abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 10 september 2013 @ 22:31:25 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131044393
Maar zoals gezegd, ik heb geen goede ervaringen met staartstuk, taai
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 10 september 2013 @ 23:23:05 #202
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131046730
Mijn picanha:


Staartstuk by FotoosVanRobin, on Flickr
pi_131048474
Paprika roosteren in de oven ging prima :) Velletje werd zwart, laten afkoelen in een plastic zakje en daarna kon ik het velletje er zo af trekken ^O^ Gepureerd en vandaag gebruikt op m'n 'pizza' (focaccia gebruikt als bodem :P ) Was erg geslaagd :9 Bedankt!
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_131060225
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 22:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar zoals gezegd, ik heb geen goede ervaringen met staartstuk, taai
Ik ga het gewoon proberen en als het mislukt krijgen de gasten een speklap :)

Ziet er goed uit robin en ik kan het natuurlijk in zo,n zipzak stoppen en goed afdichten maar ik krijg nooit een pan water 2 uur lang op 49 graden.
pi_131080142
Ik kwam er achter dat de duitse supermarkt hier echt geweldig is. Naast heel goedkoop vlees van de slager hebben ze een heel schap met moninsiropen. Ik heb een flesje vanille meegenomen. Weet jij iets lekkers wat ik hiermee kan doen(alcohol mag, maar wel maar een beetje)? En zijn er andere smaken die je aanraad?
  donderdag 12 september 2013 @ 07:37:23 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131085303
quote:
0s.gif Op woensdag 11 september 2013 23:02 schreef emmyemmy het volgende:
Ik kwam er achter dat de duitse supermarkt hier echt geweldig is. Naast heel goedkoop vlees van de slager hebben ze een heel schap met moninsiropen. Ik heb een flesje vanille meegenomen. Weet jij iets lekkers wat ik hiermee kan doen(alcohol mag, maar wel maar een beetje)? En zijn er andere smaken die je aanraad?
Herrencreme?

4 XL bio eieren
400 cc melk
200 cc slagroom, lobbig geslagen
in jouw geval
75 gram suiker
50 cc Monin siroop vanille

Anders
(Vanillestokje, vanilleextract of bourbonvanillesuiker, ik gebruikte mijn eigengemaakte vanillesiroop
100 gram suiker)

100 gram geraspte bittere chocolade
4 blaadjes gelatine
100 cc bruine rum ( ik gebruik ron mulata anejo gran reserva)
Verwarm de melk in een pannetje met de vanille
Sla de eieren los in een grote stalen schotel
Als de melk 90 graden is ( niet laten koken), los de gelatine er in op giet je deze in een dun straaltje bij de eieren terwijl je die klutst
Verwarm dit au bain marie terwijl je met een garde blijft roeren tot het ca 85 graden is.
Dit vormt een dikvloeibaar mengsel
Haal het van het vuur en zet de schaal met ei-melk in een grotere schaal met ijs en water en voeg de suiker toe en roer met het mengsel zodat het afkoelt. Als het koud is voeg de rum toe en de slagroom, roer dit voorzichtig om zodat je de lucht er niet uitslaat.
Voeg de geraspte chocolade toe en zet het in de koelkast om op te stijven.

Is een zeer geliefd dessert in bepaalde delen van Duitsland. Een dikke lobbige creme. Deze is erg lekker. Meestal wordt ie kindervriendelijk gemaakt, met rumaroma ipv rum en dr Oetker vanillepuddingpoeder ipv room, eieren en gelatine. Die is niet lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131085327
Herrencreme. :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_131087710
Halloo O+

Ik heb net een citroen meringue-taart gemaakt. Op zich is hij goed gelukt (Behalve dat Martha Steward OVERAL zout in wil mikken), maar ik heb het luxeprobleem dat mijn meringue te luchtig is. Ik ben alleen bang dat als ik te weinig klop, het eiwit gewoon van mijn taart afglijdt. Zijn er andere manieren om misschien het eiwit stijf te krijgen zonder al te luchtig te kloppen?
  donderdag 12 september 2013 @ 10:29:23 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131087825
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 10:24 schreef RenRen- het volgende:
Halloo O+

Ik heb net een citroen meringue-taart gemaakt. Op zich is hij goed gelukt (Behalve dat Martha Steward OVERAL zout in wil mikken), maar ik heb het luxeprobleem dat mijn meringue te luchtig is. Ik ben alleen bang dat als ik te weinig klop, het eiwit gewoon van mijn taart afglijdt. Zijn er andere manieren om misschien het eiwit stijf te krijgen zonder al te luchtig te kloppen?
Een meringue kan niet te luchtig zijn, imho, maar hoe maak je hem? Giet je hete suikerstrook bij het eiwit als je het klopt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131087864
quote:
1s.gif Op donderdag 12 september 2013 10:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een meringue kan niet te luchtig zijn, imho, maar hoe maak je hem? Giet je hete suikerstrook bij het eiwit als je het klopt?
Hij is zo luchtig dat je hem bijna niet proeft, en dat vind ik zonde. Ik zou liever een zijde-achtige meringue hebben die je wel voelt in je mond maar wel lekker luchtig is.
Nee, ik heb het volgens het recept gedaan en die wou dat ik gewoon zo het suiker erin deed. Ik heb dus het suiker er in delen bijgedaan toen ik er al wat lucht in had zitten. (En ik ben niet zo heel erg goed met verhitte suiker, dat verbrandt altijd. Al-tijd. Wat ik ook probeer)
pi_131087940
Hij ziet er wel mooi uit, dat is al de helft :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  donderdag 12 september 2013 @ 12:34:18 #212
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131091224
Doe een eetlepel water bij je suiker in een pannetje en breng aan de kook, terwijl je je eiwit stijfslaat, even laten doorkoken en dan in een dun straaltje bij je eiwit gieten.
Wordt dan negerzoenvulling achtig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131092043
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Doe een eetlepel water bij je suiker in een pannetje en breng aan de kook, terwijl je je eiwit stijfslaat, even laten doorkoken en dan in een dun straaltje bij je eiwit gieten.
Wordt dan negerzoenvulling achtig
Mag het eiwit al stijf zijn? Of een beetje lobbig? Ik zal het proberen, ik krijg nooit vloeibare suiker, het kristaliseert altijd (ook als ik niet roer) en dan gaat het onderin verbranden. Dus ik zal het nog een keertje proberen, misschien iemand vragen met een ijzeren koekepan
  donderdag 12 september 2013 @ 13:11:42 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131092076
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 13:10 schreef RenRen- het volgende:

[..]

Mag het eiwit al stijf zijn? Of een beetje lobbig? Ik zal het proberen, ik krijg nooit vloeibare suiker, het kristaliseert altijd (ook als ik niet roer) en dan gaat het onderin verbranden. Dus ik zal het nog een keertje proberen, misschien iemand vragen met een ijzeren koekepan
Gewoon rvs steelpannetje, vuur niet te hoog zetten, en eiwit moet al stijfgeslagen zijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131092133
quote:
1s.gif Op donderdag 12 september 2013 13:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gewoon rvs steelpannetje, vuur niet te hoog zetten, en eiwit moet al stijfgeslagen zijn
Dat doe ik al, mijn kleinste pitje, vuur op zijn laagst. Nieuwe poging volgende week donderdag dan maar :D
  donderdag 12 september 2013 @ 13:14:19 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131092154
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 13:13 schreef RenRen- het volgende:

[..]

Dat doe ik al, mijn kleinste pitje, vuur op zijn laagst. Nieuwe poging volgende week donderdag dan maar :D
Ook met een eetlepel water in je pan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131093187
quote:
1s.gif Op donderdag 12 september 2013 13:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ook met een eetlepel water in je pan?
Met een kopje water in de pan zelfs nog. Ik heb een gave, alles kan schiften en verbranden
  donderdag 12 september 2013 @ 15:01:28 #218
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_131095446
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 13:13 schreef RenRen- het volgende:

[..]

Dat doe ik al, mijn kleinste pitje, vuur op zijn laagst. Nieuwe poging volgende week donderdag dan maar :D
Is je kleinste pit wel klein genoeg?
Ik heb hier zelf een vrij goedkoop gasstel en ik merk ook dat de kleinste pit veel te warm wordt, weinig verschil met de middelgrote pitten.
Ik gebruik zelf dus vrij vaak een sudderplaatje, scheelt een hoop.

Voordeel is wel weer dat de grote pit bijna een wokbrander is :D
pi_131095489
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 15:01 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Is je kleinste pit wel klein genoeg?
Ik heb hier zelf een vrij goedkoop gasstel en ik merk ook dat de kleinste pit veel te warm wordt, weinig verschil met de middelgrote pitten.
Ik gebruik zelf dus vrij vaak een sudderplaatje, scheelt een hoop.

Voordeel is wel weer dat de grote pit bijna een wokbrander is :D
Als je van je wijsvinger en duim een rondje maakt, zo groot is het pitje ongeveer, misschien iets groter, en het vuur kan vrij laag. We zouden een verdeler moeten hebben ergens, ik zal nog eens aan mijn moeder vragen waar hij is, want ze schuift altijd dingen heen en weer :')

Hoe groot is jouw kleinste pitje dan? Ter vergelijking?
  donderdag 12 september 2013 @ 15:06:03 #220
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_131095562
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 15:02 schreef RenRen- het volgende:

[..]

Als je van je wijsvinger en duim een rondje maakt, zo groot is het pitje ongeveer, misschien iets groter, en het vuur kan vrij laag. We zouden een verdeler moeten hebben ergens, ik zal nog eens aan mijn moeder vragen waar hij is, want ze schuift altijd dingen heen en weer :')

Hoe groot is jouw kleinste pitje dan? Ter vergelijking?
Opzich net zo groot denk ik maar er komt redelijk wat gas doorheen, ook als het gas laag staat is het nog een redelijke vlam.
pi_131095572
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 15:06 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Opzich net zo groot denk ik maar er komt redelijk wat gas doorheen, ook als het gas laag staat is het nog een redelijke vlam.
Ik maak zo even een foto van het pitje op z'n laagst
pi_131096499
Vlamverdeler / sudderplaatje gebruiken. Mijn kleinste pit op het laagst met vlamverdeler verwarmt tot ongeveer 70 graden, dus dat is ideaal als ik roomijs ga maken.
  donderdag 12 september 2013 @ 17:22:26 #223
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131099636
Ah joh, ook een op grote pit kun je suiker laten smelten zonder het aan te laten branden!
pi_131099739
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2013 23:23 schreef RobinOok het volgende:
Mijn picanha:

[ link | afbeelding ]
Staartstuk by FotoosVanRobin, on Flickr
Ik ben verliefd.
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 10:30 schreef RenRen- het volgende:

[..]

Hij is zo luchtig dat je hem bijna niet proeft, en dat vind ik zonde. Ik zou liever een zijde-achtige meringue hebben die je wel voelt in je mond maar wel lekker luchtig is.
Nee, ik heb het volgens het recept gedaan en die wou dat ik gewoon zo het suiker erin deed. Ik heb dus het suiker er in delen bijgedaan toen ik er al wat lucht in had zitten. (En ik ben niet zo heel erg goed met verhitte suiker, dat verbrandt altijd. Al-tijd. Wat ik ook probeer)
Dan eet je je merengue eigenlijk gewoon rauw? Dat lijkt me echt helemaal niet lekker. :@
pi_131100102
quote:
14s.gif Op donderdag 12 september 2013 17:25 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik ben verliefd.

[..]

Dan eet je je merengue eigenlijk gewoon rauw? Dat lijkt me echt helemaal niet lekker. :@
Ja, is beter dan klutsei hoor :+
  vrijdag 13 september 2013 @ 13:52:16 #226
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_131126642


Net ff gele tomaten geplukt, inmiddels staat er dus zo'n hoeveelheid op mij te wachten...Maar wat gaan we ermee doen? Ik had zelf bedacht om er een saus van te maken en in te vriezen. Maar op internet zie ik verschillende recepten voorbij komen met knoflook en verse kruiden....en dat heb ik natuurlijk allemaal niet in huis.... Dus wat nu? Gewoon in het water gooien en kijken wat er van komt? Ik kan ze later wel door een zeef duwen ivm de velletjes van de tomaat.
  vrijdag 13 september 2013 @ 14:08:38 #227
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131127176
Gele tomatensoep?
Gele tomatenketchup?
Kwarten en koken met wat zout en wat kruiden, dan door een zeef en je hebt een smakelijke tomatensoep,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 13 september 2013 @ 14:37:55 #228
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_131128135
Als je geen knoflook en kruiden in huis hebt kanje die natuurlijk ook kopen, 't is geen avond of weekend dus de winkels zijn open.

Ik zou er een pasata van maken, neutrale saus, kan je het meest mee.
  vrijdag 13 september 2013 @ 14:39:35 #229
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131128184
Je kan er ook ijs van maken. Geel tomatensorbet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 13 september 2013 @ 14:54:04 #230
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_131128653
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 14:37 schreef SiGNe het volgende:
Als je geen knoflook en kruiden in huis hebt kanje die natuurlijk ook kopen, 't is geen avond of weekend dus de winkels zijn open.

Ik zou er een pasata van maken, neutrale saus, kan je het meest mee.
Ja dat weet ik wel, alleen kan ik nu ff niet weg, straks wel. Knoflook it is dan :) Komt vast goed :)
pi_131138524
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2013 13:52 schreef PureEvil het volgende:
[ afbeelding ]

Net ff gele tomaten geplukt, inmiddels staat er dus zo'n hoeveelheid op mij te wachten...Maar wat gaan we ermee doen? Ik had zelf bedacht om er een saus van te maken en in te vriezen. Maar op internet zie ik verschillende recepten voorbij komen met knoflook en verse kruiden....en dat heb ik natuurlijk allemaal niet in huis.... Dus wat nu? Gewoon in het water gooien en kijken wat er van komt? Ik kan ze later wel door een zeef duwen ivm de velletjes van de tomaat.
Denk er nog een dag over na en maak er dan van wat jij wilt!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_131144345
Gewoon knoflook en kruiden of whatever je nodig hebt voor een recept kopen, zonde van zulke mooie tomaatjes om er wat saais mee te doen toch?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_131173574
Beste Piet,

Ik heb bij de Hanos varkensdarm gekregen. Ze verkopen het niet maar de slager was zo aardig om een paar meter af te knippen. Nu ben ik echter vergeten te vragen hoe en hoe lang ik dit het beste kan bewaren, want ik ga het niet direct gebruiken. Moet ik het in een bakje zout water doen of iets in die geest (zit nu droog in een plastic zakje)?

En heb je misschien een lekker recept voor worst?

Bvd,
  zaterdag 14 september 2013 @ 20:22:05 #234
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131174337
Volgens mij kun je darm prima invriezen.

En deze waren lekker:


Verse Worst

Of wilde je droge worst maken? Nee toch?
  zaterdag 14 september 2013 @ 20:26:14 #235
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131174565
Na-foto:

pi_131174767
Boh dat ziet er goed uit! Heb je een receptje? Maar geen droge worst, dat is me (nog) teveel gedoe als ik zo de instructies lees om ze te drogen. Wat een mooie foto trouwens, ik heb net gegeten maar krijg er weer honger van.
  zaterdag 14 september 2013 @ 20:49:39 #237
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131175619
Effe klikken op die eerste foto.
pi_131175966
Ah, ik zie het al. Drambui heb ik niet, Shaoxing wel. En heb ruim 2 kilo vet varkensvlees van de Hanos meegenomen vanmorgen, dus dat gaat helemaal goedkomen. Dankje!
  zaterdag 14 september 2013 @ 22:25:55 #239
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131179810
Shaoxing is vast beter! :)
  zaterdag 14 september 2013 @ 22:35:27 #240
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131180208
In heel zout zoutwater houd je het een tijd goed, maar ook ik vroor ze in
stavromulabeta weet trouwens veel meer van worst maken dan ik
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131189006
Piet korte vraag: ik ga creme brulee maken en heb nu een recept met slagroom maar dan wordt de creme brulee direct in de oven gebakken. Mijn eerdere creme brulees heb ik in de oven in waterbad gemaakt. Tweede recept is het wel in het waterbad maar het is een engels recept en er staat heavy cream. Kan ik die 1 op 1 vervangen met slagroom of toch het eerste recept maken maar dan in waterbad? Zijn in dat geval de oventijden gelijk?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 15 september 2013 @ 09:03:57 #242
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131189149
Heavy cream is een amerikaanse aanduiding voor room me een vetgehalte van 35% tot 40%
Prima te vervangen door slagroom, ongeslagen.
Gebruik sowieso een waterbad
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131190965
Piet is er nog een tip voor het vanillestokje? Is al wel uitgeschraapt en meegekookt in de slagroom. Moet ik hem weggooien of heb je nog een tip daarvoor?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_131191307
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 11:26 schreef Tinuviel het volgende:
Piet is er nog een tip voor het vanillestokje? Is al wel uitgeschraapt en meegekookt in de slagroom. Moet ik hem weggooien of heb je nog een tip daarvoor?
In de suikerpot om vanillesuiker te maken.
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  zondag 15 september 2013 @ 11:43:37 #245
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131191360
Ja, lekker, zo'n doorweekt, in room uitgekookt vanillestokje in je suiker. *not*
pi_131191385
Oops, slecht gelezen :)
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_131191519
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 11:43 schreef RobinOok het volgende:
Ja, lekker, zo'n doorweekt, in room uitgekookt vanillestokje in je suiker. *not*
Kan het nadat het stokje weer opgedroogd is?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_131192384
Ik zou hem gewoon weg gooien, de geur en eventuele zaadjes die achtergebleven zijn zijn er toch al uitgekookt.
  zondag 15 september 2013 @ 12:38:34 #249
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131192779
Melk/room wordt zuur. Ik zou het risico niet nemen.
  zondag 15 september 2013 @ 13:47:51 #250
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131195051
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 11:26 schreef Tinuviel het volgende:
Piet is er nog een tip voor het vanillestokje? Is al wel uitgeschraapt en meegekookt in de slagroom. Moet ik hem weggooien of heb je nog een tip daarvoor?
Weggooien
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 september 2013 @ 13:55:30 #251
256666 leeell
I know you're lonely
pi_131195357
He piet, heb jij een goed recept voor "plain cake" dus als bodem te gebruiken en/of vanillecake
'gewoon' ?
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  zondag 15 september 2013 @ 14:01:18 #252
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131195556
quote:
3s.gif Op zondag 15 september 2013 13:55 schreef leeell het volgende:
He piet, heb jij een goed recept voor "plain cake" dus als bodem te gebruiken en/of vanillecake
'gewoon' ?
Nee, niet echt, maar wel een tip, gebruik ipv bloem maizena, of half bloem, half maizena. Omdat maizena geen gluten bevat wordt je structuur losser.
En scheidt je eieren en sla het eiwit stijf dan wordt ie nog luchtiger
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 september 2013 @ 14:30:30 #253
256666 leeell
I know you're lonely
pi_131196674
quote:
1s.gif Op zondag 15 september 2013 14:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, niet echt, maar wel een tip, gebruik ipv bloem maizena, of half bloem, half maizena. Omdat maizena geen gluten bevat wordt je structuur losser.
En scheidt je eieren en sla het eiwit stijf dan wordt ie nog luchtiger
ik ga het zo eens proberen dan
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_131245639
quote:
3s.gif Op zondag 15 september 2013 13:55 schreef leeell het volgende:
He piet, heb jij een goed recept voor "plain cake" dus als bodem te gebruiken en/of vanillecake
'gewoon' ?
Als je ook een vette botercreme wil gebruiken, zoals bv bij mokkataart, zou ik biscuitdeeg gebruiken. Met bloem en maizena idd. Ik gebruik een glazen kom om het te kloppen, zodat ik zie of het mengsel luchtig genoeg is.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 18 september 2013 @ 11:27:19 #255
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_131308605
In Kroatiė heb ik gnocchi met een truffelroomsaus gegeten. Ik zou dit graag na willen maken, hoe?
(kan dit overigens zonder verse truffels?)
  woensdag 18 september 2013 @ 13:21:40 #256
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131311714
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 11:27 schreef Helsinki het volgende:
In Kroatiė heb ik gnocchi met een truffelroomsaus gegeten. Ik zou dit graag na willen maken, hoe?
(kan dit overigens zonder verse truffels?)
Je maakt een roomsaus en doet daar dun gesneden (verse of uit een potje) truffels door? Let wel, truffels zijn prijzig. Zeer prijzig. Wat men vaak doet in de Hoereca is truffelolie gebruiken, wat een synthetisch product is, een kunstmatig aroma.
Weet je hoe je een roomsaus maakt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131312951
Aanstaande zaterdag komen mijn ouders helpen klussen en die blijven dan ook eten.
Mijn vriend heeft dan zin in cottage pie. Dat is ook handig, want die kan ik vrijdag al maken en dan hoeft ie zaterdag alleen nog even in de oven.
In de meeste recepten die ik tegenkom zit tomaat, in welke vorm dan ook, puree, blokjes, vers, etc.
Probleem is dat mijn vader daar altijd last van krijgt. Daar hoor je'm nooit over hoor, maar ik vind het zonde dat hij voor ons komt werken, en ik schotel hem dan iets voor waar hij maagpijn van krijgt.

Weten jullie dus een lekker recept voor cottage pie waar geen tomaat in gaat?
  woensdag 18 september 2013 @ 15:16:28 #258
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131314907
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 14:04 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Aanstaande zaterdag komen mijn ouders helpen klussen en die blijven dan ook eten.
Mijn vriend heeft dan zin in cottage pie. Dat is ook handig, want die kan ik vrijdag al maken en dan hoeft ie zaterdag alleen nog even in de oven.
In de meeste recepten die ik tegenkom zit tomaat, in welke vorm dan ook, puree, blokjes, vers, etc.
Probleem is dat mijn vader daar altijd last van krijgt. Daar hoor je'm nooit over hoor, maar ik vind het zonde dat hij voor ons komt werken, en ik schotel hem dan iets voor waar hij maagpijn van krijgt.

Weten jullie dus een lekker recept voor cottage pie waar geen tomaat in gaat?
gewoon weglaten, of vervangen door Ajvar, een soort condiment uit rode paprika en aubergine (bij turkse winkels hebben ze dat). Let wel, er zijn twee soorten, mild en pittig
Maak je het op basis van sudderlappen die je stooft in plaats van gehakt, veel lekkerder structuur krijg je dan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131315980
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 15:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

gewoon weglaten, of vervangen door Ajvar, een soort condiment uit rode paprika en aubergine (bij turkse winkels hebben ze dat). Let wel, er zijn twee soorten, mild en pittig
Maak je het op basis van sudderlappen die je stooft in plaats van gehakt, veel lekkerder structuur krijg je dan.
Dat ga ik misschien wel doen inderdaad, gewoon een lekker stoofpotje maken met rode wijn etc, en daar dan met wat extra groente (boontjes, doperwten) en aardappelpuree een ovenschotel van maken.
Als ik daar bv diepvriesdoperwtjes voor gebruik en ik doe die rechtstreeks uit de vriezer als laagje op het gestoofde vlees, ik doe daar dan de aardappelpuree overheen, en ik zet het een nacht in de koelkast. Worden die erwtjes dan in de oven wel gaar genoeg, of zou ik ze even moeten blancheren?
  woensdag 18 september 2013 @ 15:53:34 #260
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_131316113
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 13:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je maakt een roomsaus en doet daar dun gesneden (verse of uit een potje) truffels door? Let wel, truffels zijn prijzig. Zeer prijzig. Wat men vaak doet in de Hoereca is truffelolie gebruiken, wat een synthetisch product is, een kunstmatig aroma.
Weet je hoe je een roomsaus maakt?
Waar kan ik het beste truffels kopen?
Geen idee hoe je een roomsaus maakt :@.
  woensdag 18 september 2013 @ 16:22:55 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131317136
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 15:50 schreef zeeuws_meisje het volgende:

[..]

Dat ga ik misschien wel doen inderdaad, gewoon een lekker stoofpotje maken met rode wijn etc, en daar dan met wat extra groente (boontjes, doperwten) en aardappelpuree een ovenschotel van maken.
Als ik daar bv diepvriesdoperwtjes voor gebruik en ik doe die rechtstreeks uit de vriezer als laagje op het gestoofde vlees, ik doe daar dan de aardappelpuree overheen, en ik zet het een nacht in de koelkast. Worden die erwtjes dan in de oven wel gaar genoeg, of zou ik ze even moeten blancheren?
Zou de groenten onderin blancheren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131317326
okee, ga ik doen. ^O^ Thanks!
  woensdag 18 september 2013 @ 16:35:02 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131317479
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 15:53 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Waar kan ik het beste truffels kopen?
Geen idee hoe je een roomsaus maakt :@.
Specialiteiten/delicatessezaak, let wel, ook truffels worden genept, uit china en australie komen truffels die geen smaak hebben.

10 g Boter
10 g Meel
Wat kalfsfond of ingekookte kippenboullion (zelfgemaakte zonder zout)

200 ml room

Zout en peper
Smelt de boter in een pan, niet laten bruinen (laag vuur)
Voeg het meel toe, gaar dit een tijdje
Voeg de fond toe (of de kippenboullion) en kook dit een paar minuten maar blijf roeren
Voeg de room toe en breng aan de kook
Smaak af met peper, zout

Dit is een basissaus.
Je kan hier bv blauwschimmelkaas aan toevoegen, of gebakken paddestoelen, of kappertjes, wat je wilt dus ook fijngesneden of gehakte truffels.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131322756
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 14:04 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Aanstaande zaterdag komen mijn ouders helpen klussen en die blijven dan ook eten.
Mijn vriend heeft dan zin in cottage pie. Dat is ook handig, want die kan ik vrijdag al maken en dan hoeft ie zaterdag alleen nog even in de oven.
In de meeste recepten die ik tegenkom zit tomaat, in welke vorm dan ook, puree, blokjes, vers, etc.
Probleem is dat mijn vader daar altijd last van krijgt. Daar hoor je'm nooit over hoor, maar ik vind het zonde dat hij voor ons komt werken, en ik schotel hem dan iets voor waar hij maagpijn van krijgt.

Weten jullie dus een lekker recept voor cottage pie waar geen tomaat in gaat?
Ik zou het gewoon weglaten. Mijn vader kon niet tegen uien. Ik heb het vaak weggelaten en ik miste het niet. ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 18 september 2013 @ 22:16:27 #265
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_131331543
quote:
1s.gif Op woensdag 18 september 2013 16:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Specialiteiten/delicatessezaak, let wel, ook truffels worden genept, uit china en australie komen truffels die geen smaak hebben.

10 g Boter
10 g Meel
Wat kalfsfond of ingekookte kippenboullion (zelfgemaakte zonder zout)

200 ml room

Zout en peper
Smelt de boter in een pan, niet laten bruinen (laag vuur)
Voeg het meel toe, gaar dit een tijdje
Voeg de fond toe (of de kippenboullion) en kook dit een paar minuten maar blijf roeren
Voeg de room toe en breng aan de kook
Smaak af met peper, zout

Dit is een basissaus.
Je kan hier bv blauwschimmelkaas aan toevoegen, of gebakken paddestoelen, of kappertjes, wat je wilt dus ook fijngesneden of gehakte truffels.
Hartstikke bedankt! Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan. Heb er al weken trek in!
  vrijdag 20 september 2013 @ 09:51:56 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131374258
Piet heeft eens een vraag
Gisteren tomatensoep gemaakt van eigen tomaten, die dieprood en zeer goed rijp waren, aan de plant gerijpt. Heerlijk
Tot ik vanmorgen de afwasmachine uitruimde en vast moest stellen dat de kunststof snijplanken en de witte plastic trommeltjes oranjerood waren uitgeslagen. Het kunststof is een reactie aangegaan met de rode kleurstoffen uit de tomaten. Nog nooit gehad met gekochte tomaten.
Iemand een idee hoe dit precies werkt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 september 2013 @ 10:37:56 #267
256666 leeell
I know you're lonely
pi_131375218
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2013 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Piet heeft eens een vraag
Gisteren tomatensoep gemaakt van eigen tomaten, die dieprood en zeer goed rijp waren, aan de plant gerijpt. Heerlijk
Tot ik vanmorgen de afwasmachine uitruimde en vast moest stellen dat de kunststof snijplanken en de witte plastic trommeltjes oranjerood waren uitgeslagen. Het kunststof is een reactie aangegaan met de rode kleurstoffen uit de tomaten. Nog nooit gehad met gekochte tomaten.
Iemand een idee hoe dit precies werkt?
komt door het poreuze oppervlak van het kunststof, de tomaten "zinken" daar in , en schuursponsje werkt niet omdat je het dan alleen verdeeld binnen de poriėn van het materiaal en het komt niet naar het oppervlak.
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  † In Memoriam † vrijdag 20 september 2013 @ 10:43:14 #268
91830 MaximusTG
pi_131375354
Nou, de gekochte tomaten zullen niet genoeg kleurstof bevatten, maar jouw tomaten dus wel. Dat is dus de stof lycopeen. Dat is een apolaire stof, zeer slecht oplosbaar in water. Wat jij beschrijft zie ik ook vaak bij bakjes waar tomatensaus in gezeten heeft. (Tomaten uit blik vaak).
Misschien helpt schoonmaken met bv benzeen of ethanol. Of veel zeep gebruiken.
Oh en een reactie is het natuurlijk niet, dan zou de structuur van de kleurstof veranderen, en dan is ie dus niet meer rood.
  vrijdag 20 september 2013 @ 10:43:19 #269
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131375356
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2013 10:37 schreef leeell het volgende:

[..]

komt door het poreuze oppervlak van het kunststof, de tomaten "zinken" daar in , en schuursponsje werkt niet omdat je het dan alleen verdeeld binnen de poriėn van het materiaal en het komt niet naar het oppervlak.
Dat vermoede ik al
Enig idee waarom ik het bij gekochte tomaten niet heb?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 september 2013 @ 10:44:45 #270
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131375396
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 september 2013 10:43 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, de gekochte tomaten zullen niet genoeg kleurstof bevatten, maar jouw tomaten dus wel. Dat is dus de stof lycopeen. Dat is een apolaire stof, zeer slecht oplosbaar in water. Wat jij beschrijft zie ik ook vaak bij bakjes waar tomatensaus in gezeten heeft. (Tomaten uit blik vaak).
Misschien helpt schoonmaken met bv benzeen of ethanol. Of veel zeep gebruiken.
Oh en een reactie is het natuurlijk niet, dan zou de structuur van de kleurstof veranderen, en dan is ie dus niet meer rood.
Ik lees dat het oxideert, dus met peroxide zal het waarschijnlijk het best gaan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 september 2013 @ 10:45:27 #271
256666 leeell
I know you're lonely
pi_131375413
of zuiveringszout met lauw water.
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  vrijdag 20 september 2013 @ 10:46:18 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131375441
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2013 10:45 schreef leeell het volgende:
of zuiveringszout met lauw water.
Zuiveringszout heb ik niet, maar peroxide en andere zuurstofrijke middelen wel/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 september 2013 @ 10:49:33 #273
256666 leeell
I know you're lonely
pi_131375533
peroxide/bleek met bij voorkeur een microvezeldoek of gewoon ouderwets onderdompelen
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  vrijdag 20 september 2013 @ 11:09:36 #274
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131376097
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 september 2013 10:49 schreef leeell het volgende:
peroxide/bleek met bij voorkeur een microvezeldoek of gewoon ouderwets onderdompelen
zoiets, ik ga iig geen peroxide verbindingen in de vaatwasser gooien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 september 2013 @ 11:11:45 #275
256666 leeell
I know you're lonely
pi_131376164
eventueel werken lcd-schoonmaakdoekjes en remmenreiniger ook wel. remmenreiniger is makkelijk om sowieso in huis te hebben (maakt letterlijk alles schoon) en een busje kost hier bij de action 1.30 ofzo.
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  dinsdag 24 september 2013 @ 22:47:38 #276
37582 Snarf
Het is friet, geen patat.
pi_131534532
Beste Piet, als ik crčme brūlée maak dan zakt de vanille altijd naar de bodem van het schaaltje, en dan vooral tegen de rand. Niet echt fraai om te zien.
Ik wil de vanillezaadjes graag door de creme hebben, maar dat lukt me niet? Weet jij hoe ik dat voor elkaar kan krijgen?
:-D I am Willem-Alexander Claus George Ferdinand van Oranje-Nassau and I approve this message.
  woensdag 25 september 2013 @ 08:04:43 #277
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131541478
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 september 2013 22:47 schreef Snarf het volgende:
Beste Piet, als ik crčme brūlée maak dan zakt de vanille altijd naar de bodem van het schaaltje, en dan vooral tegen de rand. Niet echt fraai om te zien.
Ik wil de vanillezaadjes graag door de creme hebben, maar dat lukt me niet? Weet jij hoe ik dat voor elkaar kan krijgen?
1. Maak een vanille extract door vanillepeulen in pure alcohol te zetten en een paar maanden te laten trekken. Gebruik daarvoor bv wodka, of als je er aan kan komen, likeuralcohol (96%). Dit maakt een mooi en helderbruin vanille extract wat je zonder de zaadjes (zakken naar de bodem) in je recept kan gebruiken.
2. Je kan je pudding voor het in de vormpjes gieten en ze in een waterbad te zetten wat binden door het al wat te garen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131557796
Piet, ik heb zo ontzettend veel appeltjes van de appelboom in onze tuin. Het zijn appeltjes die rotten als je ze langer dan een paar dagen bewaart, dus ik moet ze meteen verwerken.
Behalve vier keer per week appelmoes en elk weekend een appeltaart kan ik niet zo veel bedenken (tenzij gerechten waarvan je dichtgroeit), weet jij nog iets?
  woensdag 25 september 2013 @ 17:35:37 #279
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131558071
quote:
0s.gif Op woensdag 25 september 2013 17:26 schreef Gwywen het volgende:
Piet, ik heb zo ontzettend veel appeltjes van de appelboom in onze tuin. Het zijn appeltjes die rotten als je ze langer dan een paar dagen bewaart, dus ik moet ze meteen verwerken.
Behalve vier keer per week appelmoes en elk weekend een appeltaart kan ik niet zo veel bedenken (tenzij gerechten waarvan je dichtgroeit), weet jij nog iets?
Appelmoes kan je ook wecken, dan hoef je het niet allemaal nu op te eten. Je kan er ook sap van maken, met een sapcentrifuge en dan ook wecken in dichte flessen of er cider van maken.
Hete bliksem (stampot half aardappels half appels)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131558193
quote:
0s.gif Op woensdag 25 september 2013 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Appelmoes kan je ook wecken, dan hoef je het niet allemaal nu op te eten. Je kan er ook sap van maken, met een sapcentrifuge en dan ook wecken in dichte flessen of er cider van maken.
Hete bliksem (stampot half aardappels half appels)
Bedankt Piet!
En hete bliksem, dat heb ik lang niet gegeten!
Kan ik dan een paar peperkorreltjes meekoken voor extra hete bliksem?
  woensdag 25 september 2013 @ 17:40:09 #281
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131558236
quote:
0s.gif Op woensdag 25 september 2013 17:38 schreef Gwywen het volgende:

[..]

Bedankt Piet!
En hete bliksem, dat heb ik lang niet gegeten!
Kan ik dan een paar peperkorreltjes meekoken voor extra hete bliksem?
Beter op het laatst afsmaken met versgemalen peper, minder aroma verlies, en als je het meekookt kan het snel te scherp worden en dan zit je met de gebakken peren, euh, hete appels
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 25 september 2013 @ 17:41:00 #282
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131558271
Curry met appels is ook erg lekker trouwens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131558450
quote:
0s.gif Op woensdag 25 september 2013 17:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Curry met appels is ook erg lekker trouwens
Klinkt goed inderdaad.
Kan je met appeltjes ook chutney maken?
  woensdag 25 september 2013 @ 17:53:45 #284
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131558698
Ja, kan heel goed zelfs
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131558725
quote:
0s.gif Op woensdag 25 september 2013 17:26 schreef Gwywen het volgende:
Piet, ik heb zo ontzettend veel appeltjes van de appelboom in onze tuin. Het zijn appeltjes die rotten als je ze langer dan een paar dagen bewaart, dus ik moet ze meteen verwerken.
Behalve vier keer per week appelmoes en elk weekend een appeltaart kan ik niet zo veel bedenken (tenzij gerechten waarvan je dichtgroeit), weet jij nog iets?
Zelfde probleem hier :P

Binnenkort maar eens hete bliksem maken dan. Nog nooit v gehoord.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  woensdag 25 september 2013 @ 17:58:08 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131558843
Rode kool met veel appel, zuurkool met appel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 25 september 2013 @ 18:07:13 #287
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131559087
Appel, zure room en calvados-saus voor bij varkensvlees
Gebakken lever met appel en ui
Appel door de salade
Apfelstrudel
Rode bietjes, zoute haring en appelsalade met wat zure room
Kip vullen met appel en een sherrysaus
Witbrooddeeg maken, uitrollen, op een bakplaat, appelpartjes erop met wat suiker en kaneel, niet zo machtig als een klassieke appeltaart en deelt zo makkelijk uit
Pompoen/appelsoep
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131559481
Kunnen jullie die appeltjes niet drogen?
Home computers are being called upon to perform many new functions, including the consumption of homework formerly eaten by the dog.
pi_131559558
Simpele gerechten met appel: bobotie, of maaltijdsalade met gerookte kip en honingmosterdsaus.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  woensdag 25 september 2013 @ 18:29:09 #290
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131559644
quote:
0s.gif Op woensdag 25 september 2013 18:22 schreef Aiko_ het volgende:
Kunnen jullie die appeltjes niet drogen?
Das best lastig, onze huizen zijn te goed geisoleerd tegenwoordig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131561939
quote:
1s.gif Op woensdag 25 september 2013 18:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Das best lastig, onze huizen zijn te goed geisoleerd tegenwoordig
:D
Dat kan toch in de oven, bij een hele lage temperatuur (70 graden oid)?
pi_131587245
Ik wil binnenkort weereens sushi maken. Kan ik daar ketan voor gebruiken? Heb nog bijna een kilo liggen :)
  donderdag 26 september 2013 @ 15:40:44 #293
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131588276
Nee. :(
pi_131588345
quote:
0s.gif
Op donderdag
26 september 2013 15:40
schreef
RobinOok het
volgende:

Nee. :(
Hoezo niet? Is toch ook kleefrijst? Wat is het verschil?
  donderdag 26 september 2013 @ 17:07:42 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131590698
quote:
1s.gif Op donderdag 26 september 2013 15:43 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Hoezo niet? Is toch ook kleefrijst? Wat is het verschil?
Sushi rijst kleeft een beetje, ketan kleeft veel meer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 26 september 2013 @ 17:08:01 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131590713
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 15:40 schreef RobinOok het volgende:
Nee. :(
Doe eens lief.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131592255
quote:
1s.gif
Op donderdag
26 september 2013 17:07
schreef
Pietverdriet het
volgende:


[..]

Sushi rijst kleeft een beetje, ketan kleeft veel meer.
Tnx voor de toelichting. Is de smaak btw erg verschillend? Heb al een hele tijd geen sushi meer gegeten, dus weet de smaak daar zo snel niet meer van.
  donderdag 26 september 2013 @ 18:38:35 #298
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131593092
quote:
1s.gif Op donderdag 26 september 2013 18:02 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Tnx voor de toelichting. Is de smaak btw erg verschillend? Heb al een hele tijd geen sushi meer gegeten, dus weet de smaak daar zo snel niet meer van.
Ik ben ben geen sushifan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131595598
quote:
0s.gif Op woensdag 25 september 2013 17:26 schreef Gwywen het volgende:
Piet, ik heb zo ontzettend veel appeltjes van de appelboom in onze tuin. Het zijn appeltjes die rotten als je ze langer dan een paar dagen bewaart, dus ik moet ze meteen verwerken.
Behalve vier keer per week appelmoes en elk weekend een appeltaart kan ik niet zo veel bedenken (tenzij gerechten waarvan je dichtgroeit), weet jij nog iets?
Nu is de tijd om jam te maken van bramen en andere bessen die niet veel pectine bevatten. Mijn ervaring is dat je er dan heel goed wat valappels bij kan doen. Die bevatten pectine en de smaak is neutraal.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 26 september 2013 @ 19:58:29 #300
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131595645
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 19:57 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Nu is de tijd om jam te maken van bramen en andere bessen die niet veel pectine bevatten. Mijn ervaring is dat je er dan heel goed wat valappels bij kan doen. Die bevatten pectine en de smaak is neutraal.
Heel goed idee!
Bramen is het al laat voor, zijn er nog wel, maar 2 weken geleden hing het bos er hier vol mee, net als vlierbessen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')