Geen flauw idee, ik las dat vooral zeebaarsen en snappers slachtoffer worden van dat ettertje. Iemand met meer verstand van vissen in de buurt?quote:Op vrijdag 18 oktober 2013 11:17 schreef WoordenShuffelaar het volgende:
[..]
Wat is dat beest waar het in zit?
quote:Op vrijdag 18 oktober 2013 11:17 schreef raptorix het volgende:
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)erentuin-blaft.dhtml
quote:De voortplanting van zeepaardjes is opmerkelijk; het mannetje ontwikkelt namelijk de eitjes in een soort buidel op de buik. Voor de paring wordt een uitgebreide paringsdans gemaakt waarbij ook de kleuren vaak veranderen. Het vrouwtje brengt tijdens de paring, waarbij de staarten van een koppel verstrengeld zijn, de eicellen in de buidel, waarna het mannetje ze bevrucht met zijn zaad. Het mannetje raakt als het ware zwanger van het vrouwtje, en beschermt de embryo's in de buik tot deze zelfstandig kunnen leven waarna ze uit de buidel komen en een eigen leven leiden. Bron
quote:Op vrijdag 18 oktober 2013 14:21 schreef HetKlusKonijn het volgende:
Geweldig topic!![]()
Grappig hoe 'rare dieren' altijd òf enorme engerds, òf überschattig zijn.
Die chameleon. Kameleon.. zeepaardjes...
Thxquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.En altijd het laatste woord.
De Goblin shark in actie, kijk en huiver als hij bijt.quote:Op vrijdag 18 oktober 2013 13:19 schreef BlauweTijger het volgende:
Hier nog wat rare beesten! Bron: http://www.boredpanda.com/unusual-animals/
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Goblin shark!
[ afbeelding ]
WHAAAAATTquote:Op vrijdag 18 oktober 2013 18:09 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
[..]
De Goblin shark in actie, kijk en huiver als hij bijt.
Alien anyone
quote:Wetenschappers hebben twee nieuwe wormen ontdekt die zich op de ijskoude zeebodem bij Antarctica tegoed doen aan walviskarkassen.
Wanneer een walvis het loodje legt in de ijskoude wateren van Antarctica vormt zijn karkas het decor van een waar vreetfestijn van wormen. De typische roze aanslag die het gevolg is, is te wijten aan twee nieuw ontdekte wormensoorten: Osedax antarcticus en Osedax deceptionensis (Osedax is Latijn voor ‘bottenverdelger’).
Dat ontdekten Adrian Glover van het National History Museum in Londen en collega’s. Zij deponeerden het skelet van een gestrande walvis, samen met houten planken, op de zeebodem op twee plekken (op 568 en 650 meter diepte) ten westen van het Antarctisch schiereiland. Na een jaar bekeken de onderzoekers het resultaat, dat zij beschreven in Proceedings of the Royal Society B.
Geen scheepswormen?
Op de half vergane botten van de walvis bleek het te wemelen van de wriemelende Osedax-wormen. Op één walvisrib zaten zelfs 202 van de beestjes op 100 vierkante centimeter. Dit in tegenstelling tot de houten planken, die er nog relatief gaaf uitzagen. Dat is verrassend, want hout wordt in zeewater normaal gesproken al gauw aangevreten door houtborende wormen, ook wel scheepswormen genoemd.
Het complete gebrek aan deze scheepswormen in ijskoud water kan erop duiden dat houten schepen als het beroemde Britse schip Endurance, dat zonk in 1915 na te zijn geraakt en verpletterd door ijs, misschien wel in goede staat nog ergens op de zeebodem bij Antarctica ligt, wachtend op ontdekking.
Als ze dit nou in de kroeg doen maar nee hoor.quote:Op zaterdag 19 oktober 2013 18:11 schreef Karina het volgende:
Met hun vrolijk gekleurde anus zouden de vrouwtjes signalen afgeven over hun bereidheid tot seks en hints over de plek van hun geslachtsingang.
Witte onderbroek aandoen en blacklightquote:Op maandag 21 oktober 2013 00:04 schreef Specularium het volgende:
[..]
Als ze dit nou in de kroeg doen maar nee hoor.
Hij kijkt een beetje zo van, help nou es met dat rare ding van m'n kop te halen in plaats van zo te blijven staren.quote:Op maandag 21 oktober 2013 02:10 schreef Nemephis het volgende:
Nog geen platypus? Dat is ook een vreemde vogel, temeer daar het helegaar geen vogel is!![]()
![]()
[ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |