, bedoel je?quote:Op woensdag 5 maart 2014 22:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Diederik Stapel en Roos Vonk laten groeten
bronquote:Low Protein Intake Is Associated with a Major Reduction in IGF-1, Cancer, and Overall Mortality in the 65 and Younger but Not Older Population
Summary
Mice and humans with growth hormone receptor/IGF-1 deficiencies display major reductions in age-related diseases. Because protein restriction reduces GHR-IGF-1 activity, we examined links between protein intake and mortality. Respondents aged 50–65 reporting high protein intake had a 75% increase in overall mortality and a 4-fold increase in cancer death risk during the following 18 years. These associations were either abolished or attenuated if the proteins were plant derived. Conversely, high protein intake was associated with reduced cancer and overall mortality in respondents over 65, but a 5-fold increase in diabetes mortality across all ages. Mouse studies confirmed the effect of high protein intake and GHR-IGF-1 signaling on the incidence and progression of breast and melanoma tumors, but also the detrimental effects of a low protein diet in the very old. These results suggest that low protein intake during middle age followed by moderate to high protein consumption in old adults may optimize healthspan and longevity.
Discussion
Here, using a major nationally representative study of nutrition in the United States population, our results show that among those ages 50 and above, the level of protein intake is associated with increased risk of diabetes mortality, but not associated with differences in all-cause, cancer, or CVD mortality. Nevertheless, we found an age interaction for the association between protein consumption and mortality, both overall and from cancer, with subjects ages 50–65 years potentially experiencing benefits from low protein intake, and subjects ages 66+ experiencing detriments. This may explain why previously the strong association between protein intake, IGF-1, disease, and mortality has been poorly understood and controversial (Saydah et al., 2007). Furthermore, among 2,253 subjects, the risks of all-cause and cancer mortality for those with high protein intake compared to the low protein intake group were increased even further for those who also had high levels of IGF-1. This is in agreement with previous studies associating IGF-1 levels to various types of cancer (Giovannucci et al., 2003,Guevara-Aguirre et al., 2011,Pollak et al., 2004).
Notably, our results showed that the amount of proteins derived from animal sources accounted for a significant proportion of the association between overall protein intake and all-cause and cancer mortality. These results are in agreement with recent findings on the association between red meat consumption and death from all-cause and cancer (Fung et al., 2010,Pan et al., 2012). Previous studies in the U.S. have found that a low carbohydrate diet is associated with an increase in overall mortality and showed that when such a diet is from animal-based products, the risk of overall as well as cancer mortality is increased even further (Fung et al., 2010,Lagiou et al., 2007). Our study indicates that high levels of animal proteins, promoting increases in IGF-1 and possibly insulin, is one of the major promoters of mortality for people age 50–65 in the 18 years following the survey assessing protein intake.
Our results from yeast and mice may explain at least part of the fundamental connection between protein intake, cancer, and overall mortality by providing a link between amino acids, stress resistance, DNA damage, and cancer incidence/progression. In mice, the changes caused by reduced protein levels had an effect potent enough to prevent the establishment of 10%–30% of tumors, even when 20,000 tumor cells were already present at a subcutaneous site. Furthermore, the progression of both melanoma and breast cancer was strongly attenuated by the low protein diet, indicating that low protein diets may have applications in both cancer prevention and treatment, in agreement with previous studies (Fontana et al., 2006,Fontana et al., 2008,McCarty, 2011,Youngman, 1993).
Although protein intake is associated with increased mortality for adults who were middle-aged at baseline, there was also evidence that a low protein diet may be hazardous for older adults. Both high and moderate protein intake in the elderly were associated with reduced mortality compared to that in the low protein group, suggesting that protein intake representing at least 10% of the calories consumed may be necessary after age 65 to reduce age-dependent weight loss and prevent an excessive loss of IGF-1 and of other important factors. In fact, previous studies have noted that an increased protein intake and the resulting increase in IGF-1 may prove beneficial in older adults (Heaney et al., 1999), and the switch from the protective to the detrimental effect of the low protein diet coincides with a time at which weight begins to decline. Based on previous longitudinal studies, weight tends to increase up until age 50–60, at which point it becomes stable before beginning to decline steadily by an average of 0.5% per year for those over age 65 (Villareal et al., 2005,Wallace et al., 1995). We speculate that frail subjects who have lost a significant percentage of their body weight and have a low BMI may be more susceptible to protein malnourishment. It is also possible that other factors such as inflammation or genetic factors may contribute to the sensitivity to protein restriction in elderly subjects, in agreement with our mouse studies.
Although other studies have noted age-associated declines of nutrient absorption in rodents related to changes in the pH microclimate, impaired adaptive response in the aged gut, and changes in the morphology of the intestine, there is still no clear association between food absorption and mortality (Chen et al., 1990,Woudstra and Thomson, 2002). In humans, some studies have shown that dietary protein digestion and absorption kinetics are not impaired in vivo in healthy, elderly men. However, these studies have also reported increased splanchnic extraction of amino acids, which might result in decreased availability to peripheral tissues, and speculated that in the case of low protein intake or increased protein requirement, the limited systemic availability of dietary amino acids may contribute to decreased muscle protein synthesis (Boirie et al., 1997,Koopman et al., 2009). Furthermore, in humans factors like poor dentition, medication, and psychosocial issues also play a significant role in rates of malnourishment (Woudstra and Thomson, 2002).
IGF-1 has been previously shown to decrease at older ages (Iranmanesh et al., 1991), possibly increasing the risk of frailty (Lamberts et al., 1997) and mortality (Cappola et al., 2003). Thus our findings may explain the controversy related to IGF-1 and mortality indicating that a minimum level of proteins and possibly IGF-1 is important in the elderly, or that low circulating IGF-1 reflects a state of malnourishment, frailty, and/or morbidity (Maggio et al., 2007). In fact, inflammation and other disorders are known to decrease IGF-1 levels, raising the possibility that the low protein and low IGF-1 group may contain a significant number of both malnourished and frail individuals having or in the process of developing major diseases (Fontana et al., 2012).
There are some limitations to our study, which should be acknowledged. First, the use of a single 24 hr dietary recall followed by up to 18 years of mortality assessment has the potential of misclassifying dietary practice if the 24 hr period was not representative of a participant's normal day. However, 93% of our sample reported that the 24 hr period represented a normal day. We also include this variable as a control in our analysis. Furthermore, the 24 hr dietary recall has been shown to be a valid approach to identify the “usual diet” of subjects (Blanton et al., 2006,Conway et al., 2004,Coulston and Boushey, 2008,Prentice et al., 2011). While we must admit that the lack of longitudinal data on dietary consumption is a potential limitation of our study, study of dietary consistency over six years among older people revealed little change over time in dietary habits (Garry et al., 1989). Another study looking at dietary habits over 20 years showed that while energy intake decreased for protein, fat, and carbohydrates as people aged, the decreases were equal across the three types (Flynn et al., 1992).
Another limitation of our study is classification of respondents into protein intake groups and small sample sizes, especially for analyses involving diabetes mortality among persons without diabetes at baseline, or participants in the IGF-1 subsample. As a result, our hazard ratios and 95% confidence intervals may be much larger than what would have been seen with a larger sample size. Nevertheless, one would expect a small sample size to decrease statistical power and make it harder to detect associations. Therefore, our ability to detect significance indicates that the associations between protein and mortality are robust. Furthermore, the lower limits of the 95% confidence intervals from our mortality analyses were well above 1.0, signifying that the increased risk is probably large. Finally, given these limitations, our study was strengthened by its use of reliable cause-specific mortality data, as well as its inclusion of a large nationally representative sample, a feature often missing from the previous literature.
Overall, our human and animal studies indicate that a low protein diet during middle age is likely to be beneficial for the prevention of cancer, overall mortality, and possibly diabetes through a process that may involve, at least in part, regulation of circulating IGF-1 and possibly insulin levels. In agreement with other epidemiological and animal studies (Estruch et al., 2013,Linos and Willett, 2007,Michaud et al., 2001,Willett, 2006), our findings suggest that a diet in which plant-based nutrients represent the majority of the food intake is likely to maximize health benefits in all age groups. However, we propose that up to age 65 and possibly 70, depending on health status, the 0.7 to 0.8 g of proteins/kg of body weight/day reported by the Food and Nutrition Board of the Institute of Medicine, currently viewed as a minimum requirement, should be recommended instead of the 1.0–1.3 g grams of proteins/kg of body weight/day consumed by adults ages 19–70 (Fulgoni, 2008). We also propose that at older ages, it may be important to avoid low protein intake and gradually adopt a moderate to high protein, preferably mostly plant-based consumption to allow the maintenance of a healthy weight and protection from frailty (Bartali et al., 2006,Ferrucci et al., 2003,Kobayashi et al., 2013).
Dus? Dan ben ik niet dood met 56?quote:Op donderdag 6 maart 2014 19:27 schreef Monolith het volgende:
[..]
De resultaten staan je niet aan, bedoel je?
Dit is de betreffende publicatie.
[..]
bron
Arjan serieus nemen lijkt me een indicatie van beginnen dementie, dus wie weet.quote:
Ik had gister ook al een wiskundig glitchje met die verkrachte vrouwen...quote:Op donderdag 6 maart 2014 19:31 schreef Monolith het volgende:
[..]
Arjan serieus nemen lijkt me een indicatie van beginnen dementie, dus wie weet.
Wat een bullshit joh, elk individu heeft een complex systeem van genen die door omstandigheden wel/niet geactiveerd worden waardoor één iemand wel baat heeft bij een ei op brood en de ander niet.quote:Op donderdag 6 maart 2014 19:27 schreef Monolith het volgende:
[..]
De resultaten staan je niet aan, bedoel je?
Dit is de betreffende publicatie.
[..]
bron
Ik krijg niet echt de indruk dat je het gelezen hebt.quote:Op donderdag 6 maart 2014 19:59 schreef Goldenrush het volgende:
[..]
Wat een bullshit joh, elk individu heeft een complex systeem van genen die door omstandigheden wel/niet geactiveerd worden waardoor één iemand wel baat heeft bij een ei op brood en de ander niet.
Overigens: wat dan wel eten? Planten? Ik kan je genoeg studies aanwijzen waarbij wordt beweerd dat vegetarisch voedsel juist slecht is.
De eerste twee zinnen.quote:Op donderdag 6 maart 2014 20:13 schreef Monolith het volgende:
[..]
Ik krijg niet echt de indruk dat je het gelezen hebt.
studies?quote:Op donderdag 6 maart 2014 19:59 schreef Goldenrush het volgende:
[..]
Wat een bullshit joh, elk individu heeft een complex systeem van genen die door omstandigheden wel/niet geactiveerd worden waardoor één iemand wel baat heeft bij een ei op brood en de ander niet.
Overigens: wat dan wel eten? Planten? Ik kan je genoeg studies aanwijzen waarbij wordt beweerd dat vegetarisch voedsel juist slecht is.
http://www.ijbnpa.org/content/pdf/1479-5868-9-67.pdfquote:Op donderdag 6 maart 2014 20:16 schreef Life2.0 het volgende:
[..]
studies?
of een boos verhaal over dat 3kilo rood vlees het beste is, geschreven door iemand uit florida
Ik zeg, Diederik Stapelquote:Op donderdag 6 maart 2014 20:16 schreef erodome het volgende:
Kijk al die fervente vleeseters eens springen
Dit is toch al vrij lang bekend, veel vlees(dierlijke eiwitten) is niet goed voor je, dus eet met mate.
Kan ook met andere zaken hoor, spinazie is ook erg lekker erdoorquote:Op donderdag 6 maart 2014 20:33 schreef Ryan3 het volgende:
Aardappeltjes vergeten voor de Spaanse omelet....
Ja, spinazie hebben we ook niet... maar zonder aardappeltjes gaat het wel lukken, ook al word ik maar 56...quote:Op donderdag 6 maart 2014 20:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kan ook met andere zaken hoor, spinazie is ook erg lekker erdoor
ik lees niets over het uitsluiten van oorzaken, en toevallig heeft stanford een programma lopen bepaalde soorten voeding, voornamelijk voor patienten met ergstige lower gi problemen, dat dat is wel succesvolquote:Op donderdag 6 maart 2014 20:20 schreef Goldenrush het volgende:
[..]
http://www.ijbnpa.org/content/pdf/1479-5868-9-67.pdf
Tja, je moet zelf weten wat je eet, maar ik word soms wat moe van dat dierlijk eiwit is altijd gezond. Dat is het niet in grote mate, wel lekker en als je daarom meer vlees wil eten dan is het jouw leven, jouw feestje, maar doe niet net alsof het zo supergezond is.quote:
Je mag alles, alleen is heel veel niet zo heel gezond, zeker als we boven een bepaalde mate komen.quote:Op donderdag 6 maart 2014 20:50 schreef Dance99Vv het volgende:
Is er iets dat nog wel mag? zelfs suiker mag niet meer van de WHO
http://www.telegraaf.nl/v(...)_veel_suiker___.html
Suiker zit in mayonaise, ontbijtkoek, vleeswaren, vruchtensappen, blikken bonen, kant-en-klare sausjes en ga zo maar door. Het is moeilijk om in de supermarkt een gefabriceerd product te vinden waar géén suiker aan toegevoegd is.” Volgens Rijksen hebben fabrikanten suiker toegevoegd om het product lekkerder te maken voor de consument
Een lekker vleesschroeifestijn a.k.a. gezellige barbecue met veel vlees en vooral met je maten is wel goed voor de sfeer.quote:Op donderdag 6 maart 2014 20:16 schreef erodome het volgende:
Kijk al die fervente vleeseters eens springen
Dit is toch al vrij lang bekend, veel vlees(dierlijke eiwitten) is niet goed voor je, dus eet met mate.
Stropopargumentatie.quote:Op donderdag 6 maart 2014 20:53 schreef erodome het volgende:
[..]
Tja, je moet zelf weten wat je eet, maar ik word soms wat moe van dat dierlijk eiwit is altijd gezond. Dat is het niet in grote mate, wel lekker en als je daarom meer vlees wil eten dan is het jouw leven, jouw feestje, maar doe niet net alsof het zo supergezond is.
quote:Op donderdag 6 maart 2014 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Eet gevarieerd en matig, eet in verhouding veel groentes (koolsoorten) en fruit, drink geen frisdrank en liever geen sapjes, eet volkorenbrood, drink thee en koffie zonder suiker. Drink weinig of geen alcohol.
Gebruik geen geharde vetten (margarine, frituurvet), als je frituurt doe dat in ossewit en bak niet in meervoudig onverzadigde plantaardige olie zoals olijfolie. Maar mijdt ook niet vetten, olijfolie op de sla, boter op je brood, vetten heb je nodig.
Rook niet.
quote:Op woensdag 5 maart 2014 22:14 schreef arjan1112 het volgende:
[..]
Roken is slecht voor je hoor! Drink jij weleens melk ? of een broodje kaas ? een eitje misschien ?
Meer de fervente melkdrinkers en kaas- en eiliefhebbers.quote:Op donderdag 6 maart 2014 20:16 schreef erodome het volgende:
Kijk al die fervente vleeseters eens springen
Dit is toch al vrij lang bekend, veel vlees(dierlijke eiwitten) is niet goed voor je, dus eet met mate.
Je bedoelt al die leugens van de Diederik Stapeltjes van deze wereld.quote:Op vrijdag 7 maart 2014 13:19 schreef Vader_Aardbei het volgende:
[..]
Meer de fervente melkdrinkers en kaas- en eiliefhebbers.
Vleeseters worden al zo lang gedemoniseerd en hebben al zoveel tegenstrijdige onderzoeken gezien, het doet ons weinig meer.
Dat zeg ik. Mijn favoriet zijn die kulonderzoekjes die roeptoeteren dat je van rood vlees 30% meer kans op iets zeer exotisch als alvleesklierkanker krijgt.quote:Op vrijdag 7 maart 2014 13:21 schreef waht het volgende:
[..]
Je bedoelt al die leugens van de Diederik Stapeltjes van deze wereld.
Hitler was vegetarisch, een normaal mens is dat niet.
Het is niet slecht.quote:Op vrijdag 7 maart 2014 13:36 schreef ZuidKardinaal het volgende:
Vlees eten is slecht doch lekker. En lang leven is een middel om veel leuke dingen mee te maken, geen doel op zich.
ja, ok.quote:
Net als al die data over dat dierlijke vetten zo ongezond zijn bedoel je?quote:
ongezond isquote:Op vrijdag 7 maart 2014 13:38 schreef ZuidKardinaal het volgende:
[..]
ja, ok.
Maar volgens mij eet de gemiddelde persoon meer vlees dan goed voor m is. Wat ie helemaal zelf moet weten.
alles wat leuk isquote:Op vrijdag 7 maart 2014 14:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
ongezond is
1. roken
2. Zeer eenzijdig eten
3. Overdadig alcohol/dugs gebruik
4. Geharde vetten
Als je dit vermijd, wat vaker de fiets pakt en wandeld leef je gezonder dan verreweg de meeste mensen
jij vind margarine leuk?quote:Op vrijdag 7 maart 2014 15:02 schreef ZuidKardinaal het volgende:
[..]
alles wat leuk isBehalve nummer 2.
De vraag beantwoorden was te veel gevraagd zie ik al wel weer. De dataset is er een hele brede die wordt verzameld door het CDC om de gezondheid van Amerikanen in kaart te brengen en staat verder los van het werk van de auteurs van deze publicatie.quote:Op vrijdag 7 maart 2014 14:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Net als al die data over dat dierlijke vetten zo ongezond zijn bedoel je?
Eet jij 500 calorieën per dag aan eiwitten? Ik in ieder geval niet.quote:Op woensdag 5 maart 2014 22:14 schreef arjan1112 het volgende:
Een voedingspatroon is eiwitrijk, wanneer ten minste twintig procent van de calorieën uit eiwit wordt gehaald.
Geen idee, waar zit dat allemaal in ?quote:Op vrijdag 7 maart 2014 19:25 schreef MichaelScott het volgende:
[..]
Eet jij 500 calorieën per dag aan eiwitten? Ik in ieder geval niet.
Rook er nog eentjequote:Op vrijdag 7 maart 2014 19:58 schreef Weltschmerz het volgende:
TS heeft in zoverre in punt dat de verhoudingen veranderen. Vrij gebruikelijk eten en verschillende toevoeging blijken of lijken vaak behoorlijk schadelijk, net als een klein buikje. Terwijl roken jarenlang als dé grote boosdoener te boek heeft gestaan, en alles lelijks wat daarover werd gezegd, werd voor waar aangenomen of verkocht, want de strijd tegen het roken heiligde de middelen
Maar die statistieken zijn natuurlijk nog voor een deel gebaseerd op de jaren 70, met twee pakjes Gauloises per dag, temidden van stevige luchtvervuiling, vaak in combinatie met slecht eten en zonder lichaamsbeweging. De roker van tegenwoordig laat het doorgaans bij een pakje, met minder gif, met filters, in een schonere omgeving, en combineert het vaak wel met lichaamsbeweging.
Dus het beeld zal genuanceerder worden.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |