Mylene | dinsdag 5 november 2013 @ 13:16 |
bron De juryleden bekend worden binnenkort bekend gemaakt. Ik vond de vorige versies niet zo denderend. Het was geloof ik ook met Renate Verbaan. | |
Snoepie85 | dinsdag 5 november 2013 @ 13:18 |
de Nederlandse is stom. ook USA en UK. Australië is veel leuker omdat ze elkaar daar niet continu af lopen te zeiken ![]() ![]() | |
Mylene | dinsdag 5 november 2013 @ 13:23 |
De kandidaten van de Australische versie dit jaar vind ik niet zoveel aan. My Kichten Rules is nu veel leuker. | |
MrDrako | dinsdag 5 november 2013 @ 13:28 |
Vooral die vervelende samira die tot 2x toe eruit gezet is en terug blijft komen ![]() elke keer als ze koken met alcohol of varken zit ik een beetje flauw te grijnzen ![]() | |
Mylene | dinsdag 5 november 2013 @ 13:30 |
Vorig jaar hadden ze ook een (excuus)moslima. | |
probeer | dinsdag 5 november 2013 @ 13:32 |
Dit. En dan doen alsof ze goed is in het bereiden van vlees en vis, maar ondertussen wel meerdere malen iets rauw geserveerd. Imo instant exit. | |
regnavetto | dinsdag 5 november 2013 @ 14:03 |
Wie doet er mee? Ik schrijf me in ieder geval in! | |
Snoepie85 | dinsdag 5 november 2013 @ 14:10 |
My Kitchen Rules is inderdaad leuker! ![]() ![]() | |
Snoepie85 | dinsdag 5 november 2013 @ 14:10 |
ja vind ik ook stom. hoe kan je jezelf nou een kokkie noemen als je niet eens je eigen vreten kan proeven?? ![]() | |
probeer | dinsdag 5 november 2013 @ 14:32 |
Ow, daar gaat het me niet eens echt om .. al heb je daar ook wel een punt .. Nee ik vind het ergerlijk dat ze dan net doet alsof ze supergoed is in het bereiden van (zoals gisteren) gevogelte onder het mom van 'oeh dit maak ik altijd klaar voor mijn mannetje'. En dan zet ze de oven op de verkeerde stand, en zie je haar in de laatste 10 minuten nog snel die kip in de pan bakken zodat hij niet rauw geserveerd wordt. Zelfde verhaal met die totaal rauwe garnalen van dr met dat boerenkoolsoepje (ofzo) wat eigenlijk een puree had moeten zijn. Qua creativiteit vind ik het niveau best hoog liggen, ook onder de andere deelnemers. Qua technieken soms echt belabberd laag, tot zelfs de meest simpele kok dit beter kan. Geen idee wie het was gister, prachtig stukje lamsbout sous-vide, maar dan wel dat stuk vlees er een half uur te lang in laten liggen, en helemaal niet meer kunnen laten rusten. Dan denk ik .. kom op zeg, dat is het niveau van amateurkoks. Ze bedenken allemaal erg leuke dingen, maar het daadwerkelijke koken schiet er nog al eens bij in. (maar dit is wel erg OT) [ Bericht 3% gewijzigd door probeer op 05-11-2013 14:39:12 ] | |
regnavetto | woensdag 6 november 2013 @ 13:51 |
Ben wel benieuwd wie hier de chefs worden.. Wie vinden jullie dat ze moeten strikken? | |
utrecht1970 | woensdag 6 november 2013 @ 14:35 |
sergio herman en Leon Mazairac | |
FutureFairytale | woensdag 6 november 2013 @ 16:11 |
Logisch dat Masterchef AU goed loopt. Zegt alleen niks over de kijkcijfers van de flauwe NL versie, altijd van een veel lager niveau. | |
Opblaaspop077 | woensdag 6 november 2013 @ 18:28 |
Masterchef australie probeer ik elke dag te kijken. Vind het wel een van de leukere programma's op tv. Kijk voor de rest eigenljjk geen tv. Soms wat series. Maar begrijp ik het ni goed dat er een Nedelandse masterchef komt? ( best triest denk ik). De jury van masterchef australie is soms wat raar. Ze kijken teveel naar de opmaak. En hoe doen ze dat trouwens. Alle mensen zijn tegeljjk klaar, dan is 't laatste bord toch alweer koud als ze gaan proeven? Als je 't warm houdt is het toch iets minder lekker lijkt mij. De mensen zijn ook helemaal geen koks toch? Gewoon amateur thuis kokers? | |
Mint_Clansell | vrijdag 15 november 2013 @ 15:17 |
Masterchef UK met John en Gregg of Professionals met Michel Roux Jr. blijft het leukst. Die Australiers rekken het altijd zo op. En dan die jankmuziek erbij. Elke aflevering gaan er wel een paar janken, alsof ze het erom doen. ![]() | |
borisz | vrijdag 15 november 2013 @ 17:06 |
Dat. Australië is iets te veel emo-tv. | |
golfer | vrijdag 24 januari 2014 @ 01:15 |
In 2014 keert de Nederlandse versie van MasterChef voor de derde maal terug bij Net5. Dit keer voor het eerst als dagelijkse variant! In deze talentenjacht voor amateurkoks draait alles om passie voor koken. De jury bestaat deze keer uit Peter Lute, Alain Caron en Julius Jaspers. TV-hit MasterChef is een wereldwijde tv-hit en de koning van alle kookprogramma’s. Het succes van de Australische serie hier in Nederland heeft ervoor gezorgd dat er ook in ons land een enorme groep MasterChef-fans is. Programmadirecteur Net5, Justine Huffmeijer: “We zenden momenteel op werkdagen het vijfde seizoen van MasterChef Australië uit. Dit zorgt voor ruim 12% marktaandeel, wat heel veel is voor dat tijdslot en wat meer dan het dubbele is van het zendergemiddelde. We zijn heel trots op een A-merk als MasterChef en daarom kan een derde seizoen in Nederland niet uitblijven”. Elke werkdag Net5 heeft al eerder twee seizoenen uitgezonden met Nederlandse amateurkoks, maar dat waren wekelijkse programma’s en nooit dagelijkse. De kijker kan zijn hart dus ophalen en straks elke werkdag meeleven met de culinaire avonturen van de kandidaten. | |
Ordos20 | vrijdag 24 januari 2014 @ 07:58 |
Eens, De britse is ook goed te doen, alleen is die veel zakelijker en minder feel-good en vermaak tv | |
#ANONIEM | vrijdag 24 januari 2014 @ 10:57 |
Maar daarom is dit ook allemaal made for tv. | |
MrDrako | vrijdag 24 januari 2014 @ 18:38 |
nieuw zeeland is ook CRAP. Australische was veel leuker. Daarnaast praten die lui met de mond half dicht, klinkt echt voor geen meter. Finale gerechten waren maar simpel, lijkt een beetje op die kinder masterchef waar ik het ook 5 min heb volgehouden. Gerecht compleet verneukt "JE HEBT HET HEEEEEEL GOED GEDAAN HOOR MEISJE, WEES TROTS OP JEZELF!!!!!1111!!1" NEE KUT JE HEBT HET VERNEUKT, JE LIGT ER UIT GA WEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEG ![]() | |
golfer | zaterdag 22 februari 2014 @ 18:36 |
Vanaf a.s. maandag dus. Ma t/m donderdag 20:30 Net 5. | |
RobinOok | zaterdag 22 februari 2014 @ 18:58 |
Ik ben benieuwd. Ga ook zeker wel kijken. (opnemen waarschijnlijk) Wat ik alleen niet snap, is dat Net5 zelf niet snapt dat je misschien wel kunt scoren met een goed (buitenlands) kookprogramma rond etenstijd, maar ja, nu zetten ze het op primetime! Ik weet niet of mensen om 20:30u naar een kookprogramma willen gaan zitten kijken. Ik heb al jaren andere dingen die ik rond die tijd kijk of doe. | |
uniekhoorn | zaterdag 22 februari 2014 @ 20:13 |
Mijn verwachtingen zijn hoog! Ga het niet "live" kijken, het is inderdaad een rottijd maar liever kijk ik een hele week in 1 ruk uit. Neem het dus maar gewoon op of net5 gemist ofzo. Ben echt benieuwd ![]() | |
golfer | zaterdag 22 februari 2014 @ 20:25 |
Opnemen en later terugkijken met doorspoelen van de reclames dus. ![]() | |
Dragonberry | maandag 24 februari 2014 @ 19:07 |
Vanavond eerste uitzending ![]() | |
Zo-is-dat | maandag 24 februari 2014 @ 19:35 |
Ik ben benieuwd, verwachtingen zijn niet hoog gespannen dus het kan alleen maar meevallen! ![]() | |
uniekhoorn | maandag 24 februari 2014 @ 19:47 |
Hier juist andersom, verwacht er veel van. Alleen een klotetijd dus dat wordt een dag later steeds terugkijken Rosah lijkt mij een leuke meid. [ Bericht 2% gewijzigd door uniekhoorn op 24-02-2014 19:53:16 ] | |
golfer | maandag 24 februari 2014 @ 20:22 |
Recorder geprogrammeerd. ![]() | |
borisz | maandag 24 februari 2014 @ 20:33 |
Nou begonnen met zestien koks. | |
Mylene | maandag 24 februari 2014 @ 20:36 |
Politiek correct plaatje van kandidaten, ook hier een moslima met hoofddoekje. | |
RobinOok | maandag 24 februari 2014 @ 20:38 |
Ben er alweer bijna klaar mee ook. Signature dish in 60 minuten. GODSODEJU geef mensen nou eens gewoon de tijd! Ook om gewoon iets opnieuw te doen als het mislukt. Hopelijk is dit niet de standaard. ![]() | |
Zo-is-dat | maandag 24 februari 2014 @ 20:39 |
Eensch! Wist helemaal niet dat t al sinds 1990 bestaat, dacht dat t relatief jong was | |
RobinOok | maandag 24 februari 2014 @ 20:39 |
En een neger die niet snapt wat een signature dish is. Zucht. | |
RobinOok | maandag 24 februari 2014 @ 20:42 |
Op BBC, nog voor John en Greg het overnamen. Maar toen was het nog niet zo succesvol. En die Australiers maakten het nog weer groter dan de britten. | |
egeltje1985 | maandag 24 februari 2014 @ 20:45 |
Ah, hier is t topic. ![]() | |
egeltje1985 | maandag 24 februari 2014 @ 20:45 |
Aah, zielig verhaal. ![]() | |
RobinOok | maandag 24 februari 2014 @ 20:49 |
Ja, ze hebben goed geleerd van de Australiers. Dooie moeder, moslima, zwarte, homo, chaotische vrouw, kneuzige sukkel, vlotte meid, bladiebladiebla. En natuurlijk tv-genieke vrienden en familie. Voor de broodnodige human interest achtergrond info. | |
borisz | maandag 24 februari 2014 @ 20:53 |
Daarom BBC > Australië Gewoon koken en weinig achtergrondgedoe. | |
egeltje1985 | maandag 24 februari 2014 @ 20:53 |
Haha ja. Ik mis de lekkere kerels wel nog een beetje. | |
RobinOok | maandag 24 februari 2014 @ 21:10 |
Maaaaaaar, alle gekheid op een stokje. En uitlachen is best leuk en makkelijk, maar overall hebben ze al de juiste sfeer te pakken. Ik ben eigenlijk aangenaam verrast. Qua eten qua mensen, qua sfeer. Dat kan nog best leuk worden! | |
Dragonberry | maandag 24 februari 2014 @ 21:19 |
Het valt mij ook erg mee. Vorige jaren ben ik al snel afgehaakt, maar nu wil ik voorlopig nog zeker blijven kijken. | |
borisz | maandag 24 februari 2014 @ 21:21 |
Het valt me mee. | |
utrecht1970 | maandag 24 februari 2014 @ 21:33 |
Ik volgde de masterchef usa serie. Ik dacht eens googlen wat runner up josh nu doet. Blijkt die paar maanden na programma zelfmoord gepleegd te hebben. | |
Dragonberry | maandag 24 februari 2014 @ 21:35 |
![]() ![]() | |
golfer | maandag 24 februari 2014 @ 21:38 |
Zit nu met nakijken op de helft en eerste indruk: mooi het format helemaal uit Australië overgenomen met een kansloze neger, die niet begrijpt wat een signature dish is, een verwarde vieze vrouw (Saskia) en natuurlijk een excuus-moslima. Verder begint het al raar met de titel en tekst Masterchef Holland. Hoezo? Mag de rest van Nederland niet meedoen? | |
Zo-is-dat | maandag 24 februari 2014 @ 21:45 |
Vind t zo raar dat dit elke dag op prime time uit gaan zenden, dat is nog nooit gebeurt met een serie überhaupt volgens mij. Kan toch niet werken? | |
Sunshine1982 | maandag 24 februari 2014 @ 21:54 |
Ik ga waarschijnlijk heel zuur klinken, maar vergeleken bij bijv. USA en Australië vind ik masterchef Nederland werkelijk geen hol aan. Net gekeken en waar ze een uur over gedaan hebben, kon ook makkelijk in een half uur. Wat een langdradige boel. | |
golfer | maandag 24 februari 2014 @ 22:00 |
Is een exacte kopie van de Australische, ook qua tijdsindeling en opdrachten, dus ik weet niet welk jaar jij de Australische voor het laatst hebt gezien? | |
Sunshine1982 | maandag 24 februari 2014 @ 22:03 |
2013... Maar ik moet ook eerlijk zeggen dat ik halverwege het seizoen kwam binnenvallen ![]() | |
golfer | maandag 24 februari 2014 @ 22:05 |
Intussen de rest van de opname ook bekeken en het valt mij heel erg mee. Enige echte grote minpunt is natuurlijk dat ze net doen alsof er een mysteriebox op de werkbank staat en er vervolgens dus een bordje met hun eigen gezicht onder ligt en ze dus weten dat ze een signaturedish moeten koken en hocus, pocus, pilatus, pas: alle ingrediënten daarvoor liggen al voor hun klaar bij hun eigen werkplek. M.a.w. helemaal geen mysterie-opdracht. ![]() Daarom des te vreemder dat die Dinsimo(?) voor het eerst iets ging maken wat ie alleen op TV gezien zou hebben? | |
golfer | maandag 24 februari 2014 @ 22:08 |
En er doet volgens mij een FOK!er mee, want ik zag ene Philip iets klaarmaken wat mij bekend voor kwam: CUL / Masterchef 2014 Nederland, Heb jij je ingeschreven? ![]() ![]() [ Bericht 25% gewijzigd door golfer op 24-02-2014 22:15:08 ] | |
Sunshine1982 | maandag 24 februari 2014 @ 22:09 |
Wat ik ook best verrassend vond was dat de chefs lovend waren over die salade met een twist. Was het nou ceasarsalade? Vond het erg simpel. | |
Sunshine1982 | maandag 24 februari 2014 @ 22:10 |
Inderdaad! | |
HalloLobbes | maandag 24 februari 2014 @ 22:11 |
Whahahaaa, goede observatie. En bij elke Masterchef, waar ook ter wereld, heb je van die rare vogels er bij lopen. Die Roel bv. die heeft een kop van zo'n freak uit een Amerikaanse horrorfilm. Dus die juryleden moeten maar goed oppassen. Je weet niet wat hij met die kookmessen gaat doen. Wel leuk dat zij Julius Jaspers hebben kunnen strikken als jurylid. Een man met vakkennis. Ik denk ook dat hij niet meer cynisch zal zijn nu hij niet meer met die chagrijn van een Kranenborg samenwerkt. Had echter wel liever dat zij de tijd rond 19:00-20:00/20:30 hadden gezet. Maar ik ga het wel volgen nu zij klaarblijkelijk het Australische concept achternalopen. | |
golfer | maandag 24 februari 2014 @ 22:11 |
Uitgeklede gerechten zijn in. In dit geval dus een uitgeklede Ceacarsalade. ![]() | |
egeltje1985 | maandag 24 februari 2014 @ 22:32 |
Van mij mogen ze de gerechten nog wel wat beter in beeld brengen. Nou ja, m'n vriend ergerde zich er vooral aan. Bijvoorbeeld bij het doorsnijden van die bitterbal een close-up. | |
FutureFairytale | maandag 24 februari 2014 @ 23:14 |
Had die meid nageaapt van Christina uit Masterchef Aus seizoen 5 (was vorig jaar). En toen zei de jury ook nog eens hetzelfde ![]() | |
Gummibeer79 | dinsdag 25 februari 2014 @ 12:51 |
Die voiceover...... hoezo lame...... Bij MC Aus, MC USA en MC NZ hebben ze dat helemaal niet nodig. D'r mag absoluut wat peper in de reet. Dít is zooooo politiek-correct polderkoken. | |
egeltje1985 | dinsdag 25 februari 2014 @ 20:30 |
Het begint! | |
egeltje1985 | dinsdag 25 februari 2014 @ 20:31 |
Ik denk dat die zeventienjarige er als eerste uit gaat. | |
Razor21 | dinsdag 25 februari 2014 @ 20:43 |
Ik stop met kijken. Wereld van verschil met de Amerikaanse versie. Het komt allemaal veel te lauw over op mij. Masterchef Amerika is mijn ogen veel leuker en spannender om naar te kijken. Ook de camerabeelden daar zijn een wereld van verschil. | |
utrecht1970 | dinsdag 25 februari 2014 @ 20:50 |
Ik vind het wel leuk maar de engelse versie met greg wallace en michel roux is toch de leukskste. elke keer 5 kandidaten een mysterybox, daarna vallen 2 kandidaten af, die 3 doen lunch service in druk restaurant en daarna 3 gangen diner. Winnaar daarvan naar kwartfinale | |
golfer | dinsdag 25 februari 2014 @ 20:51 |
Dat is Masterchef Professional. | |
borisz | dinsdag 25 februari 2014 @ 21:02 |
Ah en klantje van Herman den Blijker. | |
egeltje1985 | dinsdag 25 februari 2014 @ 21:02 |
Bahbah kunnen die mensen wat minder zweten allemaal. | |
RobinOok | dinsdag 25 februari 2014 @ 21:09 |
Ik mis vrijwel geen kookprogramma, kijk bijna alles, goed of slecht maar Masterchef USA vind ik echt niet te harden. Wat een ongelofelijk kutprogramma met kutjuryleden, kutcommentaar, kutgerechten en kutdeelnemers. | |
utrecht1970 | dinsdag 25 februari 2014 @ 21:12 |
nee hoor was eerst ook met amateurs, misschien niet met michel roux, masr wel greg wallace. Ik zoek die ander even op is john torode | |
PdeHoog | dinsdag 25 februari 2014 @ 21:13 |
Check! Ik vind wel dat de NL-versie erg lief is tot op heden. Of vergis ik me nou ![]() | |
golfer | dinsdag 25 februari 2014 @ 21:14 |
John Torode | |
egeltje1985 | dinsdag 25 februari 2014 @ 21:16 |
Het mist de gezelligheid en het plezier van het koken van de Australische versie. En dat plezier zit ook in de Nederlandse versie vind ik. | |
RobinOok | dinsdag 25 februari 2014 @ 21:18 |
Fijn toch? Ik vond dat met heel Holland bakt ook zo gezellig. Als een gerecht mislukt mag het best gezegd worden, maar iemand erover afzeiken vind ik nooit leuk. Leuker is je concentreren op dingen die wel goed gaan. Bovendien, mensen presteren gewoon beter als ze niet bang hoeven te zijn afgezeken te worden om hun fouten. | |
PdeHoog | dinsdag 25 februari 2014 @ 21:26 |
Het is ff wennen als je de australische versie bekijkt. Ik vind het best aardig om zo te zien ![]() | |
Gummibeer79 | dinsdag 25 februari 2014 @ 21:32 |
Tóch mag van mij het tempo hoger, met minder gelul tussendoor: Ronde koken, jury en daarna ronde 2: Cook-off.... | |
Dragonberry | dinsdag 25 februari 2014 @ 21:38 |
Ach, van mij hoeft het niet zo heel snel. Ik kijk het wel voor de ontspanning hè ![]() Vandaag en morgen word het voor me opgenomen door de recorder, dus even zien wanneer ik het ga terugkijken. | |
RobinOok | dinsdag 25 februari 2014 @ 21:44 |
Ik vind het fijn dat mensen niet per ongeluk na 1x slecht koken en dan wat pech eruit vliegen. Degene die er deze week uit zal vliegen heeft dan gewoon echt alle kansen laten liggen en moet dan verdiend vertrekken. Daar hou ik van, eerlijkheid. | |
golfer | dinsdag 25 februari 2014 @ 23:23 |
Net pas kunnen kijken. Wat een vieze zwetende man, die Roel. (En dat is een managing consultant?) Geef dat joch van 17 en die steeds maar blije lachende huisvrouw de minste kansen om door te gaan. Jury is soms een beetje te aardig, vind ik. Moet wel steeds lachen om Alain. | |
Foeksia | dinsdag 25 februari 2014 @ 23:48 |
Wat ik wel apart vind, ik wilde mij ook aamelden voor master chef. Toen stond er bij het aanmeldformulier dat er alleen mensen tussen de 30 en 40 jaar zich konden opgeven. Nu doet er wel iemand van 17 mee? | |
Mint_Clansell | woensdag 26 februari 2014 @ 00:07 |
Deze Masterchef heeft een te hoog Masterchef Junior-gehalte. Waarom zenden ze Top Chef niet meer uit? Dat was leuk en daar draaide het tenminste nog om creativiteit en originaliteit bij het koken. Masterchef US kan ik niet uitstaan. Het enige wat ze daar doen is mensen afzeiken. | |
golfer | woensdag 26 februari 2014 @ 00:12 |
Lijkt mij sterk, gezien het feit dat er ook een stel 50-ers meedoet. | |
Myraela | woensdag 26 februari 2014 @ 09:49 |
Ik vind de intro trouwens wel de slechtste die ik ooit gezien heb. Verder is er wel overduidelijke geselecteerd op verschillende persoonlijkheden en niet op koken. ![]() | |
megamandy | woensdag 26 februari 2014 @ 14:59 |
Van Topchef heb ik echt veel geleerd, door dat programma ben ik koken echt heel leuk gaan vinden en ik eet bijna alles tegenwoordig (vroeger was ik een echte pikker ![]() Ze mogen inderdaad wel meer aandacht besteden aan het filmen van het eten zelf, of laten zien hoe dingen precies gemaakt worden, bij de eerste aflevering heb ik die ene vrouw namelijk helemaal niet bezig gezien met de couscous terwijl de jury er wel over bezig was dat ze het "anders" zou maken dan de gemiddelde couscous uit een pakje ![]() | |
Isabeau | woensdag 26 februari 2014 @ 15:14 |
Wat Robin zegt! Absoluut mee eens. Ik walgde gewoon van die mentaliteit daar. | |
MrDrako | woensdag 26 februari 2014 @ 16:19 |
Hé, nu hebben wij ook een (excuus) moslima, en wat maakt ze, couscous, JOH LEUK HOOR ZO LEKKER ORIGINEEL ENZO ![]() | |
Isabeau | woensdag 26 februari 2014 @ 17:21 |
Waarom zou het een excuusmoslima zijn? Wat een onzin ![]() ![]() | |
Mint_Clansell | woensdag 26 februari 2014 @ 18:16 |
Wel een vreemde tijd van uitzenden. Half negen beginnen ook de meeste films. Ze hadden beter Masterchef US eraf geknikkerd, want die is ook net weer begonnen. Net 5 begint een beetje te lijken op 24Kitchen, met al die kookshows. | |
RobinOok | woensdag 26 februari 2014 @ 18:21 |
Ja, hallo, ze vroegen om een signature dish! Natuurlijk is dat couscous. Dat kan je haar toch niet kwalijk nemen? | |
Mint_Clansell | woensdag 26 februari 2014 @ 20:33 |
Alsof al die lui in de buitenlandse MC's nooit hun eigen stijl koken. Beetje een racistische opmerking, maar dat zal wel met de groeiende intolerantie jegens moslims te maken hebben. | |
golfer | donderdag 27 februari 2014 @ 00:42 |
Leuke opdracht wel die team-kookchallenge. Terecht dat het team van Celine won. Daar zit volgens mij een potentiële winnaar bij. Zij zelf of anders die Job. Ouwe Amerikaanse Dennis ging nogal af en zit in de gevarenzone wat mij betreft, samen met nog steeds zwetende Roel en Annemieke. Zij zijn wat mij betreft de zwakste kandidaten. | |
Vork | donderdag 27 februari 2014 @ 09:12 |
Dat de juryleden hard en onsympathiek zijn, dat is een beetje hun rol, al wordt het op ten duur wel vervelend om te zien. Helaas doen de deelnemers ook erg hun best om zo naar mogelijk over te komen.. Ik ben er al een tijdje klaar mee, want ik vond het ook niet om aan te zien. Dat is Masterchef NL een verademing wat dat betreft. Ik vind ze zelfs nog behoorlijk lief voor elkaar. Iedereen trouwens. Al viel me wel op dat sommige al wel met het spelletje bezig zijn. Toen die Dennis gisteren een mislukte taart presenteerde, heeft zijn teamcaptain, die zo blij was dat iedereen als een team had samengewerkt, bij de presentatie nog even benadrukt dat ze Dennis het toetje volledig hadden toevertrouwd. Hij distantieerde zich wel erg opvallend van het mislukte gerecht dat zijn team als team op tafel had gezet. | |
Mint_Clansell | donderdag 27 februari 2014 @ 12:12 |
Gordon Ramsay is nog sympathiek vergeleken met die kale nep-Italiaan. Wat een zak hooi is dat zeg. Masterchef NL heeft meer overeenkomsten met MC Australië en Nieuw Zeeland. | |
golfer | donderdag 27 februari 2014 @ 12:12 |
Dat viel mij ook op. Een mooie vileine manier om Dennis een sneer te geven. ![]() | |
Mint_Clansell | donderdag 27 februari 2014 @ 12:14 |
Het is ook wel opvallend dat degenen die het hoogst van de toren blazen het slechtst presteren. | |
Isabeau | donderdag 27 februari 2014 @ 12:37 |
Zei hij niet ook nog dat hij Dennis niet had kunnen kiezen? ![]() | |
golfer | donderdag 27 februari 2014 @ 12:38 |
Klopt inderdaad. | |
utrecht1970 | donderdag 27 februari 2014 @ 20:40 |
Wel jammer, geen masterclass van jacob jan boerma | |
RobinOok | donderdag 27 februari 2014 @ 20:45 |
"Koken is niet anders dan je hoofd gebruiken en de ingredienten toevoegen." Jacob Jan Boerma, Februari 2013. ![]() [ Bericht 17% gewijzigd door RobinOok op 27-02-2014 20:51:33 ] | |
utrecht1970 | donderdag 27 februari 2014 @ 21:04 |
Ik vind bart wel erg arrogant | |
Isabeau | donderdag 27 februari 2014 @ 21:31 |
Familie van Cruijff misschien. | |
FutureFairytale | donderdag 27 februari 2014 @ 22:33 |
Na 3 afleveringen gestopt. Vind t niet leuk genoeg om te willen blijven kijken. Toch dat NL'e wat ik er niet leuk aan vind. Geef mij maar Gary, George en Matt ![]() | |
golfer | donderdag 27 februari 2014 @ 22:59 |
En dat terwijl ze naadloos de Australische nadoen. Tot en met de zwarte schorten bij een eliminatie. | |
Mint_Clansell | donderdag 27 februari 2014 @ 22:59 |
De enige Masterchef die ik echt leuk vond was de Masterchef Professionals met Gregg Wallace, Monica Galetti en Michel Roux. Die met alleen Greg Wallace en John Torode zijn ook wel okee. | |
golfer | donderdag 27 februari 2014 @ 23:00 |
Overigens verbazingwekkend dat die vrouw met dat peenhaar en die duikbril nog mocht blijven, die Saskia. Enige vooruitgang was dat ze haar werkbank schoonhoudt, maar koken kan ze nog steeds niet. ![]() Annemieke eruit had ik gisteren geloof ik al voorspeld. En ons Fok!ertje Philip zit er dus nog in. ![]() | |
PdeHoog | donderdag 27 februari 2014 @ 23:00 |
Ze hebben zelfs een zelfde soort typetjes qua jury uitgezocht ![]() | |
golfer | donderdag 27 februari 2014 @ 23:28 |
Julius=Matt Peter=Gary en Alain=Alain. ![]() | |
RobinOok | donderdag 27 februari 2014 @ 23:37 |
Ik vind Saskia leuk. En volgens mij kan ze best wel wat. Misschien wordt ze wel een tweede Julie Goodwin. | |
Mint_Clansell | vrijdag 28 februari 2014 @ 01:02 |
Die dame met dat Oost-Europese accent zou best wel eens kunnen winnen. | |
golfer | vrijdag 28 februari 2014 @ 01:12 |
Kanshebbertje, samen met die Job en Bart. | |
FutureFairytale | zaterdag 1 maart 2014 @ 18:36 |
Er is een verschil tussen het na willen doen en het na kunnen doen. De juryleden zijn niet te vergelijken de guitige en passievolle Gary, George en Matt ![]() | |
uniekhoorn | maandag 3 maart 2014 @ 18:03 |
Zo, de eerste week even terug bekeken. Zitten leuke mensen bij, ben benieuwd wat er van ze wordt. Vind de donkere meneer helemaal niet aardig, krijg er de nare kriebels van, net zoals "ragebol" Van mij mogen ze wel wat meer nadruk op het eten leggen, te weinig informatie wat mij betreft. Voor de rest is het nog inkomen, ga de rest nu ook wel volgen zo op de achtergrond | |
HalloLobbes | maandag 3 maart 2014 @ 20:35 |
Masterchef Australia is by far de beste. Strenge maar rechtvaardige jury, kritieken die echt opbouwend zijn, camerawerk dat goed is en ook de tussentijdse flashes van de kandidaten zijn kort maar krachtig. De beste editie vond ik nog MC Australia The Professionals met Marco Pierre White als jurylid. Deze man was een van de mentors van Gordon Ramsay. Echt een culinaire held. Maar ondanks zijn status bleef hij heel respectvol omgaan met de kandidaten. Maar goed, ik ben benieuwd welke gerechten er vandaag weer opgediend daat worden. | |
Vork | maandag 3 maart 2014 @ 20:43 |
Ik ben benieuwd wanneer hij gruwelijk hard onderuit gaat. Met zijn manier van koken heeft hij tot nu toe wel geluk dat het allemaal steeds goed voor 'm uitpakt. Ik vind het juist wel een van de leukere kandidaten, mede omdat hij wel het meest onderscheidend van allemaal is in z'n doen en laten. | |
HalloLobbes | maandag 3 maart 2014 @ 20:48 |
Onze donkere dyslectische kok is wel vaag. Praten tegen het eten?? Er zijn überhaupt enige rare types daar. Die Amerikaan die een Japanse buiging maakt voor de gerechten. En natuurlijk Saskia, de kokende zweefdame. | |
RobinOok | maandag 3 maart 2014 @ 21:10 |
Wat een trieste zut, die sushi. ![]() Echt om te huilen. Terwijl er gewoon een gebruiksaanwijzing bij zat. Hoe komt het dat mensen het dan toch gewoon keihard verneuken? | |
HalloLobbes | maandag 3 maart 2014 @ 21:13 |
Hoe zit het überhaupt met het talentniveau van deze amateurkoks. Ligt het aan mij maar bij de MC in andere landen wordt er totaal niet met gebruiksaanwijzingen gewerkt. | |
Vork | maandag 3 maart 2014 @ 21:13 |
Dat snap ik ook niet. Bij mij is de rijst zelfs nooit mislukt en ik maak bijna nooit sushi. | |
Vork | maandag 3 maart 2014 @ 21:14 |
Hier volgens mij ook niet, behalve dat ze natuurlijk een pak suhsirijst voor de sushi hebben gebruikt en dan staat er gewoon een algemene bereidingswijze op. Mazzel, zou je zeggen. Maar blijkbaar heeft het niet geholpen. | |
utrecht1970 | maandag 3 maart 2014 @ 21:16 |
Iemand wel eens pasta met een gebakken ei op? | |
golfer | maandag 3 maart 2014 @ 23:28 |
Het zijn wel typetjes, hè? | |
Mint_Clansell | dinsdag 4 maart 2014 @ 06:04 |
Bij USA, Australië en Nieuw Zeeland ook hoor. | |
Pietverdriet | dinsdag 4 maart 2014 @ 10:39 |
Ik vraag me af hoe ver het scripten gaat bij dit programma, hoe ver worden de kandidaten een scenario voorgelegd over wat en hoe ze moeten doen. Volgens mij is het nog nepper dan wedden dat | |
Vork | dinsdag 4 maart 2014 @ 11:16 |
Er schijnt een fokker mee te doen, dus die zullen we dan moeten ondervragen, al zal hij nu wel helemaal niets mogelijk zeggen over het programma. Met montage kun je natuurlijk heel erg veel net iets anders over laten komen. Ik heb geen idee in hoeverre er in dit programma wordt gedraaid, maar er zijn wel kookprogramma's waar echt heel erg veel is gescript en vooruit bedacht (My Kitchen Rules bijvoorbeeld). | |
Pietverdriet | dinsdag 4 maart 2014 @ 11:17 |
Denk dat de productiemaatschappijen erg strenge clausules in de contracten hebben staan. | |
Vork | dinsdag 4 maart 2014 @ 11:24 |
Dat sowieso, maar misschien dat er na afloop van het hele programma en de uitzending ervan wel wat losgelaten kan of gaat worden. Ik ken wel iemand die aan zo'n andere show heeft meegedaan. Ik zal hem eens vragen hoe dat in z'n werk ging. Niet dat je daarmee wat over dit programma kunt zeggen, maar toch. | |
Pietverdriet | dinsdag 4 maart 2014 @ 11:28 |
Ik heb een tijdje bij een TV productie maatschappij gewerkt, heb twee dingen daar geleerd 1. Project management 2. Alle TV is nep, gescript en gedraaiboekt. | |
4EverBlackEyed | dinsdag 4 maart 2014 @ 12:28 |
Ik vind het intro van Masterchef echt tenenkrommend. | |
Isabeau | dinsdag 4 maart 2014 @ 14:41 |
He zou me niets verbazen als de Japanse buiging van onze Amerikaan een idee van de regie was idd | |
PdeHoog | dinsdag 4 maart 2014 @ 14:42 |
Ik zag dat vanmorgen...... ik had echt zoiets van "doe ff normaal of zo" ![]() | |
Mint_Clansell | dinsdag 4 maart 2014 @ 14:51 |
Als je de verhalen hoort van ex-kandidaten dan is helemaal niets echt aan My Kitchen Rules. Er wordt bepaald wat de deelnemers moeten koken, ze hebben veel minder tijd dan ze laten zien, sommige stellen koken niet in hun eigen keuken (waardoor je van die rare situaties krijgt waarbij men opeens is 'vergeten' hoe de oven werkt), bij het bepalen van de winnaar van de show schieten ze het einde twee keer zodat ze een reactie hebben van elk stel, stellen worden gestuurd om te verliezen omdat het publiek een voorkeur voor een bepaald stel heeft, etc etc. | |
Pietverdriet | dinsdag 4 maart 2014 @ 14:53 |
Net als de totaal verraste winnaars van de postbode loterij (waar hele vrachtwagens TV apparatuur in de straat staat en de winnaars zijn voorzien van microfoons en zenders) Als je versies ziet in verschillende landen van de talentenshows zie je ook dat de jury gewoon typetjes zijn. Dezelfde Hufter zie je in NL, UK en D, maar door andere mensen gespeeld. | |
golfer | dinsdag 4 maart 2014 @ 16:13 |
Goed. We weten dat het TV is. Als je niet genept wilt worden moet je er niet naar kijken. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 4 maart 2014 @ 16:14 |
Hoest *Salzburg*Hoest | |
golfer | dinsdag 4 maart 2014 @ 16:16 |
Nee, daar wordt het niet opgenomen. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 4 maart 2014 @ 16:20 |
3:0 | |
golfer | dinsdag 4 maart 2014 @ 16:23 |
Nee, 3-1 was het daar. ![]() | |
golfer | dinsdag 4 maart 2014 @ 21:41 |
Was ons Fok!ertje er toch bijna uitgevlogen. Zaten mooie gerechten bij die er gemaakt werden bij deze eliminatieronde. Met name Saskia verbaasde mij, hoewel ik haar smerig blijf vinden met die losse piekharen. Als ze haar haar zou vastzetten heeft ze ook minder kans op haren (zoals gisteren) in haar eten. | |
Jiang153 | woensdag 5 maart 2014 @ 14:11 |
Vind Philip toch wel een baas hoor ![]() Vind USA toch wel één van de beste ![]() Whitney en Jessie en Natasja ![]() [ Bericht 12% gewijzigd door Jiang153 op 05-03-2014 14:16:07 ] | |
egeltje1985 | woensdag 5 maart 2014 @ 20:37 |
Koreaans... Interesting. Nog nooit gegeten zelf. | |
Sunshine1982 | woensdag 5 maart 2014 @ 20:39 |
Vind haar een beetje de vrouwelijke Sjakie uit Flodder... Gadver, zat er een haar in het eten? Gemist gister... | |
RobinOok | woensdag 5 maart 2014 @ 20:44 |
Ik vind het niks. Halfhartig en een beetje respectloos. | |
egeltje1985 | woensdag 5 maart 2014 @ 20:46 |
ah, daar ben je. Ik was al benieuwd wat je er van vond. ![]() | |
RobinOok | woensdag 5 maart 2014 @ 20:52 |
Ja, ik zal ook vast te kritisch zijn, maar ik snap niet waarom je dingen niet gewoon in 1 x goed kunt zeggen of uitleggen. Zeker in zo'n programma. Miso is Japans. Punt. Je gaat toch ook niet als je het over de Marokkaanse keuken wilt hebben consequent sambal zeggen ipv harissa? | |
egeltje1985 | woensdag 5 maart 2014 @ 20:57 |
Wat snijden sommigen slecht trouwens. In ieder geval die Roel en Saskia. | |
RobinOok | woensdag 5 maart 2014 @ 21:06 |
Ze kregen ook maar 3 kwartier toch? Nogal logisch dat je dan broddelwerk krijgt. | |
borisz | woensdag 5 maart 2014 @ 21:29 |
Krijgen we nu iedere keer te horen dat dinges ook iets anders kan koken dan de Marokkaanse/Noord-Afrikaanse keuken? ![]() | |
JimboSlice | woensdag 5 maart 2014 @ 21:30 |
Morgen: ![]() ![]() | |
Isabeau | woensdag 5 maart 2014 @ 21:34 |
Ik vind die tijdsrestricties elke keer maar niks. Zo'n gehaast ![]() | |
RobinOok | woensdag 5 maart 2014 @ 21:43 |
Eens. Dat is nou juist het fijne bij de Australische versie, daar krijgen ze bijna altijd tijd genoeg om halverwege nog eens opnieuw te beginnen. Dingetjes uitproberen, testen, proeven, nog eens doen. | |
golfer | woensdag 5 maart 2014 @ 23:52 |
Roel alweer de dans ontsprongen. | |
golfer | woensdag 5 maart 2014 @ 23:53 |
Welke soep is er nu van die Marokkaanse op de kaart terecht gekomen? http://yokiyo.nl/pdf/groundfloor.pdf | |
PdeHoog | donderdag 6 maart 2014 @ 06:39 |
Ja! Leuk ![]() | |
Mint_Clansell | donderdag 6 maart 2014 @ 18:30 |
Zijn de opnames nog bezig, of alweer klaar? Die Philip heb ik niet meer gezien hier. | |
golfer | donderdag 6 maart 2014 @ 18:45 |
Opnames zijn nu weer bezig. Eerste 6 weken zijn wel al helemaal opgenomen en klaar. | |
golfer | donderdag 6 maart 2014 @ 23:28 |
Leuk die mysteriebags voor de jurychefs, maar je maakt mij niet wijs dat zij niet wiste wat daar in zou zitten. ![]() Terecht dat dat jochie er uit ligt. Heeft geen moment indruk op mij gemaakt. Bart met de hakken over de sloot door. | |
Myraela | vrijdag 7 maart 2014 @ 17:38 |
Leuk, behalve het extreem slechte Engels van die andere drie. ![]() | |
golfer | vrijdag 7 maart 2014 @ 18:24 |
Het Engels van Alain was beter dan z'n Nederlands. ![]() | |
golfer | maandag 10 maart 2014 @ 21:38 |
Guilty Pleasures-week. En ja hoor... natuurlijk beginnen ze weer met chocolade. ![]() Philip en Roel weer niet goed genoeg. | |
Mint_Clansell | maandag 10 maart 2014 @ 22:21 |
Ik ben gestopt. Ik vind het te lafjes allemaal en de kandidaten te oninteressant. Verder ben ik ook een beetje kookshow moe. Net 5 lijkt niets anders meer te kunnen uitzenden. | |
Myraela | dinsdag 11 maart 2014 @ 10:16 |
Van begin van de middag, tot laat in de avond inderdaad. ![]() | |
Mint_Clansell | dinsdag 11 maart 2014 @ 10:21 |
En zowat de enige show die ik echt leuk vond: Top Chef, zijn ze na twee seizoenen alweer mee gestopt en nu is dat pijnlijk onleuke 'Smaken Verschillen' met derderangs BN'ers ervoor in de plaats gekomen. | |
Myraela | dinsdag 11 maart 2014 @ 10:36 |
Ik vond het idee van smaken verschillen altijd best leuk. Kijken hoe allemaal verschillende mensen zo'n etentje geven. In de eerdere seizoenen zat er bijvoorbeeld één in een azielzoekers centrum, dat is best boeiend om te zien. Uiteindelijk werd het toch weer zo'n programma vol met culinaire snobs die allemaal hetzelfde menu op tafel zetten. | |
Mint_Clansell | dinsdag 11 maart 2014 @ 11:11 |
Precies, het format van gewone Nederlanders uit verschillende lagen en culturen die bij elkaar over de vloer kwamen was prima, maar toen moesten ze er weer zo'n promotiefilmpje vol eigengeilerij voor vergeten bn'ers van maken. | |
borisz | dinsdag 11 maart 2014 @ 11:51 |
Maar even hier ![]()
| |
Isabeau | dinsdag 11 maart 2014 @ 13:00 |
Risotto, dure ingrediënten (kreeft, kaviaar, lam ed) en 'torentjes' ![]() Ik begreep gisteren dat dat alleen de eerste twee weken was, of is dat nu nog steeds zo? I vind het wel een erg leuke format namelijk, maar op die vervelende BN'ers zit ik niet te wachten. | |
PdeHoog | dinsdag 11 maart 2014 @ 13:37 |
En wat heeft dat met de NL-versie van Masterchef te maken ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 11 maart 2014 @ 15:39 |
Heb t gisteren gezien, geen BN'ers. Ik vond het juist leuker met BN'ers, vooral Joey die de frituurpan aanslingerde en de vrouwen paprika's liet snijden ![]() | |
Myraela | dinsdag 11 maart 2014 @ 15:40 |
Ja, ik heb niets met BN'ers. Maar die hadden er tenminste schijt aan en deden niet zo nep. | |
Isabeau | dinsdag 11 maart 2014 @ 15:43 |
Lekker no nonsens ![]() | |
golfer | dinsdag 11 maart 2014 @ 16:29 |
Jammer. ![]() | |
golfer | woensdag 12 maart 2014 @ 00:26 |
Terechte immuniteit voor .... Zag er superlekker uit allemaal, als je het dan toch over guilty pleasures hebt. ![]() Ga zelf ooit nog eens experimenteren met de droom van Alain: hamburger mer warme foie gras en truffel. Lijkt mij erg lekker. ![]() | |
egeltje1985 | woensdag 12 maart 2014 @ 20:41 |
Ik vind die Bojana maar irritant. | |
tim2308 | woensdag 12 maart 2014 @ 20:56 |
Wel origineel die estafettewedstrijd. "Leuk" om te zien dat de mensen die het zo goed weten zelf ook fouten maken. | |
tim2308 | woensdag 12 maart 2014 @ 21:10 |
Rosah doet trouwens een koksopleiding http://www.svo.nl/nieuws/(...)MasterChef-2014.aspx Wel een leuk meisje trouwens. ![]() | |
golfer | woensdag 12 maart 2014 @ 23:47 |
Bojana is me net even iets te blij met zichzelf en ondanks de overduidelijke voorkeur van Peter Lute voor haar (hij kijkt haar steeds maar geil aan en helpt haar en haar team opvallend vaak) is ze nu even op hara nummer gezet. De grootste fouten vandaag werden door haar gemaakt. Wat mij betreft zij of die Amerikaanse Dennis eruit morgen. | |
RobinOok | donderdag 13 maart 2014 @ 20:59 |
Wat een ongelofelijke prutsers zeg, met die caramel. Ze staan erbij te kijken hoe het fout gaat. Pfffff. | |
RobinOok | donderdag 13 maart 2014 @ 21:10 |
En kan nou echt helemaal niemand die partjes een beetje mooi in de schaal leggen? Hoeveel moeite is dat nu, in plaats van random erin pleuren. Dat is toch leuk, als het er ook mooi uitziet? | |
Isabeau | donderdag 13 maart 2014 @ 21:26 |
Ik bedacht me deze week net dat ik he niveau niet zo hoog vond van de deelnemers. Hoe was dat bij bijv de Australische versie? (nooit gezien) | |
RobinOok | donderdag 13 maart 2014 @ 21:38 |
Ook daar weten ze in het begin geen kip te ontleden of mayonaise te maken. | |
Isabeau | donderdag 13 maart 2014 @ 23:51 |
Ik las over de Amerikaanse versie dat ze ook allemaal kookworkshops kregen in de tijd dat ze daar zijn. | |
Puckzzz | vrijdag 14 maart 2014 @ 00:02 |
Ik zou niet eens mee durven doen als ik nog niet eens wist hoe ik mayonaise of pastadeeg moest maken. Voordat je meedoet aan zoiets zorg je toch op zijn minst dat je de basics kent? | |
Isabeau | vrijdag 14 maart 2014 @ 00:10 |
![]() | |
golfer | vrijdag 14 maart 2014 @ 00:16 |
Australische niveau ligt vele malen hoger. Maar die worden constant bijgetraind door top-chefs. | |
golfer | vrijdag 14 maart 2014 @ 00:18 |
Wel leuk om Cees Holtkamp (van zijn en daarna ook veelvuldig door mij overgenomen, befaamde croquettenrecept) weer eens te zien. Leuke man. ![]() | |
Puckzzz | vrijdag 14 maart 2014 @ 00:22 |
Ik heb vooral moeite met het onthouden van de hoeveelheden voor deeg, cakes, whatever...dan moet ik echt altijd even spieken. Op het moment dat ik het dan lees is het weer van: Ohja, zoveel dit, zoveel dat. Maar zo uit mijn blote hoofd? Nope.... | |
Isabeau | vrijdag 14 maart 2014 @ 00:28 |
Daar heb ik dan wel weer respect voor, dat ze blijkbaar de verhoudingen uit hun hoofd kennen. Of zullen ze die op mogen zoeken oid? | |
Puckzzz | vrijdag 14 maart 2014 @ 00:54 |
Ja dat vraag ik me dus ook af. Vandaag in MC werd er specifiek bij gezegd dat ze het zonder receptuur moesten doen. Dus op andere dagen hebben ze wel een recept of iets dergelijks? | |
golfer | vrijdag 14 maart 2014 @ 01:06 |
Vaak wel. Deze keer niet. Want eigenlijk relatief gemakkelijke opdrachten: tarte tartin en saucijzenbroodjes. Daar komt niet echt hogere wiskunde aan te pas, zoals de dag ervoor met die ingewikkelde taart bij die estafetteopdracht in die suikerfabriek. Alle basis-ingrediënten stonden ook al klaar op hun werkbanken. | |
FutureFairytale | vrijdag 14 maart 2014 @ 02:34 |
Ze weten het vast maar tijdsdruk en zenuwen van het nu moeten presteren kan tegenwerken. | |
regnavetto | vrijdag 14 maart 2014 @ 09:44 |
Nou ik kan je verzekeren dat er áltijd zónder recept wordt gewerkt. Tenzij dit uitdrukkelijk wordt verteld in het programma, zoals bij de taart van Hidde de Brabander. | |
golfer | vrijdag 14 maart 2014 @ 11:56 |
Oké. En jij kan het weten. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 14 maart 2014 @ 11:59 |
Patisserie sla ik altijd ff na, doe dat nooit op routine. | |
xzaz | vrijdag 14 maart 2014 @ 17:51 |
Die dikke | |
Puckzzz | vrijdag 14 maart 2014 @ 17:53 |
Ik heb na twee jaar eindelijk sinds een maand weer mijn oven tot mijn beschikking. Ik ben dus heel driftig aan het bakken geslagen met van alles. Brood, cakes, cupcakes, meringues etc. Maar ik wil die ingredienten en verhoudingen in mijn hoofd hebben. Dus ik herhaal het heel vaak in mijn hoofd, of probeer het me goed te herinneren. Maar voor ik aan de slag ga spiek ik toch even. Meestal zit ik in de buurt maar maak nog net een foutje met een missend ingrediënt of maat. Maargoed, herhaling, herhaling, herhaling ![]() | |
Puckzzz | vrijdag 14 maart 2014 @ 18:09 |
Deelnemer of presentator? :-D | |
xzaz | vrijdag 14 maart 2014 @ 18:10 |
Presentator... wees freaking blij dat je wat te vreten krijgt; de helft van de wereld heeft honger. | |
golfer | vrijdag 14 maart 2014 @ 18:20 |
Wat is daar mis mee als jurylid? | |
blij_ei | maandag 17 maart 2014 @ 09:38 |
Ik mis masterclasses. Komt dat niet in dit seizoen? Meestal altijd einde van de kookweek. | |
RobinOok | maandag 17 maart 2014 @ 09:44 |
Overdrijven is ook een vak. Het is zo'n 13% van de wereld. | |
Pietverdriet | maandag 17 maart 2014 @ 09:57 |
Trollen worden ook gevoerd. | |
egeltje1985 | maandag 17 maart 2014 @ 20:36 |
Pannenkoeken! ![]() | |
minilot | maandag 17 maart 2014 @ 21:21 |
Ha! Ik had er ook gewoon voor gekozen om kip te frituren. Makkelijke uitweg misschien, maar gefrituurde kip kan echt onweerstaanbaar zijn. ![]() | |
Vork | maandag 17 maart 2014 @ 21:33 |
Ik had ook zo veel mogelijk gefrituurd, maar aan de andere kant, de mening van de kinderen leek in de beoordeling wel een beetje naast de jury te zijn neergelegd. | |
Puckzzz | maandag 17 maart 2014 @ 21:36 |
Ik had iets gedaan met gebakken kip in een paneer van pinda's ofzo. Denk ik...was het eerste wat in me opkwam. Met een pindasaus erbij eventueel. Rosti met appel erbij? Ik zou echt niet aan zoiets mee kunnen doen, de tijdsdruk en stress zou me meteen al nekken. | |
golfer | maandag 17 maart 2014 @ 21:46 |
Leuk hoor, die kinderen van de jury. Maar die voegden echt niks toe omdat de volwassen jury toch alles besloot. | |
regnavetto | dinsdag 18 maart 2014 @ 11:37 |
Volgens mij vertelden ze op TV toch ook dat de mening van de kinderen mee werd genomen in het jury oordeel? | |
borisz | dinsdag 18 maart 2014 @ 21:30 |
Daaag mevrouw ![]() | |
egeltje1985 | dinsdag 18 maart 2014 @ 21:33 |
Ik vind t wel jammer hoor. Ik vond dr best goed. | |
RobinOok | dinsdag 18 maart 2014 @ 22:14 |
Ze kon wel wat maar had niet het idee dat ze groeide. | |
Puckzzz | dinsdag 18 maart 2014 @ 23:23 |
Ik heb het met een half oog gekeken zonder geluid want ik was aan het bakken ![]() Saskia eruit dus? | |
PdeHoog | dinsdag 18 maart 2014 @ 23:40 |
Nee. De marokkaanse dame. | |
golfer | woensdag 19 maart 2014 @ 00:27 |
De favoriet van Alain, die Marokkaanse mevrouw, is er toch nu uit. En 'onze' Philip weer met de hakken over de sloot voor de zoveelste keer door. Had eigenlijk nu wel verwacht dat ie er uit zou liggen met deze opdracht. | |
megamandy | woensdag 19 maart 2014 @ 01:50 |
Dit was eigenlijk al duidelijk na de aflevering van gister waar ze dat stuk van Alain lieten zien waarin hij zei haar te gaan missen. | |
Klienur | woensdag 19 maart 2014 @ 14:40 |
Het verbaast mij nog steeds dat onze consultancy manager er maar in blijft zitten. | |
dopfles1 | woensdag 19 maart 2014 @ 17:36 |
De Nederlandse MasterChef is echt totaal flut vergeleken met de Amerikaanse versie. Goed idee gewoon slechte uitwerking. | |
RobinOok | woensdag 19 maart 2014 @ 18:22 |
Echt zo ontzettend NIET mee eens. Vind dat ze het echt goed doen daar bij Net 5. | |
golfer | woensdag 19 maart 2014 @ 18:26 |
Complete onzin. | |
dopfles1 | woensdag 19 maart 2014 @ 18:26 |
Hebben jullie de Amerikaanse gezien? | |
golfer | woensdag 19 maart 2014 @ 18:27 |
Ja. Dat is pure erger-TV en alleen maar show. De Nederlandse versie is een kopie van de Australische Masterchef en dat is sowieso de leukste om naar te kijken. | |
dopfles1 | woensdag 19 maart 2014 @ 18:31 |
Ik heb ze alle 3 gezien, vind tot nu toe de Amerikaanse en de Australische de beste. Ze geven hun mening en ze kraken af wanneer nodig. Bij de Nederlandse is het zo van "ja heel goed lekker smaken blabla maar je bent eruit want het is niet genoeg" ![]() | |
golfer | woensdag 19 maart 2014 @ 18:34 |
Er zijn een aantal voorrondes geweest en daaruit zijn deze kandidaten gekozen. | |
dopfles1 | woensdag 19 maart 2014 @ 18:35 |
Oke die heb ik niet gezien ![]() Dan wordt het inderdaad al wat beter van. Toch vind ik die jury echt veel te positief en niet echt zeggen wanneer iets gewoon kut is maar toch een positieve draai er aan te geven. | |
RobinOok | woensdag 19 maart 2014 @ 18:36 |
Uiteraard. Ik vind de Amerikaanse versie niet te harden. Er zijn niet veel kookprogramma die ik niet volg, maar dit is er 1 van. Omdat ik het tenenkrommend slecht vind in bijna alle opzichten: de deelnemers, de jury, wat ze koken, hoe het gescript en gemonteerd wordt, echt werkelijk alles is tenenkrommend irritant en slecht. | |
golfer | woensdag 19 maart 2014 @ 18:37 |
Dat is ook niet op TV geweest. ![]() | |
4EverBlackEyed | woensdag 19 maart 2014 @ 18:56 |
In de Amerikaanse versie gunnen de meeste deelnemers elkaar het licht niet in de ogen. Niks mis met een beetje competitiedrang, maar dit is best overdreven. | |
Puckzzz | woensdag 19 maart 2014 @ 20:00 |
Eensch! My Kitchen Rules vind ik ook tof trouwens. Pete & Manu ![]() ![]() | |
Mint_Clansell | woensdag 19 maart 2014 @ 21:43 |
Dat is van het begin tot het einde allemaal gescript, ben ik laatst achtergekomen. ![]() | |
Puckzzz | woensdag 19 maart 2014 @ 21:50 |
Nou dat merk je ook al wel aan hoe ze praten. Ik heb nog nooit mensen samen zien koken en dat de één tegen de ander zegt met een geacteerde toon: Ik doe even dit of dat met de vis want dan wordt het velletje zo lekker krokant. Zo praat je niet tegen elkaar in de keuken, dat weet de ander ook wel. Tevens gaat er imho iets teveel mis wat altijd net op het laatste moment toch nog goed komt. Maar dan nog: MKR ![]() | |
Mylene | woensdag 19 maart 2014 @ 21:52 |
Het nieuwe seizoen wordt momenteel in Australië uitgezonden en het scoort enorm. Net5 zal het wel weer in september gaan uitzenden. Net zoals MasterChef Australië 2014. | |
golfer | woensdag 19 maart 2014 @ 23:44 |
Moest vandaag wel lachen om de rol van Rosah als chef. Wat een pittige tante is dat. ![]() Bojana valt me steeds meer tegen. Wat een vervelende streken heeft die. En 'onze' Philip zit dus al bij de beste 10. | |
Puckzzz | woensdag 19 maart 2014 @ 23:54 |
Onze Philip? | |
golfer | woensdag 19 maart 2014 @ 23:58 |
Fok!-ertje: regnavetto | |
Puckzzz | donderdag 20 maart 2014 @ 09:31 |
Ah wist ik niet. Leuk! | |
regnavetto | donderdag 20 maart 2014 @ 09:35 |
Meen je dit??? | |
golfer | donderdag 20 maart 2014 @ 12:02 |
http://camsydney.empowern(...)-rules-fake-scripted en http://www.womansday.com.(...)uncut-its-all-fake!/ | |
Puckzzz | donderdag 20 maart 2014 @ 20:33 |
Weet je wat ik best een leuke gast vond en jammer dat ie eruit is? Dinsimo. Ik heb het topic niet terug gelezen dus ik weet niet wat jullie van hem vonden, maar ik vond 'm leuk ![]() | |
RobinOok | donderdag 20 maart 2014 @ 20:56 |
Ik vond hem wel aardig, maar qua kookkunsten vond ik 'm helemaal niks. Een aanprutser die weigert iets te leren en constant vierkante wielen staat uit te vinden en blij is als zijn wiel een keer rond is. | |
golfer | donderdag 20 maart 2014 @ 23:27 |
Dat was spannend vandaag. Leuk dat ze Job nog een kans geven en toch ook wel jammer dat de vrouw met de dooie cavia op haar kop eruit ligt. | |
blij_ei | vrijdag 21 maart 2014 @ 10:37 |
Vond ik wel terecht dat Saskia eruit ligt. Vaker op het randje gebalanceerd en ze mist gewoon skills. Nu kan ze naar de Hans Anders en daarna door naar de kapper ![]() | |
Isabeau | vrijdag 21 maart 2014 @ 22:37 |
Laat haar gewoon lekker zichzelf blijven hoor! Niet iedereen hoeft eenheidsworst te zijn in dit land. Er waren wel duidelijk betere kandidaten, dus dat ze niet tot de finale kwam is geen wonder. | |
golfer | maandag 24 maart 2014 @ 21:37 |
Deze week dus de Klassiekers en dan blijkt meteen dat er bij Philip elementaire basiskennis op dat gebied ontbreekt. Niet weten wat een sabayon is en ook al niet een Salade Niçoise kennen en in elkaar kunnen zetten. Dat soort basiskennis moet je toch tenminste wel hebben om jezelf Masterchef te kunnen noemen. | |
egeltje1985 | maandag 24 maart 2014 @ 21:43 |
Hij is ook nog erg jong. Maar het gebrek aan kennis zou eventueel te compenseren zijn met instinct, maar dat lijkt ook niet het geval. | |
golfer | maandag 24 maart 2014 @ 21:47 |
Celine is ook heel jong (nog jonger zelfs), maar ondanks dat ze niet best in uitvoering was wist ze in ieder geval wat een sabayon was en wat een salade Niçoise was. Jong zijn betekent niet dat je niet weet wat kookklassiekers zijn. | |
egeltje1985 | maandag 24 maart 2014 @ 21:52 |
Nee, zeker als je meedoet aan zo'n wedstrijd ga je toch even snel studeren. | |
Myraela | dinsdag 25 maart 2014 @ 21:21 |
Ik vind het wel verdomd langzaam gaan zeg. Ze zijn nog steeds met 10, schiet niet echt op. | |
golfer | dinsdag 25 maart 2014 @ 21:41 |
Vandaag niet echt een klassieke opdracht, wel leuk om te doen: zelf worsten maken. Leuke revanche van team-ADHD. | |
borisz | dinsdag 25 maart 2014 @ 21:45 |
Ja zeker ![]() Worst ![]() | |
regnavetto | woensdag 26 maart 2014 @ 11:48 |
Haha, had een prima black out die dag echt onvergefelijk triest. Volgens mij zei ik ook ergens in de uitzending dat ik me prima schaamde. Die Salade was echt diep triest, al hoewel de dressing die erbij zat, wel lekker was. Gelukkig was de dinsdag me beter gezind ![]() | |
Isabeau | woensdag 26 maart 2014 @ 12:38 |
Mee eens ![]() Iedereen heeft wel eens zijn dag niet, maar goed dat het geen eliminatieronde was ![]() Maar worst maken kan je! ![]() | |
golfer | woensdag 26 maart 2014 @ 12:48 |
Vanaf vanavond kunnen we het niveau gaan vergelijke met alweer de 10e jaargang van de oerversie: CUL / Masterchef UK 2014 #1 | |
golfer | woensdag 26 maart 2014 @ 23:40 |
Och jeetje, wat is die Br ![]() ![]() En wat mij dus opviel is dus dat er bij Le Garage veel uit pakjes wordt gekookt. Kant-en-klare eiwitten in ene schenkkarton en kant-en-klare eigeel in een schenkkarton. Geen verse eitjes. ![]() Astrid wordt met de dag onsympathieker met haar teksten en gebaren naar haar medekandidaten en nota bene zij serveerde een gerecht dat de jury normaal gesproken terug zou hebben gestuurd. Veel te ver doorgegaarde tournedos en een compleet verkeerde saus. ![]() Daarom des te erger dat de vrouwen toch wonnen. | |
tim2308 | donderdag 27 maart 2014 @ 12:32 |
Braakhekke nestor van de Nederlandse gastronomie? Zet ik wel wat mijn vraagtekens bij... Trouwens, we kunnen Elise nu 'liken' ![]() | |
megamandy | donderdag 27 maart 2014 @ 15:55 |
Ja die pakjes vond ik ook erg vreemd ertussen. En die tournedos die rare moesten zouden voor mij ook voor medium te ver door zijn. Er zat nergens iets van rood in. | |
Isabeau | donderdag 27 maart 2014 @ 15:57 |
Dominant type ja ![]() | |
perro. | donderdag 27 maart 2014 @ 16:19 |
wat een verschrikkelijk irritant mens vind ik haar zeg. ik zou echt gillend gek worden van zo iemand. ![]() | |
Zo-is-dat | donderdag 27 maart 2014 @ 20:45 |
Ik vraag me af waarom ze niet de kitchenaids gebruiken voor t deeg? Scheelt veel tijd, zou dat niet mogen? | |
Myraela | donderdag 27 maart 2014 @ 21:16 |
Ik maak mijn pastadeeg ook altijd met de hand. Sowieso vind ik deeg maken fijner met de hand, dan met mijn KitchenAid. Denk dat als het niet zou mogen, ze het wel hadden gezegd. "Want super kei spannend, lastig en zwaar. De opdracht moet zonder keukenmachine!" | |
Zo-is-dat | donderdag 27 maart 2014 @ 21:29 |
Dat is waar dat denk ik ook, vond het opvallend had het al eerder gezien. Ze zullen allemaal wel liever met de hand werken. Roel eruit vind ik trouwens niet zo verassend | |
Halcon | donderdag 27 maart 2014 @ 21:33 |
Ze kunnen er geen van allen iets van eigenlijk. | |
Puckzzz | donderdag 27 maart 2014 @ 22:12 |
Lekkere one-liner... onderbouw 'm eens? En eindelijk die vieze Roel eruit...hij was best sympathiek enzo, maar vond hem zo vies zweterig. Net als David eigenlijk met dat vieze haar, en Saskia ![]() | |
Jeroen1990 | donderdag 27 maart 2014 @ 23:57 |
Die eiwitten en eidooiers worden in het grootste deel van de restaurantkeukens gebruikt. Voornamelijk om twee redenen. 1. Je hoeft alleen datgeen te gebruiken wat je nodig heb dus je heb geen overbodige dooiers of witten en als je een goede 300 gram dooier nodig heb sta je al ongeveer 10 eieren te scheiden dus ook kwa tijd is het echt een enorm verschil. 2. En de belangrijkste reden is dat bij rauwe bereidingen het gewoon veiliger is omdat het gepasteuriseerd is. Plus wat er in zit is gewoon voor 100% eigeel of eiwit zonder enige toevoegingen. | |
golfer | vrijdag 28 maart 2014 @ 00:47 |
Laatste uitzending bekeken en terecht dat die vieze zwetende jongen er eindelijk uit ligt. David wordt steeds leuker en vooral beter. | |
tim2308 | vrijdag 28 maart 2014 @ 01:57 |
Ik vond de variaties een beetje tegenvallen hoor en ver afstaan van het origineel. Wat me opviel is dat niemand er peper in deed, toch een essentieel ingredient van de carbonara Die gevulde ravioli doet wel een beetje denken aan de Carbonara van heinz Beck En als we het over echte variaties hebben die recht doen aan het origineel, is dit een leuke link http://www.scattidigusto.(...)cinano-la-carbonara/ [ Bericht 1% gewijzigd door tim2308 op 28-03-2014 02:13:58 ] | |
egeltje1985 | vrijdag 28 maart 2014 @ 06:18 |
Ik vind David ook tof. En maakt echt een ontwikkeling door inderdaad. | |
Halcon | vrijdag 28 maart 2014 @ 06:56 |
Heb het eten niet kunnen proeven, maar als je ziet hoe ze af en toe falen en hoe slecht sommige dingen zijn volgens de jury... Vaak bleven mensen er ook alleen in omdat iemand anders nog harder faalde, bijvoorbeeld door de oven vergeten aan te zetten. | |
Miss_paraplu | vrijdag 28 maart 2014 @ 07:15 |
Ik volg het programma ook, niet dagelijks maar wel vaak, maar het meeste en gore waar ik mijn aan irriteer is dat Roel ook vaak als hij zweet op zijn voorhoofd dat met zijn arm/hand weg veegt en dan vervolgens weer dood leuk het eten bereid, zonder eerst handen te wassen of e.d. Dat vind ik pas ranzig.. ![]() | |
Halcon | vrijdag 28 maart 2014 @ 07:16 |
Die zweetnek was vies ja, maar ook dat mens met dat vlooienhaar zag er niet fris uit. | |
PurePoisonPerfume | vrijdag 28 maart 2014 @ 09:09 |
Ik begrijp ook niet dat daar niets van werd gezegd. Ik heb ooit als bijbaantje bij McDonalds gewerkt, daar mocht ik echt niet met loshangend haar rondlopen hoor. Altijd in een knotje en dan ook nog zo'n stom petje op. Lijkt me toch dat hier in de betere restaurants helemaal op gelet wordt. | |
NickZorz | vrijdag 28 maart 2014 @ 18:05 |
Ik zou graag et recept van die zwarte spaghetti met chorizo krokant willen hebben. Iemand een idee? | |
blij_ei | vrijdag 28 maart 2014 @ 18:26 |
Vind Astrid met de week vervelender worden. Doet aldoor net alsof zij de wijsheid in pacht heeft en luistert ook slecht. Van mij mag Rosah winnen. Leuk iemand met verassend goede skills. | |
golfer | vrijdag 28 maart 2014 @ 18:37 |
Inktvisinkt door de pasta mengen om zwarte pasta te maken en verder chorizo gewoon lekker krokant uitbakken. | |
Duderinnetje | vrijdag 28 maart 2014 @ 20:29 |
En de parmesancrème? Recept was toch wel iets meer dan zwarte pasta met worst? Heb niet goed opgelet,maar ben ook wel erg nieuwsgierig. | |
Halcon | vrijdag 28 maart 2014 @ 22:13 |
Zelfs daar mag het al niet en als de daar voortdurend vergeet de grillplaat aan te zetten, kun je ook inpakken. | |
Lkw | vrijdag 28 maart 2014 @ 22:49 |
Ik vind het naarmate ik het vaker zie best een leuk programma. Wel irriteer ik me mateloos aan al die totaal onnodige Engelse uitroepjes van iedereen steeds. Misschien denken ze dat dat hoort op tv of zo (teveel Amerikaanse pulp gekeken?). Astrid vind ik trouwens een naar, bazig wijf, ik zou snel enorme ruzie met haar krijgen. David, Celine of Bart lijken me daarentegen wel sympathiek. | |
Mint_Clansell | vrijdag 28 maart 2014 @ 22:52 |
Verbaast me dat het zweet van Roel niet op het eten druppelt. Lekker zout, smakelijk! En doe een zweetband om je hoofd, Roel. | |
golfer | vrijdag 28 maart 2014 @ 22:54 |
Hoeft niet mee. Hij ligt er uit. | |
Mint_Clansell | vrijdag 28 maart 2014 @ 22:58 |
Misschien ook wel nuttig voor thuis. ![]() | |
Lkw | vrijdag 28 maart 2014 @ 23:28 |
Ik zag Bart van z'n risotto proeven en met dezelfde lepel verder roeren. Ook niet echt fijn. In bijvoorbeeld de Amerikaanse versie is de jury veel feller op dit soort dingen. En terecht. | |
Halcon | vrijdag 28 maart 2014 @ 23:31 |
Die mensen zijn zo irritant, op van zichzelf en slecht in de keuken, dat het leuk is om naar te kijken. | |
NickZorz | zaterdag 29 maart 2014 @ 00:35 |
Ja zat inderdaad nog wel wat meer bij, maar de hoofd bestandsdelen hebben we al haha. | |
Duderinnetje | zaterdag 29 maart 2014 @ 00:50 |
Nou bravo. Pasta met inktvis en worst uitbakken. Nee, de kritische vlgers kunnen de rcepten wel lekker duiden hoor. ![]() | |
jbeumers | maandag 31 maart 2014 @ 12:10 |
Hij heeft ook zo'n groot voorhoofd. Past veel zweet op. | |
Halcon | maandag 31 maart 2014 @ 12:26 |
Hij lijkt een beetje op die buurman van Flodder. | |
Mint_Clansell | maandag 31 maart 2014 @ 13:39 |
Maar die buurman uit Flodder was tenminste nog een baas die Kees aan zijn lans had geregen. | |
Halcon | maandag 31 maart 2014 @ 13:44 |
![]() Hij had dan ook een bazenauto ![]() | |
golfer | maandag 31 maart 2014 @ 21:59 |
Leuk. Harold Hamersma. Wijn-spijscombinaties maken met 'trendy' (viel wel mee...) ingrediënten. Mooi gerechtje van Bart: langoustines met avocado en ook combi van David met die gamba's leek mij lekker. Jammer dat degene die vadouvan had gekregen daar niet wat meer mee had gedaan. Vadouvan is zo heerlijk om een olie van te maken en daarmee schaal of schelpdieren te bereiden. Maar het was dus ook nog een eliminatie en dit keer was ik het helemaal eens met degene die moest vertrekken. | |
PdeHoog | maandag 31 maart 2014 @ 22:07 |
En wie is eruit? | |
golfer | maandag 31 maart 2014 @ 22:35 |
Voor degenen die het nog moeten bekijken even in een spoiler:
| |
golfer | dinsdag 1 april 2014 @ 23:25 |
Masterclass van Francois Geurts en koken in FG-foodlabs. De favoriete tent van Iwanius. ![]() Ons Flipje nam een juiste beslissing door die mislukte aardappel niet te serveren. Klasse om de rest wel goed te serveren. ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 2 april 2014 @ 07:41 |
Ik volg het ook een beetje en hij heeft 7 levens. En loopt er vrouwtje rond die hij nog beter kan scoren dan top gerecht. [ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 02-04-2014 07:43:44 ] | |
golfer | woensdag 2 april 2014 @ 23:32 |
Trends zetten. Shared dining. ![]() 80% groente 20% vlees. Nederlands duurzaam. ![]() Helemaal niks vernieuwends gezien. Skrei die bij de Lovoten vandaan komt Nederlands noemen. ![]() Flipje die alweer letterlijk de bietenbrug opging. ![]() Een toetje in een groot wijnglas serveren. Nou, wat trendy. Dat deden we ook al in de jaren 70. ![]() | |
Duderinnetje | donderdag 3 april 2014 @ 00:09 |
Zuurpruim! ![]() ![]() Waar zou jij dan mee gekomen zijn? Niet dat wij met z'n allen het talent van de deelnemers hebben natuurlijk, maar ik ben toch wel benieuwd. | |
golfer | donderdag 3 april 2014 @ 00:41 |
Ik ben zelf geen trendsetter. Zou gaan voor gezond en lokaal, dat is de trend van 2014. Geen a la carte meer. Alleen maar tasting menu's of signature dishes serveren. Fusion keuken. Perzisch/Frans/Japans etc. Vette vis. (is al in) | |
#ANONIEM | donderdag 3 april 2014 @ 00:42 |
Vandaag gaat er eindelijk weer eens 1 naar huis toch? | |
golfer | donderdag 3 april 2014 @ 00:43 |
Geen idee. Afgelopen maandag viel Job al af. | |
#ANONIEM | donderdag 3 april 2014 @ 00:44 |
Gaat wel beetje traag vind ik, dat kan stuk sneller. | |
Duderinnetje | donderdag 3 april 2014 @ 00:52 |
Dan vind ik dat ze het niet eens zo verkeerd hebben gedaan. Ik vind 'alleen maar tasting menu's of signature dishes' serveren nogal algemeen eigenlijk. Dat is wat je op elk uithangbord in Amsterdam ziet staan. De deelnemers namen in elk geval risico's en probeerden iets te bedenken. | |
golfer | donderdag 3 april 2014 @ 01:00 |
Dus dat is de trend, want Amsterdam... ![]() | |
Lkw | donderdag 3 april 2014 @ 02:01 |
Vage term, ik krijg er geen beeld bij. Maar volgens Wikipedia gaat het eigenlijk gewoon om een soort tapas, begrijp ik. Overigens houd ik zelf erg van de ouderwetse a la carte. Gewoon een leuk plekje in een restaurant en lekker neuzen op de kaart. Daarna bestellen, wijntje drinken en al keuvelend met je gezelschap wachten tot het geserveerd wordt. Tegenwoordig moet je echter vaak van alles zelf gaan halen bij een buffet, eerst een hele uitleg aanhoren of duizend keuzes maken voordat je iets op je bordje krijgt. Niks voor mij, al dat gedoe eromheen. In een restaurant wil ik gast zijn, geen doe-het-zelver of hoorcollegestudent. | |
Klienur | donderdag 3 april 2014 @ 16:53 |
Net zo iets al dat Shared dining; Vroegâh noemde we dat gewoon borrelen. Bittergarnituurtje, kaasplankje, bitterballetje, schaaltje olijven, plakjes spaanse worst... | |
utrecht1970 | donderdag 3 april 2014 @ 21:00 |
Ik hoop dat david blijft. Leuke gast | |
borisz | donderdag 3 april 2014 @ 21:09 |
Supahfoods. Voor de mensen die teveel willen betalen. | |
borisz | donderdag 3 april 2014 @ 21:09 |
Vol |