Ik zou dan gewoon zo'n macaroni/spagetti bak voorgesneden groente halen. Zit alles al in. Meestal Prei, paprika en champignon. Nog gehakt, pakje sugo, wat kruiden en klaarquote:Op donderdag 5 september 2013 19:43 schreef Koeketrommel het volgende:
Ik wil macaroni voor m'n vriend maken zodat hij wat te eten heeft na z'n werk s'nachts. Maaarrr geloof het of niet ik heb dit nou nooit echt in me eentje gemaakt.
Wat kan er bijvoorbeeld allemaal bij? Paprika etc..
Zou het er op het bord bijdoen als ik jou was.quote:Op donderdag 5 september 2013 19:47 schreef Koeketrommel het volgende:
Ik weet wel dat mijn vader altijd gekookte eieren er doorheen deed, heeerlijk!
Moet je dat op het laatst nog kort meebakken of er gewoon op het bord bij gooien?
quote:Op donderdag 5 september 2013 19:43 schreef Koeketrommel het volgende:
Ik wil macaroni voor m'n vriend maken zodat hij wat te eten heeft na z'n werk s'nachts. Maaarrr geloof het of niet ik heb dit nou nooit echt in me eentje gemaakt.
Wat kan er bijvoorbeeld allemaal bij? Paprika etc..
Zo doe je datquote:Op donderdag 5 september 2013 20:14 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
En als je hem wil verwennen, geef je hem er een bakkie sla bij en een koud Biertje
Ik heb zowat niks gegeten vandaagquote:Op donderdag 5 september 2013 21:23 schreef foodlover het volgende:
[..]
Zo doe je dat![]()
Ik had een loempia van de Chinees aan de overkant.
Meneer Foodlover heeft een patatje gegeten op het tennispark, we hadden geen grote honger.
Nu allebei een Weizenbiertje
Ik mis het gehakt en stukjes varkensvleesquote:Op donderdag 5 september 2013 20:14 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
En als je hem wil verwennen, geef je hem er een bakkie sla bij en een koud Biertje
Ja maar, ja maar..quote:Op vrijdag 6 september 2013 02:05 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik mis het gehakt en stukjes varkensvlees![]()
Ik heb 4 borrelhapjes op, morgen weer + taart. En wilde vandaag op dieet
Ik ga over twee maanden emigreren naar Engeland, dus ik heb me nu wel vergrepen aan de kruidnotenquote:Op vrijdag 6 september 2013 10:36 schreef minilot het volgende:
Ik zag de kruidnoten liggen ja. Eenvoudige stelregel: pas kopen/eten na intocht van Goedheiligman. Ik hou me er al jaren aan!![]()
De dag net begonnen met omelet van drie eieren, een stuk fijngesneden broccolistengel, kastanjechampignons, sojasaus en sesamolie.
Beetje geitenyoghurt & walnoten mee naar mijn werk zo.
Vanavond pulled pork (staat al in de oven, met bier, rozemarijn en zelfgemaakte bbq-saus) op broodjes, met koolsla.
Nog niet eens zo'n slecht idee. Te lang geleden dat ik dat gegeten hebquote:Op vrijdag 6 september 2013 10:45 schreef Selestha het volgende:
Ik eet vanavond preischotel met gehakt uit de oven. Had zin in Hollands met een lekker kaaskorstje
Ja was voor mij ook jaren geleden. Had er opeens zin in toen ik prei zag liggenquote:Op vrijdag 6 september 2013 11:31 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Nog niet eens zo'n slecht idee. Te lang geleden dat ik dat gegeten heb
Ook al! Je gaat MoBlootje achterna!quote:Op vrijdag 6 september 2013 10:45 schreef Selestha het volgende:
[..]
Ik ga over twee maanden emigreren naar Engeland
Ja, zelfde gebied ook nog toevalligquote:Op vrijdag 6 september 2013 12:43 schreef minilot het volgende:
[..]
Ook al! Je gaat MoBlootje achterna!![]()
Ottlenghi-land!
Er gaat inderdaad kerrie doorquote:Op vrijdag 6 september 2013 12:46 schreef FutureFairytale het volgende:
Oeh preischotel met kerrie, puree en rookworst. En een kaaskorstje, uit de oven van mam vroeger![]()
Nu kwark/yoghurt (net wakker), vnv zelfgemaakte kipnuggets met bbqsaus, witlof ham/kaas en salade.
quote:Op donderdag 5 september 2013 18:35 schreef JustinK het volgende:
Wat eten en/of drinken we vandaag?
Post hier je ontbijt, lunch, diner of tussendoortje!
[ afbeelding ]
Nu kruidnoten
[ afbeelding ]
Awesome.quote:Op vrijdag 6 september 2013 12:46 schreef Selestha het volgende:
[..]
Ja, zelfde gebied ook nog toevallig
Feta en olijven maken het juist Griekse saladequote:Op vrijdag 6 september 2013 15:17 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Griekse Salade zonder de Feta en olijven want die lust ik niet![]()
Tomaten, komkommer, ui, olijfolie dus en 2 sneetjes bruin brood.
Is white cheese niet ''witte kaas''? Dat smaakt toch wel anders dan fetaquote:Op vrijdag 6 september 2013 17:13 schreef minilot het volgende:
FANN, je lust teveel niet hoor!Zonde!
Over feta gesproken, ik kwam vanmorgen deze toffe en rare combinatie tegen:
Meloen-sorbetijs, geserveerd met feta!
[ afbeelding ]
Foto en recept van:
http://www.ladyandpups.com/2013/07/01/melon-sorbet-and-white-cheese-eng/
Ik zou dat wel eens willen proberen.
quote:Slices of mediterranean-style mild semi-soft feta such as:
• Dodoni goat cheese katsiki
• Turkish white cheese/Beyaz peynir
Ja weet ikquote:Op vrijdag 6 september 2013 16:08 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Feta en olijven maken het juist Griekse saladeNu heb je gewoon een simpele salade
![]()
Ik had net chips met jalapenodip. Ik kan niet dieten![]()
o bah bah bahquote:Op vrijdag 6 september 2013 17:13 schreef minilot het volgende:
FANN, je lust teveel niet hoor!Zonde!
Over feta gesproken, ik kwam vanmorgen deze toffe en rare combinatie tegen:
Meloen-sorbetijs, geserveerd met feta!
[ afbeelding ]
Foto en recept van:
http://www.ladyandpups.com/2013/07/01/melon-sorbet-and-white-cheese-eng/
Ik zou dat wel eens willen proberen.
Lekker hazelnootgebakkie!quote:Op vrijdag 6 september 2013 18:00 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ja weet ikmaar was toch lekker
en ik ben niet op dieet hoor, ik ging lekker zitten om even
bij te lezen met koffie en ditteik heb gewoon nooit zoveel trek als het heel warm is, maar dit
ging wel![]()
snel een foto gemaakt, hij is nu op![]()
[ afbeelding ]
Klopt!quote:Op vrijdag 6 september 2013 19:07 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Lekker hazelnootgebakkie!
Ik kreeg als toetje vlaflip.
Vnv op verjaardag denk (Hema) taart
Haha ik hoef t ook niet tenzij appelkruimel, dies te doen hoor.quote:Op vrijdag 6 september 2013 19:09 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Klopt!![]()
Hema taart is niet zo lekkermaar ik ben een zeikerd ik weet het
Nou ja, misschien heb je mazzel en hebben ze de appelkruimel, die slagroom dingen vind ik écht viesquote:Op vrijdag 6 september 2013 19:13 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Haha ik hoef t ook niet tenzij appelkruimel, dies te doen hoor.
Vind t wel jammer want normaal bakken ze.
Inderdaad, is toch niet te geloven. En als het dan persé moet, doe het dan gewoon in een algemene zak. Ik zie ze liggen met manenschijn en besneeuwde huizen!quote:Op vrijdag 6 september 2013 18:18 schreef sararaats het volgende:
en kruidnoten liggen gewoon veel te vroeg in de winkel.
Ik had toch een bakkie spaghettisaus uit de vriezer gehaald, tenminste dat dacht ikquote:
Ziet er lekker uit.quote:Op vrijdag 6 september 2013 22:28 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik had toch een bakkie spaghettisaus uit de vriezer gehaald, tenminste dat dacht ik![]()
Maar het was een bakkie chili con carne, ik moet toch eens leren om er op te zetten
wat er in zitmaar ik eet dat morgen wel op, is maar een klein bakkie voor 1 persoon,'
dus ik heb even snel Basic Spaghetti gemaakt met olijfolie, knoflook, te veel rode peper![]()
en stukjes tomaat, maar de foto is mislukt![]()
[ afbeelding ]
Als je héééel goed kijkt zie je een bord staanen ik moest er een pilsje bij want het was veels te
heet door de rode pepertjesmaar wel lekker
Hoop je,quote:Op zaterdag 7 september 2013 12:00 schreef minilot het volgende:
Ochtendhap: een kiwi, yoghurt en macadamianoten.
Op kantoor straks restje tomaten-groentensoep en een volkoren boterham uit de vriezer halen en in de magnetron stoppen.
Vanavond naar jarige schoonmoeder, dus taart en hapjes!
Heerlijk!quote:
Die heb ik extra niet in huisquote:Op zaterdag 7 september 2013 18:00 schreef Dragonberry het volgende:
De frituurpan heeft gekookt vandaagen een marsijsje toe.
iddquote:Op zaterdag 7 september 2013 21:37 schreef motorbloempje het volgende:
Net zelfgemaakte kroketten op
[ afbeelding ]
Owwwwwwwwwwwwwwwww, dat ziet er vreselijk lekker uit!quote:Op zaterdag 7 september 2013 21:37 schreef motorbloempje het volgende:
Net zelfgemaakte kroketten op
[ afbeelding ]
Met verse patat:
[ afbeelding ]
Het is eigenlijk gewoon brood, wat qua vorm lijkt op een donut!quote:Op zaterdag 7 september 2013 21:43 schreef uniekhoorn het volgende:
Is een bagel zoet? Nog nooit gehad
Stel mij er steeds een donut bij voor
Was het ook! Tweede keer dat ik kroketten bakte, en er mag nóg meer smaak aan de ragout, maar ze zijn al een stuk beter dan de eerste keer.quote:Op zaterdag 7 september 2013 21:44 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Owwwwwwwwwwwwwwwww, dat ziet er vreselijk lekker uit!
quote:Op zaterdag 7 september 2013 22:13 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Was het ook! Tweede keer dat ik kroketten bakte, en er mag nóg meer smaak aan de ragout, maar ze zijn al een stuk beter dan de eerste keer.
Zal wel een bepaald verschil in bereidingswijze zijn. Ik vind ze heerlijk!quote:Op zaterdag 7 september 2013 22:09 schreef uniekhoorn het volgende:
Maar waarom is een bagel dan anders dan een witte boterham?
Roomkaas, verse bieslook en zalm is sowieso een gouden combinatie, ook in wraps e.d.
Hoef even geen wraps (ga ik vanuit dat dat het was) meer te zien, maar vanavond gewoon weer aan de goulash geweest met een pot bier, heerlijk.quote:Op zondag 8 september 2013 20:55 schreef FutureFairytale het volgende:
Ai Geerd, niet meer kopen. Beterschap!
Heb heerlijk gegeten vandaag; appeltaart met slagroom, minikroketjes met brood en mosterd, thaise kippensoep, zalm met groenten en gratin, sorbetijs en thee met een stukje boterkoek om de mooie dag af te sluiten
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Probeer kippendijen of geen opspuitkipfiletquote:Op maandag 9 september 2013 18:30 schreef NutKees het volgende:
Pad Thai Kip. Laatste keer met kipfilet want die was gortdroog ondanks gillend heet gebakken. Ben uberhaupt niet meer zo'n fan van kipfilet de laatste tijd...
quote:
Lekker!quote:Op woensdag 11 september 2013 10:49 schreef Reemi het volgende:
Zometeen een stuk pizza shoarma van gisteren opwarmen
Lekker Future!quote:Op woensdag 11 september 2013 21:53 schreef FutureFairytale het volgende:
Reese's Peanut Butter Cups!
[ afbeelding ]
Mochten ze nou op zijn, kun je ze heel makkelijk en goedkoop zelf maken.quote:Op donderdag 12 september 2013 11:34 schreef FutureFairytale het volgende:
Vanmiddag een panini kruidenkaas, oude kaas, brie en pesto
Je quote mijn broodje maar ik denk dat je mijn peanut butter cupsquote:Op donderdag 12 september 2013 11:42 schreef minilot het volgende:
[..]
Mochten ze nou op zijn, kun je ze heel makkelijk en goedkoop zelf maken.Ik dm je tzt het recept wel.
dan ben ik ook wel benieuwd naar het recept!quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
Allitereert wel lekkerquote:Op donderdag 12 september 2013 21:45 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ik had speltsalade, maar ik vond het niet zo lekker![]()
Heet dat zo in Duitsland?quote:Op vrijdag 13 september 2013 13:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Allitereert wel lekker
Dinkelsalade klinkt minder.
Haggischips! Echt?quote:Op vrijdag 13 september 2013 15:47 schreef FutureFairytale het volgende:
Chips uit Schotland; Haggis & Black Pepper smaak
heb je een plaatje? ik kan het me niet voor de geest halenquote:Op vrijdag 13 september 2013 16:50 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ik heb een speltburger tic![]()
Dus een speltburger op een broodje met gebakken uitjes, augurkschijfjes, ketchup, beetje mayo,
dus een soort van hamburger zeg maaren een glas verse sinaasappelsap.
Ik heb het al op!quote:Op vrijdag 13 september 2013 16:52 schreef sararaats het volgende:
[..]
heb je een plaatje? ik kan het me niet voor de geest halen
ziet er best lekker uit. moet ik toch eens proberen.quote:Op vrijdag 13 september 2013 16:53 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik heb het al op!![]()
maar dit is een speltburger![]()
[ afbeelding ]
Is érg lekkerquote:Op vrijdag 13 september 2013 16:54 schreef sararaats het volgende:
[..]
ziet er best lekker uit. moet ik toch eens proberen.
zelf verzonnen prutje van cashew noten, courgette, sperziebonen, champignons, reuzebonen , olijfolie en thaise kruidenquote:Op vrijdag 13 september 2013 16:53 schreef MangoLotion het volgende:
Nu: vers sapje van 3 appels, stukje courgette en verse munt
vanavond: I don't know....iig iets met veel verse groente...of een zelfgemaakte maaltijdsalade.
Yes smaakt ook echt een beetje naar worst. Apart maar lekker met die zwarte peper. En ik vind Jamie's America ook een goed boek. De 'Mountain Meatballs' zijn een succes hier.quote:Op vrijdag 13 september 2013 15:56 schreef minilot het volgende:
Vanmorgen banaan op en een avocado.
Ik ben nu een speculaas-mandarijntaartje aan het maken - als dat lukt neem ik er een stukje van,
Vanavond filodeegrollen met camembert en walnoten + cranberrysaus en waterkerssalade. Een (licht aangepast) ideetje van Jamie Oliver uit zijn vijftienminutenreeks.
Het zal mij benieuwen. Jamie's Italië-boek is uitstekend, maar ik vind eigenlijk al het andere prut. Ligt aan mij hoor, ik vind er gewoon niks aan. Ik heb behalve die ene alle boeken die ik van hem had weggegeven.
[..]
Haggischips! Echt?
Jij... jij evil womanquote:Op vrijdag 13 september 2013 15:31 schreef Luxuria het volgende:
Vanavond lekker wokken! Heb ik lang niet meer gedaan!
Heerlijk met bergen groenten en wat vlees (voornamelijk kip) en vis (voornamelijk garnalen)![]()
quote:Op vrijdag 13 september 2013 19:39 schreef uniekhoorn het volgende:
Wij zijn spontaan wezen wokken. Alleen door degene die dat vanmiddag hier schreef.
Sja wat is vroegquote:Op zaterdag 14 september 2013 15:51 schreef Portfan het volgende:
Het is wat vroeg, maar wel lekker
[ afbeelding ]
Zie ze vaak liggen maar hoe maak je die klaar?quote:Op zaterdag 14 september 2013 18:18 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
Riblappen![]()
![]()
Stan net op het vuur het ruikt nu al heerlijk in huis![]()
* Moet nog ruim 2 uur wachten
Zo bijvoorbeeldquote:Op zaterdag 14 september 2013 18:49 schreef Geerd het volgende:
[..]
Zie ze vaak liggen maar hoe maak je die klaar?
Toch stoven dus, ja tuulk kon het zelf wel googelen maar toch eens proberen binnenkort.quote:Op zaterdag 14 september 2013 18:50 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
[..]
Zo bijvoorbeeld![]()
http://www.mijnreceptenbo(...)t-tomaten-12706.html
Ja je moet geduld hebben ervoorquote:Op zaterdag 14 september 2013 18:54 schreef Geerd het volgende:
[..]
Toch stoven dus, ja tuulk kon het zelf wel googelen maar toch eens proberen binnenkort.
Mwja dat is het probleem nietquote:Op zaterdag 14 september 2013 18:55 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
[..]
Ja je moet geduld hebben ervoor
Eerst eruit halen dan uitjes fruiten (en knoflook als je dat trekt)quote:Op zaterdag 14 september 2013 19:10 schreef Geerd het volgende:
[..]
Mwja dat is het probleem nietdus eerst even dichtschroeien aan beide kanten en daarna scheut water der in en laten stoven???
Dank volgende week eens proberen !quote:Op zaterdag 14 september 2013 19:16 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
[..]
Eerst eruit halen dan uitjes fruiten (en knoflook als je dat trekt)
Dan boullion en tomatenpuree toevoegen met kruiden en dan vless erbij 2 uur laten pruttelen![]()
Wijn erbij en erna kan ook
quote:Op zaterdag 14 september 2013 19:18 schreef Geerd het volgende:
[..]
Dank volgende week eens proberen !
Nu in het Nederlandsquote:Op zaterdag 14 september 2013 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Pompoensoep met jacobsschelpen
Koolrouladen met schupfnoedels
Abrikozentaartje met tonkabooncustard
Werd een kroketburger, broodje kaassouffle en een peerslush.quote:Op zaterdag 14 september 2013 18:37 schreef FutureFairytale het volgende:
Had zojuist een heerlijke kop tomatencremesoep met gesmolten parmezaanse kaasvlokken.
Straks naar de snackbar
Ik zou het niet in water doen, persoonlijk bak ik altijd flink wat uien op, vlees goed aanbakken. Onderzetten in een laag wijn of donker bier. Paar laurierblaadjes. En zo dan een paar uur laten staan, voeg soms wat extra water toe.quote:Op zaterdag 14 september 2013 19:10 schreef Geerd het volgende:
[..]
Mwja dat is het probleem nietdus eerst even dichtschroeien aan beide kanten en daarna scheut water der in en laten stoven???
Dank!quote:Op zaterdag 14 september 2013 21:02 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik zou het niet in water doen, persoonlijk bak ik altijd flink wat uien op, vlees goed aanbakken. Onderzetten in een laag wijn of donker bier. Paar laurierblaadjes. En zo dan een paar uur laten staan, voeg soms wat extra water toe.
ja!quote:Op zaterdag 14 september 2013 15:14 schreef Jula123 het volgende:
[..]
Zijn ze al lekker nu? Ik twijfelde of ik ze al kon kopen.
Je kunt ze ook gewoon bakken hoorquote:Op zaterdag 14 september 2013 18:54 schreef Geerd het volgende:
[..]
Toch stoven dus, ja tuulk kon het zelf wel googelen maar toch eens proberen binnenkort.
Gastquote:Op zondag 15 september 2013 12:00 schreef AldoTheApache het volgende:
halve bak bami en foe yung hai van de chinees als ontbijt
Wordt dat niet taai dan?quote:Op zondag 15 september 2013 10:03 schreef Anne het volgende:
[..]
Je kunt ze ook gewoon bakken hoor. Wat je voorkeur maar heeft.
Laten pruttelen doe ik altijd, bakken daarentegen doet SD dan weer altijd.
Piet toch, klinkt weer heerlijk!quote:Op zondag 15 september 2013 22:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Had vanavond vooraf een aspergesoep (zelfgemaakt, uit de diepvries)
Een sous vide bereide kalfsmuis (4 uur bij 55 graden, daarna aangebraden), Frankfurter groene saus, la ratte aardappels, haricots verts.
Na, verschillende kazen
Hierbij dronken we een supertuscan
Waar haal jij je cherrytomaten uit blik? Ik weet ze alleen bij Marqt te vinden maar daar kom ik niet vaak.quote:Op maandag 16 september 2013 18:56 schreef MaximusTG het volgende:
Saus is gefruit uitje, knoflook, gember, zout, peper, komijn en mosterdpoeder. Dat met cherrytomaten uit blik en kokosmelk.
Gewoon bij de AH; merk is Cirio;quote:Op maandag 16 september 2013 23:52 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Waar haal jij je cherrytomaten uit blik? Ik weet ze alleen bij Marqt te vinden maar daar kom ik niet vaak.
Ik heb hier in de buurt alleen maar kleine AH's, misschien ligt het daar aan. Thanks in ieder geval!quote:Op dinsdag 17 september 2013 00:14 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Gewoon bij de AH; merk is Cirio;
[ afbeelding ]
same here (al is het in mijn geval 'gewone' thee). Koud hier op 't werkquote:Op maandag 16 september 2013 20:03 schreef MangoLotion het volgende:
Nu een kopje rooibos thee om warm te worden
Mmm, ook al een tijdje zin in...binnenkort maar weer eens maken.quote:Op dinsdag 17 september 2013 18:26 schreef Mirjam het volgende:
strakjes eten, hachee die al sinds half 4 staat te pruttelen, met gekookte aardappelen, voor mij denk ik puree, en rode kool.
Smakelijk!! Klinkt prima!quote:Op dinsdag 17 september 2013 15:41 schreef Geerd het volgende:
Riblappen al gehaald, morgen dit maar eens proberen moet lukken, lekker simpel
Bereidingswijze
Riblappen in braadpan leggen en even bruin laten worden aan beide kanten. Tomaat toevoegen en even meebakken. Warm water toevoegen zodat het vlees net onder staat. Peper, zout en het laurierblaadje toevoegen. Vlees 3 1/2 uur laten sudderen en zo nu en dan even keren. Ook zorgen dat het vlees onder het vocht blijft, dus af en toe wat warm water toevoegen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |