abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_136072177
Ik stumblede weer eens op een gebeurtenis in de geschiedenis waar ik geen weet van had. Weer een genocide, ditmaal op Polen, waarbij met name vrouwen en kinderen werden gemarteld en vermoord. Zo'n 70.000-100.000. Menselijke wreedheid blijft me maar verbazen :{ Misschien is dat ook wel erg dom, dat het me blijft verbazen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_136074122
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 21:48 schreef Isabeau het volgende:
Ik stumblede weer eens op een gebeurtenis in de geschiedenis waar ik geen weet van had. Weer een genocide, ditmaal op Polen, waarbij met name vrouwen en kinderen werden gemarteld en vermoord. Zo'n 70.000-100.000. Menselijke wreedheid blijft me maar verbazen :{ Misschien is dat ook wel erg dom, dat het me blijft verbazen.
Wanneer was dat? Ik ken er maar eentje. Begin van WO2 als de Sovjets het halve poolse officierskorps ombrengen.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_136074215
Ik heb griesmeel puddinkjes gemaakt met superveel vanille. :9
pi_136074279
*ril*
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_136074444
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 22:22 schreef PdeHoog het volgende:
*ril*
Vind je dat vies? Ik heb het nog nooit zelfgemaakt op, morgen eens een sausje bij maken en hopelijk is het dan wel lekker.

Ik ken alleen de mona variant, die vind ik een beetje smakeloos.
pi_136074680
quote:
14s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 22:24 schreef Myraela het volgende:

[..]

Vind je dat vies? Ik heb het nog nooit zelfgemaakt op, morgen eens een sausje bij maken en hopelijk is het dan wel lekker.

Ik ken alleen de mona variant, die vind ik een beetje smakeloos.
Griesmeel is absoluut niet mijn ding. Mijn moeder maakte dat vroeger wel eens. Maar goed.....misschien moet ik het zelf eens proberen. Mijn moeder was niet altijd een even goede kok ;)
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_136074780
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 22:28 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Griesmeel is absoluut niet mijn ding. Mijn moeder maakte dat vroeger wel eens. Maar goed.....misschien moet ik het zelf eens proberen. Mijn moeder was niet altijd een even goede kok ;)
Het is erg simpel in ieder geval. En mijn handen ruiken nu lekker naar vanille. :9
  dinsdag 28 januari 2014 @ 22:30:37 #208
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136074878
Flan is veel lekkerder, dan bind je de pudding met ei ipv met zetmeel, geeft een hele mooie structuur. Erg lekker met een caramelsaus.

Flan Caramel
Suiker
4 eieren
2 kopjes melk
vanille
zet een steelpannetje op het vuur met een kopje water en breng aan de kook.
Neem een teflon antiaanbak koekepannetje en doe er een flinke hoeveelheid suiker is, zeg maar een ons of zo.
Smelt de suiker op een laag vuur, en laat dit zacht carameliseren.
Als de suiker caramel is, en vloeibaar giet je deze onder continu roeren beetje bij beetje in het kokende water, het gaat heftig koken omdat de suiker heter is als kokend water.
Giet NOOIT kokend water in de suikerpan, das bloedlink, spuitende spetterende suiker en kokend water kunnen dan alle kanten op vliegen
Je kookt de caramel water mix tot ie wat dikker begint te worden, maar moet nog geen draden trekken.
Je caramelsaus is nu klaar.
Neem Timbaaltjes, of kopjes, en beboter deze, wrijf ze in met boter dus, aan de binnenkant.
doe nu wat suiker in een kopje en bedek de boter met suiker, en giet wat over is in het volgende kopje. (4 stuks)
giet nu voorzichtig de afgekoelde caramelsaus in de kopjes.
Neem 4 eieren, wat suiker met 2 kopjes melk, en kluts deze door elkaar, met eventueel wat vanille erdoor (zaadjes uit een boon of gewoon vanille suiker, dr oetker heeft vanille suiker met echte vanille, ipv vanilin een smaakstof die naar vanille smaakt)

Giet het eimengsel voorzichtig in de timbaaltjes, (of kopjes)
en zet het in een overvaste schaal met die je 3/4 vult met water. Dit zet je in de oven bij 175 graden (hoe lang ligt aan je oven) tot het mengsel stijf is, en goudbruin.
Af laten koelen, langs de wand losmaken indien nodig met een mesje, en er een toetjes bord boven op leggen, en dan omdraaien.
Nu staat het timbaaltje ondersteboven op je bordje en je tilt het voorzichtig op zodat je flan (puddinkje) op het bord blijft staan, de dikke caramel loopt er prachtig overheen.

Heeeeeeel erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136075043
Aaargh }:| Ik begin verkouden te worden :{ Hoogst irritant :{
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_136075103
Dat ga ik eens maken voor mijn mama, die was vroeger altijd gek op die supermarkt flan in Frankrijk.

Ik wist trouwens niet dat Oetker vanille suiker heeft met echte vanille, goed om te weten. Al heb ik zelf nog een enorme pot suiker met oude stokjes staan. :9 Die pot openmaken en mijn hele dag is weer goed. O+ Die geur. O+
  dinsdag 28 januari 2014 @ 22:39:28 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136075478
quote:
17s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 22:33 schreef Myraela het volgende:
Dat ga ik eens maken voor mijn mama, die was vroeger altijd gek op die supermarkt flan in Frankrijk.

Ik wist trouwens niet dat Oetker vanille suiker heeft met echte vanille, goed om te weten. Al heb ik zelf nog een enorme pot suiker met oude stokjes staan. :9 Die pot openmaken en mijn hele dag is weer goed. O+ Die geur. O+
Ja, maar niet alle vanillesuiker van dr oetker is met vanille.
Vaniline is ronduit smerig als je echte vanille kent
Ik heb recent weer een batch vanille in Vodka gezet. Eigen vanille extract
:-)
CUL / Vanille-extract of siroop maken, experiment
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136076017
Dat experiment volgde ik. :Y

Als de stokjes bij de Lidl weer in de aanbieding zijn dan sla ik er weer een hoop in en ga ik ook aan zo'n fles beginnen.
pi_136076188
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 22:19 schreef PdeHoog het volgende:
Wanneer was dat? Ik ken er maar eentje. Begin van WO2 als de Sovjets het halve poolse officierskorps ombrengen.
http://en.wikipedia.org/w(...)_and_Eastern_Galicia
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_136076250
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 22:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Flan is veel lekkerder, dan bind je de pudding met ei ipv met zetmeel, geeft een hele mooie structuur. Erg lekker met een caramelsaus.

Flan Caramel
Suiker
4 eieren
2 kopjes melk
vanille
zet een steelpannetje op het vuur met een kopje water en breng aan de kook.
Neem een teflon antiaanbak koekepannetje en doe er een flinke hoeveelheid suiker is, zeg maar een ons of zo.
Smelt de suiker op een laag vuur, en laat dit zacht carameliseren.
Als de suiker caramel is, en vloeibaar giet je deze onder continu roeren beetje bij beetje in het kokende water, het gaat heftig koken omdat de suiker heter is als kokend water.
Giet NOOIT kokend water in de suikerpan, das bloedlink, spuitende spetterende suiker en kokend water kunnen dan alle kanten op vliegen
Je kookt de caramel water mix tot ie wat dikker begint te worden, maar moet nog geen draden trekken.
Je caramelsaus is nu klaar.
Neem Timbaaltjes, of kopjes, en beboter deze, wrijf ze in met boter dus, aan de binnenkant.
doe nu wat suiker in een kopje en bedek de boter met suiker, en giet wat over is in het volgende kopje. (4 stuks)
giet nu voorzichtig de afgekoelde caramelsaus in de kopjes.
Neem 4 eieren, wat suiker met 2 kopjes melk, en kluts deze door elkaar, met eventueel wat vanille erdoor (zaadjes uit een boon of gewoon vanille suiker, dr oetker heeft vanille suiker met echte vanille, ipv vanilin een smaakstof die naar vanille smaakt)

Giet het eimengsel voorzichtig in de timbaaltjes, (of kopjes)
en zet het in een overvaste schaal met die je 3/4 vult met water. Dit zet je in de oven bij 175 graden (hoe lang ligt aan je oven) tot het mengsel stijf is, en goudbruin.
Af laten koelen, langs de wand losmaken indien nodig met een mesje, en er een toetjes bord boven op leggen, en dan omdraaien.
Nu staat het timbaaltje ondersteboven op je bordje en je tilt het voorzichtig op zodat je flan (puddinkje) op het bord blijft staan, de dikke caramel loopt er prachtig overheen.

Heeeeeeel erg lekker
Oh, dat ga ik morgen eens maken! Nu al zin in *O*
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_136076717
Eerste bakkie thee bij de buurvrouw; gevulde koek.
Tweede bakkie; 'lust je chocola?'
'ja tuurlijk'
Komt ze aanzetten met 2 repen.
Eet nooit een hele reep maar nu wel anders at ze t alleen, ook zo zielig :{ :P
'oh tis half 10, ik maak t niet te laat'
'oh al 10 uur?'
En net pas thuis :'). Nog ff gauw n glaasje vitamine op en nu in bed.
Morgen na werken verjaardag oudste zus, daar eten. Benieuwd wat ze gaat maken :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_136076913
quote:
14s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 19:53 schreef Myraela het volgende:

[..]

Dat heb ik ook. :D Ik vergeet gewoon altijd dingen, of ik besluit ineens totaal random iets heel anders te gaan eten. En dat is allemaal geen ramp, alleen begint het een beetje duur te worden en mijn spaargeld begint een beetje op te raken hoe langer ik thuis zit. :')
Ik vind t iedere avond n ramp. Verander 100x van gedachten en soms is t dan 20u en is de super dicht omdat ik t nog niet weet.. En dan pak ik noodles of diepvriesdingen die ik in de oven kan gooien.
Ben blij als ik ergens eet, bv morgen. Hoef ik niet na te denken...
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_136076978
Je hebt altijd wel leuk contact met je buuf, FFT *O* Gezellig hoor.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_136077121
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 23:06 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Ik vind t iedere avond n ramp. Verander 100x van gedachten en soms is t dan 20u en is de super dicht omdat ik t nog niet weet.. En dan pak ik noodles of diepvriesdingen die ik in de oven kan gooien.
Ben blij als ik ergens eet, bv morgen. Hoef ik niet na te denken...
Weekmenu bedenken en vervolgens verstand op nul zetten en koken :Y
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_136077162
Kado'tje gekregen! Leuke vershoud/bewaardoosjes in 3 formaten. Omdat ik haar zoveel eten geef zegt ze haha.
Ja leuk hoor Isa, contact met mn buuf :Y. Verder niemand hier...
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_136077262
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 23:11 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Weekmenu bedenken en vervolgens verstand op nul zetten en koken :Y
gebrek aan ruggegraat, heel erg. Soms haal ik wat uit de vriezer en gooi ik t andere dag alsnog weg omdat ik perse iets anders wil.
Moet gewoon terug naar mn ouders, eten wat de pot schaft. Klaar!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_136077347
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 23:13 schreef FutureFairytale het volgende:
gebrek aan ruggegraat, heel erg. Soms haal ik wat uit de vriezer en gooi ik t andere dag alsnog weg omdat ik perse iets anders wil.
Moet gewoon terug naar mn ouders, eten wat de pot schaft. Klaar!
Nee, dat laatste moet nou juist niet :D Dat is wel een hele rare oplossing voor je 'probleempje' :P
Je moet gewoon beter plannen. Je kan wel elke dag je moeder vragen: wat kook je? En dat dan ook klaarmaken. Ben je van het inspiratiedeel af.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_136077488
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 23:13 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

gebrek aan ruggegraat, heel erg. Soms haal ik wat uit de vriezer en gooi ik t andere dag alsnog weg omdat ik perse iets anders wil.
Moet gewoon terug naar mn ouders, eten wat de pot schaft. Klaar!
Dat is nou dom en geldverspilling :o Voedselverspilling ook trouwens :P
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_136077623
Bedtijd. Hopelijk worden de katten zometeen rustiger. Ze zijn wat onrustig -O-
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_136078150
Nola speelt graag met wattenstaafjes en nu heeft Ross de hele bak met wattenstaafjes leeg gegooid op de vloer :') ! Ze is nu wat in de war wat ze met zoveel staafjes moet.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_136079338
Overdaad schaadt :+


Heet ze nou nog steeds geen Lola the rockchickpoes O+
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')