Nee, niet echt, maar wel een tip, gebruik ipv bloem maizena, of half bloem, half maizena. Omdat maizena geen gluten bevat wordt je structuur losser.quote:Op zondag 15 september 2013 13:55 schreef leeell het volgende:
He piet, heb jij een goed recept voor "plain cake" dus als bodem te gebruiken en/of vanillecake
'gewoon' ?
ik ga het zo eens proberen danquote:Op zondag 15 september 2013 14:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, niet echt, maar wel een tip, gebruik ipv bloem maizena, of half bloem, half maizena. Omdat maizena geen gluten bevat wordt je structuur losser.
En scheidt je eieren en sla het eiwit stijf dan wordt ie nog luchtiger
Als je ook een vette botercreme wil gebruiken, zoals bv bij mokkataart, zou ik biscuitdeeg gebruiken. Met bloem en maizena idd. Ik gebruik een glazen kom om het te kloppen, zodat ik zie of het mengsel luchtig genoeg is.quote:Op zondag 15 september 2013 13:55 schreef leeell het volgende:
He piet, heb jij een goed recept voor "plain cake" dus als bodem te gebruiken en/of vanillecake
'gewoon' ?
Je maakt een roomsaus en doet daar dun gesneden (verse of uit een potje) truffels door? Let wel, truffels zijn prijzig. Zeer prijzig. Wat men vaak doet in de Hoereca is truffelolie gebruiken, wat een synthetisch product is, een kunstmatig aroma.quote:Op woensdag 18 september 2013 11:27 schreef Helsinki het volgende:
In Kroatië heb ik gnocchi met een truffelroomsaus gegeten. Ik zou dit graag na willen maken, hoe?
(kan dit overigens zonder verse truffels?)
gewoon weglaten, of vervangen door Ajvar, een soort condiment uit rode paprika en aubergine (bij turkse winkels hebben ze dat). Let wel, er zijn twee soorten, mild en pittigquote:Op woensdag 18 september 2013 14:04 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Aanstaande zaterdag komen mijn ouders helpen klussen en die blijven dan ook eten.
Mijn vriend heeft dan zin in cottage pie. Dat is ook handig, want die kan ik vrijdag al maken en dan hoeft ie zaterdag alleen nog even in de oven.
In de meeste recepten die ik tegenkom zit tomaat, in welke vorm dan ook, puree, blokjes, vers, etc.
Probleem is dat mijn vader daar altijd last van krijgt. Daar hoor je'm nooit over hoor, maar ik vind het zonde dat hij voor ons komt werken, en ik schotel hem dan iets voor waar hij maagpijn van krijgt.
Weten jullie dus een lekker recept voor cottage pie waar geen tomaat in gaat?
Dat ga ik misschien wel doen inderdaad, gewoon een lekker stoofpotje maken met rode wijn etc, en daar dan met wat extra groente (boontjes, doperwten) en aardappelpuree een ovenschotel van maken.quote:Op woensdag 18 september 2013 15:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
gewoon weglaten, of vervangen door Ajvar, een soort condiment uit rode paprika en aubergine (bij turkse winkels hebben ze dat). Let wel, er zijn twee soorten, mild en pittig
Maak je het op basis van sudderlappen die je stooft in plaats van gehakt, veel lekkerder structuur krijg je dan.
Waar kan ik het beste truffels kopen?quote:Op woensdag 18 september 2013 13:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je maakt een roomsaus en doet daar dun gesneden (verse of uit een potje) truffels door? Let wel, truffels zijn prijzig. Zeer prijzig. Wat men vaak doet in de Hoereca is truffelolie gebruiken, wat een synthetisch product is, een kunstmatig aroma.
Weet je hoe je een roomsaus maakt?
Zou de groenten onderin blancherenquote:Op woensdag 18 september 2013 15:50 schreef zeeuws_meisje het volgende:
[..]
Dat ga ik misschien wel doen inderdaad, gewoon een lekker stoofpotje maken met rode wijn etc, en daar dan met wat extra groente (boontjes, doperwten) en aardappelpuree een ovenschotel van maken.
Als ik daar bv diepvriesdoperwtjes voor gebruik en ik doe die rechtstreeks uit de vriezer als laagje op het gestoofde vlees, ik doe daar dan de aardappelpuree overheen, en ik zet het een nacht in de koelkast. Worden die erwtjes dan in de oven wel gaar genoeg, of zou ik ze even moeten blancheren?
Specialiteiten/delicatessezaak, let wel, ook truffels worden genept, uit china en australie komen truffels die geen smaak hebben.quote:Op woensdag 18 september 2013 15:53 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Waar kan ik het beste truffels kopen?
Geen idee hoe je een roomsaus maakt.
Ik zou het gewoon weglaten. Mijn vader kon niet tegen uien. Ik heb het vaak weggelaten en ik miste het niet.quote:Op woensdag 18 september 2013 14:04 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Aanstaande zaterdag komen mijn ouders helpen klussen en die blijven dan ook eten.
Mijn vriend heeft dan zin in cottage pie. Dat is ook handig, want die kan ik vrijdag al maken en dan hoeft ie zaterdag alleen nog even in de oven.
In de meeste recepten die ik tegenkom zit tomaat, in welke vorm dan ook, puree, blokjes, vers, etc.
Probleem is dat mijn vader daar altijd last van krijgt. Daar hoor je'm nooit over hoor, maar ik vind het zonde dat hij voor ons komt werken, en ik schotel hem dan iets voor waar hij maagpijn van krijgt.
Weten jullie dus een lekker recept voor cottage pie waar geen tomaat in gaat?
Hartstikke bedankt! Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan. Heb er al weken trek in!quote:Op woensdag 18 september 2013 16:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Specialiteiten/delicatessezaak, let wel, ook truffels worden genept, uit china en australie komen truffels die geen smaak hebben.
10 g Boter
10 g Meel
Wat kalfsfond of ingekookte kippenboullion (zelfgemaakte zonder zout)
200 ml room
Zout en peper
Smelt de boter in een pan, niet laten bruinen (laag vuur)
Voeg het meel toe, gaar dit een tijdje
Voeg de fond toe (of de kippenboullion) en kook dit een paar minuten maar blijf roeren
Voeg de room toe en breng aan de kook
Smaak af met peper, zout
Dit is een basissaus.
Je kan hier bv blauwschimmelkaas aan toevoegen, of gebakken paddestoelen, of kappertjes, wat je wilt dus ook fijngesneden of gehakte truffels.
komt door het poreuze oppervlak van het kunststof, de tomaten "zinken" daar in , en schuursponsje werkt niet omdat je het dan alleen verdeeld binnen de poriën van het materiaal en het komt niet naar het oppervlak.quote:Op vrijdag 20 september 2013 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Piet heeft eens een vraag
Gisteren tomatensoep gemaakt van eigen tomaten, die dieprood en zeer goed rijp waren, aan de plant gerijpt. Heerlijk
Tot ik vanmorgen de afwasmachine uitruimde en vast moest stellen dat de kunststof snijplanken en de witte plastic trommeltjes oranjerood waren uitgeslagen. Het kunststof is een reactie aangegaan met de rode kleurstoffen uit de tomaten. Nog nooit gehad met gekochte tomaten.
Iemand een idee hoe dit precies werkt?
Dat vermoede ik alquote:Op vrijdag 20 september 2013 10:37 schreef leeell het volgende:
[..]
komt door het poreuze oppervlak van het kunststof, de tomaten "zinken" daar in , en schuursponsje werkt niet omdat je het dan alleen verdeeld binnen de poriën van het materiaal en het komt niet naar het oppervlak.
Ik lees dat het oxideert, dus met peroxide zal het waarschijnlijk het best gaan.quote:Op vrijdag 20 september 2013 10:43 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, de gekochte tomaten zullen niet genoeg kleurstof bevatten, maar jouw tomaten dus wel. Dat is dus de stof lycopeen. Dat is een apolaire stof, zeer slecht oplosbaar in water. Wat jij beschrijft zie ik ook vaak bij bakjes waar tomatensaus in gezeten heeft. (Tomaten uit blik vaak).
Misschien helpt schoonmaken met bv benzeen of ethanol. Of veel zeep gebruiken.
Oh en een reactie is het natuurlijk niet, dan zou de structuur van de kleurstof veranderen, en dan is ie dus niet meer rood.
Zuiveringszout heb ik niet, maar peroxide en andere zuurstofrijke middelen wel/quote:
zoiets, ik ga iig geen peroxide verbindingen in de vaatwasser gooien.quote:Op vrijdag 20 september 2013 10:49 schreef leeell het volgende:
peroxide/bleek met bij voorkeur een microvezeldoek of gewoon ouderwets onderdompelen
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |