Hoe gaat dat, is dat te combineren stage+thesis+werk en een kindje? Ik doe op het moment ook mijn thesis en straks een stage, maar er komt wel veel op je af in zo'n leerperiode vind ik.quote:Op zondag 22 september 2013 16:24 schreef Olf het volgende:
Ik ben 24, afrondende fase van mijn master. Loop op dit moment 3 dagen stage, werk 1 dag, en daarnaast nog bezig mn thesis te voltooien. Vriend werkt 4 dagen.
Ons uiteindelijke plan is dat ik 'later' 4 dagen ga werken en vriend 3, maar het ligt natuurlijk wel aan welke banen we hebben of dat mogelijk is. Zolang ik nog studeer of straks nog op zoek moet naar een baan in mijn sector, blijft vriend gewoon die 4 dagen werken.
Helemaal niet werken is voor mij eigenlijk geen optie, ik zou sowieso wel 3 dagen willen werken denk ik.
Opvang heb ik niets op tegen, ook niet bij babies, maar eigenlijk vind ik de 3 dagen dat dochter nu gaat, wel echt de max. Het liefst zou ik op 2 opvangdagen zitten. Dat zou bij ons bovengenoemde plan wel lukken, als dat ooit praktijk wordt.
Scriptie heb ik gelukkig een groot deel gedaan voordat stage begon. Dan was baby 2 dagen op opvang en was ik gewoon thuis of in de UB aan het studeren. Fijn om iig twee dagen daar helemaal aan te kunnen besteden. Nu is het wel heeeel druk. Werk, stage en baby gaan prima samen, maar die scriptie erbij is net iets te veel. Dat moet dan echt op mijn vrije dag tijdens haar slaapjes, of 's avonds laat, maar dan zit ik er ook niet echt op te wachten.quote:Op zondag 22 september 2013 16:31 schreef Milchat het volgende:
[..]
Hoe gaat dat, is dat te combineren stage+thesis+werk en een kindje? Ik doe op het moment ook mijn thesis en straks een stage, maar er komt wel veel op je af in zo'n leerperiode vind ik.
Okay dat klinkt wel goedquote:Op zondag 22 september 2013 16:36 schreef GotC het volgende:
Mijn vriend en ik werken beiden fulltime (40 uur), maar na m'n verlof gaat dat veranderen.
Ik ga 3 dagen werken (contract naar 32 uur + 8 uur ouderschapsverlof), vriend neemt 1 dag ouderschapsverlof op. Onze ouders gaan een dag oppassen, hierdoor is opvang in principe niet nodig.
Ik vraag me alleen af waarom je in de OP specifiek vraagt naar hoogopgeleiden?
Wat ik zelf ook merk, is dat ik als kind ook wel een beetje trots was dat mijn moeder ook werkte (als arts) en dat ik dat vertelde tegen andere kinderen. Wat dat betreft heb ik zelf ook een bepaalde drive om later toch ook mijn eigen ding te blijven doen. En inderdaad, kinderopvang heeft denk ik vooral positieve kanten voor een kind.quote:Op zondag 22 september 2013 16:33 schreef Stormqueen het volgende:
Ik zou fulltime thuis denk ik niet gelukkig worden, los van het feit dat we dat niet kunnen betalen. Nu werk ik vijf dagen en mijn man 4 (4x9) en ik ga, als we een kind zouden krijgen, vier dagen werken. Mijn moeder wil koste wat kost oppassendus dan wordt het twee dagen kdv, 1 dag bij oma.
Ondanks het feit dat zowel mijn moeder als die van mijn man thuismoeders waren zijn we erg pro kinderopvang. Ik denk dat kinderen er veel van leren en beter voor zichzelf kunnen opkomen.
Krijg je steun van medestudenten of juist veel onbegrip in reacties? Ik merk dat de meesten het toch ook wel heel vreemd vinden dat ik getrouwd ben, laat staan als je al een kindje hebt!quote:Op zondag 22 september 2013 16:35 schreef Olf het volgende:
[..]
Scriptie heb ik gelukkig een groot deel gedaan voordat stage begon. Dan was baby 2 dagen op opvang en was ik gewoon thuis of in de UB aan het studeren. Fijn om iig twee dagen daar helemaal aan te kunnen besteden. Nu is het wel heeeel druk. Werk, stage en baby gaan prima samen, maar die scriptie erbij is net iets te veel. Dat moet dan echt op mijn vrije dag tijdens haar slaapjes, of 's avonds laat, maar dan zit ik er ook niet echt op te wachten.
Maar vind het niet per definitie iets om af te raden, denk dat baby krijgen in de begindagen van je 'carriere' ook heel zwaar is, als je net met je 'echte' baan begonnen bent en daar stappen probeert te maken. Alleen financieel is studeren natuurlijk een beetje jammer.
Ah, ben ik ook eigenlijk wel benieuwd naar! Wellicht is er ook een verandering hierin, omdat er niet (direct) een baan kan worden gevonden in de gewenste sector?quote:Op zondag 22 september 2013 16:40 schreef Milchat het volgende:
[..]
Okay dat klinkt wel goedzelf zou ik ook zeker willen blijven werken als er ooit kinderen komen.
Hoogopgeleide vrouwen beginnen gemiddeld later aan kinderen en zijn eerst bezig met carrière, ik was benieuwd of er uitzonderingen zijn hier onder hoogopgeleide vrouwen, of misschien ook thuisblijfmoeders onder hen. Maar het was slechts één van mijn vragen natuurlijk
Nou idd! Ik zou het (denk ik..want tsja, hormonenquote:Op zondag 22 september 2013 16:44 schreef Stormqueen het volgende:
Het is tegenwoordig vooral een luxe als je fulltime thuis kán blijven, denk ik. De enige thuisblijvers die ik tegenwoordig ken zijn dat wegens medische redenen
En die hebben de balen ook, want omdat bijna alle andere moeders wél werken wordt je wereld enorm klein. Ik zou het iig niet vrijwillig zoeken, tenzij ik er vier tegelijk krijg en werken niet meer rendabel is
Ik vind het juist een stuk minder zwaar als ik werk.quote:Op zondag 22 september 2013 18:44 schreef TimeJumper het volgende:
Ik snap niet hoe moeders dat doen die 2 of 3 kinderen hebben Ik vond het al met 1 een heel geregel en gehaast op werkdagen.
Ik heb juist bewust niet gekozen voor oppassende opa en oma voor mij is dat juist iets wat je niet moet doen. Ik vind een kinderopvang een slimmere keus zowel voor kind als voor ouders en opa en oma.quote:Op zondag 22 september 2013 18:56 schreef Milchat het volgende:
Overigens wil ik hier later wel oppassende opa's en oma's hoor, mijn eigen opa en oma pasten vroeger veel op ons en dat is enorm waardevol gebleken voor later. Ik heb echt een goede band met die opa en oma en heb ze nooit echt als opvoeders gezien.
Hangt ook van je omgeving af. in het kleine dorp waar ik nu woon zie ik echt heel erg veel thuisblijfmoeders in de stad waar ik hiervoor woonde was het heel zeldzaam.quote:Op zondag 22 september 2013 16:44 schreef Stormqueen het volgende:
Het is tegenwoordig vooral een luxe als je fulltime thuis kán blijven, denk ik. De enige thuisblijvers die ik tegenwoordig ken zijn dat wegens medische redenen
En die hebben de balen ook, want omdat bijna alle andere moeders wél werken wordt je wereld enorm klein. Ik zou het iig niet vrijwillig zoeken, tenzij ik er vier tegelijk krijg en werken niet meer rendabel is
die zijn er wel hoorquote:Op zondag 22 september 2013 16:40 schreef Milchat het volgende:
[..]
Okay dat klinkt wel goedzelf zou ik ook zeker willen blijven werken als er ooit kinderen komen.
Hoogopgeleide vrouwen beginnen gemiddeld later aan kinderen en zijn eerst bezig met carrière, ik was benieuwd of er uitzonderingen zijn hier onder hoogopgeleide vrouwen, of misschien ook thuisblijfmoeders onder hen. Maar het was slechts één van mijn vragen natuurlijk
Daar is neem ik aan ook wel een bepaalde minimumleeftijd aan verbondenquote:Op maandag 23 september 2013 10:18 schreef simmu het volgende:
er bestaan ook peuterspeelzalen he dames
Ja, dat klopt. Maar dat verandert toch niets aan mijn mening dat ik het kinderdagverblijf geen noodzakelijk kwaad vind? Ik zeg natuurlijk niet dat ik ga werken _omdat_ mijn kind dan naar het kinderdagverblijf kan.quote:Op maandag 23 september 2013 10:18 schreef simmu het volgende:
er bestaan ook peuterspeelzalen he dames
wat heeft dat er mee te maken? een aantal komt met het argument "goed als voorbereiding op basisschool en sociale ontwikkeling" en ik zeg alleen maar dat er ook nog zoiets bestaat als peuterspeelzaal. het is een mededeling dat het bestaat. geen argument voor of tegen wat dan ookquote:Op maandag 23 september 2013 10:44 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
Ja, dat klopt. Maar dat verandert toch niets aan mijn mening dat ik het kinderdagverblijf geen noodzakelijk kwaad vind? Ik zeg natuurlijk niet dat ik ga werken _omdat_ mijn kind dan naar het kinderdagverblijf kan.
Dat is denk ik ook het punt wat Simmu probeert te maken. Peuterspeelzalen kunnen je kind ook wat voorbereiden op naar school gaan, omgaan met vreemden, delen, wachten op je beurt etc.quote:Op maandag 23 september 2013 10:57 schreef Clubsoda het volgende:
Als ik niet had gewerkt had ik dat een een waardevolle aanvulling gevonden op de opvoeding. Maar ik werk nou eenmaal wel.
Mag ik hopen dat je daarna de zorg of het onderwijs in wil, anders wordt het hard sparen voor een tweede opleiding ter opfrissingquote:Op maandag 23 september 2013 19:41 schreef Miss_Isis het volgende:
Ik (Msc., 26 toen dochtertje geboren werd) ben fulltime thuis bij haar. Mijn man (ing.) werkt 4x9 en nog één dag 4 uur thuis. Ik vind het een fijn idee dat ik mijn dochtertje het eerste jaar zo veel mogelijk bij me kan houden, en ik geloof dat een kdv ook geen toegevoegde waarde heeft voor een baby. Ze is nu bijna 6 maand oud en het plan is dat ik de eerste paar jaar thuis blijf, totdat ons jongste kind op de basisschool zal zitten. Tenzij we door financiële redenen gedwongen worden om het plan om te gooien natuurlijk. Ik zie het als een groot geluk dat ik vooralsnog thuis kan blijven, het zorgt voor minder stress in ons leven (geen ochtend- en avondspits bv) en ik denk dat het een goede stabiele basis biedt aan een jong kind. En voor de sociale vaardigheden kan ze t.z.t. naar de peuterspeelzaal.
Omdat ik wel nog af en toe iets anders wil doen dan alleen maar 24/7 moederen en zorgen wil ik begin volgend jaar een cursus gaan volgen en ben ik van plan om als mijn dochtertje nog wat ouder is vrijwilligerswerk te gaan doen een paar uur per week. Opa of oma willen dan die paar uur wel oppassen. En voordat ik over een aantal jaar de arbeidsmarkt op zal gaan wil ik graag nog een extra WO of HBO opleiding doen om mijn kennis wat op te frissen en hopelijk wat sneller werk te vinden
Ja, dat is dus nog een klein ontwikkelpuntje in het planquote:Op maandag 23 september 2013 19:47 schreef Olf het volgende:
[..]
Mag ik hopen dat je daarna de zorg of het onderwijs in wil, anders wordt het hard sparen voor een tweede opleiding ter opfrissingof je man verdient natuurlijk heel veel.
Haha ik duim met je mee dat de regel wordt aangepast, ook voor mezelfquote:Op maandag 23 september 2013 19:50 schreef Miss_Isis het volgende:
[..]
Ja, dat is dus nog een klein ontwikkelpuntje in het plan
Al spreekt het onderwijs me op zich wel aan, dus wie weet waar ik ga belanden
in de zorg liggen de banen ook niet meer voor het oprapen inmiddels. Veel afgestuurde verpleegkundigen komen tegenwoordig al zeer moeilijk aan de bak. En er wordt bezuinigd, waardoor er geen leerlingen meer intern worden opgeleidt in veel ziekenhuizen... Denk dat er pas weer krapte komt als de 50 + populatie met pensioen gaat.quote:Op maandag 23 september 2013 19:47 schreef Olf het volgende:
[..]
Mag ik hopen dat je daarna de zorg of het onderwijs in wil, anders wordt het hard sparen voor een tweede opleiding ter opfrissingof je man verdient natuurlijk heel veel.
Gaat ook niet per se om werkgelegenheid (al is dat ook belangrijk voor jezelf natuurlijk), maar een tweede studie wordt niet meer voor wettelijk collegegeld mogelijk maar instellingscollegegeld. Als je dus al een master hebt en je wil een andere bachelor of master doen ben je per jaar toch wel rond de 12.000 tot 15.000 euro kwijt.quote:Op maandag 23 september 2013 21:02 schreef Beessie-Jen het volgende:
[..]
in de zorg liggen de banen ook niet meer voor het oprapen inmiddels. Veel afgestuurde verpleegkundigen komen tegenwoordig al zeer moeilijk aan de bak. En er wordt bezuinigd, waardoor er geen leerlingen meer intern worden opgeleidt in veel ziekenhuizen... Denk dat er pas weer krapte komt als de 50 + populatie met pensioen gaat.
je moet in de zorg over het algemeen solliciteren voor masteropleidingen en de instelling betaald dan de opleiding. En dat zijn inderdaad geen kleine bedragen...quote:Op maandag 23 september 2013 21:23 schreef Olf het volgende:
[..]
Gaat ook niet per se om werkgelegenheid (al is dat ook belangrijk voor jezelf natuurlijk), maar een tweede studie wordt niet meer voor wettelijk collegegeld mogelijk maar instellingscollegegeld. Als je dus al een master hebt en je wil een andere bachelor of master doen ben je per jaar toch wel rond de 12.000 tot 15.000 euro kwijt.
Bravo!!quote:Op maandag 23 september 2013 19:41 schreef Miss_Isis het volgende:
Ik (Msc., 26 toen dochtertje geboren werd) ben fulltime thuis bij haar. Mijn man (ing.) werkt 4x9 en nog één dag 4 uur thuis. Ik vind het een fijn idee dat ik mijn dochtertje het eerste jaar zo veel mogelijk bij me kan houden, en ik geloof dat een kdv ook geen toegevoegde waarde heeft voor een baby. Ze is nu bijna 6 maand oud en het plan is dat ik de eerste paar jaar thuis blijf, totdat ons jongste kind op de basisschool zal zitten. Tenzij we door financiële redenen gedwongen worden om het plan om te gooien natuurlijk. Ik zie het als een groot geluk dat ik vooralsnog thuis kan blijven, het zorgt voor minder stress in ons leven (geen ochtend- en avondspits bv) en ik denk dat het een goede stabiele basis biedt aan een jong kind. En voor de sociale vaardigheden kan ze t.z.t. naar de peuterspeelzaal.
het is niet altijd willen.... uit financieel oogpunt moet je soms ook beslissingen nemen.quote:Op maandag 23 september 2013 21:29 schreef Moonah het volgende:
[..]
Bravo!!![]()
Ik lees hier veel imo drogredenen om zoveel dagen KDV goed te praten.
Wij hebben 0,0 opvang hoeven regelen. Ik (WO) werk 3x9 uur overdag, mijn man (ook WO) werkt in de avonden. Ik vind het erg moeilijk om begrip op te brengen voor mensen die beiden 4 of 5 dagen willen blijven werken en hun kind(eren) veel of vaak naar een KDV brengen. Ik vraag me dan oprecht af waar de prioriteiten liggen.
Deze post zal vast voor zere tenen of blauwe schenen zorgen, maar soit.
Ik ook.quote:
Eens. Alsof er een soort algemene waarheid bestaat over wat goed is voor kinderen, en of daar niet ook een beetje speling inzit afhankelijk van de situatie en het kind.quote:Op maandag 23 september 2013 21:37 schreef Olf het volgende:
Gekke interpretatie van drogredenen. Laat dat drog maar weg
Heel fijn voor jullie dat het zo kan, maar zoveel mensen, zoveel wensen én zoveel mogelijkheden. Ik vind het jammer dat je zo veroordelend bent naar mensen die het op een andere manier dan jullie (moeten) doen.quote:Op maandag 23 september 2013 21:29 schreef Moonah het volgende:
[..]
Bravo!!![]()
Ik lees hier veel imo drogredenen om zoveel dagen KDV goed te praten.
Wij hebben 0,0 opvang hoeven regelen. Ik (WO) werk 3x9 uur overdag, mijn man (ook WO) werkt in de avonden. Ik vind het erg moeilijk om begrip op te brengen voor mensen die beiden 4 of 5 dagen willen blijven werken en hun kind(eren) veel of vaak naar een KDV brengen. Ik vraag me dan oprecht af waar de prioriteiten liggen.
Deze post zal vast voor zere tenen of blauwe schenen zorgen, maar soit.
Verdorven kinderen en inslechte ouders, wij allemaal! Ik zat ook op het kdv als kind, daarom zal ik dit wel doen.quote:Op maandag 23 september 2013 21:44 schreef Clubsoda het volgende:
[..]
Eens. Alsof er een soort algemene waarheid bestaat over wat goed is voor kinderen, en of daar niet ook een beetje speling inzit afhankelijk van de situatie en het kind.
Net als dat 'goedpraten' impliceert dat er iets inherent slecht is aan twee dagen kinderopvang in de week.
Ja, ik ook. Althans, kind heeft een vader, die ook zijn verantwoordelijkheid neemt in de opvoeding, maar ik moet wel in mijn eentje de boel draaiende houden. Ik heb de luxe niet om te stoppen met werken, ik ga namelijk niet in de bijstand omdat dat zogenaamd beter is voor mijn kind.quote:Op maandag 23 september 2013 21:44 schreef Omentielvo het volgende:
[..]
Ik ook.
Maar volgens mij ging het om mensen met partner
Maar mijn dochter heeft het ook prima naar haar zin op het KDV. De juffies zijn dol op haar en zij vindt alle kindjes geweldig.
wat naar voor je dat je zo weinig begrip op kunt brengen voor de keuzes van een ander. gelukkig boeit het helemaal niksquote:Op maandag 23 september 2013 21:29 schreef Moonah het volgende:
[..]
Bravo!!![]()
Ik lees hier veel imo drogredenen om zoveel dagen KDV goed te praten.
Wij hebben 0,0 opvang hoeven regelen. Ik (WO) werk 3x9 uur overdag, mijn man (ook WO) werkt in de avonden. Ik vind het erg moeilijk om begrip op te brengen voor mensen die beiden 4 of 5 dagen willen blijven werken en hun kind(eren) veel of vaak naar een KDV brengen. Ik vraag me dan oprecht af waar de prioriteiten liggen.
Deze post zal vast voor zere tenen of blauwe schenen zorgen, maar soit.
Dan begrijp je mij in ieder geval verkeerd. Ik werk vier dagen in de week omdat ik er lol in heb, omdat ik het belangrijk vind voor mijn eigen ontwikkeling en omdat er simpelweg brood op de plank moet komen. Zoals gezegd hebben wij een constructie waarbij mijn zoon voornamelijk door zijn (groot)ouders wordt opgevangen. En voor de overige twee dagen gaat hij naar het kdv. Dat hoef ik niet goed te praten, ik geef alleen aan dat ik het geen noodzakelijk kwaad vind. Dat ik mijn kind niet met pijn in mijn hart daarheen breng, of dat ik het idee heb dat hij zijn dagen daar ellendig doorkomt. De situatie is zoals hij is, dat zijn de keuzes die wij gemaakt hebben. Ik vind het daarin heel prettig dat hij het daar naar zijn zin heeft. Zo niet, dan zouden we onze keuzes moeten heroverwegen.quote:Op maandag 23 september 2013 21:46 schreef Moonah het volgende:
Je maakt keuzes in je leven.
Wij huren bv een huis. En vinden het belangrijker om tijd met ons gezin door te brengen dan om veel geld te (moeten...) verdienen. Als mijn man niet 's avonds zou werken, zou ik alleen kostwinner zijn.
Drogredenen (naar mijn mening...): de sociale ontwikkeling, gezellig met kinderen spelen, leuke creatieve dingen doen. Allemaal leuk meegenomen, en super voor je kind, als hij/zij het naar zijn/haar zin heeft op een KDV, een of twee dagen. Maar als een kind vaker de leidsters ziet dan papa en/of mama vind ik het een drogreden.
Als je alleenstaand bent, is het bittere noodzaak.
Qua compleet gezin: mijn man en ik zien elkaar overdag op de dagen dat ik niet werk. En om 16 uur zijn we met zijn drietjes.
En het gaat niet om verantwoorden of veroordelen, ik begrijp het alleen niet.
Waarom zou dat dan goed/slecht zijn?quote:Op maandag 23 september 2013 21:52 schreef Moonah het volgende:
Ik vraag me oprecht af, of deze ontwikkeling op de lange termijn gevolgen heeft voor de ontwikkeling van kinderen/mensen/de maatschappij/mentaliteit.
Misschien niet hoor, maar misschien ook wel. We'll see.
+1 voor het hele verhaal.quote:Op maandag 23 september 2013 21:41 schreef becky27 het volgende:
Ik hoef helemaal niets goed te praten. Mijn kindjes gaan drie dagen in de week naar het kdv, dat vinden ze heel leuk, ze zijn niet anders gewend. Dat is ook stabiel. En ja, dat is soms gedoe s ochtends, maar dat hoort erbij. Wij hebben een prima stabiele basis, met 3 dagen kdv.
Om bij te blijven en mezelf te kunnen blijven ontwikkelen heeft het voor mij geen zin om 3*9 te werken, dat gaat gewoon niet in een leidinggevende functie. Als ik effe wat meer zou verdienen gaat mijn vent wel minder werken.
Is toch totaal niet te onderzoeken? Zullen we nooit weten.quote:Op maandag 23 september 2013 21:52 schreef Moonah het volgende:
Ik vraag me oprecht af, of deze ontwikkeling op de lange termijn gevolgen heeft voor de ontwikkeling van kinderen/mensen/de maatschappij/mentaliteit.
Misschien niet hoor, maar misschien ook wel. We'll see.
Vorige week stond er een onderzoek in de Volkskrant, precies hierover!quote:Op maandag 23 september 2013 21:52 schreef Moonah het volgende:
Ik vraag me oprecht af, of deze ontwikkeling op de lange termijn gevolgen heeft voor de ontwikkeling van kinderen/mensen/de maatschappij/mentaliteit.
Misschien niet hoor, maar misschien ook wel. We'll see.
Tja, wie weet. Er zijn zoveel zaken die op de lange termijn een verschuiving in de maatschappij betekenen. Persoonlijk lig ik er meer wakker van dat mijn kind in een gebroken gezien opgroeit dan dat hij twee dagen naar het kdv gaatquote:Op maandag 23 september 2013 21:52 schreef Moonah het volgende:.
Ik vraag me oprecht af, of deze ontwikkeling op de lange termijn gevolgen heeft voor de ontwikkeling van kinderen/mensen/de maatschappij/mentaliteit.
Misschien niet hoor, maar misschien ook wel. We'll see.
Ik ken zat kinderen van thuisblijfouders die een stuk slechter opgevoed en ontwikkeld zijn dan mijn dochter. Aan de andere kant lopen er op het KDV ook onopgevoedde kindjes rond. Ik ben echt van mening dat er geen goede of slechte manier is. Zolang je doet wat voor jou en je kind goed voelt is het prima. Al vind ik 4-5 dagen KDV ook teveel van het goede.quote:Op maandag 23 september 2013 21:52 schreef Moonah het volgende:
Ik vraag me oprecht af, of deze ontwikkeling op de lange termijn gevolgen heeft voor de ontwikkeling van kinderen/mensen/de maatschappij/mentaliteit.
Misschien niet hoor, maar misschien ook wel. We'll see.
Blijkbaar wel:quote:Op maandag 23 september 2013 21:53 schreef Enfermera het volgende:
[..]
Is toch totaal niet te onderzoeken?
Kun je iets over de strekking vertellen? Ik ben benieuwd!quote:Op maandag 23 september 2013 21:54 schreef Olf het volgende:
[..]
Vorige week stond er een onderzoek in de Volkskrant, precies hierover!
Er zijn een hoop ontwikkelingen waarover ik me meer zorgen maakquote:Op maandag 23 september 2013 21:52 schreef Moonah het volgende:
Ik vraag me oprecht af, of deze ontwikkeling op de lange termijn gevolgen heeft voor de ontwikkeling van kinderen/mensen/de maatschappij/mentaliteit.
Misschien niet hoor, maar misschien ook wel. We'll see.
Ehm, heel kort door de bocht, waren kdv-kinderen beter in het schatten van emoties en niveau van andere kinderen in en waren ze emphatischer.quote:Op maandag 23 september 2013 21:57 schreef Moonah het volgende:
[..]
Blijkbaar wel:
[..]
Kun je iets over de strekking vertellen? Ik ben benieuwd!
En eenop de blauwe schenen. Ik veroordeel niemands persoonlijke situatie, ook al voelen velen zich blijkbaar aangevallen.
OMG dit is wel behoorlijk shocking.quote:Op maandag 23 september 2013 22:01 schreef Mevr_Mus het volgende:
[..]
Er zijn een hoop ontwikkelingen waarover ik me meer zorgen maakMaar ondanks dat ik me wel goed voel bij 3 dagen kvd, begrijp ik je zorgen wel een beetje. Ik heb bij ons oude kvd (typisch yuppen kvd in Amsterdam) genoeg ouders gezien die de namen van de leidsters niet eens kenden en de moter van hun auto lieten draaien terwijl ze hun kind oppikten. Daar kreeg ik altijd een heel naar gevoel bij
welnee. vroeger werden zat kinderen iig een flink deel van de tijd verzorgd en geholpen door oudere zusjes. zo werkte dat toen. ik zeg niet dat dat goed was hoor, ik wil alleen maar zeggen dat tijden veranderen. mensen passen aan. zoals jouw jeugd was, zo is die nu niet meer. zelfs niet hier in huis met een thuisblijfmoeder. soms is de aanpassing groot en soms klein. strakjes ben je grootouder en dan gaat alles weer heel anders en klagen je kinderen eroverquote:Op maandag 23 september 2013 21:52 schreef Moonah het volgende:
Ik vraag me oprecht af, of deze ontwikkeling op de lange termijn gevolgen heeft voor de ontwikkeling van kinderen/mensen/de maatschappij/mentaliteit.
Misschien niet hoor, maar misschien ook wel. We'll see.
Tnx, ik ga eens zoeken in de bieb.quote:Op maandag 23 september 2013 22:03 schreef Olf het volgende:
[..]
Ehm, heel kort door de bocht, waren kdv-kinderen beter in het schatten van emoties en niveau van andere kinderen in en waren ze emphatischer.
Was wel zo dat het negatieve effecten had als het lange dagen was. Iets in de trant van, meerdere dagen is niet erg, maar veel dagen van 8 tot 19 hadden weer bepaalde negatieve effecten.
Pin me op deze inhoud niet vast, heb meerdere dingen toen erover gelezen adhv artikel.
Grappig, Elly Singer maakte deel uit van het team waarin ik afstudeerde.quote:Op maandag 23 september 2013 22:05 schreef Olf het volgende:
Het ging over de wetenschapper die ook in dit artikel wordt genoemd: http://www.kinderopvang-wageningen.nl/cms_db/startnormal/slim.pdf
Al is dit artikel enkel positief, nogal gekleurd
Goed om onderzoek kritisch te lezen, maar laten we ervan uitgaan dat er doorgaans wel een kern van waarheid zit in wetenschappelijk onderzoekquote:Op maandag 23 september 2013 22:06 schreef Moonah het volgende:
[..]
Tnx, ik ga eens zoeken in de bieb.
En dit soort onderzoeken valt natuurlijk altijd te manipuleren. Dat is iig het eerste dat ik geleerd heb bij methoden en technieken: er is een onderzoek dat een verband aantoont tussen het aantal geboortes en de hoeveelheid ooievaars die over een bepaald gebied trekken...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |