abonnement Unibet Coolblue
pi_135641008
Heel toevallig heb ik gisteren van een halve fles pompoen romige soep van gemaakt. Heb via Google een recept van Nigella gevonden, waarin ze vermelddde dat geroosterd pompoen een intenser smaak geeft.
Ik heb toen de pompoen zonder schil in stukken gesneden en half uurtje in grill/hete lucht oven zacht laten worden. Daarna de pompoen in een pan met wat bakolie 3 sjalotjes gefruit, vervolgens de groente in een pan met 1 liter groentebouillon gezet. Daarna in een steelpan roux gemaakt (50 gr boter en bloem mengen) dit ook in de soeppan gooien. De staafmixer erin totdat alle pompoenstukjes vermalen zijn. Flinke eetlepel creme fraiche in roeren en je hebt een zalig geel oranje soepje :)
quote:
7s.gif Op vrijdag 17 januari 2014 20:07 schreef Sauslepel het volgende:
Zag vandaag op de markt een pompoen liggen, aangezien me dat wel interessant leek heb ik 'm meegenomen. Nu heb ik de pompoen in blokjes gesneden en gewoon wat gebakken tussen wat aardappelblokjes. Niet heel erg bijzonder, maar de smaak en geur van de pompoen vond ik wel heel erg lekker.

Nu heb ik wel eens gehoord van pompoensoep, maar ik weet niet wat voor pompoen je daarvoor moet/kan gebruiken. Bovendien staat bij alle recepten 'pompoen' en wordt dit niet verder uitgelegd, terwijl er volgens mij heel veel (eetbare) pompoensoorten zijn.

De pompoen die ik kocht, en wel eens vaker heb zien liggen, betreft een flespompoen (butternut squash), iemand hier tips voor? Zou graag eens een soep proberen. :Y)
pi_135641382
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 14:41 schreef habitue het volgende:

[..]

Ik kan wel koken, maak zo af en toe lasagne en vind het heel lekker. En nu?
Prima, daar is zelfs een topicreeks over. Ik oordeel over het gerecht, niet over de mensen die het maken. Ik heb ook wel dingen waar ik een zwak voor heb.

quote:
En waarom zou je het niet lekker kunnen maken? Je kunt er zo ontzettend mee varieren.
Ik zie de potentie niet. Ik zou ook zeggen dat als iets wel potentie heeft om echt te lekker te zijn, dat het dan niet aankomt om de mogelijke variaties.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 18 januari 2014 @ 15:07:31 #103
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_135641713
Ik kan prima koken al zeg ik het zelf, en nee, niet 5 gerechten ofzo en niet uit pakjes ;)
Ik snap de lasagne discussie/aversie niet, maar goed, zo heeft ieder zijn ding denk ik dan maar. Dat lasagne een "moddervette hap" is ben ik het ook niet mee eens. Als je bijvoorbeeld een Honig mix gebruikt en er slagroom doorheen mikt ipv melk (ja, ik heb van mensen gehoord die dat doen :') ) en er een ton kaas overheen mikt is het een vette derrie ja.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_135641724
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 14:56 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Prima, daar is zelfs een topicreeks over. Ik oordeel over het gerecht, niet over de mensen die het maken. Ik heb ook wel dingen waar ik een zwak voor heb.

[..]

Je zei net dat lasagne gemaakt wordt door mensen die niet kunnen koken. Dat is een aardig oordeel.

quote:
Ik zie de potentie niet. Ik zou ook zeggen dat als iets wel potentie heeft om echt te lekker te zijn, dat het dan niet aankomt om de mogelijke variaties.
Ik vind het juist wel een indicatie of iets potentie heeft, je kunt het gerecht dan immers aanpassen naar je eigen smaak.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 18 januari 2014 @ 15:07:56 #105
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_135641728
quote:
7s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 14:45 schreef GangsterJo het volgende:
Heel toevallig heb ik gisteren van een halve fles pompoen romige soep van gemaakt. Heb via Google een recept van Nigella gevonden, waarin ze vermelddde dat geroosterd pompoen een intenser smaak geeft.
Ik heb toen de pompoen zonder schil in stukken gesneden en half uurtje in grill/hete lucht oven zacht laten worden. Daarna de pompoen in een pan met wat bakolie 3 sjalotjes gefruit, vervolgens de groente in een pan met 1 liter groentebouillon gezet. Daarna in een steelpan roux gemaakt (50 gr boter en bloem mengen) dit ook in de soeppan gooien. De staafmixer erin totdat alle pompoenstukjes vermalen zijn. Flinke eetlepel creme fraiche in roeren en je hebt een zalig geel oranje soepje :)

[..]

Mooi!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_135641939
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 15:07 schreef habitue het volgende:

[..]

Je zei net dat lasagne gemaakt wordt door mensen die niet kunnen koken. Dat is een aardig oordeel.
Ik geef aan dat ik het daarvan ken, dat dat mijn ervaring met het gerecht is. Ik stel niet dat iedereen die wel eens lasagne maakt niet kan koken.

quote:
Ik vind het juist wel een indicatie of iets potentie heeft, je kunt het gerecht dan immers aanpassen naar je eigen smaak.
Als ik dat zou doen dan zou ik geen pastavellen in de oven doen en dan zou ik gehakt niet combineren met bechamel. Dan houdt het vrij snel op lasagne te zijn lijkt me.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_135642159
Culi snobisme. O+.
pi_135642257
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 15:16 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik geef aan dat ik het daarvan ken, dat dat mijn ervaring met het gerecht is. Ik stel niet dat iedereen die wel eens lasagne maakt niet kan koken.

[..]

Dat zei je later, waarvan akte.

quote:
Als ik dat zou doen dan zou ik geen pastavellen in de oven doen en dan zou ik gehakt niet combineren met bechamel. Dan houdt het vrij snel op lasagne te zijn lijkt me.
Nee dat is zo, maargoed dan krijg je de discussie hoe ver je een gerecht kan ombuigen om nog steeds lasagne genoemd te mogen worden.
Ik vind lasagne met zalm spinazie en geitenkaas ook lasagne wat niet te vergelijken is met lasagne bolognese.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 18 januari 2014 @ 15:37:14 #109
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_135642514
Dit noem ik overigens geen lasagne, en je maakt me er ook niet bepaald blij mee :D

Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 18 januari 2014 @ 16:11:22 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135643476
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 15:37 schreef Molo het volgende:
Dit noem ik overigens geen lasagne, en je maakt me er ook niet bepaald blij mee :D

[ afbeelding ]
Teiltje!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135644187
Pasta moet je koken, hoort gewoon niet uit een oven te komen. Lasagna :r
  zaterdag 18 januari 2014 @ 16:43:54 #112
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135644538
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 14:41 schreef habitue het volgende:

[..]
En waarom zou je het niet lekker kunnen maken? Je kunt er zo ontzettend mee varieren.
Het hele concept van lasagne deugt gewoon niet. Net als het concept van soesjes. Dat hadden destijds toen ze het bedachten meteen moeten afgekeuren en wegmieteren. Foutje, bedankt!
pi_135645159
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 16:43 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Het hele concept van lasagne deugt gewoon niet. Net als het concept van soesjes. Dat hadden destijds toen ze het bedachten meteen moeten afgekeuren en wegmieteren. Foutje, bedankt!
Dat heb ik nou met sushi en alles waar banaan in verwerkt is. Ook gewoon wegmieteren dan maar?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 18 januari 2014 @ 17:09:19 #114
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135645329
Nee, je snapt het niet helemaal. Geeft verder ook niet. Het is er en het gaat niet meer weg. Dus laat maar.
pi_135645520
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 17:09 schreef RobinOok het volgende:
Nee, je snapt het niet helemaal. Geeft verder ook niet. Het is er en het gaat niet meer weg. Dus laat maar.
Volgens mij snap jij niet helemaal dat smaak subjectief is, welke "concepten"wel of niet deugen dus ook.

Dus laat maar inderdaad.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 18 januari 2014 @ 17:20:37 #116
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_135645644
Ik dacht dat ik een snob was, maar mijn god zeg _O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 18 januari 2014 @ 17:25:37 #117
414785 sirdanilot
pi_135645776
Onvoorstelbaar wat een culisnobbisme. 'Pasta hoort niet in de oven', 'variaties zijn slecht', hahahahaha :')

M.i. is alles met lasagnevellen-saus-kaas in de oven lasagne, ook al maken ze er een niet-italiaanse variant van. Dat ding op de foto met mais lijkt me erg lekker trouwens. Al hou ik het zelf liever bij meer italiaanse smaken.

Net als dat alles op een plak pizzadeeg uit de oven een pizza is (zelfs de verschrikkelijke pizza hawaii), alles met spaghetti spaghetti is, etc.

Culisnobbisten die aleen 'authentiek' eten willen hebbe :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 18 januari 2014 @ 17:54:47 #118
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_135646619
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 08:26 schreef RobinOok het volgende:
Ik hou helemaaaaal niet van soesjes. Stom concept. Vies deeg met een grote, vette klodder in het midden. Blugh. De allerergste zijn Bosche bollen. Brrrr.
Bossche bollen en moorkoppen vind ik ook niet lekker maar dat komt door de chocoladefondant, hou ik niet van.
Daarbij zijn die ook ge groot om een hap van te nemen zonder dan je neus onder de slagroom komt te zitten :D
Met bananensoezen en tompoezen haal ik altijd de bovenkant eraf, eerst een "bootje"met bakkersroom, banaan en slagroom en als "toetje" de bovenkant met het glazuur... dat laaste is vooral de traktatie :9~ :Y)

En lasagne vind ik opzich wel lekker maar bechamel weer niet, dat laat ik dus sowieso altijd weg.. gewoon een mooie kaasgratin erover.
Al maak ik liever gewoon spaghetti.
  zaterdag 18 januari 2014 @ 18:00:28 #119
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_135646793
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 15:37 schreef Molo het volgende:
Dit noem ik overigens geen lasagne, en je maakt me er ook niet bepaald blij mee :D

[ afbeelding ]
Ik zou het een rijk gevulde quesadilla noemen..
  zaterdag 18 januari 2014 @ 20:30:44 #120
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135652998
quote:
1s.gif Op woensdag 15 januari 2014 16:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pekelen
5 Liter Water
1 kg Zout
6 Tenen knoflook
20 Peperkorrels
10 Kruidnagels
5 Blaadjes laurier
3 EL Mosterdzaad
10 Jeneverbessen
Water met de ingredienten aan de kook brengen,
intussen de zwoert wiebervorming insnijden en vlees met een sateprikker inprikken
Water helemaal laten afkoelen, bv een nachtje buiten, wel deksel erop.
Als het water koud is (niet lauw) het vlees erin en het 2 a 3 dagen in de koelkast laten staan.
Dan vlees afspoelen en droogdeppen,
Oven op 160-180 graden (afhankelijk of je een turbooven hebt) en garen tot minstens een kerntemperatuur van 70-75 graden, en de zwoerd krokant en knapperig.
Dan laten rusten, ca 10 minuten
Serveren met bruine saus, aardappels, rode kool of zuurkool, spruiten, goed glas bier.
Heel klassiek, heel mooi en je krijgt er dorst van
De zwoerd is erg lekker krokant knapperig,
Had mijn krustenbraten sinds donderdag in deze pekel, plat stuk van 2.5 kilo.
Vandaag 3,5 uur in de oven, eerste 2 uur op 160, daarna 1,5 op 200
De zwoert was geweldig lekker, vlees bijna perfect (iets te mager)
Voor je hem in de oven stopt de zwoerd met een anderhalf, twee liter kokend water in een straaltje overgieten, zodat de eiwitten stollen. Dit zorgt ervoor dat hij extra krokant wordt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 18 januari 2014 @ 20:52:02 #121
97745 Thorical
finding a way
pi_135654184
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 januari 2014 20:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Had mijn krustenbraten sinds donderdag in deze pekel, plat stuk van 2.5 kilo.
Vandaag 3,5 uur in de oven, eerste 2 uur op 160, daarna 1,5 op 200
De zwoert was geweldig lekker, vlees bijna perfect (iets te mager)
Voor je hem in de oven stopt de zwoerd met een anderhalf, twee liter kokend water in een straaltje overgieten, zodat de eiwitten stollen. Dit zorgt ervoor dat hij extra krokant wordt
Geweldig, zoiets had ik een paar jaar geleden ook gemaakt. Het smaakte heerlijk, allebei een beschaafd stukje van de 3 kilo buikspek. 2 Dagen niet thuis geweest en alles was op. Hadden 2 meiden zeker 2 kilo varken weggewerkt. Met als excuus dat het te lekker was.
pi_135667317
Ik ga volgende week een stuk schouder van het livar varken bestellen (3,5 kilo) zou ik het bovenstaande recept ook hiervoor kunnen gebruiken inclusief pekelen ?
  zondag 19 januari 2014 @ 09:14:59 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135667397
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2014 09:06 schreef Sorella het volgende:
Ik ga volgende week een stuk schouder van het livar varken bestellen (3,5 kilo) zou ik het bovenstaande recept ook hiervoor kunnen gebruiken inclusief pekelen ?
Ja, bestel hem wel met zwoerd, anders krijg je hem zonder. Als je hem langer dan 2-3 dagen gaat pekelen, koop dan nitrietpekelzout bij je slager.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_135667948
quote:
1s.gif Op zondag 19 januari 2014 09:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, bestel hem wel met zwoerd, anders krijg je hem zonder. Als je hem langer dan 2-3 dagen gaat pekelen, koop dan nitrietpekelzout bij je slager.
Met zwoerd en bot bestel ik hem.
Als ik hem nu dinsdag ophaal, woensdag ik de pekel leg dan kan ik hem vrijdag gaan bereiden of kan ik hem beter op de dag van aankoop in de pekel leggen ? dan ga ik even kijken of ik hem woensdag kan halen.
  zondag 19 januari 2014 @ 10:37:00 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135668422
quote:
0s.gif Op zondag 19 januari 2014 10:03 schreef Sorella het volgende:

[..]

Met zwoerd en bot bestel ik hem.
Als ik hem nu dinsdag ophaal, woensdag ik de pekel leg dan kan ik hem vrijdag gaan bereiden of kan ik hem beter op de dag van aankoop in de pekel leggen ? dan ga ik even kijken of ik hem woensdag kan halen.
Maakt niet uit, als ie koud in de koelkast ligt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')