Ik ga volgende week ff op bezoek bij mijn ouders en ga een lange discussie hebben met mijn vader, in de bankenwereld gewerkt en hij stond zeer critisch over de praktijken van "zijn bank" in het verleden (10-15 jaar geleden):quote:Op vrijdag 29 november 2013 17:40 schreef Scorpie het volgende:
Al die fossielen uit de oude wereld die denken te snappen hoe BTC in elkaar zit, zeer amusant.
Is al besproken in het vorige topic en verder in dit topic.quote:Op vrijdag 29 november 2013 23:03 schreef MouzurX het volgende:
Stukje over bitcoin in de spits:
[ afbeelding ]
Van deze meneer ( excuses voor de gedraaide foto ik post dit vanaf mijn mobiel)
[ afbeelding ]
Zijn redenatie is wel heel raar? Hij stelt dat omdat er geen centrale bank is, die nooit oneindig geld zouden bijdrukken, ligt de macht bij de personen die bitcoins maken. Deze personen zouden dan het aanbod van de bitcoin kunnen opblazen voor eigen gewin.
Is het hele idee achter de virtuele valuta niet dat de macht decentraal is en dat er een limiet op het aantal bitcoins zit ? Deze hoogleraar zijn argument is gewoon totaal niet valide?
Hij doet alleen Gox op Android?quote:Op vrijdag 29 november 2013 22:45 schreef edcetera het volgende:
[..]
OOk Android versie beschikbaar:
http://mobile.zeroblock.com/
Excusesquote:Op vrijdag 29 november 2013 23:07 schreef Arcee het volgende:
[..]
Is al besproken in het vorige topic en verder in dit topic.
nofi, maar dat is een totaal andere app.quote:Op vrijdag 29 november 2013 22:45 schreef edcetera het volgende:
[..]
OOk Android versie beschikbaar:
http://mobile.zeroblock.com/
Yep, het kennisniveau van de media is waardeloos.. Vaak lees/hoor ik dingen die gewoon totaal niet kloppenquote:Op vrijdag 29 november 2013 23:27 schreef WebBeestje het volgende:
Onbegrijpelijk dat er zoveel fossielen (iemand gebruikte al deze mooie term) iets moeten zeggen over BTC maar onvoldoende hebben ingelezen. Hoeveel basiskennis over BTC simpelweg vergeten wordt en door het lezen van dergelijke artikelen krijg je de domste uitspraken van leken zoals BTC kan gehackt worden, etc.
Ze hebben natuurlijk wel gelijk dat eventueel je account gehackt kan worden. Maar je kan ook geskimd worden, of je bent slachtoffer van phishing. Je kluis kan gekraakt worden. Ik zeg maar wat. Ironisch gezien is het feit dat je goed je bitcoins moet beveiligen een reden dat het langzamerhand een serieuze valuta aan het worden is.quote:Op vrijdag 29 november 2013 23:27 schreef WebBeestje het volgende:
Onbegrijpelijk dat er zoveel fossielen (iemand gebruikte al deze mooie term) iets moeten zeggen over BTC maar onvoldoende hebben ingelezen. Hoeveel basiskennis over BTC simpelweg vergeten wordt en door het lezen van dergelijke artikelen krijg je de domste uitspraken van leken zoals BTC kan gehackt worden, etc.
Akkoord. De Bitcoin is beter te vergelijken met één munt dan met alle goederen en diensten. I stand corrected.quote:Op vrijdag 29 november 2013 14:58 schreef SuperHarregarre het volgende:
[..]
Zoals Zith zegt, dit zou betekenen dat er geen enkele andere manier van betalen meer zou bestaan. Met andere woorden, alle economische activiteit zou vallen onder BTC. Dat gaat nooit en te nimmer daadwerkelijk gebeuren.
Om dit begrijpelijker te maken moet je misschien even kijken naar vergelijkbare 'sterke' betaalmiddelen. Naast goud bijvoorbeeld had je ook zilver en andere metalen. De dollar is waarschijnlijk het meest globaal maar bestrijkt ook niet alle economische activiteit. Ook al bezit je alle dollars die er nu bestaan en kun je waarschijnlijk wel in de meeste plekken terecht, je zult nooit alles tegelijk kunnen opkopen. Daarvoor heb je ook alle euro's, alle RMB, alle Yen, etc. voor nodig. En zelfs dan kom je nog tekort.
Als de bitcoin alom geaccepteerd wordt als betaalmiddel zie ik geen reden om hem om te wisselen naar fysieke valuta. Integendeel zelfs, door de begrenzing van het aantal bitcoins zullen mensen de omgekeerde route bewandelen.quote:Ik snap best dat er nu mensen instappen met de gedachte dat ze een geldpers gekocht hebben. Met een bitcoin van een paar honderd euro nu over 5 tot 10 jaar multimiljonair zijn. Multimiljonair? Interessant. In welke valuta dan? Juist, in de valuta waar je naar terug wilt wisselen. Maar op het moment dat iedereen dat gaat doen stijgt de waarde van de andere valuta vis-a-vis de BTC. Met andere woorden, crash.
Interessant. We zullen het zien.quote:Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook. Dat wil niet zeggen dat de BTC nu topt, hoor. Hij kan best toppen op 10k of 20k. Dat is het mooie met bubbels, je weet nooit hoe en wanneer ze poppen. Eerlijk gezegd is juist de introductie van Chinees geld een van de redenen dat ik nog wat sceptischer ben geworden. Je kunt wel zeggen dat die constant geprinte dollars die in de BTC gepompt worden een prijsopdrijvend effect hebben maar dat is echt niks vergeleken met de RMB. De bubble in de huizenmarkt hier is echt ziek (echt bizar veel leegstand) en elke vlucht van kapitaal naar andere plekken is echt halve paniek.
Dat China de BTC toestaat moet toch ook wel te denken geven. Dit zijn overheidsorganen die overal een dikke vinger bij in de pap willen houden. Zonder met de 'relevante organen' te spreken, speel je hier amper wat klaar. Er wordt geld rondgepompt als een malle om tussen oververhitten en ineenstorten te blijven hangen. En dan laten ze de BTC zomaar toe op deze manier? Er gaat nog wat gebeuren met de BTC en China de komende tijd, dat is zeker. Grote vraag is hoe dat zal gaan uitpakken.
Van dezelfde uitgever? OK, ik heb het nog niet geprobeerd: maar het geeft wel aan in welk status cryptocurrencies zijn: Een chaos, net zoals het internet in de begin periode, maar zie nu.quote:Op vrijdag 29 november 2013 23:31 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
nofi, maar dat is een totaal andere app.
Nieuwsbericht over Bicoin en dan weer de nadruk leggen op Silk Road, drugsbendes, wapens etcquote:Op vrijdag 29 november 2013 23:32 schreef Stokkie_ het volgende:
[..]
Yep, het kennisniveau van de media is waardeloos.. Vaak lees/hoor ik dingen die gewoon totaal niet kloppen
Ik gooi het maar op angst voor het onbekende, komt vanzelf allemaal wel goedquote:Op zaterdag 30 november 2013 00:14 schreef edcetera het volgende:
[..]
Nieuwsbericht over Bicoin en dan weer de nadruk leggen op Silk Road, drugsbendes, wapens etc
Je kan niet even de limiet omhoog gooien.quote:Op zaterdag 30 november 2013 00:59 schreef DarkAccountant het volgende:
Zoals ik het zie: er is dus een gelimiteerd aantal bitcoins dat kan gemaakt worden.
(Daar is trouwens geen garantie voor gegeven, misschien breiden ze het wel uit bij groot succes.)
De manier waarop bitcoins worden gegenereerd is basically door je PC non-stop te laten draaien en te "minen". Maar zoals we al weten van oude fossiele brandstoffen: het raakt ooit wel eens op. Dan gaan er een heleboel "early adopters" zijn die veel geld hebben verdiend en de rest heeft niks. Tenzij ze de limiet voor het maximum aantal bitcoins omhoog gooien, maar dat betekent dan weer dat dat de bitcoin in waarde zal dalen ten opzichte van de traditionele munten.
De traditionele munten hebben ook een groot voordeel t.o.v. de bitcoin: de waarde ervan wordt gegarandeerd door de overheid. Bij een "gedecentraliseerde" valuta is er echt niets of niemand waar je kan aankloppen als je denkt dat er gefraudeerd wordt. Als je bv. slachtoffer wordt van skimming, dan lost de bank dat in alle stilte op en stort het geld terug op je rekening (ze willen natuurlijk niet al te veel media-aandacht, dus regelen ze het zonder al te veel tamtam).
En de bank pakt naar eigen believen geld af als ze wat nodig hebben (Cyprus).quote:Op zaterdag 30 november 2013 00:59 schreef DarkAccountant het volgende:
De traditionele munten hebben ook een groot voordeel t.o.v. de bitcoin: de waarde ervan wordt gegarandeerd door de overheid. Bij een "gedecentraliseerde" valuta is er echt niets of niemand waar je kan aankloppen als je denkt dat er gefraudeerd wordt. Als je bv. slachtoffer wordt van skimming, dan lost de bank dat in alle stilte op en stort het geld terug op je rekening (ze willen natuurlijk niet al te veel media-aandacht, dus regelen ze het zonder al te veel tamtam).
Of weerhouden je ervan te doen wat je wil met het geld (Rabobank)quote:Op zaterdag 30 november 2013 01:36 schreef Waterdrinker het volgende:
[..]
En de bank pakt naar eigen believen geld af als ze wat nodig hebben (Cyprus).
En als je euro's verdampt zijn:quote:Op zaterdag 30 november 2013 01:38 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Of weerhouden je ervan te doen wat je wil met het geld (Rabobank)
Dat zijn twee goede opties maar beide verklaren ze het niet helemaal. In situatie A onderschat je de mogelijkheden voor bureaucraten om geld te verdienen in andere sectoren. De bitcoin lijkt lucratief maar vergeleken met de constructies in vastgoed is het echt peanuts.quote:Op vrijdag 29 november 2013 15:25 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Kan jij enkele motieven bedenken waarom de Chinezen dit toelaten?
Er komen meerdere scenario's in mijn hoofd:
- Hoge bureaucraten die er geld aan willen verdienen
- Makkelijke online-transacties voor Chinese webbedrijven, waardoor het in de toekomst misschien handiger wordt voor de Chinezen om internationaal te opereren met hun internetdiensten.
- ??
Nee? Morgen start een nerd een niuwe website met "Bitcoins 2.0". Ik wil wel eens zien wat je originele bitcoins dan nog waard zijn.quote:Op zaterdag 30 november 2013 01:29 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Je kan niet even de limiet omhoog gooien.
We zijn ondertussen al bij "Bitcoins 95.0" dus dat valt wel meequote:Op zaterdag 30 november 2013 02:30 schreef DarkAccountant het volgende:
[..]
Nee? Morgen start een nerd een niuwe website met "Bitcoins 2.0". Ik wil wel eens zien wat je originele bitcoins dan nog waard zijn.
quote:Op zaterdag 30 november 2013 02:30 schreef DarkAccountant het volgende:
[..]
Nee? Morgen start een nerd een niuwe website met "Bitcoins 2.0". Ik wil wel eens zien wat je originele bitcoins dan nog waard zijn.
Je bedoelt: het is eigenlijk al niets meer waard voor iemand die er nu instapt.quote:Op zaterdag 30 november 2013 02:31 schreef Stokkie_ het volgende:
[..]
We zijn ondertussen al bij "Bitcoins 95.0" dus dat valt wel mee
Dat is allang gedaan. Verdiep jezelf even. 21 miljoen coins is gewoon een keiharde grens.quote:Op zaterdag 30 november 2013 02:30 schreef DarkAccountant het volgende:
[..]
Nee? Morgen start een nerd een niuwe website met "Bitcoins 2.0". Ik wil wel eens zien wat je originele bitcoins dan nog waard zijn.
Nee, bedoel dat er al 100 nieuwe coins uit zijn, ze heten alleen geen bitcoin. In essentie is er niks mis met bitcoin dus voorlopig zijn nieuwe alternatieven al dan niet met nieuwe functies gewoon nog overbodig of enkel complementair.quote:Op zaterdag 30 november 2013 02:39 schreef DarkAccountant het volgende:
[..]
Je bedoelt: het is eigenlijk al niets meer waard voor iemand die er nu instapt.
Hetzelfde. Want zijn "Bitcoins 2.0" heeft geen enkele marktacceptatie, terwijl Bitcoin een bewezen track record heeft, een market cap van meer dan $12 miljard, een zeer sterk netwerk met een ontzagwekkende hoeveelheid rekenkracht, en concreet bewijs dat het al 5 jaar in de praktijk werkt als een trein.quote:Op zaterdag 30 november 2013 02:30 schreef DarkAccountant het volgende:
Nee? Morgen start een nerd een niuwe website met "Bitcoins 2.0". Ik wil wel eens zien wat je originele bitcoins dan nog waard zijn.
En op het moment zijn veel bedrijven bezig het Bitcoin ecosysteem uit te breiden of te verbeteren. Dat zie je eigenlijk bij geen enkele andere cryptocoin.quote:Op zaterdag 30 november 2013 03:46 schreef Jace_TBL het volgende:
[..]
Hetzelfde. Want zijn "Bitcoins 2.0" heeft geen enkele marktacceptatie, terwijl Bitcoin een bewezen track record heeft, een market cap van meer dan $12 miljard, een zeer sterk netwerk met een ontzagwekkende hoeveelheid rekenkracht, en concreet bewijs dat het al 5 jaar in de praktijk werkt als een trein.
Dus waarom de hel zou iemand ooit iets van Bitcoins 2.0 willen, als het in alle opzichten inferieur is aan Bitcoin - behalve dan voor die ene nerd die er even snel mee hoopt te cashen, als early (of eigenlijk first) adopter?
Er zijn trouwens al tientallen altcoins. Op Litecoin na (wat ook nog amper een fractie doet van Bitcoin) is het verder allemaal totaal insignificant gerommel in de marge. Dus om je laatste zin te beantwoorden, je ziet wat de originele bitcoins nog waard zijn: ruim $1200 per stuk, and counting.
Ik ben vorige week ingestapt, donderdag 21 november, met 3.500 euro en momenteel bezit ik in Bitcoin en Litecoin meer dan 8.000 euro. (Ik heb wel geruild op een exchange (btc-e.com)).quote:Op zaterdag 30 november 2013 02:39 schreef DarkAccountant het volgende:
[..]
Je bedoelt: het is eigenlijk al niets meer waard voor iemand die er nu instapt.
De grote truc blijft: je krijgt je 8000 euro er pas uit als iemand anders het er in stopt.quote:Op zaterdag 30 november 2013 08:27 schreef litecoin het volgende:
Ik ben vorige week ingestapt, donderdag 21 november, met 3.500 euro en momenteel bezit ik in Bitcoin en Litecoin meer dan 8.000 euro. (Ik heb wel geruild op een exchange (btc-e.com)).
Dat lijkt mij momenteel geen probleem dus wat is je punt?quote:Op zaterdag 30 november 2013 09:40 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
De grote truc blijft: je krijgt je 8000 euro er pas uit als iemand anders het er in stopt.
De grote truc is dat als je BTC op een zeker moment gewoon voor je dagelijkse aankopen kunt gaan gebruiken, je ze helemaal niet meer in fiat currencies hoeft om te zetten.quote:Op zaterdag 30 november 2013 09:40 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
De grote truc blijft: je krijgt je 8000 euro er pas uit als iemand anders het er in stopt.
Nope. Je zit veel te vastgeroest in het oude systeem. Ik zit zelf in Bitcoin omdat ik geloof in de briljante manier waarop deze technologie in elkaar zit, en zie hoe dat echt een enorme revolutie teweeg kan brengen. In tegenstelling tot de euro (en dollar idem), wat ik als een onhoudbare constructie zie en mijns inziens onherroepelijk als een kaartenhuis in elkaar gaat flikkeren.quote:Op zaterdag 30 november 2013 09:40 schreef RemcoDelft het volgende:
De grote truc blijft: je krijgt je 8000 euro er pas uit als iemand anders het er in stopt.
Bij een huisgenoot is een betaling van multibit naar btc-e verdwenen. Zelfs in zijn wallet is de transactie niet meer te zien... Komt dit nog terug of is het weg?quote:Op zaterdag 30 november 2013 01:50 schreef Stokkie_ het volgende:
[..]
En als je euro's verdampt zijn:
[ afbeelding ]
Het kan nooit zomaar weg zijn. Ofwel z'n multibit is out of sync, ofwel btc-e heeft zijn balans nog niet bijgewerkt.quote:Op zaterdag 30 november 2013 10:33 schreef doo. het volgende:
[..]
Bij een huisgenoot is een betaling van multibit naar btc-e verdwenen. Zelfs in zijn wallet is de transactie niet meer te zien... Komt dit nog terug of is het weg?
Al bekijken maar op blockchain staat ook dat de transactie niet beschikbaar is. Thanks for the input ik zal het nog wel ff met 'm over hebben en wat tijd gunnen.quote:Op zaterdag 30 november 2013 10:38 schreef Jace_TBL het volgende:
[..]
Het kan nooit zomaar weg zijn. Ofwel z'n multibit is out of sync, ofwel btc-e heeft zijn balans nog niet bijgewerkt.
Ja tenzij hij iets stoms heeft gedaan zoals het naar een fout adres gestuurd, maar dan zou je die transactie wel zien.
Kijk eens op blockchain.info/address/ADRES_HIER met daar dat multibit adres, en idem met dat btc-e adres.
Weet hij wel zeker dat hij die transactie gedaan heeft dan. Ofwel dat geld staat nog op het multibit adres, ofwel er is een transactie waardoor het ergens anders heen onderweg is, maar kan nooit "zomaar weg" zijn.quote:Op zaterdag 30 november 2013 10:40 schreef doo. het volgende:
Al bekijken maar op blockchain staat ook dat de transactie niet beschikbaar is.
Hetzelfde als al het hele jaar: lekker op mijn bitcoins blijven zitten, behalve degege die ik uitgeef (aan thuisbezorgd.nl e.d.) dan koop ik hetzelfde aantal BTC direct weer terug op een exchange. En me verder geen reet aantrekken van eventuele schommelingen omdat ik begrijp dat dit nog 100× zo groot gaat worden.quote:Anyway, wat is jullie plan voor de dag?
Probeer eens in MultiBit: Hulprogramma's ---> Herstart blockchain en transacties.quote:Op zaterdag 30 november 2013 10:33 schreef doo. het volgende:
[..]
Bij een huisgenoot is een betaling van multibit naar btc-e verdwenen. Zelfs in zijn wallet is de transactie niet meer te zien... Komt dit nog terug of is het weg?
Ik ben benieuwd of er nog een reactie komt van de ethische commissie van de Rabobankquote:'Liborfraude gebeurde ook vanuit Utrecht'
De Liborfraude vond niet alleen plaats in Londen, maar gebeurde ook vanuit het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht.
Dat schrijft NRC Handelsblad zaterdag op basis van een eigen reconstructie.
De Rabobank kreeg vorige maand een boete van 774 miljoen euro voor het manipuleren van de Libor-rente, het rentetarief waartegen banken elkaar wereldwijd geld uitlenen.
De afgetreden topman van de Rabobank Piet Moerland sprak na het bekend worden van de boete van "ernstige misdragingen", maar stelde ook dat de fraude plaatsvond in het "buitenlands bedrijf" van de Rabobank.
Volgens de NRC werd de Libor-rente echter vanaf 2009 ook vanuit het hoofdkantoor in Utrecht gemanipuleerd. De fraudeurs zouden volgens de krant alle ruimte hebben gekregen van de raad van bestuur.
De Nederlandse leidinggevenden zouden pas in 2010 hebben ingegrepen. De desbetreffende managers werken nog allemaal voor de bank, aldus de krant.
En ik heb net 1kg coke en 3 ak's gekocht, en dat allemaal met een aantal bitcoins. Ben benieuwd wanneer de FOK! Bitcoin commissie met een antwoord komt.quote:Op zaterdag 30 november 2013 11:33 schreef Sylv3se het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd of er nog een reactie komt van de ethische commissie van de Rabobank
Die zijn vast te druk met al die kinderporno en terrorisme te bestrijden die natuurlijk worden gepleegd door al die Bitcoin gebruikers. Wel prioriteiten stellen he!quote:Op zaterdag 30 november 2013 11:33 schreef Sylv3se het volgende:
Ik ben benieuwd of er nog een reactie komt van de ethische commissie van de Rabobank
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |