abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 15 september 2013 @ 13:55:30 #251
256666 leeell
I know you're lonely
pi_131195357
He piet, heb jij een goed recept voor "plain cake" dus als bodem te gebruiken en/of vanillecake
'gewoon' ?
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  zondag 15 september 2013 @ 14:01:18 #252
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131195556
quote:
3s.gif Op zondag 15 september 2013 13:55 schreef leeell het volgende:
He piet, heb jij een goed recept voor "plain cake" dus als bodem te gebruiken en/of vanillecake
'gewoon' ?
Nee, niet echt, maar wel een tip, gebruik ipv bloem maizena, of half bloem, half maizena. Omdat maizena geen gluten bevat wordt je structuur losser.
En scheidt je eieren en sla het eiwit stijf dan wordt ie nog luchtiger
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 september 2013 @ 14:30:30 #253
256666 leeell
I know you're lonely
pi_131196674
quote:
1s.gif Op zondag 15 september 2013 14:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, niet echt, maar wel een tip, gebruik ipv bloem maizena, of half bloem, half maizena. Omdat maizena geen gluten bevat wordt je structuur losser.
En scheidt je eieren en sla het eiwit stijf dan wordt ie nog luchtiger
ik ga het zo eens proberen dan
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_131245639
quote:
3s.gif Op zondag 15 september 2013 13:55 schreef leeell het volgende:
He piet, heb jij een goed recept voor "plain cake" dus als bodem te gebruiken en/of vanillecake
'gewoon' ?
Als je ook een vette botercreme wil gebruiken, zoals bv bij mokkataart, zou ik biscuitdeeg gebruiken. Met bloem en maizena idd. Ik gebruik een glazen kom om het te kloppen, zodat ik zie of het mengsel luchtig genoeg is.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 18 september 2013 @ 11:27:19 #255
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_131308605
In Kroatië heb ik gnocchi met een truffelroomsaus gegeten. Ik zou dit graag na willen maken, hoe?
(kan dit overigens zonder verse truffels?)
  woensdag 18 september 2013 @ 13:21:40 #256
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131311714
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 11:27 schreef Helsinki het volgende:
In Kroatië heb ik gnocchi met een truffelroomsaus gegeten. Ik zou dit graag na willen maken, hoe?
(kan dit overigens zonder verse truffels?)
Je maakt een roomsaus en doet daar dun gesneden (verse of uit een potje) truffels door? Let wel, truffels zijn prijzig. Zeer prijzig. Wat men vaak doet in de Hoereca is truffelolie gebruiken, wat een synthetisch product is, een kunstmatig aroma.
Weet je hoe je een roomsaus maakt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131312951
Aanstaande zaterdag komen mijn ouders helpen klussen en die blijven dan ook eten.
Mijn vriend heeft dan zin in cottage pie. Dat is ook handig, want die kan ik vrijdag al maken en dan hoeft ie zaterdag alleen nog even in de oven.
In de meeste recepten die ik tegenkom zit tomaat, in welke vorm dan ook, puree, blokjes, vers, etc.
Probleem is dat mijn vader daar altijd last van krijgt. Daar hoor je'm nooit over hoor, maar ik vind het zonde dat hij voor ons komt werken, en ik schotel hem dan iets voor waar hij maagpijn van krijgt.

Weten jullie dus een lekker recept voor cottage pie waar geen tomaat in gaat?
  woensdag 18 september 2013 @ 15:16:28 #258
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131314907
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 14:04 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Aanstaande zaterdag komen mijn ouders helpen klussen en die blijven dan ook eten.
Mijn vriend heeft dan zin in cottage pie. Dat is ook handig, want die kan ik vrijdag al maken en dan hoeft ie zaterdag alleen nog even in de oven.
In de meeste recepten die ik tegenkom zit tomaat, in welke vorm dan ook, puree, blokjes, vers, etc.
Probleem is dat mijn vader daar altijd last van krijgt. Daar hoor je'm nooit over hoor, maar ik vind het zonde dat hij voor ons komt werken, en ik schotel hem dan iets voor waar hij maagpijn van krijgt.

Weten jullie dus een lekker recept voor cottage pie waar geen tomaat in gaat?
gewoon weglaten, of vervangen door Ajvar, een soort condiment uit rode paprika en aubergine (bij turkse winkels hebben ze dat). Let wel, er zijn twee soorten, mild en pittig
Maak je het op basis van sudderlappen die je stooft in plaats van gehakt, veel lekkerder structuur krijg je dan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131315980
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 15:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

gewoon weglaten, of vervangen door Ajvar, een soort condiment uit rode paprika en aubergine (bij turkse winkels hebben ze dat). Let wel, er zijn twee soorten, mild en pittig
Maak je het op basis van sudderlappen die je stooft in plaats van gehakt, veel lekkerder structuur krijg je dan.
Dat ga ik misschien wel doen inderdaad, gewoon een lekker stoofpotje maken met rode wijn etc, en daar dan met wat extra groente (boontjes, doperwten) en aardappelpuree een ovenschotel van maken.
Als ik daar bv diepvriesdoperwtjes voor gebruik en ik doe die rechtstreeks uit de vriezer als laagje op het gestoofde vlees, ik doe daar dan de aardappelpuree overheen, en ik zet het een nacht in de koelkast. Worden die erwtjes dan in de oven wel gaar genoeg, of zou ik ze even moeten blancheren?
  woensdag 18 september 2013 @ 15:53:34 #260
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_131316113
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 13:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je maakt een roomsaus en doet daar dun gesneden (verse of uit een potje) truffels door? Let wel, truffels zijn prijzig. Zeer prijzig. Wat men vaak doet in de Hoereca is truffelolie gebruiken, wat een synthetisch product is, een kunstmatig aroma.
Weet je hoe je een roomsaus maakt?
Waar kan ik het beste truffels kopen?
Geen idee hoe je een roomsaus maakt :@.
  woensdag 18 september 2013 @ 16:22:55 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131317136
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 15:50 schreef zeeuws_meisje het volgende:

[..]

Dat ga ik misschien wel doen inderdaad, gewoon een lekker stoofpotje maken met rode wijn etc, en daar dan met wat extra groente (boontjes, doperwten) en aardappelpuree een ovenschotel van maken.
Als ik daar bv diepvriesdoperwtjes voor gebruik en ik doe die rechtstreeks uit de vriezer als laagje op het gestoofde vlees, ik doe daar dan de aardappelpuree overheen, en ik zet het een nacht in de koelkast. Worden die erwtjes dan in de oven wel gaar genoeg, of zou ik ze even moeten blancheren?
Zou de groenten onderin blancheren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131317326
okee, ga ik doen. ^O^ Thanks!
  woensdag 18 september 2013 @ 16:35:02 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131317479
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 15:53 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Waar kan ik het beste truffels kopen?
Geen idee hoe je een roomsaus maakt :@.
Specialiteiten/delicatessezaak, let wel, ook truffels worden genept, uit china en australie komen truffels die geen smaak hebben.

10 g Boter
10 g Meel
Wat kalfsfond of ingekookte kippenboullion (zelfgemaakte zonder zout)

200 ml room

Zout en peper
Smelt de boter in een pan, niet laten bruinen (laag vuur)
Voeg het meel toe, gaar dit een tijdje
Voeg de fond toe (of de kippenboullion) en kook dit een paar minuten maar blijf roeren
Voeg de room toe en breng aan de kook
Smaak af met peper, zout

Dit is een basissaus.
Je kan hier bv blauwschimmelkaas aan toevoegen, of gebakken paddestoelen, of kappertjes, wat je wilt dus ook fijngesneden of gehakte truffels.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131322756
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2013 14:04 schreef zeeuws_meisje het volgende:
Aanstaande zaterdag komen mijn ouders helpen klussen en die blijven dan ook eten.
Mijn vriend heeft dan zin in cottage pie. Dat is ook handig, want die kan ik vrijdag al maken en dan hoeft ie zaterdag alleen nog even in de oven.
In de meeste recepten die ik tegenkom zit tomaat, in welke vorm dan ook, puree, blokjes, vers, etc.
Probleem is dat mijn vader daar altijd last van krijgt. Daar hoor je'm nooit over hoor, maar ik vind het zonde dat hij voor ons komt werken, en ik schotel hem dan iets voor waar hij maagpijn van krijgt.

Weten jullie dus een lekker recept voor cottage pie waar geen tomaat in gaat?
Ik zou het gewoon weglaten. Mijn vader kon niet tegen uien. Ik heb het vaak weggelaten en ik miste het niet. ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 18 september 2013 @ 22:16:27 #265
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_131331543
quote:
1s.gif Op woensdag 18 september 2013 16:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Specialiteiten/delicatessezaak, let wel, ook truffels worden genept, uit china en australie komen truffels die geen smaak hebben.

10 g Boter
10 g Meel
Wat kalfsfond of ingekookte kippenboullion (zelfgemaakte zonder zout)

200 ml room

Zout en peper
Smelt de boter in een pan, niet laten bruinen (laag vuur)
Voeg het meel toe, gaar dit een tijdje
Voeg de fond toe (of de kippenboullion) en kook dit een paar minuten maar blijf roeren
Voeg de room toe en breng aan de kook
Smaak af met peper, zout

Dit is een basissaus.
Je kan hier bv blauwschimmelkaas aan toevoegen, of gebakken paddestoelen, of kappertjes, wat je wilt dus ook fijngesneden of gehakte truffels.
Hartstikke bedankt! Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan. Heb er al weken trek in!
  vrijdag 20 september 2013 @ 09:51:56 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131374258
Piet heeft eens een vraag
Gisteren tomatensoep gemaakt van eigen tomaten, die dieprood en zeer goed rijp waren, aan de plant gerijpt. Heerlijk
Tot ik vanmorgen de afwasmachine uitruimde en vast moest stellen dat de kunststof snijplanken en de witte plastic trommeltjes oranjerood waren uitgeslagen. Het kunststof is een reactie aangegaan met de rode kleurstoffen uit de tomaten. Nog nooit gehad met gekochte tomaten.
Iemand een idee hoe dit precies werkt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 september 2013 @ 10:37:56 #267
256666 leeell
I know you're lonely
pi_131375218
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2013 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Piet heeft eens een vraag
Gisteren tomatensoep gemaakt van eigen tomaten, die dieprood en zeer goed rijp waren, aan de plant gerijpt. Heerlijk
Tot ik vanmorgen de afwasmachine uitruimde en vast moest stellen dat de kunststof snijplanken en de witte plastic trommeltjes oranjerood waren uitgeslagen. Het kunststof is een reactie aangegaan met de rode kleurstoffen uit de tomaten. Nog nooit gehad met gekochte tomaten.
Iemand een idee hoe dit precies werkt?
komt door het poreuze oppervlak van het kunststof, de tomaten "zinken" daar in , en schuursponsje werkt niet omdat je het dan alleen verdeeld binnen de poriën van het materiaal en het komt niet naar het oppervlak.
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  † In Memoriam † vrijdag 20 september 2013 @ 10:43:14 #268
91830 MaximusTG
pi_131375354
Nou, de gekochte tomaten zullen niet genoeg kleurstof bevatten, maar jouw tomaten dus wel. Dat is dus de stof lycopeen. Dat is een apolaire stof, zeer slecht oplosbaar in water. Wat jij beschrijft zie ik ook vaak bij bakjes waar tomatensaus in gezeten heeft. (Tomaten uit blik vaak).
Misschien helpt schoonmaken met bv benzeen of ethanol. Of veel zeep gebruiken.
Oh en een reactie is het natuurlijk niet, dan zou de structuur van de kleurstof veranderen, en dan is ie dus niet meer rood.
  vrijdag 20 september 2013 @ 10:43:19 #269
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131375356
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2013 10:37 schreef leeell het volgende:

[..]

komt door het poreuze oppervlak van het kunststof, de tomaten "zinken" daar in , en schuursponsje werkt niet omdat je het dan alleen verdeeld binnen de poriën van het materiaal en het komt niet naar het oppervlak.
Dat vermoede ik al
Enig idee waarom ik het bij gekochte tomaten niet heb?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 september 2013 @ 10:44:45 #270
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131375396
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 september 2013 10:43 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, de gekochte tomaten zullen niet genoeg kleurstof bevatten, maar jouw tomaten dus wel. Dat is dus de stof lycopeen. Dat is een apolaire stof, zeer slecht oplosbaar in water. Wat jij beschrijft zie ik ook vaak bij bakjes waar tomatensaus in gezeten heeft. (Tomaten uit blik vaak).
Misschien helpt schoonmaken met bv benzeen of ethanol. Of veel zeep gebruiken.
Oh en een reactie is het natuurlijk niet, dan zou de structuur van de kleurstof veranderen, en dan is ie dus niet meer rood.
Ik lees dat het oxideert, dus met peroxide zal het waarschijnlijk het best gaan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 september 2013 @ 10:45:27 #271
256666 leeell
I know you're lonely
pi_131375413
of zuiveringszout met lauw water.
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  vrijdag 20 september 2013 @ 10:46:18 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131375441
quote:
2s.gif Op vrijdag 20 september 2013 10:45 schreef leeell het volgende:
of zuiveringszout met lauw water.
Zuiveringszout heb ik niet, maar peroxide en andere zuurstofrijke middelen wel/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 september 2013 @ 10:49:33 #273
256666 leeell
I know you're lonely
pi_131375533
peroxide/bleek met bij voorkeur een microvezeldoek of gewoon ouderwets onderdompelen
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  vrijdag 20 september 2013 @ 11:09:36 #274
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131376097
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 september 2013 10:49 schreef leeell het volgende:
peroxide/bleek met bij voorkeur een microvezeldoek of gewoon ouderwets onderdompelen
zoiets, ik ga iig geen peroxide verbindingen in de vaatwasser gooien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 september 2013 @ 11:11:45 #275
256666 leeell
I know you're lonely
pi_131376164
eventueel werken lcd-schoonmaakdoekjes en remmenreiniger ook wel. remmenreiniger is makkelijk om sowieso in huis te hebben (maakt letterlijk alles schoon) en een busje kost hier bij de action 1.30 ofzo.
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  dinsdag 24 september 2013 @ 22:47:38 #276
37582 Snarf
Het is friet, geen patat.
pi_131534532
Beste Piet, als ik crème brûlée maak dan zakt de vanille altijd naar de bodem van het schaaltje, en dan vooral tegen de rand. Niet echt fraai om te zien.
Ik wil de vanillezaadjes graag door de creme hebben, maar dat lukt me niet? Weet jij hoe ik dat voor elkaar kan krijgen?
:-D I am Willem-Alexander Claus George Ferdinand van Oranje-Nassau and I approve this message.
  woensdag 25 september 2013 @ 08:04:43 #277
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131541478
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 september 2013 22:47 schreef Snarf het volgende:
Beste Piet, als ik crème brûlée maak dan zakt de vanille altijd naar de bodem van het schaaltje, en dan vooral tegen de rand. Niet echt fraai om te zien.
Ik wil de vanillezaadjes graag door de creme hebben, maar dat lukt me niet? Weet jij hoe ik dat voor elkaar kan krijgen?
1. Maak een vanille extract door vanillepeulen in pure alcohol te zetten en een paar maanden te laten trekken. Gebruik daarvoor bv wodka, of als je er aan kan komen, likeuralcohol (96%). Dit maakt een mooi en helderbruin vanille extract wat je zonder de zaadjes (zakken naar de bodem) in je recept kan gebruiken.
2. Je kan je pudding voor het in de vormpjes gieten en ze in een waterbad te zetten wat binden door het al wat te garen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131557796
Piet, ik heb zo ontzettend veel appeltjes van de appelboom in onze tuin. Het zijn appeltjes die rotten als je ze langer dan een paar dagen bewaart, dus ik moet ze meteen verwerken.
Behalve vier keer per week appelmoes en elk weekend een appeltaart kan ik niet zo veel bedenken (tenzij gerechten waarvan je dichtgroeit), weet jij nog iets?
  woensdag 25 september 2013 @ 17:35:37 #279
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131558071
quote:
0s.gif Op woensdag 25 september 2013 17:26 schreef Gwywen het volgende:
Piet, ik heb zo ontzettend veel appeltjes van de appelboom in onze tuin. Het zijn appeltjes die rotten als je ze langer dan een paar dagen bewaart, dus ik moet ze meteen verwerken.
Behalve vier keer per week appelmoes en elk weekend een appeltaart kan ik niet zo veel bedenken (tenzij gerechten waarvan je dichtgroeit), weet jij nog iets?
Appelmoes kan je ook wecken, dan hoef je het niet allemaal nu op te eten. Je kan er ook sap van maken, met een sapcentrifuge en dan ook wecken in dichte flessen of er cider van maken.
Hete bliksem (stampot half aardappels half appels)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131558193
quote:
0s.gif Op woensdag 25 september 2013 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Appelmoes kan je ook wecken, dan hoef je het niet allemaal nu op te eten. Je kan er ook sap van maken, met een sapcentrifuge en dan ook wecken in dichte flessen of er cider van maken.
Hete bliksem (stampot half aardappels half appels)
Bedankt Piet!
En hete bliksem, dat heb ik lang niet gegeten!
Kan ik dan een paar peperkorreltjes meekoken voor extra hete bliksem?
  woensdag 25 september 2013 @ 17:40:09 #281
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131558236
quote:
0s.gif Op woensdag 25 september 2013 17:38 schreef Gwywen het volgende:

[..]

Bedankt Piet!
En hete bliksem, dat heb ik lang niet gegeten!
Kan ik dan een paar peperkorreltjes meekoken voor extra hete bliksem?
Beter op het laatst afsmaken met versgemalen peper, minder aroma verlies, en als je het meekookt kan het snel te scherp worden en dan zit je met de gebakken peren, euh, hete appels
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 25 september 2013 @ 17:41:00 #282
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131558271
Curry met appels is ook erg lekker trouwens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131558450
quote:
0s.gif Op woensdag 25 september 2013 17:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Curry met appels is ook erg lekker trouwens
Klinkt goed inderdaad.
Kan je met appeltjes ook chutney maken?
  woensdag 25 september 2013 @ 17:53:45 #284
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131558698
Ja, kan heel goed zelfs
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131558725
quote:
0s.gif Op woensdag 25 september 2013 17:26 schreef Gwywen het volgende:
Piet, ik heb zo ontzettend veel appeltjes van de appelboom in onze tuin. Het zijn appeltjes die rotten als je ze langer dan een paar dagen bewaart, dus ik moet ze meteen verwerken.
Behalve vier keer per week appelmoes en elk weekend een appeltaart kan ik niet zo veel bedenken (tenzij gerechten waarvan je dichtgroeit), weet jij nog iets?
Zelfde probleem hier :P

Binnenkort maar eens hete bliksem maken dan. Nog nooit v gehoord.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  woensdag 25 september 2013 @ 17:58:08 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131558843
Rode kool met veel appel, zuurkool met appel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 25 september 2013 @ 18:07:13 #287
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131559087
Appel, zure room en calvados-saus voor bij varkensvlees
Gebakken lever met appel en ui
Appel door de salade
Apfelstrudel
Rode bietjes, zoute haring en appelsalade met wat zure room
Kip vullen met appel en een sherrysaus
Witbrooddeeg maken, uitrollen, op een bakplaat, appelpartjes erop met wat suiker en kaneel, niet zo machtig als een klassieke appeltaart en deelt zo makkelijk uit
Pompoen/appelsoep
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131559481
Kunnen jullie die appeltjes niet drogen?
Home computers are being called upon to perform many new functions, including the consumption of homework formerly eaten by the dog.
pi_131559558
Simpele gerechten met appel: bobotie, of maaltijdsalade met gerookte kip en honingmosterdsaus.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  woensdag 25 september 2013 @ 18:29:09 #290
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131559644
quote:
0s.gif Op woensdag 25 september 2013 18:22 schreef Aiko_ het volgende:
Kunnen jullie die appeltjes niet drogen?
Das best lastig, onze huizen zijn te goed geisoleerd tegenwoordig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131561939
quote:
1s.gif Op woensdag 25 september 2013 18:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Das best lastig, onze huizen zijn te goed geisoleerd tegenwoordig
:D
Dat kan toch in de oven, bij een hele lage temperatuur (70 graden oid)?
pi_131587245
Ik wil binnenkort weereens sushi maken. Kan ik daar ketan voor gebruiken? Heb nog bijna een kilo liggen :)
  donderdag 26 september 2013 @ 15:40:44 #293
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131588276
Nee. :(
pi_131588345
quote:
0s.gif
Op donderdag
26 september 2013 15:40
schreef
RobinOok het
volgende:

Nee. :(
Hoezo niet? Is toch ook kleefrijst? Wat is het verschil?
  donderdag 26 september 2013 @ 17:07:42 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131590698
quote:
1s.gif Op donderdag 26 september 2013 15:43 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Hoezo niet? Is toch ook kleefrijst? Wat is het verschil?
Sushi rijst kleeft een beetje, ketan kleeft veel meer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 26 september 2013 @ 17:08:01 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131590713
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 15:40 schreef RobinOok het volgende:
Nee. :(
Doe eens lief.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131592255
quote:
1s.gif
Op donderdag
26 september 2013 17:07
schreef
Pietverdriet het
volgende:


[..]

Sushi rijst kleeft een beetje, ketan kleeft veel meer.
Tnx voor de toelichting. Is de smaak btw erg verschillend? Heb al een hele tijd geen sushi meer gegeten, dus weet de smaak daar zo snel niet meer van.
  donderdag 26 september 2013 @ 18:38:35 #298
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131593092
quote:
1s.gif Op donderdag 26 september 2013 18:02 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Tnx voor de toelichting. Is de smaak btw erg verschillend? Heb al een hele tijd geen sushi meer gegeten, dus weet de smaak daar zo snel niet meer van.
Ik ben ben geen sushifan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_131595598
quote:
0s.gif Op woensdag 25 september 2013 17:26 schreef Gwywen het volgende:
Piet, ik heb zo ontzettend veel appeltjes van de appelboom in onze tuin. Het zijn appeltjes die rotten als je ze langer dan een paar dagen bewaart, dus ik moet ze meteen verwerken.
Behalve vier keer per week appelmoes en elk weekend een appeltaart kan ik niet zo veel bedenken (tenzij gerechten waarvan je dichtgroeit), weet jij nog iets?
Nu is de tijd om jam te maken van bramen en andere bessen die niet veel pectine bevatten. Mijn ervaring is dat je er dan heel goed wat valappels bij kan doen. Die bevatten pectine en de smaak is neutraal.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 26 september 2013 @ 19:58:29 #300
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_131595645
quote:
0s.gif Op donderdag 26 september 2013 19:57 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Nu is de tijd om jam te maken van bramen en andere bessen die niet veel pectine bevatten. Mijn ervaring is dat je er dan heel goed wat valappels bij kan doen. Die bevatten pectine en de smaak is neutraal.
Heel goed idee!
Bramen is het al laat voor, zijn er nog wel, maar 2 weken geleden hing het bos er hier vol mee, net als vlierbessen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')