1. Maak een vanille extract door vanillepeulen in pure alcohol te zetten en een paar maanden te laten trekken. Gebruik daarvoor bv wodka, of als je er aan kan komen, likeuralcohol (96%). Dit maakt een mooi en helderbruin vanille extract wat je zonder de zaadjes (zakken naar de bodem) in je recept kan gebruiken.quote:Op dinsdag 24 september 2013 22:47 schreef Snarf het volgende:
Beste Piet, als ik crème brûlée maak dan zakt de vanille altijd naar de bodem van het schaaltje, en dan vooral tegen de rand. Niet echt fraai om te zien.
Ik wil de vanillezaadjes graag door de creme hebben, maar dat lukt me niet? Weet jij hoe ik dat voor elkaar kan krijgen?
Appelmoes kan je ook wecken, dan hoef je het niet allemaal nu op te eten. Je kan er ook sap van maken, met een sapcentrifuge en dan ook wecken in dichte flessen of er cider van maken.quote:Op woensdag 25 september 2013 17:26 schreef Gwywen het volgende:
Piet, ik heb zo ontzettend veel appeltjes van de appelboom in onze tuin. Het zijn appeltjes die rotten als je ze langer dan een paar dagen bewaart, dus ik moet ze meteen verwerken.
Behalve vier keer per week appelmoes en elk weekend een appeltaart kan ik niet zo veel bedenken (tenzij gerechten waarvan je dichtgroeit), weet jij nog iets?
Bedankt Piet!quote:Op woensdag 25 september 2013 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Appelmoes kan je ook wecken, dan hoef je het niet allemaal nu op te eten. Je kan er ook sap van maken, met een sapcentrifuge en dan ook wecken in dichte flessen of er cider van maken.
Hete bliksem (stampot half aardappels half appels)
Beter op het laatst afsmaken met versgemalen peper, minder aroma verlies, en als je het meekookt kan het snel te scherp worden en dan zit je met de gebakken peren, euh, hete appelsquote:Op woensdag 25 september 2013 17:38 schreef Gwywen het volgende:
[..]
Bedankt Piet!
En hete bliksem, dat heb ik lang niet gegeten!
Kan ik dan een paar peperkorreltjes meekoken voor extra hete bliksem?
Klinkt goed inderdaad.quote:Op woensdag 25 september 2013 17:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Curry met appels is ook erg lekker trouwens
Zelfde probleem hierquote:Op woensdag 25 september 2013 17:26 schreef Gwywen het volgende:
Piet, ik heb zo ontzettend veel appeltjes van de appelboom in onze tuin. Het zijn appeltjes die rotten als je ze langer dan een paar dagen bewaart, dus ik moet ze meteen verwerken.
Behalve vier keer per week appelmoes en elk weekend een appeltaart kan ik niet zo veel bedenken (tenzij gerechten waarvan je dichtgroeit), weet jij nog iets?
Das best lastig, onze huizen zijn te goed geisoleerd tegenwoordigquote:Op woensdag 25 september 2013 18:22 schreef Aiko_ het volgende:
Kunnen jullie die appeltjes niet drogen?
quote:Op woensdag 25 september 2013 18:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Das best lastig, onze huizen zijn te goed geisoleerd tegenwoordig
Hoezo niet? Is toch ook kleefrijst? Wat is het verschil?quote:
Sushi rijst kleeft een beetje, ketan kleeft veel meer.quote:Op donderdag 26 september 2013 15:43 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Hoezo niet? Is toch ook kleefrijst? Wat is het verschil?
Doe eens lief.quote:
Tnx voor de toelichting. Is de smaak btw erg verschillend? Heb al een hele tijd geen sushi meer gegeten, dus weet de smaak daar zo snel niet meer van.quote:
Op donderdag
26 september 2013 17:07 schreef
Pietverdriet het
volgende:
[..]
Sushi rijst kleeft een beetje, ketan kleeft veel meer.
Ik ben ben geen sushifanquote:Op donderdag 26 september 2013 18:02 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Tnx voor de toelichting. Is de smaak btw erg verschillend? Heb al een hele tijd geen sushi meer gegeten, dus weet de smaak daar zo snel niet meer van.
Nu is de tijd om jam te maken van bramen en andere bessen die niet veel pectine bevatten. Mijn ervaring is dat je er dan heel goed wat valappels bij kan doen. Die bevatten pectine en de smaak is neutraal.quote:Op woensdag 25 september 2013 17:26 schreef Gwywen het volgende:
Piet, ik heb zo ontzettend veel appeltjes van de appelboom in onze tuin. Het zijn appeltjes die rotten als je ze langer dan een paar dagen bewaart, dus ik moet ze meteen verwerken.
Behalve vier keer per week appelmoes en elk weekend een appeltaart kan ik niet zo veel bedenken (tenzij gerechten waarvan je dichtgroeit), weet jij nog iets?
Heel goed idee!quote:Op donderdag 26 september 2013 19:57 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Nu is de tijd om jam te maken van bramen en andere bessen die niet veel pectine bevatten. Mijn ervaring is dat je er dan heel goed wat valappels bij kan doen. Die bevatten pectine en de smaak is neutraal.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |