abonnement bol.com Unibet Coolblue
  † In Memoriam † woensdag 16 oktober 2013 @ 13:07:16 #1
91830 MaximusTG
pi_132223227
Hier alweer deel 4 van het grote kookboekentopic.

Heb je een nieuw kookboek gekocht? Twijfel je welk boek je zou kopen? Komt er een nieuw kookboek uit? Laat het ons weten!

CUL / Het grote Kookboeken-topic
CUL / Het grote kookboekentopic deel 2
CUL / Het grote kookboekentopic deel 3

Laatste paar aankopen uit het vorige topic:

marcb1974:



..-._---_-.-:



--H-I-M--:



Gripper:



bloempje-moi:



cookiebook:



[ Bericht 27% gewijzigd door MaximusTG op 16-10-2013 13:12:36 ]
  woensdag 16 oktober 2013 @ 13:08:43 #2
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_132223279
Die kip heb ik en vind 'm nogal tegen vallen. Uiteindelijk kookte ik er bijna niks uit.
  † In Memoriam † woensdag 16 oktober 2013 @ 13:14:27 #3
91830 MaximusTG
pi_132223462
OP aangepast; Dit kookboek bedoelt RobinOok:

Kip, John Torode
pi_132470479
Ik krijg zojuist van een Engels sprekend persoon de vraag of er een boek is wat net zoals het boek van Cees Holtkamp de meer "Nederlandse" patisserie bespreekt. Maar dan in het Engels? Ik heb al lopen zoeken maar kan zo niets vinden. Heeft een van jullie toevallig een idee?
pi_132479475
Ik krijg binnenkort een ijsmachine en zag vandaag wat receptenboekjes over ijs. Maar als die recepten gebaseerd zijn op ijs zonder ijsmachine, kan je datzelfde recept gewoon in een ijsmachine maken of zit er verschil tussen? Tips voor ijs-boeken zijn ook zeer welkom!
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_132494674
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2013 16:52 schreef _Liek het volgende:
Ik krijg binnenkort een ijsmachine en zag vandaag wat receptenboekjes over ijs. Maar als die recepten gebaseerd zijn op ijs zonder ijsmachine, kan je datzelfde recept gewoon in een ijsmachine maken of zit er verschil tussen? Tips voor ijs-boeken zijn ook zeer welkom!
Ijstijd van Kees Raat
Ijs van Carlina de Lorenzo
pi_132498464
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2013 12:51 schreef Molleman het volgende:
Ik krijg zojuist van een Engels sprekend persoon de vraag of er een boek is wat net zoals het boek van Cees Holtkamp de meer "Nederlandse" patisserie bespreekt. Maar dan in het Engels? Ik heb al lopen zoeken maar kan zo niets vinden. Heeft een van jullie toevallig een idee?
Er zijn wel een aantal goede patisserie boeken, maar dat is vooral frans/internationaal. Boeken met Nederlandse recepten ken ik niet, behalve wat van die toeristendingen. Ik denk niet dat Cees Holtkamp is vertaald naar andere talen.

Mijn laatste aanwinst is A la Mere de Famille, van Julien Merceron. Alleen nog maar de 'Macarons de Nancy' uit gemaakt, wat gewoon bitterkoekjes blijken te zijn. :D
  woensdag 23 oktober 2013 @ 23:44:18 #8
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_132499318
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2013 16:52 schreef _Liek het volgende:
Ik krijg binnenkort een ijsmachine en zag vandaag wat receptenboekjes over ijs. Maar als die recepten gebaseerd zijn op ijs zonder ijsmachine, kan je datzelfde recept gewoon in een ijsmachine maken of zit er verschil tussen? Tips voor ijs-boeken zijn ook zeer welkom!
Los secretos del helado van Angelo Corvitto. Dit boek richt zich meer op de professional, erg leerzaam.
Siesta & Fiesta!
pi_132504823
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2013 16:52 schreef _Liek het volgende:
Ik krijg binnenkort een ijsmachine en zag vandaag wat receptenboekjes over ijs. Maar als die recepten gebaseerd zijn op ijs zonder ijsmachine, kan je datzelfde recept gewoon in een ijsmachine maken of zit er verschil tussen? Tips voor ijs-boeken zijn ook zeer welkom!
Wat ik zelf een erg leuk boek vind is The Perfect Scoop van David Lebovitz (een Amerikaanse patisseriechef die jarenlang bij Chez Panisse werkte maar in Parijs is gaan wonen en sindsdien een heel tof blog heeft)

Bol: http://www.bol.com/nl/p/the-perfect-scoop/1001004011033137/
Amazon: http://www.amazon.com/The-Perfect-Scoop-Granitas-Accompaniments/dp/158008219X

Het boek is gericht op de thuis-ijsmaker en er staat ontzettend veel nuttige, bruikbare uitleg in over de samenstelling van ijs, de voor- en nadelen van bepaalde ingrediėnten en technieken en gebruikte materialen. De recepten (voor roomijs, sorbetijs en granitas) zijn simpel, maar heel erg goed! En er zitten, naast de basics ook flink wat originele smaken bij.
Leuk geschreven ook, met nogal wat anekdotes. :)
Aanrader dus! :Y

[ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 24-10-2013 09:37:49 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_132505307
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 09:27 schreef minilot het volgende:

[..]

Wat ik zelf een erg leuk boek vind is The Perfect Scoop van David Lebovitz (een Amerikaanse patisseriechef die jarenlang bij Chez Panisse werkte maar in Parijs is gaan wonen en sindsdien een heel tof blog heeft)

Bol: http://www.bol.com/nl/p/the-perfect-scoop/1001004011033137/
Amazon: http://www.amazon.com/The-Perfect-Scoop-Granitas-Accompaniments/dp/158008219X

Het boek is gericht op de thuis-ijsmaker en er staat ontzettend veel nuttige, bruikbare uitleg in over de samenstelling van ijs, de voor- en nadelen van bepaalde ingrediėnten en technieken en gebruikte materialen. De recepten (voor roomijs, sorbetijs en granitas) zijn simpel, maar heel erg goed! En er zitten, naast de basics ook flink wat originele smaken bij.
Leuk geschreven ook, met nogal wat anekdotes. :)
Aanrader dus! :Y
Tof boek :9 Tiramiu-ijs :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_132505523
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 09:27 schreef minilot het volgende:

[..]

Wat ik zelf een erg leuk boek vind is The Perfect Scoop van David Lebovitz (een Amerikaanse patisseriechef die jarenlang bij Chez Panisse werkte maar in Parijs is gaan wonen en sindsdien een heel tof blog heeft)

Bol: http://www.bol.com/nl/p/the-perfect-scoop/1001004011033137/
Amazon: http://www.amazon.com/The-Perfect-Scoop-Granitas-Accompaniments/dp/158008219X

Het boek is gericht op de thuis-ijsmaker en er staat ontzettend veel nuttige, bruikbare uitleg in over de samenstelling van ijs, de voor- en nadelen van bepaalde ingrediėnten en technieken en gebruikte materialen. De recepten (voor roomijs, sorbetijs en granitas) zijn simpel, maar heel erg goed! En er zitten, naast de basics ook flink wat originele smaken bij.
Leuk geschreven ook, met nogal wat anekdotes. :)
Aanrader dus! :Y
Oh deze klinkt goed! Dank je! Zn blog ziet er ook goed uit :)
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_132505825
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2013 23:24 schreef Fixers het volgende:

[..]

Er zijn wel een aantal goede patisserie boeken, maar dat is vooral frans/internationaal. Boeken met Nederlandse recepten ken ik niet, behalve wat van die toeristendingen. Ik denk niet dat Cees Holtkamp is vertaald naar andere talen.

Mijn laatste aanwinst is A la Mere de Famille, van Julien Merceron. Alleen nog maar de 'Macarons de Nancy' uit gemaakt, wat gewoon bitterkoekjes blijken te zijn. :D
Daar was ik inderdaad al bang voor. Ik weet dat veel van de recepten vanuit de Franse patisserie komen. Maar jammer dat de echt Nederlandse boeken niet in het Engels beschikbaar zijn.
pi_132507660
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 10:01 schreef _Liek het volgende:

[..]

Oh deze klinkt goed! Dank je! Zn blog ziet er ook goed uit :)
Er staan ook toffe (wel andere) ijsrecepten op David's blog:
http://www.davidlebovitz.com/category/recipes/ice-creams-and-sorbets/

Ik kan persoonlijk de Salted Butter Caramel en de Avocado Coconut aanraden :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_132510703
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2013 12:51 schreef Molleman het volgende:
Ik krijg zojuist van een Engels sprekend persoon de vraag of er een boek is wat net zoals het boek van Cees Holtkamp de meer "Nederlandse" patisserie bespreekt. Maar dan in het Engels? Ik heb al lopen zoeken maar kan zo niets vinden. Heeft een van jullie toevallig een idee?
In het Nederlands bakboek van Gaitri Pagrach-Chandra staan veel recepten van typisch Nederlandse koekjes/gebak, maar ik denk dat het niet in het Engels vertaald is. Als het puut om de recepten gaat moet je met googletranslate ook een heel eind kunnen komen.
pi_132510843
quote:
0s.gif Op woensdag 23 oktober 2013 12:51 schreef Molleman het volgende:
Ik krijg zojuist van een Engels sprekend persoon de vraag of er een boek is wat net zoals het boek van Cees Holtkamp de meer "Nederlandse" patisserie bespreekt. Maar dan in het Engels? Ik heb al lopen zoeken maar kan zo niets vinden. Heeft een van jullie toevallig een idee?
Ik keek nog even wat verder en zag dat dezelfde schrijfster eerder een boek heeft schreven met de titel "Windmills in my oven", die ken ik niet maar als ik de omschrijving bekijk zou het misschien wel kunnen zijn wat je zoekt.
pi_132512195
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2013 13:26 schreef -banaan2- het volgende:

[..]

Ik keek nog even wat verder en zag dat dezelfde schrijfster eerder een boek heeft schreven met de titel "Windmills in my oven", die ken ik niet maar als ik de omschrijving bekijk zou het misschien wel kunnen zijn wat je zoekt.
Ja inderdaad, helemaal geweldig :) Alleen balen dat deze zo goed als nergens meer aan te komen is. Het wordt tijd voor een herdruk.

Bedankt voor het uitzoeken!
pi_132512740
@minilot Klinkt heerlijk! Ik heb een simpel boekje gekocht waarin ook Rocky Road ijs staat :Y

@Molleman Ik kwam op internet nog Dutch Baking and Pastry door H. Menkveld tegen. Helaas ook uit de jaren '80 en niet meer in de boekenwinkels te vinden..
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_132642452
Kookboeken, er zijn er zoveel die ik nog wil.... maar ik mag nog wat uitkiezen van Sinterklaas en nu twijfel ik;

Plenty (ik ben geen vegetariėr)
De banketbakker (al lijkt mij Koekje ook heel leuk)
Matt Preston (ik ben dol op masterchef australie)

Wat zal ik kiezen?
pi_132644785
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2013 00:02 schreef AnnaNiem het volgende:
Kookboeken, er zijn er zoveel die ik nog wil.... maar ik mag nog wat uitkiezen van Sinterklaas en nu twijfel ik;

Plenty (ik ben geen vegetariėr)
De banketbakker (al lijkt mij Koekje ook heel leuk)
Matt Preston (ik ben dol op masterchef australie)

Wat zal ik kiezen?
Plenty! Heerlijke bijzondere gerechten en de bonus is evt dat je er wat minder vlees door gaat eten, win-win! (Ben zelf 'flexitarier' zoals dat hoort te heten tegenwoordig)

Ottolenghi O+

Matt preston kookt ook met blikken champignonsoep enzo en dat vind ik toch wat minder aantrekkelijk

Banketbakker heb ik ook veel goeds over geboord
pi_132644806
Plenty! :Y
Ottolenghirecepten zijn geweldig goed & origineel én vrijwel alles dat in Plenty staat smaakt ook uitstekend met een stuk vlees of een vis ernaast. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_132645468
quote:
1s.gif Op maandag 28 oktober 2013 08:12 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]


Matt preston kookt ook met blikken champignonsoep enzo en dat vind ik toch wat minder aantrekkelijk


Brrr... die valt af. Dat soort recepten kan ik ook in de Allerhande vinden.
pi_132652095
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2013 08:13 schreef minilot het volgende:
Plenty! :Y
Ottolenghirecepten zijn geweldig goed & origineel én vrijwel alles dat in Plenty staat smaakt ook uitstekend met een stuk vlees of een vis ernaast. :)
Plenty is leuk :Y Heb bij vrienden wat gerechten geproefd. En voor de liefhebber kwam ik deze tegen:

http://natriumarm.eu/winn(...)e-ottolenghi-plenty/
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_132652156
quote:
1s.gif Op maandag 28 oktober 2013 09:06 schreef AnnaNiem het volgende:

[..]

Brrr... die valt af. Dat soort recepten kan ik ook in de Allerhande vinden.
Koop Plenty! O+ Sluit je aan bij de almaar groeiende Ottolenghi-fanbase! O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_132653038
quote:
0s.gif Op maandag 28 oktober 2013 12:59 schreef minilot het volgende:

[..]

Koop Plenty! O+ Sluit je aan bij de almaar groeiende Ottolenghi-fanbase! O+
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_132653081
quote:
14s.gif Op maandag 28 oktober 2013 13:28 schreef roos85 het volgende:

[..]

:Y Vanavond weer de spinazie pizza met za'atar en sumak. :9
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')