Nee, lezen: op grote praktische, concrete, significante voordelen boven huidige vormen van geld dus.quote:
Da's alleen omdat het qua marktacceptatie nog in de kinderschoenen staat (en dus nog gevoelig is voor schommelingen).quote:Bovendien is het zo volatiel, omdat niemand er controle op uit oefent zodat je nooit weet hoeveel een bitcoin morgen waard is. Om daar een systeem op de gaan bouwen lijkt me niet zo handig. Tenzij je toestanden wilt dat mensen per dag uitbetaalt willen worden en gelijk als ze het geld krijgen naar de winkel rennen om iets te kopen.
Oh, want?quote:En hoe gaan ze dat doen als er 21 miljoen zijn uitgegeven? ja je kan het wel eeuwig delen echter bezitten bepaalde mensen deze bitcoins al. Dus dan zullen bitcoins gigantisch in prijs moeten gaan stijgen en dat wordt onhoudbaar
Als je tienduizenden euro's moet betalen per hele bitcoin, kun je daar tegen die tijd dus wel heel veel mee.quote:of denk je nu werkelijk dat iedereen even tienduizenden euro's gaat betalen voor 1 bitcoin waar je bijna niets mee kan?
Het is al een betaalmiddel.quote:En dit maakt het zoals eerder gezegd super volatiel en dus erg onstabiel. Bovendien zal je uiteindelijk toch naar de bank moeten voor een lening of als je rente wilt op bitcoins (mocht het ooit een betaalmiddel worden).
Dit werkt twee kanten op.quote:Op woensdag 6 november 2013 01:31 schreef polderturk het volgende:
Misschien is dit wel het juiste moment om bitcoins te kopen aangezien het nu zo gehyped wordt. Dan zal op een gegeven moment de bubble barsten. Dus verkopen voordat de bubble barst.
leuk verhaal, maar je draait om beide punten heen. Ten eerste wie gaat de huidige bitcoin eigenaren betalen? Immers als bitcoins het betaalmiddel zouden worden dan wordt 1 bitcoin onwijs veel waard. Iemand heeft deze bitcoin al in zijn bezit en zou dus opeens miljonair (in euro's) moeten worden.quote:Op woensdag 6 november 2013 01:40 schreef Jace_TBL het volgende:
Oh, want?Het bestaande geld opdelen in kleinere eenheden (waardoor het per hele bitcoin dus meer waard wordt inderdaad), of nieuw geld bij printen, zou in essentie weinig uitmaken. Het verschil is alleen dat al dat geld dat er momenteel bij wordt geprint door de FED en ECB (digitaal natuulijk), niet gelijkmatig wordt verdeeld over iedereen (zoals effectief ook gebeurt als je bitcoins opdeelt in kleinere eenheden), maar alleen naar de banken gaat! Dit verbloemen ze met fraai jargon zoals kapitaalinjecties, steunpakketten, herfinanciering, noodkredieten, quantative easing, crisisfondsen, en andere kolder. Gunstig voor de financiële instellingen (banken), ongunstig voor ons, want relatief worden onze tegoeden (die niet evenredig mee verhoogd worden) dan minder waard. Wij moeten dus lijdzaam toekijken hoe zij met hun geldprint-knop ons vermogen beetje bij beetje laten verdampen. Om die banken het hoofd maar boven water te laten houden en door te laten gaan met hun krankzinnige business model. Hoe houdbaar is dat precies, denk je
En hoe kom je op het idee dat banken een monopolie hebben op geld drukken? de ing of de rabobank kan dat namelijk helemaal niet.quote:Maar dan zonder dat banken er een monopolie op hebben
.quote:Da's alleen omdat het qua marktacceptatie nog in de kinderschoenen staat (en dus nog gevoelig is voor schommelingen).
En bovendien speelt dat alleen zolang je nog voortdurend omrekent naar euro's. Naarmate Bitcoin meer een algemeen betaalmiddel wordt krijg je gewoon prijzen in bitcoins, en klaar
Een van de grootste voordelen van Bitcoin natuurlijk, de overheid kan niet zomaar bij je inkomen/vermogen.quote:Op dinsdag 5 november 2013 20:51 schreef DarkAccountant het volgende:
[..]
Ja, die zijn nu nog enthousiast omdat ze hopen hun vermogen weg te sluizen zodat het niet belast kan worden.
"opeens miljonair worden", zo werkt het natuurlijk niet. Als je enkele tientallen jaren geleden 30 kilo goud had gekocht, of een vrijstaand huis van 50 ruggen, was je nu ook miljonair. Wie betaalt dat?quote:Op woensdag 6 november 2013 02:20 schreef 2070 het volgende:
leuk verhaal, maar je draait om beide punten heen. Ten eerste wie gaat de huidige bitcoin eigenaren betalen? Immers als bitcoins het betaalmiddel zouden worden dan wordt 1 bitcoin onwijs veel waard. Iemand heeft deze bitcoin al in zijn bezit en zou dus opeens miljonair (in euro's) moeten worden.
Je kunt starten wat je wil, maar die munteenheid biedt geen enkel voordeel t.o.v. Bitcoin, en heeft zich bovendien nog totaal niet bewezen. Bitcoin wel.quote:Ten tweede wat houd iemand tegen om ook een bitcoin te starten? niks namelijk en dan krijg je dat iedereen zijn bitcoin wil starten en dat gaat natuurlijk niet werken.
Tja, dat gelooft vrijwel niemand. Omdat het bijna te absurd klinkt om waar te zijn. Maar helaas, zo is het dus wel.quote:En hoe kom je op het idee dat banken een monopolie hebben op geld drukken? de ing of de rabobank kan dat namelijk helemaal niet.
Wat de Nederlandse regering wel of niet accepteert doet er in wezen weinig toe. Als 10 miljoen Nederlanders (theoretisch voorbeeld) zouden besluiten om Bitcoin onderling als ruilmiddel van elkaar te accepteren, functioneert dat al als complete economie op zich, en daar heeft de overheid verder weinig mee te schaften (noch invloed op). Zeker als mensen zien hoe verschrikkelijk hard we in het huidige systeem worden genaaid door de banken met hun euro.quote:En jij denkt dat de Nederlandse regering ooit bitcoins als betaalmiddel zal accepteren. En zolang iedereen zijn belasting nog in euro's moet betalen en zijn salaris/toeslagen die hij/zij van de overheid krijgt ook in euro's zijn zal de bitcoin nooit een algemeen betaalmiddel worden, want de euro zou kunnen vervangen.
Oh ja, zoals ze ook al jaren alles doen om te voorkomen dat muziek en films worden gepirateerd. Ook zo'n succesvolle onderneming.quote:En dan praten we nog niet eens over de ecb en europese commisie die zullen alles doen om dat te voorkomen mocht het ooit zover komen.
Nou ja, we leven tenslotte ook graag in een prettig land met een beetje fatsoenlijke maatschappelijke voorzieningen. Dat moet logischerwijs ook betaald worden.quote:Op woensdag 6 november 2013 02:26 schreef heiden6 het volgende:
@2070:: als ik mijn geld verdien in Bitcoin en overal kan betalen in Bitcoin, wat kan mij het dan schelen wat de Belastingdienst wil hebben?![]()
Op vrijwillige basis ja.quote:Op woensdag 6 november 2013 02:48 schreef Jace_TBL het volgende:
[..]
Nou ja, we leven tenslotte ook graag in een prettig land met een beetje fatsoenlijke maatschappelijke voorzieningen. Dat moet logischerwijs ook betaald worden.
Als jij graag belasting betaalt dan moet je dat vooral doen.Waar het aan uitgegeven wordt daar ga jij niet over. Ik betaal zo min mogelijk, uit praktische overwegingen en uit principe.quote:Dus ik wil graag belasting betalen. Maar voor dingen waar we als land wat aan hebben. Niet waar alleen bankiers wat aan hebben, zoals 10 FOKKING MILJARD PER JAAR aan rente op de staatsschuld
Daar ben ik het, als bitcoin fan, mee eens:quote:Op woensdag 6 november 2013 01:17 schreef Fir3fly het volgende:
[..]
Wat niet wil zeggen dat ik bitcoins niet een leuk alternatief vind. Maar om nou meteen het de messias te verklaren die ons gaat bevrijden van de wurggreep der banken, nee.
Ja, en ik ben ook boos dat ik nooit APLL heb gekocht voor 4 EURO per stuk terwijl ze nu 400 waard zijn! Al die mensen die ze eerder hadden gekocht zijn nu rijkquote:Op woensdag 6 november 2013 02:20 schreef 2070 het volgende:
[..]
leuk verhaal, maar je draait om beide punten heen. Ten eerste wie gaat de huidige bitcoin eigenaren betalen? Immers als bitcoins het betaalmiddel zouden worden dan wordt 1 bitcoin onwijs veel waard. Iemand heeft deze bitcoin al in zijn bezit en zou dus opeens miljonair (in euro's) moeten worden.
Heel veel houdt hem tegen, namelijk bestaansrecht.quote:Ten tweede wat houd iemand tegen om ook een bitcoin te starten? niks namelijk en dan krijg je dat iedereen zijn bitcoin wil starten en dat gaat natuurlijk niet werken.
Tsja, leuk die verhaaltjes dat iemand 600.000 euro winst heeft. Dat betekent simpelweg dat iemand anders er 600.000 euro ingestopt heeft. Het betekent ook dat het enorm winstgevend is voor de eerste deelnemers, en dat is typisch voor een piramidespel.quote:Op dinsdag 5 november 2013 19:24 schreef zarGon het volgende:
http://nutech.nl/internet(...)en-met-bitcoins.html
Het is per definitie geen pyramidespel. Het kan wel een bubble/hype zijn.quote:Op woensdag 6 november 2013 08:02 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Tsja, leuk die verhaaltjes dat iemand 600.000 euro winst heeft. Dat betekent simpelweg dat iemand anders er 600.000 euro ingestopt heeft. Het betekent ook dat het enorm winstgevend is voor de eerste deelnemers, en dat is typisch voor een piramidespel.
Is dit nog steeds waar?quote:8) So could Bitcoin ever be a real currency?
No, for one simple reason. Bitcoin does not scale. The network is very specifically designed to process a very limited number of transactions in each block, and each block by definition takes about ten minutes to process, regardless of how powerful the Bitcoin verification network is. The more popular that Bitcoin becomes, the slower it will be for every single transaction to get processed. The claim that Bitcoin is "instant" is demonstrably false.
(It is also not "free", because while adding a transaction fee to your Bitcoin transaction is technically optional, it makes it unlikely that your transaction will be verified any time soon. Fees are a de facto requirement to get your transactions processed.)
More importantly, the blockchain size is increasing rapidly. The blockchain file is currently many gigabytes in size, and the entire chain must be downloaded in order to mine or verify your own transactions. (Or to track somebody else's transactions: see the part about anonymity above.) You can use a third-party service to store and transfer your Bitcoins, but these services have historically tended to get hacked or just suddenly vanish, taking all your internet funny-money with it.
If Bitcoin actually became popular as a currency and not just as a speculative commodity, the blockchain would swell to an absurd and unmanageable size. Visa (for example) maintains multi-terabyte (at least) databases of financial transactions; now imagine if everybody who wanted to safely use a Visa card had to have a copy of all that data (including lists of everybody else's transactions).
Que?quote:Op woensdag 6 november 2013 08:02 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Tsja, leuk die verhaaltjes dat iemand 600.000 euro winst heeft. Dat betekent simpelweg dat iemand anders er 600.000 euro ingestopt heeft. Het betekent ook dat het enorm winstgevend is voor de eerste deelnemers, en dat is typisch voor een piramidespel.
yup, dit is inherent aan het technisch ontwerp van de bitcoin.quote:Op woensdag 6 november 2013 08:59 schreef Saysem het volgende:
http://whybitcoins.com/FAQ/
[..]
Is dit nog steeds waar?
Terwijl je in 2010 nog 20 btc voor een dollar kreeg is dat nu 0,005 btc ofzoiets. Hij is dus gigantisch gestegen.quote:
Gisteravond stonden ze nog op 181 en nu op 194.quote:
quote:Op woensdag 6 november 2013 08:59 schreef Saysem het volgende:
http://whybitcoins.com/FAQ/
[..]
Is dit nog steeds waar?
De betaling is instant, het systeem is zo gebouwd dat er confirmaties nodig zijn om uiteindelijk de transactie te accepteren. Na een aantal confirmaties is de betaling definitief. Maar ondertussen kan je hem niet cancellen en je moet de BTCs in je wallet hebben. Het enige wat er fout kan gaan is dat de klant een vernuftig systeem heeft bedacht waarbij een betaling tegelijk gekopieerd word met een 2de betaling van dezelfde bitcoins. Hierdoor komen er dus 2 betalingen het systeem binnen welke niet gecomfirmeerd zullen worden. Deze moeite zal voor een kopje koffie niet waard zijn, voor een nieuwe auto misschien wel. Er zijn echter ook andere manier om met bitcoin te betalen zonder confirmaties (bijv. via CoinBase) waarbij dit soort acties niet mogelijk zijn.quote:Op woensdag 6 november 2013 08:59 schreef Saysem het volgende:
8) So could Bitcoin ever be a real currency?
No, for one simple reason. Bitcoin does not scale. The network is very specifically designed to process a very limited number of transactions in each block, and each block by definition takes about ten minutes to process, regardless of how powerful the Bitcoin verification network is. The more popular that Bitcoin becomes, the slower it will be for every single transaction to get processed. The claim that Bitcoin is "instant" is demonstrably false.
Nogmaals, de transactie is instant, de confirmaties duren wat langer. Met een optionele fee gaan die sneller, de huidige fee is 0.0001 BTC = 0.01% op een aankoop van 180 EUR (1.8 cent), 1.8% op een aankoop van 1 EURO, 0.001% op een aankoop van 1800 EUR. Paypal vraagt 3%, Western Union 10%, iDeal vraagt 0.75 EUR. Alle andere electronische betaalsystemen zijn duurder, veel duurder - en dat is met de optionele fee.quote:(It is also not "free", because while adding a transaction fee to your Bitcoin transaction is technically optional, it makes it unlikely that your transaction will be verified any time soon. Fees are a de facto requirement to get your transactions processed.)
Ik gebruik BTC maar heb niets op de computer staan. Ik heb ze of uitgeprint waardoor er niemand meer bij kan behalve ik zelf (en kan er online mee betalen of het nou geprint is of niet), of ik heb ze op een online service waarbij de private key alleen bij mij is (en niet in een database) en er een 2-step verification is (zoals internet bankieren).quote:More importantly, the blockchain size is increasing rapidly. The blockchain file is currently many gigabytes in size, and the entire chain must be downloaded in order to mine or verify your own transactions. (Or to track somebody else's transactions: see the part about anonymity above.) You can use a third-party service to store and transfer your Bitcoins, but these services have historically tended to get hacked or just suddenly vanish, taking all your internet funny-money with it.
Dit vind ik niet zo bijzonder, zoals hij zegt zijn er bedrijven die ook betlaingen regelen met terabytes aan data, uiteindelijk gaan wij ook die kant op denk ik.quote:If Bitcoin actually became popular as a currency and not just as a speculative commodity, the blockchain would swell to an absurd and unmanageable size. Visa (for example) maintains multi-terabyte (at least) databases of financial transactions; now imagine if everybody who wanted to safely use a Visa card had to have a copy of all that data (including lists of everybody else's transactions).
Hij had het over de Dollar. Die is inderdaad aan het crashen.quote:Op woensdag 6 november 2013 09:44 schreef Thomas B. het volgende:
Crashen? Ze zijn nog nooit zoveel waard geweest
Prima, maar dan moet je ook geen gebruik maken van openbare middelen en maatschappelijke voorzieningen (want niets bijdragen, wel gebruik van maken, en dan vinden dat anderen het maar moeten betalen, houdt natuurlijk geen steek).quote:Op woensdag 6 november 2013 03:08 schreef heiden6 het volgende:
Op vrijwillige basis ja.
[..]
Als jij graag belasting betaalt dan moet je dat vooral doen.Waar het aan uitgegeven wordt daar ga jij niet over. Ik betaal zo min mogelijk, uit praktische overwegingen en uit principe.
Inderdaad, maarquote:Op woensdag 6 november 2013 07:57 schreef Zith het volgende:
Daar ben ik het, als bitcoin fan, mee eens:
Mensen zullen hypotheken nodig hebben,
Mensen zullen geld willen lenen,
Mensen zullen graag een rente krijgen op hun spaargeld,
etc.
Banken geven een service, die service blijft gewoon bestaan.
Lijkt me een zeer welkome ontwikkeling (behalve voor de bankiers dan).quote:Op woensdag 6 november 2013 01:40 schreef Jace_TBL het volgende:
Wel met dien verstande dat ze geld dat ze uitlenen, dan ook werkelijk in hun bezit moeten hebben (c.q. eerst zelf verdiend moeten hebben) en niet slechts op een knop hoeven te drukken zoals nu.
Nee.quote:Op woensdag 6 november 2013 08:59 schreef Saysem het volgende:
http://whybitcoins.com/FAQ/
Is dit nog steeds waar?
Dit is ook helemaal niet nodig. Duidelijk iemand die wat steekwoorden heeft opgepikt maar niet precies snapt hoe het zit.quote:If Bitcoin actually became popular as a currency and not just as a speculative commodity, the blockchain would swell to an absurd and unmanageable size. Visa (for example) maintains multi-terabyte (at least) databases of financial transactions; now imagine if everybody who wanted to safely use a Visa card had to have a copy of all that data (including lists of everybody else's transactions).
lolquote:Op woensdag 6 november 2013 10:58 schreef Ryon het volgende:
Mooi dat er nu ook eten mee gekocht kan worden. De keuze was eerder voornamelijk beperkt tot drugs, kinderporno en kindslaven. Een broodje kebab gaat na een dagje handelen op de zwarte markt er ook wel in.
Ja, maar Silk Road was natuurlijk niet de ''zwarte markt", eerder een topje van de ijsberg. Ik denk dat het voor veel mensen wel als een schok kwam dat Silk Road bij uitstek een plek was waar veel handel gedreven werd met Bitcoins. Dat je er ook een Usenet accountje mee kan afsluiten is leuk, maar dat zijn niet de diensten waar je vele miljoenen euro's/dollars voor nodig hebt.quote:Op woensdag 6 november 2013 11:14 schreef Jace_TBL het volgende:
[..]
lol
Vorige maand is die zwarte markt trouwens aardig opgedoekt en sindsdien is de Bitcoin alleen maar keihard gestegen.
Neem aan dat je dit sarcastisch bedoelde, maar voor het geval dat mensen het serieus opvatten: het volume aan Bitcoin wat in criminele activiteiten rondgaat valt natuurlijk totaal in het niet bij wat daar aan euro's en dollars in omgaat. Maar nog veel erder: verreweg de aller- ALLER- ALLERgrootste criminelen, die al vele decennia onze maatschappij systematisch de vernieling in helpen en een soort moderne vernuftig gemaskeerde vorm van slavernij aan onze complete samenleving opleggen, zijn wel de banken met hun krankzinnige systeem. Daarbij vergeleken is die hele zwarkte markt en drugshandel bij elkaar, echt volslagen insignificant kinderspel.quote:Op woensdag 6 november 2013 11:24 schreef Ryon het volgende:
Ja, maar Silk Road was natuurlijk niet de "zwarte markt", eerder een topje van de ijsberg. Ik denk dat het voor veel mensen wel als een schok kwam dat Silk Road bij uitstek een plek was waar veel handel gedreven werd met Bitcoins. Dat je er ook een Usenet accountje mee kan afsluiten is leuk, maar dat zijn niet de diensten waar je vele miljoenen euro's/dollars voor nodig hebt.
Ja, natuurlijk valt dat in het nietquote:Op woensdag 6 november 2013 11:36 schreef Jace_TBL het volgende:
[..]
Neem aan dat je dit sarcastisch bedoelde, maar voor het geval dat mensen het serieus opvatten: het volume aan Bitcoin wat in criminele activiteiten rondgaat valt natuurlijk totaal in het niet bij wat daar aan euro's en dollars in omgaat. Maar nog veel erder: verreweg de aller- ALLER- ALLERgrootste criminelen, die al vele decennia onze maatschappij systematisch de vernieling in helpen en een soort moderne vernuftig gemaskeerde vorm van slavernij aan onze complete samenleving opleggen, zijn wel de banken met hun krankzinnige systeem. Daarbij vergeleken is die hele zwarkte markt en drugshandel bij elkaar, echt volslagen insignificant kinderspel.
Dus, ook wat dat betreft maar goed dat Bitcoin zo aan het groeien is.
Dus van Bitcoins kan er ook onbeperkt bijgedrukt worden, net zoals van euro's of dollars?quote:Op woensdag 6 november 2013 00:59 schreef Jace_TBL het volgende:
DarkAccountant en 2070, jullie hebben overduidelijk niet goed begrepen hoe Bitcoin werkt. Dat kan, het is ook best complex om in eerste instantie gelijk te doorgronden, maar zonder kennis van zaken kun je geen conclusies trekken.
[...]
Ah, daar is ie. Het 'slechts 21 miljoen' argument.
Bitcoins zijn digitaal, dus onbeperkt opdeelbaar. De huidige software ondersteunt tot 8 decimalen achter de komma. Dus er zijn niet "slechts" 21 miljoen bitcoins, er zijn 2.100.000.000.000.000 Bitcoin eenheden. En mocht ooit blijken dat zelfs dat niet genoeg is, kan de software eenvoudig worden aangepast om nog meer decimalen achter de komma te verwerken.
Dat aantal van 21 miljoen is bovendien maar een willekeurig getal, en doet er in feite helemaal niet toe. 1 BTC was ook al genoeg geweest. Of er wereldwijd nou 21 miljoen, of 500 quadriljard, of 4, of 0.00003 bitcoins zijn, het is "100%" en dat is per definitie genoeg voor een complete wereldeconomie. We kunnen ze naar behoefte in fracties opdelen, hangen er zonodig een werkbare eenheid aan om praktische getallen te houden (zodat een brood bijvoorbeeld 1.75 picocoins kost in plaats van 0.0000000000175 BTC) en klaar.
[..]
Zoals al opgemerkt zit er de zekerheid van wiskundige principes achter, die vertrouw ik een stuk meer dan overheden./
Bovendien is Bitcoin per definitie 100% open en transparant. Dat kun je van overheden niet echt zeggen, laat staan banken.
Uhm nee, goed lezen. Nadat er 21 miljoen zijn gegenereerd kunnen er niet meer bijkomen. Door het opschuiven van de komma komen er niet opeens magisch meer coins bij natuurlijk.quote:Op woensdag 6 november 2013 13:57 schreef DarkAccountant het volgende:
[..]
Dus van Bitcoins kan er ook onbeperkt bijgedrukt worden, net zoals van euro's of dollars?
Ik ben niet naïef hé.
Weet je zeker dat je een accountant bent?quote:Op woensdag 6 november 2013 13:57 schreef DarkAccountant het volgende:
[..]
Dus van Bitcoins kan er ook onbeperkt bijgedrukt worden, net zoals van euro's of dollars?
Ik ben niet naïef hé.
En hoe kan ik er dan aan verdienen als ik instap als er 21 miljoen zijn? Door pizza's te verkopen?quote:Op woensdag 6 november 2013 14:05 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Uhm nee, goed lezen. Nadat er 21 miljoen zijn gegenereerd kunnen er niet meer bijkomen.
Waarom wil je eraan verdienen? Je hebt toch ook geen euro's om er aan te verdienen?quote:Op woensdag 6 november 2013 14:07 schreef DarkAccountant het volgende:
[..]
En hoe kan ik er dan aan verdienen als ik instap als er 21 miljoen zijn? Door pizza's te verkopen?
Nee, maar mensen kopen van die euro's wel dollars zodat zij er aan kunnen verdienen door later weer meer euro's terug te kopen van dezelfde dollarsquote:Op woensdag 6 november 2013 14:11 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Waarom wil je eraan verdienen? Je hebt toch ook geen euro's om er aan te verdienen?
Door de vraag te vergroten, zodat de waarde stijgt. Dus inderdaad door pizza's te verkopen met bitcoins.quote:Op woensdag 6 november 2013 14:07 schreef DarkAccountant het volgende:
[..]
En hoe kan ik er dan aan verdienen als ik instap als er 21 miljoen zijn? Door pizza's te verkopen?
Dat kun je altijd blijven doen. Als het niet met euro's of dollars is, dan wel met BTC, goud of tulpenbollen.quote:Op woensdag 6 november 2013 14:13 schreef Ryon het volgende:
[..]
Nee, maar mensen kopen van die euro's wel dollars zodat zij er aan kunnen verdienen door later weer meer euro's terug te kopen van dezelfde dollars.
Dat geldt nu, maar getuige dit nieuwsbericht is dat rap aan het veranderen. BTC heeft het potentie om een internationaal, supermakkelijk betaalmiddel te worden, wat allerlei fraudegevoelige diensten zoals credit-cards, paypal, enz. overbodig maakt. Genoeg voordelen om liever in BTC te willen handelen.quote:Met een euro kan je (als normale consument) aanzienlijk meer kopen dan met een BTC. Waarom zou je dan die krengen halen als er niet iets mee te verdienen valt?
Zie het eerst maar als een vervanger voor PayPal (2.9% fee), iDeal (0.75 EUR fee) en Western union (10% fee).quote:Op woensdag 6 november 2013 14:13 schreef Ryon het volgende:
[..]
Nee, maar mensen kopen van die euro's wel dollars zodat zij er aan kunnen verdienen door later weer meer euro's terug te kopen van dezelfde dollars.
Met een euro kan je (als normale consument) aanzienlijk meer kopen dan met een BTC. Waarom zou je dan die krengen halen als er niet iets mee te verdienen valt?
Haha, serieus? Durven die lui TIEN procent te vragen?quote:Op woensdag 6 november 2013 14:40 schreef Zith het volgende:
Zie het eerst maar als een vervanger voor PayPal (2.9% fee), iDeal (0.75 EUR fee) en Western union (10% fee).
Wie dollars koopt daar meer euro's mee te verdienen is redelijk gestoord, mijns inziens, maar goed.quote:Op woensdag 6 november 2013 14:13 schreef Ryon het volgende:
Nee, maar mensen kopen van die euro's wel dollars zodat zij er aan kunnen verdienen door later weer meer euro's terug te kopen van dezelfde dollars.
Om een vorm van geld te hebben waar banken geen macht en controle meer over hebben.quote:Met een euro kan je (als normale consument) aanzienlijk meer kopen dan met een BTC. Waarom zou je dan die krengen halen als er niet iets mee te verdienen valt?
Het verschil met jou voorbeeld en bitcoins is dat een huis ook iets tastbaars/uniek is en ook nut levert aan mensen. Een bitcoin is alleen iets digitaals en is niet uniek immers iedereen kan een bitcoin variant starten.quote:Op woensdag 6 november 2013 02:45 schreef Jace_TBL het volgende:
[..]
"opeens miljonair worden", zo werkt het natuurlijk niet. Als je enkele tientallen jaren geleden 30 kilo goud had gekocht, of een vrijstaand huis van 50 ruggen, was je nu ook miljonair. Wie betaalt dat?
Mensen hun bezit (c.q. vermogen) wordt gewoon meer waard. En dan evenredig naar rato van hoe het nu al verdeeld is, en niet 100% voor de banken en 0% voor ons.
Wie nu het ongebreideld "printen" met miljarden tegelijk van euro's en dollars betaalt kan ik je wel verklappen: wij.
Bitcoins hebben ze nog helemaal niet bewezen, maar goed dat is niet het punt. Het punt blijft dat iedereen zijn bitcoin kan starten en als er maar belangerijke mensen/bedrijven/overheden achter gaan staan dan wordt het vanzelf geaccepteert.quote:[..]
Je kunt starten wat je wil, maar die munteenheid biedt geen enkel voordeel t.o.v. Bitcoin, en heeft zich bovendien nog totaal niet bewezen. Bitcoin wel.
Waarom zou iemand die onbekende troep gebruiken in plaats van iets wat al lang bestaat en wat bewezen goed werkt en veilig is.
Ik weet heus wel waar geld vandaan komt en het is nog echt de POLITIEK die besluit geld in banken te steken niet de banken zelf. Zolang de centrale bank geen geld UITLEENT (ja het staat als een lening op de balans van cb) aan commerciële banken kunnen zij het ook niet uitlenen en dus stopt het hele geld creatie proces.quote:[..]
Tja, dat gelooft vrijwel niemand. Omdat het bijna te absurd klinkt om waar te zijn. Maar helaas, zo is het dus wel.
Deze meneer legt het even heel kort uit:
Verder is de documentaire "Money as Debt" vrij bekend, zie o.a. het stukje Where does money come from?
Hier nog een voorbeeld van waar Bernanke (die van de FED) 160 miljard dollar vandaan tovert om even een bank te redden:
(160 MILJARD dus he!)
Alleen bijna iedereen in Nederland moet nog steeds een hoop dingen betalen in euro's en krijgt een hoop dingen in euro's (salarissen van ambtenaren en toelslagen etc). Of denk je nu echt dat iedereen steeds alles van bitcoins naar euro's gaan blijven ruilen en visa versa?quote:[..]
Wat de Nederlandse regering wel of niet accepteert doet er in wezen weinig toe. Als 10 miljoen Nederlanders (theoretisch voorbeeld) zouden besluiten om Bitcoin onderling als ruilmiddel van elkaar te accepteren, functioneert dat al als complete economie op zich, en daar heeft de overheid verder weinig mee te schaften (noch invloed op). Zeker als mensen zien hoe verschrikkelijk hard we in het huidige systeem worden genaaid door de banken met hun euro.
Films en muziek zijn anders heel wat moeilijker te controleren. In jouw wereld zou je ook bij de albert hein met bitcoins moeten kunnen betalen en dat is veel makkelijker te controleren dan het internet.quote:[..]
Oh ja, zoals ze ook al jaren alles doen om te voorkomen dat muziek en films worden gepirateerd. Ook zo'n succesvolle onderneming.
Overigens mogen we in onze democratie nog altijd veronderstellen dat de overheid in dienst en belang van ons werkt, en niet andersom.
lol, zeg dat maar eens tegen de mensen die hiermee Multi miljardair zijn geworden.quote:Wie dollars koopt daar meer euro's mee te verdienen is redelijk gestoord, mijns inziens, maar goed.
Ik denk dat mensen vooral dollars willen om dingen mee kopen van lui die geen euro's accepteren.
En jij denkt niet dat mensen geld willen gaan verdienen met bitcoins op de lange termijn? Iemand moet betalen voor al die datacentra die ervoor nodig is om alle transacties wereldwijd te doen.quote:Haha, serieus? Durven die lui TIEN procent te vragen?
Maar dan zullen ze zeker wel veel sneller zijn dan Bitcoin transacties, om zo'n absurde fee in rekening te brengen?
Oh, wacht...
Een bitcoin is wél uniek, daar zorgt de cryptografische hash voor. Maar voor de rest heb je gelijk, de bitcoin is daarom ook een currency zoals de euro of de dollar, en niet een product.quote:Op woensdag 6 november 2013 15:34 schreef 2070 het volgende:
[..]
Het verschil met jou voorbeeld en bitcoins is dat een huis ook iets tastbaars/uniek is en ook nut levert aan mensen. Een bitcoin is alleen iets digitaals en is niet uniek immers iedereen kan een bitcoin variant starten.
Bitcoins hebben zich al behoorlijk bewezen. En ja, dan kan en dat gebeurt ook, er bestaan ook litecoins e.d. Met andere munteenheden kan dat ook en gebeurt dat net zo goed. Genoeg kroegen die hun eigen muntjes of stempelkaarten uitgeven.quote:Bitcoins hebben ze nog helemaal niet bewezen, maar goed dat is niet het punt. Het punt blijft dat iedereen zijn bitcoin kan starten en als er maar belangerijke mensen/bedrijven/overheden achter gaan staan dan wordt het vanzelf geaccepteert.
Dat zal niet hoeven als je straks zo goed als overal met bitcoins kunt betalen. Thuisbezorgd.nl is nu een van de eerste plekken waar dat kan, maar er zullen er veel volgen. Het is helemaal geen raar idee om ook je salaris in bitcoin te ontvangen.quote:[..]
Alleen bijna iedereen in Nederland moet nog steeds een hoop dingen betalen in euro's en krijgt een hoop dingen in euro's (salarissen van ambtenaren en toelslagen etc). Of denk je nu echt dat iedereen steeds alles van bitcoins naar euro's gaan blijven ruilen en visa versa?
Tuurlijk zullen er mensen geld aan willen verdienen, maar bitcoin is geen piramidespel dus zo werkt dat niet. De miners blijven draaien door de transaction fee.quote:[..]
En jij denkt niet dat mensen geld willen gaan verdienen met bitcoins op de lange termijn? Iemand moet betalen voor al die datacentra die ervoor nodig is om alle transacties wereldwijd te doen.
De bitcoin is niet uniek. Leuk dat het in computertaal wel zo is, maar als met mijn eigen variant van bitcoins is er geen nadeel van die mij ten opzichte van de bitcoin. Terwijl bij de euro en de dollar er overheden achter staan. Als deze ermee zouden stoppen dan is het ook zo afgelopen met de euro/dollar.quote:Op woensdag 6 november 2013 15:47 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Een bitcoin is wél uniek, daar zorgt de cryptografische hash voor. Maar voor de rest heb je gelijk, de bitcoin is daarom ook een currency zoals de euro of de dollar, en niet een product.
Oh ja, hoe dan? Doordat je er op een paar plaatsen mee kan betalen. Of denk je ook dat die stempelkaartjes van kroegen ook de euro kunnen vervangen? Nogmaals als er is niemand belangrijk die dat steunt, want als straks grote organisaties en overheden dit gaan wel doen en daardoor bijv. litecoins wel geaccepteerd worden?quote:[..]
[quote]Bitcoins hebben zich al behoorlijk bewezen. En ja, dan kan en dat gebeurt ook, er bestaan ook litecoins e.d. Met andere munteenheden kan dat ook en gebeurt dat net zo goed. Genoeg kroegen die hun eigen muntjes of stempelkaarten uitgeven.
Alleen als Nederlands grootste werkgever namelijk de overheid en haar bedrijven blijven betalen in euro's en de overheid verder alles ook euro's blijft doen kan de bitcoin nooit de euro vervangen.quote:Dat zal niet hoeven als je straks zo goed als overal met bitcoins kunt betalen. Thuisbezorgd.nl is nu een van de eerste plekken waar dat kan, maar er zullen er veel volgen. Het is helemaal geen raar idee om ook je salaris in bitcoin te ontvangen.
En wat houd de server eigenaren dan tegen om op gegeven moment wel een hogere transactie fee te gaan vragen? Je creëert gewoon een monopolie dat maar 1 organisatie die transacties mag doen.quote:[..]
Tuurlijk zullen er mensen geld aan willen verdienen, maar bitcoin is geen piramidespel dus zo werkt dat niet. De miners blijven draaien door de transaction fee.
De coin is binnen het systeem uniek, iets wat compleet anders is dan bij andere munteenheden. De waarde zit gekoppeld aan een unieke hash. Bij euro's of dollars zit de waarde, als je mazzel hebt, gekoppeld aan een stukje papier wat relatief eenvoudig te kopiëren is. Als je pech hebt is het slechts een getalletje ergens in een database.quote:Op woensdag 6 november 2013 16:05 schreef 2070 het volgende:
[..]
De bitcoin is niet uniek. Leuk dat het in computertaal wel zo is, maar als met mijn eigen variant van bitcoins is er geen nadeel van die mij ten opzichte van de bitcoin.
Dit is inderdaad één van de gigantisch grote voordelen van de bitcoin en soortgelijke currencies.quote:Terwijl bij de euro en de dollar er overheden achter staan. Als deze ermee zouden stoppen dan is het ook zo afgelopen met de euro/dollar.
Dat bedoel ik niet. Er is niets aan de bitcoin uniek tegen over bijvoorbeeld litecoins etc. Iedereen kan een bitcoin starten en dat is niet zo met de euro.quote:Op woensdag 6 november 2013 16:11 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
De coin is binnen het systeem uniek, iets wat compleet anders is dan bij andere munteenheden. De waarde zit gekoppeld aan een unieke hash. Bij euro's of dollars zit de waarde, als je mazzel hebt, gekoppeld aan een stukje papier wat relatief eenvoudig te kopiëren is. Als je pech hebt is het slechts een getalletje ergens in een database.
Leuk, maar je laat de rest van het punt weg namelijk dat zonder de overheid zijn steun de bitcoin nooit de euro zal kunnen vervangen.quote:[..]
Dit is inderdaad één van de gigantisch grote voordelen van de bitcoin en soortgelijke currencies.
In dat opzicht is het inderdaad niets anders dan een "klassieke" munteenheid zoals ik in mijn eerste reactie ook al zei:quote:Op woensdag 6 november 2013 16:20 schreef 2070 het volgende:
[..]
Dat bedoel ik niet. Er is niets aan de bitcoin uniek tegen over bijvoorbeeld litecoins etc. Iedereen kan een bitcoin starten en dat is niet zo met de euro.
quote:Op woensdag 6 november 2013 15:47 schreef KomtTijd... het volgende:
Bitcoins hebben zich al behoorlijk bewezen. En ja, dan kan en dat gebeurt ook, er bestaan ook litecoins e.d. Met andere munteenheden kan dat ook en gebeurt dat net zo goed. Genoeg kroegen die hun eigen muntjes of stempelkaarten uitgeven.
Dat maakt toch ook niet uit? Als de bitcoin echt groot wordt zullen overheden er ook wel naar overschakelen. Zolang het niet zo groot is zullen klassieke munten en bitcoins gewoon naast elkaar blijven bestaan. Niets mis mee.quote:Op woensdag 6 november 2013 16:20 schreef 2070 het volgende:
[..]
Leuk, maar je laat de rest van het punt weg namelijk dat zonder de overheid zijn steun de bitcoin nooit de euro zal kunnen vervangen.
.quote:Op woensdag 6 november 2013 16:25 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
In dat opzicht is het inderdaad niets anders dan een "klassieke" munteenheid zoals ik in mijn eerste reactie ook al zei:
Er zitten zoveel voordelen voor de overheid aan het hebben van een eigen munt dat het nooit zal gebeuren dat overheid over gaat stappen naar de bitcoin.quote:[..]
[..]
Dat maakt toch ook niet uit? Als de bitcoin echt groot wordt zullen overheden er ook wel naar overschakelen. Zolang het niet zo groot is zullen klassieke munten en bitcoins gewoon naast elkaar blijven bestaan. Niets mis mee.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |