abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_144643616
Ik ben wel tevreden over mijn licht gewicht gietijzeren ronneby bruk koekenpannen.
in het begin d8 ik wat een klote pannen maar hoe vaker ik ze gebruik hoe beter ze worden.
  Official ESF Kreviewer donderdag 18 september 2014 @ 09:39:46 #102
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_144650906
Mijn Tefal pannen gaan gemiddeld zo'n 10 jaar mee. Ben er niet zuinig op, gaan in de vaatwasser. gebruik wel uitsluitend houten kookgerei in de pan. Snap dan ook niet dat je pannen zo snel stuk gaan.
  donderdag 18 september 2014 @ 11:03:27 #103
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_144652741
Ik heb zo'n gietijzeren ding 15 jaar geleden in een kringloopwinkel gekocht voor een euro ofzo. Ideaal ding, doe er alles in. Mijn vrouw haat hem, en daarom hebben we ook tefal pannen. Verder heb ik een RVS WMF pan ooit cadeau gekregen. Het zal best een goede pan zijn, maar ik gebruik hem echt nooit.

het ding:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Siesta & Fiesta!
  donderdag 18 september 2014 @ 12:08:46 #104
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144654574
quote:
14s.gif Op donderdag 18 september 2014 09:39 schreef Kreator het volgende:
Snap dan ook niet dat je pannen zo snel stuk gaan.
Je hebt van die mensen, die zijn gewoon lomp. Daar beschadigt alles bij.
pi_144654636
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 12:08 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Je hebt van die mensen, die zijn gewoon lomp. Daar beschadigt alles bij.
Heet bakken denk ik, dan verdampt die laag gewoon. Als je dat vaak doet dan gaat het harder dan wanneer je het incidenteel doet en die zo pas na 10 jaar weg is.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 18 september 2014 @ 14:42:01 #106
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_144658898
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 12:11 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Heet bakken denk ik, dan verdampt die laag gewoon. Als je dat vaak doet dan gaat het harder dan wanneer je het incidenteel doet en die zo pas na 10 jaar weg is.
Dat dus, er zijn mensen die kennelijk nooit spek uitbakken en de biefstuk gaar stoven bij 150 graden, je pan gaat idd dan heel erg lang mee.
Net zoals die ene tefal pan die ik nu ik denk al 20 jaar heb, daar gaat geen spek of biefstuk ed in. het ding is alleen om zachtjes een worstje of een cordon blue gaar te bakken enzo, en zo gaat ie heel lang mee.

Veel mensen willen het niet snappen of horen; je hoeft maar 1 keer een teflon pan boven de 220 graden te stoken en hij is daarna stuk, 1 keer is genoeg.
Als teflon boven 220 graden komt valt het uit elkaar in elementen en verdampt tot as, er blijft niets van over, je hoeft het niet uren op 220 graden te stoken , 1 keer 10 seconden is genoeg.
Dus pan op het vuur, stoken180 graden ,stoken 200 graden ,stoken 220 graden ,---> stuk,rijp voor de kliko en dat alles in 3 minuten tijd.

[ Bericht 10% gewijzigd door robber57 op 18-09-2014 14:49:11 ]
pi_144659480
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 14:42 schreef robber57 het volgende:
Dus pan op het vuur, stoken180 graden ,stoken 200 graden ,stoken 220 graden ,---> stuk,rijp voor de kliko en dat alles in 3 minuten tijd.
Dat weet ik; maar het gebeurt toch hier. Onbewust.
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  donderdag 18 september 2014 @ 15:15:42 #108
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_144659727
quote:
7s.gif Op donderdag 18 september 2014 15:04 schreef Geralt het volgende:

[..]

Dat weet ik; maar het gebeurt toch hier. Onbewust.
Tja, dus je weet; teflon pan= een paar jaar en dan weer een nieuwe of je moet hem beschermen met je leven en simpelweg de hete dingen in een andere pan bakken, sinds ik een rvs koekenpan kocht en daar de hete shit in bak heb ik nooit meer een teflon pan gesloopt.
  donderdag 18 september 2014 @ 15:25:01 #109
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144660006
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 14:42 schreef robber57 het volgende:

[..]

Dat dus, er zijn mensen die kennelijk nooit spek uitbakken en de biefstuk gaar stoven bij 150 graden, je pan gaat idd dan heel erg lang mee.
Net zoals die ene tefal pan die ik nu ik denk al 20 jaar heb, daar gaat geen spek of biefstuk ed in. het ding is alleen om zachtjes een worstje of een cordon blue gaar te bakken enzo, en zo gaat ie heel lang mee.

Veel mensen willen het niet snappen of horen; je hoeft maar 1 keer een teflon pan boven de 220 graden te stoken en hij is daarna stuk, 1 keer is genoeg.
Als teflon boven 220 graden komt valt het uit elkaar in elementen en verdampt tot as, er blijft niets van over, je hoeft het niet uren op 220 graden te stoken , 1 keer 10 seconden is genoeg.
Dus pan op het vuur, stoken180 graden ,stoken 200 graden ,stoken 220 graden ,---> stuk,rijp voor de kliko en dat alles in 3 minuten tijd.
Ik denk dat je welgevoeglijk uit je nek lult.
pi_144660108
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 15:15 schreef robber57 het volgende:

[..]

Tja, dus je weet; teflon pan= een paar jaar en dan weer een nieuwe of je moet hem beschermen met je leven en simpelweg de hete dingen in een andere pan bakken, sinds ik een rvs koekenpan kocht en daar de hete shit in bak heb ik nooit meer een teflon pan gesloopt.
Dat RVS ziet er ook wel sjiek uit. Kan ik dat voor de meest gangbare zaken gebruiken?
Kipfilet, gehakt, aardappels bakken, eitje dat soort dingen?

Ik heb eigenlijk geen zin om voor elk ander soort eten een ander soort pan te pakken.

En zo bijzonder zijn mijn kookkunsten niet. Gewoon standaard aardappelen vlees groenten zegmaar, wat pasta tussendoor en smorgens een eitje bakken ofzo :)
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  donderdag 18 september 2014 @ 15:33:00 #111
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_144660252
quote:
1s.gif Op donderdag 18 september 2014 15:25 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik denk dat je welgevoeglijk uit je nek lult.
Verklaar?....

Ik weet (als technicus) dat teflon bij 220 -240 graden binnen seconden uit elkaar valt.
Dat je er dan nog niets aan ziet wil niet zeggen dat de chemische structuur niet verandert is, de schade is er dan al en in de weken/maanden daarna zal langzaam het teflon restant uit de pan brokkelen. en wat blijft zitten is niet meer antiaanbak.

Dat jij biefstuk in je pan bakt en je pan toch niet stuk gaat kan komen door de manier waarop jij bakt, als je die pan maar niet heter dan 200 graden laat worden kan het lang aan, en op de rand beschouwd heb je voor de meeste dingen te bakken niet meer dan 180 a 200 graden nodig.

[ Bericht 16% gewijzigd door robber57 op 18-09-2014 15:43:10 ]
  donderdag 18 september 2014 @ 15:40:56 #112
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_144660474
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 15:33 schreef robber57 het volgende:

[..]

Verklaar?....

Ik weet (als technicus) dat teflon bij 220 -240 graden binnen seconden uit elkaar valt.
Dat je er dan nog niets aan ziet wil niet zeggen dat de chemische structuur niet verandert is, de schade is er dan al en in de weken/maanden daarna zal langzaam het teflon restant uit de pan brokkelen. en wat blijft zitten is niet meer antiaanbak.
4. What happens if nonstick coated cookware is overheated?
At high temperatures, the quality of the coating may begin to deteriorate — it may discolor or lose its nonstick quality. This can begin to occur at temperatures above 500°F (260°C). If heated to an extremely high temperature, the coating may begin to decompose and give off fumes. Fats, butter, or cooking oil will begin to scorch and smoke at about 400°F (204°C). DuPont nonstick coatings will not begin to significantly decompose until temperatures exceed about 660°F (349°C) — well above the smoke point for cooking oil, fats or butter. It is therefore unlikely that decomposition temperatures for nonstick cookware would be reached while cooking without burning food to an inedible state.

http://www2.dupont.com/Te(...)ey_questions.html#q3
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  donderdag 18 september 2014 @ 15:46:03 #113
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_144660628
quote:
1s.gif Op donderdag 18 september 2014 15:40 schreef Klaploper het volgende:

[..]

4. What happens if nonstick coated cookware is overheated?
At high temperatures, the quality of the coating may begin to deteriorate — it may discolor or lose its nonstick quality. This can begin to occur at temperatures above 500°F (260°C). If heated to an extremely high temperature, the coating may begin to decompose and give off fumes. Fats, butter, or cooking oil will begin to scorch and smoke at about 400°F (204°C). DuPont nonstick coatings will not begin to significantly decompose until temperatures exceed about 660°F (349°C) — well above the smoke point for cooking oil, fats or butter. It is therefore unlikely that decomposition temperatures for nonstick cookware would be reached while cooking without burning food to an inedible state.

http://www2.dupont.com/Te(...)ey_questions.html#q3
Waarom kun je dan na een paar jaar bij de meeste tefal pannen de teflon er zonder moeite uit krabben of nog mooier; je ziet de zwarte schilfers in je witte saus drijven?

Als ie nieuw is lukt dat echt niet en zit het idd echt vast, 1 keer goed heet stoken en de narigheid begint.

je artikel is mooi maar wel 1 van wc eend , dat zie je zelf toch wel?
Volgens Dupont is teflon de beste uitvinding sinds het zwarte garen, ik ben bang dat veel koks het daar niet mee eens zijn.
  donderdag 18 september 2014 @ 15:46:58 #114
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_144660658
Hoe warm laat jij je pan worden dan bij het baklen van een biefstuk? Veeel warmer dan 200 graden neem ik aan, als ik je posts zo lees? Lekker, verbrande boter.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  donderdag 18 september 2014 @ 15:48:50 #115
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_144660718
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 15:46 schreef robber57 het volgende:

[..]

Waarom kun je dan na een paar jaar bij de meeste tefal pannen de teflon er zonder moeite uit krabben of nog mooier; je ziet de zwarte schilfers in je witte saus drijven?

Als ie nieuw is lukt dat echt niet en zit het idd echt vast, 1 keer goed heet stoken en de narigheid begint.
Door veel te heet stoken en verkeerd keukengerei? Omdat hij jarenlang gebruikt is? Neemt niet weg dat wat jij zegt (als technicus) niet klopt.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  donderdag 18 september 2014 @ 15:51:09 #116
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_144660787
De boter gaat er pas na het bakken bij( aan het eind) ,voor het bakken arachide olie op de biefstuk en niet in de pan, net zoals op de grill.

Ik zie als technicus op dagelijkse basis teflon producten die blootgesteld worden aan hoge temperaturen.
Als het een "statisch" onderdeel is dan wil dat meestal tot 250 a 300 graden wel lukken alhoewel je ook dan al vaak na een jaar schade ziet, de teflon word bros,poreus en vooral minder flexibel en sterk, het scheurt soms(barstjes), ik heb het dan over technische PTFE en die is al anders (beter) dan hetgeen ze in pannen spuiten aangezien die varianten meestal gevuld worden met brons-glas of koolstof om de mechanische eigenschappen te verbeteren.
Statisch gebruik is hetgeen waaraan altijd word gerefereerd, dus een blokje teflon dat niet veel meer doet dan een ruimte opvullen die warm word.

Als het onderdeel een dynamisch onderdeel is, dus bv een lagerbus dan zie je al veel eerder schade op treden en die geadverteerde bruikbaarheid tot 260 graden is dan meestal in ene minder, na contact met de vertegenwoordiger krijg je meestal te horen " ja meneer, die 300 graden is een theoretische waarde, in uw geval is dat minder"

De teflon in een pan is denk ik doorgaans gevuld met koolstof om hem sterker en gladder te maken en ik gok beter bestand tegen schrapen.

[ Bericht 81% gewijzigd door robber57 op 18-09-2014 16:07:58 ]
  donderdag 18 september 2014 @ 15:56:44 #117
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_144660944
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 15:51 schreef robber57 het volgende:
De boter gaat er pas na het bakken bij( aan het eind) ,voor het bakken arachide olie op de biefstuk en niet in de pan, net zoals op de grill.
Met een rookpunt van 232 graden celcius. Ook niet echt top, want zoals ik jou begrijp laat jij je pan bij het bakken van biefstuk veeel warmer worden.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  donderdag 18 september 2014 @ 16:01:23 #118
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144661115
quote:
1s.gif Op donderdag 18 september 2014 15:40 schreef Klaploper het volgende:

[..]

4. What happens if nonstick coated cookware is overheated?
At high temperatures, the quality of the coating may begin to deteriorate — it may discolor or lose its nonstick quality. This can begin to occur at temperatures above 500°F (260°C). If heated to an extremely high temperature, the coating may begin to decompose and give off fumes. Fats, butter, or cooking oil will begin to scorch and smoke at about 400°F (204°C). DuPont nonstick coatings will not begin to significantly decompose until temperatures exceed about 660°F (349°C) — well above the smoke point for cooking oil, fats or butter. It is therefore unlikely that decomposition temperatures for nonstick cookware would be reached while cooking without burning food to an inedible state.

http://www2.dupont.com/Te(...)ey_questions.html#q3
Bedankt, dat scheelt gegoogel.
Boter verbrand al bij zo'n 120C, onzin om te suggeren dat je je onder de 220c niet kunt bakken en biefstukjes zouden stoven.
  donderdag 18 september 2014 @ 16:12:11 #119
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_144661470
quote:
1s.gif Op donderdag 18 september 2014 16:01 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Bedankt, dat scheelt gegoogel.
Boter verbrand al bij zo'n 120C, onzin om te suggeren dat je je onder de 220c niet kunt bakken en biefstukjes zouden stoven.
Het rookpunt van boter is afhankelijk van de maak maar iig hoger dan 170 graden en van geklaarde boter boven de 250 graden.
Met jouw 120 graden zou boter in een snelkook pan verbranden, als bij 120 graden boter zou verbranden dan zou je biefstuk beter maar stoven net onder de 120 graden?, dus zeg gewoon koken in water?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Rookpunt

Er is niet perse een relatie tussen de bak temperatuur en de maximale temperatuur die de ingrediėnten kunnen hebben, zo verbrand een pizza(meel) echt wel boven de 200 graden terwijl houtovens met een beetje stoken zo richting de 350 a 400 graden gaan, en nog wel hoger.
Vandaar de zwart geblakerde3 randen aan een houtoven pizza, als je dat niet lekker vind is dat prima dan koop jij gewoon een wagner big americain.
Wat nu gesuggereerd word is dat iedere pizzeria op zijn stookkosten kan besparen door voortaan de pizza's bij 175 graden te bakken, ik vrees dat de pizza bakker het daar niet mee eens is.

Voor verbranden is tijd nodig , mijn biefstuk/hamburger is in 2:30 a 3:00 klaar, dat klontje geklaarde boter gaat er aan het eind bij en de olie die op de biefstuk zit is dan net heet genoeg om te gaan roken.

[ Bericht 14% gewijzigd door robber57 op 18-09-2014 16:32:16 ]
  donderdag 18 september 2014 @ 16:25:41 #120
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144661883
Dan nog. Bij normaal gebruik kun je prima bakken in tefal en gaat een pan langer mee dan een paar maanden.
  donderdag 18 september 2014 @ 16:33:54 #121
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_144662118
quote:
1s.gif Op donderdag 18 september 2014 16:25 schreef RobinOok het volgende:
Dan nog. Bij normaal gebruik kun je prima bakken in tefal en gaat een pan langer mee dan een paar maanden.
Goed mogelijk, toch blijft het zo dat niet iedereen dat met je eens is, waaronder een hele hoop koks in restaurants die gewoon lekker bakken in zo'n hele vieze zwarte aangebakken pan :+
En ik dus eigenlijk ook wel.
Teflon is mooi spul en het heeft een doel maar dat is miz iig niet biefstuk er in bakken,althans niet de biefstuk zoals ik hem wil.

[ Bericht 2% gewijzigd door robber57 op 18-09-2014 16:44:11 ]
  donderdag 18 september 2014 @ 16:43:03 #122
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144662401
Er zijn er toch ondertussen ook een heleboel die niet meer in die vieze pannetjes bakken die je eerst tot 785 graden op moet stoken omdat anders alles vastplakt.
Iedereen moet lekker zelf weten waarin ie bakt, maar waarom mensen proberen over te halen met gelul?
  donderdag 18 september 2014 @ 16:46:36 #123
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_144662507
Het is niet overhalen, heel veel mensen weten niet beter dan dat je bakt in een tefal pan.
Dat er alternatieven zijn die misschien zelfs beter zijn dan een plastic gecoate pan is niet bij iedereen bekend, ts vroeg dan ook om ervaringen van mensen die met wat anders bakken, dus meld ik dat ik erg happy ben met een zwart stalen vieze pan. :+

TS is niet blij met een tefal pan, jij probeert hem er juist van te overtuigen dat hij er wel blij mee moet zijn?

Eneh, die 785 graden is een zwaktebod, als het niet op argumenten lukt dan maar ridiculiseren?

Teflon pannen gaan stuk boven de 200 a 220 graden, en dat gaat sneller dan je denkt, en als die schade er eenmaal is eet je de rest van de levensduur van de pan verbrande teflon.
Dat is ook al heel lang bekend maar omdat er volgens sommige mensen geen alternatief is worden de alternatieven die er weldegelijk zijn afgedaan als ouderwets,vies,onhandig,niet van deze tijd enz enz.
Vraag maar eens aan papegaai houders wat die vinden van teflon pannen en wat zij denken dat er gebeurt als je een teflon pan wat heter laat worden...

[ Bericht 12% gewijzigd door robber57 op 18-09-2014 16:58:13 ]
  donderdag 18 september 2014 @ 16:49:55 #124
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_144662607
Hij moet er gewoon niet met een vork in gaan zitten prikken.
The love you take is equal to the love you make.
pi_144663124
quote:
1s.gif Op donderdag 18 september 2014 16:01 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Bedankt, dat scheelt gegoogel.
Boter verbrand al bij zo'n 120C, onzin om te suggeren dat je je onder de 220c niet kunt bakken en biefstukjes zouden stoven.
Met boeter heb ik het probleem ook nooit gehad, maar toen ik pindaolie en ghee in die pan ging gebruiken was het ineens heel snel afgelopen met de teflon. Vogelliefhebbers zien hun beesten doodgaan voordat het rookpunt van menig bakvet is bereikt.

Prima dat er anti-aanbak is, alleen mogen ze er wel duidelijk bij vermelden dat het niet geschikt is voor hoge temperaturen. Een wok met anti-aanbaklaag is helemaal oplichterij, dat gaat gewoon niet.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 18 september 2014 @ 17:12:00 #126
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144663213
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 16:46 schreef robber57 het volgende:

TS is niet blij met een tefal pan, jij probeert hem er juist van te overtuigen dat hij er wel blij mee moet zijn?

Nee, ik probeer enkel jouw onzin te ontkrachtten dat je niet goed zou kunnen bakken in een pan met anti-aanbaklaag.
  donderdag 18 september 2014 @ 17:13:12 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144663240
quote:
1s.gif Op donderdag 18 september 2014 17:12 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, ik probeer enkel jouw onzin te ontkrachtten dat je niet goed zou kunnen bakken in een pan met anti-aanbaklaag.
Ligt er nogal aan wat je bakt en in wat voor aan antiaanbakpan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 18 september 2014 @ 17:13:43 #128
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144663252
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 16:46 schreef robber57 het volgende:
Teflon pannen gaan stuk boven de 200 a 220 graden, en dat gaat sneller dan je denkt
Niet dus. Punt. Uit.
  donderdag 18 september 2014 @ 17:22:43 #129
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_144663492
quote:
1s.gif Op donderdag 18 september 2014 17:12 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, ik probeer enkel jouw onzin te ontkrachtten dat je niet goed zou kunnen bakken in een pan met anti-aanbaklaag.
Das mooi maar niet iedereen bakt zijn spulletjes op jouw manier, mensen die met regelmaat een teflon pan slopen doen er kennelijk iets mee wat zij lekker vinden en kennelijk gaat de pan daarmee stuk.
Ik, en vele met mij, vinden het erg lekker als rundvlees een donker korstje heeft, dat donkere korstje komt niet bij 180 graden tenzij je dat rundvlees lang genoeg in de lauwe pan laat sudderen, mooi rose/saignant ben je dan al 10 minuten geleden gepasseerd.
  donderdag 18 september 2014 @ 17:24:54 #130
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_144663552
quote:
1s.gif Op donderdag 18 september 2014 17:13 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Niet dus. Punt. Uit.
Wel dus,Punt.Uit

Tja, dat kan ik ook.

Ik begrijp het ook niet helemaal, ts wil juist niet aan jouw geliefde tefal pan, wat doe je in dit topic ?
  donderdag 18 september 2014 @ 17:38:19 #131
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_144663985
quote:
7s.gif Op donderdag 18 september 2014 15:28 schreef Geralt het volgende:

[..]

Dat RVS ziet er ook wel sjiek uit. Kan ik dat voor de meest gangbare zaken gebruiken?
Kipfilet, gehakt, aardappels bakken, eitje dat soort dingen?

Ik heb eigenlijk geen zin om voor elk ander soort eten een ander soort pan te pakken.

En zo bijzonder zijn mijn kookkunsten niet. Gewoon standaard aardappelen vlees groenten zegmaar, wat pasta tussendoor en smorgens een eitje bakken ofzo :)
ja, RVS is ook wel mooi en iig altijd weer helemaal brandschoon te maken maar bakt niet zo mooi.,gaat wel een leven lang mee(en nog langer)
Ik heb een rvs 32 cm BK van 30 jaar geleden en die ziet er nog als nieuw uit maar hij bakt niet zo mooi als de stalen pan.
De warmte verdeling is niet zo mooi, als je wat kleinere gas pitten hebt dan word de buitenrand van de pan niet zo heet als het midden en vooral als je hem iedere keer helemaal schoon boent bakt hij in het begin een beetje aan.
Dat is voor veel gerechten niet zo'n probleem ,als je de temperatuur langzaam laat oplopen dan lukt het evengoed wel maar bv pannekoeken/eieren/uitsmijter/ gaat niet echt happy, dat gaat in een teflon pan veel makkelijker.
Het is ook een beetje wennen: als je er biefstuk oid in bakt moet je gewoon de eerste 1 a 2 minuut niet aan de biefstuk zitten,gewoon op zijn plekje laten liggen, hij komt vanzelf los van de pan.
  donderdag 18 september 2014 @ 17:49:47 #132
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144664305
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 17:24 schreef robber57 het volgende:

[..]

Wel dus,Punt.Uit

Tja, dat kan ik ook.

Ik begrijp het ook niet helemaal, ts wil juist niet aan jouw geliefde tefal pan, wat doe je in dit topic ?

Dat zei ik toch al? Een beetje tegenwicht geven aan alle onwaarheden. Kan ik slecht tegen. Jubel over je zwarte pannen wat je wilt, maar lul geen onzin. That's all. Ik hoef je niet te overtuigen, ik wil alleen dat het gezegd is.
  donderdag 18 september 2014 @ 18:11:12 #133
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_144664878
quote:
1s.gif Op donderdag 18 september 2014 17:49 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat zei ik toch al? Een beetje tegenwicht geven aan alle onwaarheden. Kan ik slecht tegen. Jubel over je zwarte pannen wat je wilt, maar lul geen onzin. That's all. Ik hoef je niet te overtuigen, ik wil alleen dat het gezegd is.
Dus omdat jij je biefstuk reepjes in zoetzure saus in een tefal pan al 30 jaar bakt stooft en die pan niet stukgaat is dat meteen de allesomvattende waarheid :')

Jij lult onzin,

Teflon pannen gaan stuk als je ze heet stookt en dat gebeurt al bij het bakken van spek of een biefstuk.
Het uit elkaar vallen van kunststof gebeurt niet op 1 moment bij 1 specifieke temperatuur, ook al bij 180 graden gaat teflon langzaam achteruit in kwaliteit.
  donderdag 18 september 2014 @ 18:28:33 #134
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144665278
Ja, ik hoorde je wel. Ik denk dat jij onzin praat, jij denkt dat ik onzin praat.

And for your information, ik heb in mijn leven hooguit 5-10 keer biefstukreepjes gebakken. Rot op met je domme vooroordelen. Heb nog nooit klachten gehad over de bereiding van mijn vlees : http://www.flickr.com/pho(...)57630433901346/show/
En mijn pannen gaan langer dan een paar maanden mee.

[ Bericht 7% gewijzigd door RobinOok op 18-09-2014 18:50:11 ]
  donderdag 18 september 2014 @ 18:41:02 #135
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_144665622
"Er zijn er toch ondertussen ook een heleboel die niet meer in die vieze pannetjes bakken die je eerst tot 785 graden op moet stoken omdat anders alles vastplakt."

Ik zei het al, geen argumenten hebben dus dan maar ridicuul maken.

Ik ben niet begonnen met de vooroordelen laat staan discusieren in termen als "je lult onzin"

mens ga koken,dan doe je wat zinnigs ipv hier de boel lopen stangen.
Ja jouw tefal pan gaat al 30 jaar mee, chappeau !, maak een lijntje op je blog dan kun je de hele wereld vertellen dat teflon pannen de beste van de hele wereld want bij jou gaan ze niet stuk en meer bewijs is niet nodig want in de keuken van robin word uitsluitend gebakken op de manier zoals het hoort, dat wil zeggen: zoals robin denkt dat het hoort.
  donderdag 18 september 2014 @ 18:44:36 #136
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144665750
Ja, 't is goed met je.
pi_144666070
GODVERDOMME FLIKKER ALLEBEI OP MAN IK WIL ALLEEN MAAR EEN FATSOENLIJKE PAN GEEN RUZIE!!!!!
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_144666079
:')
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  donderdag 18 september 2014 @ 18:58:23 #139
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144666252
Dan moet je naar een winkel gaan, daar doen ze altijd aardig. Dit is een forum.
pi_144666413
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 18:58 schreef RobinOok het volgende:
Dan moet je naar een winkel gaan, daar doen ze altijd aardig. Dit is een forum.
Je bent wel vlug op je tenen getrapt zeg; een lolletje moet kunnen toch?

Carry on zou ik zeggen. :P
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  donderdag 18 september 2014 @ 19:03:03 #141
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144666476
Valt wel mee, die teentjes. :)
pi_144666496
Brennie staat overigens pannenkoeken te bakken en te vloeken as we speak.

Klotepannen :r
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_144667044
Ei vergeten in het beslag te doen?
  † In Memoriam † donderdag 18 september 2014 @ 19:54:13 #144
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_144668575
@ MsMessy

Die Aldi pan is echt geweldig he, ik heb hem zelf ook al jaren, dat ze zulke toppannen voor die prijs kunnen verkopen, top.
Ding gaat minstens een half mensenleven mee en als je van plan bent de 100 jaar te halen heb je misschien 2 x zo een pan nodig.
Wie MsMessy en mij niet wil geloven geeft maar kapitalen uit aan dure doch slechtere pannen.
Mijn tip is in ieder geval zodra ie weer bij de Aldi te koop is (dat is om de zoveel tijd) twijfel niet en koop dat ding!
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
  donderdag 18 september 2014 @ 19:57:53 #145
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_144668713
quote:
8s.gif Op donderdag 18 september 2014 19:03 schreef Geralt het volgende:
Brennie staat overigens pannenkoeken te bakken en te vloeken as we speak.

Klotepannen :r
Heb je wel een Tefal pannenkoekpan?
The love you take is equal to the love you make.
pi_144669051
quote:
1s.gif Op donderdag 18 september 2014 19:57 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Heb je wel een Tefal pannenkoekpan?
Nee daar was ik sowieso al helemaal klaar mee dus die ligt ook al sinds jaar en dag in de kliko.

Ik had gehoopt dat die keramische zooi wat langer mee zou gaan.

Die hebben het dus (met ongetwijfeld wat onzorgvuldig gebruik) slechts 9 maanden uitgehouden.

En nu zit ik dus met 3 pannen die ineens vervangen moeten worden.

Daar komt bij dat ik geen enkel idee heb of die plaatstalen pannen wel wat voor ons zijn en RVS idem dito, dus om daar nou meteen weer 3 van te kopen en er dan misschien achter komen dat dat ook kut is is ook weer geld weggooien.

Ik koop nog 1x een setje keramische pannen en dan wel eens beginnen met 1 zo een klein pannetje van De Buyer erbij om te kijken of dat wat is.

:(
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_144669083
In het begin waren die namelijk wel goed zegmaar.
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_144673043
Ik heb drie de buyer pannen. Ben erg tevreden maar je moet wel geduld hebben. De antiaanbaklaag moet 'groeien'. Als ze nieuw zijn bakt alles aan...iig bij mij. Nu, een jaar later met regelmatig gebruik, bakt niets meer aan. En deze pannen gaan ooit naar mijn kinderen ;)
pi_144674690
quote:
14s.gif Op donderdag 18 september 2014 18:53 schreef Geralt het volgende:
GODVERDOMME FLIKKER ALLEBEI OP MAN IK WIL ALLEEN MAAR EEN FATSOENLIJKE PAN GEEN RUZIE!!!!!
Begrijpelijke wens. :)
Ik weet niet of het al genoemd is, maar bij de action heb je keramische bakpannen (wit van binnen) die m.i. geweldig zijn, ze zijn geweldig omdat ze het zo goed doen (nee, geen jus, want geen aanbaksels) en omdat ze zo belachelijk goedkoop zijn.

Hier nog een anekdotisch bewijs...

http://www.grabbits.nl/artikel/de-keramische-pannen-van-de-action

De keramische laag slijt niet zoals teflon (tefal) wel doet.
Voor iets van 20 euro kun je al een hapjespan en twee maten koekenpan kopen (helaas geen deksels)

(al doorlezende heeft deze post wel een hoog spuit 11 gehalte, sorry!)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_144674969
Dat soort kunpannen hoef ik dus niet meer.

Ik heb nu 2 Stoneline pannen gekocht. Als dat ook net zo ruk blijkt dan koop ik nog een dure crafond uit Frankrijk en als die ook kut is stap ik over op gietijzer, rvs en plaatstaal.

Of ik stop gewoon met eten.

:(
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_144675732
Nou, vooralsnog ben ik er heel content mee.
Ze slijten niet merkbaar. En als dat zo zou zijn dan zijn ze zo goedkoop dat je ze elke 3 maanden kan recyclen.
Ik ben ook in het bezit van een grote (40 cm ofzo) peperdure Belgische Greenpan en die is ook goed.
Maar je koopt er wel 30 Action pannetjes voor.

En wat iemand hierboven beweert, dat de aanbaklaag moet "groeien"... Er is denk ik geen onderwerp waar zoveel onzin over verteld wordt als over koken en voeding in het algemeen.
Het zou wel kunnen dat je een soort "kool" op de bodem krijgt bij een gietijzeren pan, maar dat is bijzonder ongezond.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bart2002 op 18-09-2014 22:57:28 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_144675780
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 22:44 schreef Bart2002 het volgende:
En wat iemand hierboven beweert, dat de aanbaklaag moet "groeien".
Dat geldt voor plaatstaal ja. Niet voor keramiek.
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_144675870
En vooralsnog was ik de eerste tijd ook aardig tevreden met die keramische dingen die al flink duurder waren dan die van de lidl/action.

Het gaat me er juist om dat al mijn pannen binnen een jaar op de hond zijn en rijp voor de kliko. Dįįr stoor ik mij aan en ik vind het ronduit debiel.

Ik probeer nog wat ik al zei en als die ook niet bevallen stop ik met eten. Godverdomme.

We kunnen harttransplantaties en hersenoperaties uitvoeren, maar een fatsoenlijk pan maken (waar je weinig omkijken naar hebt) kunnen we klaarblijkelijk niet :r
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_144675885
Maar waar bestaat die aangegroeide laag dan uit? Als het verbrand spul is dan lijkt me dat niet gezond.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_144675931
quote:
7s.gif Op donderdag 18 september 2014 22:47 schreef Geralt het volgende:
En vooralsnog was ik de eerste tijd ook aardig tevreden met die keramische dingen die al flink duurder waren dan die van de lidl/action.

Het gaat me er juist om dat al mijn pannen binnen een jaar op de hond zijn en rijp voor de kliko. Dįįr stoor ik mij aan en ik vind het ronduit debiel.

Ik probeer nog wat ik al zei en als die ook niet bevallen stop ik met eten. Godverdomme.

We kunnen harttransplantaties en hersenoperaties uitvoeren, maar een fatsoenlijk pan maken (waar je weinig omkijken naar hebt) kunnen we klaarblijkelijk niet :r
Verder helemaal mee eens. We zetten mensen op de maan. Maar een knappe pan homaar ;)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 18 september 2014 @ 23:05:16 #156
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_144676727
Keramische pannen schijnen trouwens perfect te zijn voor vosssenvlees. :Y)
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_144677092
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 17:22 schreef robber57 het volgende:

[..]

Das mooi maar niet iedereen bakt zijn spulletjes op jouw manier, mensen die met regelmaat een teflon pan slopen doen er kennelijk iets mee wat zij lekker vinden en kennelijk gaat de pan daarmee stuk.
Ik, en vele met mij, vinden het erg lekker als rundvlees een donker korstje heeft, dat donkere korstje komt niet bij 180 graden tenzij je dat rundvlees lang genoeg in de lauwe pan laat sudderen, mooi rose/saignant ben je dan al 10 minuten geleden gepasseerd.
Nou, dat gaat best hoor op veel lagere temperatuur. Het probleem is denk ik dat vlees zoals wij dat tegenwoordig halen bij de supermarkt stijf staat van het water. Kip is berucht en zelfs spekblokjes worden soms soep. De techniek is prima maar het basismateriaal niet.
Dan moet je op idioot hoge temperaturen bakken om het vocht snel genoeg te laten verdampen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_144677221
Met bijv. champignons moet dat sowieso, omdat die van nature zo veel water bevatten.
pi_144677376
Dat is bekend. Als je ze wilt bakken dat moeten ze letterlijk piepen (qua geluid) in de pan. Ze bestaan maar voor 10% uit vaste stof.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_144677433
Is wel een grappig geluid ja. :D Maar als je dat één keer doet met een anti-aanbakpan dan kun je die wel weggooien, denk ik.

[ Bericht 37% gewijzigd door #ANONIEM op 18-09-2014 23:23:22 ]
pi_144677563
Vandaar dus de keramische pan van b.v. de action...
Maar ik las laatst ook dat de pan, door al dat vocht op dat moment niet heter is dan 100 graden. Dat schreef een zeer gerespecteerde user hier, ging over nasi.
Dus ik durf dat eigenlijk niet in het openbaar te betwijfelen... Doe ik niet.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 18 september 2014 @ 23:27:24 #162
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_144677730
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 23:23 schreef Bart2002 het volgende:
Vandaar dus de keramische pan van b.v. de action...
Maar ik las laatst ook dat de pan, door al dat vocht op dat moment niet heter is dan 100 graden. Dat schreef een zeer gerespecteerde user hier, ging over nasi.
Dus ik durf dat eigenlijk niet in het openbaar te betwijfelen... Doe ik niet.
Onzin. Dat kan je alleen zeggen als de pan gevuld is met water en zijn warmte direct doorgeeft.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_144678069
Ik heb zo'n ding van Demeyere. Kost wat, maar na jarenlang mishandelen nog steeds als nieuw. Super warmtegeleiding, bakt lekker bij hoog en laag vuur. Na gebruikt ff met een borstel of sponsje en hij is weer schoon.



Binnen en buitenkant van 18/10 RVS, ertussen nog wat andere lagen voor warmtegeleiding. Superpan, wil er nog een koekenpan van, maar die prijs he... tis wel een pan voor het leven.
.
pi_144678173
Prachtige pan man!
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 18 september 2014 @ 23:45:25 #165
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144678478
quote:
7s.gif Op donderdag 18 september 2014 22:47 schreef Geralt het volgende:

We kunnen harttransplantaties en hersenoperaties uitvoeren.
Al had je de juiste instrumenten, lijkt me sterk dat jij dat kunt.....
pi_144678684
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 17:47 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik weet niet precies wat het verschil is, maar ik begrijp dat vogelhouders wel reden hebben om het op één hoop te gooien als het om de doodsoorzak van hun hobbydieren gaat.
Ik deel de bezorgdheid, maar is dit niet een broodje (in teflon gebakken) aap?
Ik begrijp dat je de pan dan tot zo'n 350(!) graden moet verhitten om teflon te laten ontleden en ook nog eens niet ventileren om onze gevederde vrienden om zeep te helpen...
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_144678751
quote:
1s.gif Op donderdag 18 september 2014 23:45 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Al had je de juiste instrumenten, lijkt me sterk dat jij dat kunt.....
Het blijft een fascinerend onderwerp, de pannenwereld.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 19 september 2014 @ 00:06:44 #168
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144679249
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 23:50 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik deel de bezorgdheid, maar is dit niet een broodje (in teflon gebakken) aap?
Ik begrijp dat je de pan dan tot zo'n 350(!) graden moet verhitten om teflon te laten ontleden en ook nog eens niet ventileren om onze gevederde vrienden om zeep te helpen...
Nee, volgens mij gebeurt dat al veel eerder. Komt ook regelmatig voor, dat mensen hun kanariepietje in de keuken hangen en dan lekker gaan bakken met een tefalpan. Ah gossie, arme beessies. Hartstikke dood gaan ze ervan. Van de dampen.

Ken ook verhalen van mensen die hun hond vermoordden met chocola. Daar kunnen honden weer niet tegen.
pi_144679494
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 09:09 schreef Redcoon het volgende:
Heb Demeyere en DeBuyer pannen, bij beiden is het inderdaad een kwestie van goed laten opwarmen.

De DeBuyer pannen moet je wel eerst goed inbranden en daarna krijgt je pan met elke bakbeurt een extra laag natuurlijke anti-aanbaklaag. Vlees, eieren, wentelteefjes enzovoorts smaken allemaal stukken beter want je behaalt een veel beter 'schroei' effect. Net als bijvoorbeeld Molenmessen hebben dit soort pannen wel wat onderhoud nodig, maar je krijgt er erg veel voor terug.

Gietijzer schijnt ook heel tof te zijn, daar zweren veel Amerikanen bij. Maar daar heb ik zelf geen ervaring mee.
Waaruit bestaat die "extra laag natuurlijke anti-aanbaklaag"?
Kooksprookjes en dure merken gegeil volgens mij. En als dit koolstof zou zijn dan is dat zwaar ongezond.
En waaruit bestaat het "wel wat onderhoud" als je zo'n laag moet laten "groeien"?
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_144679686
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 september 2014 00:06 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, volgens mij gebeurt dat al veel eerder. Komt ook regelmatig voor, dat mensen hun kanariepietje in de keuken hangen en dan lekker gaan bakken met een tefalpan. Ah gossie, arme beessies. Hartstikke dood gaan ze ervan. Van de dampen.

Ken ook verhalen van mensen die hun hond vermoordden met chocola. Daar kunnen honden weer niet tegen.
Mevrouw Ook, diep respect voor uw kookkunst en de prachtige foto's van het resultaat, en ik ben zeer bereid om u te geloven, maar... mijn gut-feeling houdt het vooralsnog op een broodje aap. Ik ga dit onderzoeken.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 19 september 2014 @ 00:33:45 #171
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144680289
Het staat ook gewoon in de gebruiksaanwijzing, dat je je vogeltjes beter ergens anders kunt houden. Dat is niet voor niets.

Oh, maar inderdaad gebeurt dat pas als je je lege pan op t vuur laat staan en die warmer dan 400C wordt. (Zie ik op Google) Maar goed, dan nog zou ik mijn pietjes niet in de keuken houden.
pi_144680425
Ik had me eigenlijk voor genomen om enkel nog goedkope anti-aanbak-pannen te kopen, maar heb laatst bij de Albert heijn toch weer een pan van ¤25,- euro gekocht van BK. Die is redelijk voor zover ik er over kan oordelen, niet te licht, zoals de héle goedkope pannen wel zouden zijn, en dat vind ik wel prettig.
Nu ik het zo zie staan lijkt het nog erg goedkoop trouwens, maar ik zelf dacht bij goedkope pannen meer aan een pan van de Action oid. Als ie na een tijdje stuk is kopen we gewoon weer een nieuwe. Nou ja, ik zal zien hoe lang deze meegaat. Er staat soms iemand anders in de keuken die het nodig vind op keihard spekjes uit te bakken in zulke pannen :-(.
Aan de andere kant heb ik nog een oud , vreselijk misbruikte Tefalkoekenpan die ik alleen maar bewaar om daar dingen op hoog vuur in te bakken (hij is toch al rijp voor de kliko) of met veel olie half te frituren (shallow fry). Meestal champignons en aubergines. Ik heb trouwens nog nooit stukken antiaanbaklaag of iets dergelijks in mijn eten gehad
anonieme razernist
  vrijdag 19 september 2014 @ 00:40:01 #173
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144680500
Ik heb 1 keer een pannetje gehad dat afbladderde. Al heel snel. Maandagmorgenmodelletje.



[ Bericht 44% gewijzigd door RobinOok op 19-09-2014 00:48:06 ]
pi_144680544
action.
pi_144680642
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 23:34 schreef Fer het volgende:
Ik heb zo'n ding van Demeyere. Kost wat, maar na jarenlang mishandelen nog steeds als nieuw. Super warmtegeleiding, bakt lekker bij hoog en laag vuur. Na gebruikt ff met een borstel of sponsje en hij is weer schoon.

[ afbeelding ]

Binnen en buitenkant van 18/10 RVS, ertussen nog wat andere lagen voor warmtegeleiding. Superpan, wil er nog een koekenpan van, maar die prijs he... tis wel een pan voor het leven.
Ik heb ooit eens een overbodig RVS koekenpannetje van iemand cadeau gekregen. Mooi hoor. :Y
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 00:13 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Waaruit bestaat die "extra laag natuurlijke anti-aanbaklaag"?
Kooksprookjes en dure merken gegeil volgens mij. En als dit koolstof zou zijn dan is dat zwaar ongezond.
En waaruit bestaat het "wel wat onderhoud" als je zo'n laag moet laten "groeien"?
Goeie vraag.

Men heeft het over de "poriėn". Houdt dat dan idd in dat de oneffenheden in de bodem van de pan moeten worden opgevuld met aangebakken verbrande olie?
pi_144680684
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 00:40 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb 1 keer een pannetje gehad dat afbladderde. Al heel snel. Maandagmorgenmodelletje.
Dat lijkt me wel smerig. Ik heb wel nog een mooie en vrij dure koekenpan met van die 'vierkante' ribbeltjes op de bodem waar ik eigenlijk niet goed weet wat ik ermee moet doen. Hij bakt vrij snel aan bij andere dingen dan grote stukken vlees, het is geen kleintje. Dus je hebt al snel te kleine stukken vlees.
Wat ik me afvraag, zijn er eigenlijk pannen waar je gewoon gezellig mat stalen gereedschap over de bodem mag schrapen. Zelfs bij een ingewerkte stalen wok wordt dit afgeraden, hoewel im wel veel filmpjes zie van Chinese koks die daar in liggen te wroeten met hun ijzeren schepjes.
anonieme razernist
pi_144680885
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 september 2014 00:33 schreef RobinOok het volgende:
Het staat ook gewoon in de gebruiksaanwijzing, dat je je vogeltjes beter ergens anders kunt houden. Dat is niet voor niets.

Oh, maar inderdaad gebeurt dat pas als je je lege pan op t vuur laat staan en die warmer dan 400C wordt. (Zie ik op Google) Maar goed, dan nog zou ik mijn pietjes niet in de keuken houden.
Tja, ik vind alleen maar dubieuze bronnen.
Dan lees je zoiets:
"Onlangs is er door een universitaire professor in voedselveiligheid een onderzoek uitgevoerd..."
Zonder bronvermelding, en dan weet ik genoeg.
Verder dode links, niets serieus.
Overigens is teflon helemaal niet geschikt voor pannen. Teflon komt uit de elektronicawereld, het kan goed tegen hitte en de belangrijkste eigenschap: het geleidt geen stroom. De ideale isolator in powerelektronica.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_144680913
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 september 2014 00:37 schreef NoCigar het volgende:
maar heb laatst bij de Albert heijn toch weer een pan van ¤25,- euro gekocht van BK.
Die gaat dus 9 maanden mee, want een vergelijkbaar ding kocht ik even na het openen van dit topic.

:P
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  vrijdag 19 september 2014 @ 00:57:59 #179
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_144680950
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 september 2014 00:37 schreef NoCigar het volgende:
Er staat soms iemand anders in de keuken die het nodig vind op keihard spekjes uit te bakken in zulke pannen :-(.
Leer hem dan dat hij spek langzaam uit moet bakken.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_144681008
quote:
1s.gif Op donderdag 18 september 2014 23:45 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Al had je de juiste instrumenten, lijkt me sterk dat jij dat kunt.....
Tuurlijk wel. Ik heb geoefend met deze game:


8-)
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_144681010
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 00:45 schreef Igen het volgende:

[..]

Ik heb ooit eens een overbodig RVS koekenpannetje van iemand cadeau gekregen. Mooi hoor. :Y

[..]

Goeie vraag.

Men heeft het over de "poriėn". Houdt dat dan idd in dat de oneffenheden in de bodem van de pan moeten worden opgevuld met aangebakken verbrande olie?
En verkoolde voedselresten. Kookonzin m.i.. Een zelfde fenomeen bestaat in de HIFI-wereld, het inspelen en "inbranden" van kabeltjes... In deze hoek moeten we het zoeken denk ik.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_144681049
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 september 2014 00:56 schreef Geralt het volgende:

[..]

Die gaat dus 9 maanden mee, want een vergelijkbaar ding kocht ik even na het openen van dit topic.

:P
OK, bedankt haha. Tja, bij zo'n pan reken ik eigenlijk ook maar op een jaar of zo en alles wat meer is is mooi meegenomen. Dre vorige kwam van Ikea en was minstens twee jaar oud, dus dat valt mwel mee. We gebruiken hem misschien ook minder vaak dan gemiddeld. Ikzelf althans. Maar de wok/hapjespan van tefal wel veel vaker en die doet het eigenlijk nog redelijk goed nu ik er zo eens over nadenk, en die is minstens even oud: ik kan me van beiden niet meer herinneren waar we ze gekocht hebben.
anonieme razernist
pi_144681420
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 01:00 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

En verkoolde voedselresten. Kookonzin m.i.. Een zelfde fenomeen bestaat in de HIFI-wereld, het inspelen en "inbranden" van kabeltjes... In deze hoek moeten we het zoeken denk ik.
Ik ben eens wezen zoeken, en het is toch ingewikkelder dan dat.

Als etenswaar bruin bakt, dan komt acrylamide vrij, wat waarschijnlijk een kankerverwekkende stof is.

Bij het inbranden van een pan gebeurt iets anders. De koolwaterstoffen van de olie verbinden zich tot steeds langere polymeren, die erg hard zijn. De temperatuur hoeft trouwens niet hoog te zijn. Een vernislaag op een schilderij is gebaseerd op hetzelfde effect, dat dus ook gewoon bij kamertemperatuur werkt. Tijdens dat proces komen wel vrije radicalen vrij, die kankerverwekkend zijn, maar als ik het goed begrijp worden die later in de reactie ook weer opgenomen. Sowieso lijkt me niet dat er in een ingebrande pan nog massa's vrije radicalen zitten die bij elk gebruik vrijkomen.
Je moet er trouwens wel de goeie olie voor gebruiken, bijv. lijnzaadolie.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 19-09-2014 01:27:02 ]
pi_144681603
Maargoed, zoals ik al zei; als ook deze pannen van Stoneline binnen afzienbare tijd stuk zijn dan probeer ik het nog 1x met deze pannen:



Het meeste wat me aan die De Buyer pannen tegenstaat is dat ingevet weg moeten zetten elke keer.
Dat vind ik nogal een gedoe.

Maargoed, we zien wel. Als de nieuwe pannen weer stuk zijn schup ik het topic weer omhoog in elk geval :)
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_144681723
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 september 2014 01:37 schreef Geralt het volgende:
Stoneline
Ze zijn wel erg mooi. Is ook wat waard.
anonieme razernist
pi_144681737
Dat plaatje is van Crafond he; die van Stoneline :P
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_144681761
quote:
7s.gif Op vrijdag 19 september 2014 01:46 schreef Geralt het volgende:
Dat plaatje is van Crafond he; die van Stoneline :P
Ja, ik citeerde fout, maar ik begreep het. Welke Steenlijn hebje?
anonieme razernist
  vrijdag 19 september 2014 @ 07:20:22 #188
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144683300
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 01:26 schreef Igen het volgende:

Als etenswaar bruin bakt, dan komt acrylamide vrij, wat waarschijnlijk een kankerverwekkende stof is.

Nee, dat is bij zetmeelproducten, niet bij etenswaren, en we hebben het hier over bv brood. Dat Acrylamide kankerverwekkend is, is op zijn minst wat omstreden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144685903
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 september 2014 00:33 schreef RobinOok het volgende:
Het staat ook gewoon in de gebruiksaanwijzing, dat je je vogeltjes beter ergens anders kunt houden. Dat is niet voor niets.

Oh, maar inderdaad gebeurt dat pas als je je lege pan op t vuur laat staan en die warmer dan 400C wordt. (Zie ik op Google) Maar goed, dan nog zou ik mijn pietjes niet in de keuken houden.
Ben je niet in de war met Fahrenheit? Als je een vet gebruikt met een hoog rookpunt, 200-250C, dan gaat je anti-aanbaklaag er namelijk gewoon aan als je tegen het rookpunt aan gaat zitten. Het lijkt mij ook niet raar dat de pan wat heter wordt dan het bakvet.

Dat die vogels doodgaan duidt erop dat er gas vanaf komt en dat dat giftig is voor die vogels. Dat is niet vergelijkbaar met de chocola en honden omdat daarvan vastgesteld is waarom honder er niet tegen kunnen en mensen wel.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 19 september 2014 @ 11:39:34 #190
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144688022
Dat is toch precies hetzelfde? Vogels cq honden kunnen ergens niet tegen waar mensen wel tegen kunnen. Maar je hebt wel gelijk dat ik gisteren waarschijnlijk niet heb opgelet, die dampen beginnen vrij te komen bij 280C. Dat haal je normaal niet.

Oh ja, jullie wel natuurlijk. Jullie pannen worden 785 graden. *grin*
  vrijdag 19 september 2014 @ 14:00:25 #191
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_144692098
Teflon is een magisch goedje met de eigenschap dat het gassen uit een parallel universum kan halen.
Immers; volgens een deskundige van dit forum kun je een teflon pan niet zo heet maken dat de teflon kapot gaat, dat stuk gaan van teflon gebeurt volgens de deskundige nl pas als je de pan honderden graden heet stookt en ondanks dat een gaspit gewoon dik 700 graden word is het volstrekt ondenkbaar dat zoiets gebeurt.

Daarop voort redenerend kun je dus stellen dat als de teflon nooit kapot gaat door verhitting maar echter de teflon bij normaal gebruik wel gassen afstaat waar siervogels van dood gaan dan moet dat gas dus wel uit een parallel universum komen., teflon dat nl niet stuk gaat door verbranding kan uiteraard niet zomaar gassen gaan afstaan ergo het gas komt niet van de teflon in de pan maar uit het parallelle universum.

Dat vele mensen teflon pannen na een korte tijd weggooien is dan ook volgens deskundige volstrekt absurd, zo'n pan kan niet te heet worden en dus kan de teflon niet stuk gaan, die mensen lijden zonder uitzondering allen aan waanvoorstellingen -die pannen zijn helemaal niet stuk, dat lijkt maar zo.

Dit topic is dus ook eigenlijk volstrekt overbodig, teflon pannen gaan niet stuk en al helemaal niet door de hitte.

[ Bericht 93% gewijzigd door robber57 op 19-09-2014 14:14:08 ]
  vrijdag 19 september 2014 @ 14:03:17 #192
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144692185
Mensen lopen weg en vergeten dat er een pan op het vuur staat. Duhuh.
pi_144692529
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 september 2014 11:39 schreef RobinOok het volgende:
Dat is toch precies hetzelfde? Vogels cq honden kunnen ergens niet tegen waar mensen wel tegen kunnen. Maar je hebt wel gelijk dat ik gisteren waarschijnlijk niet heb opgelet, die dampen beginnen vrij te komen bij 280C. Dat haal je normaal niet.

Oh ja, jullie wel natuurlijk. Jullie pannen worden 785 graden. *grin*
Ja, ongeveer 280C wordt geclaimd, andere bronnen beweren dat het lager is. Zou wel mooi uitkomen natuurlijk, net boven het rookpunt van bakvet voor heet bakken, laten we een anti-aanbak wok in de markt zetten.

Als je pan op het vuur zet en er dan vet in doet dan is de anti-aanbaklaag heter dan het vet natuurlijk. Dat zal ook gelijkmatiger van temperatuur zijn dan de bodem van de pan. Dus als de marges zo krap zijn lijkt me niet dat je zomaar kunt zeggen dat de laag niet verdampt zolang het vet niet over zijn rookpunt zit.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 19 september 2014 @ 14:21:20 #194
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_144692789
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 14:00 schreef robber57 het volgende:
Teflon is een magisch goedje met de eigenschap dat het gassen uit een parallel universum kan halen.
Immers; volgens een deskundige van dit forum kun je een teflon pan niet zo heet maken dat de teflon kapot gaat, dat stuk gaan van teflon gebeurt volgens de deskundige nl pas als je de pan honderden graden heet stookt en ondanks dat een gaspit gewoon dik 700 graden word is het volstrekt ondenkbaar dat zoiets gebeurt.

Daarop voort redenerend kun je dus stellen dat als de teflon nooit kapot gaat door verhitting maar echter de teflon bij normaal gebruik wel gassen afstaat waar siervogels van dood gaan dan moet dat gas dus wel uit een parallel universum komen., teflon dat nl niet stuk gaat door verbranding kan uiteraard niet zomaar gassen gaan afstaan ergo het gas komt niet van de teflon in de pan maar uit het parallelle universum.

Dat vele mensen teflon pannen na een korte tijd weggooien is dan ook volgens deskundige volstrekt absurd, zo'n pan kan niet te heet worden en dus kan de teflon niet stuk gaan, die mensen lijden zonder uitzondering allen aan waanvoorstellingen -die pannen zijn helemaal niet stuk, dat lijkt maar zo.

Dit topic is dus ook eigenlijk volstrekt overbodig, teflon pannen gaan niet stuk en al helemaal niet door de hitte.

Verzin maar weer van alles. Jij komt met claims die je niet onderbouwt met bronnen. Of moeten we alles geloven omdat je een 'technicus' bent?

Overigens erg irritant dat je vrijwel elke post in dit topic edit nadat erop gereageerd is.

[ Bericht 0% gewijzigd door Klaploper op 19-09-2014 14:30:52 ]
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  vrijdag 19 september 2014 @ 14:22:38 #195
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_144692833
Ik hoor net van deskundige dat het overgrote deel van de nederlanders behalve dat ze waanvoorstellingen hebben ook nog eens dement zijn, al die mensen met stukke pannen zijn allemaal vergeten dat ze de pan op het vuur hadden gezet.

Zoals ik al zei: er is geen probleem,dit topic kan wel gesloten worden met de volgende conclusie , teflon pan gebruikers zijn idioten met dementie, bij normaal gebruik gaan teflon pannen niet stuk, ts is een sukkel die niet kan bakken.
  vrijdag 19 september 2014 @ 14:23:54 #196
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_144692887
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 14:14 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ja, ongeveer 280C wordt geclaimd, andere bronnen beweren dat het lager is. Zou wel mooi uitkomen natuurlijk, net boven het rookpunt van bakvet voor heet bakken, laten we een anti-aanbak wok in de markt zetten.

Als je pan op het vuur zet en er dan vet in doet dan is de anti-aanbaklaag heter dan het vet natuurlijk. Dat zal ook gelijkmatiger van temperatuur zijn dan de bodem van de pan. Dus als de marges zo krap zijn lijkt me niet dat je zomaar kunt zeggen dat de laag niet verdampt zolang het vet niet over zijn rookpunt zit.
Ach wel nee joh, je ziet spoken.
pi_144692907
=edit=
net wakker :@

[ Bericht 77% gewijzigd door Geralt op 19-09-2014 14:55:09 ]
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  vrijdag 19 september 2014 @ 14:29:00 #198
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144693052
quote:
0s.gif Op donderdag 18 september 2014 16:46 schreef robber57 het volgende:

een zwaktebod, als het niet op argumenten lukt dan maar ridiculiseren?

quote:
0s.gif Op vrijdag 19 september 2014 14:22 schreef robber57 het volgende:
Ik hoor net van deskundige dat het overgrote deel van de nederlanders behalve dat ze waanvoorstellingen hebben ook nog eens dement zijn, al die mensen met stukke pannen zijn allemaal vergeten dat ze de pan op het vuur hadden gezet.

Zoals ik al zei: er is geen probleem,dit topic kan wel gesloten worden met de volgende conclusie , teflon pan gebruikers zijn idioten met dementie, bij normaal gebruik gaan teflon pannen niet stuk, ts is een sukkel die niet kan bakken.
  vrijdag 19 september 2014 @ 14:40:03 #199
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_144693430
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 september 2014 14:29 schreef RobinOok het volgende:

[..]


[..]

Hee, hij is wel een technicus hoor!
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  vrijdag 19 september 2014 @ 14:53:56 #200
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_144693983
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 september 2014 14:21 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Verzin maar weer van alles. Jij komt met claims die je niet onderbouwt met bronnen. Of moeten we alles geloven omdat je een 'technicus' bent?

Overigens erg irritant dat je vrijwel elke post in dit topic edit nadat erop gereageerd is.
http://www.rjchase.com/ptfe_handbook.pdf .
Als je het handboek uit hebt zul je waarschijnlijk beter begrijpen dat er geen 1 punt is waarop teflon stuk gaat of veroudert , net zo goed als dat voor veel eigenschappen van polymeren vaak geen "punt" is maar meestal een "traject", je kunt dus doorgaans niet glashard stellen dat een kunststof een "maximale gebruikstemperatuur" heeft en dat als je daar maar oner blijft er geen schade op treed aan de kunststof.
Teflon is een polymeer en polymeren vallen doorgaans weer langzaam uit elkaar , temperatuur versneld dit, als de hoogst bruikbare temperatuur voor een polymeer dicht bij de werkelijke gebruiks temperatuur ligt dan gaat het polymeer dus doorgaans versneld stuk, dat stuk gaan begint dus al veel eerder dan de maximale temperatuur.
PTFE gaat (afhankelijk van het type) definitief en vrijwel direct kapot vanaf zo'n 260 graden maar dat proces waarbij de polymeer ketens uit elkaar vallen begint al veel eerder.
het is geen punt maar een langzaam stijgende lijn, ook bij 220 graden gaat teflon stuk, het duurt alleen wat langer.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')