abonnement Unibet Coolblue
pi_134486433
quote:
landsgrenzen geen keuze hebben bij welke rechter/handhaver/rea ze zich aansluiten. Alles is een eenheidsworst.
LOL
Ik zie het al voor me. De rijke mensen wonen in gated communities waar hun eigen wetgeving geld, de arme mensen in de sloppenwijken waar ze het zelf maar moeten uitzoeken. Nee dank je. ;)
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_134487052
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 13:17 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

LOL
Ik zie het al voor me. De rijke mensen wonen in gated communities waar hun eigen wetgeving geld, de arme mensen in de sloppenwijken waar ze het zelf maar moeten uitzoeken. Nee dank je. ;)
Waarom denk je dat rijk/arm van elkaar gescheiden gaan leven? Ik verwacht eerder dat dat zal gebeuren bij verschillende culturen of politieke stromingen.
pi_134487771
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 13:32 schreef Wegenbouwer het volgende:

[..]

Waarom denk je dat rijk/arm van elkaar gescheiden gaan leven?
Als iedereen zijn eigen politieke macht/rechtstelsel/... mag uitzoeken dan kiezen de mensen die dit kunnen voor hun eigen belang, dat is de natuur van de mens. Alleen dankzij een zeer dun sluiertje van beschaving (democratie, solidariteit) en dankzij een in vele miljoenen jaren tijd opgebouwde voorraad van fossiele brandstoffen hebben we nu in een beperkt deel van de wereld voldoende welvaart voor de meeste inwoners.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_134488536
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 13:51 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Als iedereen zijn eigen politieke macht/rechtstelsel/... mag uitzoeken dan kiezen de mensen die dit kunnen voor hun eigen belang, dat is de natuur van de mens.
Natuurlijk en daar is ook niets mis mee. Vergeet niet dat het in het eigen belang is van de meeste mensen om te zorgen voor de mensen om wie ze geven zoals vrienden, familie.

In een democratisch systeem als we nu hebben is dat in principe niet anders. Mensen stemmen ook in hun eigen belang. En de politici die gekozen zijn zitten er ook voor hun eigen belang, al zeggen ze zelf van niet.

quote:
Alleen dankzij een zeer dun sluiertje van beschaving (democratie, solidariteit) en dankzij een in vele miljoenen jaren tijd opgebouwde voorraad van fossiele brandstoffen hebben we nu in een beperkt deel van de wereld voldoende welvaart voor de meeste inwoners.
Het lijkt me eerder dat technologische vooruitgang, specialisatie, massaproductie en wereldhandel voor die welvaart verantwoordelijk zijn. (Grondstoffen natuurlijk ook voor een deel maar die zaten een paar duizend jaar gelezen ook al in de grond en toen was men straatarm vergeleken met nu.)
pi_134527204
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 00:14 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Wat een warboel. Je hebt het over een democratisch minarchistisch systeem. Dat is in strijd met je rechtsvaardigheidsgevoel (democratie = onrecht). Ik heb in dit topic geleerd, dat als iets in strijd is met je rechtvaardigheidsgevoel je nooit toegeeft. Dus minarchisme kunnen we vergeten.

Er zijn dus REA's, een soort thugs die die contracten handhaven, en een vage onafhankelijke rechter waar je alleen indirect via je REA invloed op hebt (omdat zij ermee in zee gaan), maar wel bindende beslissingen neemt over jou zaken. Dat vind je wel in overeenstemming met je soevereiniteit, omdat je voor de REA mag kiezen.
Ik kader de discussie weer even in omdat geleidelijk "libertarisme" gelijk is gaan staan aan anarcho-kapitalisme, en je daarmee het minarchisme (een niet te verwaarlozen stroming binnen het libertarisme :P) buiten spel zet.

Verder heb ik het weinig over mijn eigen rechtvaardigheidsgevoel gehad. Ik geef de libertarische visie weer, wijs op een aantal knelpunten betreffende de legitimatie van de staat die daaruit voortkomen, en vraag jou naar hoe jij die gerechtvaardigd acht. Dat heeft dus ook weinig met toegeven van iets te maken, wat mij betreft.

En waarom zou je alleen via je REA invloed hebben op de rechter? Waarom zou het niet anders gaan, dat twee (groepen van) burgers een rechter dat rechtspreekt op een wijze die zij rechtvaardig achten, bevoegd verklaren in geschillen tussen hen, en dat zij dan vervolgens een paar "thugs" inhuren voor de feitelijke handhaving van die uitspraken?

quote:
[..]

Ik herhaal

[..]
En dat legitimeert dan toch ook nog niet per definitie een staat in zijn huidige doen en laten? Het rechtvaardigt het principe van binding van de minderheid (die het er wellicht niet mee eens is) en hun bezittingen niet, en snijdt het vraagstuk niet eens aan. In die hele theorie zitten de aannames dat democratische besluitvorming per definitie rechtvaardig is, en de minderheid zich daar maar naar moet schikken, en alle andere libertarische bezwaren tegen de entiteit staat, gewoon verankerd.

quote:
[..]

Volgens de mensenrechten van de VN heb je allerlei positieve rechten die jij gewoon verwerpt.
Ik stel dat hele concept van mensenrechten door positieve rechten aan inflatie en politieke kleuring onderhevig is. Recentelijk is daar, onder andere door het wetsvoorstel van Taverne, weer een discussie over losgebarsten. Juist omdat de rechterlijke toetsing aan dergelijke bepalingen democratische besluitvorming dwarsboomt.

En daarmee wil ik niet per definitie het concept van positieve mensenrechten diskwalificeren, maar wel de werking die jij eraan lijkt te willen verbinden.

quote:
[..]

Dat is prima, als je ook maar begrijpt dat alles individualiseren in strijd is met natuurlijke samenhang der dingen. Maar omdat je dat vaag en abstract vindt, en het afwijkt van de definities in de juridische wereld, kun je er niets mee. Daarom kunnen we dit fundamentele tegenargument niet bespreken. Dat maak de hele discussie voor mij zinloos, want zonder dit inzicht valt er teveel weg.
Als er iets is in strijd is met de natuurlijke samenhang is het wel het arbitrair afbakenen van een electoraat (met- of zonder instemming van de participanten) en daar bindende werking aan verbinden. Juist ik pleit al de hele tijd voor natuurlijke betrekkingen door vrijwillig aangegane overeenkomsten.

quote:
[..]

Strafrecht is alleen de stok achter de deur. Het is niet de bron van alle ideeen voor politici. Politici creeren zelfs positieve rechten.
Nouja, je had het of "(straf)rechtelijke overwegingen". En het recht is toch wel hét gereedschap om politieke ideeën en filosofieën te realiseren.

quote:
[..]

Je stelt een radicale nieuw samenlevingsmodel voor, maar vindt tevens dat we alleen standaard definities mogen gebruiken uit bepaalde specialismen. Deze combinatie van vernieuwing en conservatisme is opmerkelijk.
Het is opmerkelijk dat ik "standaard definities", ook wel bekend als "de Nederlandse taal" gebruik om een ongebruikelijke politieke theorie uit te leggen?

quote:
[..]

Zoals de internationale politieke ons laat zien.

Dit was mijn laatste reactie, want ik ben de dogma's van de libertarieers zat.
Prima.
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 04:27 schreef Suteibum het volgende:

[..]

Daar gaan we weer, dit is niet een probleem dat minder groot is bij libertarisme. Net zoals je nu in een land leeft en er geen plek ter wereld is waar je niet in een land leeft (=andermans regels opvolgen), zo zul je in een libertarische wereld ook al snel vinden dat er geen ongeeigend land meer over is. Mag ik je erop wijzen dat er inmiddels twee keer zoveel mensen op de wereld zijn als toen Atlas Shrugged geschreven werd. Dit probleem wordt alleen maar reeler.

Bovendien is het voorbeeld wat je geeft niet te vergelijken met een democratie omdat in een democratie voornamelijk besloten wordt over algemene principes om conflicten te beslechten en niet over de conflicten zelf. Er stemmen heel wat mensen mee die geen direct belang hebben bij jou conflict en dat garandeert dat in de meeste gevallen de uitkomst er een die die je als het anderen betrof WEL redelijk zou vinden.
Het territorialiteitsbeginsel is dan ook slechts een beginsel. Als jij een woning verhuurt, staat het je volledig vrij om, eventueel tegen extra vergoeding, de huurder zijn eigen juridische vertegenwoordiging te laten kiezen. Het is niet zo dwingend als men hier lijkt te denken.

quote:
[..]

Ik begrijp nog steeds niet hoe je roof slecht vindt als je eigendom niet kunt rechtvaardigen. Zonder eigendom geen roof, maar jij roept eigendom in het leven om roof te kunnen afkeuren. Een beetje omgekeerde wereld.
Omdat ik graag de mogelijkheid voor enige economische ontplooiing, zoals we gewend zijn in de meeste beschavingen die tot ruwweg 4000 voor christus terug gaan, open houd.

quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 04:35 schreef Suteibum het volgende:

[..]

Omdat als het puntje bij het paaltje komt, het belangrijker is om een REA te hebben die voldoende krachtig is je bezit te beschermen dan eentje te kiezen waarmee je het in de meeste gevallen eens bent.
De REA's zijn enkel handhaver. Enforcement Agency. Zoals ik eerder in deze post zij kun je het prima construeren zodat zij ook slechts handhavend, en niet als regelstellend optreden.

quote:
[..]

Het is niet onredelijk dat zij het niet perse eens zijn over wat geldt als hun eigendom.
Om die variabele uit de vergelijking te halen heb ik het eerder dus ook maar naar bezittingen teruggebracht.

quote:
[..]

Terecht punt, maar eerder een die over de invulling gaat dan over de rechtvaardigheid van statisme/libertarisme. Die groep is nu afgebakend op historische gronden.
Nouja, het libertarisme is zo ongeveer de pure, politieke uitwerking van het voluntarisme. Weldegelijk een wezenlijk punt dus.
  dinsdag 24 december 2013 @ 07:19:24 #131
379943 Paper_Tiger
Neem verantwoordelijkheid
pi_134640135
a man convinced against his will is of the same opinion still
pi_134640872
Jaja, dat is ook echt de enige reden waarom de overheid zich met infra bemoeit?
pi_134645680
Deze heb ik eerder al eens in de slowchat gepost, hier natuurlijk ook relevant.



:D

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 24-12-2013 12:06:39 ]
  dinsdag 24 december 2013 @ 12:09:48 #134
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134645789
Over die zelfmoorden bij foxcon, toon eens aan dat deze boven het landelijk gemiddelde liggen in China
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 24 december 2013 @ 12:16:51 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134646017
quote:
10s.gif Op dinsdag 24 december 2013 08:56 schreef 99.999 het volgende:
Jaja, dat is ook echt de enige reden waarom de overheid zich met infra bemoeit?
Viaduct van millau, privaat

394 miljoen euro, inclusief op en afritten
Daar legt de nog geen normale snelweg voor neer over die lengte
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134646019
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 12:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Over die zelfmoorden bij foxcon, toon eens aan dat deze boven het landelijk gemiddelde liggen in China
" The average workplace suicide rate for Foxconn that year was 1.5 per 100,000 making it well below the national average suicide rate (around 7% of the national average)."

Dus: Foxconn = liefde.
  dinsdag 24 december 2013 @ 12:17:14 #137
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_134646031
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 12:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Over die zelfmoorden bij foxcon, toon eens aan dat deze boven het landelijk gemiddelde liggen in China
Merk op dat dit bij een uiterst liberale samenleving niet mogelijk is omdat de instantie die dit kan bijhouden dan is wegbezuinigd.

Dat is natuurlijk de hele truuk, misstanden onzichtbaar maken.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  dinsdag 24 december 2013 @ 12:21:04 #138
295722 Euribob
Plus 150 Basispunten
pi_134646166
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 12:06 schreef Pokkelmans het volgende:
Deze heb ik eerder al eens in de slowchat gepost, hier natuurlijk ook relevant.

[ afbeelding ]

:D
Dus, je wilt een overheid die de positie van de arbeiders verbetert? Of was dit alleen maar om te lachen?
Choking on those tossed salads and scrambled eggs
  dinsdag 24 december 2013 @ 12:21:30 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134646171
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 12:17 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Merk op dat dit bij een uiterst liberale samenleving niet mogelijk is omdat de instantie die dit kan bijhouden dan is wegbezuinigd.

Dat is natuurlijk de hele truuk, misstanden onzichtbaar maken.
Jij bent meer van de mening dan van de feiten, niet?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134646181
quote:
7s.gif Op dinsdag 24 december 2013 12:21 schreef Euribob het volgende:

[..]

Dus, je wilt een overheid die de positie van de arbeiders verbetert? Of was dit alleen maar om te lachen?
Dit was om de draak te steken met beide kanten van de medaille.
  dinsdag 24 december 2013 @ 12:22:50 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134646220
quote:
7s.gif Op dinsdag 24 december 2013 12:21 schreef Euribob het volgende:

[..]

Dus, je wilt een overheid die de positie van de arbeiders verbetert? Of was dit alleen maar om te lachen?
Dat was in china een enorm succes voordat private ondernemingen waren toegestaan natuurlijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 24 december 2013 @ 12:22:54 #142
295722 Euribob
Plus 150 Basispunten
pi_134646224
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 12:21 schreef Pokkelmans het volgende:

[..]

Dit was om de draak te steken met beide kanten van de medaille.
Ik zie niet hoe dit de draak steekt met "links", maar misschien ben ik subjectief.
Choking on those tossed salads and scrambled eggs
pi_134646233
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 december 2013 12:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Viaduct van millau, privaat
[ afbeelding ]
394 miljoen euro, inclusief op en afritten
Daar legt de nog geen normale snelweg voor neer over die lengte
In ruil voor het mogen vragen van tol ja.
  dinsdag 24 december 2013 @ 12:24:25 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134646288
quote:
7s.gif Op dinsdag 24 december 2013 12:23 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

In ruil voor het mogen vragen van tol ja.
En?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 24 december 2013 @ 12:26:15 #145
295722 Euribob
Plus 150 Basispunten
pi_134646358
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 december 2013 12:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En?
Niet-rendabele wegen worden in jouw wereld dan gewoon niet gebouwd. Toch best lullig als je een keer niet in de buurt van een megalomaan prestige project moet zijn.
Choking on those tossed salads and scrambled eggs
  dinsdag 24 december 2013 @ 12:27:13 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134646404
Ach, het onrendabelen riedeltje, komt nu al voor wegen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 24 december 2013 @ 12:28:01 #147
295722 Euribob
Plus 150 Basispunten
pi_134646432
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 december 2013 12:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat was in china een enorm succes voordat private ondernemingen waren toegestaan natuurlijk.
Dat dictatoriale regime dat er zat was (en is) natuurlijk ook vooral met zichzelf bezig.
Choking on those tossed salads and scrambled eggs
  dinsdag 24 december 2013 @ 12:28:36 #148
295722 Euribob
Plus 150 Basispunten
pi_134646455
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 12:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Ach, het onrendabelen riedeltje, komt nu al voor wegen.
Toch bedankt voor de poging.
Choking on those tossed salads and scrambled eggs
pi_134646532
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 12:17 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Merk op dat dit bij een uiterst liberale samenleving niet mogelijk is omdat de instantie die dit kan bijhouden dan is wegbezuinigd.

Dat is natuurlijk de hele truuk, misstanden onzichtbaar maken.
Ik zie niet in waarom private organisaties niet geïnteresseerd zouden zijn in zulke gegevens. Ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat private ziekenhuizen (en eventuele overkoepelende- of samenwerkende organen daarvan) gegevens over zelfmoord(pogingen) bijhouden, of mediabedrijven die graag bericht geven van dergelijke toestanden.
pi_134646625
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2013 12:26 schreef Euribob het volgende:

[..]

Niet-rendabele wegen worden in jouw wereld dan gewoon niet gebouwd. Toch best lullig als je een keer niet in de buurt van een megalomaan prestige project moet zijn.
Als er door de overheid een vijfbaans miljardenviaduct wordt aangelegd van Exloo naar Amen zijn de rapen ongetwijfeld ook gaar.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')