Wanneer was dat? Ik ken er maar eentje. Begin van WO2 als de Sovjets het halve poolse officierskorps ombrengen.quote:Op dinsdag 28 januari 2014 21:48 schreef Isabeau het volgende:
Ik stumblede weer eens op een gebeurtenis in de geschiedenis waar ik geen weet van had. Weer een genocide, ditmaal op Polen, waarbij met name vrouwen en kinderen werden gemarteld en vermoord. Zo'n 70.000-100.000. Menselijke wreedheid blijft me maar verbazenMisschien is dat ook wel erg dom, dat het me blijft verbazen.
Vind je dat vies? Ik heb het nog nooit zelfgemaakt op, morgen eens een sausje bij maken en hopelijk is het dan wel lekker.quote:
Griesmeel is absoluut niet mijn ding. Mijn moeder maakte dat vroeger wel eens. Maar goed.....misschien moet ik het zelf eens proberen. Mijn moeder was niet altijd een even goede kokquote:Op dinsdag 28 januari 2014 22:24 schreef Myraela het volgende:
[..]
Vind je dat vies? Ik heb het nog nooit zelfgemaakt op, morgen eens een sausje bij maken en hopelijk is het dan wel lekker.
Ik ken alleen de mona variant, die vind ik een beetje smakeloos.
Het is erg simpel in ieder geval. En mijn handen ruiken nu lekker naar vanille.quote:Op dinsdag 28 januari 2014 22:28 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Griesmeel is absoluut niet mijn ding. Mijn moeder maakte dat vroeger wel eens. Maar goed.....misschien moet ik het zelf eens proberen. Mijn moeder was niet altijd een even goede kok
Ja, maar niet alle vanillesuiker van dr oetker is met vanille.quote:Op dinsdag 28 januari 2014 22:33 schreef Myraela het volgende:
Dat ga ik eens maken voor mijn mama, die was vroeger altijd gek op die supermarkt flan in Frankrijk.
Ik wist trouwens niet dat Oetker vanille suiker heeft met echte vanille, goed om te weten. Al heb ik zelf nog een enorme pot suiker met oude stokjes staan.Die pot openmaken en mijn hele dag is weer goed.
Die geur.
http://en.wikipedia.org/w(...)_and_Eastern_Galiciaquote:Op dinsdag 28 januari 2014 22:19 schreef PdeHoog het volgende:
Wanneer was dat? Ik ken er maar eentje. Begin van WO2 als de Sovjets het halve poolse officierskorps ombrengen.
Oh, dat ga ik morgen eens maken! Nu al zin inquote:Op dinsdag 28 januari 2014 22:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Flan is veel lekkerder, dan bind je de pudding met ei ipv met zetmeel, geeft een hele mooie structuur. Erg lekker met een caramelsaus.
Flan Caramel
Suiker
4 eieren
2 kopjes melk
vanille
zet een steelpannetje op het vuur met een kopje water en breng aan de kook.
Neem een teflon antiaanbak koekepannetje en doe er een flinke hoeveelheid suiker is, zeg maar een ons of zo.
Smelt de suiker op een laag vuur, en laat dit zacht carameliseren.
Als de suiker caramel is, en vloeibaar giet je deze onder continu roeren beetje bij beetje in het kokende water, het gaat heftig koken omdat de suiker heter is als kokend water.
Giet NOOIT kokend water in de suikerpan, das bloedlink, spuitende spetterende suiker en kokend water kunnen dan alle kanten op vliegen
Je kookt de caramel water mix tot ie wat dikker begint te worden, maar moet nog geen draden trekken.
Je caramelsaus is nu klaar.
Neem Timbaaltjes, of kopjes, en beboter deze, wrijf ze in met boter dus, aan de binnenkant.
doe nu wat suiker in een kopje en bedek de boter met suiker, en giet wat over is in het volgende kopje. (4 stuks)
giet nu voorzichtig de afgekoelde caramelsaus in de kopjes.
Neem 4 eieren, wat suiker met 2 kopjes melk, en kluts deze door elkaar, met eventueel wat vanille erdoor (zaadjes uit een boon of gewoon vanille suiker, dr oetker heeft vanille suiker met echte vanille, ipv vanilin een smaakstof die naar vanille smaakt)
Giet het eimengsel voorzichtig in de timbaaltjes, (of kopjes)
en zet het in een overvaste schaal met die je 3/4 vult met water. Dit zet je in de oven bij 175 graden (hoe lang ligt aan je oven) tot het mengsel stijf is, en goudbruin.
Af laten koelen, langs de wand losmaken indien nodig met een mesje, en er een toetjes bord boven op leggen, en dan omdraaien.
Nu staat het timbaaltje ondersteboven op je bordje en je tilt het voorzichtig op zodat je flan (puddinkje) op het bord blijft staan, de dikke caramel loopt er prachtig overheen.
Heeeeeeel erg lekker
Ik vind t iedere avond n ramp. Verander 100x van gedachten en soms is t dan 20u en is de super dicht omdat ik t nog niet weet.. En dan pak ik noodles of diepvriesdingen die ik in de oven kan gooien.quote:Op dinsdag 28 januari 2014 19:53 schreef Myraela het volgende:
[..]
Dat heb ik ook.Ik vergeet gewoon altijd dingen, of ik besluit ineens totaal random iets heel anders te gaan eten. En dat is allemaal geen ramp, alleen begint het een beetje duur te worden en mijn spaargeld begint een beetje op te raken hoe langer ik thuis zit.
Weekmenu bedenken en vervolgens verstand op nul zetten en kokenquote:Op dinsdag 28 januari 2014 23:06 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik vind t iedere avond n ramp. Verander 100x van gedachten en soms is t dan 20u en is de super dicht omdat ik t nog niet weet.. En dan pak ik noodles of diepvriesdingen die ik in de oven kan gooien.
Ben blij als ik ergens eet, bv morgen. Hoef ik niet na te denken...
gebrek aan ruggegraat, heel erg. Soms haal ik wat uit de vriezer en gooi ik t andere dag alsnog weg omdat ik perse iets anders wil.quote:Op dinsdag 28 januari 2014 23:11 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Weekmenu bedenken en vervolgens verstand op nul zetten en koken
Nee, dat laatste moet nou juist nietquote:Op dinsdag 28 januari 2014 23:13 schreef FutureFairytale het volgende:
gebrek aan ruggegraat, heel erg. Soms haal ik wat uit de vriezer en gooi ik t andere dag alsnog weg omdat ik perse iets anders wil.
Moet gewoon terug naar mn ouders, eten wat de pot schaft. Klaar!
Dat is nou dom en geldverspillingquote:Op dinsdag 28 januari 2014 23:13 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
gebrek aan ruggegraat, heel erg. Soms haal ik wat uit de vriezer en gooi ik t andere dag alsnog weg omdat ik perse iets anders wil.
Moet gewoon terug naar mn ouders, eten wat de pot schaft. Klaar!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |