SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Jumalatkin kuolevat
Edessäni vuotavat
Olen tämän maailman loppu
Minä olen tyhjyys
Euwh... ja het kwam idd uit FS:Pquote:Op maandag 11 november 2013 16:50 schreef Stormqueen het volgende:
[..]
dat is trouwens niet waar, als je dit uit FatSecret hebt. Want daar vertalen ze Cornbread letterlijk als maisbrood (het is een vertaalde Amerikaanse app) en da's toch wel iets anders dan het maisbrood dat we hier eten
Gewoon hollandsch brood bevat ongeveer 270 kcals per 100 gram en dan maakt het niet uit of het nou wit, bruin, volkoren, mais of rood brood is
Jaquote:
quote:Op maandag 11 november 2013 15:01 schreef Stormqueen het volgende:
[..]
Ja, het scheelt ongeveer 50 kcals per ons.
Gewone kruidnoten 430/100g
Choco kruidnoten 480/100g
Jamaar jamaar, je eet kruidnoten niet per 100 gram maar per stuk, en de chocoladekruidnoten zijn veel zwaarder per stuk! als je tien kruidnoten zonder chocolade eet scheelt dat relatief meer met tien kruidnoten zonder, dan als je alleen in gewicht rekent. Dat gezegd hebbende: alles wat lekker en ongezond is is tussen de 400 en 500 kcal per 100 gram, dus ik kies dan meestal datgene uit met het meeste volume per gramquote:Op maandag 11 november 2013 15:01 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
Zo weinig maar? Damn... dat had ik niet willen weten...
Nou ja goed, toch maar gewoon volhouden tot ze uitverkocht zijn, meestal gaan ze wel lekker hard.![]()
Als je redelijk veel vet hebt kloppen BMR berekeningen alleen vaak niet zo goed, gaat uit van relatief meer spier dan dikke mensen hebben. Mijn standaard berekende BMR ligt ongeveer 300 kcal hoger dan op basis van een beter berekend vetpercentage...quote:Op maandag 11 november 2013 15:05 schreef Stormqueen het volgende:
[..]
minstens.
Hij heeft een BMR van 2700, dan moet je echt niet onder de 2000 gaan zitten. Al helemaal niet op de 1000 die nu zijn lijst uitmaakt
maisbrood bevat meer omega 6 (eten we al te veel van, haalt de balans met omega 3 naar beneden en dat is jammer) en meer suikers dan gewoon volkorenbrood of speltbrood...quote:Op maandag 11 november 2013 16:50 schreef Stormqueen het volgende:
[..]
dat is trouwens niet waar, als je dit uit FatSecret hebt. Want daar vertalen ze Cornbread letterlijk als maisbrood (het is een vertaalde Amerikaanse app) en da's toch wel iets anders dan het maisbrood dat we hier eten
Gewoon hollandsch brood bevat ongeveer 270 kcals per 100 gram en dan maakt het niet uit of het nou wit, bruin, volkoren, mais of rood brood is
Ik niet, maar vorig jaar wel stoofperen met alleen beetje rode wijn en kaneel/kruidnagel, en dat was heerlijk, geen toegevoegd suiker dus.quote:Op maandag 11 november 2013 17:11 schreef Qwea het volgende:
Iemand hier wel eens stoofperen met stevia oid gemaakt?
zit je nou alles wat ik heb gepost te te tegenbeweren?quote:Op maandag 11 november 2013 17:04 schreef kwakz0r het volgende:
Hallo, lange terugleespost:
[..]
[..]
Jamaar jamaar, je eet kruidnoten niet per 100 gram maar per stuk, en de chocoladekruidnoten zijn veel zwaarder per stuk! als je tien kruidnoten zonder chocolade eet scheelt dat relatief meer met tien kruidnoten zonder, dan als je alleen in gewicht rekent. Dat gezegd hebbende: alles wat lekker en ongezond is is tussen de 400 en 500 kcal per 100 gram, dus ik kies dan meestal datgene uit met het meeste volume per gram
[..]
Als je redelijk veel vet hebt kloppen BMR berekeningen alleen vaak niet zo goed, gaat uit van relatief meer spier dan dikke mensen hebben. Mijn standaard berekende BMR ligt ongeveer 300 kcal hoger dan op basis van een beter berekend vetpercentage...
[..]
maisbrood bevat meer omega 6 (eten we al te veel van, haalt de balans met omega 3 naar beneden en dat is jammer) en meer suikers dan gewoon volkorenbrood of speltbrood...
Oeh! Dat ga ik onthouden.quote:Op maandag 11 november 2013 17:12 schreef Zeester het volgende:
[..]
Ik niet, maar vorig jaar wel stoofperen met alleen beetje rode wijn en kaneel/kruidnagel, en dat was heerlijk, geen toegevoegd suiker dus.
Volgens mij had ik een half flesje wijn met verder voor de helft water erbij, en dan kaneelstokje en 3-5 kruidnageltjes erin. Het is natuurlijk niet zo zoet, maar alsnog heerlijk.quote:
Loopt uitquote:Op maandag 11 november 2013 19:06 schreef Patoshik het volgende:
Meh. Ik zit in een sportschoen dilemma.
Ik koop echt nooit schoenen (diegene die ik nu heb heb ik meer dan 1,5 jaar) en ja ik ben echt een vrouw.Dus ik weet m'n maat niet zo goed.
Zaterdag had ik dus 'echte' sportschoenen gekocht voor het sporten alleen 41 was veeel te groot en 40 zit strak (niet vervelend maar wel strak). Heb dus toch maar de 40 gedaan want ik dacht dat het wel uitlopen.
Nu maar hopen dat ze uitlopen anders is het doei geld.
Dus nu kan ik ook weer volop sporten zonder zere voeten te krijgen (hoop ik..) want m'n vorige schoenen waren dus alleen nog maar een klein zooltje.
Omfg, what did you do?quote:Op maandag 11 november 2013 19:24 schreef Stormqueen het volgende:
Nieuw: je eigen gekookte maaltijd zo smerig vinden dat je nog liever niks vreet.
Nou die prei en kip klinken oke, maar in tomatensaus met rijst?quote:Op maandag 11 november 2013 19:26 schreef Stormqueen het volgende:
Prei met kip in tomatensaus met rijst. Restjes opmaken. Conclusie: ik lust nog steeds geen prei.
Aaaaaahwquote:Op maandag 11 november 2013 19:31 schreef Stormqueen het volgende:
Ik wilde gewoon iets gezonds maken en negen van de tien keer is het wél lekker
Ja want ik haat je!quote:Op maandag 11 november 2013 17:13 schreef Stormqueen het volgende:
[..]
zit je nou alles wat ik heb gepost te te tegenbeweren?
awwww....quote:Op maandag 11 november 2013 19:24 schreef Stormqueen het volgende:
Nieuw: je eigen gekookte maaltijd zo smerig vinden dat je nog liever niks vreet.
*ril*quote:Op maandag 11 november 2013 19:26 schreef Stormqueen het volgende:
Prei met kip in tomatensaus met rijst. Restjes opmaken. Conclusie: ik lust nog steeds geen prei.
quote:Op maandag 11 november 2013 16:08 schreef Brighteyes het volgende:
Jeej LS!
[..]
We (wij van wc-eend) kunnen je de 'fatsecret' app van harte aanbevelen. Daarmee kan je barcodes scannen en de meeste producten staan er over het algemeen wel in en dan hoef je alleen de hoeveelheid die je gebruikt nog maar in te voeren, alle andere info staat erin en wordt dan uitgerekend.
Bij vriendlief geslapen, 05.45 ging de wekker, kon niet op gang komen, waardoor ik geen brood of iets kon smeren. gewerkt van 06.45 tot 08.30. Toen ben ik naar school gegaan en dacht: Koop daar wel iets. Toen ging de kantine pas open toen ik les had, toen was het ondertussen 12.30 uur voor ik iets kon eten. 16.30 vrij van school, gelijk door naar werk, 18.45 vrij. Op station nog snel een maaltijdsalade gehaald bij de AH, want ik was aan het sterven. En thuis nog een schnitzeltje gegeten met kerriesaus.quote:Op maandag 11 november 2013 16:42 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Hoe komt het dat je pas een keer gegeten hebt?
Milk & fruit klinkt trouwens gezonder dan dat het is.
Oh echt? Dat vind ik wel fijnquote:Op maandag 11 november 2013 16:50 schreef Stormqueen het volgende:
[..]
dat is trouwens niet waar, als je dit uit FatSecret hebt. Want daar vertalen ze Cornbread letterlijk als maisbrood (het is een vertaalde Amerikaanse app) en da's toch wel iets anders dan het maisbrood dat we hier eten
Gewoon hollandsch brood bevat ongeveer 270 kcals per 100 gram en dan maakt het niet uit of het nou wit, bruin, volkoren, mais of rood brood is
Skrik me de bultjes! Kostte me denk ik zeker 7 calorieënquote:
Allemaal positiefquote:Op maandag 11 november 2013 20:49 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Skrik me de bultjes! Kostte me denk ik zeker 7 calorieën
Het schijnt bewezen onzin te zijn, ik geloof dat het goed is om gewoon goed over de dag te spreiden wat je eet.quote:Op maandag 11 november 2013 21:00 schreef PatriQue89 het volgende:
Trouwens.. ik hoor wel eens dat je beter meer aan het begin van de dag kunt eten dan aan het eind. Wat vinden jullie?
Ah okquote:Op maandag 11 november 2013 21:00 schreef Zeester het volgende:
[..]
Het schijnt bewezen onzin te zijn, ik geloof dat het goed is om gewoon goed over de dag te spreiden wat je eet.
Mijn echtgenoot doet aan de vorm van intermittent fasting waarbij je maar in een window van 8 uur per 24 uur eet en hij eet dus tussen 14 en 22 zijn dagelijkse behoefte aan kcals en valt daarbij prima af.quote:Op maandag 11 november 2013 21:00 schreef PatriQue89 het volgende:
Trouwens.. ik hoor wel eens dat je beter meer aan het begin van de dag kunt eten dan aan het eind. Wat vinden jullie?
quote:Op maandag 11 november 2013 21:04 schreef PatriQue89 het volgende:
Ik ben bezig met die app en zie dat mijn lijstje van vanmorgen echt nergens op sloeg inderdaad
Hoe zou je de verhouding doen, en waarom?quote:Op maandag 11 november 2013 21:30 schreef Vanyel het volgende:
Ik zou de rijst omlaag en de kip omhoog doen.
Rijst 130 caloos per 100g en 28g koolhydraten, amper eiwitquote:Op maandag 11 november 2013 21:31 schreef PatriQue89 het volgende:
[..]
Hoe zou je de verhouding doen, en waarom?
The heart wants what the heart wants.quote:
Hmm ok. Heb de rijst naar 100 gedaan en de kip naar 250. Nu heb ik 2016 kcal.quote:Op maandag 11 november 2013 21:37 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Rijst 130 caloos per 100g en 28g koolhydraten, amper eiwit
Kipfilet 165-197 caloos, maar geen kh en veel eiwit
Van eiwit krijg ik een verzadigd gevoel, van kh wil ik alleen maar meermeermeer.
Precieze verhouding weet ik niet, maar dit vind ik erg veel rijst.
Yesyes. But do you really NEEEEEEEED it? Of raak je weer uit the zone en stop je de komende 325454897431 dagen alleen nog maar chocola in je hoofd?quote:Op maandag 11 november 2013 21:39 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
The heart wants what the heart wants.
Oh. Dat is wel erg veel trouwens.. qua kcal.. zo'n eetlepel. Ik kook hem morgen welquote:Op maandag 11 november 2013 21:44 schreef Zeester het volgende:
Trouwens, je vergeet in je berekening nu mee te nemen dat je de kip ook nog in wat vet moet bereiden. Dus er moet nog wat olijf-olie ofzo bij.
Need is niet het goede woord... Maar op dit moment stop ik het enkel niet in mn hoofd omdat ik het niet hebquote:Op maandag 11 november 2013 21:46 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Yesyes. But do you really NEEEEEEEED it? Of raak je weer uit the zone en stop je de komende 325454897431 dagen alleen nog maar chocola in je hoofd?
Huuu!quote:Op maandag 11 november 2013 21:47 schreef PatriQue89 het volgende:
[..]
Oh. Dat is wel erg veel trouwens.. qua kcal.. zo'n eetlepel. Ik kook hem morgen wel
Hmm.. grillpan hebben we thuis niet.. Het weekend eens op jachtquote:Op maandag 11 november 2013 21:49 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
Huuu!![]()
Zorg voor een goeie grillpan, beetje kruiden erover!Niks geen olie nodig!
Stomme ninja!quote:
quote:
quote:Op maandag 11 november 2013 21:54 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
Oh, en mag ik nog even dagboeken... Er is ingebroken in de oefenruimte van de band. Weg sax!![]()
![]()
Plus een trompet, twee hele dure keyboards, 4 gitaren, mengpaneel, alle microfoons, de boxen...
En we hadden net sinds vorige week een nieuwe drummer en zouden er vol gas tegenaan gaan om zsm op te gaan treden etc etc.
Fuckzooi!
Neuh. Ja vet wel, ik eet vrij vetarm blijkbaarquote:Op maandag 11 november 2013 21:32 schreef PatriQue89 het volgende:
Ohja, kijken jullie ook naar vet, koolhydraten en eiwit enzo? En is er een manier om uit te rekenen wat gezond is voor jou?
En wat is normaal qua eiwitten per dag?quote:Op maandag 11 november 2013 22:08 schreef Qwea het volgende:
[..]
Neuh. Ja vet wel, ik eet vrij vetarm blijkbaarenige waar ik echt op let zijn eiwitten. Vandaag 600gr kwark weg lopen nassen.
Dat! Al mijn vlees gaat onder de grillquote:Op maandag 11 november 2013 21:49 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
Huuu!![]()
Zorg voor een goeie grillpan, beetje kruiden erover!Niks geen olie nodig!
Lol, dat moet je niet vragen aan iemand die spieropbouw doetquote:Op maandag 11 november 2013 22:09 schreef PatriQue89 het volgende:
[..]
En wat is normaal qua eiwitten per dag?
Dit is wat ik ooit gelezen heb hoor, dus pin me er niet op vast.quote:Op maandag 11 november 2013 22:09 schreef PatriQue89 het volgende:
[..]
En wat is normaal qua eiwitten per dag?
Braaf. En die craving negeren, hij vind vanzelf wel een ander hoofd om op hol te krijgenquote:Op maandag 11 november 2013 21:47 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Need is niet het goede woord... Maar op dit moment stop ik het enkel niet in mn hoofd omdat ik het niet heb
Toch
quote:Op maandag 11 november 2013 20:14 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Ja want ik haat je!
Sorry, was niet expres
[..]
Er zijn drie andere bandleden die een alt-sax hebben staan en mijn oude hangt ook nog aan de muur (hoewel die echt niet best meer is) dus ik kan voorlopig zonder problemen doortoeteren, maar ja, als de rest niks heeft schiet dat nog niet echt op.quote:Op dinsdag 12 november 2013 07:24 schreef Isabeau het volgende:
Niets verzekerdWat ook een financiële strop.
Hopelijk vind je snel een fijne sax weer
Vergis je niet, het is weliswaar qua kcals hetzelfde, maar in maīsbrood zit meer suiker. Eigenlijk is het witbrood met maīs erdoor.quote:
Ik hoor een heleboel redenen waarom het misgegaan is, maar realiseer je je wel dat dit komt door een gebrek aan planning? Als je weet dat je 's ochtends je bed niet uit kunt, smeer je 's avonds je brood. Als je op school wilt eten, check je even of dat ook haalbaar is a.d.h.v. de openingstijden van de kantine. Als je van tevoren wat bewuster met eten bezig bent, maak je het op zo'n dag een heel stuk gemakkelijker dan nuquote:Op maandag 11 november 2013 20:41 schreef PatriQue89 het volgende:
Bij vriendlief geslapen, 05.45 ging de wekker, kon niet op gang komen, waardoor ik geen brood of iets kon smeren. gewerkt van 06.45 tot 08.30. Toen ben ik naar school gegaan en dacht: Koop daar wel iets. Toen ging de kantine pas open toen ik les had, toen was het ondertussen 12.30 uur voor ik iets kon eten. 16.30 vrij van school, gelijk door naar werk, 18.45 vrij. Op station nog snel een maaltijdsalade gehaald bij de AH, want ik was aan het sterven. En thuis nog een schnitzeltje gegeten met kerriesaus.Nou, topdag. Morgen ben ik het eerste uur vrij van school, dus kan ik boodschappen doen. Nu even lijstje maken!
Hmm, ok.. Ik heb nu donker brood van de aldi.. stond iets op van 234 kcal per 100 gram.. verder niet naar suikers gekeken..(want wederom haastquote:Op dinsdag 12 november 2013 08:46 schreef Tink89 het volgende:
Vergis je niet, het is weliswaar qua kcals hetzelfde, maar in maīsbrood zit meer suiker. Eigenlijk is het witbrood met maīs erdoor.
Ik vind je lijstje voor vandaag al een stuk netter btwGoed bezig! En die kip niet koken hoor, brrt. Lekker in de oven/onder de grill/in de grillpan doen. Net zo gezond!
Planning, I know.. Vanmorgen ging het al een stuk beterquote:Op dinsdag 12 november 2013 08:46 schreef Tink89 het volgende:
Ik hoor een heleboel redenen waarom het misgegaan is, maar realiseer je je wel dat dit komt door een gebrek aan planning? Als je weet dat je 's ochtends je bed niet uit kunt, smeer je 's avonds je brood. Als je op school wilt eten, check je even of dat ook haalbaar is a.d.h.v. de openingstijden van de kantine. Als je van tevoren wat bewuster met eten bezig bent, maak je het op zo'n dag een heel stuk gemakkelijker dan nu![]()
Hoe dan ook: Goede start! Succes met de rest.
Planning, indeed.quote:Op dinsdag 12 november 2013 08:51 schreef PatriQue89 het volgende:
[..]
Hmm, ok.. Ik heb nu donker brood van de aldi.. stond iets op van 234 kcal per 100 gram.. verder niet naar suikers gekeken..(want wederom haast) En ik wou volkoren halen, maar de Aldi ging pas om 08.30 open en de Jumbo had hun brood nog niet binnen
[..]
Planning, I know.. Vanmorgen ging het al een stuk beterVanavond maar even een planning voor komende dagen maken en dat ook gelijk halen vanavond
Vind je dat echt? Ik vind het echt zo ranzigquote:
Vond ik ook. Benen mogen nog wel wat minder, maar komt vanzelf ongetwijfeld wel. Vooral mijn buik ben ik erg blij mee. Al dat trainen begint daar echt zijn vruchten af te werpen. Begint helemaal te vormenquote:
Thnxquote:Op dinsdag 12 november 2013 09:55 schreef DancingPhoebe het volgende:
Mad propz kwee! Onwijs knap van je!
Site-ups, crunches met gewichten, total abdominal en met dumbells op een bankje.quote:Op dinsdag 12 november 2013 09:57 schreef miss_sly het volgende:
Netjes Qwea!
Welke oefeningen doe je voor je buik?
Ik heb zelf ff gemeten, 8 dec oid meet de fysio weer en ik heb donderdag weer vetmetingquote:Op dinsdag 12 november 2013 09:58 schreef douche-eendje het volgende:
Lekker Q! Binnenkort kan ik ook weer meten bij bootcamp, ben heeeeeel benieuwd wat de resultaten dan zijn.
quote:
quote:
Thnx!quote:
Echt wel! Vet geeft smaak. En het doet ook nog wel meer dan dat, bijvoorbeeld je vlees smeuīger maken.quote:Op dinsdag 12 november 2013 09:47 schreef Qwea het volgende:
[..]
Vind je dat echt? Ik vind het echt zo ranzig
Heel indrukwekkend!quote:Op dinsdag 12 november 2013 09:46 schreef Qwea het volgende:
*trots*
Toen ik op 4-4-13 begon met meten (en toen was ik al een half jaar ofzo bezig met afvallen) had ik het volgende :
Been links 70cm
Been rechts 69 cm
Buik 95cm
Arm links 33cm
Arm rechts 33.5
89 kg (ik kwam van 98)
Net maar eens weer gemeten :
Been links 59cm
Been rechts 59cm
Arm links : 29.5cm
Arm rechts : 30.5cm
Buik : 78,5 cm
73,8 Kg
Je vlees smeuīger maken? Ik zie niet in hoe een laagje olijfolie aan de buitenkant van mijn vlees het aan de binnenkant smeuīger zou maken...quote:Op dinsdag 12 november 2013 11:44 schreef Claudia_x het volgende:
[..]
Echt wel! Vet geeft smaak. En het doet ook nog wel meer dan dat, bijvoorbeeld je vlees smeuīger maken.
Doe maar eens kippenvleugeltjes in de oven zonder ze met olie te bestrijken en met.quote:Op dinsdag 12 november 2013 11:55 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Je vlees smeuīger maken? Ik zie niet in hoe een laagje olijfolie aan de buitenkant van mijn vlees het aan de binnenkant smeuīger zou maken...
Ik vind het echt veel lekkerder onder de grillquote:Op dinsdag 12 november 2013 11:44 schreef Claudia_x het volgende:
[..]
Echt wel! Vet geeft smaak. En het doet ook nog wel meer dan dat, bijvoorbeeld je vlees smeuīger maken.
Als je vlees wilt grillen, wordt ook steevast het advies gegeven het in te smeren met olie.quote:Op dinsdag 12 november 2013 12:10 schreef Qwea het volgende:
[..]
Ik vind het echt veel lekkerder onder de grill
Ik smeer niks in met oliequote:Op dinsdag 12 november 2013 12:12 schreef Claudia_x het volgende:
[..]
Als je vlees wilt grillen, wordt ook steevast het advies gegeven het in te smeren met olie.
Ditquote:Op dinsdag 12 november 2013 12:13 schreef Brighteyes het volgende:
Er zit wmb genoeg vet in de velletjes van kipvleugeltjes.Dat komt vanzelf wel vrij tijdens het bakken in de oven.
Kipfiletje roerbak ik meestal met wat olijfolie idd, zoals vanavond bij het stoofpotje, maar als we het zo 'los' als vlees eten dan gaat het meestal even in de grilpan met wat herbes de provence en verder niks. Heerlijk sappig zijn ze dan.![]()
Overigens mag het van mij best hoor, vet bij je eten doen, alleen doe ik dat dat liever in de vorm van wat nootjes door mijn sla dan door te grillen met olie. Ik ontken absoluut niet dat het een noodzakelijk onderdeel van een gezonde levensstijl is.quote:Op dinsdag 12 november 2013 12:06 schreef Claudia_x het volgende:
[..]
Doe maar eens kippenvleugeltjes in de oven zonder ze met olie te bestrijken en met.
Dat vet een belangrijke smaakmaker is, is algemeen bekend. Ik houd zelf ook niet van heel vet eten, maar dat is wat mij betreft iets anders en valt meer in de categorie 'te veel zout of peper bij je eten doen'. Alles met mate.
Maar vet is wel een noodzakelijk onderdeel van een gezond dieet, dus daarom begreep ik niet waarom er hier zo moeilijk over werd gedaan.
Vet haal je natuurlijk ook uit veel andere producten, in mijn geval vette vis en pindakaas (en soms room of kaas bij mijn avondeten). Ik eet over het algemeen mager vlees en vrijwel geen gehakt, slavinken of speklappen.quote:Op dinsdag 12 november 2013 12:16 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Overigens mag het van mij best hoor, vet bij je eten doen, alleen doe ik dat dat liever in de vorm van wat nootjes door mijn sla dan door te grillen met olie. Ik ontken absoluut niet dat het een noodzakelijk onderdeel van een gezonde levensstijl is.
quote:Op dinsdag 12 november 2013 09:47 schreef Qwea het volgende:
[..]
Vind je dat echt? Ik vind het echt zo ranzig
Ik ga je als inspiratie gebruiken. Jou en Tinkquote:Op dinsdag 12 november 2013 09:49 schreef Qwea het volgende:
[..]
Vond ik ook. Benen mogen nog wel wat minder, maar komt vanzelf ongetwijfeld wel. Vooral mijn buik ben ik erg blij mee. Al dat trainen begint daar echt zijn vruchten af te werpen. Begint helemaal te vormen
Tja, smaken verschillen. Er zijn ook mensen die zout volledig overbodig vinden en daar kan ik me ook niks bij voorstellen. Ik gebruik niet veel zout in mijn eten, maar ik zie het ook als een belangrijke smaakmaker. Er is een reden dat in de meeste recepten staat dat je zout en olie/boter aan je eten toevoegt. Individuele smaken kunnen afwijken, maar over het algemeen worden het als belangrijke smaakmakers gezien.quote:Op dinsdag 12 november 2013 12:36 schreef kwakz0r het volgende:
[..]kip zonder vet gebakken vind ik echt niet lekker...
met je eens hoor! ik weet dat mensen die t niet gewend zijn t ook niet vies vinden zonder zout of olie, maar het haalt de smaak echt op. lepeltje oliedressing op je salade doet dat ookquote:Op dinsdag 12 november 2013 12:39 schreef Claudia_x het volgende:
[..]
Tja, smaken verschillen. Er zijn ook mensen die zout volledig overbodig vinden en daar kan ik me ook niks bij voorstellen. Ik gebruik niet veel zout in mijn eten, maar ik zie het ook als een belangrijke smaakmaker. Er is een reden dat in de meeste recepten staat dat je zout en olie/boter aan je eten toevoegt. Individuele smaken kunnen afwijken, maar over het algemeen worden het als belangrijke smaakmakers gezien.
mwah, drooggekookte kruimelaardappelen zonder zout en dan ook nog jus van vlees zonder zout gebakken smaakt echt naar puur zetmeel met een beetje verbrand-vleessmaakwater... ga er nog van rillen.quote:Op dinsdag 12 november 2013 12:56 schreef miss_sly het volgende:
Ik vind aardappel zonder zout erg lekker, hoor. Je leert de smaken wel waarderen, de pure smaken van groente en aardappels. Ik vind het lekkerder om smaak toe te voegen met kruiden en specerijen, dan met zout.
Als je het zo omschrijft, vind niemand het lekker klinken... Ik gooi graag wat rozeval- of krielaardappeltjes in de oven met wat ui ertussen, knoflook erdoor husselen, eventueel beetje rozemarijn of tijm. Geen zout nodig hoorquote:Op dinsdag 12 november 2013 12:59 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
mwah, drooggekookte kruimelaardappelen zonder zout en dan ook nog jus van vlees zonder zout gebakken smaakt echt naar puur zetmeel met een beetje verbrand-vleessmaakwater... ga er nog van rillen.
ik ben daarnaast niet zo goed in pure smaken waarderenmaar het zal vast lekker zijn.
Nee, maar als je niet kunt koken, maar je het met zout alleen ook niet in ordequote:Op dinsdag 12 november 2013 12:59 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
mwah, drooggekookte kruimelaardappelen zonder zout en dan ook nog jus van vlees zonder zout gebakken smaakt echt naar puur zetmeel met een beetje verbrand-vleessmaakwater... ga er nog van rillen.
ik ben daarnaast niet zo goed in pure smaken waarderenmaar het zal vast lekker zijn.
quote:Op dinsdag 12 november 2013 12:37 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Ik ga je als inspiratie gebruiken. Jou en Tink
+1, maar dan voor mezelfquote:Op dinsdag 12 november 2013 13:17 schreef Qwea het volgende:
[..]
Hey, als ik het kan, kan iedereen het!
Dat dusquote:Op dinsdag 12 november 2013 12:09 schreef Stormqueen het volgende:
ik gebruik ALTIJD bakvet bij mijn vlees, groente, aardappelen.
En dan niet overdreven veel, geen pakkie Croma ofzo.
Enige waar ik het niet bij gebruik is gehakt.
Ik eet juist heel veel pure smaken, maar reken maar dat ik dol ben op zout! Het is wel zo dat je minder nodig hebt als je gewend bent puur te eten, maar ik moet niet denken aan zoutloos eten. In Italië hebben we op vakantie wel eens per ongeluk zoutloos brood gekocht. Huuu.quote:Op dinsdag 12 november 2013 12:59 schreef kwakz0r het volgende:
ik ben daarnaast niet zo goed in pure smaken waarderenmaar het zal vast lekker zijn.
Hmm! Perfect met een beetje zeezout.quote:Op dinsdag 12 november 2013 13:11 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Als je het zo omschrijft, vind niemand het lekker klinken... Ik gooi graag wat rozeval- of krielaardappeltjes in de oven met wat ui ertussen, knoflook erdoor husselen, eventueel beetje rozemarijn of tijm. Geen zout nodig hoor
Ja, daar doe ik natuurlijk ook geen zout opquote:Op dinsdag 12 november 2013 13:11 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Als je het zo omschrijft, vind niemand het lekker klinken... Ik gooi graag wat rozeval- of krielaardappeltjes in de oven met wat ui ertussen, knoflook erdoor husselen, eventueel beetje rozemarijn of tijm. Geen zout nodig hoor
oh huuuuu dat is echt horror. bijna net zo vies als amerikaans brood met suikerquote:Op dinsdag 12 november 2013 13:33 schreef Claudia_x het volgende:
[..]
Ik eet juist heel veel pure smaken, maar reken maar dat ik dol ben op zout! Het is wel zo dat je minder nodig hebt als je gewend bent puur te eten, maar ik moet niet denken aan zoutloos eten. In Italië hebben we op vakantie wel eens per ongeluk zoutloos brood gekocht. Huuu.![]()
Same here. Ik ben er mee gestopt sinds de kinderen mee gingen eten en ik heb het eig. nooit weer teruggebracht. Ik doe wel bijv. een boullion blokje in het kookwater van boerenkoolstamppot en de broccolistamp en een flink aantal andere van mijn favo gerechten hebben bouillon door de sauzen enzo dus er komt op die manier genoeg zout binnen.quote:Op dinsdag 12 november 2013 13:54 schreef miss_sly het volgende:
Zoutloos brood vind ik ook niet te pruimen. Maar mijn zout verlaat zelden de kast, ik gebruik het echt zelden. Ik gebruik peper en (verse) kruiden om smaak te geven aan gerechten.
Dat inderdaad. De hoeveelheid zout die we binnenkrijgen als we geen extra zout gebruiken, is al veel groter dan we dagelijks nodig hebben.quote:Op dinsdag 12 november 2013 14:00 schreef Brighteyes het volgende:
Oh fuck...
[..]
Same here. Ik ben er mee gestopt sinds de kinderen mee gingen eten en ik heb het eig. nooit weer teruggebracht. Ik doe wel bijv. een boullion blokje in het kookwater van boerenkoolstamppot en de broccolistamp en een flink aantal andere van mijn favo gerechten hebben bouillon door de sauzen enzo dus er komt op die manier genoeg zout binnen.
Het enige waar het bij mij echt op hoort is op gebakken aardappeltjes, en dan lekker veel!![]()
Dat is een reden dat ik ben gaan schrappen in mijn brood, want daar zit veel zout in. En daardoor is er genoeg ruimte om avondeten op smaak te brengen met een beetje zout. Het is vaak niet nodig, bijvoorbeeld omdat ik met bouillon kook (risotto) of andere zoute producten gebruik (pancetta, zalm, kaas). Maar net als peper en andere kruiden, kan zout (gedoseerd gebruikt) een gerecht afmaken. Ik kan me bijvoorbeeld geen stamppot voorstellen zonder zout.quote:Op dinsdag 12 november 2013 14:04 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Dat inderdaad. De hoeveelheid zout die we binnenkrijgen als we geen extra zout gebruiken, is al veel groter dan we dagelijks nodig hebben.
Haha, ja. Maar toch vind ik het altijd wel interessant om te lezen, want je eigen referentiekader kan heel verknipt zijn.quote:Op dinsdag 12 november 2013 13:59 schreef Stormqueen het volgende:
wat een non-discussies eigenlijk ook
De een heeft nou eenmaal een andere smaak dan de ander
quote:Op dinsdag 12 november 2013 15:36 schreef clumsy_clown het volgende:
Oh en nog ff: Qwea, jij walgelijk stoer wijf jij! Ik had al soort van bedacht dat ik m'n matje in de slaapkamer uitleg met de gewichtjes ernaast zodat ik 's avonds voor het slapen nog wat oefeningen ga doen, en jij bent het laatste stukje motivatie om dat inderdaad te doen.
Oh, ik doe trouwens nog maggie over de boerenkool. Zonder is niet lekker!quote:Op dinsdag 12 november 2013 14:53 schreef Claudia_x het volgende:
[..]
Dat is een reden dat ik ben gaan schrappen in mijn brood, want daar zit veel zout in. En daardoor is er genoeg ruimte om avondeten op smaak te brengen met een beetje zout. Het is vaak niet nodig, bijvoorbeeld omdat ik met bouillon kook (risotto) of andere zoute producten gebruik (pancetta, zalm, kaas). Maar net als peper en andere kruiden, kan zout (gedoseerd gebruikt) een gerecht afmaken. Ik kan me bijvoorbeeld geen stamppot voorstellen zonder zout.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |