Dan moet je een paar straten verderop naar de Italiaan gaan.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 11:48 schreef habitue het volgende:
Ik vind dr Oetker pizza's ook lekkerder dan 90% van de pizza's die je bij de turk op de hoek koopt.
Dat is een waar woord, maar de meeste pizzabakkers zijn Turken. Aardige jongens, maar eet daar geen pizza. Die bakken ze altijd in een vorm namelijk.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 14:52 schreef tong80 het volgende:
[..]
Dan moet je een paar straten verderop naar de Italiaan gaan.
Ik kan hier kiezen tussen een Egyptisch restaurant en een Italiaans restaurant. Je begrijpt mijn keuze wel.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 17:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is een waar woord, maar de meeste pizzabakkers zijn Turken. Aardige jongens, maar eet daar geen pizza. Die bakken ze altijd in een vorm namelijk.
Leuk toch? Zo'n cirkel verveelt wel na een tijdje.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 17:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..] Turken. Aardige jongens, maar eet daar geen pizza. Die bakken ze altijd in een vorm namelijk.
De smerigste pizza die ik ooit heb gehad was in Italiëquote:Op maandag 12 augustus 2013 14:59 schreef Kreator het volgende:
Of het zijn mensen die nog nooit in een klein Italiaans dorpje hebben genoten van een échte lunch met een heerlijke simpele pizza met parmaham. Dat kan ook. Dan weet je het verschil gewoon niet.
Dan kom je echt bij de verkeerde zaken. Domino's en NY Pizza zeker?quote:Op maandag 12 augustus 2013 13:53 schreef Zapata het volgende:
ik vind dr oetker pizza's (zeker de case di mama reeks) beter dan een pizza bij een pizzaboer. Ik heb heel veel verschillende pizzaboeren geprobeerd en de bodem is altijd van karton.
Wel moet je die dr oetker pizza's nog een beetje op leuken want er zit niet heel veel spul op.
Nee joh, ik doe niet aan vreet ketens.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 23:20 schreef Mint_Clansell het volgende:
[..]
Dan kom je echt bij de verkeerde zaken. Domino's en NY Pizza zeker?
Babi pangang bij een Chinees halen is natuurlijk ook wel een beetje dom, vraag dan om char siu.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 12:15 schreef tong80 het volgende:
En een keer bij de Chinees, ik weet geen Engels restaurant, een soort Babi Pangang dat er uit zag als spaghetti en smaakte naar de inlegzolen van Terror Jaap.
Als je van Amerikaanse pizza's houdt dan vind je die lekker, neem ik aan. Pizza Hut weet ik zo even niet hoe dat smaakt, maar die van NY pizza vind ik bijv echt geen van allen lekker (niet dat ik ze allemaal geprobeerd heb, maar ze zijn gewoon niet zo lekkerquote:
Het was in 1979. Bestond dat toen al ?quote:Op vrijdag 16 augustus 2013 04:03 schreef Kowloon het volgende:
[..]
Babi pangang bij een Chinees halen is natuurlijk ook wel een beetje dom, vraag dan om char siu.
NY Pizza, Domino's, Pizza Hut... één pot nat.quote:Op vrijdag 16 augustus 2013 07:39 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Als je van Amerikaanse pizza's houdt dan vind je die lekker, neem ik aan. Pizza Hut weet ik zo even niet hoe dat smaakt, maar die van NY pizza vind ik bijv echt geen van allen lekker (niet dat ik ze allemaal geprobeerd heb, maar ze zijn gewoon niet zo lekker)
Er zat vroeger altijd een Pizza Hut op Amsterdam Amstel Station. Vaak als ik er langs kwam pikte ik altijd een puntje meequote:Op vrijdag 16 augustus 2013 09:48 schreef Mint_Clansell het volgende:
[..]
NY Pizza, Domino's, Pizza Hut... één pot nat.
Hou kan je dat weten als je het nooit gegeten hebt?quote:Op maandag 12 augustus 2013 14:36 schreef Godtje het volgende:
[..]
Ik eet helemaal geen diepvries pizza. Allemaal troep wat mij betreft.
Er gaat niks boven een goede verse pizza.
Dat zijn ook meer pizzabroodjes dan eckte pizza. Maar die zooi ligt vaak al vanaf dag en dauw in de vitrine, en dan hebben daar al genoeg vliegen op gescheten en vernederlandste Italianen overheen gehoest.quote:Op vrijdag 16 augustus 2013 13:07 schreef Doedezemaar het volgende:
Qua smerige stukken pizza kan Mario aan de Oudegracht er ook wat van, brrrrrr. Ik heb ooit een paar maanden lang in Italië bijna iedere avond pizza gegeten, gemaakt door Napolitanen, ik kan er nog naar terugverlangen.
Komt nog redelijk overeen!quote:Op vrijdag 16 augustus 2013 13:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pizza the Hutt
[ afbeelding ]
Pizzeria Da Michele in Napelsquote:Op vrijdag 16 augustus 2013 13:07 schreef Doedezemaar het volgende:
Qua smerige stukken pizza kan Mario aan de Oudegracht er ook wat van, brrrrrr. Ik heb ooit een paar maanden lang in Italië bijna iedere avond pizza gegeten, gemaakt door Napolitanen, ik kan er nog naar terugverlangen.
quote:Op vrijdag 16 augustus 2013 13:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pizza the Hutt
[ afbeelding ]
Schmug.quote:Op maandag 12 augustus 2013 14:54 schreef Kreator het volgende:
[..]
Ik heb gewoon een betere pizzasmaak dan jij. Geeft niet verder.
De beste pizza in Amsterdam is ook te krijgen bij een Perla: La Perla in de Jordaan.quote:Op maandag 12 augustus 2013 18:08 schreef tong80 het volgende:
Uit mijn culinaire recensies horeca Zaltbommel-topic :
Ristorante/Pizzeria Perla di Cairo
Het moest er een keer van komen. Bij de buren van Perla di Cairo aan tafel schuiven.
Had er al vaak een pizzaatje gehaald, maar nog nooit in de pizzeria zelf gegeten. Als ik uit het raam van m'n flatje kijk zie ik de dampende walmen uit de rookpijp van het restaurant opstijgen. Bij aflandse wind uit het midden-oosten snuif ik de geur op van gebraden gehakt, geroosterd varkensvlees en gesnipperde uien. Heel wat anders dan de aangebrande kiplucht van een mislukte barbeque die mijn reukorganen iedere zomer teistert. De veroorzakers daarvan zitten de hele zomer op de stoep in trainingspak bier te drinken. Ik ken inmiddels alle nummers van Fransje Bauer uit m'n hoofd. Het zijn natuurlijk wel de originele, oer-Hollandsche, politiek bewuste, shoarma etende, RTL-kijkers.
Ze hebben ook zo'n mooi bordje aan de muur. 'Krek Wak Wou.' 'Dit is precies hetgeen ik wilde' paste er niet op denk ik. Als ik ze beleefd groet groeten ze altijd in dialect terug : 'Hek wa van oe an ?' 'Eensgelijks' zeg ik dan. Waar vind je dat nog tegenwoordig ?
Ik zag door het raam Yazied al bezig met zijn one-man show. Ik noem hem altijd Ari, klinkt ammicaal, zeg maar goeie kennisen onder elkaar. Ari goochelt al 20 jaar met deegrollers en pannen. 'Jij gaat altijd tot de bodem hè Ari ?' Zei ik in de geest van de Olympische Spelen. Ari worstelt nog steeds een beetje met de Nederlandse taal en hij begreep de dubbele bodem van mijn opmerking dan ook niet helemaal. Met cijfers heeft ie minder moeite. Hij wilde al beginnen aan nummertje 28, toen ik hem vertelde dat ik aan een tafel wilde plaatsnemen. Het was alsof ik in m'n eigen huis op visite ging.
De bediening liet niet lang op zich wachten. Op advies van een mede-recensent bestelde ik de Nazaka. Nummer 81 zou Ari zeggen. Een pizza met alles erop en eran. Voorgerecht een Zuppa di Pomodoro, klinkt toch aantrekkelijker dan het saaie tomatensoep. Net zoals artisjokken lekkerder klinkt dan dierentuinliegen. Na tien minuutjes werd de Pomodoro geserveerd. De soepballetjes dreven met hun billetjes aan de oppervlakte, klaar om opgevist te worden. De eerste indruk had me niet voorgelogen. De balletjes waren lekker heet en de zoet/zure soep was innig verstrengeld met de stukjes tomaat.
Wachtend op mijn Pizza nam ik de omgeving in me op. Het was rustiek en knus. Italiaans en Egyptisch vloeiden mooi samen met Hollandse degelijkheid. Hier zou het bordje 'Krek Wak Wou' niet misstaan. Samen met Ari Salami zorgde het voor een gemoedelijke, huiselijke sfeer.
Vanaf mijn tafel zag ik Ari met de pizzabodem gooien alsof ie aan het discuswerpen was. Ari was goud waard voor deze zaak en ging helemaal in zijn werk op. Hij had duidelijk plezier in wat ie deed.
Mijn grootste plezier zou nog komen.
De Pizza was niet te groot en niet te klein. Precies zoals het hoort. Alles lag mooi gerangschikt.
Niets overlapte elkaar en niets lag er verloren bij. Waar te beginnen is dan de vraag. Ik prikte eerst een champignonnetje aan de vork. Stukje deeg erachteraan. 'We are the champignons' wilde ik zingen. Maar hield me met moeite in. De bodem was niet te dik en heerlijk knisperig. De stukjes tomaat waren niet te slap en de paprika niet te hard. Je zou er bijna een stijve van krijgen, ware het niet dat er net een engeltje op m'n tong pieste. De kaas fietste overal tussendoor, was als een glijmiddel voor de ham, salami en uitjes. Dit was als een thuiswedstrijd voor de ananas, alleen het applaus ontbrak.
Het was duidelijk, hier had Ari jarenlang voor geoefend.
Dit was de perfecte pizza. Hans van Zetten zou zeggen : 'Hij staat, hij staat en ik sta ook.'
Een 9. Zonder aftrek van punten
Coolquote:Op vrijdag 16 augustus 2013 22:19 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
De beste pizza in Amsterdam is ook te krijgen bij een Perla: La Perla in de Jordaan.
Waarom moet ik hier aan de grobbebollen denken....quote:Op vrijdag 16 augustus 2013 13:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pizza the Hutt
[ afbeelding ]
Mij aan de Freggelsquote:Op maandag 19 augustus 2013 18:15 schreef soapie het volgende:
[..]
Waarom moet ik hier aan de grobbebollen denken....
Dat is geen pizza dan.quote:Op maandag 12 augustus 2013 13:55 schreef LXIV het volgende:
[..]
Veel. Ik heb wel eens zo'n goedkope pizza op, van 2 euro of zoiets. Was echt vies, vond ik. Niet te vergelijken wanneer je een turks brood bij de bakker haalt, het plat doorsnijdt, besmeerd met sugo, bijpassende groenten er op doet, salami, besprenkeld met goede, geraspte kaas en het in de oven doet.
Had ik ook. 'Dan doe ik dit.......en alles staat stil'quote:Op maandag 19 augustus 2013 18:15 schreef soapie het volgende:
[..]
Waarom moet ik hier aan de grobbebollen denken....
Amen. Overigens slechte foodies dat ze hier intrappen, want fabriekspizzas herken je echt wel makkelijk.quote:Op maandag 12 augustus 2013 13:49 schreef LXIV het volgende:
Zie je hoe zeer perceptie een rol speelt bij proeven. Als die uitgenodigde fijnproevers meteen verteld was dat ze een goedkope diepvriespizza voor hun neus hadden staan, dan waren ze niet eens opgegeten.
Op dat principe is eigenlijk heel de marketing gebaseerd. Iphone's, Coca-cola, Smith-chips, merkkleding. Er zijn maar een paar producten, zoals bijvoorbeeld brood, die ik echt beter vind als ze duurder zijn.
Iedereen heeft toch wel een fatsoenlijke pizzeria om de hoek zitten, die van een particulier is en niet van de Domino's of een andere keten..?quote:Op maandag 12 augustus 2013 16:24 schreef Chewie het volgende:
Vind het bericht niet eens zo bijzonder.
Hier in NL komen de meeste pizza's ook weg van " Amerikaanse" fastfood ketens of van de kebab boer.
Beide gebruiken kant en klare pizzabodems en tomatensaus, waarvan het met niet eens zou verbazen dat dit uit dezelfde fabriek komt als Dr oetker.
Gelukkig zijn er nog een paar goede Italiaanse pizzeria's hier in de buurt.
Domino's/NY smaakt beter dan die kleine Turkententen hier, die hebben er echt niks van begrepen.quote:Op woensdag 21 augustus 2013 13:45 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Iedereen heeft toch wel een fatsoenlijke pizzeria om de hoek zitten, die van een particulier is en niet van de Domino's of een andere keten..?
De turk bij mij om de hoek maakt de beste Italiaanse pizza's, van eigen deeg en eigen tomatensaus. Ze bakken er ook shoarma, maar dat zegt niks over de pizzabakkunsten. Daar kan menig Italiaan of Amerikaanse keten nog een puntje aan zuigen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |