abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_134299765
quote:
14s.gif Op zondag 15 december 2013 18:10 schreef .Bankbiljet het volgende:
Gewoon Aldi pannen
Slechte ervaring mee. Een keer daar een soeppan meegenomen, bij gebruik brak vrijwel meteen een handvat af. Lekker veilig ook, ik dacht een slechte las of zo, hoort niet, maar zegt niet zoveel over de algehele kwaliteit, maar een tijdje later kwam er een scheur in de zijkant. Kwalitatief gewoon heel slecht dus.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_134317232
Ik snap niet waarom iedereen zo moeilijk doet over vis en eieren in een pan zonder anti-aanbaklaag. De eerste paar keer verneuk je inderdaad hopeloos je ei en blijft die zalmhuid plakken. Na een maand kon ik al eitjes bakken zónder vetstof! Geduld is een schone zaak, en anders blijf je de rest van je leven vastzitten aan die ellendige tefalkrengen die bovendien ook niet in de oven kunnen.
  maandag 16 december 2013 @ 01:46:17 #53
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_134317277
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 01:42 schreef Hagelkaas het volgende:
Ik snap niet waarom iedereen zo moeilijk doet over vis en eieren in een pan zonder anti-aanbaklaag. De eerste paar keer verneuk je inderdaad hopeloos je ei en blijft die zalmhuid plakken. Na een maand kon ik al eitjes bakken zónder vetstof! Geduld is een schone zaak, en anders blijf je de rest van je leven vastzitten aan die ellendige tefalkrengen die bovendien ook niet in de oven kunnen.
Precies. Goede pannen inbranden laten en daarna gewoon op hoge temperatuur dingen bakken. Gegarandeerd dat het dan niet meer aanbakt.
Meeste mensen laten pannen niet heet genoeg worden voordat ze het vlees/vis er in doen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_134318351
Bedankt dat jullie ook 2 voorbeelden (koekenpan en hapjespan) van goeie pannen neer zetten hier voor minder dan 100 euro samen _O_
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  maandag 16 december 2013 @ 08:24:29 #55
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_134318590
Hier gewoon een demeyere en een wmf pan zonder anti-aanbak. Werkt perfekt maar je moet de pan lang laten voorverwarmen.
  maandag 16 december 2013 @ 09:09:10 #57
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_134318939
Heb Demeyere en DeBuyer pannen, bij beiden is het inderdaad een kwestie van goed laten opwarmen.

De DeBuyer pannen moet je wel eerst goed inbranden en daarna krijgt je pan met elke bakbeurt een extra laag natuurlijke anti-aanbaklaag. Vlees, eieren, wentelteefjes enzovoorts smaken allemaal stukken beter want je behaalt een veel beter 'schroei' effect. Net als bijvoorbeeld Molenmessen hebben dit soort pannen wel wat onderhoud nodig, maar je krijgt er erg veel voor terug.

Gietijzer schijnt ook heel tof te zijn, daar zweren veel Amerikanen bij. Maar daar heb ik zelf geen ervaring mee.
pi_134373938
quote:
Die keramische pannen zijn misschien leuk maar smakelijk eten krijg je er niet mee. Die keramische laag geleidt heel erg slecht hitte. Je krijgt de pan dus niet alleen niet heet genoeg om goed mee te bakken, maar door de structuur van het keramiek die zorgt voor het anti-aanbak effect krijg je er ook een matige bruining en geen aanbaksel op de pan en dus geen jus.

Er is een reden waarom er in restaurants gewoon met plaatstaal wordt gewerkt ;)

TS: Koop deze pannen:

http://pannenland.nl/koek(...)96aa110b27fb13a1a2bb

Voor een sauteerpan is plaatstaal/tefal of niet minder belangrijk. Bakken doe ik er toch niet in. Toch zou ik voor zoiets van rvs zonder anti-aanbaklaag gaan:

http://pannenland.nl/hapjespannen/habonne_profi_hapjespan_24cm

Simpelweg omdat het je leven lang meegaat.
  dinsdag 17 december 2013 @ 18:50:00 #59
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134374593
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 01:46 schreef golfer het volgende:

[..]

Meeste mensen laten pannen niet heet genoeg worden voordat ze het vlees/vis er in doen.
Met een fatsoenlijke pan hoef je je pan niet meer zo achterlijk heet te laten worden en kun je gewoon op een beschaafde temperatuur je eten bereiden.

Geen wonder dat jullie biefstuk altijd taai is. _O-

[ Bericht 10% gewijzigd door RobinOok op 17-12-2013 18:58:04 ]
  dinsdag 17 december 2013 @ 18:52:56 #60
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_134374694
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 18:32 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Die keramische pannen zijn misschien leuk maar smakelijk eten krijg je er niet mee. Die keramische laag geleidt heel erg slecht hitte. Je krijgt de pan dus niet alleen niet heet genoeg om goed mee te bakken, maar door de structuur van het keramiek die zorgt voor het anti-aanbak effect krijg je er ook een matige bruining en geen aanbaksel op de pan en dus geen jus.

Er is een reden waarom er in restaurants gewoon met plaatstaal wordt gewerkt ;)

TS: Koop deze pannen:

http://pannenland.nl/koek(...)96aa110b27fb13a1a2bb

Voor een sauteerpan is plaatstaal/tefal of niet minder belangrijk. Bakken doe ik er toch niet in. Toch zou ik voor zoiets van rvs zonder anti-aanbaklaag gaan:

http://pannenland.nl/hapjespannen/habonne_profi_hapjespan_24cm

Simpelweg omdat het je leven lang meegaat.
Ik hoef geen jus.
The love you take is equal to the love you make.
pi_134375529
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 18:50 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Met een fatsoenlijke pan hoef je je pan niet meer zo achterlijk heet te laten worden en kun je gewoon op een beschaafde temperatuur je eten bereiden.

Geen wonder dat jullie biefstuk altijd taai is. _O-
:?
Het gaat toch om het korstje, een biefstuk is geen sudderlapje.
pi_134375598
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  dinsdag 17 december 2013 @ 19:39:19 #63
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_134376425
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 18:50 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Met een fatsoenlijke pan hoef je je pan niet meer zo achterlijk heet te laten worden en kun je gewoon op een beschaafde temperatuur je eten bereiden.

Geen wonder dat jullie biefstuk altijd taai is. _O-
Huh? Ik reken mezelf ook tot 'jullie', heb ook zulke pannen. Maar kan me niet vinden in je taaie biefstuk uitspraak. :P
  dinsdag 17 december 2013 @ 19:39:44 #64
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_134376445
Ja, nou wil ik een stalen koekenpan.
The love you take is equal to the love you make.
pi_134376834
quote:
8s.gif Op dinsdag 17 december 2013 19:39 schreef Lienekien het volgende:
Ja, nou wil ik een stalen koekenpan.
Die van De Buyer koop ik misschien later nog; die had ik zelf ook al uitgezocht. En zo heel duur is die nou ook weer niet. :)
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  dinsdag 17 december 2013 @ 20:23:39 #66
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_134378551
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2013 18:50 schreef RobinOok het volgende:

Met een fatsoenlijke pan hoef je je pan niet meer zo achterlijk heet te laten worden en kun je gewoon op een beschaafde temperatuur je eten bereiden.

Geen wonder dat jullie biefstuk altijd taai is. _O-
Wie is jullie?
Ik heb nog nooit een taaie biefstuk bereid, dus waar jij deze uitspraak op baseert is mij een raadsel?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 17 december 2013 @ 20:40:36 #67
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134379414
Oh, ik lees dat steeds, goedkope of magere biefstuk = schoenzool = droog
Dus dat verzin je gewoon?

Wie de schoen past trekt hem aan hoor, ik ga niet bijhouden wie er hier precies alleen dure, gemarmerde biefstukken mals krijgt.
pi_134380014
Iemand ervaring met de Sola green cooking pannen?
"People that use Fiat currency as a store of value.
There is a name for it:
We call them Poor"
pi_134570107
Zojuist twee plaatstalen pannen gekocht bij de Sligro, een Ballarini 3000, 24cm (9 euro), en een 'Hendi Rolled black iron frying pan', 30cm voor 12,50. Inclusief BTW dus voor zo'n 26 euro 2 pannen *O*
  zondag 22 december 2013 @ 18:43:34 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134570389
Veel plezier ermee LHO!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134570607
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 18:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Veel plezier ermee LHO!
Dat gaat zeker goed komen. Mijn anti-aanbak-ikeapannen zijn een beetje aan het einde van hun leven gekomen, en was dus vanmorgen overgestapt op mijn zware gietijzeren Aldi-pan voor het bakken van het ei. Ik vergeet steeds dat ik twee zware stalen pannen heb, dus ik heb nu besloten er twee bij te halen en alles met aanbaklaag met pensioen te sturen.
  zondag 22 december 2013 @ 19:07:08 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134571231
Ach, goede antiaanbakpannen zijn niet de duivel hoor.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134574133
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 19:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Ach, goede antiaanbakpannen zijn niet de duivel hoor.
Ik zou die 386+ pannen van Ikea ook zeker wel goed willen noemen. Ik zie alleen de toegevoegde waarde niet heel erg meer. Maar misschien denk ik daar straks anders over, als ik ze niet meer heb :P
pi_134574173
Zojuist met inbranden alleen ontdekt dat een van de pannen (de Hendi van 30cm) zo krom als een hoepel is, qua bodem. Dat is met inductie niet echt handig. Morgen dus even terug naar de sligro.

Edit: Afgekoeld lijkt hij weer oke, maar zodra ik hem weer verhit wordt de bodem weer rond..

[ Bericht 21% gewijzigd door LeeHarveyOswald op 22-12-2013 20:19:09 ]
pi_144602508
quote:
Goed 2 van de 3 zijn inmiddels nauwelijks meer anti aanbak te noemen. De enige die nog redelijk is is die wok, maar die is dan ook het minst gebruikt.

:(
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_144602579
Misschien ligt het een beetje aan jou? :D
pi_144602602
En die wok is dan ook niet meer dan redelijk. Redelijk op zn best zegmaar.

Toch weer 85 euro naar de klote op tijd van nog geen jaar }:| :r
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_144603236
quote:
7s.gif Op zondag 15 december 2013 15:43 schreef Geralt het volgende:
Probleem is alleen dat zowel mijn hapjespan als mijn koekenpan aan vervanging toe zijn.

Ik denk dat ik er 2 bestel van BK ceramic. Maar zien wat dat is en anders kan ik altijd nog wat anders kopen als dat ook niks is.
Koop staal. Gewoon goedkope bij de sligro. Dikke bodem is wel fijn. Dan inbakken met aardappelschillen zout en olie. In dat filmopje doen ze het net weer anders.

Die ceramic zooi moet je met niets anders aanraken dan een houten of plastic spatel.

Ik heb zelf het liefste staal. En afwassen met heet water, als het heel erg mis is, misschien met een klein beetje sop. Ja, een goede laag kan zelfs wel een enkele keer hebben.

Ik heb overigens ook wel een antiaanbakpan uit frankrijk, een crepepan. Niks mis mee. Maar wel heel voorzichtig behandelen, anders valt de laag eraf.Juist voor pannnenkoeken moet je een heel goed ingebakken pan hebben of een goede anti-aanbaklaag.

[ Bericht 7% gewijzigd door Spanky78 op 16-09-2014 21:53:30 ]
Whatever...
pi_144603930
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 21:48 schreef Spanky78 het volgende:
Koop staal.
Zoals je wellicht al gelezen had heb ik dat destijds niet gedaan en zijn mijn BK pannen inmiddels rijp voor de sloop.

Ik ga nu ook voor gewoon plaatstaal denk ik.
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_144604937
quote:
7s.gif Op dinsdag 16 september 2014 21:59 schreef Geralt het volgende:

[..]

Zoals je wellicht al gelezen had heb ik dat destijds niet gedaan en zijn mijn BK pannen inmiddels rijp voor de sloop.

Ik ga nu ook voor gewoon plaatstaal denk ik.
NIet goed gelezen :) sorry...
Whatever...
  dinsdag 16 september 2014 @ 22:20:26 #82
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_144605232
quote:
7s.gif Op dinsdag 16 september 2014 21:37 schreef Geralt het volgende:

[..]

Goed 2 van de 3 zijn inmiddels nauwelijks meer anti aanbak te noemen. De enige die nog redelijk is is die wok, maar die is dan ook het minst gebruikt.

:(
Ik heb vergelijkbare pannen, maar die zijn na een paar jaar nog prima. Vraag me af waar dat aan ligt.
The love you take is equal to the love you make.
pi_144605291
Driekwart jaar, dat is langer dan ik met m'n keramische pan gedaan heb (qua anti-aanbaklaag). :D

Maar ook zonder anti-aanbaklaag zijn die nog best prima te gebruiken, net als bijv. roestvrijstalen pannen die sowieso niet zo'n laag hebben.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 16-09-2014 22:22:27 ]
pi_144607715
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 september 2014 22:20 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik heb vergelijkbare pannen, maar die zijn na een paar jaar nog prima. Vraag me af waar dat aan ligt.
Aan zo heel af en toe wel eens met een vork erin prikken per ongeluk en wellicht op te hoog vuur gebruiken of afspoelen onder koud water terwijl loeiheet.

Waarschijnlijk dat soort dingen. Of een willekeurige combi daarvan.

Maargoed, het bakt nu dus aan als de ziekte en is een hell om nog schoon te krijgen.

Ik begin met de kleinste te vervangen voor zo een plaatstalen exemplaar en dan zien we wel of dat bevalt en dan kegel ik ze allemaal in de kliko. Ik heb het helemaal gehad met die hoerige tering kutpannen :r

Betaal je verdomme bijna 100 euro en amper 9 maanden later kan je de hele flikkerse boel weer wegtiefen :r }:| :(!
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  dinsdag 16 september 2014 @ 23:13:21 #85
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_144608732
Ik heb zo'n De Buyer , loodzwaar maar hij bakt idd wel heel mooi.
Je kunt zo'n pan roodgloeiend stoken en om en om je biefje bakken zonder dat de teflon verschroeid.
Idem met spek uitbakken enzo, met een teflon pan word dat veel te heel en gaat je pan stuk, zo'n stalen word er alleen beter van :Y

De pest met teflon pannen is dat je maar 1 keer de pan te heet hoeft te stoken en hij gaat daarna stuk, 1 keer spek uitbakken, 1 keer een biefstuk lekker laten sissen en het is gebeurt en hij kan in de kliko.
pi_144609064
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 23:13 schreef robber57 het volgende:
De pest met teflon pannen is dat je maar 1 keer de pan te heet hoeft te stoken en hij gaat daarna stuk, 1 keer spek uitbakken, 1 keer een biefstuk lekker laten sissen en het is gebeurt en hij kan in de kliko.
Ja weet ik, ik let er altijd wel op, maar mijn wederhelft heeft wel eens zoiets van hup de fik erin godnondeju want het schiet niet op.
Daar kunnen die pannen erg slecht tegen helaas. ;(

Maargoed, zo een de Buyer, bevalt ie goed? Is dat niet een heel gedoe met inbranden en altijd ingevet wegzetten? :@
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  dinsdag 16 september 2014 @ 23:24:16 #87
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_144609221
Neu, ik gebruik hem uitsluitend voor biefstuk en hamburgers, na het bakken direct met 1 druppel sop en een rvs pannenspons even uit schrobben, daarna een druppel olie er in en uit vegen met een papiertje en weer op bergen.
Miz niet meer werk of lastig dan welke andere pan, hij is wel loeizwaar.
Dat inbranden is 1 keer 10 minuten werk,beetje olie er in en heetstoken en de de olie uit smeren.

In de mijne bakt helemaal niets aan, biestukjes komen na 30 seconden mooi los en hamburgers idem dito.

Ik kijk er trouwens net even naar: ik heb wel het type met een steel EN een handle aan de pan, ik kan de mijne dus met 2 handen dragen, dat is wel handig want ze zijn idd zwaar en met 1 hand slecht te hanteren.
pi_144609367
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 23:24 schreef robber57 het volgende:
na het bakken direct met 1 druppel sop en een rvs pannenspons even uit schrobben, daarna een druppel olie er in en uit vegen met een papiertje en weer op bergen.
Na het eten; of moet dat voor het eten al? :o
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_144609423
Ik lees namelijk overal direct schoonmaken. Maar ik neem toch aan dat ik eerst mijn vreten naar binnen kan schuiven niet? Dat verteld niemand erbij. Alleen maar direct schoonmaken. Direct is na het koken en voor het eten :X
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  dinsdag 16 september 2014 @ 23:32:17 #90
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_144609574
Je mag eerst ff eten :P

Denk er om dat stalen pannen er in soorten en diktes zijn, de buyer zijn er in verschillende dikte, hoe dikker des te mooier hij bakt
  dinsdag 16 september 2014 @ 23:35:40 #91
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_144609721
quote:
7s.gif Op dinsdag 16 september 2014 23:28 schreef Geralt het volgende:
Ik lees namelijk overal direct schoonmaken. Maar ik neem toch aan dat ik eerst mijn vreten naar binnen kan schuiven niet? Dat verteld niemand erbij. Alleen maar direct schoonmaken. Direct is na het koken en voor het eten :X
Ik doe dat wel, ik gooi de pan onder water ga dan pas eten, maar ik doe dat eigenlijk meer omdat anders die pan nog een half uur in mijn keuken staat te meuren als een barbecue.

Zo'n stalen pan roest wel zo snel dat als je hem heet in water gooit en een half uur laat liggen begint hij te roesten als je na een half uur hem uit het water haalt.
Je went er wel aan, die anti aanbak en anti roest laag komt er vanzelf in, is gewoon een kwestie van geduld en na een jaar of zo word hij steeds donkerder en mooier en roest hij minder snel.
pi_144609880
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 september 2014 23:35 schreef robber57 het volgende:

[..]

Ik doe dat wel, ik gooi de pan onder water ga dan pas eten, maar ik doe dat eigenlijk meer omdat anders die pan nog een half uur in mijn keuken staat te meuren als een barbecue.

Zo'n stalen pan roest wel zo snel dat als je hem heet in water gooit en een half uur laat liggen begint hij te roesten als je na een half uur hem uit het water haalt.
Je went er wel aan.
Kunnen die pannen er gewoon tegen om heet van het vuur (elektrische kookplaat, dus geen echt vuur :P ) onder de kraan geflikkerd te worden?

Ik overweeg te beginnen met dees:
http://www.pannenexpert.n(...)-koekenpan-24cm.html

En als die bevalt om dan deze 2 erbij te nemen:
http://www.pannenexpert.n(...)-koekenpan-28cm.html
http://www.pannenexpert.n(...)countrypan-28cm.html

Goeie keus denk je? Beter dan weer een of andere antiaanbak klotepan? Ik bedoel daar heb je er ook van die royaal over de 100 euro gaan, maar hoe wij de pannen hier gebruiken vrees ik dat ook die het niet lang uit gaan houden en vanwege de prijs durf ik die gok ook niet te nemen :X

:)
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  dinsdag 16 september 2014 @ 23:51:26 #93
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_144610317
Ik heb deze: http://www.pannenexpert.n(...)-koekenpan-32cm.html
De serie carbon plus heeft vanaf 32 cm 2 handles aan de pan en das wel zo handig, tevens zijn deze 3 mm dus nog net ff dikker dan de andere.

Ik zet de mijne op de grootste gaspit,laat hem zo vol gas 10 minuten rood heet worden, bak in 3 a 4 minuten mijn biefstuk er in en kiep hem zo onder de koude kraan,tot nu toe is ie nog vlak gebleven.

Let wel; ook ik heb nog steeds een tefal pan er bij, een cordon blue waar de kaas uit loopt aan gaat aanbakken is toch net ff wat handiger in een tefal pan en zolang je die maar niet te heet laat worden hebben deze wel hun nut.
Aan de andere kant; ik kan me voor stellen dat ik over een tijdje de rest van mijn pannen ook in staal neem( nu rvs BK)

Het is ff wennen, probeer er anders eerst eentje om te zien of het wat voor je is....
pi_144612480
Zowel de Mineral B als de Carbon zijn 2,5mm en vanaf de 26cm beiden in 3mm :)
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  woensdag 17 september 2014 @ 06:53:26 #95
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_144613600
quote:
7s.gif Op dinsdag 16 september 2014 22:55 schreef Geralt het volgende:

[..]

Aan zo heel af en toe wel eens met een vork erin prikken per ongeluk en wellicht op te hoog vuur gebruiken of afspoelen onder koud water terwijl loeiheet.

Waarschijnlijk dat soort dingen. Of een willekeurige combi daarvan.

Maargoed, het bakt nu dus aan als de ziekte en is een hell om nog schoon te krijgen.

Ik begin met de kleinste te vervangen voor zo een plaatstalen exemplaar en dan zien we wel of dat bevalt en dan kegel ik ze allemaal in de kliko. Ik heb het helemaal gehad met die hoerige tering kutpannen :r

Betaal je verdomme bijna 100 euro en amper 9 maanden later kan je de hele flikkerse boel weer wegtiefen :r }:| :(!
Beetje gevalletje eigen schuld, dit.
The love you take is equal to the love you make.
pi_144614854
quote:
7s.gif Op dinsdag 16 september 2014 23:39 schreef Geralt het volgende:

[..]

Kunnen die pannen er gewoon tegen om heet van het vuur (elektrische kookplaat, dus geen echt vuur :P ) onder de kraan geflikkerd te worden?

Ik overweeg te beginnen met dees:
http://www.pannenexpert.n(...)-koekenpan-24cm.html

En als die bevalt om dan deze 2 erbij te nemen:
http://www.pannenexpert.n(...)-koekenpan-28cm.html
http://www.pannenexpert.n(...)countrypan-28cm.html

Goeie keus denk je? Beter dan weer een of andere antiaanbak klotepan? Ik bedoel daar heb je er ook van die royaal over de 100 euro gaan, maar hoe wij de pannen hier gebruiken vrees ik dat ook die het niet lang uit gaan houden en vanwege de prijs durf ik die gok ook niet te nemen :X

:)
Ik heb een tijd terug een DeBuyer koekenpan (32cm) en een hapjespan/countrypan (32cm) gekocht. Maar dan niet van de Mineral B lijn, want volgens mij was dat de consumentenlijn en ik denk als ik een professionele pan koop, dan koop ik ook een echte. Het voornaamste verschil is volgens mij dat de mineral B 50% duurder is en met bijenwas is ingesmeerd, die je er weer afwast omdat het slechts roestbescherming is voor opslag en transport. Ik denk dat ik het wel snap, zo'n kookwinkel die Creusetpannen van 120 euro verkoopt kan een klant natuurlijk niet wijsmaken dat je voor 3 tientjes een pan voor het leven hebt. Kijk eens bij een horecaleverancier, geen mineral B voor de profkok...Wellicht houdt de Mineral B beter warmte vast omdat een professionele kachel een hogere vlam heeft dan een gewoon fornuis, maar dat lijkt me sterk.

De 32cm hapjespan: Hij is volgens mij niet dik genoeg (2mm meen ik), houdt onvoldoende de warmte vast, juist voor het gebruik waarvoor die hoge randen zo makkelijk zijn. Ik had hem gekocht om spinazie in te sauteren e.d. maar dat heeft nogal wat water in zich en dat moet dus in fases om de pan niet te laten afkoelen. Ondanks het dunnere staal is hij voor mij te zwaar om goed handelbaar te zijn, terwijl ik toch echt een grote jongen ben. Het handvat is ook niet comfortabel. Ook heb ik er al een kuil in getrokken, en op de rand daarvan bakt het soms wel enigzins aan. Als je hapjes in je hapjespan maakt dan heb je vaak ook zuren erbij, en dan moet je hem echt meteen na gebruik afwassen, drogen op het vuur anders gaat hij roesten, en dan is je hapje alweer koud aan het worden.

De 32com koekenpan: Die is dikker (3.5mm), de zelfgemaakte anti-aanbaklaag werkt beter, fantastisch zelfs, hij houdt de hitte goed vast en verdeelt die goed over het oppervalk, maar ik gebruik hem dan ook niet voor hapjes, dus dan heb je niet dat er iets met veel water ingedaan wordt en hij afkoelt. Het onhandelbare is ook niet erg want een biefstukje hoef je niet vanuit de pan op de borden te schudden, zet hem gewoon recht boven de vlam en laat hem staan. Als er alleen maar vet in zit kun je hem na het eten afwassen en een keer vergeten is ook niet erg. 32 cm is overigens wel wat krap op het fornuis, en het is veel oppervlak om helemaal te vullen, en dat is wel nodig als je de boter niet wilt laten verbranden bij heet bakken.

Mijn tip is dan ook om een professionele koekenpan te kopen voor het bakken van entrecotes e.d., de specialistisch taken. Voor een hapjespan zou ik iets anders zoeken. 1 zo'n pan per kookbeurt vraagt ook wel aandacht genoeg eigenlijk. Aparte afwasborstel (handig die kleurtjes), bamboe wokborstel, de klinknagels van het handvat roesten ook, je kunt hem het beste hangend opbergen en als je het inbranden echt goed wil doen is dat ook nog een behoorlijke klus. Idealiter heb je 2 of 3 verschillende maten, zodat die helemaal vol zit dan verbrandt je boter niet zo snel.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 17 september 2014 @ 09:27:15 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144615017
Ik snap werkelijk niet waarom je een klein kapitaal aan een koekenpan zou willen besteden. Ik heb een paar van koolstofstaal merkloos van een horeca groothandel, perfect ingewerkt. Een loeizware gietijzeren die nog van mijn oma was en een paar anti aanbak dingen van 2 tientjes met dikke bodem van de Aldi.
Dit alles bij elkaar heeft waarschijnlijk net zoveel gekost als 1 designpan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144637569
Yup, gewoon een stalen van de sligro, maar leifst wel met een flinke bodem. Beetje zwaar. Hoef tniet heel duur te zijn.
Whatever...
pi_144637669
quote:
0s.gif Op woensdag 17 september 2014 21:08 schreef Spanky78 het volgende:
Yup, gewoon een stalen van de sligro, maar leifst wel met een flinke bodem. Beetje zwaar. Hoef tniet heel duur te zijn.
Die De Buyer pannen zijn ook niet heel duur :)
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_144637723
quote:
7s.gif Op woensdag 17 september 2014 21:10 schreef Geralt het volgende:

[..]

Die De Buyer pannen zijn ook niet heel duur :)
Klopt, ik vind 2mm wel heel dun moet ik zeggen. Ik heb een oude stalen pan, nog van mijn oma geweest. Ding is loeizwaar, bodem is meer dan een halve cm dik. Geweldig.
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')