Ja, deze discussie is ruim aan de orde geweest in het grotere JSF topic en ook daar bleek gewoon dat je te maken hebt met totaal verschillende jets, maar de Gripen NG heeft gewoon één van de beste communicatie pods ter wereld, het AESA radar en voor wat betreft missiles kan hij juist meer dragen dat de JSF, zoals bijvoorbeeld de MBDA Meteor, geavanceerder als enige missile die de JSF kan dragen. Laten we niet vergeten dat de huidige Gripen verantwoordelijk is voor meer dan de helft van alle missies gevlogen in Libië. De JSF heeft zijn stealth, maar zo gauw die wegvalt of achterhaald wordt is het qua vliegeigenschappen gewoon een sitting duck.quote:Op woensdag 18 september 2013 00:43 schreef Elan het volgende:
[..]
Dankzij die technologie en o.a. het P45 communicatiesysteem is de JSF veel en veel geavanceerder. Ook kunnen er i.t.t. tot de Gripen waar slechts 2 soorten raketten onder kunnen gekozen worden over meer en meer geavanceerde systemen gekozen worden.
Had zelf liever de Franse Dassault Rafale (opvolger Mirage) gezien vanwege de veel lagere kostprijs maar de JSF maakt in elke rechtstreekse test gehakt van elke tegenstander, zelfs de F-18 Superhornet.
Waardige opvolger van de F-16, neusje van de zalm, met afstand het beste jongetje van de klas..
Je moet natuurlijk kijken naar het totaalplaatje. Onderhoud en inzetbaarheid van zoveel vliegtuigen is duurder.quote:Op dinsdag 17 september 2013 23:22 schreef Kowloon het volgende:
[..]
Maar in Nederland is de situatie anders omdat het budget hier veel beperkter is dan in de VS. Ik las Wikipedia dat een Gripen 50 miljoen USD per stuk kost (dus 37,4 miljoen EUR op dit moment), in het Nederlandse geval had je er dus 4500/37,4 = 120 kunnen kopen. Het is dus de vraag hoe kwantiteit tegen kwaliteit opweegt en dat is iets wat bij de VS veel minder speelt heb ik het idee. En dan heb je nog het gegeven dat andere luchtmachten van fatsoenlijke landen het vliegtuig echt als gevechtstoestel gebruiken.
Oh dan kunnen we dus het best een paar F22's kopen.quote:Op woensdag 18 september 2013 01:34 schreef TweeGrolsch het volgende:
Je moet natuurlijk kijken naar het totaalplaatje. Onderhoud en inzetbaarheid van zoveel vliegtuigen is duurder.
Die zijn niet te koop. America only.quote:Op woensdag 18 september 2013 01:37 schreef Kowloon het volgende:
[..]
Oh dan kunnen we dus het best een paar F22's kopen.
of omdat ze lekker goedkoop zijnquote:Op dinsdag 17 september 2013 23:13 schreef beantherio het volgende:
[..]
Dat kan inderdaad. Maar de Amerikanen gaan ze dus als trainingstoestellen gebruiken (als de deal doorgaat) en niet als gevechtstoestellen.
Dit zegt trouwens misschien wel iets over hoe hoogwaardig de Grippen wordt ingeschat. Blijkbaar niet goed genoeg als gevechtstoestel maar enkel als trainingstoestel.
Dat is wat ze zeggen ja, omdat er anders niemand meer de F35 gaat kopen.quote:Op dinsdag 17 september 2013 23:13 schreef beantherio het volgende:
[..]
Dat kan inderdaad. Maar de Amerikanen gaan ze dus als trainingstoestellen gebruiken (als de deal doorgaat) en niet als gevechtstoestellen.
Dit zegt trouwens misschien wel iets over hoe hoogwaardig de Grippen wordt ingeschat. Blijkbaar niet goed genoeg als gevechtstoestel maar enkel als trainingstoestel.
Op papier dan he? Vooralsnog krijgen ze die dingen niet de lucht in.quote:Op woensdag 18 september 2013 00:43 schreef Elan het volgende:
...maar de JSF maakt in elke rechtstreekse test gehakt van elke tegenstander, zelfs de F-18 Superhornet.
Hangt natuurlijk helemaal af van het ambitieniveau van Nederland.quote:Op woensdag 18 september 2013 00:18 schreef Elan het volgende:
JSF is veel beter dan die gare Saabs dat moge duidelijk zijn.
Pardon?quote:Op woensdag 18 september 2013 01:04 schreef Jian het volgende:
Laten we niet vergeten dat de huidige Gripen verantwoordelijk is voor meer dan de helft van alle missies gevlogen in Libië.
quote:Op woensdag 18 september 2013 13:03 schreef Ulx het volgende:
[..]
Pardon?
Zweden stuurde acht Gripens. Verder had niemand die dingen.
Hij kan wel vliegen, alleen niet bij slecht weer en gevechten.quote:Op woensdag 18 september 2013 13:04 schreef De_Coulance het volgende:
De JSF kan nog niets eens vliegen begreep ik, dus goede keuze.
quote:Op woensdag 18 september 2013 13:12 schreef Brum_brum het volgende:
De keuze voor de JSF is een politieke keuze om bij dingen betrokken te blijven door de VS en gaat al lang niet meer over bang for you're buck.
Fortuyn wilde waarschijnlijk tegenstemmen en net voor die stemming was hij dood. Matt Herben nam het over en dat was een fanatieke lobbyist die na zijn korte politieke carrière een topsalaris bij defensie is gaan opstrijken.quote:De Amerikaanse ambassadeur in Nederland, Clifford Sobel, en enkele hoge functionarissen van de luchtmacht hebben contact gezocht met de Lijst Pim Fortuyn (LPF). Zij zouden hem willen winnen voor de Joint Strike Fighter. Defensie bevestigt de gesprekken, de Amerikaanse ambassade ook. De lobby op hoog niveau is opmerkelijk omdat Pim Fortuyn nog niet in de Tweede Kamer zit. Het kabinet heeft vorige week een besluit over het meebouwen aan een nieuwe gevechtsjager uitgesteld tot na de verkiezingen van 15 mei. Omdat in de huidige Tweede Kamer precies de helft van de volksvertegenwoordigers tegen het project is, zou de JSF bij een geforceerd besluit nu vrijwel zeker stranden, zei premier Kok vorige week vrijdag. Na de verkiezingen kunnen Pim Fortuyn en de zijnen echter de doorslag geven.’
Excuus ik had het over verkennings/foto/missies, maar dan nog kun je nagaan wat wat een vluchten die dingen gemaakt hebben, dit gaat over vijf stuks ervan;quote:Op woensdag 18 september 2013 13:03 schreef Ulx het volgende:
[..]
Pardon?
Zweden stuurde acht Gripens. Verder had niemand die dingen.
dit.quote:Op woensdag 18 september 2013 13:12 schreef Brum_brum het volgende:
De keuze voor de JSF is een politieke keuze om bij dingen betrokken te blijven door de VS en gaat al lang niet meer over bang for you're buck.
Ik voorspel dat de VS zelf snel de JSF afschrijft, net als destijds de starfighterquote:Op woensdag 18 september 2013 13:41 schreef CafeRoker het volgende:
Die vliegtuigen achter de hand hebben versterkt de onderhandingspositie van het leger bij moeilijkheden bij het jsf project. Mooie stok achter de deur.. 'Heuj, pas op hoor, we hebben die 350 trainers al en ze bevallen prima. Het is maar een kleine stap ook er 2000 bij te bestellen en ze naast de f22 voor lichtere gevechtstaken te gaan gebruiken!'
Vergeet niet dat de Amerikanen ook niet onverdeeld gelukkig zijn met de jsf.
Weet ik.quote:Op woensdag 18 september 2013 04:33 schreef niels0 het volgende:
[..]
Die zijn niet te koop. America only.
De f-104 was niet gemaakt voor elk legeronderdeel. De f-35 wel. Dus zelfs al zou de USAF dat ding niet willen, is de kans dat de USN of USMC er nog mee blijft vliegen groot.quote:Op woensdag 18 september 2013 13:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik voorspel dat de VS zelf snel de JSF afschrijft, net als destijds de starfighter
Het is een eierleggend wol en melk varken. Een vliegtuig dat alles doet voor iedereen is nergens goed in.quote:Op woensdag 18 september 2013 15:52 schreef Ulx het volgende:
[..]
De f-104 was niet gemaakt voor elk legeronderdeel. De f-35 wel. Dus zelfs al zou de USAF dat ding niet willen, is de kans dat de USN of USMC er nog mee blijft vliegen groot.
Hoezo? Multirole toestellen bestaan al sinds de jaren zestig. De Gripen, de F-16, de F-18, de Rafale, de Typhoon, de Mig-29.....quote:Op woensdag 18 september 2013 16:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is een eierleggend wol en melk varken. Een vliegtuig dat alles doet voor iedereen is nergens goed in.
Ben jij zo`n enge eenling?quote:Op dinsdag 17 september 2013 20:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
http://www.thelocal.se/50238/20130913/
Lijkt mij een zeer goede deal die de US airforce gaat maken, mocht dit definitief doorgaan
Artikel gelezen?quote:Op woensdag 18 september 2013 17:25 schreef Ulx het volgende:
[..]
Hoezo? Multirole toestellen bestaan al sinds de jaren zestig. De Gripen, de F-16, de F-18, de Rafale, de Typhoon, de Mig-29.....
Omdat er nou toevallig een carrier- en een landbased variant worden gemaakt zou het toestel niet kunnen voldoen? Wat een nonsens.
quote:Op woensdag 18 september 2013 17:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Artikel gelezen?
http://www.vanityfair.com(...)hter-lockheed-martin
Was er gewoon te weinig overheid bij betrokken?quote:Adding to the problem has been the Pentagon’s hands-off management policy, a stepchild of the deregulation frenzy of the 1990s.
dat is jouw subjectieve realiteitquote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |