Prins Johan Friso heeft tijdens zijn ski-ongeluk op 17 februari 2012 een zeer ernstige hersenbeschadiging opgelopen. Het is onzeker of hij ooit nog bij bewustzijn komt. Mogelijke revalidatie kan maanden of jaren duren.quote:Prins Johan Friso is maandag overleden op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt in een communiqué.
"Zijne Majesteit de Koning deelt met groot leedwezen mede dat vanochtend Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Johan Friso Bernhard Christiaan David, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag is overleden op 44-jarige leeftijd.
Prins Friso is overleden aan complicaties die zijn opgetreden ten gevolge van de hersenbeschadiging veroorzaakt door zuurstoftekort bij zijn ski-ongeval op 17 februari 2012 in Lech, Oostenrijk.
Na behandeling op de intensive care van het Landeskrankenhaus in Innsbruck werd de Prins begin maart 2012 overgebracht naar het Wellington ziekenhuis in zijn woonplaats Londen. Sinds november 2012 vertoonde Prins Friso tekenen van zeer gering bewustzijn ("minimal consciousness"), een toestand waarin zich sindsdien geen veranderingen hebben voorgedaan. Begin juli 2013 werd hij overgebracht naar Paleis Huis ten Bosch.
De Koninklijke Familie dankt allen die voor Prins Friso hebben gezorgd zeer hartelijk voor de uitstekende en toegewijde verzorging."
quote:Prins Friso uit Wellington Ziekenhuis
9 juli 2013
Namens de Koninklijke Familie deelt de Rijksvoorlichtingsdienst mee: Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso heeft vandaag het Wellington Ziekenhuis (Londen) verlaten.
Prins Friso blijft onveranderd in een toestand van 'minimal consciousness'. Zijn gezondheidstoestand is nog steeds zorgwekkend. Verdere behandeling in een ziekenhuis is echter niet noodzakelijk meer. Daarom zullen lange termijn mogelijkheden voor zijn verzorging in Nederland of in het Verenigd Koninkrijk worden bekeken. In de komende maanden worden alle opties hiervoor in overleg met deskundigen onderzocht.
Deze zomer zal Prins Friso met zijn gezin doorbrengen op Paleis Huis ten Bosch, waar een medisch team onder leiding van Prof. Jan van Gijn en Dr. Michael Kuiper hem zal verzorgen. Hij is daar vandaag aangekomen.
De Koninklijke Familie dankt het medische team van het Wellington-ziekenhuis hartelijk voor de uitstekende en toegewijde verzorging.
Ik denk dat Mabel met de kids nu naar Nederland verhuizen bedoel ik.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 15:43 schreef shmoopy het volgende:
[..]
Maar Mabel woont in London, dus waar gaat ie naar de vakantie heen dan?
Zeker. Emeritus hoogleraar neurologie UMC Utrecht. Zat bijvoorbeeld in Kijken in de Ziel - Artsen.quote:
Een MCS, zoals nota bene in het persbericht staat.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 15:56 schreef Vlambloem het volgende:
Ik ben benieuwd [...] wat zijn huidige toestand nu is.
Spuitje kan toch ook? Het blijft verder natuurlijk een ethisch dilemma.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 16:29 schreef dotKoen het volgende:
Behandeling hier stoppen is maar de vraag of dat ethisch is; je hongert en droogt dan iemand uit, dat betekent ook lijden.
Zucht, ik verbaas me altijd over het gebrek aan kennis van mensen.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 16:30 schreef debeterebob het volgende:
[..]
Spuitje kan toch ook? Het blijft verder natuurlijk een ethisch dilemma.
Precies. Hoewel er steeds meer mogelijk lijkt te zijn met een wilsbeschikking. Maar dan moet je die wel hebben.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 16:38 schreef Poeke het volgende:
[..]
Zucht, ik verbaas me altijd over het gebrek aan kennis van mensen.
Nee een spuitje mag niet. Actieve euthanasie mag alleen als iemand hier meermaals zelf om gevraagd heeft en als het getoetst is door 2 artsen. Als jouw dierbare in coma ligt mag jij niet zeggen: geef die maar een spuitje want ik zie het niet meer zitten.
Vraagje uit interesse: stel dat je duidelijk in je testament laat opnemen 'als comateus na X-aantal weken spuitje graag', kan een spuitje/Pil van Drion dán wel? Of moet men je alsnog laten versterven?quote:Op dinsdag 9 juli 2013 16:45 schreef dotKoen het volgende:
[..]
Precies. Hoewel er steeds meer mogelijk lijkt te zijn met een wilsbeschikking. Maar dan moet je die wel hebben.
Je begrijpt me verkeerd. Ik bedoel dat een spuitje ook zou kunnen en misschien ethischer is dan iemand uit laten hongeren.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 16:38 schreef Poeke het volgende:
[..]
Zucht, ik verbaas me altijd over het gebrek aan kennis van mensen.
Nee een spuitje mag niet. Actieve euthanasie mag alleen als iemand hier meermaals zelf om gevraagd heeft en als het getoetst is door 2 artsen. Als jouw dierbare in coma ligt mag jij niet zeggen: geef die maar een spuitje want ik zie het niet meer zitten.
Ten eerste: het gaat hier om een minimal conscious state, geen coma.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 16:50 schreef superworm het volgende:
[..]
Vraagje uit interesse: stel dat je duidelijk in je testament laat opnemen 'als comateus na X-aantal weken spuitje graag', kan een spuitje/Pil van Drion dán wel? Of moet men je alsnog laten versterven?
De Wet toetsing levensbeëindiging op verzoek en hulp bij zelfdoding zegt hierover het volgende:quote:Op dinsdag 9 juli 2013 16:50 schreef superworm het volgende:
[..]
Vraagje uit interesse: stel dat je duidelijk in je testament laat opnemen 'als comateus na X-aantal weken spuitje graag', kan een spuitje dán wel? Of moet men je alsnog laten versterven?
Dus; Op papier zou het mogen. Echter moet de euthanasieverklaring getoetst worden op de volgende punten:quote:Artikel 2
2.Indien de patiënt van zestien jaren of ouder niet langer in staat is zijn wil te uiten, maar voordat hij in die staat geraakte tot een redelijke waardering van zijn belangen terzake in staat werd geacht, en een schriftelijke verklaring, inhoudende een verzoek om levensbeëindiging, heeft afgelegd, dan kan de arts aan dit verzoek gevolg geven. De zorgvuldigheidseisen, bedoeld in het eerste lid, zijn van overeenkomstige toepassing.
b, c, d, en e zijn niet van toepassing op een comateuze patient dus er kan niet voldaan worden. Dus geen euthanasie.quote:Artikel 2
1.De zorgvuldigheidseisen, bedoeld in artikel 293, tweede lid, Wetboek van Strafrecht, houden in dat de arts:
a. de overtuiging heeft gekregen dat er sprake was van een vrijwillig en weloverwogen verzoek van de patiënt,
b. de overtuiging heeft gekregen dat er sprake was van uitzichtloos en ondraaglijk lijden van de patiënt,
c. de patiënt heeft voorgelicht over de situatie waarin deze zich bevond en over diens vooruitzichten,
d. met de patiënt tot de overtuiging is gekomen dat er voor de situatie waarin deze zich bevond geen redelijke andere oplossing was,
e. ten minste één andere, onafhankelijke arts heeft geraadpleegd, die de patiënt heeft gezien en schriftelijk zijn oordeel heeft gegeven over de zorgvuldigheidseisen, bedoeld in de onderdelen a tot en met d, en
f. de levensbeëindiging of hulp bij zelfdoding medisch zorgvuldig heeft uitgevoerd.
Ondanks dat ik het ergens met je eens ben speel ik even de advocaat van de duivel: Versterven is in principe een best humane manier om te sterven. Je merkt er weinig van, zeker als je al niet meer bij bewustzijn bent.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 16:56 schreef debeterebob het volgende:
[..]
Je begrijpt me verkeerd. Ik bedoel dat een spuitje ook zou kunnen en misschien ethischer is dan iemand uit laten hongeren.
Precies mijn gedachte..quote:Op dinsdag 9 juli 2013 15:23 schreef Strani het volgende:
Eigenaardig.. bepaald geen goed teken in elk geval.
Wat mij zo angstig lijkt is dat hij nog wel soms beseft dat hij geen kant meer op kan in zijn lichaam.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 17:12 schreef Poeke het volgende:
[..]
Ondanks dat ik het ergens met je eens ben speel ik even de advocaat van de duivel: Versterven is in principe een best humane manier om te sterven. Je merkt er weinig van, zeker als je al niet meer bij bewustzijn bent.
Wat is ethisch? Hoe kun je vaststellen of iemand zelf lijdt in deze toestand? Hijzelf merkt er niets meer van, de enige die er last van hebben zijn zijn familieleden en vrienden.
Ach sinds anderhalf jaar pas, er kan nog van alles gebeurenquote:Op dinsdag 9 juli 2013 18:11 schreef Iwanius het volgende:
GS moet nu even normaal gaan doen...Het zal jezelf maar overkomen.
Maar,begrijp ik nu goed dat Friso om het even gemakkelijk te benoemen een "kamerplantje" is?
Aan de andere kant, 20 jaar terug was aids ook een doodvonnis en daar kun je tegenwoordig heel oud mee worden. Niet dat ik de illusie heb, dat ze hersenbeschadiging kunnen herstellen...quote:Op dinsdag 9 juli 2013 18:20 schreef Soury het volgende:
[..]
Ach sinds anderhalf jaar pas, er kan nog van alles gebeuren
http://www.telegraaf.nl/b(...)nel_mogelijk___.htmlquote:Op dinsdag 9 juli 2013 18:25 schreef PaarsBeestje het volgende:
[..]
Aan de andere kant, 20 jaar terug was aids ook een doodvonnis en daar kun je tegenwoordig heel oud mee worden. Niet dat ik de illusie heb, dat ze hersenbeschadiging kunnen herstellen...
Ik moest lachen.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 18:07 schreef Brum_brum het volgende:
[ afbeelding ]
De groentekar aldus geenstijl
Ik zie het aan je chagrijnige kopquote:
Nee, want een kamerplant reageert niet op aanspreken. Hij is niet vegetatief, maar heeft een minimal consciousness.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 18:11 schreef Iwanius het volgende:
GS moet nu even normaal gaan doen...Het zal jezelf maar overkomen.
Maar,begrijp ik nu goed dat Friso om het even gemakkelijk te benoemen een "kamerplantje" is?
OMGquote:Op dinsdag 9 juli 2013 19:22 schreef starla het volgende:
[..]
Nee, want een kamerplant reageert niet op aanspreken. Hij is niet vegetatief, maar heeft een minimal consciousness.
Dus hij 'weet' dat hij leeft en hij kan bijvoorbeeld emoties vertonen bij simpele stimuli of simpele opdrachten opvolgen.
Dat moet echt verschrikkelijk en doodeng zijn.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 19:22 schreef starla het volgende:
[..]
Nee, want een kamerplant reageert niet op aanspreken. Hij is niet vegetatief, maar heeft een minimal consciousness.
Dus hij 'weet' dat hij leeft en hij kan bijvoorbeeld emoties vertonen bij simpele stimuli of simpele opdrachten opvolgen.
Nee, bij locked in heb je een maximaal bewustzijn, alleen kun je niets met je armen, benen, mond en soms ogen.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 19:33 schreef Madame_Paon het volgende:
[..]
Dat moet echt verschrikkelijk en doodeng zijn.
Vergelijkbaar met het locked-in-syndroom?
En hoeverre is dat duidelijk en bewezen, mijn god anderhalf jaar in die toestand. Dan wil je toch doodquote:Op dinsdag 9 juli 2013 19:37 schreef starla het volgende:
[..]
Nee, bij locked in heb je een maximaal bewustzijn, alleen kun je niets met je armen, benen, mond en soms ogen.
Dus je communiceert dan door te knipperen of door bepaalde oogbewegingen.
Friso kan in principe alles met armen, benen, mond en ogen alleen heeft hij daar een te laag bewustzijn voor.
Voorbeeldje:
Iemand met locked in kan dus een boek in zichzelf lezen en volledig begrijpen, maar niet het boek vasthouden en bladeren.
Friso kan het boek vasthouden en doorbladeren, maar begrijpt ws geen flikker van wat hij nu leest.
Ja want ze heeft nu eigenlijk geen man meer in haar leven en geen vader voor hun kinderen. En zolang hij niet overlijdt kan ze ook niet echt verder lijkt mij, eea staat toch on hold.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 17:47 schreef Soury het volgende:
[..]
Wat mij zo angstig lijkt is dat hij nog wel soms beseft dat hij geen kant meer op kan in zijn lichaam.
Ze zeggen van niet maar ja.. Tevens voor Mabel een hel, nog een jonge vrouw die een heel leven voor zich heeft.
Waar haal jij die wijsheid vandaan? Minimal consciousness hoeft niet meer te betekenen dan ogen openen als iemand je roept. Het hoeft niet te betekenen dat hij opdrachten kan volgen of emoties kan tonen en dat hij "weet"dat hij leeft.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 19:22 schreef starla het volgende:
[..]
Nee, want een kamerplant reageert niet op aanspreken. Hij is niet vegetatief, maar heeft een minimal consciousness.
Dus hij 'weet' dat hij leeft en hij kan bijvoorbeeld emoties vertonen bij simpele stimuli of simpele opdrachten opvolgen.
hebben ze onderzoek naar gedaan en blijkt toch dat veel mensen dat dan niet willen. Heb in een van de vorige topics in deze reeks daar een linkje over geplaatst.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 19:45 schreef Soury het volgende:
[..]
En hoeverre is dat duidelijk en bewezen, mijn god anderhalf jaar in die toestand. Dan wil je toch dood
Omdat ik daar voor leer en daar gewoon criteria voor zijn:quote:
Ik heb een zeer vooraanstaande neuroloog geinterviewd over dit onderwerp en dat hij het besef heeft dat hij leeft is dus niet zo. Hij vertoont bepaalde emoties, en kan er zelfs een dag en nachtritme op nahouden, maar heeft daar zelf geen besef van. Voor de naasten is dat juist vaak heel verwarrend. Deze meneer gaf aan dat als iemand binnen een week geen verbetering vertoont de kans dat hij ooit nog ontwaakt nihil is. Vaak sterven dit soort patienten aan een (onbehandelde) infectie.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 19:22 schreef starla het volgende:
[..]
Nee, want een kamerplant reageert niet op aanspreken. Hij is niet vegetatief, maar heeft een minimal consciousness.
Dus hij 'weet' dat hij leeft en hij kan bijvoorbeeld emoties vertonen bij simpele stimuli of simpele opdrachten opvolgen.
Hangt allemaal van de mate van bewustzijn af.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 20:02 schreef starla het volgende:
[..]
Omdat ik daar voor leer en daar gewoon criteria voor zijn:
- Bewustzijn: partieel
- Slaap/waakritme: aanwezig
- Motorfunctie: kan lokaliseren, grijpen naar objecten, kan handelen met simpele objecten zoals ze daarvoor bedoeld zijn (dus een pen goed vasthouden)
- Gehoor: kan geluid lokaliseren en inconsistent opdrachten uitvoeren
- Visus: kan fixeren op objecten en bewegingen volgen met ogen
- Communicatie: brabbeltaal, soms enkele woorden
- Emoties: wisselend adequaat
Ik denk dat je in de war bent met een persisterende vegetatieve toestand.
Ja dat snap ik maar onderzoeken en werkelijkheid zou ik zelf niet aan toe willen geven. Ik hoef zo iig niet te leven op dat niveauquote:Op dinsdag 9 juli 2013 19:55 schreef Marrije het volgende:
[..]
hebben ze onderzoek naar gedaan en blijkt toch dat veel mensen dat dan niet willen. Heb in een van de vorige topics in deze reeks daar een linkje over geplaatst.
Ah leuk, welke neuroloog? Misschien ken ik hem/haar. Iemand met een bewustzijn, hoe minimaal ook, weet dat hij 'is'. Dat is inherent aan de term bewustzijn.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 20:05 schreef Vivi het volgende:
[..]
Ik heb een zeer vooraanstaande neuroloog geinterviewd over dit onderwerp en dat hij het besef heeft dat hij leeft is dus niet zo. Hij vertoont bepaalde emoties, en kan er zelfs een dag en nachtritme op nahouden, maar heeft daar zelf geen besef van. Voor de naasten is dat juist vaak heel verwarrend. Deze meneer gaf aan dat als iemand binnen een week geen verbetering vertoont de kans dat hij ooit nog ontwaakt nihil is. Vaak sterven dit soort patienten aan een (onbehandelde) infectie.
quote:Maandag maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend dat Friso af en toe 'tekenen van zeer gering bewustzijn' vertoont. 'Minimal consciousness'- het eerste niveau boven de vegetatieve staat - de toestand waarin prins Friso momenteel verkeerd - houdt in dat een comapatiënt af en toe reageert op een vraag of een prikkel door bijvoorbeeld met zijn ogen te knipperen of een beweging te maken.
De Rijksvoorlichtingsdienst meldde ook dat Friso’s toestand zorgwekkend blijft . Het kan nog maanden duren voordat er eventueel meer duidelijkheid is omtrent zijn prognose.
Na een periode van minimaal bewustzijn treden bij sommige patiënten opnieuw veranderingen op. Zij gaan dan duidelijker reageren op hun omgeving, bijvoorbeeld door te spreken of gebaar. Daadwerkelijk uit de coma ontwaken is nóg een flinke stap verder. Neuroloog/ intensive care arts Michaël Kuiper betwijfelt of dat in het geval van prins Friso ooit mogelijk is:
Lokale beschadiging
'Tot nu toe werden alleen patiënten wakker uit coma als ze schedel- of hersenletsel hadden opgelopen en dus een lokale beschadiging hadden. Bij prins Friso was er sprake van een hartstilstand, wat een andere beschadiging opleverde. Ik ken geen gevallen van comapatiënten die gereanimeerd moesten worden en uiteindelijk toch weer wakker werden. Maar zeg nooit nooit.'
Pas als de patiënt zover herstelt dat hij weer kan communiceren en meer kan dan het uitvoeren van heel eenvoudige opdrachten, is er sprake van een volledig bewuste toestand. De kans is echter nog steeds heel groot dat er allerlei restverschijnselen aanwezig zijn.
Mogelijke restverschijnselen zijn: coördinatiestoornissen inzake bewegingen; spierspasmen; stoornissen in het begrijpen; taal- en spraakstoornissen; geheugenproblemen; problemen bij denken, aandacht en concentratie; problemen in het tempo van informatieverwerking (vertraging); karakterveranderingen; psychiatrische stoornissen. Als bijkomend probleem zijn patiënten vaak (ook na een zogenaamd 'licht' of 'mild' letsel) veel sneller vermoeid en kunnen ze minder belasting aan.
Mij ook inderdaad.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 20:06 schreef Madame_Paon het volgende:
[..]
Hangt allemaal van de mate van bewustzijn af.
Maar als je je ook maar een klein beetje bewust bent van de situatie en er is eigenlijk geen hoop, lijkt volledig comateus zijn mij een stuk minder erg.
quote:'Soms worden er beslissingen genomen ingefluisterd door het gevoel, terwijl die eigenlijk met het ratio genomen moeten worden”.'
Wat zijn nu de grootste misverstanden over coma? *damesblad* vroeg het Dr Krul en Dr Bouma, beiden neuroloog in de Tergooiziekenhuizen in het Gooi.
Wakker worden zoals in een soap, kan dat?
In GTST, Dallas of ATWT worden patiënten na weken of maanden in coma ineens wakker door het horen van hun favoriete muziek.. ze knipperen even met hun ogen en daar zijn ze weer. Het realiteitsgehalte hiervan is nihil.
Coma is hetzelfde als hersendood zijn.
'Absoluut niet! Een hersendode toestand leidt onherroepelijk op korte termijn tot de dood, terwijl dat bij coma niet het geval hoeft te zijn.
Iemand die zijn ogen open heeft en reageert op prikkels is wakker geworden uit coma.
Helaas is dit niet aan de orde. Voor familieleden kan de toestand van een coma vigil zeer verwarrend zijn. Het lijkt alsof de patiënt reageert op bepaalde prikkels, terwijl het slechts primitieve reflexen betreft'.
Het is zinvol om een comapatiënt te stimuleren met bijvoorbeeld muziek of voorlezen:
'Daar is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor. Vaak is het vooral fijn voor de familie om op die manier het idee te hebben iets voor de patiënt te kunnen doen.
Het maakt niet uit hoe lang een persoon in coma ligt, je kunt altijd wakker worden.
In realiteit is het zo dat hoe langer iemand in coma ligt, hoe slechter de prognose is. Sterker nog, vaak kun je door het doen van neurologisch onderzoek na twee of drie dagen vaak al een goede inschatting maken of de patiënt ooit nog wakker gaat worden.
Als je wakker wordt uit een coma, weet je daar vaak niets meer van en ga je gewoon door met je leven.
'Ook dit is weer zo’n onrealistisch beeld dat wordt neergezet door soaps of films zoals Kill Bill en “While you were sleeping” . In het echte leven komt dit nooit voor. Áls een patiënt al wakker wordt heeft hij of zij te kampen met ernstige restverschijnselen zoals spierspasmen, taal- en spraakstoornissen, verminderde aandacht en concentratie, psychiatrische problemen en karakterveranderingen.
Waar zegt hij dan dat mensen met MCS niet weten dat ze bestaan? Als ze weten dat een pen bestaat (die ze kunnen volgen met de ogen), waarom zouden ze dan niet weten dat zij zélf bestaan?quote:Op dinsdag 9 juli 2013 20:09 schreef Vivi het volgende:
Ik zet hier het kader v/h artikel wel even neer. Het was Dr Michael Kuiper (staat ook in de tekst)
[..]
Wat daarvoor pleit is het feit dat sommige patienten (niet allemaal, helemaal met je eens) de pen hanteren zoals de pen gehanteerd dient te worden. Daarvoor moet de conceptualisatie van 'pen' intact zijn en je je dus 'bewust' bent dat het een pen is en geen fles wijn.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 20:19 schreef Vivi het volgende:
Je kunt niet aantonen dat er bewustzijn van de pen is.
Dat kan, maar waarom wordt dan niet het spiergeheugen voor een fles wijn opentrekken getriggerd? Het concept 'pen' komt blijkbaar bewust door waardoor hij deze correct hanteert. Zonder bewustzijn van de pen dan zou je er toch eerder helemaal niets mee doen? Weggooien ofzo naar Beatrixquote:Op dinsdag 9 juli 2013 20:31 schreef Vivi het volgende:
Misschien is dat een soort spiergeheugen? Zou dat niet kunnen?
De kinderen zitten in Londen op school..Ze hadden straks op tv over dat ie anders na de vakantie weer terug zou gaan ! Waar ik eerlijk gezegd twijfeld.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 15:46 schreef Poeke het volgende:
Ik denk dat Mabel met de kids nu naar Nederland verhuizen bedoel ik.
http://nos.nl/koningshuis(...)er-onze-privacy.htmlquote:Mabel: respecteer onze privacy
Toegevoegd: dinsdag 9 jul 2013, 19:19
Update: dinsdag 9 jul 2013, 20:59
Prinses Mabel hoopt dat de privacy van haar en haar gezin de komende maanden zal worden gerespecteerd. Aanleiding voor de oproep is het nieuws dat het gezin deze zomer op Huis ten Bosch zal doorbrengen, inclusief prins Friso.
Mabel is dankbaar voor het respect dat de media hebben getoond voor de privacy in de afgelopen anderhalf jaar, toen Friso in coma in een Engels ziekenhuis lag. Ze hoopt en verwacht dat dit zo zal blijven, laat ze weten via de Rijksvoorlichtingsdienst.
Vanmiddag werd bekend dat Friso van Londen naar Huis ten Bosch in Den Haag is gebracht. Hij verkeert volgens de RVD nog altijd in een toestand van "minimaal bewustzijn", maar verblijf in een ziekenhuis is niet meer nodig.
Van die feiten lijkt ze maar een minimaal bewustzijn te hebben.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 21:27 schreef Poeke het volgende:
[..]
http://nos.nl/koningshuis(...)er-onze-privacy.html
Hoeveel meer privacy zou ze willen? Er is bijna niets bekend over de huidige toestand van Friso en ze heeft zichzelf opgesloten met kids op de meest afgeschermde plek van Nederland zo ongeveer.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |