abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 2 januari 2014 @ 11:28:00 #101
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134977648
Nee, kaasschaaf vinnik niks.
  donderdag 2 januari 2014 @ 12:37:52 #102
299232 mitchelll0181
Just Different ...
pi_134979529
Mijn opa maakte vroeger gehaktballen en die waren echt zo lekker!

Maar die zaten altijd in een soort van rode naja meer oranje jus..

Iemand enig idee ?
  donderdag 2 januari 2014 @ 13:16:00 #103
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134980510
Croma? :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 2 januari 2014 @ 13:16:49 #104
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134980534
Dat en supermarkt-gehaktkruiden gok ik. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_134981132
Piet, op de TV (Masterchef) zag ik dat de kandidaten een soort puree/schuim maakten van doperwten en munt. Heb jij hier toevallig een gemakkelijk recept van? Op internet zie ik vooral recepten met lenteui er doorheen, zelf ben ik daar niet zo happig op, dus vandaar dat ik het aan jou vraag :P
pi_134981542
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 13:34 schreef Wunny het volgende:
Piet, op de TV (Masterchef) zag ik dat de kandidaten een soort puree/schuim maakten van doperwten en munt. Heb jij hier toevallig een gemakkelijk recept van? Op internet zie ik vooral recepten met lenteui er doorheen, zelf ben ik daar niet zo happig op, dus vandaar dat ik het aan jou vraag :P
Was dat met lam?
Misschien dat het dan deze is (geen lente ui, wel een sjalotje)

quote:
Pea puree
50g Mainland Butter
2 shallots, finely diced
100mls water
100mls Campbells Real Stock Vegetable
Small handful mint leaves

For the pea puree, Heat a frying pan over a medium heat; add Mainland butter and shallots and sauté until soft. Place the Campbells Real Stock Vegetable and water in a saucepan place over a medium heat and bring to the boil, add peas and cook for 5-8 minutes or until peas are soft but still green. Drain and reserve cooking liquid. Place the shallots and peas into a blender and blend into a puree; add the cooking liquid to help puree, season with salt, pepper and olive oil
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 2 januari 2014 @ 14:40:24 #107
414785 sirdanilot
pi_134983521
Croma en gehaktkruiden: Je kunt ervan zeggen wat je wilt (MSG, E-huppeldepup, kunstmatig) maar lékker is het wel. Hele generaties zijn daar op groot geworden.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134991879
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 13:47 schreef kvd het volgende:

[..]

Was dat met lam?
Misschien dat het dan deze is (geen lente ui, wel een sjalotje)

[..]

Geweldig, dat was hem inderdaad! Bedankt!
  donderdag 2 januari 2014 @ 19:00:33 #109
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134993604
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 14:40 schreef sirdanilot het volgende:
Croma en gehaktkruiden: Je kunt ervan zeggen wat je wilt (MSG, E-huppeldepup, kunstmatig) maar lékker is het wel. Hele generaties zijn daar op groot geworden.
Ik vind het ook niet vies hoor, maar de manier waarop het gevraagd wordt doet een uiterst geheim recept vermoeden. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 2 januari 2014 @ 19:07:30 #110
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134993897
En natuurlijk ook een eitje en paneermeel in je ballen. :Y En half-om-half-gehakt, geen :r mager :r rundergehakt. Varkensgehakt kan ook, als je ze extra vet wilt hebben.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 2 januari 2014 @ 19:13:57 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134994180
Oh bah, gehakt half om half
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 januari 2014 @ 19:14:49 #112
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134994211
Bah? Ik vind half-om-half lekker! En dat is waar 'men' vroeger de ballen van maakte volgens mij. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 2 januari 2014 @ 19:17:05 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134994281
Ik niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134994287
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 19:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Oh bah, gehakt half om half
Dat dacht ik ook, maar IMHO ligt het aan de plek waar je het eet. Thuis wil ik rundergehakt, maar ik heb erg smakelijke ballen van HOH gegeten in een kroeg. :P
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 2 januari 2014 @ 19:18:35 #115
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134994335
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 19:17 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Dat dacht ik ook, maar IMHO ligt het aan de plek waar je het eet. Thuis wil ik rundergehakt, maar ik heb erg smakelijke ballen van HOH gegeten in een kroeg. :P
Ballen met brood en zuur, brood zit er in en zuur krijg je vanzelf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134994374
quote:
1s.gif Op donderdag 2 januari 2014 19:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ballen met brood en zuur, brood zit er in en zuur krijg je vanzelf
Leuke grap, maar nee.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 2 januari 2014 @ 19:24:59 #117
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134994574
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 19:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik niet
Jij valt niet onder 'men'. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_135002767
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 14:40 schreef sirdanilot het volgende:
Croma en gehaktkruiden: Je kunt ervan zeggen wat je wilt (MSG, E-huppeldepup, kunstmatig) maar lékker is het wel.
:') :') :')
quote:
Hele generaties zijn daar op groot geworden.
Dat maakt het nog niet lekker, wel herkenbaar en vertrouwd.
eten!!!
pi_135002841
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 19:07 schreef Isegrim het volgende:
En natuurlijk ook een eitje en paneermeel in je ballen. :Y En half-om-half-gehakt, geen :r mager :r rundergehakt. Varkensgehakt kan ook, als je ze extra vet wilt hebben.
^O^

HoH voor de beste ballen!

Ben je sowieso geen voorstander van varken Piet?
eten!!!
  donderdag 2 januari 2014 @ 22:05:17 #120
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_135003262
Croma bestond gelukkig nog niet in mijn jeugd, dus gewoon lekker inde boter gebakken runderballen met paneer en een uitje en een uitje. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_135003668
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 21:58 schreef janatwork het volgende:

[..]

^O^

HoH voor de beste ballen!

Ben je sowieso geen voorstander van varken Piet?
Ik ben voor varken, mits goed bereid :), maar ik het dan ook geen Piet.

Voor de beste ballen gebruik ik half kalfsgehakt, half rund. Ik pureer een sjalotje (zodat je geen stukje in je bal krijgt) en met een klein beetje paneermeel en een eitje + beetje foelie, peper, zout, koriander, heel klein beetje mosterd.

Ik vind dat eitje en paneermeel er echt in horen.. zal ook wel aangeleerd zijn....
Whatever...
  donderdag 2 januari 2014 @ 22:11:42 #122
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_135003676
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 22:05 schreef golfer het volgende:
Croma bestond gelukkig nog niet in mijn jeugd, dus gewoon lekker inde boter gebakken runderballen met paneer en een uitje en een uitje. :9
deed mijn moeder ook. heerlijk! en zeer weinig zout er bij, mn moeder heeft een zoutarm diner geregeld voor ons, niets mis mee :)
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
  donderdag 2 januari 2014 @ 22:12:28 #123
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_135003717
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 22:05 schreef golfer het volgende:
Croma bestond gelukkig nog niet in mijn jeugd, dus gewoon lekker inde boter gebakken runderballen met paneer en een uitje en een uitje. :9
Croma vind ik nog wel meevallen, Becel en Blueband zijn erger, dat bakt veel aparter vind ik.
Al ben ik zelf tegenwoordig van Croma "terug"gestapt naar gewoon roomboter.
Misschien binnenkort maar eens ghee maken of gewoon een hoeveelheid gewoon clarificeren.
Uiteindelijk smaakt het een stuk lekkerder en voller.

En Croma bestaal al vanaf 1963, toen nog 98% dierlijk vet, tegenwoordig 100% plantaardig volgens de wiki (wist ik zelf ook niet, dacht dat het nog behoorlijk dierlijk was door de bakeigenschappen)
http://nl.wikipedia.org/wiki/Croma
  donderdag 2 januari 2014 @ 22:12:51 #124
63722 z80
I fink you freaky
pi_135003738
quote:
0s.gif Op donderdag 2 januari 2014 22:05 schreef golfer het volgende:
Croma bestond gelukkig nog niet in mijn jeugd, dus gewoon lekker inde boter gebakken runderballen met paneer en een uitje en een uitje. :9
croma hadden we thuis niet wel blue band bak en braad.
knetterhard. zo uit de koelkast de pan in. de papieren verpakking met daarop een schaalverdeling voor het gewicht. is me op een of andere manier nog bij gebleven. waarschijnlijk omdat ik het nut er niet van in zag.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_135003818
Eigenlijk hebben gehaktballen niet eens vet nodig... meestal laten ze zelf al snel voldoende los. Beetje olie is meestal al voldoende bij mij.
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')