abonnement Unibet Coolblue
pi_133881795



Introductie tot bitcoin
Het is de state-of-the-art in geld. Het is een nieuwe vorm van elektronisch geld. Het is inmiddels de gouden standaard van digitale valuta.

Gebaseerd op een aantal oude technologieën, en een aantal zeer nieuwe technologieën ... Bitcoin is het resultaat van het combineren van ... cryptografische versleuteling van gegevens + het idee van een gelimiteerde grondstof, vergelijkbaar met goud en zilver (waar de hoeveelheid beperkt is), en dit gebruiken als geld + het idee van grote aantallen computers die zijn aangesloten op de het internet ... welke een sterke, veerkrachtige, onverwoestbaar netwerk vormen.

Het heet een cryptocurrency. Sinds de uitvinding van Bitcoin ... zal geld nooit meer hetzelfde zijn.

en
en een technische uitleg:

Hoe werkt bitcoin?
Bitcoin is een digitale grondstof of munteenheid, wat betekent dat de hoeveelheid gelimiteerd is, net als goud. Maar in tegenstelling tot goud zijn bitcoins zeer gemakkelijk uit te wisselen via het internet.

Bitcoin is een netwerk dat, als een notaris, alle bitcoin transacties tussen mensen registreert en gedecentraliseerd opslaat in het bitcoin netwerk. Ieders bitcoin rekening wordt opgeslagen op elke computer in bitcoin netwerk. Het is dus praktisch onmogelijk om het bitcoin netwerk uit te schakelen. Bittorrent, wat gedeeltelijk gebaseerd is op dezelfde principes, heeft aangetoond dat dit soort netwerken niet uit te schakelen zijn.

Zie een mooie infographic.

Bekijk ook deze presentatie ^O^.

De infographic 'hoe een Bitcoin transactie werkt'

De infographic 'Bitcoin is secured by the laws of the universe'.

Maar waar kan ik betalen met Bitcoins dan?

Thuisbezord.nl neemt sinds kort Bitcoins aan.

Games betalen met Bitcoin kan op Steam Bits

Coinmap is een wereldkaart met veel plaatsen waar je kan betalen met Bitcoins, handig als je op vakantie gaat.

Wat is de economische aansporing voor mensen om hun computer deel te laten nemen aan het bitcoin netwerk?
Door het registreren van bitcoin transacties in data blokken, verdienen computers bitcoins. Dit is nu 25 bitcoins per blok. Dit werkt als volgt. Elke transactie die plaats vindt op het netwerk wordt uitgezonden naar alle computers in het netwerk. Elke computer verzamelt deze transacties in een data blok en gaat vervolgens een proof-of-work algoritme uitrekenen voor dit blok.

Het proof-of-work algoritme is een soort vingerafdruk of check-sum van het blok en kost de computer processor tijd. De moeilijkheidsgraad van dit algoritme wordt, door het bitcoin netwerk, zo afgesteld dat het bitcoin netwerk gemiddeld één blok per 10 minuten genereert. Dat betekent dus dat de kans de een computer de proof-of-work voor een blok vindt binnen deze tijd gelijk is aan (de processor kracht van de computer)/(processor kracht van het totale netwerk).

Blokken worden op het bitcoin netwerk in een blok-keten opgeslagen. Elk blok bevat een vingerafdruk van het vorige blok zodat het duidelijk is wat de volgorde van de blokken is. Indien een computer het blok van het proof-of-work vingerafdruk weet te voorzien, dan mag deze computer 25 bitcoins claimen en zend deze computer het blok naar alle andere computers op het bitcoin netwerk. Alle computers zullen dit blok accepteren en aan hun blok-keten toevoegen.

Elke computer weet dat dit de beste strategie is, want anders moet er een ander blok gecreëerd worden met een proof-of-work vingerafdruk en dat kost extra processor tijd. Het is beter om te gaan werken aan een volgend blok.

Het proof-of-work algoritme vereist dat computers processor arbeid moeten verrichten om blokken te creëren. Door de moeilijkheidsgraad te regelen kan ervoor gezorgd worden dat de hoeveelheid blokken per uur gemiddeld constant is, zelfs als het aantal computers in het netwerk toeneemt of afneemt.

Hoe wordt de bitcoin inflatie onder controle gehouden?
Bovenstaand proces wordt bitcoin mijnen genoemd. De software hiervoor is open-source en kan gedownload worden van Bitcoin P2P Cryptocurrency | Bitcoin. Deze software kan tevens gebruikt worden om je bitcoin rekening te bekijken en om bitcoins te versturen.

Deze software is zo geconfigureerd dat elke 4 jaar de belonging per blok voor het genereren van een blok gehalveerd wordt. Nu is de beloning 50 bitcoins, na 4 jaar 25 bitcoins, na 8 jaar 12,5 bitcoins, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 21.000.000 bitcoins geproduceerd zullen worden.

Terwijl mensen investeren in bitcoin zal de prijs van bitcoin toenemen. Na verloop van tijd zal de aansporing voor computers om deel te nemen aan het bitcoin netwerk verplaatsen van de beloning per blok naar transactie vergoedingen. Computers kunnen transactie vergoedingen vragen voor het opnemen van een transactie in hun blok. Zo een vergoeding kan door de zender worden toegevoegd aan de transactie. Nu geld ook weer, dat de computer die de proof-of-work vind de vergoeding mag claimen.

Hoe start ik met bitcoin?
Ben je overtuigt van de bijzondere eigenschappen van bitcoin? Het is eenvoudig om met bitcoins te beginnen en een paar test bitcoins te verkrijgen. Ga naar de bitcoin website en download en installeer de bitcoin client.

Nadat je de bitcoin client hebt geïnstalleerd duurt het even voordat bitcoin alle blocks heeft opgehaald van het bitcoin netwerk.

Als de bitcoin client klaar is met het ophalen van alle blocks zullen je nieuwe bitcoins verschijnen in de bitcoin client. Voor de duidelijkheid, het is niet noodzakelijk om een bitcoin client te hebben draaien om bitcoins te ontvangen. De bitcoins worden door het netwerk aan een bitcoin adres toegekend. Alleen de persoon die de private sleutels heeft voor dit bitcoin adres zal ooit in staat zijn om deze bitcoins weer uit te geven. De private sleutels zijn opgeslagen in het wallet.dat bestand.

Een andere manier is een online wallet. Momenteel staat Blockchain.info goed bekend, maar vraag het even na in het topic voor recente informatie. Voordeel van een online wallet is dat je niet hoeft te wachten op het ophalen van de blockchain (kan een paar dagen duren op een oude laptop). Nadeel is dat het (veel) minder veilig is. Alleen voor kleine bedragen dus.

Bitcoins kopen en verkopen.
Vraag in het topic naar hoe je bitcoins momenteel het beste kan kopen/verkopen *G*.

Als je daar geen zin in hebt: op Bitonic.nl en Happycoins.nl kun je met iDeal Bitcoin kopen. Kijk even goed uit want goedkoop is het niet. Gebruik ze als je een klein bedrag wil uitgeven om mee te doen.

Goedkoper zijn de online exchanges. MtGox is de grootste. Vraag het even na om de meest recente informatie te hebben.

Grafiek van 12 juni, na de 'grote crash' van 25 naar 10 dollar. De eerste rally in Juli 2010 was ten gevolge van het slashdoteffect. Na deze boom is de wisselkoers van bitcoin een beetje ingestort, mede omdat er verschillende bugs zijn opgelost in de software. Echter bitcoin is duidelijk weer in trek. Voor een uitgebreide analyse van de bitcoin markt zie bitcoincharts.

Één van de concrete zaken die je kan doen met bitcoins is anoniem doneren. Andere zaken die gemakkelijk gemaakt worden door bitcoin is het maken van kleine betalingen. Dit principe wordt op dit moment al gebruikt om software ontwikkeling voor bitcoin te stimuleren op het bitcoin forum.

Bitcoin in meer detail
Wil je de werking van bitcoin in meer detail begrijpen, ga dan naar de bitcoin wiki. Ten slotte, voor nieuws over bitcoin zie: http://reddit.com/r/bitcoin
Als aller allerlaatste: http://www.thebitcoinchannel.com/

Voor meer uitleg over Bitcoin, zie het volgende artikel: http://anarchiel.com/stortplaats/toon/bitcoin_kan_je_niet_stelen_en_dat_is_onbetaalbaar

Koersverloop:

Logaritmisch:


Lineair:


3-maanden:


Bitcoinkoersen volgen:
Je kunt de koersen volgen op bitcoinwisdom. µ heeft een uitleg gemaakt hoe dat werkt:


Er zijn ook Bitcoin spin-offs, elk met hun eigen unieke kwaliteiten. Een lijst wordt bijgehouden hier: https://bitcointalk.org/index.php?topic=134179.0

"Attentie: De (computertechnische) praktijk van bitcoin mining wordt niet hier maar in DIG besproken." ?
pi_133881843
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 17:48 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Je zou toch verwachten dat ze zelf capabele werknemers hebben..
Zo werken dat soort toko's vaak niet. Ik heb zelf ook nog documenten voor de AFM en de FSA in elkaar moeten knutselen om hun uit te leggen wat we aan het doen zijn bijvoorbeeld.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  dinsdag 3 december 2013 @ 18:00:56 #3
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133882086
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 17:53 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Zo werken dat soort toko's vaak niet. Ik heb zelf ook nog documenten voor de AFM en de FSA in elkaar moeten knutselen om hun uit te leggen wat we aan het doen zijn bijvoorbeeld.
Dat is inderdaad ook waar. Heb het vaker bij overheden gezien dat de kennis best in huis was maar dat er alsnog externen werden opgeroepen.

Ben benieuwd waar ze de kennis van hun toekomstige adviseurs aan gaan testen aangezien het allemaal zo nieuw is. Kans dat een puisterige puber een betere bron van informatie dan een hoogleraar.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133882223
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 18:00 schreef Maxbet het volgende:

Ben benieuwd waar ze de kennis van hun toekomstige adviseurs aan gaan testen aangezien het allemaal zo nieuw is. Kans dat een puisterige puber een betere bron van informatie dan een hoogleraar.
Ook dat gaat gebeuren. Die 1e hacker van de playstation 2 heeft bij ons wel eens een poosje gewerkt voor een belachelijk uur salaris. Gewoon op consult basis. Daar kun je niet tegen bitcoin traden :').
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_133882231
Ben ik nu de eerste user die een Pimp abo heeft betaald in Bitcoins? :P
In dat geval wil ik bijgeschreven worden in de FOK! wiki :+
pi_133882290
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 18:05 schreef MaGNeT het volgende:
Ben ik nu de eerste user die een Pimp abo heeft betaald in Bitcoins? :P
In dat geval wil ik bijgeschreven worden in de FOK! wiki :+
Stuur 1 van de FA's dan ff een DM'etje.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_133882295
Vet joh, een eigen forum! _O-
pi_133882308
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 18:05 schreef MaGNeT het volgende:
Ben ik nu de eerste user die een Pimp abo heeft betaald in Bitcoins? :P
In dat geval wil ik bijgeschreven worden in de FOK! wiki :+
Ik wil de fok-pizza legende worden, heb er 0,0686 BTC voor betaald :)
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
  dinsdag 3 december 2013 @ 18:09:01 #9
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133882320
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 18:05 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Ook dat gaat gebeuren. Die 1e hacker van de playstation 2 heeft bij ons wel eens een poosje gewerkt voor een belachelijk uur salaris. Gewoon op consult basis. Daar kun je niet tegen bitcoin traden :').
Ja die verhalen heb ik inderdaad vaker gehoord, maar bij die hacker is dus "bewezen" dat hij dingen van hacken weet. Hoe bewijs je dat je een enorme kennis van Bitcoin hebt?
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133882371
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 18:09 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Ja die verhalen heb ik inderdaad vaker gehoord, maar bij die hacker is dus "bewezen" dat hij dingen van hacken weet. Hoe bewijs je dat je een enorme kennis van Bitcoin hebt?
Dat is echt niet moeilijk. Print een track record uit van Bitcoins en stuur het door. Aan informatieve tekstjes heb je vaak niet veel. Het gaat er om wat je mee kunt. Iedereen kan het 'snappen', iemand die het ook weet te bespelen is vele malen more interesting. Dat is kassa!
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  dinsdag 3 december 2013 @ 18:12:15 #11
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133882427
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 18:10 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Dat is echt niet moeilijk. Print een track record uit van Bitcoins en stuur het door. Aan informatieve tekstjes heb je vaak niet veel. Het gaat er om wat je mee kunt. Iedereen kan het 'snappen', iemand die het ook weet te bespelen is vele malen more interesting. Dat is kassa!
Ok, maar dan zijn we dus weer terug bij het trading aspect. Lijkt me ook voor het AFM en dergelijke belangrijk dat ze een goed inzicht in het technische aspect krijgen?
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133882474
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 18:12 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Ok, maar dan zijn we dus weer terug bij het trading aspect. Lijkt me ook voor het AFM en dergelijke belangrijk dat ze een goed inzicht in het technische aspect krijgen?
Iemand die constant goed weet te beleggen/traden/speculeren heeft ook technisch verstand van dit spelletje. Iemand die het technische aspect kent wil niet zeggen dat hij ook weet hoe hij er mee om moet gaan.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  dinsdag 3 december 2013 @ 18:16:29 #13
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133882561
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 18:13 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Iemand die constant goed weet te beleggen/traden/speculeren heeft ook technisch verstand van dit spelletje. Iemand die het technische aspect kent wil niet zeggen dat hij ook weet hoe hij er mee om moet gaan.
Dat vraag ik me af. Om een dikke pump and dump voor een altcoin op te zetten hoef je alleen te weten hoe je een wallet opzet en hoe de markt werkt en natuurlijk de funds hebben. Het minen en dergelijke hoef je dan totaal niks vanaf te weten imo.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_133882641
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 18:16 schreef Maxbet het volgende:

[..]

Dat vraag ik me af. Om een dikke pump and dump voor een altcoin op te zetten hoef je alleen te weten hoe je een wallet opzet en hoe de markt werkt en natuurlijk de funds hebben. Het minen en dergelijke hoef je dan totaal niks vanaf te weten imo.
Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Een bedrijf weet heus wel wanneer ze een goed figuur binnen halen of niet.

Iedereen kan wiskunde studeren maar niet iedereen haalt die 10. Uiteindelijk is het laatste, het resultaat, waar het om draait. Helaas, ik ben het daar ook niet altijd mee eens en uitzonderingen zijn er altijd.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_133882689
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 17:20 schreef MaGNeT het volgende:
Koers blijft mooi rond de 1100$ zweven :)

Oh ja, raad eens wie er vandaag een Pimp abo heeft afgesloten in Bitcoins? :D
Wil ik ook ^O^.
జ్ఞ‌ా
pi_133882697
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 18:08 schreef Faazz het volgende:
Vet joh, een eigen forum! _O-
En we gaan hard met zijn allen *O*.
జ్ఞ‌ా
  dinsdag 3 december 2013 @ 18:21:15 #17
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133882702
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 18:19 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Een bedrijf weet heus wel wanneer ze een goed figuur binnen halen of niet.

Iedereen kan wiskunde studeren maar niet iedereen haalt die 10. Uiteindelijk is het laatste, het resultaat, waar het om draait. Helaas, ik ben het daar ook niet altijd mee eens en uitzonderingen zijn er altijd.
Je zal inderdaad wel gelijk hebben, misschien ben ik op dat gebied iets te bitter geworden nadat ik iets te vaak heb gezien hoe binnen een overheid vrolijk incompetente mensen binnen werden gehaald omdat ze het toevallig een paar keer goed hadden of gewoon vanwege een goed netwerk.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  dinsdag 3 december 2013 @ 18:26:55 #18
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_133882946
quote:
14s.gif Op dinsdag 3 december 2013 18:20 schreef µ het volgende:

[..]

Wil ik ook ^O^.
DM naar Danny deed wonderen :)
  dinsdag 3 december 2013 @ 18:38:28 #21
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_133883359
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 18:28 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

DM naar Danny deed wonderen :)
Done *O*.
జ్ఞ‌ా
pi_133883386
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 18:05 schreef MaGNeT het volgende:
Ben ik nu de eerste user die een Pimp abo heeft betaald in Bitcoins? :P
In dat geval wil ik bijgeschreven worden in de FOK! wiki :+
_O_

Dan wil ik er ook bij, met de eerste bitcoin-donatie ooit aan Fok! (0,002 BTC :+ )
  dinsdag 3 december 2013 @ 19:04:23 #24
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_133884070
ik begrijp het nog steeds niet; Wat is nou nodig om ZEKER te weten dat je je coins krijgt als webwinkel zijnde? SVP geen ophemelen en ook geen gare speculaties, ik wil gewoon de techniek weten. Bij ideal heeft een +/- 10% van de klanten denk ik niet genoeg geld op z'n rekening... hoe kan je met 100% zekerheid voorkomen dat er geen mensen tussen zitten die geen of niet genoeg bitcoins hebben...
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_133884149
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2013 19:04 schreef Maanvis het volgende:
ik begrijp het nog steeds niet; Wat is nou nodig om ZEKER te weten dat je je coins krijgt als webwinkel zijnde? SVP geen ophemelen en ook geen gare speculaties, ik wil gewoon de techniek weten. Bij ideal heeft een +/- 10% van de klanten denk ik niet genoeg geld op z'n rekening... is dat bij bitcoins ook?
Een bitcoin transactie is permanent, je kunt het niet cancelen. Zodra jij als webshop het in je wallet ziet blijft het ook daar.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')