abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_144675732
Nou, vooralsnog ben ik er heel content mee.
Ze slijten niet merkbaar. En als dat zo zou zijn dan zijn ze zo goedkoop dat je ze elke 3 maanden kan recyclen.
Ik ben ook in het bezit van een grote (40 cm ofzo) peperdure Belgische Greenpan en die is ook goed.
Maar je koopt er wel 30 Action pannetjes voor.

En wat iemand hierboven beweert, dat de aanbaklaag moet "groeien"... Er is denk ik geen onderwerp waar zoveel onzin over verteld wordt als over koken en voeding in het algemeen.
Het zou wel kunnen dat je een soort "kool" op de bodem krijgt bij een gietijzeren pan, maar dat is bijzonder ongezond.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bart2002 op 18-09-2014 22:57:28 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_144675780
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 22:44 schreef Bart2002 het volgende:
En wat iemand hierboven beweert, dat de aanbaklaag moet "groeien".
Dat geldt voor plaatstaal ja. Niet voor keramiek.
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_144675870
En vooralsnog was ik de eerste tijd ook aardig tevreden met die keramische dingen die al flink duurder waren dan die van de lidl/action.

Het gaat me er juist om dat al mijn pannen binnen een jaar op de hond zijn en rijp voor de kliko. Dáár stoor ik mij aan en ik vind het ronduit debiel.

Ik probeer nog wat ik al zei en als die ook niet bevallen stop ik met eten. Godverdomme.

We kunnen harttransplantaties en hersenoperaties uitvoeren, maar een fatsoenlijk pan maken (waar je weinig omkijken naar hebt) kunnen we klaarblijkelijk niet :r
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_144675885
Maar waar bestaat die aangegroeide laag dan uit? Als het verbrand spul is dan lijkt me dat niet gezond.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_144675931
quote:
7s.gif Op donderdag 18 september 2014 22:47 schreef Geralt het volgende:
En vooralsnog was ik de eerste tijd ook aardig tevreden met die keramische dingen die al flink duurder waren dan die van de lidl/action.

Het gaat me er juist om dat al mijn pannen binnen een jaar op de hond zijn en rijp voor de kliko. Dáár stoor ik mij aan en ik vind het ronduit debiel.

Ik probeer nog wat ik al zei en als die ook niet bevallen stop ik met eten. Godverdomme.

We kunnen harttransplantaties en hersenoperaties uitvoeren, maar een fatsoenlijk pan maken (waar je weinig omkijken naar hebt) kunnen we klaarblijkelijk niet :r
Verder helemaal mee eens. We zetten mensen op de maan. Maar een knappe pan homaar ;)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 18 september 2014 @ 23:05:16 #156
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_144676727
Keramische pannen schijnen trouwens perfect te zijn voor vosssenvlees. :Y)
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_144677092
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 17:22 schreef robber57 het volgende:

[..]

Das mooi maar niet iedereen bakt zijn spulletjes op jouw manier, mensen die met regelmaat een teflon pan slopen doen er kennelijk iets mee wat zij lekker vinden en kennelijk gaat de pan daarmee stuk.
Ik, en vele met mij, vinden het erg lekker als rundvlees een donker korstje heeft, dat donkere korstje komt niet bij 180 graden tenzij je dat rundvlees lang genoeg in de lauwe pan laat sudderen, mooi rose/saignant ben je dan al 10 minuten geleden gepasseerd.
Nou, dat gaat best hoor op veel lagere temperatuur. Het probleem is denk ik dat vlees zoals wij dat tegenwoordig halen bij de supermarkt stijf staat van het water. Kip is berucht en zelfs spekblokjes worden soms soep. De techniek is prima maar het basismateriaal niet.
Dan moet je op idioot hoge temperaturen bakken om het vocht snel genoeg te laten verdampen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_144677221
Met bijv. champignons moet dat sowieso, omdat die van nature zo veel water bevatten.
pi_144677376
Dat is bekend. Als je ze wilt bakken dat moeten ze letterlijk piepen (qua geluid) in de pan. Ze bestaan maar voor 10% uit vaste stof.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_144677433
Is wel een grappig geluid ja. :D Maar als je dat één keer doet met een anti-aanbakpan dan kun je die wel weggooien, denk ik.

[ Bericht 37% gewijzigd door #ANONIEM op 18-09-2014 23:23:22 ]
pi_144677563
Vandaar dus de keramische pan van b.v. de action...
Maar ik las laatst ook dat de pan, door al dat vocht op dat moment niet heter is dan 100 graden. Dat schreef een zeer gerespecteerde user hier, ging over nasi.
Dus ik durf dat eigenlijk niet in het openbaar te betwijfelen... Doe ik niet.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 18 september 2014 @ 23:27:24 #162
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_144677730
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 23:23 schreef Bart2002 het volgende:
Vandaar dus de keramische pan van b.v. de action...
Maar ik las laatst ook dat de pan, door al dat vocht op dat moment niet heter is dan 100 graden. Dat schreef een zeer gerespecteerde user hier, ging over nasi.
Dus ik durf dat eigenlijk niet in het openbaar te betwijfelen... Doe ik niet.
Onzin. Dat kan je alleen zeggen als de pan gevuld is met water en zijn warmte direct doorgeeft.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_144678069
Ik heb zo'n ding van Demeyere. Kost wat, maar na jarenlang mishandelen nog steeds als nieuw. Super warmtegeleiding, bakt lekker bij hoog en laag vuur. Na gebruikt ff met een borstel of sponsje en hij is weer schoon.



Binnen en buitenkant van 18/10 RVS, ertussen nog wat andere lagen voor warmtegeleiding. Superpan, wil er nog een koekenpan van, maar die prijs he... tis wel een pan voor het leven.
.
pi_144678173
Prachtige pan man!
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 18 september 2014 @ 23:45:25 #165
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144678478
quote:
7s.gif Op donderdag 18 september 2014 22:47 schreef Geralt het volgende:

We kunnen harttransplantaties en hersenoperaties uitvoeren.
Al had je de juiste instrumenten, lijkt me sterk dat jij dat kunt.....
pi_144678684
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 17:47 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik weet niet precies wat het verschil is, maar ik begrijp dat vogelhouders wel reden hebben om het op één hoop te gooien als het om de doodsoorzak van hun hobbydieren gaat.
Ik deel de bezorgdheid, maar is dit niet een broodje (in teflon gebakken) aap?
Ik begrijp dat je de pan dan tot zo'n 350(!) graden moet verhitten om teflon te laten ontleden en ook nog eens niet ventileren om onze gevederde vrienden om zeep te helpen...
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_144678751
quote:
1s.gif Op donderdag 18 september 2014 23:45 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Al had je de juiste instrumenten, lijkt me sterk dat jij dat kunt.....
Het blijft een fascinerend onderwerp, de pannenwereld.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 19 september 2014 @ 00:06:44 #168
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144679249
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 23:50 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik deel de bezorgdheid, maar is dit niet een broodje (in teflon gebakken) aap?
Ik begrijp dat je de pan dan tot zo'n 350(!) graden moet verhitten om teflon te laten ontleden en ook nog eens niet ventileren om onze gevederde vrienden om zeep te helpen...
Nee, volgens mij gebeurt dat al veel eerder. Komt ook regelmatig voor, dat mensen hun kanariepietje in de keuken hangen en dan lekker gaan bakken met een tefalpan. Ah gossie, arme beessies. Hartstikke dood gaan ze ervan. Van de dampen.

Ken ook verhalen van mensen die hun hond vermoordden met chocola. Daar kunnen honden weer niet tegen.
pi_144679494
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 09:09 schreef Redcoon het volgende:
Heb Demeyere en DeBuyer pannen, bij beiden is het inderdaad een kwestie van goed laten opwarmen.

De DeBuyer pannen moet je wel eerst goed inbranden en daarna krijgt je pan met elke bakbeurt een extra laag natuurlijke anti-aanbaklaag. Vlees, eieren, wentelteefjes enzovoorts smaken allemaal stukken beter want je behaalt een veel beter 'schroei' effect. Net als bijvoorbeeld Molenmessen hebben dit soort pannen wel wat onderhoud nodig, maar je krijgt er erg veel voor terug.

Gietijzer schijnt ook heel tof te zijn, daar zweren veel Amerikanen bij. Maar daar heb ik zelf geen ervaring mee.
Waaruit bestaat die "extra laag natuurlijke anti-aanbaklaag"?
Kooksprookjes en dure merken gegeil volgens mij. En als dit koolstof zou zijn dan is dat zwaar ongezond.
En waaruit bestaat het "wel wat onderhoud" als je zo'n laag moet laten "groeien"?
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_144679686
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 september 2014 00:06 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, volgens mij gebeurt dat al veel eerder. Komt ook regelmatig voor, dat mensen hun kanariepietje in de keuken hangen en dan lekker gaan bakken met een tefalpan. Ah gossie, arme beessies. Hartstikke dood gaan ze ervan. Van de dampen.

Ken ook verhalen van mensen die hun hond vermoordden met chocola. Daar kunnen honden weer niet tegen.
Mevrouw Ook, diep respect voor uw kookkunst en de prachtige foto's van het resultaat, en ik ben zeer bereid om u te geloven, maar... mijn gut-feeling houdt het vooralsnog op een broodje aap. Ik ga dit onderzoeken.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 19 september 2014 @ 00:33:45 #171
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144680289
Het staat ook gewoon in de gebruiksaanwijzing, dat je je vogeltjes beter ergens anders kunt houden. Dat is niet voor niets.

Oh, maar inderdaad gebeurt dat pas als je je lege pan op t vuur laat staan en die warmer dan 400C wordt. (Zie ik op Google) Maar goed, dan nog zou ik mijn pietjes niet in de keuken houden.
pi_144680425
Ik had me eigenlijk voor genomen om enkel nog goedkope anti-aanbak-pannen te kopen, maar heb laatst bij de Albert heijn toch weer een pan van ¤25,- euro gekocht van BK. Die is redelijk voor zover ik er over kan oordelen, niet te licht, zoals de héle goedkope pannen wel zouden zijn, en dat vind ik wel prettig.
Nu ik het zo zie staan lijkt het nog erg goedkoop trouwens, maar ik zelf dacht bij goedkope pannen meer aan een pan van de Action oid. Als ie na een tijdje stuk is kopen we gewoon weer een nieuwe. Nou ja, ik zal zien hoe lang deze meegaat. Er staat soms iemand anders in de keuken die het nodig vind op keihard spekjes uit te bakken in zulke pannen :-(.
Aan de andere kant heb ik nog een oud , vreselijk misbruikte Tefalkoekenpan die ik alleen maar bewaar om daar dingen op hoog vuur in te bakken (hij is toch al rijp voor de kliko) of met veel olie half te frituren (shallow fry). Meestal champignons en aubergines. Ik heb trouwens nog nooit stukken antiaanbaklaag of iets dergelijks in mijn eten gehad
anonieme razernist
  vrijdag 19 september 2014 @ 00:40:01 #173
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144680500
Ik heb 1 keer een pannetje gehad dat afbladderde. Al heel snel. Maandagmorgenmodelletje.



[ Bericht 44% gewijzigd door RobinOok op 19-09-2014 00:48:06 ]
pi_144680544
action.
pi_144680642
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 23:34 schreef Fer het volgende:
Ik heb zo'n ding van Demeyere. Kost wat, maar na jarenlang mishandelen nog steeds als nieuw. Super warmtegeleiding, bakt lekker bij hoog en laag vuur. Na gebruikt ff met een borstel of sponsje en hij is weer schoon.

[ afbeelding ]

Binnen en buitenkant van 18/10 RVS, ertussen nog wat andere lagen voor warmtegeleiding. Superpan, wil er nog een koekenpan van, maar die prijs he... tis wel een pan voor het leven.
Ik heb ooit eens een overbodig RVS koekenpannetje van iemand cadeau gekregen. Mooi hoor. :Y
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 00:13 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Waaruit bestaat die "extra laag natuurlijke anti-aanbaklaag"?
Kooksprookjes en dure merken gegeil volgens mij. En als dit koolstof zou zijn dan is dat zwaar ongezond.
En waaruit bestaat het "wel wat onderhoud" als je zo'n laag moet laten "groeien"?
Goeie vraag.

Men heeft het over de "poriën". Houdt dat dan idd in dat de oneffenheden in de bodem van de pan moeten worden opgevuld met aangebakken verbrande olie?
pi_144680684
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 00:40 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb 1 keer een pannetje gehad dat afbladderde. Al heel snel. Maandagmorgenmodelletje.
Dat lijkt me wel smerig. Ik heb wel nog een mooie en vrij dure koekenpan met van die 'vierkante' ribbeltjes op de bodem waar ik eigenlijk niet goed weet wat ik ermee moet doen. Hij bakt vrij snel aan bij andere dingen dan grote stukken vlees, het is geen kleintje. Dus je hebt al snel te kleine stukken vlees.
Wat ik me afvraag, zijn er eigenlijk pannen waar je gewoon gezellig mat stalen gereedschap over de bodem mag schrapen. Zelfs bij een ingewerkte stalen wok wordt dit afgeraden, hoewel im wel veel filmpjes zie van Chinese koks die daar in liggen te wroeten met hun ijzeren schepjes.
anonieme razernist
pi_144680885
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 september 2014 00:33 schreef RobinOok het volgende:
Het staat ook gewoon in de gebruiksaanwijzing, dat je je vogeltjes beter ergens anders kunt houden. Dat is niet voor niets.

Oh, maar inderdaad gebeurt dat pas als je je lege pan op t vuur laat staan en die warmer dan 400C wordt. (Zie ik op Google) Maar goed, dan nog zou ik mijn pietjes niet in de keuken houden.
Tja, ik vind alleen maar dubieuze bronnen.
Dan lees je zoiets:
"Onlangs is er door een universitaire professor in voedselveiligheid een onderzoek uitgevoerd..."
Zonder bronvermelding, en dan weet ik genoeg.
Verder dode links, niets serieus.
Overigens is teflon helemaal niet geschikt voor pannen. Teflon komt uit de elektronicawereld, het kan goed tegen hitte en de belangrijkste eigenschap: het geleidt geen stroom. De ideale isolator in powerelektronica.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_144680913
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 september 2014 00:37 schreef NoCigar het volgende:
maar heb laatst bij de Albert heijn toch weer een pan van ¤25,- euro gekocht van BK.
Die gaat dus 9 maanden mee, want een vergelijkbaar ding kocht ik even na het openen van dit topic.

:P
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  vrijdag 19 september 2014 @ 00:57:59 #179
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_144680950
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 september 2014 00:37 schreef NoCigar het volgende:
Er staat soms iemand anders in de keuken die het nodig vind op keihard spekjes uit te bakken in zulke pannen :-(.
Leer hem dan dat hij spek langzaam uit moet bakken.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_144681008
quote:
1s.gif Op donderdag 18 september 2014 23:45 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Al had je de juiste instrumenten, lijkt me sterk dat jij dat kunt.....
Tuurlijk wel. Ik heb geoefend met deze game:


8-)
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_144681010
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 00:45 schreef Igen het volgende:

[..]

Ik heb ooit eens een overbodig RVS koekenpannetje van iemand cadeau gekregen. Mooi hoor. :Y

[..]

Goeie vraag.

Men heeft het over de "poriën". Houdt dat dan idd in dat de oneffenheden in de bodem van de pan moeten worden opgevuld met aangebakken verbrande olie?
En verkoolde voedselresten. Kookonzin m.i.. Een zelfde fenomeen bestaat in de HIFI-wereld, het inspelen en "inbranden" van kabeltjes... In deze hoek moeten we het zoeken denk ik.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_144681049
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 september 2014 00:56 schreef Geralt het volgende:

[..]

Die gaat dus 9 maanden mee, want een vergelijkbaar ding kocht ik even na het openen van dit topic.

:P
OK, bedankt haha. Tja, bij zo'n pan reken ik eigenlijk ook maar op een jaar of zo en alles wat meer is is mooi meegenomen. Dre vorige kwam van Ikea en was minstens twee jaar oud, dus dat valt mwel mee. We gebruiken hem misschien ook minder vaak dan gemiddeld. Ikzelf althans. Maar de wok/hapjespan van tefal wel veel vaker en die doet het eigenlijk nog redelijk goed nu ik er zo eens over nadenk, en die is minstens even oud: ik kan me van beiden niet meer herinneren waar we ze gekocht hebben.
anonieme razernist
pi_144681420
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 01:00 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

En verkoolde voedselresten. Kookonzin m.i.. Een zelfde fenomeen bestaat in de HIFI-wereld, het inspelen en "inbranden" van kabeltjes... In deze hoek moeten we het zoeken denk ik.
Ik ben eens wezen zoeken, en het is toch ingewikkelder dan dat.

Als etenswaar bruin bakt, dan komt acrylamide vrij, wat waarschijnlijk een kankerverwekkende stof is.

Bij het inbranden van een pan gebeurt iets anders. De koolwaterstoffen van de olie verbinden zich tot steeds langere polymeren, die erg hard zijn. De temperatuur hoeft trouwens niet hoog te zijn. Een vernislaag op een schilderij is gebaseerd op hetzelfde effect, dat dus ook gewoon bij kamertemperatuur werkt. Tijdens dat proces komen wel vrije radicalen vrij, die kankerverwekkend zijn, maar als ik het goed begrijp worden die later in de reactie ook weer opgenomen. Sowieso lijkt me niet dat er in een ingebrande pan nog massa's vrije radicalen zitten die bij elk gebruik vrijkomen.
Je moet er trouwens wel de goeie olie voor gebruiken, bijv. lijnzaadolie.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 19-09-2014 01:27:02 ]
pi_144681603
Maargoed, zoals ik al zei; als ook deze pannen van Stoneline binnen afzienbare tijd stuk zijn dan probeer ik het nog 1x met deze pannen:



Het meeste wat me aan die De Buyer pannen tegenstaat is dat ingevet weg moeten zetten elke keer.
Dat vind ik nogal een gedoe.

Maargoed, we zien wel. Als de nieuwe pannen weer stuk zijn schup ik het topic weer omhoog in elk geval :)
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_144681723
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 september 2014 01:37 schreef Geralt het volgende:
Stoneline
Ze zijn wel erg mooi. Is ook wat waard.
anonieme razernist
pi_144681737
Dat plaatje is van Crafond he; die van Stoneline :P
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_144681761
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 september 2014 01:46 schreef Geralt het volgende:
Dat plaatje is van Crafond he; die van Stoneline :P
Ja, ik citeerde fout, maar ik begreep het. Welke Steenlijn hebje?
anonieme razernist
  vrijdag 19 september 2014 @ 07:20:22 #188
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144683300
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 01:26 schreef Igen het volgende:

Als etenswaar bruin bakt, dan komt acrylamide vrij, wat waarschijnlijk een kankerverwekkende stof is.

Nee, dat is bij zetmeelproducten, niet bij etenswaren, en we hebben het hier over bv brood. Dat Acrylamide kankerverwekkend is, is op zijn minst wat omstreden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144685903
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 september 2014 00:33 schreef RobinOok het volgende:
Het staat ook gewoon in de gebruiksaanwijzing, dat je je vogeltjes beter ergens anders kunt houden. Dat is niet voor niets.

Oh, maar inderdaad gebeurt dat pas als je je lege pan op t vuur laat staan en die warmer dan 400C wordt. (Zie ik op Google) Maar goed, dan nog zou ik mijn pietjes niet in de keuken houden.
Ben je niet in de war met Fahrenheit? Als je een vet gebruikt met een hoog rookpunt, 200-250C, dan gaat je anti-aanbaklaag er namelijk gewoon aan als je tegen het rookpunt aan gaat zitten. Het lijkt mij ook niet raar dat de pan wat heter wordt dan het bakvet.

Dat die vogels doodgaan duidt erop dat er gas vanaf komt en dat dat giftig is voor die vogels. Dat is niet vergelijkbaar met de chocola en honden omdat daarvan vastgesteld is waarom honder er niet tegen kunnen en mensen wel.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 19 september 2014 @ 11:39:34 #190
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144688022
Dat is toch precies hetzelfde? Vogels cq honden kunnen ergens niet tegen waar mensen wel tegen kunnen. Maar je hebt wel gelijk dat ik gisteren waarschijnlijk niet heb opgelet, die dampen beginnen vrij te komen bij 280C. Dat haal je normaal niet.

Oh ja, jullie wel natuurlijk. Jullie pannen worden 785 graden. *grin*
  vrijdag 19 september 2014 @ 14:00:25 #191
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_144692098
Teflon is een magisch goedje met de eigenschap dat het gassen uit een parallel universum kan halen.
Immers; volgens een deskundige van dit forum kun je een teflon pan niet zo heet maken dat de teflon kapot gaat, dat stuk gaan van teflon gebeurt volgens de deskundige nl pas als je de pan honderden graden heet stookt en ondanks dat een gaspit gewoon dik 700 graden word is het volstrekt ondenkbaar dat zoiets gebeurt.

Daarop voort redenerend kun je dus stellen dat als de teflon nooit kapot gaat door verhitting maar echter de teflon bij normaal gebruik wel gassen afstaat waar siervogels van dood gaan dan moet dat gas dus wel uit een parallel universum komen., teflon dat nl niet stuk gaat door verbranding kan uiteraard niet zomaar gassen gaan afstaan ergo het gas komt niet van de teflon in de pan maar uit het parallelle universum.

Dat vele mensen teflon pannen na een korte tijd weggooien is dan ook volgens deskundige volstrekt absurd, zo'n pan kan niet te heet worden en dus kan de teflon niet stuk gaan, die mensen lijden zonder uitzondering allen aan waanvoorstellingen -die pannen zijn helemaal niet stuk, dat lijkt maar zo.

Dit topic is dus ook eigenlijk volstrekt overbodig, teflon pannen gaan niet stuk en al helemaal niet door de hitte.

[ Bericht 93% gewijzigd door robber57 op 19-09-2014 14:14:08 ]
  vrijdag 19 september 2014 @ 14:03:17 #192
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144692185
Mensen lopen weg en vergeten dat er een pan op het vuur staat. Duhuh.
pi_144692529
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 september 2014 11:39 schreef RobinOok het volgende:
Dat is toch precies hetzelfde? Vogels cq honden kunnen ergens niet tegen waar mensen wel tegen kunnen. Maar je hebt wel gelijk dat ik gisteren waarschijnlijk niet heb opgelet, die dampen beginnen vrij te komen bij 280C. Dat haal je normaal niet.

Oh ja, jullie wel natuurlijk. Jullie pannen worden 785 graden. *grin*
Ja, ongeveer 280C wordt geclaimd, andere bronnen beweren dat het lager is. Zou wel mooi uitkomen natuurlijk, net boven het rookpunt van bakvet voor heet bakken, laten we een anti-aanbak wok in de markt zetten.

Als je pan op het vuur zet en er dan vet in doet dan is de anti-aanbaklaag heter dan het vet natuurlijk. Dat zal ook gelijkmatiger van temperatuur zijn dan de bodem van de pan. Dus als de marges zo krap zijn lijkt me niet dat je zomaar kunt zeggen dat de laag niet verdampt zolang het vet niet over zijn rookpunt zit.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 19 september 2014 @ 14:21:20 #194
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_144692789
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 14:00 schreef robber57 het volgende:
Teflon is een magisch goedje met de eigenschap dat het gassen uit een parallel universum kan halen.
Immers; volgens een deskundige van dit forum kun je een teflon pan niet zo heet maken dat de teflon kapot gaat, dat stuk gaan van teflon gebeurt volgens de deskundige nl pas als je de pan honderden graden heet stookt en ondanks dat een gaspit gewoon dik 700 graden word is het volstrekt ondenkbaar dat zoiets gebeurt.

Daarop voort redenerend kun je dus stellen dat als de teflon nooit kapot gaat door verhitting maar echter de teflon bij normaal gebruik wel gassen afstaat waar siervogels van dood gaan dan moet dat gas dus wel uit een parallel universum komen., teflon dat nl niet stuk gaat door verbranding kan uiteraard niet zomaar gassen gaan afstaan ergo het gas komt niet van de teflon in de pan maar uit het parallelle universum.

Dat vele mensen teflon pannen na een korte tijd weggooien is dan ook volgens deskundige volstrekt absurd, zo'n pan kan niet te heet worden en dus kan de teflon niet stuk gaan, die mensen lijden zonder uitzondering allen aan waanvoorstellingen -die pannen zijn helemaal niet stuk, dat lijkt maar zo.

Dit topic is dus ook eigenlijk volstrekt overbodig, teflon pannen gaan niet stuk en al helemaal niet door de hitte.

Verzin maar weer van alles. Jij komt met claims die je niet onderbouwt met bronnen. Of moeten we alles geloven omdat je een 'technicus' bent?

Overigens erg irritant dat je vrijwel elke post in dit topic edit nadat erop gereageerd is.

[ Bericht 0% gewijzigd door Klaploper op 19-09-2014 14:30:52 ]
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  vrijdag 19 september 2014 @ 14:22:38 #195
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_144692833
Ik hoor net van deskundige dat het overgrote deel van de nederlanders behalve dat ze waanvoorstellingen hebben ook nog eens dement zijn, al die mensen met stukke pannen zijn allemaal vergeten dat ze de pan op het vuur hadden gezet.

Zoals ik al zei: er is geen probleem,dit topic kan wel gesloten worden met de volgende conclusie , teflon pan gebruikers zijn idioten met dementie, bij normaal gebruik gaan teflon pannen niet stuk, ts is een sukkel die niet kan bakken.
  vrijdag 19 september 2014 @ 14:23:54 #196
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_144692887
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 14:14 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ja, ongeveer 280C wordt geclaimd, andere bronnen beweren dat het lager is. Zou wel mooi uitkomen natuurlijk, net boven het rookpunt van bakvet voor heet bakken, laten we een anti-aanbak wok in de markt zetten.

Als je pan op het vuur zet en er dan vet in doet dan is de anti-aanbaklaag heter dan het vet natuurlijk. Dat zal ook gelijkmatiger van temperatuur zijn dan de bodem van de pan. Dus als de marges zo krap zijn lijkt me niet dat je zomaar kunt zeggen dat de laag niet verdampt zolang het vet niet over zijn rookpunt zit.
Ach wel nee joh, je ziet spoken.
pi_144692907
=edit=
net wakker :@

[ Bericht 77% gewijzigd door Geralt op 19-09-2014 14:55:09 ]
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  vrijdag 19 september 2014 @ 14:29:00 #198
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144693052
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 16:46 schreef robber57 het volgende:

een zwaktebod, als het niet op argumenten lukt dan maar ridiculiseren?

quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 14:22 schreef robber57 het volgende:
Ik hoor net van deskundige dat het overgrote deel van de nederlanders behalve dat ze waanvoorstellingen hebben ook nog eens dement zijn, al die mensen met stukke pannen zijn allemaal vergeten dat ze de pan op het vuur hadden gezet.

Zoals ik al zei: er is geen probleem,dit topic kan wel gesloten worden met de volgende conclusie , teflon pan gebruikers zijn idioten met dementie, bij normaal gebruik gaan teflon pannen niet stuk, ts is een sukkel die niet kan bakken.
  vrijdag 19 september 2014 @ 14:40:03 #199
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_144693430
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 september 2014 14:29 schreef RobinOok het volgende:

[..]


[..]

Hee, hij is wel een technicus hoor!
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  vrijdag 19 september 2014 @ 14:53:56 #200
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_144693983
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 september 2014 14:21 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Verzin maar weer van alles. Jij komt met claims die je niet onderbouwt met bronnen. Of moeten we alles geloven omdat je een 'technicus' bent?

Overigens erg irritant dat je vrijwel elke post in dit topic edit nadat erop gereageerd is.
http://www.rjchase.com/ptfe_handbook.pdf .
Als je het handboek uit hebt zul je waarschijnlijk beter begrijpen dat er geen 1 punt is waarop teflon stuk gaat of veroudert , net zo goed als dat voor veel eigenschappen van polymeren vaak geen "punt" is maar meestal een "traject", je kunt dus doorgaans niet glashard stellen dat een kunststof een "maximale gebruikstemperatuur" heeft en dat als je daar maar oner blijft er geen schade op treed aan de kunststof.
Teflon is een polymeer en polymeren vallen doorgaans weer langzaam uit elkaar , temperatuur versneld dit, als de hoogst bruikbare temperatuur voor een polymeer dicht bij de werkelijke gebruiks temperatuur ligt dan gaat het polymeer dus doorgaans versneld stuk, dat stuk gaan begint dus al veel eerder dan de maximale temperatuur.
PTFE gaat (afhankelijk van het type) definitief en vrijwel direct kapot vanaf zo'n 260 graden maar dat proces waarbij de polymeer ketens uit elkaar vallen begint al veel eerder.
het is geen punt maar een langzaam stijgende lijn, ook bij 220 graden gaat teflon stuk, het duurt alleen wat langer.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')