Dat klopt zeker. De twee landen waren jarenlang een onder het Ottomaanse rijk, maar er zijn zeker verschillen.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:47 schreef capricia het volgende:
Ik vind de Turkse keuken altijd veel op de Griekse lijken.
Klopt dat?
Geen idee. Het heet broodjespaleis, dus de core business is brood.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:49 schreef Tijn het volgende:
Maar kun je dr nou ook gewoon turkse pizza, shoarma of döner krijgen? Op die plaatjes lijkt het wel een banketbakkerij.
Zelfde klimaat, veel zelfde producten en ze drijven al millenia handel met elkaar.. dus ja, het heeft overeenkomsten.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:47 schreef capricia het volgende:
Ik vind de Turkse keuken altijd veel op de Griekse lijken.
Klopt dat?
Je kunt het meer zien als een combinatie van bakker-bart en een sandwich-zaak.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:49 schreef Tijn het volgende:
Maar kun je dr nou ook gewoon turkse pizza, shoarma of döner krijgen? Op die plaatjes lijkt het wel een banketbakkerij.
Groot verschil vind ik dat de grieken gelijk 5 soorten vlees op je bord gooien. Dan vind ik turks eten toch subtieler maar ook vrij gewoontjes nog.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:47 schreef capricia het volgende:
Ik vind de Turkse keuken altijd veel op de Griekse lijken.
Klopt dat?
Klopt. Door het Ottomaanse rijk.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:47 schreef capricia het volgende:
Ik vind de Turkse keuken altijd veel op de Griekse lijken.
Klopt dat?
Matig.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:51 schreef De_Guidance het volgende:
[..]
Je kunt het meer zien als een combinatie van bakker-bart en een sandwich-zaak.
Geen döner dus.
dat ziet er goed uitquote:
Koeftedes/köfte, gyros/döner, tzatziki/cacık, ouzo/rakı, verscheidene Balkan-gerechten...quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:47 schreef capricia het volgende:
Ik vind de Turkse keuken altijd veel op de Griekse lijken.
Klopt dat?
Exporteren misschien niet, maar ik zie graag een keten verschijnen waarin je kunt kiezen uit stamppotten en rookworst, krabbetjes, kasselerrib, gehaktballen, jus, spekvet etc. Hoewel ik eigenlijk niet van ketens hou. Maar ja, dan wordt de zomer een probleem voor zo'n tent.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:22 schreef SiGNe het volgende:
Ik vraag me af wat voor Hollandse gerechten je nou echt zou kunnen exporteren..
De oer-hollandse keuken is voornamelijk stamppotten en da's nou niet echt een culinair hoogstandje..
Ik zou het niet weten, maar deze weken loopt er op de Belg een zevendelige serie over 'de patat', het zal allicht aan bod komen. Ik meen me te herinneren dat het uit Frankrijk komt, uit de haute cuisine, Parijs, 19e eeuw, gewoon als een van de vele probeersels uit die tijd.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 18:08 schreef BlaZ het volgende:
[..]
Dat is ook niet helemaal zeker, het meeste waarschijnlijke is dat de eerste frites door Spanjaarden werden gemaakt. Die kwamen ook een stuk eerder in aanraking met aardappelen.
Ik denk niet dat we het ooit met zekerheid zullen weten.
In Utrecht had je heel even Stamppot to go maar dat was na een jaar ook failliet.. 't is niet echt een gerecht waarvan je denkt.. jah, ik bel vanavond de stampotbezorger.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 19:56 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Exporteren misschien niet, maar ik zie graag een keten verschijnen waarin je kunt kiezen uit stamppotten en rookworst, krabbetjes, kasselerrib, gehaktballen, jus, spekvet etc. Hoewel ik eigenlijk niet van ketens hou. Maar ja, dan wordt de zomer een probleem voor zo'n tent.
Ik wel hoor.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 20:00 schreef SiGNe het volgende:
[..]
In Utrecht had je heel even Stamppot to go maar dat was na een jaar ook failliet.. 't is niet echt een gerecht waarvan je denkt.. jah, ik bel vanavond de stampotbezorger.
In Amsterdam heb de www.stamppotje.nl maar een landelijike keten is er inderdaad niet.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 19:56 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Exporteren misschien niet, maar ik zie graag een keten verschijnen waarin je kunt kiezen uit stamppotten en rookworst, krabbetjes, kasselerrib, gehaktballen, jus, spekvet etc. Hoewel ik eigenlijk niet van ketens hou. Maar ja, dan wordt de zomer een probleem voor zo'n tent.
Die hadden volgens mij geen bezorgservice.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 20:00 schreef SiGNe het volgende:
[..]
In Utrecht had je heel even Stamppot to go maar dat was na een jaar ook failliet.. 't is niet echt een gerecht waarvan je denkt.. jah, ik bel vanavond de stampotbezorger.
De dansjes dus, en het prikken van mensen die aan hun dochters komenquote:Op zaterdag 29 juni 2013 19:48 schreef zarGon het volgende:
[..]
Koeftedes/köfte, gyros/döner, tzatziki/cacık, ouzo/rakı, verscheidene Balkan-gerechten...
Niet alleen de keuken, maar ook de muziek lijkt op elkaar. En zo nog vele andere eigenschappen.
Menu?quote:
Dit is meer een Bakker Bart, en er zijn al vestigingen dus prijzen zullen wel bekend zijn.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |