http://edition.cnn.com/20(...).html?iref=allsearchquote:Karl Battams, a comet scientist for the Naval Research Laboratory, said it is believed some parts of ISON's nucleus survived perihelion."It now looks like some chunk of ISON's nucleus has indeed made it through the solar corona, and re-emerged," he said. "It's throwing off dust and (probably) gas, but we don't know how long it can sustain
Die wilde ik net postenquote:Op vrijdag 29 november 2013 16:18 schreef superkimmi het volgende:
http://www.nasa.gov/conte(...)rvived/#.UpiwHcTD-qs
Ik vind dit weer normaalgesproken niet erg.... Maar nuquote:Op vrijdag 29 november 2013 16:21 schreef superkimmi het volgende:
ghehe, toch weer een hoopgevend artikel. Met de zwaar slechte weersomstandigheden in Nederland moeten we het van internet hebben, toch?
Denk dat je wat anders gezien hebt... Wantquote:Op vrijdag 29 november 2013 16:42 schreef Mr.Meneer het volgende:
Ik heb hem gezien! Denk ik.
Ik heb helaas geen foto's kunnen maken omdat de komeet vrij klein is en ik geen tijd had om mijn goede camera te pakken. Wat ik zag waren eerst een groep van drie 'dingen' in een soort driehoek vorm die aardig fel waren qua licht, weerkaatsing of vuur? Deze leken in een vrij gestaag tempo te dalen, maar lieten geen spoor achter zoals bij een vliegtuig, meer een hele korte staart. Deze verdwenen achter de wolken. Nog geen minuut later zag ik eenzelfde verschijnsel in de lucht, alleen betrof het nu slechts één.
Iemand enig idee of dit ISON is? Meerdere mensen zagen het en iedereen was het er wel over eens dat dit geen vliegtuigen waren.
Exact, de beweging zelf was nauwelijks te zien. Enkel ten opzichte van de omgeving kon je zien dat het bewoog. Maar ik heb er geen verstand van hoor, ben alleen héél nieuwsgierig naar wat ik gezien heb en wou niet direct in de UFO-sfeer gaan zoeken.quote:Op vrijdag 29 november 2013 16:52 schreef Exentric90 het volgende:
Een komeet lijkt over het algemeen vrij stil te staan aan de hemel
De wolken bewegen snel. Dan krijg je datquote:Op vrijdag 29 november 2013 17:00 schreef Mr.Meneer het volgende:
[..]
Exact, de beweging zelf was nauwelijks te zien. Enkel ten opzichte van de omgeving kon je zien dat het bewoog.
Dat ding lijkt heel langzaam te gaan door de afstand, ik zeg niet dat hij daadwerkelijk stilstaat.quote:Op vrijdag 29 november 2013 17:02 schreef -CRASH- het volgende:
[..]
De wolken bewegen snel. Dan krijg je dat
soort optisch bedrog
Ik zeg ook niet dat ie stilstaatquote:Op vrijdag 29 november 2013 17:08 schreef Mr.Meneer het volgende:
[..]
Dat ding lijkt heel langzaam te gaan door de afstand, ik zeg niet dat hij daadwerkelijk stilstaat.
Volgens de laatste comment in je link is het deze astroļde:quote:Op vrijdag 29 november 2013 16:34 schreef -CRASH- het volgende:
[ afbeelding ]
Watching the IRAM ison video on the spaceweather.com homepage I analyzed the backround data and saw this rather large asteroid, or other object. You cant miss it. This is rather amazing givin the circumstance. I hope somebody can identify this object, it does not appear to be camera noise becasue it is decending and flickering in brightness.
http://spaceweathergaller(...)d55k1rhdt9ih0iq1cc96
[ afbeelding ]
Ten opzichte van de omgeving beweegt een komeet ook nietquote:Op vrijdag 29 november 2013 17:00 schreef Mr.Meneer het volgende:
[..]
Exact, de beweging zelf was nauwelijks te zien. Enkel ten opzichte van de omgeving kon je zien dat het bewoog. Maar ik heb er geen verstand van hoor, ben alleen héél nieuwsgierig naar wat ik gezien heb en wou niet direct in de UFO-sfeer gaan zoeken.
Je straalt optimisme uitquote:Op vrijdag 29 november 2013 19:12 schreef Nattekat het volgende:
[..]
Dat kunnen we dus wel vergeten de komende 6 maanden
Als je het zo terug ziet dan lijkt het hooguit een probleem te zijn geweest met de kijkhoek in plaats dat het net was of hij niet terugkeerde.quote:
Hij buigt in het zwaartekrachtsveld van de zon?quote:Op vrijdag 29 november 2013 19:46 schreef Scrummie het volgende:
Ik snap alleen het pad niet, ik kan dat niet plaatsen met die plaatjes. Ik dacht gelezen te hebben dat het een zo goed als 'hyperbolic' komeet was, dat betekent toch dat ie bijna recht gaat? Ligt het aan de camera, kijkhoek, of wat dan ook, dat we ISON nu zo zien buigen in zijn pad?
Leuke video nog:
De baan berekening was al vlak na de ontdekkingquote:Op vrijdag 29 november 2013 19:46 schreef Scrummie het volgende:
Ik snap alleen het pad niet, ik kan dat niet plaatsen met die plaatjes. Ik dacht gelezen te hebben dat het een zo goed als 'hyperbolic' komeet was, dat betekent toch dat ie bijna recht gaat? Ligt het aan de camera, kijkhoek, of wat dan ook, dat we ISON nu zo zien buigen in zijn pad?
Leuke video nog:
Ah oke, mijn foutquote:Op vrijdag 29 november 2013 20:05 schreef -CRASH- het volgende:
[..]
De baan berekening was al vlak na de ontdekking
bekend als een parabolische baan...
http://www.weerplaza.nl/weerinhetnieuws/Komeet+ISON/1853
En het ligt eraan van welke hoek je de baan zietquote:Op vrijdag 29 november 2013 21:53 schreef Gebraden_Wombat het volgende:
Maar ook bij een hyperbolische baan zou de passage er op het oog hetzelfde uitzien.
We zouden als het goed isquote:Op zondag 1 december 2013 12:48 schreef ludicrous_monk het volgende:
Betekent dit wellicht dat er een gigantische meteorenregen bij gaat komen?Mits die stofwolk die over is gebleven in de baan van de aarde terecht komt tenminste... Maar omdat ie diffuus is is die kans wellicht best aanwezig. Kwam de geplande baan van ISON in de buurt van die van de aarde?
Edit: Nee dus, het inbound traject lag best dicht bij de baan van de aarde, maar het traject van die stofwolk verlaat helaas het vlak van het zonnestelsel![]()
Als je het betreffende topic hier leest, kom je al een heel eindquote:Op woensdag 22 januari 2014 13:33 schreef Frutsel het volgende:
Lees net:
http://modernsurvivalblog(...)ire-in-january-2014/
Zou ISON dan de "oorzaak" kunnen zijn van die meteoor die van de week boven Nederland is gespot?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |