FOK!forum / Culinesse à gogo / Van Dobben of Kwekkeboom?
AMAR420zaterdag 4 januari 2014 @ 15:17
index.cfm?fileID=FD988A01-9BC7-44BA-83B1417F5004776B

satekroket.jpg
Geraltzaterdag 4 januari 2014 @ 15:17
Het is friet.
Pino112zaterdag 4 januari 2014 @ 15:19
Van Dobben _O_
HarryVanDeSunwepzaterdag 4 januari 2014 @ 15:21
Kwekkeboom.
SJKzaterdag 4 januari 2014 @ 15:29
w/e
datismijnmeningzaterdag 4 januari 2014 @ 15:29
Zelf maken _O_
tennis_jongenzaterdag 4 januari 2014 @ 15:31
Van dobbe vind ik echt heel goor
Kwekkeboom niet geproefd
Abedzaterdag 4 januari 2014 @ 15:40
Van Dobben :')
Kwekkeboom _O_
Bucketlistzaterdag 4 januari 2014 @ 15:41
Duidelijk Kwekkeboom. Van Dobben is overrated.
AMAR420zaterdag 4 januari 2014 @ 15:43
wat is het verschil qua smaak of structuur?
littledrummergirlzaterdag 4 januari 2014 @ 15:43
Kwekkeboom :Y van dobben zijn muffe ragoutklompen
#ANONIEMzaterdag 4 januari 2014 @ 15:56
Van Dobben
golferzaterdag 4 januari 2014 @ 16:01
Holtkamp.
AMAR420zaterdag 4 januari 2014 @ 16:03
..
uniekhoornzaterdag 4 januari 2014 @ 16:08
Kweet niet, zal ze wel eens blind van elkaar willen proeven. Dan pas kan je het echt zeggen
FutureFairytalezaterdag 4 januari 2014 @ 16:16
Van Dobben.

Kwekkeboom is flauw
RolStaart-Beerzaterdag 4 januari 2014 @ 16:18
Mora
Pigerzaterdag 4 januari 2014 @ 17:25
Liefst gewoon zon cheapass huismerk of Lidl kroket qua inhoud.
De knapperige buitenlaag van een v dobben waardeer ik wel zeer
Sanghazaterdag 4 januari 2014 @ 18:37
Al staat de keuze er niet bij, maar zelf maken is toch het lekkerste, of natuurlijk 1 van Cees Holtkamp, dan wil je geen supermarktkroket meer. ;) Wat deze twee betreft; van Dobben, vanwege de smaak en de 'krok'.
golferzaterdag 4 januari 2014 @ 19:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 18:37 schreef Sangha het volgende:
Al staat de keuze er niet bij, maar zelf maken is toch het lekkerste, of natuurlijk 1 van Cees Holtkamp, dan wil je geen supermarktkroket meer. ;) Wat deze twee betreft; van Dobben, vanwege de smaak en de 'krok'.
Cees maakt ze zelf al een tijdje niet meer. Wel de overige personen in z'n winkel onder de naam Holtkamp.
Sanghazaterdag 4 januari 2014 @ 19:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 19:03 schreef golfer het volgende:

[..]

Cees maakt ze zelf al een tijdje niet meer. Wel de overige personen in z'n winkel onder de naam Holtkamp.
Klopt, en niet onverdienstelijk!
Sanghazaterdag 4 januari 2014 @ 19:31
quote:
7s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 17:25 schreef Piger het volgende:
Liefst gewoon zon cheapass huismerk of Lidl kroket qua inhoud.
Die van de Lidl smaken ook prima, maar een beetje weinig vlees. Die van de AH vind ik toch wat beter! :Y)
Catch22-zaterdag 4 januari 2014 @ 19:34
Van dobben kalfskroketten, daar heb me het ongans in gegeten
Myraelazaterdag 4 januari 2014 @ 20:38
kroketmiddel.png

Zelfgemaakt. _O_

De van Dobben vind ik qua smaak niet lekker. Kwekkeboom weet ik niet. Veel van die kroketten zijn meer korst dan ragout. En vaak zijn het ook nog eens smerige blokjes vlees in plaats van draadjes.
AMAR420zaterdag 4 januari 2014 @ 20:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 19:34 schreef Catch22- het volgende:
Van dobben kalfskroketten, daar heb me het ongans in gegeten
en nu in het nederlands?
AMAR420zaterdag 4 januari 2014 @ 20:42
mora wel lekker, toch?
Olezaterdag 4 januari 2014 @ 20:45
FEBO
Adelantezaterdag 4 januari 2014 @ 20:46
Van Dobben :9
Peterzaterdag 4 januari 2014 @ 20:50
Ze zijn van dezelfde fabrikant, maar de Kwekkeboom-kroket heeft mijn voorkeur :Y.
FutureFairytalezaterdag 4 januari 2014 @ 20:53
Ik vind het niet leuk dat alle snackbars waar ik woon Kwekkeboom verkopen -O-
Red_85zaterdag 4 januari 2014 @ 20:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 15:43 schreef littledrummergirl het volgende:
Kwekkeboom :Y van dobben zijn muffe ragoutklompen
Dobben, juist vanwege die klompjes.
Red_85zaterdag 4 januari 2014 @ 20:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 19:34 schreef Catch22- het volgende:
Van dobben kalfskroketten, daar heb me het ongans in gegeten
En nu ben je een vette pad?
Adelantezaterdag 4 januari 2014 @ 21:24
Iemand tips hoe je die dingen nou goed frituurt? Vaak is de binnenkant nog gewoon koud :{
Red_85zaterdag 4 januari 2014 @ 21:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 21:24 schreef Adelante het volgende:
Iemand tips hoe je die dingen nou goed frituurt? Vaak is de binnenkant nog gewoon koud :{
Aanwijzingen op het doosje volgen. :P :P
Peterzaterdag 4 januari 2014 @ 22:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 21:24 schreef Adelante het volgende:
Iemand tips hoe je die dingen nou goed frituurt? Vaak is de binnenkant nog gewoon koud :{
Laat de kroket eerst ontdooien en haal 1 minuut van de tijd af.
golferzaterdag 4 januari 2014 @ 22:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 21:24 schreef Adelante het volgende:
Iemand tips hoe je die dingen nou goed frituurt? Vaak is de binnenkant nog gewoon koud :{
Diepvrieskroketten op ca. 170 graden minimaal 8 minuten in de friteuse.
Verse kroketten ca. 3 minuten.
AMAR420zondag 5 januari 2014 @ 12:19
jammie.
Waterwegdonderdag 9 januari 2014 @ 01:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 16:01 schreef golfer het volgende:
Holtkamp.
Die in Amsterdam?
Of in Maassluis of in Schipluiden?

Allemaal broers, dus veel zal het niet uitmaken.
#ANONIEMdonderdag 9 januari 2014 @ 01:11
Geen van beiden. Een echte kenner eet de wat langwerpige rundvleeskroket met karakteristieke donkere ragout en draadjesvlees ipv stugge vierkante blokjes rundvlees.Vaak is deze kroket aan de boven en onderzijde ietwat plat.

1970-1-210x300.jpg

Mensen die van Dobben of Kwekkeboom eten hebben niets begrepen van wat een kroket nu eigenlijk moet zijn.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 09-01-2014 01:11:53 ]
#ANONIEMdonderdag 9 januari 2014 @ 01:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 22:19 schreef golfer het volgende:

[..]

Diepvrieskroketten op ca. 170 graden minimaal 8 minuten in de friteuse.
Verse kroketten ca. 3 minuten.
170? Kan volgens mij ook net wat lager als je een wat dikkere nepkroket hebt zoals de door TS verafgode Kwekkeboom of van Dobben.
Catch22-donderdag 9 januari 2014 @ 01:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 20:57 schreef Red_85 het volgende:

[..]

En nu ben je een vette pad?
nee. Dat was in mijn jonge jaren, toen kon ik nog vreten wat ik wou.
#ANONIEMdonderdag 9 januari 2014 @ 01:20
quote:
1s.gif Op donderdag 9 januari 2014 01:19 schreef Catch22- het volgende:

[..]

nee. Dat was in mijn jonge jaren, toen kon ik nog vreten wat ik wou.
Mocht jij van je moeder alles eten?
Catch22-donderdag 9 januari 2014 @ 01:24
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 01:20 schreef kapiteintje het volgende:

[..]

Mocht jij van je moeder alles eten?
ik was toen 14 ofzo. En ja, ik mocht alles eten wat ik wou (en normaal was). Maar ik maakte t niet te gek.

Maar twee broodjes dobben per dag gingen er wel in. Alleen op vakantie trouwens. De campingsnackbar maakte ze echt perfect
maulibudonderdag 9 januari 2014 @ 01:31
Draadjesvleeskroket!
golferdonderdag 9 januari 2014 @ 01:32
quote:
7s.gif Op donderdag 9 januari 2014 01:08 schreef Waterweg het volgende:

Die in Amsterdam?
Of in Maassluis of in Schipluiden?

Allemaal broers, dus veel zal het niet uitmaken.
Amsterdam natuurlijk. En ook verkrijgbaar in de diepvries.
golferdonderdag 9 januari 2014 @ 01:32
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 01:31 schreef maulibu het volgende:
Draadjesvleeskroket!
Die maak ik altijd zelf. :9
Waterwegdonderdag 9 januari 2014 @ 01:39
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 01:32 schreef golfer het volgende:

[..]

Amsterdam natuurlijk. En ook verkrijgbaar in de diepvries.
Ach, 'natuurlijk'.
Als je je eigen link volgt, *excuus* en klikt op "aanbevolen adressen" dan zie je strak onderaan dat mijn vraag zo heel vreemd niet is.
golferdonderdag 9 januari 2014 @ 01:50
quote:
7s.gif Op donderdag 9 januari 2014 01:39 schreef Waterweg het volgende:

Ach, 'natuurlijk'.
Als je je eigen link volgt, *excuus* en klikt op "aanbevolen adressen" dan zie je strak onderaan dat mijn vraag zo heel vreemd niet is.
Dan zie je dus dat ze allemaal in Amsterdam gemaakt worden en ook elders in het land gedistribueerd verkocht worden. ;)
Waterwegdonderdag 9 januari 2014 @ 01:58
quote:
14s.gif Op donderdag 9 januari 2014 01:50 schreef golfer het volgende:

[..]

Dan zie je dus dat ze allemaal in Amsterdam gemaakt worden en ook elders in het land gedistribueerd verkocht worden. ;)
Dan moet je dus even wat beter kijken.

De kroketten die Holtkamp in Maassluis verkoopt maakt hij/z'n mensen ook in Maassluis. http://www.holtkamp.nl/
Trebodonderdag 9 januari 2014 @ 02:00
Van Dobben Kaassoufle
Franknfurterdonderdag 9 januari 2014 @ 02:00
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 20:53 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik vind het niet leuk dat alle snackbars waar ik woon Kwekkeboom verkopen -O-
Woon je in snackbars ja? :')

En Kwekkeboom sowieso. _O_
Pietverdrietdonderdag 9 januari 2014 @ 11:26
quote:
14s.gif Op zaterdag 4 januari 2014 20:38 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Zelfgemaakt. _O_
Uiteraard, fabrieksmatig geproduceerde kroketten hebben een veel te dikke ragout

quote:
De van Dobben vind ik qua smaak niet lekker. Kwekkeboom weet ik niet. Veel van die kroketten zijn meer korst dan ragout. En vaak zijn het ook nog eens smerige blokjes vlees in plaats van draadjes.
Draadjeskroketten zijn slagerskroketten, stukjeskroketten zijn banketbakkerskroketten.
Fogeldonderdag 9 januari 2014 @ 11:36
Heeft een van de zelfbakkers toevallig een goed recept om te delen? :Y)
Het is alweer een jaar of 10 geleden dat ik ze voor het laatst zelf maakte.
Pietverdrietdonderdag 9 januari 2014 @ 11:38
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 11:36 schreef Fogel het volgende:
Heeft een van de zelfbakkers toevallig een goed recept om te delen? :Y)
Het is alweer een jaar of 10 geleden dat ik ze voor het laatst zelf maakte.
Holtkamp zijn perfecte garnalenkroket
http://www.foodtube.nl/mo(...)quet-het-videorecept

Topic over kroketten maken
CUL / Zelf kroketten maken?
AMAR420donderdag 9 januari 2014 @ 12:23
Vroeger kreeg je in sommige pretparken kroket met stukjes gemalen knakworst erdoorheen, super lekker.
golferdonderdag 9 januari 2014 @ 12:24
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 12:23 schreef AMAR420 het volgende:
Vroeger kreeg je in sommige pretparken kroket met stukjes gemalen knakworst erdoorheen, super lekker.
Vroeger? Als in 1958?
AMAR420donderdag 9 januari 2014 @ 12:25
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 12:24 schreef golfer het volgende:

[..]

Vroeger? Als in 1958?
het enige wat ik weet is dat ik ze nooit meer ben tegengekomen?
Mollemandonderdag 9 januari 2014 @ 12:27
quote:
1s.gif Op donderdag 9 januari 2014 11:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Holtkamp zijn perfecte garnalenkroket
http://www.foodtube.nl/mo(...)quet-het-videorecept

Topic over kroketten maken
CUL / Zelf kroketten maken?
Erg goed recept, van die garnalenkroketten. Ze waren heerlijk :9

1174902_659022587442389_1906005545_n.jpg?w=470&h=702
AMAR420donderdag 9 januari 2014 @ 12:34
prachtig.
golferdonderdag 9 januari 2014 @ 12:36
Ik heb ook nog een batch zelfgemaakte extra gevulde garnalencroquetten via de Holtkampmethode in de vriezer liggen. :9
Myraeladonderdag 9 januari 2014 @ 12:37
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 12:36 schreef golfer het volgende:
Ik heb ook nog een batch zelfgemaakte extra gevulde garnalencroquetten via de Holtkampmethode in de vriezer liggen. :9
Ik ben zo lief geweest ze allemaal aan mijn moeder te geven. Ik ga er toch nog eens een paar terug pikken.
AMAR420donderdag 9 januari 2014 @ 12:38
quote:
14s.gif Op donderdag 9 januari 2014 12:37 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik ben zo lief geweest ze allemaal aan mijn moeder te geven. Ik ga er toch nog eens een paar terug pikken.
he bah.
Pietverdrietdonderdag 9 januari 2014 @ 13:30
Je kan trouwens ook een dikke bechamel maken met gelatine erbij en dan geraspte kaas erdoor voor kaaskroketten, of hamkaas kroketten
Garnalen in het holtkamprecept kan je ook vervangen door mosselen, vongole, stukjes vis etc
Of ipv rundvlees kan je ook wildragoutkroketjes maken, hazenpeperkroketten
Alles wat je in een saus serveert of als stoofpotje kan ook kroket worden.
Fokpopdonderdag 9 januari 2014 @ 14:30
Ik vind de goedkope/huismerk kroketten juist het lekkerst, die dure merken hebben altijd van die grote stukken vlees/groente er in zitten (om te bewijzen hoe duur ze wel niet zijn of zo) maar ik vind een fijnere ragout de smaak veel meer ten goede komen.
Pietverdrietdonderdag 9 januari 2014 @ 14:41
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 12:23 schreef AMAR420 het volgende:
Vroeger kreeg je in sommige pretparken kroket met stukjes gemalen knakworst erdoorheen, super lekker.
Heb je spetters gezien?
tralalaladonderdag 9 januari 2014 @ 14:59
Ik vind DeliXL eigen merk kroketten/bamischijven zo lekker.
Meeste schoolkantines/bedrijfskantines hebben die dingen volgens mij, jammer dat ze voor de gewone consument niet zomaar te bestellen zijn.
AMAR420donderdag 9 januari 2014 @ 15:13
quote:
1s.gif Op donderdag 9 januari 2014 14:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb je spetters gezien?
nee.
AMAR420donderdag 9 januari 2014 @ 15:14
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 14:30 schreef Fokpop het volgende:
Ik vind de goedkope/huismerk kroketten juist het lekkerst, die dure merken hebben altijd van die grote stukken vlees/groente er in zitten (om te bewijzen hoe duur ze wel niet zijn of zo) maar ik vind een fijnere ragout de smaak veel meer ten goede komen.
ik wil bijv. in een kiprkroket echt wel kip proeven, niet alleen qua smaak..
#ANONIEMdonderdag 9 januari 2014 @ 15:14
Pietverdriet komt zelfs in een fucking krokettentopic elitair doen. Man man man, wat moet jij vermoeiend zijn om mee samen te leven. :')
GGMMdonderdag 9 januari 2014 @ 15:19
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 15:14 schreef kapiteintje het volgende:
Pietverdriet komt zelfs in een fucking krokettentopic elitair doen. Man man man, wat moet jij vermoeiend zijn om mee samen te leven. :')
Wees blij dat er nog mensen zijn die de moeite nemen anderen te adviseren over eten.

Jammer dat jij altijd dingen direct moet afkraken. :{
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 13:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan trouwens ook een dikke bechamel maken met gelatine erbij en dan geraspte kaas erdoor voor kaaskroketten, of hamkaas kroketten
Garnalen in het holtkamprecept kan je ook vervangen door mosselen, vongole, stukjes vis etc
Of ipv rundvlees kan je ook wildragoutkroketjes maken, hazenpeperkroketten
Alles wat je in een saus serveert of als stoofpotje kan ook kroket worden.
Bedankt voor de tip! :)
#ANONIEMdonderdag 9 januari 2014 @ 15:20
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 15:19 schreef GGMM het volgende:

[..]

Wees blij dat er nog mensen zijn die de moeite nemen anderen te adviseren over eten.

Jammer dat jij altijd dingen direct moet afkraken. :{

[..]

Bedankt voor de tip! :)
:D _O-
Kowloondonderdag 9 januari 2014 @ 17:53
Zelf gemaakt is nog veel lekkerder. Dan hoef je tenminste niet naar het vlees te zoeken. :)
Kowloondonderdag 9 januari 2014 @ 17:54
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 12:36 schreef golfer het volgende:
Ik heb ook nog een batch zelfgemaakte extra gevulde garnalencroquetten via de Holtkampmethode in de vriezer liggen. :9
Croquet? :')
quote:
Croquet is een balsport met als doel als eerste een bal, met behulp van een houten hamer, door poortjes te slaan tot men bij de eindpaal komt.
golferdonderdag 9 januari 2014 @ 18:46
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 17:54 schreef Kowloon het volgende:

[..]

Croquet? :')

[..]

Nee, croquette.
Shreyasdonderdag 9 januari 2014 @ 19:42
Kwekkeboom vind ik toch iets lekkerder
AMAR420donderdag 9 januari 2014 @ 23:02
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 15:14 schreef kapiteintje het volgende:
Pietverdriet komt zelfs in een fucking krokettentopic elitair doen. Man man man, wat moet jij vermoeiend zijn om mee samen te leven. :')
gaep.
Riannvrijdag 10 januari 2014 @ 11:33
van dobben groente kroket heerlijk heb ze ook nog niet van een ander merk gezien in de winkel.
AMAR420vrijdag 10 januari 2014 @ 13:38
heb je er ook kipkroket van?