Volgens mij vertelden ze op TV toch ook dat de mening van de kinderen mee werd genomen in het jury oordeel?quote:Op maandag 17 maart 2014 21:46 schreef golfer het volgende:
Leuk hoor, die kinderen van de jury. Maar die voegden echt niks toe omdat de volwassen jury toch alles besloot.
Nee. De marokkaanse dame.quote:Op dinsdag 18 maart 2014 23:23 schreef Puckzzz het volgende:
Ik heb het met een half oog gekeken zonder geluid want ik was aan het bakken
Saskia eruit dus?
Dit was eigenlijk al duidelijk na de aflevering van gister waar ze dat stuk van Alain lieten zien waarin hij zei haar te gaan missen.quote:
Complete onzin.quote:Op woensdag 19 maart 2014 17:36 schreef dopfles1 het volgende:
De Nederlandse MasterChef is echt totaal flut vergeleken met de Amerikaanse versie.
Goed idee gewoon slechte uitwerking.
quote:Op woensdag 19 maart 2014 18:22 schreef RobinOok het volgende:
Echt zo ontzettend NIET mee eens.
Vind dat ze het echt goed doen daar bij Net 5.
Hebben jullie de Amerikaanse gezien?quote:
Ja. Dat is pure erger-TV en alleen maar show.quote:
Ik heb ze alle 3 gezien, vind tot nu toe de Amerikaanse en de Australische de beste. Ze geven hun mening en ze kraken af wanneer nodig. Bij de Nederlandse is het zo van "ja heel goed lekker smaken blabla maar je bent eruit want het is niet genoeg"quote:Op woensdag 19 maart 2014 18:27 schreef golfer het volgende:
[..]
Ja. Dat is pure erger-TV en alleen maar show.
De Nederlandse versie is een kopie van de Australische Masterchef en dat is sowieso de leukste om naar te kijken.
Er zijn een aantal voorrondes geweest en daaruit zijn deze kandidaten gekozen.quote:Op woensdag 19 maart 2014 18:31 schreef dopfles1 het volgende:
Ik heb ze alle 3 gezien, vind tot nu toe de Amerikaanse en de Australische de beste. Ze geven hun mening en ze kraken af wanneer nodig. Bij de Nederlandse is het zo van "ja heel goed lekker smaken blabla maar je bent eruit want het is niet genoeg". Het voelt zo nep bij de Nederlandse masterchef. Zijn die mensen ingeloot ofzo? Het lijkt net of het random mensen zijn die toevallig mee mogen doen om wat voor reden dan ook ipv dat ze 15 mensen hebben gekozen die verdienen mee te doen.
Oke die heb ik niet gezienquote:Op woensdag 19 maart 2014 18:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Er zijn een aantal voorrondes geweest en daaruit zijn deze kandidaten gekozen.
Uiteraard. Ik vind de Amerikaanse versie niet te harden. Er zijn niet veel kookprogramma die ik niet volg, maar dit is er 1 van. Omdat ik het tenenkrommend slecht vind in bijna alle opzichten: de deelnemers, de jury, wat ze koken, hoe het gescript en gemonteerd wordt, echt werkelijk alles is tenenkrommend irritant en slecht.quote:
Dat is ook niet op TV geweest.quote:
Eensch!quote:Op woensdag 19 maart 2014 18:27 schreef golfer het volgende:
[..]
Ja. Dat is pure erger-TV en alleen maar show.
De Nederlandse versie is een kopie van de Australische Masterchef en dat is sowieso de leukste om naar te kijken.
Dat is van het begin tot het einde allemaal gescript, ben ik laatst achtergekomen.quote:Op woensdag 19 maart 2014 20:00 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Eensch!
My Kitchen Rules vind ik ook tof trouwens. Pete & Manu(geeft niet welke, ik vind allebei leuk
)
Nou dat merk je ook al wel aan hoe ze praten.quote:Op woensdag 19 maart 2014 21:43 schreef Mint_Clansell het volgende:
[..]
Dat is van het begin tot het einde allemaal gescript, ben ik laatst achtergekomen.
Het nieuwe seizoen wordt momenteel in Australië uitgezonden en het scoort enorm. Net5 zal het wel weer in september gaan uitzenden. Net zoals MasterChef Australië 2014.quote:Op woensdag 19 maart 2014 20:00 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
My Kitchen Rules vind ik ook tof trouwens. Pete & Manu(geeft niet welke, ik vind allebei leuk
)
Onze Philip?quote:Op woensdag 19 maart 2014 23:44 schreef golfer het volgende:
Moest vandaag wel lachen om de rol van Rosah als chef.
Wat een pittige tante is dat.
Bojana valt me steeds meer tegen. Wat een vervelende streken heeft die.
En 'onze' Philip zit dus al bij de beste 10.
Fok!-ertje: regnavettoquote:
Ah wist ik niet. Leuk!quote:
Meen je dit???quote:Op woensdag 19 maart 2014 21:43 schreef Mint_Clansell het volgende:
[..]
Dat is van het begin tot het einde allemaal gescript, ben ik laatst achtergekomen.
http://camsydney.empowern(...)-rules-fake-scripted enquote:
Hij is ook nog erg jong. Maar het gebrek aan kennis zou eventueel te compenseren zijn met instinct, maar dat lijkt ook niet het geval.quote:Op maandag 24 maart 2014 21:37 schreef golfer het volgende:
Deze week dus de Klassiekers en dan blijkt meteen dat er bij Philip elementaire basiskennis op dat gebied ontbreekt.
Niet weten wat een sabayon is en ook al niet een Salade Niçoise kennen en in elkaar kunnen zetten.
Dat soort basiskennis moet je toch tenminste wel hebben om jezelf Masterchef te kunnen noemen.
Celine is ook heel jong (nog jonger zelfs), maar ondanks dat ze niet best in uitvoering was wist ze in ieder geval wat een sabayon was en wat een salade Niçoise was.quote:Op maandag 24 maart 2014 21:43 schreef egeltje1985 het volgende:
Hij is ook nog erg jong. Maar het gebrek aan kennis zou eventueel te compenseren zijn met instinct, maar dat lijkt ook niet het geval.
Nee, zeker als je meedoet aan zo'n wedstrijd ga je toch even snel studeren.quote:Op maandag 24 maart 2014 21:47 schreef golfer het volgende:
[..]
Celine is ook heel jong (nog jonger zelfs), maar ondanks dat ze niet best in uitvoering was wist ze in ieder geval wat een sabayon was en wat een salade Niçoise was.
Jong zijn betekent niet dat je niet weet wat kookklassiekers zijn.
Haha, had een prima black out die dag echt onvergefelijk triest. Volgens mij zei ik ook ergens in de uitzending dat ik me prima schaamde. Die Salade was echt diep triest, al hoewel de dressing die erbij zat, wel lekker was. Gelukkig was de dinsdag me beter gezindquote:Op maandag 24 maart 2014 21:37 schreef golfer het volgende:
Deze week dus de Klassiekers en dan blijkt meteen dat er bij Philip elementaire basiskennis op dat gebied ontbreekt.
Niet weten wat een sabayon is en ook al niet een Salade Niçoise kennen en in elkaar kunnen zetten.
Dat soort basiskennis moet je toch tenminste wel hebben om jezelf Masterchef te kunnen noemen.
Mee eensquote:Op dinsdag 25 maart 2014 21:21 schreef Myraela het volgende:
Ik vind het wel verdomd langzaam gaan zeg. Ze zijn nog steeds met 10, schiet niet echt op.
Iedereen heeft wel eens zijn dag niet, maar goed dat het geen eliminatieronde wasquote:Op woensdag 26 maart 2014 11:48 schreef regnavetto het volgende:
Haha, had een prima black out die dag echt onvergefelijk triest. Volgens mij zei ik ook ergens in de uitzending dat ik me prima schaamde. Die Salade was echt diep triest, al hoewel de dressing die erbij zat, wel lekker was. Gelukkig was de dinsdag me beter gezind
Ja die pakjes vond ik ook erg vreemd ertussen.quote:Op woensdag 26 maart 2014 23:40 schreef golfer het volgende:
Och jeetje, wat is die Br![]()
khekke toch een vreselijke kwal. Gelukkig gaf ie gelijk toe dat ie geen kok is.
En wat mij dus opviel is dus dat er bij Le Garage veel uit pakjes wordt gekookt. Kant-en-klare eiwitten in ene schenkkarton en kant-en-klare eigeel in een schenkkarton. Geen verse eitjes.
Astrid wordt met de dag onsympathieker met haar teksten en gebaren naar haar medekandidaten en nota bene zij serveerde een gerecht dat de jury normaal gesproken terug zou hebben gestuurd. Veel te ver doorgegaarde tournedos en een compleet verkeerde saus.
Daarom des te erger dat de vrouwen toch wonnen.
Dominant type jaquote:Op woensdag 26 maart 2014 23:40 schreef golfer het volgende:
Astrid wordt met de dag onsympathieker met haar teksten en gebaren naar haar medekandidaten en nota bene zij serveerde een gerecht dat de jury normaal gesproken terug zou hebben gestuurd. Veel te ver doorgegaarde tournedos en een compleet verkeerde saus.
Daarom des te erger dat de vrouwen toch wonnen.
wat een verschrikkelijk irritant mens vind ik haar zeg. ik zou echt gillend gek worden van zo iemand.quote:Op donderdag 27 maart 2014 15:57 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dominant type jaIk geloof dat ze überhaupt niet zo goed in een groep kan samenwerken.
Ik maak mijn pastadeeg ook altijd met de hand. Sowieso vind ik deeg maken fijner met de hand, dan met mijn KitchenAid.quote:Op donderdag 27 maart 2014 20:45 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik vraag me af waarom ze niet de kitchenaids gebruiken voor t deeg? Scheelt veel tijd, zou dat niet mogen?
Dat is waar dat denk ik ook, vond het opvallend had het al eerder gezien. Ze zullen allemaal wel liever met de hand werken.quote:Op donderdag 27 maart 2014 21:16 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik maak mijn pastadeeg ook altijd met de hand. Sowieso vind ik deeg maken fijner met de hand, dan met mijn KitchenAid.
Denk dat als het niet zou mogen, ze het wel hadden gezegd. "Want super kei spannend, lastig en zwaar. De opdracht moet zonder keukenmachine!"
Lekkere one-liner... onderbouw 'm eens?quote:Op donderdag 27 maart 2014 21:33 schreef Halcon het volgende:
Ze kunnen er geen van allen iets van eigenlijk.
Die eiwitten en eidooiers worden in het grootste deel van de restaurantkeukens gebruikt. Voornamelijk om twee redenen.quote:Op woensdag 26 maart 2014 23:40 schreef golfer het volgende:
Och jeetje, wat is die Br![]()
khekke toch een vreselijke kwal. Gelukkig gaf ie gelijk toe dat ie geen kok is.
En wat mij dus opviel is dus dat er bij Le Garage veel uit pakjes wordt gekookt. Kant-en-klare eiwitten in ene schenkkarton en kant-en-klare eigeel in een schenkkarton. Geen verse eitjes.
Astrid wordt met de dag onsympathieker met haar teksten en gebaren naar haar medekandidaten en nota bene zij serveerde een gerecht dat de jury normaal gesproken terug zou hebben gestuurd. Veel te ver doorgegaarde tournedos en een compleet verkeerde saus.
Daarom des te erger dat de vrouwen toch wonnen.
Ik vind David ook tof. En maakt echt een ontwikkeling door inderdaad.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 00:47 schreef golfer het volgende:
Laatste uitzending bekeken en terecht dat die vieze zwetende jongen er eindelijk uit ligt.
David wordt steeds leuker en vooral beter.
Heb het eten niet kunnen proeven, maar als je ziet hoe ze af en toe falen en hoe slecht sommige dingen zijn volgens de jury...quote:Op donderdag 27 maart 2014 22:12 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Lekkere one-liner... onderbouw 'm eens?
En eindelijk die vieze Roel eruit...hij was best sympathiek enzo, maar vond hem zo vies zweterig. Net als David eigenlijk met dat vieze haar, en Saskia
Ik begrijp ook niet dat daar niets van werd gezegd. Ik heb ooit als bijbaantje bij McDonalds gewerkt, daar mocht ik echt niet met loshangend haar rondlopen hoor. Altijd in een knotje en dan ook nog zo'n stom petje op. Lijkt me toch dat hier in de betere restaurants helemaal op gelet wordt.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 07:16 schreef Halcon het volgende:
Die zweetnek was vies ja, maar ook dat mens met dat vlooienhaar zag er niet fris uit.
Inktvisinkt door de pasta mengen om zwarte pasta te maken en verder chorizo gewoon lekker krokant uitbakken.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 18:05 schreef NickZorz het volgende:
Ik zou graag et recept van die zwarte spaghetti met chorizo krokant willen hebben. Iemand een idee?
En de parmesancrème? Recept was toch wel iets meer dan zwarte pasta met worst?quote:Op vrijdag 28 maart 2014 18:37 schreef golfer het volgende:
[..]
Inktvisinkt door de pasta mengen om zwarte pasta te maken en verder chorizo gewoon lekker krokant uitbakken.
Zelfs daar mag het al niet en als de daar voortdurend vergeet de grillplaat aan te zetten, kun je ook inpakken.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 09:09 schreef PurePoisonPerfume het volgende:
[..]
Ik begrijp ook niet dat daar niets van werd gezegd. Ik heb ooit als bijbaantje bij McDonalds gewerkt, daar mocht ik echt niet met loshangend haar rondlopen hoor. Altijd in een knotje en dan ook nog zo'n stom petje op. Lijkt me toch dat hier in de betere restaurants helemaal op gelet wordt.
Hoeft niet mee. Hij ligt er uit.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 22:52 schreef Mint_Clansell het volgende:
Verbaast me dat het zweet van Roel niet op het eten druppelt. Lekker zout, smakelijk!
En doe een zweetband om je hoofd, Roel.
Ik zag Bart van z'n risotto proeven en met dezelfde lepel verder roeren. Ook niet echt fijn. In bijvoorbeeld de Amerikaanse versie is de jury veel feller op dit soort dingen. En terecht.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 22:52 schreef Mint_Clansell het volgende:
Verbaast me dat het zweet van Roel niet op het eten druppelt. Lekker zout, smakelijk!
En doe een zweetband om je hoofd, Roel.
Die mensen zijn zo irritant, op van zichzelf en slecht in de keuken, dat het leuk is om naar te kijken.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 22:49 schreef Lkw het volgende:
Ik vind het naarmate ik het vaker zie best een leuk programma. Wel irriteer ik me mateloos aan al die totaal onnodige Engelse uitroepjes van iedereen steeds. Misschien denken ze dat dat hoort op tv of zo (teveel Amerikaanse pulp gekeken?).
Astrid vind ik trouwens een naar, bazig wijf, ik zou snel enorme ruzie met haar krijgen. David, Celine of Bart lijken me daarentegen wel sympathiek.
Ja zat inderdaad nog wel wat meer bij, maar de hoofd bestandsdelen hebben we al haha.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 20:29 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
En de parmesancrème? Recept was toch wel iets meer dan zwarte pasta met worst?
Heb niet goed opgelet,maar ben ook wel erg nieuwsgierig.
Nou bravo. Pasta met inktvis en worst uitbakken.quote:Op zaterdag 29 maart 2014 00:35 schreef NickZorz het volgende:
[..]
Ja zat inderdaad nog wel wat meer bij, maar de hoofd bestandsdelen hebben we al haha.
Hij heeft ook zo'n groot voorhoofd. Past veel zweet op.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 07:16 schreef Halcon het volgende:
Die zweetnek was vies ja, maar ook dat mens met dat vlooienhaar zag er niet fris uit.
Hij lijkt een beetje op die buurman van Flodder.quote:Op maandag 31 maart 2014 12:10 schreef jbeumers het volgende:
[..]
Hij heeft ook zo'n groot voorhoofd. Past veel zweet op.
quote:Op maandag 31 maart 2014 13:39 schreef Mint_Clansell het volgende:
Maar die buurman uit Flodder was tenminste nog een baas die Kees aan zijn lans had geregen.
En wie is eruit?quote:Op maandag 31 maart 2014 21:59 schreef golfer het volgende:
Maar het was dus ook nog een eliminatie en dit keer was ik het helemaal eens met degene die moest vertrekken.
Voor degenen die het nog moeten bekijken even in een spoiler:quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
Ik volg het ook een beetje en hij heeft 7 levens.quote:Op dinsdag 1 april 2014 23:25 schreef golfer het volgende:
Ons Flipje nam een juiste beslissing door die mislukte aardappel niet te serveren. Klasse om de rest wel goed te serveren.
Zuurpruim!quote:Op woensdag 2 april 2014 23:32 schreef golfer het volgende:
Trends zetten.
Shared dining.![]()
80% groente 20% vlees. Nederlands duurzaam.
Helemaal niks vernieuwends gezien.
Skrei die bij de Lovoten vandaan komt Nederlands noemen.![]()
Flipje die alweer letterlijk de bietenbrug opging.
Een toetje in een groot wijnglas serveren. Nou, wat trendy. Dat deden we ook al in de jaren 70.
Ik ben zelf geen trendsetter.quote:Op donderdag 3 april 2014 00:09 schreef Duderinnetje het volgende:
Zuurpruim!![]()
![]()
Waar zou jij dan mee gekomen zijn?
Geen idee.quote:Op donderdag 3 april 2014 00:42 schreef sig000 het volgende:
Vandaag gaat er eindelijk weer eens 1 naar huis toch?
Gaat wel beetje traag vind ik, dat kan stuk sneller.quote:Op donderdag 3 april 2014 00:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Geen idee.
Afgelopen maandag viel Job al af.
Dan vind ik dat ze het niet eens zo verkeerd hebben gedaan.quote:Op donderdag 3 april 2014 00:41 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik ben zelf geen trendsetter.
Zou gaan voor gezond en lokaal, dat is de trend van 2014.
Geen a la carte meer.
Alleen maar tasting menu's of signature dishes serveren.
Fusion keuken. Perzisch/Frans/Japans etc.
Vette vis. (is al in)
Dus dat is de trend, want Amsterdam...quote:Op donderdag 3 april 2014 00:52 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik vind 'alleen maar tasting menu's of signature dishes' serveren nogal algemeen eigenlijk. Dat is wat je op elk uithangbord in Amsterdam ziet staan.
Vage term, ik krijg er geen beeld bij. Maar volgens Wikipedia gaat het eigenlijk gewoon om een soort tapas, begrijp ik.quote:
Net zo iets al dat Shared dining; Vroegâh noemde we dat gewoon borrelen. Bittergarnituurtje, kaasplankje, bitterballetje, schaaltje olijven, plakjes spaanse worst...quote:Op donderdag 3 april 2014 02:01 schreef Lkw het volgende:
[..]
Vage term, ik krijg er geen beeld bij. Maar volgens Wikipedia gaat het eigenlijk gewoon om een soort tapas, begrijp ik.
Overigens houd ik zelf erg van de ouderwetse a la carte. Gewoon een leuk plekje in een restaurant en lekker neuzen op de kaart. Daarna bestellen, wijntje drinken en al keuvelend met je gezelschap wachten tot het geserveerd wordt.
Tegenwoordig moet je echter vaak van alles zelf gaan halen bij een buffet, eerst een hele uitleg aanhoren of duizend keuzes maken voordat je iets op je bordje krijgt. Niks voor mij, al dat gedoe eromheen. In een restaurant wil ik gast zijn, geen doe-het-zelver of hoorcollegestudent.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |