quote:Op zondag 10 november 2013 21:01 schreef BartMcCormick het volgende:
[..]
Ik heb 'm niet gehaald helaas... En ook niet een klein beetje.. Haha.. Toch maar even een manier zoeken hoe ik 't beter kan leren want dit doet wel pijn
Lijkt me een goede oplossing ja.quote:Op zondag 10 november 2013 21:55 schreef BartMcCormick het volgende:
[..]
30 januari pas.. Dus heb nog even. Denk dat ik maar gewoon 't boek ga lezen
Dat was bij mij altijd mijn eerste excuus om maar niet te studeren, mijn kamer was nooit zo netjes als het net voor een tentamen wasquote:Op dinsdag 12 november 2013 16:43 schreef Sarasi het volgende:
Yay, negen op geschiedenis!
Nu helaas kamer opruimen, altijd een noodzakelijkheid na de tentamenweek.
Basis Aantekening PsychoDiagnostiekquote:Op vrijdag 31 januari 2014 23:53 schreef Sarasi het volgende:
Wat is een BAPD?![]()
Dit blok drie achten gescoord.Gaat wel lekker zo, straks solliciteren voor Honours.
Ah, dankje.quote:Op zaterdag 1 februari 2014 01:17 schreef Operc het volgende:
[..]
Basis Aantekening PsychDiagnostiek
Handig als je de klinische kant op wil.
Leuk!quote:Op zondag 2 februari 2014 00:41 schreef Andyy het volgende:
Morgen groepjes + onderwerpen bacheloronderzoek![]()
Ben benieuwd
Leuk! Wij beginnen dinsdag met de propedeuseproef.quote:Op zondag 2 februari 2014 00:41 schreef Andyy het volgende:
Morgen groepjes + onderwerpen bacheloronderzoek![]()
Ben benieuwd
Richting sociaalquote:Op zondag 2 februari 2014 00:45 schreef Operc het volgende:
[..]
Leuk!
Welke richting van psychologie heb je gekozen?
Wat is dat? En welke uni?quote:Op zondag 2 februari 2014 15:29 schreef Sarasi het volgende:
[..]
Leuk! Wij beginnen dinsdag met de propedeuseproef.
Een artikelvergelijking. Ik ga het doen over mensen die schuld bekennen, maar het misdrijf niet gepleegd hebben. Een echte insteek heb ik nog niet verder.quote:
Geen idee hoe het bij de RUG geregeld is, maar doorgaans hoef je geen psychologiestudent te zijn om naar de studentpsycholoog te mogen.quote:Op zondag 9 februari 2014 21:03 schreef Trinitrobenzeen het volgende:
Ik mag in de OP bij de RUG groep worden gestopt, doe de Engelstalige variant
Iemand die het aan de rug studeert enig idee wie ik moet vragen voor info over die gratis therapie? Ons werd verteld dat je als psychologie student gratis psychologische hulp/therapie kunt krijgen (vast bij een van de professoren).
Waarom Engels? Dan heb je alleen maar minder keuzevakken in je 3e jaar, zonde!quote:Op zondag 9 februari 2014 21:03 schreef Trinitrobenzeen het volgende:
Ik mag in de OP bij de RUG groep worden gestopt, doe de Engelstalige variant
Iemand die het aan de rug studeert enig idee wie ik moet vragen voor info over die gratis therapie? Ons werd verteld dat je als psychologie student gratis psychologische hulp/therapie kunt krijgen (vast bij een van de professoren).
Echt? Op de UvT zijn vijf sessies gratis. Geldt voor alle studenten overigens, net als bij jullie.quote:Op maandag 10 februari 2014 01:21 schreef Sarasi het volgende:
[..]
Waarom Engels? Dan heb je alleen maar minder keuzevakken in je 3e jaar, zonde!
En elke student kan naar de studentenpsycholoog, al geldt daarvoor wel een eigen bijdrage per sessie.
Ik heb het laatst opgezocht voor een vriend en meen dat er per sessie een eigen bijdrage is, maar ik kan me vergissen.quote:Op maandag 10 februari 2014 08:35 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Echt? Op de UvT zijn vijf sessies gratis. Geldt voor alle studenten overigens, net als bij jullie.
Is er bij jullie een aparte engelstalige kant in de bachelor? En waarom zou je dan geen nederlandstalige keuzevakken kunnen volgen? Het is toch een keuzevak en je kunt vast ook een vak in het engels volgen als je de nederlandstalige variant volgt... Klinkt eerlijk gezegd een beetje vreemd.
Hoe dan ook: Ik mag op een informatieavond over stage, solliciteren en werken bij Complex spreken. Spannend, ik heb een half uur (!) om te vertellen hoe ik aan mijn stageplek en baan gekomen ben... 'Solliciteer je suf' moet dus nog een beetje uitgebreid worden.
Bij ons is er alleen een NL Ba, maar daarin heb je voornamelijk Eng boeken en zijn veel tentamens en colleges in het Eng, simpelweg omdat de expert op een bepaald gebied geen NL's spreekt. In het tweede en derde jaar zijn er bovendien veel uitwisselingsstudenten en dan zijn de colleges, ook van de NL'se studenten, gewoon in het Engels.quote:Op maandag 10 februari 2014 09:07 schreef Sarasi het volgende:
[..]
Ik heb het laatst opgezocht voor een vriend en meen dat er per sessie een eigen bijdrage is, maar ik kan me vergissen.
Ja, aan de RuG is er voor psychologie een Engelse en een Nederlandse bachelor. Die zijn gescheiden. Volgens mij zijn de vakken ook niet helemaal hetzelfde. Voordat ik me inschreef, heb ik gepraat met de studieadviseur omdat ik twijfelde tussen de twee varianten. Hij begreep dat de Engelse variant in zoverre 'gemakkelijker' zou zijn dat je niet hoeft te schakelen tussen college's en boeken, omdat die allebei Engels zijn (itt de NL Ba, boeken Engels, colleges NL). Toch raadde hij mij de Engelse Ba sterk af, omdat je in het derde jaar minder keuzevakken hebt. Ik kan me zo even niet meer herinneren waarom, maar hij liet me de lijstjes zien van de NL Ba en de Eng Ba en daar was inderdaad een behoorlijk verschil.
De Duitsers in de Eng Ba zijn ook niet slimmer of gemotiveerder ofzo (wat ik had verwacht), want beide bachelors halen ongeveer dezelfde gemiddelde cijfers.
Studenten verwachten altijd de heilige graal te krijgen bij dat soort bijeenkomsten.quote:Op maandag 10 februari 2014 08:35 schreef Tink89 het volgende:
Hoe dan ook: Ik mag op een informatieavond over stage, solliciteren en werken bij Complex spreken. Spannend, ik heb een half uur (!) om te vertellen hoe ik aan mijn stageplek en baan gekomen ben... 'Solliciteer je suf' moet dus nog een beetje uitgebreid worden.
Jups, heel hard werken, honderd brieven, elke keer opnieuw je brief naar de vacature toeschrijven, je cv aanpassen en bepaalde vaardigheden of ervaringen meer of minder naar boven laten komen n.a.v. de gevraagde competenties enzo. Mensen verwachten dat ik met de ultieme tip ga komen. Ah joh, ik zie het wel. Meer dan eerlijk en reëel kan ik niet zijn.quote:Op maandag 10 februari 2014 10:33 schreef Operc het volgende:
[..]
Studenten verwachten altijd de heilige graal te krijgen bij dat soort bijeenkomsten.Die ene handeling/vacature waardoor ze in een klap de baan van hun dromen hebben terwijl het inderdaad vaak gewoon 'veel doen' is.
Mijn tip is altijd, ga niet mee in de horrorverhalen dat iemand die je kent iemand kent die 2 jaar werkzoekende is geweest na zijn studie, maar richt je op het aantal sollicitaties dat iemand heeft gehad. 2 jaar stilzitten kan iedereen, in 2 jaar 200 sollicitaties schrijven is een ander verhaal.quote:Op maandag 10 februari 2014 15:35 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Jups, heel hard werken, honderd brieven, elke keer opnieuw je brief naar de vacature toeschrijven, je cv aanpassen en bepaalde vaardigheden of ervaringen meer of minder naar boven laten komen n.a.v. de gevraagde competenties enzo. Mensen verwachten dat ik met de ultieme tip ga komen. Ah joh, ik zie het wel. Meer dan eerlijk en reëel kan ik niet zijn.
2 jaar 200 sollicitaties is ook best te doen, dan 4 per week ongeveer. Als je ze echt persoonlijk en naar de functie toe schrijft, is dat best heftig, zeker omdat je ander werk zult moeten doen om brood op de plank te houden.quote:Op maandag 10 februari 2014 15:38 schreef Operc het volgende:
[..]
Mijn tip is altijd, ga niet mee in de horrorverhalen dat iemand die je kent iemand kent die 2 jaar werkzoekende is geweest na zijn studie, maar richt je op het aantal sollicitaties dat iemand heeft gehad. 2 jaar stilzitten kan iedereen, in 2 jaar 200 sollicitaties schrijven is een ander verhaal.
Ik ga autoriteit onderzoeken, hoe weten we nog niet. Misschien gaan we het combineren met het bystander effect :pquote:
Tof onderwerp.quote:Op dinsdag 25 februari 2014 11:52 schreef Andyy het volgende:
[..]
Ik ga autoriteit onderzoeken, hoe weten we nog niet. Misschien gaan we het combineren met het bystander effect :p
Ah, dat verklaartquote:Op dinsdag 25 februari 2014 22:22 schreef poker4lifee het volgende:
[..]
interpersoonlijke beroepsvaardigheden
https://studiegids.leiden(...)_beroepsvaardigheden
Voor mijn master ja, ga voor een technisch bedrijf het beleid rondom nieuwe stagiairs opstellen/stukje recruitment. Echt heel blij mee, sinds december op zoekquote:
Volgens mij niet. Maar als het over psychologie gaat kun je je vragen ook wel hier kwijtquote:Op maandag 10 maart 2014 13:16 schreef RvLaak het volgende:
Vraagje... Dit topic is voor WO Psychologie, maar is er ook een reeks voor HBO TP? Heb wel gezocht, maar niets kunnen vinden...
Ik heb geen vragen, maar doe de opleiding. Momenteel stagelopen, daarna afstuderen.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:19 schreef Operc het volgende:
[..]
Volgens mij niet. Maar als het over psychologie gaat kun je je vragen ook wel hier kwijt(Weet jij toevallig of die beroepsvereniging voor TP al van de grond is gekomen?)
Nee, die is er niet. Ik weet wel dat er "vroeger" HBO TP's bij HBO Social Work / MWD / etc. in het topic zaten, maar dat topic is ook al overleden volgens mij.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:16 schreef RvLaak het volgende:
Vraagje... Dit topic is voor WO Psychologie, maar is er ook een reeks voor HBO TP? Heb wel gezocht, maar niets kunnen vinden...
Merçiquote:
No worries. Ik dacht ook al zoiets, maar ok...quote:Bedankt voor de link, ik was hem even kwijt. Lijkt erop dat ze geen vooruitgang hebben geboekt sinds de oprichting. Zonde.
Ik heb die discussie gevolgd toen ze NBTP op hebben gericht. Ik vind het niet meer dan terecht dat het NIP TP'ers weigert. Dit is niets persoonlijks overigens. Een universitaire opleiding psychologie legt erg sterk de nadruk op het wetenschappelijke aspect (scientist practitioner etcetera) waar de hbo variant dat vrijwel niet doet. Daar komt bij dat het NIP zich in principe richt op klinische psychologie (al lijkt daar wat verandering in te komen) en dat heeft al helemaal niets met TP van doen.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:28 schreef RvLaak het volgende:
Ander vraagje aan de WO'ers... Wat vinden jullie van de houding van het NIP tov de TP'ers?
Ter verduidelijking: NIP weigert TP'ers op te nemen in hun bestanden en/of een accreditatie te geven. Hierdoor hebben TP'ers bijzonder veel moeite om geaccepteerd te worden als volwaardige psychologen.
Ze leken enthousiast, maar blijkbaar heeft niemand echt doorgepakt om er wat van te maken en lijkt het een beetje een actie om je als TP'er af te zetten tegen het NIP. Ik krijg er een beetje een: "Nou, dan doen we het toch lekker zelf?!" gevoel bij, met als groot verschil dat iemand die toegepast psycholoog is, waarschijnlijk minder noodzaak ziet voor bijscholing en allerlei andere fratsen. Dit is een groot contrast vergeleken met GZ-psychologen die op de hoogte willen (moeten?) blijven van de nieuwste behandelmethodes en dergelijke.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:31 schreef RvLaak het volgende:
[..]
Merçi
[..]
No worries. Ik dacht ook al zoiets, maar ok...
Ik vind het ook wel terecht eigenlijk. Mede om de redenen die Operc al zegt. En, lullig gezegd, je bent ook geen volwaardig psycholoog i.m.o.. Een basispsycholoog is dat i.m.o. ook niet altijd (gezien het geen wat die wel en niet mag doen) en als TP'er sta je nog een traptrede lager.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:28 schreef RvLaak het volgende:
Ander vraagje aan de WO'ers... Wat vinden jullie van de houding van het NIP tov de TP'ers?
Ter verduidelijking: NIP weigert TP'ers op te nemen in hun bestanden en/of een accreditatie te geven. Hierdoor hebben TP'ers bijzonder veel moeite om geaccepteerd te worden als volwaardige psychologen.
QFT.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:38 schreef automatic_ het volgende:
[..]
Ik vind het ook wel terecht eigenlijk. Mede om de redenen die Operc al zegt. En, lullig gezegd, je bent ook geen volwaardig psycholoog i.m.o.. Een basispsycholoog is dat i.m.o. ook niet altijd (gezien het geen wat die wel en niet mag doen) en als TP'er sta je nog een traptrede lager.
Mja, als je kunt kiezen tussen de hbo en de wo variant zoals jij en ik konden, dan zou ik inderdaad niemand de hbo variant aanraden. Maar voor mensen die zelf het wo niet zien zitten of niet aankunnen kan ik me voorstellen dat TP een interessant alternatief is. Al heb ik geen idee van de kansen op de arbeidsmarkt voor afgestudeerde TP'ers.quote:Ik zou, persoonlijk, ook niemand adviseren om dat TP en/of HBO Psychologie te gaan doen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |