 
		 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Dat geldt voor plaatstaal ja. Niet voor keramiek.quote:Op donderdag 18 september 2014 22:44 schreef Bart2002 het volgende:
En wat iemand hierboven beweert, dat de aanbaklaag moet "groeien".
 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Verder helemaal mee eens. We zetten mensen op de maan. Maar een knappe pan homaarquote:Op donderdag 18 september 2014 22:47 schreef Geralt het volgende:
En vooralsnog was ik de eerste tijd ook aardig tevreden met die keramische dingen die al flink duurder waren dan die van de lidl/action.
Het gaat me er juist om dat al mijn pannen binnen een jaar op de hond zijn en rijp voor de kliko. Dáár stoor ik mij aan en ik vind het ronduit debiel.
Ik probeer nog wat ik al zei en als die ook niet bevallen stop ik met eten. Godverdomme.
We kunnen harttransplantaties en hersenoperaties uitvoeren, maar een fatsoenlijk pan maken (waar je weinig omkijken naar hebt) kunnen we klaarblijkelijk niet
 
											 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			Nou, dat gaat best hoor op veel lagere temperatuur. Het probleem is denk ik dat vlees zoals wij dat tegenwoordig halen bij de supermarkt stijf staat van het water. Kip is berucht en zelfs spekblokjes worden soms soep. De techniek is prima maar het basismateriaal niet.quote:Op donderdag 18 september 2014 17:22 schreef robber57 het volgende:
[..]
Das mooi maar niet iedereen bakt zijn spulletjes op jouw manier, mensen die met regelmaat een teflon pan slopen doen er kennelijk iets mee wat zij lekker vinden en kennelijk gaat de pan daarmee stuk.
Ik, en vele met mij, vinden het erg lekker als rundvlees een donker korstje heeft, dat donkere korstje komt niet bij 180 graden tenzij je dat rundvlees lang genoeg in de lauwe pan laat sudderen, mooi rose/saignant ben je dan al 10 minuten geleden gepasseerd.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 Maar als je dat één keer doet met een anti-aanbakpan dan kun je die wel weggooien, denk ik.
 Maar als je dat één keer doet met een anti-aanbakpan dan kun je die wel weggooien, denk ik. 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Onzin. Dat kan je alleen zeggen als de pan gevuld is met water en zijn warmte direct doorgeeft.quote:Op donderdag 18 september 2014 23:23 schreef Bart2002 het volgende:
Vandaar dus de keramische pan van b.v. de action...
Maar ik las laatst ook dat de pan, door al dat vocht op dat moment niet heter is dan 100 graden. Dat schreef een zeer gerespecteerde user hier, ging over nasi.
Dus ik durf dat eigenlijk niet in het openbaar te betwijfelen... Doe ik niet.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Al had je de juiste instrumenten, lijkt me sterk dat jij dat kunt.....quote:Op donderdag 18 september 2014 22:47 schreef Geralt het volgende:
We kunnen harttransplantaties en hersenoperaties uitvoeren.
 
			 
			
			
			Ik deel de bezorgdheid, maar is dit niet een broodje (in teflon gebakken) aap?quote:Op zondag 15 december 2013 17:47 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik weet niet precies wat het verschil is, maar ik begrijp dat vogelhouders wel reden hebben om het op één hoop te gooien als het om de doodsoorzak van hun hobbydieren gaat.
 
			 
			
			
			Het blijft een fascinerend onderwerp, de pannenwereld.quote:Op donderdag 18 september 2014 23:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Al had je de juiste instrumenten, lijkt me sterk dat jij dat kunt.....
 
			 
			
			
			Nee, volgens mij gebeurt dat al veel eerder. Komt ook regelmatig voor, dat mensen hun kanariepietje in de keuken hangen en dan lekker gaan bakken met een tefalpan. Ah gossie, arme beessies. Hartstikke dood gaan ze ervan. Van de dampen.quote:Op donderdag 18 september 2014 23:50 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik deel de bezorgdheid, maar is dit niet een broodje (in teflon gebakken) aap?
Ik begrijp dat je de pan dan tot zo'n 350(!) graden moet verhitten om teflon te laten ontleden en ook nog eens niet ventileren om onze gevederde vrienden om zeep te helpen...
 
			 
			
			
			Waaruit bestaat die "extra laag natuurlijke anti-aanbaklaag"?quote:Op maandag 16 december 2013 09:09 schreef Redcoon het volgende:
Heb Demeyere en DeBuyer pannen, bij beiden is het inderdaad een kwestie van goed laten opwarmen.
De DeBuyer pannen moet je wel eerst goed inbranden en daarna krijgt je pan met elke bakbeurt een extra laag natuurlijke anti-aanbaklaag. Vlees, eieren, wentelteefjes enzovoorts smaken allemaal stukken beter want je behaalt een veel beter 'schroei' effect. Net als bijvoorbeeld Molenmessen hebben dit soort pannen wel wat onderhoud nodig, maar je krijgt er erg veel voor terug.
Gietijzer schijnt ook heel tof te zijn, daar zweren veel Amerikanen bij. Maar daar heb ik zelf geen ervaring mee.
 
			 
			
			
			Mevrouw Ook, diep respect voor uw kookkunst en de prachtige foto's van het resultaat, en ik ben zeer bereid om u te geloven, maar... mijn gut-feeling houdt het vooralsnog op een broodje aap. Ik ga dit onderzoeken.quote:Op vrijdag 19 september 2014 00:06 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, volgens mij gebeurt dat al veel eerder. Komt ook regelmatig voor, dat mensen hun kanariepietje in de keuken hangen en dan lekker gaan bakken met een tefalpan. Ah gossie, arme beessies. Hartstikke dood gaan ze ervan. Van de dampen.
Ken ook verhalen van mensen die hun hond vermoordden met chocola. Daar kunnen honden weer niet tegen.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Ik heb ooit eens een overbodig RVS koekenpannetje van iemand cadeau gekregen. Mooi hoor.quote:Op donderdag 18 september 2014 23:34 schreef Fer het volgende:
Ik heb zo'n ding van Demeyere. Kost wat, maar na jarenlang mishandelen nog steeds als nieuw. Super warmtegeleiding, bakt lekker bij hoog en laag vuur. Na gebruikt ff met een borstel of sponsje en hij is weer schoon.
[ afbeelding ]
Binnen en buitenkant van 18/10 RVS, ertussen nog wat andere lagen voor warmtegeleiding. Superpan, wil er nog een koekenpan van, maar die prijs he... tis wel een pan voor het leven.

Goeie vraag.quote:Op vrijdag 19 september 2014 00:13 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Waaruit bestaat die "extra laag natuurlijke anti-aanbaklaag"?
Kooksprookjes en dure merken gegeil volgens mij. En als dit koolstof zou zijn dan is dat zwaar ongezond.
En waaruit bestaat het "wel wat onderhoud" als je zo'n laag moet laten "groeien"?
 
			 
			
			
			Dat lijkt me wel smerig. Ik heb wel nog een mooie en vrij dure koekenpan met van die 'vierkante' ribbeltjes op de bodem waar ik eigenlijk niet goed weet wat ik ermee moet doen. Hij bakt vrij snel aan bij andere dingen dan grote stukken vlees, het is geen kleintje. Dus je hebt al snel te kleine stukken vlees.quote:Op vrijdag 19 september 2014 00:40 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb 1 keer een pannetje gehad dat afbladderde. Al heel snel. Maandagmorgenmodelletje.
 
			 
			
			
			Tja, ik vind alleen maar dubieuze bronnen.quote:Op vrijdag 19 september 2014 00:33 schreef RobinOok het volgende:
Het staat ook gewoon in de gebruiksaanwijzing, dat je je vogeltjes beter ergens anders kunt houden. Dat is niet voor niets.
Oh, maar inderdaad gebeurt dat pas als je je lege pan op t vuur laat staan en die warmer dan 400C wordt. (Zie ik op Google) Maar goed, dan nog zou ik mijn pietjes niet in de keuken houden.
 
			 
			
			
			Die gaat dus 9 maanden mee, want een vergelijkbaar ding kocht ik even na het openen van dit topic.quote:Op vrijdag 19 september 2014 00:37 schreef NoCigar het volgende:
maar heb laatst bij de Albert heijn toch weer een pan van ¤25,- euro gekocht van BK.
 
											 
			 
			
			
			Leer hem dan dat hij spek langzaam uit moet bakken.quote:Op vrijdag 19 september 2014 00:37 schreef NoCigar het volgende:
Er staat soms iemand anders in de keuken die het nodig vind op keihard spekjes uit te bakken in zulke pannen :-(.
 
			 
			
			
			Tuurlijk wel. Ik heb geoefend met deze game:quote:Op donderdag 18 september 2014 23:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Al had je de juiste instrumenten, lijkt me sterk dat jij dat kunt.....
 
											 
			 
			
			
			En verkoolde voedselresten. Kookonzin m.i.. Een zelfde fenomeen bestaat in de HIFI-wereld, het inspelen en "inbranden" van kabeltjes... In deze hoek moeten we het zoeken denk ik.quote:Op vrijdag 19 september 2014 00:45 schreef Igen het volgende:
[..]
Ik heb ooit eens een overbodig RVS koekenpannetje van iemand cadeau gekregen. Mooi hoor.
[..]
Goeie vraag.
Men heeft het over de "poriën". Houdt dat dan idd in dat de oneffenheden in de bodem van de pan moeten worden opgevuld met aangebakken verbrande olie?
 
			 
			
			
			OK, bedankt haha. Tja, bij zo'n pan reken ik eigenlijk ook maar op een jaar of zo en alles wat meer is is mooi meegenomen. Dre vorige kwam van Ikea en was minstens twee jaar oud, dus dat valt mwel mee. We gebruiken hem misschien ook minder vaak dan gemiddeld. Ikzelf althans. Maar de wok/hapjespan van tefal wel veel vaker en die doet het eigenlijk nog redelijk goed nu ik er zo eens over nadenk, en die is minstens even oud: ik kan me van beiden niet meer herinneren waar we ze gekocht hebben.quote:Op vrijdag 19 september 2014 00:56 schreef Geralt het volgende:
[..]
Die gaat dus 9 maanden mee, want een vergelijkbaar ding kocht ik even na het openen van dit topic.
 
			 
			
			
			Ik ben eens wezen zoeken, en het is toch ingewikkelder dan dat.quote:Op vrijdag 19 september 2014 01:00 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
En verkoolde voedselresten. Kookonzin m.i.. Een zelfde fenomeen bestaat in de HIFI-wereld, het inspelen en "inbranden" van kabeltjes... In deze hoek moeten we het zoeken denk ik.
 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			Ja, ik citeerde fout, maar ik begreep het. Welke Steenlijn hebje?quote:Op vrijdag 19 september 2014 01:46 schreef Geralt het volgende:
Dat plaatje is van Crafond he; die van Stoneline
 
			 
			
			
			Nee, dat is bij zetmeelproducten, niet bij etenswaren, en we hebben het hier over bv brood. Dat Acrylamide kankerverwekkend is, is op zijn minst wat omstreden.quote:Op vrijdag 19 september 2014 01:26 schreef Igen het volgende:
Als etenswaar bruin bakt, dan komt acrylamide vrij, wat waarschijnlijk een kankerverwekkende stof is.
 
			 
			
			
			Ben je niet in de war met Fahrenheit? Als je een vet gebruikt met een hoog rookpunt, 200-250C, dan gaat je anti-aanbaklaag er namelijk gewoon aan als je tegen het rookpunt aan gaat zitten. Het lijkt mij ook niet raar dat de pan wat heter wordt dan het bakvet.quote:Op vrijdag 19 september 2014 00:33 schreef RobinOok het volgende:
Het staat ook gewoon in de gebruiksaanwijzing, dat je je vogeltjes beter ergens anders kunt houden. Dat is niet voor niets.
Oh, maar inderdaad gebeurt dat pas als je je lege pan op t vuur laat staan en die warmer dan 400C wordt. (Zie ik op Google) Maar goed, dan nog zou ik mijn pietjes niet in de keuken houden.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Ja, ongeveer 280C wordt geclaimd, andere bronnen beweren dat het lager is. Zou wel mooi uitkomen natuurlijk, net boven het rookpunt van bakvet voor heet bakken, laten we een anti-aanbak wok in de markt zetten.quote:Op vrijdag 19 september 2014 11:39 schreef RobinOok het volgende:
Dat is toch precies hetzelfde? Vogels cq honden kunnen ergens niet tegen waar mensen wel tegen kunnen. Maar je hebt wel gelijk dat ik gisteren waarschijnlijk niet heb opgelet, die dampen beginnen vrij te komen bij 280C. Dat haal je normaal niet.
Oh ja, jullie wel natuurlijk. Jullie pannen worden 785 graden. *grin*
 
			 
			
			
			Verzin maar weer van alles. Jij komt met claims die je niet onderbouwt met bronnen. Of moeten we alles geloven omdat je een 'technicus' bent?quote:Op vrijdag 19 september 2014 14:00 schreef robber57 het volgende:
Teflon is een magisch goedje met de eigenschap dat het gassen uit een parallel universum kan halen.
Immers; volgens een deskundige van dit forum kun je een teflon pan niet zo heet maken dat de teflon kapot gaat, dat stuk gaan van teflon gebeurt volgens de deskundige nl pas als je de pan honderden graden heet stookt en ondanks dat een gaspit gewoon dik 700 graden word is het volstrekt ondenkbaar dat zoiets gebeurt.
Daarop voort redenerend kun je dus stellen dat als de teflon nooit kapot gaat door verhitting maar echter de teflon bij normaal gebruik wel gassen afstaat waar siervogels van dood gaan dan moet dat gas dus wel uit een parallel universum komen., teflon dat nl niet stuk gaat door verbranding kan uiteraard niet zomaar gassen gaan afstaan ergo het gas komt niet van de teflon in de pan maar uit het parallelle universum.
Dat vele mensen teflon pannen na een korte tijd weggooien is dan ook volgens deskundige volstrekt absurd, zo'n pan kan niet te heet worden en dus kan de teflon niet stuk gaan, die mensen lijden zonder uitzondering allen aan waanvoorstellingen -die pannen zijn helemaal niet stuk, dat lijkt maar zo.
Dit topic is dus ook eigenlijk volstrekt overbodig, teflon pannen gaan niet stuk en al helemaal niet door de hitte.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Ach wel nee joh, je ziet spoken.quote:Op vrijdag 19 september 2014 14:14 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ja, ongeveer 280C wordt geclaimd, andere bronnen beweren dat het lager is. Zou wel mooi uitkomen natuurlijk, net boven het rookpunt van bakvet voor heet bakken, laten we een anti-aanbak wok in de markt zetten.
Als je pan op het vuur zet en er dan vet in doet dan is de anti-aanbaklaag heter dan het vet natuurlijk. Dat zal ook gelijkmatiger van temperatuur zijn dan de bodem van de pan. Dus als de marges zo krap zijn lijkt me niet dat je zomaar kunt zeggen dat de laag niet verdampt zolang het vet niet over zijn rookpunt zit.
 
			 
			
			
			
 
			 
			
			
			quote:Op donderdag 18 september 2014 16:46 schreef robber57 het volgende:
een zwaktebod, als het niet op argumenten lukt dan maar ridiculiseren?
quote:Op vrijdag 19 september 2014 14:22 schreef robber57 het volgende:
Ik hoor net van deskundige dat het overgrote deel van de nederlanders behalve dat ze waanvoorstellingen hebben ook nog eens dement zijn, al die mensen met stukke pannen zijn allemaal vergeten dat ze de pan op het vuur hadden gezet.
Zoals ik al zei: er is geen probleem,dit topic kan wel gesloten worden met de volgende conclusie , teflon pan gebruikers zijn idioten met dementie, bij normaal gebruik gaan teflon pannen niet stuk, ts is een sukkel die niet kan bakken.
 
			 
			
			
			Hee, hij is wel een technicus hoor!quote:
 
			 
			
			
			http://www.rjchase.com/ptfe_handbook.pdf .quote:Op vrijdag 19 september 2014 14:21 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Verzin maar weer van alles. Jij komt met claims die je niet onderbouwt met bronnen. Of moeten we alles geloven omdat je een 'technicus' bent?
Overigens erg irritant dat je vrijwel elke post in dit topic edit nadat erop gereageerd is.

| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |