abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_142497977
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 juli 2014 22:45 schreef MonkNL het volgende:

[..]

Zo'n mooie oven, maar vind je pizza er wat flets uit zien. Ik zou persoonlijk die metalen rand weg halen zodat je de hittebron wat heen en weer kan schuiven. Ook kan je dan de pizza dichter met de rand tegen de gloeiende kolen aan leggen. Ik hou zelf meer van wat dikkere randen, waar "door de gist" van die mooie zwarte luchtbellen in zitten. Welk deeg recept gebruik je? En hoe lang is je rijstijd?
Goed te horen dat er nog potentie voor verbetering is. Ik heb een variant van een recept gebruikt dat ik hier eerder zag:
600 gr bloem
400 ml water
gist, zout en een theelepel honing
Het deeg heeft eerst 3 uur op kamertemperatuur (vandaag 27 graden) gerezen. Daarna heb ik de lucht eruit gedrukt en het nog twee uur in de koelkast gezet. Daarna opgebold en een uur laten rusten voordat ik de pizza vormde.

Ik begrijp je punt van de wat witte rand. Ik hou niet zo van die hele brede droge korsten, maar een beetje bruiner zou wel mogen. De bodem is trouwens wel gaar hoor. Als ik de rand weg haal zie ik de pizza aan één kant verbranden. Het draaien van de pizza is dan een optie, maar ook een lastig klusje en ongelukjes met as op de pizza tot gevolg heb je dan snel. Wellicht dat ik de volgende keer de rand in smeer met olijfolie, dat schijnt het bruinen wat te versnellen.
pi_142545553
Waarom die laatste rijs in de koelkast? Gebruik de koelkast zelf alleen als ik met relatief weinig gist het deeg een dag van te voren maak. Probeer na een rijs van ong 2 a 3 uur je deg op te delen en op te bollen. Dan een uurtje laten rusten, en dan vormen en bakken. Bruinen van de rand kan je ook bereiken door de rand van de pizza langs het gloeiende hout te draaien.
  donderdag 24 juli 2014 @ 02:34:11 #237
385968 LompeWorst
Mijn huid, wat doe je D:
pi_142668218
Wij hebben in de combi oven de standaard metalen plaat/schaal.

Zou ik daar een pizza op kunnen bakken?
Op woensdag 3 oktober 2012 23:33 schreef Fopje het volgende:
Ik ben nu gewoon serieus bang dat de worst uit het bakje tot leven in gekomen en een account heeft aangemaakt. Fuck.
Op zaterdag 29 maart 2014 00:54 schreef SgtPorkbeans het volgende:
Ik mag jou _O_
  donderdag 24 juli 2014 @ 03:02:14 #238
194233 Friday12
Originele kloon
pi_142668627
quote:
16s.gif Op donderdag 24 juli 2014 02:34 schreef LompeWorst het volgende:
Wij hebben in de combi oven de standaard metalen plaat/schaal.

Zou ik daar een pizza op kunnen bakken?
Vast wel gewoon proberen! Zorg wel dat je bodem dun is met dat soort kleine ovens(mijn oven is klein en word max 220C :P
pi_142991344
Er zit niet zo veel leven meer in dit topic. Is het te warm voor pizza's of heeft iedereen het nu wel een keertje geprobeerd?

Stap voor stap bereik ik nog steeds verbetering. Het insmeren van de rand met olijfolie en het draaien van de pizza tijdens het bakken met een haak levert nu bruine randen op.

pi_143039974
Ziet er lekker uit. :D

Ik heb al een tijd geen pizza's meer gebakken, heb er even geen tijd voor. Komt wel weer hoop ik..
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_143043022
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 16:07 schreef Sparafucile het volgende:
Er zit niet zo veel leven meer in dit topic. Is het te warm voor pizza's of heeft iedereen het nu wel een keertje geprobeerd?

Stap voor stap bereik ik nog steeds verbetering. Het insmeren van de rand met olijfolie en het draaien van de pizza tijdens het bakken met een haak levert nu bruine randen op.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die bovenste ziet er wel goed uit, stuk beter dan je vorige lading al.
  Moderator maandag 4 augustus 2014 @ 08:51:40 #242
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_143043141
Gisteren nog pizza's gemaakt met de Pizzarette :9
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_143043715
Bak ze wekelijks, alleen maak ik er de laatste tijd weinig foto's van.. :P
pi_143044653
Ik ook gisteren weer lekker pizza's en wat focaccia gebakken hoor.
Dat het topic minder levendig is komt ook doordat Maximus er niet meer is :'(
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 4 augustus 2014 @ 16:35:14 #245
430335 Willoow
Ik haat jullie
pi_143055875
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 16:07 schreef Sparafucile het volgende:
Er zit niet zo veel leven meer in dit topic. Is het te warm voor pizza's of heeft iedereen het nu wel een keertje geprobeerd?

Stap voor stap bereik ik nog steeds verbetering. Het insmeren van de rand met olijfolie en het draaien van de pizza tijdens het bakken met een haak levert nu bruine randen op.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die bovenste ziet er echt lekker uit :Y)
Though those that are betrayed do feel the treason sharply, yet the traitor stands in worse case of woe.
pi_143078830
quote:
0s.gif Op maandag 4 augustus 2014 10:23 schreef Gripper het volgende:
Ik ook gisteren weer lekker pizza's en wat focaccia gebakken hoor.
Dat het topic minder levendig is komt ook doordat Maximus er niet meer is :'(
Zo'n focaccia ga ik ook eens proberen. Welk recept gebruik jij? Hebben jullie nog andere geschikte recepten voor gerechten die je na het pizza bakken in de oven kunt maken?
pi_143079023
Vrijwel alle ovengerechten en/of brood. Ik heb van de week ratatouille gemaakt uit de steenoven. Was in 10/15 min klaar.
pi_143079282
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 augustus 2014 08:49 schreef Sparafucile het volgende:

[..]

Zo'n focaccia ga ik ook eens proberen. Welk recept gebruik jij? Hebben jullie nog andere geschikte recepten voor gerechten die je na het pizza bakken in de oven kunt maken?
Tijdens opwarmen van de oven (als ie nog rond de 200 graden zit) werk ik 1 bol standaard pizzadeeg uit tot een lap van 1 cm dik, dus het deeg blijft wel wat dikker dan een pizzabodem, en ook kleiner. je kan m ovaal maken of rond, net wat je wilt.

Bovenkant bestrijken met wat olie voor een mooie bruine korst, wat zout erover heen malen, en takjes rozemarijn.
Dan net zoals een pizza een minuut of 5 in de oven.

Een andere lekkere is een rotolino. Je maakt van een bol pizzadeeg een hele lange lap van 10 bij 50 cm, die beleg je met wat je maar lekker vindt, en dan dichtklappen. Als een lange worst bakken op de pizzasteen, na het bakken in stukjes snijden zodat je voor iedereen wat mini-calzones hebt.

Ik heb een heel leuk boek gevonden een tijdje geleden, echte aanrader, daar staan ook al die recepten voor andere gerechten dan de standaard pizza in.

http://www.bol.com/nl/p/pizza/9200000011221473/
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_143119524
Maar eens even TVP' en dit topic.
Maak zelf ook graag pizza, alleen de fout gemaakt om volkorendeeg te kopen. Vond de bodem niet te vreten :(
U MAD?
pi_143127499
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 16:07 schreef Sparafucile het volgende:
Er zit niet zo veel leven meer in dit topic. Is het te warm voor pizza's of heeft iedereen het nu wel een keertje geprobeerd?
Ik lurk al een lange tijd op fok en nu ik een account heb, vond ik 't maar even tijd om bij te dragen. :+

Ik maak voor mijn pizza's het deeg zelf (zoals de meeste hier, zie ik) en ik gebruik een aangepast recept van Rudolph:

250 g patentbloem
150 ml water
8 g olijfolie
6 g zout
5 g gist

Deegcirkeltje, mengen en dan kneden voor een paar minuten. Daarna in een glazen schaal met folie erover laten rijzen voor 45 minuten. Dan lucht eruit kneden en uitrollen maar. Op de foto, dit is een oude foto, een vierkante pizza, tegenwoordig zijn ze rond(ish). Eenmaal naar de bakplaat verplaatst dan vouw ik er een randje in.

Daarna wordt de saus gemaakt (wat frito met blokjes tomaat, versnipperde ui, knoflook en pizzakruiden) en erover gesmeerd, gevolgd door alles waar we trek in hebben. Meestal kaas, vlees (salami of cervelaat ofzo), ui, paprika, tomaat en mozerella en dan een kwartiertje op 250 graden in de oven.

Eindresultaat: veel teveel calorieën, teveel om te eten maar je doet het toch en heeeeerlijk!

pi_143127580
Probeer het eens met tipo00 (zie recept(en) in de OP, vooral die van O+ Maximus ;( O+ ) en ik denk dat je betere resultaten krijgt dan met patentbloem.
Ja doei.
pi_143128930
De temperatuur is van vele grotere invloed, dan de maling heb ik gemerkt.
pi_143129127
quote:
3s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 16:22 schreef motorbloempje het volgende:
Probeer het eens met tipo00 (zie recept(en) in de OP, vooral die van O+ Maximus ;( O+ ) en ik denk dat je betere resultaten krijgt dan met patentbloem.
Ik heb juist een uitstekende korst met het huidige recept. Ging m'n brood bakken maar zo goed! oO<

Wat maakt het tipo00 recept dan beter? Luchtiger deeg ofzo?
  Moderator woensdag 6 augustus 2014 @ 17:20:28 #254
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_143129639
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 17:02 schreef Setheh het volgende:

[..]

Ik heb juist een uitstekende korst met het huidige recept. Ging m'n brood bakken maar zo goed! oO<

Wat maakt het tipo00 recept dan beter? Luchtiger deeg ofzo?
Meer gluten, dus het deeg is elastischer.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_143137545
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 17:20 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Meer gluten, dus het deeg is elastischer.
Het lijkt me vooral handig voor mijn broodrecepten, maar m'n pizzadeeg is juist aan alle kanten goed, wat mij betreft. Kan ik heus wel een keertje een ander recept proberen hoor, is alleen maar leuk, alleen ik kreeg de indruk dat er iets mis was met m'n huidige deeg terwijl ik juist hartstikke tevreden ben, dus ik vroeg me af of jullie iets opgevallen was dat de suggestie werd gedaan. ;)
  Moderator woensdag 6 augustus 2014 @ 21:27:28 #256
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_143140854
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 20:32 schreef Setheh het volgende:

[..]

Het lijkt me vooral handig voor mijn broodrecepten, maar m'n pizzadeeg is juist aan alle kanten goed, wat mij betreft. Kan ik heus wel een keertje een ander recept proberen hoor, is alleen maar leuk, alleen ik kreeg de indruk dat er iets mis was met m'n huidige deeg terwijl ik juist hartstikke tevreden ben, dus ik vroeg me af of jullie iets opgevallen was dat de suggestie werd gedaan. ;)
Ik weet niet hoe je bodem smaakt en wat voor krokantheid hij heeft, daar zit hem toch wel een groot gedeelte van de kwaliteit van een pizza.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_143143652
De smaak is prima! Ook lekker krokant. Enige waar ik af en toe last van heb is dat de korst wat hard kan worden als je 'm net een minuutje of twee te lang in de oven laat.
pi_143633505
Voor mij voorlopig geen buffelmozzarella meer...

'Dierenmishandeling bij productie buffelmozzarella'
  Moderator woensdag 20 augustus 2014 @ 23:10:09 #259
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_143649678
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_143653404
Koe mozarella is toch zo wit en smaakloos (euroshopper).
Itt de mozarella di buffala die ik altijd heb (nu dus niet meer).
Walgelijk van die kut bedrijven.

Desondanks. Van de week maar weer eens pizza bakken. Met biologische kaas dan maar ;) .
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')