SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Siesta & Fiesta!
Je hebt van die mensen, die zijn gewoon lomp. Daar beschadigt alles bij.quote:Op donderdag 18 september 2014 09:39 schreef Kreator het volgende:
Snap dan ook niet dat je pannen zo snel stuk gaan.
Heet bakken denk ik, dan verdampt die laag gewoon. Als je dat vaak doet dan gaat het harder dan wanneer je het incidenteel doet en die zo pas na 10 jaar weg is.quote:Op donderdag 18 september 2014 12:08 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je hebt van die mensen, die zijn gewoon lomp. Daar beschadigt alles bij.
Dat dus, er zijn mensen die kennelijk nooit spek uitbakken en de biefstuk gaar stoven bij 150 graden, je pan gaat idd dan heel erg lang mee.quote:Op donderdag 18 september 2014 12:11 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Heet bakken denk ik, dan verdampt die laag gewoon. Als je dat vaak doet dan gaat het harder dan wanneer je het incidenteel doet en die zo pas na 10 jaar weg is.
Dat weet ik; maar het gebeurt toch hier. Onbewust.quote:Op donderdag 18 september 2014 14:42 schreef robber57 het volgende:
Dus pan op het vuur, stoken180 graden ,stoken 200 graden ,stoken 220 graden ,---> stuk,rijp voor de kliko en dat alles in 3 minuten tijd.
Tja, dus je weet; teflon pan= een paar jaar en dan weer een nieuwe of je moet hem beschermen met je leven en simpelweg de hete dingen in een andere pan bakken, sinds ik een rvs koekenpan kocht en daar de hete shit in bak heb ik nooit meer een teflon pan gesloopt.quote:Op donderdag 18 september 2014 15:04 schreef Geralt het volgende:
[..]
Dat weet ik; maar het gebeurt toch hier. Onbewust.
Ik denk dat je welgevoeglijk uit je nek lult.quote:Op donderdag 18 september 2014 14:42 schreef robber57 het volgende:
[..]
Dat dus, er zijn mensen die kennelijk nooit spek uitbakken en de biefstuk gaar stoven bij 150 graden, je pan gaat idd dan heel erg lang mee.
Net zoals die ene tefal pan die ik nu ik denk al 20 jaar heb, daar gaat geen spek of biefstuk ed in. het ding is alleen om zachtjes een worstje of een cordon blue gaar te bakken enzo, en zo gaat ie heel lang mee.
Veel mensen willen het niet snappen of horen; je hoeft maar 1 keer een teflon pan boven de 220 graden te stoken en hij is daarna stuk, 1 keer is genoeg.
Als teflon boven 220 graden komt valt het uit elkaar in elementen en verdampt tot as, er blijft niets van over, je hoeft het niet uren op 220 graden te stoken , 1 keer 10 seconden is genoeg.
Dus pan op het vuur, stoken180 graden ,stoken 200 graden ,stoken 220 graden ,---> stuk,rijp voor de kliko en dat alles in 3 minuten tijd.
Dat RVS ziet er ook wel sjiek uit. Kan ik dat voor de meest gangbare zaken gebruiken?quote:Op donderdag 18 september 2014 15:15 schreef robber57 het volgende:
[..]
Tja, dus je weet; teflon pan= een paar jaar en dan weer een nieuwe of je moet hem beschermen met je leven en simpelweg de hete dingen in een andere pan bakken, sinds ik een rvs koekenpan kocht en daar de hete shit in bak heb ik nooit meer een teflon pan gesloopt.
Verklaar?....quote:Op donderdag 18 september 2014 15:25 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik denk dat je welgevoeglijk uit je nek lult.
4. What happens if nonstick coated cookware is overheated?quote:Op donderdag 18 september 2014 15:33 schreef robber57 het volgende:
[..]
Verklaar?....
Ik weet (als technicus) dat teflon bij 220 -240 graden binnen seconden uit elkaar valt.
Dat je er dan nog niets aan ziet wil niet zeggen dat de chemische structuur niet verandert is, de schade is er dan al en in de weken/maanden daarna zal langzaam het teflon restant uit de pan brokkelen. en wat blijft zitten is niet meer antiaanbak.
Waarom kun je dan na een paar jaar bij de meeste tefal pannen de teflon er zonder moeite uit krabben of nog mooier; je ziet de zwarte schilfers in je witte saus drijven?quote:Op donderdag 18 september 2014 15:40 schreef Klaploper het volgende:
[..]
4. What happens if nonstick coated cookware is overheated?
At high temperatures, the quality of the coating may begin to deteriorate — it may discolor or lose its nonstick quality. This can begin to occur at temperatures above 500°F (260°C). If heated to an extremely high temperature, the coating may begin to decompose and give off fumes. Fats, butter, or cooking oil will begin to scorch and smoke at about 400°F (204°C). DuPont nonstick coatings will not begin to significantly decompose until temperatures exceed about 660°F (349°C) — well above the smoke point for cooking oil, fats or butter. It is therefore unlikely that decomposition temperatures for nonstick cookware would be reached while cooking without burning food to an inedible state.
http://www2.dupont.com/Te(...)ey_questions.html#q3
Door veel te heet stoken en verkeerd keukengerei? Omdat hij jarenlang gebruikt is? Neemt niet weg dat wat jij zegt (als technicus) niet klopt.quote:Op donderdag 18 september 2014 15:46 schreef robber57 het volgende:
[..]
Waarom kun je dan na een paar jaar bij de meeste tefal pannen de teflon er zonder moeite uit krabben of nog mooier; je ziet de zwarte schilfers in je witte saus drijven?
Als ie nieuw is lukt dat echt niet en zit het idd echt vast, 1 keer goed heet stoken en de narigheid begint.
Met een rookpunt van 232 graden celcius. Ook niet echt top, want zoals ik jou begrijp laat jij je pan bij het bakken van biefstuk veeel warmer worden.quote:Op donderdag 18 september 2014 15:51 schreef robber57 het volgende:
De boter gaat er pas na het bakken bij( aan het eind) ,voor het bakken arachide olie op de biefstuk en niet in de pan, net zoals op de grill.
Bedankt, dat scheelt gegoogel.quote:Op donderdag 18 september 2014 15:40 schreef Klaploper het volgende:
[..]
4. What happens if nonstick coated cookware is overheated?
At high temperatures, the quality of the coating may begin to deteriorate — it may discolor or lose its nonstick quality. This can begin to occur at temperatures above 500°F (260°C). If heated to an extremely high temperature, the coating may begin to decompose and give off fumes. Fats, butter, or cooking oil will begin to scorch and smoke at about 400°F (204°C). DuPont nonstick coatings will not begin to significantly decompose until temperatures exceed about 660°F (349°C) — well above the smoke point for cooking oil, fats or butter. It is therefore unlikely that decomposition temperatures for nonstick cookware would be reached while cooking without burning food to an inedible state.
http://www2.dupont.com/Te(...)ey_questions.html#q3
Het rookpunt van boter is afhankelijk van de maak maar iig hoger dan 170 graden en van geklaarde boter boven de 250 graden.quote:Op donderdag 18 september 2014 16:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Bedankt, dat scheelt gegoogel.
Boter verbrand al bij zo'n 120C, onzin om te suggeren dat je je onder de 220c niet kunt bakken en biefstukjes zouden stoven.
Goed mogelijk, toch blijft het zo dat niet iedereen dat met je eens is, waaronder een hele hoop koks in restaurants die gewoon lekker bakken in zo'n hele vieze zwarte aangebakken panquote:Op donderdag 18 september 2014 16:25 schreef RobinOok het volgende:
Dan nog. Bij normaal gebruik kun je prima bakken in tefal en gaat een pan langer mee dan een paar maanden.
Met boeter heb ik het probleem ook nooit gehad, maar toen ik pindaolie en ghee in die pan ging gebruiken was het ineens heel snel afgelopen met de teflon. Vogelliefhebbers zien hun beesten doodgaan voordat het rookpunt van menig bakvet is bereikt.quote:Op donderdag 18 september 2014 16:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Bedankt, dat scheelt gegoogel.
Boter verbrand al bij zo'n 120C, onzin om te suggeren dat je je onder de 220c niet kunt bakken en biefstukjes zouden stoven.
Nee, ik probeer enkel jouw onzin te ontkrachtten dat je niet goed zou kunnen bakken in een pan met anti-aanbaklaag.quote:Op donderdag 18 september 2014 16:46 schreef robber57 het volgende:
TS is niet blij met een tefal pan, jij probeert hem er juist van te overtuigen dat hij er wel blij mee moet zijn?
Ligt er nogal aan wat je bakt en in wat voor aan antiaanbakpanquote:Op donderdag 18 september 2014 17:12 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, ik probeer enkel jouw onzin te ontkrachtten dat je niet goed zou kunnen bakken in een pan met anti-aanbaklaag.
Niet dus. Punt. Uit.quote:Op donderdag 18 september 2014 16:46 schreef robber57 het volgende:
Teflon pannen gaan stuk boven de 200 a 220 graden, en dat gaat sneller dan je denkt
Das mooi maar niet iedereen bakt zijn spulletjes op jouw manier, mensen die met regelmaat een teflon pan slopen doen er kennelijk iets mee wat zij lekker vinden en kennelijk gaat de pan daarmee stuk.quote:Op donderdag 18 september 2014 17:12 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, ik probeer enkel jouw onzin te ontkrachtten dat je niet goed zou kunnen bakken in een pan met anti-aanbaklaag.
Wel dus,Punt.Uitquote:
ja, RVS is ook wel mooi en iig altijd weer helemaal brandschoon te maken maar bakt niet zo mooi.,gaat wel een leven lang mee(en nog langer)quote:Op donderdag 18 september 2014 15:28 schreef Geralt het volgende:
[..]
Dat RVS ziet er ook wel sjiek uit. Kan ik dat voor de meest gangbare zaken gebruiken?
Kipfilet, gehakt, aardappels bakken, eitje dat soort dingen?
Ik heb eigenlijk geen zin om voor elk ander soort eten een ander soort pan te pakken.
En zo bijzonder zijn mijn kookkunsten niet. Gewoon standaard aardappelen vlees groenten zegmaar, wat pasta tussendoor en smorgens een eitje bakken ofzo
Dat zei ik toch al? Een beetje tegenwicht geven aan alle onwaarheden. Kan ik slecht tegen. Jubel over je zwarte pannen wat je wilt, maar lul geen onzin. That's all. Ik hoef je niet te overtuigen, ik wil alleen dat het gezegd is.quote:Op donderdag 18 september 2014 17:24 schreef robber57 het volgende:
[..]
Wel dus,Punt.Uit
Tja, dat kan ik ook.
Ik begrijp het ook niet helemaal, ts wil juist niet aan jouw geliefde tefal pan, wat doe je in dit topic ?
Dus omdat jij je biefstuk reepjes in zoetzure saus in een tefal pan al 30 jaar bakt stooft en die pan niet stukgaat is dat meteen de allesomvattende waarheidquote:Op donderdag 18 september 2014 17:49 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat zei ik toch al? Een beetje tegenwicht geven aan alle onwaarheden. Kan ik slecht tegen. Jubel over je zwarte pannen wat je wilt, maar lul geen onzin. That's all. Ik hoef je niet te overtuigen, ik wil alleen dat het gezegd is.
Je bent wel vlug op je tenen getrapt zeg; een lolletje moet kunnen toch?quote:Op donderdag 18 september 2014 18:58 schreef RobinOok het volgende:
Dan moet je naar een winkel gaan, daar doen ze altijd aardig. Dit is een forum.
Heb je wel een Tefal pannenkoekpan?quote:Op donderdag 18 september 2014 19:03 schreef Geralt het volgende:
Brennie staat overigens pannenkoeken te bakken en te vloeken as we speak.
Klotepannen
Nee daar was ik sowieso al helemaal klaar mee dus die ligt ook al sinds jaar en dag in de kliko.quote:Op donderdag 18 september 2014 19:57 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Heb je wel een Tefal pannenkoekpan?
Begrijpelijke wens.quote:Op donderdag 18 september 2014 18:53 schreef Geralt het volgende:
GODVERDOMME FLIKKER ALLEBEI OP MAN IK WIL ALLEEN MAAR EEN FATSOENLIJKE PAN GEEN RUZIE!!!!!
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |