Ad hominem, je kan niet zonder he.quote:Op maandag 16 september 2013 07:38 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Dat is dan ook een vrij domme vraag. Extremen werken over het algemeen slecht of niet.
Dat zie je vaker bij statisten.quote:Op maandag 16 september 2013 10:53 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Ad hominem, je kan niet zonder he.
En hoe dat je dat te legitimeren? Je kan personen immers niet dwingen. Dat is mijn issue.quote:Op maandag 16 september 2013 04:59 schreef raptorix het volgende:
[..]
In de huidige staat is een gevangenisstraf 2 ledig:
-Bescherming van de maatschappij
-Genoegdoening voor onrecht naar het slachtoffer.
Als je kijkt wat het resultaat is in Nederland (en eigelijk overal wel), dan zie je dat de maatschappij niet beschermt word op de lange duur, sterker nog je kunt gerust stellen dat als je een kansloos persoon nog kanslozer maakt het resultaat nog erger is. Kortom in dat opzicht schiet je er niet mee op.
Als je kijkt naar genoegdoening, dan denk ik dat je ook weinig mee opschiet, tenzij je natuurlijk een erg haatvol persoon bent.
Als libertarier denk ik dat het slimmer is om mensen gewoon te verwijderen uit de samenleving, niet door ze te doden, maar ze uit te zetten, bijvoorbeeld naar een geisoleerd eiland waar ze het zelf mogen uitzoeken, ik denk dat dat vanuit het libertarische gedachtegoed het meest gerechtvaardigt zou zijn.
in plaats van elke keer op de man spelen zou je ook eens op de inhoud in kunnen gaan. Geloof je daadwerkelijk in de werking van extremen als het over een samenleving gaat?quote:Op maandag 16 september 2013 10:53 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Ad hominem, je kan niet zonder he.
Alleen repressieve / disciplinerende taken?quote:Op maandag 16 september 2013 01:10 schreef Kandijfijn het volgende:
Ik ben zelf meer een minarchist dan een puur libertariër omdat er in mijn ogen nog enkele dingen zijn die een staat beter kan regelen dan de markt. Denk aan defensie, politie en openbaar ministerie. Maar buiten dat hoiudt het ook wel ongeveer op voor mij.
Kijk maar naar de VS. Daar zorgen de verzekeringsmaatschappijen er voor, dat de zorg duurder is dan waar ook ter wereld.quote:Vind het ook altijd mooi om te luisteren naar mensen die denken dat de markt de zorg duurder zal maken dan de overheid.
Omdat sommige mensen alleen maar uit zijn op geld en macht. Dus als je alles collectief doet, dan gaan zij binnen dat collectief de baas lopen spelen en iedereen uitbuiten. Zij hebben de competitie nodig om zich te kunnen motiveren, en de tucht van de markt om zich te gedragen.quote:De vraag waarom we niet alles publiek maken vinden ze dan weer een domme vraag.
Helaas vereist om goede burgers te beschermen tegen de kwaaden.quote:Op maandag 16 september 2013 11:10 schreef deelnemer het volgende:
[..]
Alleen repressieve / disciplinerende taken?
Per definitie niet waar, de zorgkosten zijn omhooggeschoten sinds Obama de verzekering heeft verplicht.quote:Kijk maar naar de VS. Daar zorgen de verzekeringsmaatschappijen er voor de de zorg duurder is dan waar ook ter wereld.
Daarom zorg en dergelijke ook privatiseren. Dan is er geen centraal collectief waar ze de baas kunnen spelen.quote:Omdat sommige mensen alleen maar uit zijn op geld en macht. Dus als je alles collectief doet, dan gaan zij binnen dat collectief de baas lopen spelen en iedereen uitbuiten. Zij hebben de competitie nodig om zich te kunnen motiveren, en de tucht van de markt om zich te gedragen.
Waarom is dat de enige denkbare collectieve taak? Typisch iets dat een elite propageert, omdat zij behoefte hebben aan een repressieve overheid om de rest in het gareel te houden (en om hun bezit te beschermen).quote:Op maandag 16 september 2013 11:14 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Helaas vereist om goede burgers te beschermen tegen de kwaaden.
Alleen een tautologie is per definitie waar (zoals: een wiel is rond). Iets kan dus ook per definitie niet waar zijn (zoals: een wiel is niet rond). Je gebruikt van de uitdrukking 'per definitie' hierboven is onterecht (het duidt eerder op een geloof).quote:Per definitie niet waar, de zorgkosten zijn omhooggeschoten sinds Obama de verzekering heeft verplicht.
Dus we moeten afzien van collectieve regelingen omdat sommigen daar niet mee om kunnen gaan?quote:Daarom zorg en dergelijke ook privatiseren. Dan is er geen centraal collectief waar ze de baas kunnen spelen.
http://www.thegatewaypund(...)healthcare-premiums/
Je pakt me op mijn Nederlandsquote:Op maandag 16 september 2013 11:24 schreef deelnemer het volgende:
[..]
Waarom is dat de enige denkbare collectieve taak? Typisch iets dat een elite propageert, omdat zij behoefte hebben aan de repressieve overheid om de rest in het gareel te houden (en om hun bezit te beschermen).
[..]
Alleen een tautologie is per definitie waar (zoals: een wiel is rond). Iets kan dus ook per definitie niet waar zijn (zoals: een wiel is niet rond). Je gebruikt van de uitdrukking 'per definitie' hierboven is onterecht (het duidt eerder op een geloof).
[..]
[..]
Dus we moeten afzien van collectieve regelingen omdat sommigen daar niet mee om kunnen gaan?
Dit vind ik wel een interessant punt.quote:Op zondag 15 september 2013 19:00 schreef Belabor het volgende:
[..]
Ik hoor het elke keer weer van libertariërs: klagen over situaties en over politici, terwijl voor heel veel situaties door het libertarisme niet daadwerkelijk een alternatief geboden worden. Het is enkel een wisseling van de wacht. Waarom zijn politici nou zo inslecht en CEO's van organisaties nou zo betrouwbaar? Ik snap die redenatie nooit. Volgens mij is het meer achterdocht en een bepaald onderbuikgevoel.
Omdat dat van oudsher de reden voor statenvorming is. Safety in numbers. Als je een minimale staat propageert is dat de meest basale overheidstaak die dan in ieder geval overeind blijft.quote:Op maandag 16 september 2013 11:24 schreef deelnemer het volgende:
[..]
Waarom is dat de enige denkbare collectieve taak? Typisch iets dat een elite propageert, omdat zij behoefte hebben aan de repressieve overheid om de rest in het gareel te houden (en om hun bezit te beschermen).
Nee. Door 'per definitie' te roepen omzeil je iedere verklaring. Er ontbreekt dus een goede verklaring.quote:Op maandag 16 september 2013 11:27 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Je pakt me op mijn Nederlands? Okey.
Er worden meer mensen verzekerd die dat niet zelf kunnen betalen. De kosten worden dus hoger. Het is onduidelijk waarom deze kosten ineens meer dan 2 x zo duur worden. Het klinkt als goedkope propaganda, omdat er geen poging gedaan wordt om het te verklaren.quote:Feit blijft staan verplichte verzekering in Amerika heeft zorgkosten duurder gemaakt.
Een overheid heeft meer taken (dan alleen politie en defensie) die ik belangrijk vindt. De belangrijkste taak is te komen tot een redelijke verdeling van geld en macht.quote:Wat wil jij dan? Geen politie en defensie? Politie is juist een nivellerende macht! De rijken zouden hoe dan ook hun eigen veiligheid via private partijen wel kunnen regelen.
Van oudsher zijn er klassen in een samenleving. Vroeger was dat veel sterker dan tegenwoordig en de overheid is van oudsher repressief naar de bevolking toe. Dat is beter geworden dank zij het verzet van de bevolking. Vroeger werden mensen onderdrukt en uitgebuit.quote:Op maandag 16 september 2013 11:34 schreef Pokkelmans het volgende:
[..]
Omdat dat van oudsher de reden voor statenvorming is. Safety in numbers. Als je een minimale staat propageert is dat de meest basale overheidstaak die dan in ieder geval overeind blijft.
Natuurlijk willen de grote bedrijven en rijke mensen geen Libertarisme. Dan wordt hun monopolie van de kaart geveegd. Daarbij hebben ze belang bij een overheid die deze intact houdt, door barrières en regels.quote:Op maandag 16 september 2013 11:43 schreef deelnemer het volgende:
[..]
Nee. Door 'per definitie' te roepen omzeil je iedere verklaring. Er ontbreekt dus een goede verklaring.
[..]
Er worden meer mensen verzekerd die dat niet zelf kunnen betalen. De kosten worden dus hoger. Het is onduidelijk waarom deze kosten ineens meer dan 2 x zo duur worden. Het klinkt als goedkope propaganda, omdat er geen poging gedaan wordt om het te verklaren.
De zorgkosten in de VS waren al de duurste ter wereld voor Obama Care werd ingevoerd.
http://www.z24.nl/economi(...)o-duur-als-nederland
[..]
Een overheid heeft meer taken (dan alleen politie en defensie) die ik belangrijk vindt. De belangrijkste taak is te komen tot een redelijke verdeling van geld en macht.
De rijken willen helemaal geen libertarisme. Die vinden de huidige situatie veel aantrekkelijker. Ze zijn wel meer voor repressie en minder voor zorg.
De laatste spreker zegt ook dat de VS het duurste gezondheid systeem ter wereld heeft. Komt dat omdat de VS geen marktwerking kent en de rest van de wereld wel?quote:Op maandag 16 september 2013 11:32 schreef Myph. het volgende:
Over de zorgkosten in de V.S.
Rand Paul weet ervan, hij is immers arts.
Nee, omdat de overheid daar aan het zetten van prijzen doet, en daarbij per inwoner het meeste geld in de zorg omgaat in de wereld. Dus niks marktwerking. Sinds de jaren ´60 is de overheid actief in de zorg. De prijzen zijn sindsdien ook dik gestegen.quote:Op maandag 16 september 2013 11:58 schreef deelnemer het volgende:
[..]
De laatste spreker zegt ook dat de VS het duurste gezondheid systeem ter wereld heeft. Komt dat omdat de VS geen marktwerking kent en de rest van de wereld wel?
Libertarisme is de propaganda van deze elite, bedoeld om de positie van de gewone bevolking te ondermijnen. Zij willen zuivere marktwerking voor de gewone man, en alleen voor de gewone man. Dus breek alle sociale voorzieningen af en laat je volledig tegen elkaar uitspelen, daarna zien we wel verder.quote:Op maandag 16 september 2013 11:53 schreef Myph. het volgende:
[..]
Natuurlijk willen de grote bedrijven en rijke mensen geen Libertarisme. Dan wordt hun monopolie van de kaart geveegd. Daarbij hebben ze belang bij een overheid die deze intact houdt, door barrières en regels.
Toch wordt de politiek daar gedomineerd door mensen die hetzelfde zeggen als jij. Daaruit kun je concluderen dat je ideeen waarschijnlijk afkomstig zijn van leugenaars.quote:Op maandag 16 september 2013 12:02 schreef Myph. het volgende:
[..]
Nee, omdat de overheid daar aan het zetten van prijzen doet, en daarbij per inwoner het meeste geld in de zorg omgaat in de wereld. Dus niks marktwerking. Sinds de jaren ´60 is de overheid actief in de zorg. De prijzen zijn sindsdien ook dik gestegen.
Voor die tijd waren de kosten daar al hoger dan in andere westerse landen.quote:Op maandag 16 september 2013 11:27 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]Feit blijft staan verplichte verzekering in Amerika heeft zorgkosten duurder gemaakt.
En die stijging komt geheel door de overheid?quote:Op maandag 16 september 2013 12:02 schreef Myph. het volgende:
[..]
Nee, omdat de overheid daar aan het zetten van prijzen doet, en daarbij per inwoner het meeste geld in de zorg omgaat in de wereld. Dus niks marktwerking. Sinds de jaren ´60 is de overheid actief in de zorg. De prijzen zijn sindsdien ook dik gestegen.
En waarom moet ik daaraan mee betalen? Als de mens echt zo sociaal is als die beweert kunnen ze dat toch lekker zelf betalen?quote:Op maandag 16 september 2013 11:43 schreef deelnemer het volgende:
[..]
Nee. Door 'per definitie' te roepen omzeil je iedere verklaring. Er ontbreekt dus een goede verklaring.
[..]
Er worden meer mensen verzekerd die dat niet zelf kunnen betalen. De kosten worden dus hoger. Het is onduidelijk waarom deze kosten ineens meer dan 2 x zo duur worden. Het klinkt als goedkope propaganda, omdat er geen poging gedaan wordt om het te verklaren.
De zorgkosten in de VS waren al de duurste ter wereld voor Obama Care werd ingevoerd.
http://www.z24.nl/economi(...)o-duur-als-nederland
[..]
Een overheid heeft meer taken (dan alleen politie en defensie) die ik belangrijk vindt. De belangrijkste taak is te komen tot een redelijke verdeling van geld en macht.
De rijken willen helemaal geen libertarisme. Die vinden de huidige situatie veel aantrekkelijker. Ze zijn wel meer voor repressie en minder voor zorg.
Dat is een drogreden. Beroep op autoriteit.quote:Op maandag 16 september 2013 11:32 schreef Myph. het volgende:
Over de zorgkosten in de V.S.
Rand Paul weet ervan, hij is immers arts.
Dat geloof je zelfquote:Op maandag 16 september 2013 12:05 schreef deelnemer het volgende:
[..]
Libertarisme is de propaganda van deze elite, bedoeld om de positie van de gewone bevolking te ondermijnen. Zij willen zuivere marktwerking voor de gewone man, en alleen voor de gewone man. Dus breek alle sociale voorzieningen af en laat je volledig tegen elkaar uitspelen, daarna zien we wel verder.![]()
Echt libertarisme bestaat niet en functioneert niet.
De mens is origineel niet bedoeld om in samenlevingen te leven met miljoenen andere mensen.quote:Op maandag 16 september 2013 12:40 schreef Kandijfijn het volgende:
En waarom moet ik daaraan mee betalen? Als de mens echt zo sociaal is als die beweert kunnen ze dat toch lekker zelf betalen?
Ben zelf erg sociaal maar vind ons sociaal stelsel de grootste onzin.
Technische vooruitgang zojuist moeten leiden tot prijsdalingen, niet stijgingen.quote:Op maandag 16 september 2013 12:11 schreef 99.999 het volgende:
[..]
En die stijging komt geheel door de overheid?
Spelen bijvoorbeeld de gigantische technische vooruitgang of de doorgeslagen claimcultuur niet net zo goed (of eerder meer) mee?
Wat een onzin, blijf gewoon met je poten van mijn geld af.quote:Op maandag 16 september 2013 12:48 schreef Wazzim het volgende:
[..]
De mens is origineel niet bedoeld om in samenlevingen te leven met miljoenen andere mensen.
Het feit dat het nu wel het geval is en dat de collectieve welvaard gebasseerd is op samenwerking betekent dat er een hoger stelsel moet zijn die de hele boel bij elkaar houdt. Om te zorgen dat mensen niet buiten de samenleving vallen als het even slecht gaat hebben we een sociaal stelsel.
Hahahahahahahhahahaquote:Op maandag 16 september 2013 12:49 schreef Myph. het volgende:
[..]
Technische vooruitgang zojuist moeten leiden tot prijsdalingen, niet stijgingen.
quote:
Goede doelen werken lange na niet zo effectief en zijn niet zo betrouwbaar als een overheid.quote:Op maandag 16 september 2013 12:50 schreef Kandijfijn het volgende:
Wat een onzin, blijf gewoon met je poten van mijn geld af.
We geven elk jaar vrijwillig miljarden weg aan goede doelen buitenom de overheid. We hebben dus helemaal geen hogere macht nodig.
Die garantie is wat er fout is aan het huidige systeem. Garantie betekent achteroverleunen.quote:Op maandag 16 september 2013 12:55 schreef Wazzim het volgende:
[..]
Goede doelen werken lange na niet zo effectief en zijn niet zo betrouwbaar als een overheid.
Een overheid geeft garanties, een goed doel niet.
Het feit is dat zijn argument en daarmee het standaard libertarische argument van goede doelen vernietigd is.quote:Op maandag 16 september 2013 12:56 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Die garantie is wat er fout is aan het huidige systeem. Garantie betekent achteroverleunen.
Jij gelooft werkelijk dat automatisering en technische vooruitgang leiden tot prijsstijgingen? Ben jij wel helemaal lekker?quote:Op maandag 16 september 2013 12:52 schreef Wazzim het volgende:
[..]
Hahahahahahahhahaha
Ultieme bewijs dat je praat over iets waar je niets van snapt, holy shit.
Technische vooruitgang in de zorg heeft wel degelijk gezorgd voor prijsstijgingen.
Hier een van de vele bronnen: http://www.aha.org/pressc(...)r-costofcaring.shtml
Blijft me altijd verbazen hoe snel rechtse gastjes kapot te beargumenteren vallen door hun eigen onwetendheid.
Daar zijn diverse gronden voor:quote:Op maandag 16 september 2013 12:40 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
En waarom moet ik daaraan mee betalen? Als de mens echt zo sociaal is als die beweert kunnen ze dat toch lekker zelf betalen?
Ben zelf erg sociaal maar vind ons sociaal stelsel de grootste onzin.
Vrijheid gaat ook gepaard met risico dus verantwoordelijk zijn voor je keuzes. Mensen hebben geen recht op zorg, dat is de grootste onzin die ik ooit gehoord heb. Ik zou graag zien dat de maatschappij compassie heeft met mensen die zonder eigen keuze arbeidsonbekwaam zijn. Dat is er ook, met de hopen geld die wij aan goede doelen en het prins Bernard fonds geven.quote:Op maandag 16 september 2013 13:00 schreef deelnemer het volgende:
[..]
Daar zijn diverse gronden voor:
1. Het sociale stelsel is er voor iedereen. Het is daarom niet alleen een overdracht van geld van degene die het hebben naar degene die het niet hebben. Het is ook een systeem dar iedereen voldoende basis in het leven geeft om te voorkomen dat hij wordt ten gronde gaat of wordt uitgebuit. Iedere gewone werknemer heeft een zwakke positie als geen vangnet is.
2. Men heeft het wel voortdurend over geld, maar de beslissingsbevoegdheden zijn minstens zo belangrijk. Want met deze beslissingsbevoegdheden kun je jezelf bevoordelen en anderen benadelen. Als iedereen alleen vanuit zijn eigenbelang denkt en handelt, ontstaan er machtsverschillen de meeste mensen onwenselijk vinden. Zo wordt het minst aantrekkelijke werk vaak gedaan door de zwaksten tegen het laag tarief.
3. Liefdadigheid is geen aantrekkelijk oplossing voor hulpbehoevenden. Zorg overlaten aan liefdadigheid is een oplossing die niet kijkt naar de noden van de zorgbehoevende, maar alleen vanuit het oogpunt van degene die geen zorg nodig heeft. Dus degene met de macht, wil dicteren wat de juiste zienswijze is. Waarschijnlijk om zich aan de zorgtaken te kunnen onttrekken.
Uiteindelijk gaat om de vraag of je de samenleving ziet als een strijdmodel waarin je probeert te scoren, of dat je de samenleving ziet als een goede gemeenschap.
Slechts 2% op aarde is bewoond, daarnaast sturen de antillen hun tuig nu ook naar ons, wat doen we daar nu aan?quote:Op maandag 16 september 2013 10:29 schreef deelnemer het volgende:
[..]
Dus de VS kan zijn overtreders gewoon hier dumpen. En wie bepaald wat een overtreding is? Neem bijvoorbeeld privé bezit. Je eigent je iets toe waar een ander dan geen gebruik van kan maken. Privé bezit is dus een vorm van diefstal. Wie bepaalt wat daarvoor de juiste straf is?
Dat zou kunnen maar juist in de medische wereld valt zoiets nogal tegen. Voor meer ziektes waar je vroeger 'gewoon' aan stierf zijn behandelingen mogelijk. Ook zijn de onderzoeksmethoden erg ontwikkeld (en daarmee duurder geworden).quote:Op maandag 16 september 2013 12:49 schreef Myph. het volgende:
[..]
Technische vooruitgang zojuist moeten leiden tot prijsdalingen, niet stijgingen.
Het wrange aan de gezondheidszorg is dat efficiëntie betekent dat mensen later doodgaan en langer zorg gebruiken, met dus hogere kosten tot gevolg. Ook betekent technologische vooruitgang dat voorheen onbehandelbare gevallen wél behandeld zullen worden. Dus de totale kosten stijgen door technologische vooruitgang, terwijl de relatieve kosten voor dezelfde behandeling dalen.quote:Op maandag 16 september 2013 13:00 schreef Myph. het volgende:
[..]
Jij gelooft werkelijk dat automatisering en technische vooruitgang leiden tot prijsstijgingen? Ben jij wel helemaal lekker?In alle sectoren leidt dit tot prijsdaling, maar jij beweert anders? Lol
De kosten van de zorg stijgen door subsidies van de overheid, inflatie, toenemend beroep van mensen (Waaronder veel verzonnen ziektes bijv. http://www.gewoon-nieuws.(...)e-is-2/#.UjbkVsbwln8)
Daarbij ook dat mensen geen prikkel kennen voor verantwoordelijkheid en denken dat diensten zomaar te gebruiken zijn.
Mensen moeten dus maar gewoon wegrotten in de goot?quote:Op maandag 16 september 2013 12:56 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Die garantie is wat er fout is aan het huidige systeem. Garantie betekent achteroverleunen.
- Ik neem een 'vijandige' bron, jij een eigen propaganda site. Zegt al genoeg over je zwakke standpunt. Ad hominem, weet ik. Echter wel een hele mooie. -quote:Op maandag 16 september 2013 13:00 schreef Myph. het volgende:
[..]
Jij gelooft werkelijk dat automatisering en technische vooruitgang leiden tot prijsstijgingen? Ben jij wel helemaal lekker?In alle sectoren leidt dit tot prijsdaling, maar jij beweert anders? Lol
De kosten van de zorg stijgen door subsidies van de overheid, inflatie, toenemend beroep van mensen (Waaronder veel verzonnen ziektes bijv. http://www.gewoon-nieuws.(...)e-is-2/#.UjbkVsbwln8)
Daarbij ook dat mensen geen prikkel kennen voor verantwoordelijkheid en denken dat diensten zomaar te gebruiken zijn.
Kom dan eens met die onderbouwing waarom het in de zorg op deze manier goedkoper zou moeten worden?quote:Op maandag 16 september 2013 13:00 schreef Myph. het volgende:
[..]
Jij gelooft werkelijk dat automatisering en technische vooruitgang leiden tot prijsstijgingen? Ben jij wel helemaal lekker?In alle sectoren leidt dit tot prijsdaling, maar jij beweert anders? Lol
Ach, hij heeft natuurlijk wel een punt dat garanties twijfelachtig zijn. Kijk naar de bancaire sector.quote:Op maandag 16 september 2013 13:07 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Mensen moeten dus maar gewoon wegrotten in de goot?
Je gaat toch niet geloven dat we je serieus nemen met zo'n bron?quote:Op maandag 16 september 2013 13:00 schreef Myph. het volgende:
[..]
Jij gelooft werkelijk dat automatisering en technische vooruitgang leiden tot prijsstijgingen? Ben jij wel helemaal lekker?In alle sectoren leidt dit tot prijsdaling, maar jij beweert anders? Lol
De kosten van de zorg stijgen door subsidies van de overheid, inflatie, toenemend beroep van mensen (Waaronder veel verzonnen ziektes bijv. http://www.gewoon-nieuws.(...)e-is-2/#.UjbkVsbwln8)
Daarbij ook dat mensen geen prikkel kennen voor verantwoordelijkheid en denken dat diensten zomaar te gebruiken zijn.
Arbeidsongeschikten, mogelijk. Een aantal werklozen zul je altijd houden wegens marktimperfecties. Maar grote aantallen werklozen, net als alle andere overschotten en tekorten, zijn het gevolg van overheidsingrijpen in de markt.quote:Op maandag 16 september 2013 13:10 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Ach, hij heeft natuurlijk wel een punt dat garanties twijfelachtig zijn. Kijk naar de bancaire sector.
Echter, garanties ten aanzien van werklozen en arbeidsongeschikten lijken mij onvermijdelijk. Als je tenminste een leefbare situatie nastreeft.
Dat is de vraag, er zullen altijd mensen zijn die niet rendabel genoeg zijn voor een werkgever om een salaris te rechtvaardigen waarmee ze ook rond kunnen komen. Die zijn op een of andere wijze dus aangewezen op steun, als je ze tenminste niet aan hun lot wilt overlaten.quote:Op maandag 16 september 2013 13:16 schreef Pokkelmans het volgende:
[..]
Arbeidsongeschikten, mogelijk. Een aantal werklozen zul je altijd houden wegens marktimperfecties. Maar grote aantallen werklozen, net als alle andere overschotten en tekorten, zijn het gevolg van overheidsingrijpen in de markt.
Minimumloon, CAO's. Dat soort ingrepen, bedoel je?quote:Op maandag 16 september 2013 13:16 schreef Pokkelmans het volgende:
[..]
Arbeidsongeschikten, mogelijk. Een aantal werklozen zul je altijd houden wegens marktimperfecties. Maar grote aantallen werklozen, net als alle andere overschotten en tekorten, zijn het gevolg van overheidsingrijpen in de markt.
Inflatie is helemaal niet irrelevant, het is een overheidsinstantie dus meer gevoelig voor inflatie.quote:Op maandag 16 september 2013 13:07 schreef Wazzim het volgende:
[..]
- Ik neem een 'vijandige' bron, jij een eigen propaganda site. Zegt al genoeg over je zwakke standpunt. Ad hominem, weet ik. Echter wel een hele mooie. -
In de zorg is er sprake van vooruitgang die zorgt voor duurdere apparatuur die mensen moet genezen die langer leven en dus 'vaker' gebruik maken van de zorg. Dit zorgt voor prijsstijgingen.
Je kan met alle moeite je ideologie blijven verdedigen met drogredennaties maar daar wordt niemand blij van.
Daarnaast, inflatie is totaal irrelevant bij het bespreken van prijsstijgingen. WTF, dat leer je in je eerste paar economie lessen. De data is namelijk al gecorrigeerd op inflatie.
Ik vind dat competitie in de zorg toegelaten dient te worden, en dat medicijnen van andere partijen ook een rol mogen spelen, mensen kunnen een keuze maken om dit medicijn te nemen i.p.v. van de voorgeschreven medicijnen, dus ook daar, competitie.quote:Op maandag 16 september 2013 13:08 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Kom dan eens met die onderbouwing waarom het in de zorg op deze manier goedkoper zou moeten worden?
Zeker. En zonder een overheid doen ze het weer op een andere manier. Maar het motief blijft hetzelfde: men zoekt naar geld en macht op alle mogelijke manieren. Ook zuivere marktwerking drijft op dit motief en inspireert velen tot een eindeloos gespeel met geld en macht. Dus marktwerking is niet zomaar een oplossing voor dit probleem.quote:Op maandag 16 september 2013 12:48 schreef Myph. het volgende:
[..]
Dat geloof je zelf?
Wat denk je van het weefsel wat door de overheid gecreëerd is? Al dit soort grote bedrijven juichen om extra belasting en regels zodat hun concurrentie weggespeeld kan worden. Zij hebben immers ook het geld om juristen en andere experts in te huren om in dit soort weefsels goed te werken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |