abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 15 juli 2014 @ 22:13:03 #226
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_142341134
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 22:10 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Hmm het swypen geen niet helemaal zoals het moet dus ;') Maar ik bedoel dat spul van buffel melk wat je in het koelvak van de supermarkt vindt :+ (al vermoed ik dat de shoarma boer geen buffel mozzarella gebruikt)
:7 Lol

Op zich is mozzarella niet zo heel duur hoor... Het is er immers ook van koeien... (die variant ligt meestal in de supermarkt)

Hier zijn de turken wel aardig netjes wat eten betreft.. (maar er zijn er ook maar 3 in een omtrek van 10km)
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
  Moderator dinsdag 15 juli 2014 @ 22:19:43 #227
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_142341562
Klopt maar bij de grotere supers ligt vaak de Galbani in donkerblauwe verpakking en die is van buffelmelk ;)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator dinsdag 15 juli 2014 @ 22:21:49 #228
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_142341675
En geen idee of dit Turken zijn, maar is zo'n grillroom. Pizza, sparerib shoarma, kebab. Geen culinair hoogstandje dus
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_142349214
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 juli 2014 22:19 schreef derLudolf het volgende:
Klopt maar bij de grotere supers ligt vaak de Galbani in donkerblauwe verpakking en die is van buffelmelk ;)
Galbani is niet altijd van buffelmelk ;-) alleen mozzarella di bufala. Echter is de gewone van galbani ook lekker. AH Basic mozzarella vind ik maar smaakloos.
  Moderator woensdag 16 juli 2014 @ 10:38:24 #230
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_142354394
Si si, dat weet ik ;) De buffelmelk variant heeft een donkerblauwe verpakking en de koemelk variant een lichtere
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_142356895
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 10:38 schreef derLudolf het volgende:
Si si, dat weet ik ;) De buffelmelk variant heeft een donkerblauwe verpakking en de koemelk variant een lichtere
Ik snap je punt trouwens ;-) erger mij blauw aan pizzeria's die andere kaas dan mozzarella erop doen. ( vette nep kaas, of gouda wat ook als beton voelt). Geen wonder dat pizza's in Nederland altijd als calorierijk worden gezien.
pi_142493952
Met alle hulp hier begin ik het pizzabakken inmiddels onder de knie te krijgen. Vandaag is het me gelukt om uit de hand mooie grote pizza's te vormen. Hieronder een verslagje.

De houtoven stook ik twee uur lang zodat de oven zo heet is dat de roetaanslag weg brandt.


De pizza's bereiden we voor op houten plateau's die met maizena zijn bedekt.


Het bakken zelf duurt dan maar een minuut of twee.


Even snijden op de snijplank


En dan smullen


De restwarmte nu gebruikt voor courgettegerecht en gehaktbrood.


Nog een handigheidje is een aluminiumprofiel dat ik eerst voor het vuur leg om te voorkomen dat de voorkant van de ovenbodem afkoelt door de aangezogen lucht. Dan profiel keer ik om als ik het vuur tegen de achterwand aan schuif en voorkomt dat de pizza's door de hitte van het vuur verbranden.

[ Bericht 9% gewijzigd door Sparafucile op 19-07-2014 22:32:46 ]
pi_142494381
Water loopt me in de mond, wat ziet dat er allemaal lekker uit :9~
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_142495317
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 juli 2014 22:11 schreef Sparafucile het volgende:
Met alle hulp hier begin ik het pizzabakken inmiddels onder de knie te krijgen. Vandaag is het me gelukt om uit de hand mooie grote pizza's te vormen. Hieronder een verslagje.

De houtoven stook ik twee uur lang zodat de oven zo heet is dat de roetaanslag weg brandt.
[ afbeelding ]

De pizza's bereiden we voor op houten plateau's die met maizena zijn bedekt.
[ afbeelding ]

Het bakken zelf duurt dan maar een minuut of twee.
[ afbeelding ]

Even snijden op de snijplank
[ afbeelding ]

En dan smullen
[ afbeelding ]

De restwarmte nu gebruikt voor courgettegerecht en gehaktbrood.
[ afbeelding ]

Nog een handigheidje is een aluminiumprofiel dat ik eerst voor het vuur leg om te voorkomen dat de voorkant van de ovenbodem afkoelt door de aangezogen lucht. Dan profiel keer ik om als ik het vuur tegen de achterwand aan schuif en voorkomt dat de pizza's door de hitte van het vuur verbranden.
Zo'n mooie oven, maar vind je pizza er wat flets uit zien. Ik zou persoonlijk die metalen rand weg halen zodat je de hittebron wat heen en weer kan schuiven. Ook kan je dan de pizza dichter met de rand tegen de gloeiende kolen aan leggen. Ik hou zelf meer van wat dikkere randen, waar "door de gist" van die mooie zwarte luchtbellen in zitten. Welk deeg recept gebruik je? En hoe lang is je rijstijd?
pi_142497977
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 juli 2014 22:45 schreef MonkNL het volgende:

[..]

Zo'n mooie oven, maar vind je pizza er wat flets uit zien. Ik zou persoonlijk die metalen rand weg halen zodat je de hittebron wat heen en weer kan schuiven. Ook kan je dan de pizza dichter met de rand tegen de gloeiende kolen aan leggen. Ik hou zelf meer van wat dikkere randen, waar "door de gist" van die mooie zwarte luchtbellen in zitten. Welk deeg recept gebruik je? En hoe lang is je rijstijd?
Goed te horen dat er nog potentie voor verbetering is. Ik heb een variant van een recept gebruikt dat ik hier eerder zag:
600 gr bloem
400 ml water
gist, zout en een theelepel honing
Het deeg heeft eerst 3 uur op kamertemperatuur (vandaag 27 graden) gerezen. Daarna heb ik de lucht eruit gedrukt en het nog twee uur in de koelkast gezet. Daarna opgebold en een uur laten rusten voordat ik de pizza vormde.

Ik begrijp je punt van de wat witte rand. Ik hou niet zo van die hele brede droge korsten, maar een beetje bruiner zou wel mogen. De bodem is trouwens wel gaar hoor. Als ik de rand weg haal zie ik de pizza aan één kant verbranden. Het draaien van de pizza is dan een optie, maar ook een lastig klusje en ongelukjes met as op de pizza tot gevolg heb je dan snel. Wellicht dat ik de volgende keer de rand in smeer met olijfolie, dat schijnt het bruinen wat te versnellen.
pi_142545553
Waarom die laatste rijs in de koelkast? Gebruik de koelkast zelf alleen als ik met relatief weinig gist het deeg een dag van te voren maak. Probeer na een rijs van ong 2 a 3 uur je deg op te delen en op te bollen. Dan een uurtje laten rusten, en dan vormen en bakken. Bruinen van de rand kan je ook bereiken door de rand van de pizza langs het gloeiende hout te draaien.
  donderdag 24 juli 2014 @ 02:34:11 #237
385968 LompeWorst
Mijn huid, wat doe je D:
pi_142668218
Wij hebben in de combi oven de standaard metalen plaat/schaal.

Zou ik daar een pizza op kunnen bakken?
Op woensdag 3 oktober 2012 23:33 schreef Fopje het volgende:
Ik ben nu gewoon serieus bang dat de worst uit het bakje tot leven in gekomen en een account heeft aangemaakt. Fuck.
Op zaterdag 29 maart 2014 00:54 schreef SgtPorkbeans het volgende:
Ik mag jou _O_
  donderdag 24 juli 2014 @ 03:02:14 #238
194233 Friday12
Originele kloon
pi_142668627
quote:
16s.gif Op donderdag 24 juli 2014 02:34 schreef LompeWorst het volgende:
Wij hebben in de combi oven de standaard metalen plaat/schaal.

Zou ik daar een pizza op kunnen bakken?
Vast wel gewoon proberen! Zorg wel dat je bodem dun is met dat soort kleine ovens(mijn oven is klein en word max 220C :P
pi_142991344
Er zit niet zo veel leven meer in dit topic. Is het te warm voor pizza's of heeft iedereen het nu wel een keertje geprobeerd?

Stap voor stap bereik ik nog steeds verbetering. Het insmeren van de rand met olijfolie en het draaien van de pizza tijdens het bakken met een haak levert nu bruine randen op.

pi_143039974
Ziet er lekker uit. :D

Ik heb al een tijd geen pizza's meer gebakken, heb er even geen tijd voor. Komt wel weer hoop ik..
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_143043022
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 16:07 schreef Sparafucile het volgende:
Er zit niet zo veel leven meer in dit topic. Is het te warm voor pizza's of heeft iedereen het nu wel een keertje geprobeerd?

Stap voor stap bereik ik nog steeds verbetering. Het insmeren van de rand met olijfolie en het draaien van de pizza tijdens het bakken met een haak levert nu bruine randen op.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die bovenste ziet er wel goed uit, stuk beter dan je vorige lading al.
  Moderator maandag 4 augustus 2014 @ 08:51:40 #242
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_143043141
Gisteren nog pizza's gemaakt met de Pizzarette :9
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_143043715
Bak ze wekelijks, alleen maak ik er de laatste tijd weinig foto's van.. :P
pi_143044653
Ik ook gisteren weer lekker pizza's en wat focaccia gebakken hoor.
Dat het topic minder levendig is komt ook doordat Maximus er niet meer is :'(
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 4 augustus 2014 @ 16:35:14 #245
430335 Willoow
Ik haat jullie
pi_143055875
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 16:07 schreef Sparafucile het volgende:
Er zit niet zo veel leven meer in dit topic. Is het te warm voor pizza's of heeft iedereen het nu wel een keertje geprobeerd?

Stap voor stap bereik ik nog steeds verbetering. Het insmeren van de rand met olijfolie en het draaien van de pizza tijdens het bakken met een haak levert nu bruine randen op.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die bovenste ziet er echt lekker uit :Y)
Though those that are betrayed do feel the treason sharply, yet the traitor stands in worse case of woe.
pi_143078830
quote:
0s.gif Op maandag 4 augustus 2014 10:23 schreef Gripper het volgende:
Ik ook gisteren weer lekker pizza's en wat focaccia gebakken hoor.
Dat het topic minder levendig is komt ook doordat Maximus er niet meer is :'(
Zo'n focaccia ga ik ook eens proberen. Welk recept gebruik jij? Hebben jullie nog andere geschikte recepten voor gerechten die je na het pizza bakken in de oven kunt maken?
pi_143079023
Vrijwel alle ovengerechten en/of brood. Ik heb van de week ratatouille gemaakt uit de steenoven. Was in 10/15 min klaar.
pi_143079282
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 augustus 2014 08:49 schreef Sparafucile het volgende:

[..]

Zo'n focaccia ga ik ook eens proberen. Welk recept gebruik jij? Hebben jullie nog andere geschikte recepten voor gerechten die je na het pizza bakken in de oven kunt maken?
Tijdens opwarmen van de oven (als ie nog rond de 200 graden zit) werk ik 1 bol standaard pizzadeeg uit tot een lap van 1 cm dik, dus het deeg blijft wel wat dikker dan een pizzabodem, en ook kleiner. je kan m ovaal maken of rond, net wat je wilt.

Bovenkant bestrijken met wat olie voor een mooie bruine korst, wat zout erover heen malen, en takjes rozemarijn.
Dan net zoals een pizza een minuut of 5 in de oven.

Een andere lekkere is een rotolino. Je maakt van een bol pizzadeeg een hele lange lap van 10 bij 50 cm, die beleg je met wat je maar lekker vindt, en dan dichtklappen. Als een lange worst bakken op de pizzasteen, na het bakken in stukjes snijden zodat je voor iedereen wat mini-calzones hebt.

Ik heb een heel leuk boek gevonden een tijdje geleden, echte aanrader, daar staan ook al die recepten voor andere gerechten dan de standaard pizza in.

http://www.bol.com/nl/p/pizza/9200000011221473/
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_143119524
Maar eens even TVP' en dit topic.
Maak zelf ook graag pizza, alleen de fout gemaakt om volkorendeeg te kopen. Vond de bodem niet te vreten :(
U MAD?
pi_143127499
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 16:07 schreef Sparafucile het volgende:
Er zit niet zo veel leven meer in dit topic. Is het te warm voor pizza's of heeft iedereen het nu wel een keertje geprobeerd?
Ik lurk al een lange tijd op fok en nu ik een account heb, vond ik 't maar even tijd om bij te dragen. :+

Ik maak voor mijn pizza's het deeg zelf (zoals de meeste hier, zie ik) en ik gebruik een aangepast recept van Rudolph:

250 g patentbloem
150 ml water
8 g olijfolie
6 g zout
5 g gist

Deegcirkeltje, mengen en dan kneden voor een paar minuten. Daarna in een glazen schaal met folie erover laten rijzen voor 45 minuten. Dan lucht eruit kneden en uitrollen maar. Op de foto, dit is een oude foto, een vierkante pizza, tegenwoordig zijn ze rond(ish). Eenmaal naar de bakplaat verplaatst dan vouw ik er een randje in.

Daarna wordt de saus gemaakt (wat frito met blokjes tomaat, versnipperde ui, knoflook en pizzakruiden) en erover gesmeerd, gevolgd door alles waar we trek in hebben. Meestal kaas, vlees (salami of cervelaat ofzo), ui, paprika, tomaat en mozerella en dan een kwartiertje op 250 graden in de oven.

Eindresultaat: veel teveel calorieën, teveel om te eten maar je doet het toch en heeeeerlijk!

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')