Ja die pakjes vond ik ook erg vreemd ertussen.quote:Op woensdag 26 maart 2014 23:40 schreef golfer het volgende:
Och jeetje, wat is die Br![]()
khekke toch een vreselijke kwal. Gelukkig gaf ie gelijk toe dat ie geen kok is.
En wat mij dus opviel is dus dat er bij Le Garage veel uit pakjes wordt gekookt. Kant-en-klare eiwitten in ene schenkkarton en kant-en-klare eigeel in een schenkkarton. Geen verse eitjes.
Astrid wordt met de dag onsympathieker met haar teksten en gebaren naar haar medekandidaten en nota bene zij serveerde een gerecht dat de jury normaal gesproken terug zou hebben gestuurd. Veel te ver doorgegaarde tournedos en een compleet verkeerde saus.
Daarom des te erger dat de vrouwen toch wonnen.
Dominant type jaquote:Op woensdag 26 maart 2014 23:40 schreef golfer het volgende:
Astrid wordt met de dag onsympathieker met haar teksten en gebaren naar haar medekandidaten en nota bene zij serveerde een gerecht dat de jury normaal gesproken terug zou hebben gestuurd. Veel te ver doorgegaarde tournedos en een compleet verkeerde saus.
Daarom des te erger dat de vrouwen toch wonnen.
wat een verschrikkelijk irritant mens vind ik haar zeg. ik zou echt gillend gek worden van zo iemand.quote:Op donderdag 27 maart 2014 15:57 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dominant type jaIk geloof dat ze überhaupt niet zo goed in een groep kan samenwerken.
Ik maak mijn pastadeeg ook altijd met de hand. Sowieso vind ik deeg maken fijner met de hand, dan met mijn KitchenAid.quote:Op donderdag 27 maart 2014 20:45 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik vraag me af waarom ze niet de kitchenaids gebruiken voor t deeg? Scheelt veel tijd, zou dat niet mogen?
Dat is waar dat denk ik ook, vond het opvallend had het al eerder gezien. Ze zullen allemaal wel liever met de hand werken.quote:Op donderdag 27 maart 2014 21:16 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik maak mijn pastadeeg ook altijd met de hand. Sowieso vind ik deeg maken fijner met de hand, dan met mijn KitchenAid.
Denk dat als het niet zou mogen, ze het wel hadden gezegd. "Want super kei spannend, lastig en zwaar. De opdracht moet zonder keukenmachine!"
Lekkere one-liner... onderbouw 'm eens?quote:Op donderdag 27 maart 2014 21:33 schreef Halcon het volgende:
Ze kunnen er geen van allen iets van eigenlijk.
Die eiwitten en eidooiers worden in het grootste deel van de restaurantkeukens gebruikt. Voornamelijk om twee redenen.quote:Op woensdag 26 maart 2014 23:40 schreef golfer het volgende:
Och jeetje, wat is die Br![]()
khekke toch een vreselijke kwal. Gelukkig gaf ie gelijk toe dat ie geen kok is.
En wat mij dus opviel is dus dat er bij Le Garage veel uit pakjes wordt gekookt. Kant-en-klare eiwitten in ene schenkkarton en kant-en-klare eigeel in een schenkkarton. Geen verse eitjes.
Astrid wordt met de dag onsympathieker met haar teksten en gebaren naar haar medekandidaten en nota bene zij serveerde een gerecht dat de jury normaal gesproken terug zou hebben gestuurd. Veel te ver doorgegaarde tournedos en een compleet verkeerde saus.
Daarom des te erger dat de vrouwen toch wonnen.
Ik vind David ook tof. En maakt echt een ontwikkeling door inderdaad.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 00:47 schreef golfer het volgende:
Laatste uitzending bekeken en terecht dat die vieze zwetende jongen er eindelijk uit ligt.
David wordt steeds leuker en vooral beter.
Heb het eten niet kunnen proeven, maar als je ziet hoe ze af en toe falen en hoe slecht sommige dingen zijn volgens de jury...quote:Op donderdag 27 maart 2014 22:12 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Lekkere one-liner... onderbouw 'm eens?
En eindelijk die vieze Roel eruit...hij was best sympathiek enzo, maar vond hem zo vies zweterig. Net als David eigenlijk met dat vieze haar, en Saskia
Ik begrijp ook niet dat daar niets van werd gezegd. Ik heb ooit als bijbaantje bij McDonalds gewerkt, daar mocht ik echt niet met loshangend haar rondlopen hoor. Altijd in een knotje en dan ook nog zo'n stom petje op. Lijkt me toch dat hier in de betere restaurants helemaal op gelet wordt.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 07:16 schreef Halcon het volgende:
Die zweetnek was vies ja, maar ook dat mens met dat vlooienhaar zag er niet fris uit.
Inktvisinkt door de pasta mengen om zwarte pasta te maken en verder chorizo gewoon lekker krokant uitbakken.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 18:05 schreef NickZorz het volgende:
Ik zou graag et recept van die zwarte spaghetti met chorizo krokant willen hebben. Iemand een idee?
En de parmesancrème? Recept was toch wel iets meer dan zwarte pasta met worst?quote:Op vrijdag 28 maart 2014 18:37 schreef golfer het volgende:
[..]
Inktvisinkt door de pasta mengen om zwarte pasta te maken en verder chorizo gewoon lekker krokant uitbakken.
Zelfs daar mag het al niet en als de daar voortdurend vergeet de grillplaat aan te zetten, kun je ook inpakken.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 09:09 schreef PurePoisonPerfume het volgende:
[..]
Ik begrijp ook niet dat daar niets van werd gezegd. Ik heb ooit als bijbaantje bij McDonalds gewerkt, daar mocht ik echt niet met loshangend haar rondlopen hoor. Altijd in een knotje en dan ook nog zo'n stom petje op. Lijkt me toch dat hier in de betere restaurants helemaal op gelet wordt.
Hoeft niet mee. Hij ligt er uit.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 22:52 schreef Mint_Clansell het volgende:
Verbaast me dat het zweet van Roel niet op het eten druppelt. Lekker zout, smakelijk!
En doe een zweetband om je hoofd, Roel.
Ik zag Bart van z'n risotto proeven en met dezelfde lepel verder roeren. Ook niet echt fijn. In bijvoorbeeld de Amerikaanse versie is de jury veel feller op dit soort dingen. En terecht.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 22:52 schreef Mint_Clansell het volgende:
Verbaast me dat het zweet van Roel niet op het eten druppelt. Lekker zout, smakelijk!
En doe een zweetband om je hoofd, Roel.
Die mensen zijn zo irritant, op van zichzelf en slecht in de keuken, dat het leuk is om naar te kijken.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 22:49 schreef Lkw het volgende:
Ik vind het naarmate ik het vaker zie best een leuk programma. Wel irriteer ik me mateloos aan al die totaal onnodige Engelse uitroepjes van iedereen steeds. Misschien denken ze dat dat hoort op tv of zo (teveel Amerikaanse pulp gekeken?).
Astrid vind ik trouwens een naar, bazig wijf, ik zou snel enorme ruzie met haar krijgen. David, Celine of Bart lijken me daarentegen wel sympathiek.
Ja zat inderdaad nog wel wat meer bij, maar de hoofd bestandsdelen hebben we al haha.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 20:29 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
En de parmesancrème? Recept was toch wel iets meer dan zwarte pasta met worst?
Heb niet goed opgelet,maar ben ook wel erg nieuwsgierig.
Nou bravo. Pasta met inktvis en worst uitbakken.quote:Op zaterdag 29 maart 2014 00:35 schreef NickZorz het volgende:
[..]
Ja zat inderdaad nog wel wat meer bij, maar de hoofd bestandsdelen hebben we al haha.
Hij heeft ook zo'n groot voorhoofd. Past veel zweet op.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 07:16 schreef Halcon het volgende:
Die zweetnek was vies ja, maar ook dat mens met dat vlooienhaar zag er niet fris uit.
Hij lijkt een beetje op die buurman van Flodder.quote:Op maandag 31 maart 2014 12:10 schreef jbeumers het volgende:
[..]
Hij heeft ook zo'n groot voorhoofd. Past veel zweet op.
quote:Op maandag 31 maart 2014 13:39 schreef Mint_Clansell het volgende:
Maar die buurman uit Flodder was tenminste nog een baas die Kees aan zijn lans had geregen.
En wie is eruit?quote:Op maandag 31 maart 2014 21:59 schreef golfer het volgende:
Maar het was dus ook nog een eliminatie en dit keer was ik het helemaal eens met degene die moest vertrekken.
Voor degenen die het nog moeten bekijken even in een spoiler:quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
Ik volg het ook een beetje en hij heeft 7 levens.quote:Op dinsdag 1 april 2014 23:25 schreef golfer het volgende:
Ons Flipje nam een juiste beslissing door die mislukte aardappel niet te serveren. Klasse om de rest wel goed te serveren.
Zuurpruim!quote:Op woensdag 2 april 2014 23:32 schreef golfer het volgende:
Trends zetten.
Shared dining.![]()
80% groente 20% vlees. Nederlands duurzaam.
Helemaal niks vernieuwends gezien.
Skrei die bij de Lovoten vandaan komt Nederlands noemen.![]()
Flipje die alweer letterlijk de bietenbrug opging.
Een toetje in een groot wijnglas serveren. Nou, wat trendy. Dat deden we ook al in de jaren 70.
Ik ben zelf geen trendsetter.quote:Op donderdag 3 april 2014 00:09 schreef Duderinnetje het volgende:
Zuurpruim!![]()
![]()
Waar zou jij dan mee gekomen zijn?
Geen idee.quote:Op donderdag 3 april 2014 00:42 schreef sig000 het volgende:
Vandaag gaat er eindelijk weer eens 1 naar huis toch?
Gaat wel beetje traag vind ik, dat kan stuk sneller.quote:Op donderdag 3 april 2014 00:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Geen idee.
Afgelopen maandag viel Job al af.
Dan vind ik dat ze het niet eens zo verkeerd hebben gedaan.quote:Op donderdag 3 april 2014 00:41 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik ben zelf geen trendsetter.
Zou gaan voor gezond en lokaal, dat is de trend van 2014.
Geen a la carte meer.
Alleen maar tasting menu's of signature dishes serveren.
Fusion keuken. Perzisch/Frans/Japans etc.
Vette vis. (is al in)
Dus dat is de trend, want Amsterdam...quote:Op donderdag 3 april 2014 00:52 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik vind 'alleen maar tasting menu's of signature dishes' serveren nogal algemeen eigenlijk. Dat is wat je op elk uithangbord in Amsterdam ziet staan.
Vage term, ik krijg er geen beeld bij. Maar volgens Wikipedia gaat het eigenlijk gewoon om een soort tapas, begrijp ik.quote:
Net zo iets al dat Shared dining; Vroegâh noemde we dat gewoon borrelen. Bittergarnituurtje, kaasplankje, bitterballetje, schaaltje olijven, plakjes spaanse worst...quote:Op donderdag 3 april 2014 02:01 schreef Lkw het volgende:
[..]
Vage term, ik krijg er geen beeld bij. Maar volgens Wikipedia gaat het eigenlijk gewoon om een soort tapas, begrijp ik.
Overigens houd ik zelf erg van de ouderwetse a la carte. Gewoon een leuk plekje in een restaurant en lekker neuzen op de kaart. Daarna bestellen, wijntje drinken en al keuvelend met je gezelschap wachten tot het geserveerd wordt.
Tegenwoordig moet je echter vaak van alles zelf gaan halen bij een buffet, eerst een hele uitleg aanhoren of duizend keuzes maken voordat je iets op je bordje krijgt. Niks voor mij, al dat gedoe eromheen. In een restaurant wil ik gast zijn, geen doe-het-zelver of hoorcollegestudent.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |